Trimování, furminátor...?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2019 20:42
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Dobrý večer,
všem pejskařům se teď omlouvám. Ale zde to přece jen trochu žije, na "Kočkách" tak trochu "chcípl pes" ...
Jde mi o moji Mainku - dělají se jí dredy pod předními packami, jako by v podpaží. Nejde to rozčesat. Když to zkusím ustřihnout, Elsa se šíleně brání, a to jsem ji nikdy nestřihla. Jsem z toho trochu zoufalá. Myslíte, že by na tyto jako by zpečeniny mohl pomoci furminátor? Jinak zvláštní je, že to má fakt jen pod těmi předními packami. Ještě jednou se omlouvám za to, že ten příspěvek sem de facto nepatří.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2019 20:50

Dredy jedině ustříhat. Furminátorem je člověk maximálně vytrhá a kočka už spolupracovat tuplem nebude, jak to bude tahat. Furminátor taky dlouhou srst strašně láme a poškozuje a cuchá se to pak ještě víc.

13.4.2019 20:56
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dredy jedině ustříhat. Furminátorem je člověk maximálně vytrhá a kočka už spolupracovat tuplem nebude, jak to bude tahat. Furminátor taky dlouhou srst strašně láme a poškozuje a cuchá se to pak ještě víc.

Děkuji za reakci. Ještě "Bodlinko" jestli můžu: v některých místech je to, jak kdyby tam měla žvýkačku (samozřejmě nemá :-)), a mě i napadalo, co jí ta inkriminovaná místa vzít strojkem. Je to blbost? Raději se snažit to teda ustříhat? Děkuji za event. odpověď.

13.4.2019 21:41

fikovnice napsal(a):
Děkuji za reakci. Ještě "Bodlinko" jestli můžu: v některých místech je to, jak kdyby tam měla žvýkačku (samozřejmě nemá :-)), a mě i napadalo, co jí ta inkriminovaná místa vzít strojkem. Je to blbost? Raději se snažit to teda ustříhat? Děkuji za event. odpověď.

je to jedno, čím stříhat, jestli nůžkami nebo strojkem

13.4.2019 22:53
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
je to jedno, čím stříhat, jestli nůžkami nebo strojkem

Díky za odpověď. Teď večer probíhala "operace", mám chirurgické nůžky - jsou opravdu pořádně ostré, snažila jsem se netahat, ale Elsa je fakt nespolupracující. I šmiknutí třeba konečků chlupů, které cítí dle mě minimálně - je schopna vykviknout a má snahu zdrhnout. Asi to bude potřeba udělat ve dvou lidech. Ona mě u toho teda i kouše, ale jsou to náznaky kousnutí, anebo takové kousnutí, kdy neudělá takový stisk jakého je schopna. To bych taky mohla mít kůži skrznaskrz. Takže zas tahat do toho někoho dalšího znamená nebezpečí, že toho někoho kousne doopravdy. Jinak je zvláštní, že se jí to dělá zrovna v tomto místě.
Není to zas až tak dlouho, co jsem psala, že měla průjem a to jsem tedy stříhala okolí konečníku. Ale to šlo snadno, jen se mi u toho navalovalo...

Přidejte reakci

Přidat smajlík