Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2019 12:41
Amys

XXX.XXX.50.94

Ahoj chtěla jsem se zeptat zkušených chovatelů.
Vím ze nejsou jen dobré CHS, ale i ty kterým jde jen o výdělek.
Jedna se třeba o plemeno které nemá k uchovneni povinné DKL , DKK, ale chovka to stejně nechá udělat aby případně “zvedla” cenu. Ale výsledky nevyjdou dobre. Je možné ze to nikam nezapisou a budou dělat ze je pes nemá? Nebo to nelze a když je pes má oficiální tak se proste musí zapsat? Děkuji :)

30.4.2019 13:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Amys napsal(a):
Ahoj chtěla jsem se zeptat zkušených chovatelů.
Vím ze nejsou jen dobré CHS, ale i ty kterým jde jen o výdělek.
Jedna se třeba o plemeno které nemá k uchovneni povinné DKL , DKK, ale chovka to stejně nechá udělat aby případně “zvedla” cenu. Ale výsledky nevyjdou dobre. Je možné ze to nikam nezapisou a budou dělat ze je pes nemá? Nebo to nelze a když je pes má oficiální tak se proste musí zapsat? Děkuji :)

Oficiální rtg se do PP zapisuje ještě před pořízením snímku.
Jinak oficiální rtg jsou docela drahá prča (s vyhodnocením cca 5000), a pes se na to musí uspat, takže pokud to někdo dělá, i když nemusí, tak ho k tomu vede určitě jiný důvod, než aby pak mohl " zvednout cenu".
Kdo si chce nastavit vyšší cenu, ten napíše do inzerátu chvalozpěvy (ty nestojí nic), nebo udělá nějaké jiné méně nákladné vyšetření, a kupce stejně najde, protože většina lidí tomu stejně prd rozumí ...

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.4.2019 13:28

neoficiální se nezapisuje nikam, ani další nepovinná vyšetření, a špatný výsledek chovatel samozřejmě zveřejnit nemusí.......takže ano, praxe bývá taková, že se zveřejňují jenom ty dobré

30.4.2019 14:18
Amys

XXX.XXX.50.94

Děkuji za odpovědi.
Jedna se mi konkrétně o plemeno SBT kde je k uchovneni povinny jen DNA profil. A že je tak málo psu na to vyšetřeno i přes to ze toto plemeno na to trpí.. Tak jestli to Ti chovatele opravdu nedělají a nebo mají ty kyčle, a lokty v hajzlu tak ,ze to téměř nikdo nezveřejní i přes to ze RTG mají.. Přitom si myslím ze chovatelům by přeci mělo jít hlavně o zdraví.. Na co šampion na výstavách když ve čtyřech letech nebude moct chodit..?

30.4.2019 14:53
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Amys napsal(a):
Děkuji za odpovědi.
Jedna se mi konkrétně o plemeno SBT kde je k uchovneni povinny jen DNA profil. A že je tak málo psu na to vyšetřeno i přes to ze toto plemeno na to trpí.. Tak jestli to Ti chovatele opravdu nedělají a nebo mají ty kyčle, a lokty v hajzlu tak ,ze to téměř nikdo nezveřejní i přes to ze RTG mají.. Přitom si myslím ze chovatelům by přeci mělo jít hlavně o zdraví.. Na co šampion na výstavách když ve čtyřech letech nebude moct chodit..?

U žádného plemene nebudou jen tak chovatelé dělat drahé vyšetření a uspávat kvuli tomu psa, když NEMUSÍ!

Věřte tomu, že kdyby to nebylo povinné třeba u NO, tak si ten "luxus" mít zrentgenovanou fenu taky většina lidí odpustí ... 🤫

30.4.2019 14:58
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Inspektor Pišišvor napsal(a):
U žádného plemene nebudou jen tak chovatelé dělat drahé vyšetření a uspávat kvuli tomu psa, když NEMUSÍ!

Věřte tomu, že kdyby to nebylo povinné třeba u NO, tak si ten "luxus" mít zrentgenovanou fenu taky většina lidí odpustí ... 🤫

Souhlasím, už proto, že ta vyšetření jsou nejen drahá, ale je-li pes pod celkovou anestézií, vždy je to prostě zdravotně riziková věc.

30.4.2019 15:22

Amys napsal(a):
Děkuji za odpovědi.

tak ono hlavně musíte hledět na to, jaké skutečné problémy které plemeno má.

U SBT by mi zrovna lokty byly fuk, je to malý plemeno

ale zajímalo by mě, jak jsou na tom rodiče s demodexem a alergiemi

30.4.2019 15:28
Amys

XXX.XXX.50.94

Tak já to mám hozené asi úplně jinak. Vím ze chci chovat pokud to vyjde. Ale také vím ze ty nepovinné testy udělám, i přes to že vyjdou na cca 15tis. Už jen kvůli tomu abych věděla jak na tom fenka je. A chovala s vědomím že štěňátka mají nejlepší predispozice pro zdraví. Není to záruka zdraví , ale už jen ten pocit ze jsem pro to udělala maximum. Kor když jedno stěně stojí +- 30tis..

30.4.2019 15:35
Amys

XXX.XXX.50.94

Tak ono bohužel demodex úplně tak ovlivnit nelze ,vzhledem k tomu ze je to imunitní věc.
A alergie máte pravdu, ale to je bohužel věc kterou téměř žádný chovatel neřekne.

30.4.2019 15:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.6.151

Amys napsal(a):
Tak ono bohužel demodex úplně tak ovlivnit nelze ,vzhledem k tomu ze je to imunitní věc.
A alergie máte pravdu, ale to je bohužel věc kterou téměř žádný chovatel neřekne.

Ovlivnit to moc nelze, ale lze na takové feně nechovat😉

30.4.2019 15:48
Amys

XXX.XXX.50.94

Ovlivnit to moc nelze, ale lze na takové feně nechovat😉

Ano, to ano, ale stejně jako po fence bez demodexu můžou mít štěňata demodex, a po fence s DKK 0/0 můžou mít štěňata DKK 4/4.. Čím dál víc zjišťuji ,ze chov je tak trochu sázka do loterie co z toho vlastně vznikne, ač se člověk snaží sebevíc..

30.4.2019 15:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Amys napsal(a):
Ano, to ano, ale stejně jako po fence bez demodexu můžou mít štěňata demodex, a po fence s DKK 0/0 můžou mít štěňata DKK 4/4.. Čím dál víc zjišťuji ,ze chov je tak trochu sázka do loterie co z toho vlastně vznikne, ač se člověk snaží sebevíc..

Po fence bez demodexu NEMOHOU mít štěňata demodex!

30.4.2019 16:05
Amys

XXX.XXX.50.94

Po fence bez demodexu NEMOHOU mít štěňata demodex!

Tak to děkuji, to jsem se zase něco nového přiučila, celou dobu jsem žila v tom ze mohou.

30.4.2019 16:22

po fence s DKK 0/0 můžou mít štěňata DKK 4/4..
no, on je tam taky otec a v druhé a dalších řadách sourozenci a předci a pravděpodobnost, že po čistých rodičích a prarodičích bude DKK 4/4 je minimální, respektive nulová. A o to jde, o pravděpodobnost.

U jiných onemocnění vyšetření může dávat přímo jistotu.

Čím dál víc zjišťuji ,ze chov je tak trochu sázka do loterie co z toho vlastně vznikne, ač se člověk snaží sebevíc..
tak trochu ano, ale určitě lze, dle plemene, vykonat alespoń něco, či dokonce mnohé.....

30.4.2019 16:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Amys napsal(a):
Tak to děkuji, to jsem se zase něco nového přiučila, celou dobu jsem žila v tom ze mohou.

Takhle - k přenosu parazita sice dochází téměř výhradně z matky na štěně, ale jsou plemena, kde je demodex zastoupený v populaci třeba v 90% i více (třeba dobrman, AST apod), takže se mu v podstatě vyhnout nelze, a pak je otázka jakou má zvíře imunitu, a do jaké míry je schopné si udržet jeho populaci v neškodných mezích.

1.5.2019 09:16
conie

XXX.XXX.206.202

Takhle - k přenosu parazita sice dochází téměř výhradně z matky na štěně, ale jsou plemena, kde je demodex zastoupený v populaci třeba v 90% i více (třeba dobrman, AST apod), takže se mu v podstatě vyhnout nelze, a pak je otázka jakou má zvíře imunitu, a do jaké míry je schopné si udržet jeho populaci v neškodných mezích.

U demodexu nebyla do současné doby jednoznačně prokázána dědičnost. Z chovatelského okolí vím, že klidně může mít jedno štěně z početného vrhu a od naprosto zdravé matky demodex.

1.5.2019 09:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

conie napsal(a):
U demodexu nebyla do současné doby jednoznačně prokázána dědičnost. Z chovatelského okolí vím, že klidně může mít jedno štěně z početného vrhu a od naprosto zdravé matky demodex.

Demodex nemá dědičnost jako takovou - je to parazit, kterým se štěně nakazí od matky. To, že matka nevykazuje klinické příznaky demodikozy neznamená, že demodexe nemá, ale že má natolik dobrou imunitu, že ho dokáže udržet v neškodném množství.

1.5.2019 09:27

od naprosto zdravé matky

zdrave, lec nikdy neotestovane….
a presne takhle vznikaji ty chovatelske legendy

1.5.2019 09:45
janaa

XXX.XXX.36.52

To,že se pes ofiko rentgenoval,má zapsané v papírech. Ale pokud nevyjdou výsledky dobře a jsou v klubu nepovinné,nikde se to uvádět nemusí.

1.5.2019 09:52

hostiteli trudníka jsou všichni psi. možná kromě Nory, protože k přenosu potřebuje štěně sát u matky aspoň 16 hodin po narození.

jde o to, že někteří psi mají DĚDIČNOU poruchu imunity, která je připraví o schopnost toho běžného kožního tvora udržet na uzdě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík