Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.5.2019 07:55
evis

XXX.XXX.74.184

Dobrý den, prosím o Vaše poznatky. Jak jste po operaci kolena ( či jiné, která potřebuje omezený pohyb) upravili režim dne, Čeká nás operace a já vůbec netuším, jak to zvládnem :-( . Pes je zvyklý na zahradu, teď bude muset být v kotci a mám strach, že bude štěkat ( a to bude), aby mu někdo kvůli tomu neublížil. Doma je zvyklý na chvíli, pokud chce, má prostě přístup jak ven, tak do domu. Uvázat ho? Ach jo, no dobrá, ale stejně nevyřeším, aby " nevystartoval", když uvidí kočku, zajíce na poli.. Chodíme samozřejmě do práce. Jak jste se s tím poprali, poradíte?

29.5.2019 08:56
rennie111

XXX.XXX.43.146

Pokiaľ po operácii potrebuje kľudový režim tak ho proste musíte dodržať aj za cenu že bude chvíľu štekať, vyť alebo inak protestovať. Pretože keď ho nedodržíte tak si pes môže vážne ublížiť a operovali ste to zbytočne. Určite počas tohto obdobia nie je vhodné ho púšťať na voľno aby mohol vyštartovať. Poslúchajte rady veterinára, tých pár týždňov za to určite stojí aby sa dalo všetko do poriadku tak ako má a pes mohol dožiť plnohodnotný život.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.5.2019 09:04

Zvážila bych možnost držet ho těch pár týdnů doma, ale pokud by mu bylo třeba moc horko nebo by mu to jinak nesvědčilo, tak se nedá nic dělat a musí být v kotci. Pokud by dělal velký rámus, můžete obejít sousedy a vysvětlit jim to, dát na plot nějaké vysvětlení pro kolemjdoucí, apod. Myslím, že to lidi pochopí, zvlášť když je to jen na krátkou dobu.
Venku musí chodit nonstop na krátkým vodítku, to by vám měl veterinář upřesnit - kolik s ním můžete chodit a jak postupně přidávat pohyb.

29.5.2019 09:05

režim dne takových psů je takový, že jsou prostě zavření. v kotci, kenelce... někdy fakt i ten kotec je moc velký! a ven čůrat jen na vodítku.

29.5.2019 09:45

Kotec je moc velky...

29.5.2019 09:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kotec je moc velky...

Jj, přesně! Stačí, aby pes radostí skákal když přijde majitel, a operované koleno je v háji 👎

29.5.2019 10:36
evis

XXX.XXX.74.184

Děkuji, ano vet vše vysvětlil, krátké vodítko, 4-5x denně venčení , opatrně vstávat, nestartovat.. Kotec zná jen jako místo, kam chodí spát, má tam zdravotní matraci, na nějaké rozpínání to moc není, ale kdyby chtěl, tak se samozřejmě může postavit. Tak koupit kennelku..? Bude tam denně 9 hodin, než přijdeme z práce, 2 měsíce?Když to všechno nějak zvládneme, co pak? Už bude moct být na zahradě? To asi také ne, když by mohl běhat..ach jo..

29.5.2019 11:28

Nezapoměňte na límec, alespoň než se mu vyndají stehy plus týden, rozlízaná rána= infekce(tak týden dovolené by se hodil, nebo omluvit větší děti ze školy ) ....máme koleno po TTA rapid operaci, pes nohu zatěžuje prakticky ihned, kontolovaný pohyb na vodítku okolo dvou měsíců, prvních asi 14 dní jsme chodili jen čurat a pak pes prostě chtěl trochu víc chodit, tak jsme šli nic velkého, jen trocha čuchání po sídlišti. Toaleta rány a krytí denně.

29.5.2019 11:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Už si to přesně nepamatuju, ale operované vazy. Pes 14dní klidový režim, spával doma v malé chodbičce, aby byl pod dozorem, kvůli stehům. Pak ven, ohrádka kolem boudy, tak velikosti toho kotce, slunečník, aby měl i stín. Ano, byl zvyklý startovat k plotu kvůli psům, to byl velký strašák. Jo, 10kg pes, takže ne těžký. Nějaké pohupsnutí nebyl problém, vydrželo to, venku na vodítku. Určitě ne několik měsíců, ale maximálně 3 týdny nesměl startovat. Pak nám vet řekl, že běžný pohyb ano, tak chodil na flexině, ještě tak 14dní.

29.5.2019 12:24
evis

XXX.XXX.74.184

Nezapoměňte na límec, alespoň než se mu vyndají stehy plus týden, rozlízaná rána= infekce(tak týden dovolené by se hodil, nebo omluvit větší děti ze školy ) ....máme koleno po TTA rapid operaci, pes nohu zatěžuje prakticky ihned, kontolovaný pohyb na vodítku okolo dvou měsíců, prvních asi 14 dní jsme chodili jen čurat a pak pes prostě chtěl trochu víc chodit, tak jsme šli nic velkého, jen trocha čuchání po sídlišti. Toaleta rány a krytí denně.

Díky, to jsem přesně měla na mysli - jak jste zvládali jinde.

29.5.2019 12:29
evis

XXX.XXX.74.184

lesnížínka napsal(a):
Už si to přesně nepamatuju, ale operované vazy. Pes 14dní klidový režim, spával doma v malé chodbičce, aby byl pod dozorem, kvůli stehům. Pak ven, ohrádka kolem boudy, tak velikosti toho kotce, slunečník, aby měl i stín. Ano, byl zvyklý startovat k plotu kvůli psům, to byl velký strašák. Jo, 10kg pes, takže ne těžký. Nějaké pohupsnutí nebyl problém, vydrželo to, venku na vodítku. Určitě ne několik měsíců, ale maximálně 3 týdny nesměl startovat. Pak nám vet řekl, že běžný pohyb ano, tak chodil na flexině, ještě tak 14dní.

Já mám úplně neurózu, ale vlastně za toho psa. Přebírám si jeho stavy, že nevím, proč najednou nemůžu ven, běhat, co mi to udělali? Musím si to setřídit, jak to všechno zkloubit, aby se nic nepodcenilo a mohl s námi fungovat - ty naše procházky. Límec doma máme, přemýšlím nad ortézou nebo punčochou na ránu. Musíme to zvládnout!

29.5.2019 13:22
vendul

XXX.XXX.92.110

..tak my meli Cane Corso, byt to byl venkovni pes, naprudko zavreneho doma v ohradce...

30.5.2019 07:36
evis

XXX.XXX.74.184

režim dne takových psů je takový, že jsou prostě zavření. v kotci, kenelce... někdy fakt i ten kotec je moc velký! a ven čůrat jen na vodítku.

Jasně, musíme myslet na to, že je to prostě nutnost. Dostane po operaci ortézu? Kupujeme klec na doma, pak manžel udělá v kotci snížení stropu, aby mohl jen přejít tam a zpět, že bychom ho tam za týden dva dávali, co budeme v práci. Prosím a jak dál? Bude moct bývat na zahradě jak je zvyklý, nebo na řetězu??

30.5.2019 15:25

Hele my to doma nějak neřešili, já pracuju na směny, takže když jsem nebyla doma já byl někdo jiný, psina měla límec a po bytě volný pohyb, jen venku na vodítku, psinu mám doma klidnou, při vítání neskáče, neskáče na gauč, jen venku při setkání s jinými psy jdělá šaškarády, klidně jsem jí nechala na vodítku jít svým tempem, i poklusávání, jen vodítko, žádná flexina, prostě se ta rozřezaná kost musí zahojit..na you tube máte spousty videí a návodů.....
Ortéza- já si to už nepamatuju, ale je možné, že měla víc než týden nohu zabandážovanou...já nevím, ono se mi to plete s tou druhou nohou po jiné operaci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík