Ahojte :) Chcú sa vaši pesani venčiť a špacírovať,ked je takéto tropické počasie? Ako riešite prechádzky? Chodníky sú rozpálené už od 8 rána pomaly, tieň takmer nikde...Moje trojmesačné štendo ide len skoro ráno(medzi 6-7) a potom okolo 20:00,ked už slnko nie je a dá sa vonku aj existovať.Inak je stále rozvalené na studenej dlažbe na terase a chladí sa. Je to jeho prvé leto,chudáčik,len funí a slintá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

domi.t
napsal(a):
Ahojte :) Chcú sa vaši pesani venčiť a špacírovať,ked je takéto tropické počasie? Ako riešite prechádzky? Chodníky sú rozpálené už od 8 rána pomaly, tieň takmer nikde...Moje trojmesačné štendo ide len skoro ráno(medzi 6-7) a potom okolo 20:00,ked už slnko nie je a dá sa vonku aj existovať.Inak je stále rozvalené na studenej dlažbe na terase a chladí sa. Je to jeho prvé leto,chudáčik,len funí a slintá.
Tak nemám pesany, co by vedro milovali a čím jsou starší tím je to horší....chodíme na prochajdu už kolem páté-šesté ráno nebo eventuelně kolem deváté-půl desáté večer, pokud teda není "tropická" noc a není hic ještě i v těchto hodinách......jinak se jdou jen vyvenčit na zahradu......a pesovi nechávám i otevřené dveře do sklepa, chodí si tam lehnout do prádelny na dlažbu.
Jako štěňata resp. mlaďoši to snášeli líp. Nebo pokud je pes koupací-plavací, tak se dá část dne strávit někde u vody.
napsal(a):
Tak nemám pesany, co by vedro milovali a čím jsou starší tím je to horší....chodíme na prochajdu už kolem páté-šesté ráno nebo eventuelně kolem deváté-půl desáté večer, pokud teda není "tropická" noc a není hic ještě i v těchto hodinách......jinak se jdou jen vyvenčit na zahradu......a pesovi nechávám i otevřené dveře do sklepa, chodí si tam lehnout do prádelny na dlažbu.
Jako štěňata resp. mlaďoši to snášeli líp. Nebo pokud je pes koupací-plavací, tak se dá část dne strávit někde u vody.
Ano,štendo má na ovlaženie takú plastovú mušlu( je to detské pieskovisko,za pár eur z Dráčika) a to ho baví. A tiež ho baví pobyt v garáži,kde je chladno a kopa vecí,čo inde nie
Naložit psa a vzít ho k vodě nebo do lesa, prostě někam,kde se dá existovat, i když je hic já musím s psiskama ven, i když je hic,jinak mi lezou po hlavě. Takže obvykle vstávám s východem slunce, naložím do auta a jedeme do lesa. První zastávka u vody, pak procházka po lese, a zpátky zase k vodě. Případně jdeme do údolí,kde teče potok.
Teď o víkendu nás čekají dvoudenní zkoušky,tak jsem na to zvědavá
Bella-aspoň vidíte,že nemáte žádného hyperaktivního magora,když ho zklidní trocha tepla
Ve vedrech omezuji psům práci, ale na procházku jdeme. Chodíme mimo rozpálené chodníky, po trávě, do 5 minut naštěstí dojdeme do lesa. Nebo je naložím do auta a popojedeme.
Zas tady nejsou takové tropy, aby to zdravým psům, se standardní srstí a trochu normálním tvarem lebky, vadilo při běžném pohybu.
Samojed se plouží, ráno jsme naštěstí za pár minut ve stínu kolem potoka, na zpáteční cestě ho přebrodíme, ještě teče dost vody, tak pes v ní postává, aby se co nejvíc zchladil a dal cestu domů, která jde asi 300m po silničce na výhni. Večer chodíme při západu slunce a snažím se taky kolem vody, kde je pod stromy chladněji a nebo k lesu, kde je ovšem problém, protože u nás je do lesa = do kopce což zahřeje. Doma půl dne rotuje kolem baráku a hledá nejchladnější kout. Máme za sebou několik tropických nocí, takže pes funí už od rána jak lokomotiva(já taktéž ) Déšť v nedohlednu
Náš pes je důchodce a kardiak. Já doma na rizikovém. Pro nás pro oba by bylo nejlepší jít ráno kolem šesté. Bohužel úřední šiml je neúprosný a tak venčím v devět ráno ve stínu a na nezbytně nutnou dobu. Večer venčí manžel. Přes den psa pouštím akorát na zahradu a jinak průběžně chladím mokrým ručníkem od tlapek, aby se nepřehříval. Nicméně zatímco, já jsem celý den vyřízená, pes se ještě hrabe pod peřinu.

šavlozubka
napsal(a):
Náš pes je důchodce a kardiak. Já doma na rizikovém. Pro nás pro oba by bylo nejlepší jít ráno kolem šesté. Bohužel úřední šiml je neúprosný a tak venčím v devět ráno ve stínu a na nezbytně nutnou dobu. Večer venčí manžel. Přes den psa pouštím akorát na zahradu a jinak průběžně chladím mokrým ručníkem od tlapek, aby se nepřehříval. Nicméně zatímco, já jsem celý den vyřízená, pes se ještě hrabe pod peřinu.
Myslíte, že vám v šest ráno přijde kontrola? To asi ne...

pyreneják má režim takřka zachován, jen dopolední se smrskává na vyvenčení u chalupy, odpoledne jedem autem k řece, 98% cesty ve stínu, já se vykoupu v každém splavu, on postojí na prahu s nohama ve vodě (letos dokonce trpělivě), na louce se vyválí v trávě......a žijem
U nás to není tak hrozné. Pes úplně v pohodě, fena má kratší čumák a víc se pak chladí dýcháním, ale zvládá to. Dopoledne se oba většinou vyvalují na zahradě na sluníčku, pes teda jen po tu dobu, co jsem venku já, fena klidně i déle. Mají tam vaničku, do které se chodí smočit. Jinak teď odpoledne chodíme jen na venčící procházku kousek, a pak navečer jdeme nebo jedeme k vodě, kde jsme třeba dvě hodiny a psi s přestávkami plavou. Někdy vyrazíme k vodě na celý den. Jinak doma máme příjemně chladno a dlažbu, takže když se psi vyvalují na sluníčku, tak se pak chodí chladit domů. K večeru pak většinou na zahradě trénujem, blbnem a cvičíme, psa občas k večeru vezmu na koloběžku, ale jen kousek.. Chystáme se na trénink bull sportů, což bude náročnější, ale je tam bazén a mimo jiné trénujeme i plavání a skoky do vody, takže i to půjde. A v neděli obrany, to bude horší v tom, že se tam prostě déle čeká...
janaa
napsal(a):
Naložit psa a vzít ho k vodě nebo do lesa, prostě někam,kde se dá existovat, i když je hic já musím s psiskama ven, i když je hic,jinak mi lezou po hlavě. Takže obvykle vstávám s východem slunce, naložím do auta a jedeme do lesa. První zastávka u vody, pak procházka po lese, a zpátky zase k vodě. Případně jdeme do údolí,kde teče potok.
Teď o víkendu nás čekají dvoudenní zkoušky,tak jsem na to zvědavá
Bella-aspoň vidíte,že nemáte žádného hyperaktivního magora,když ho zklidní trocha tepla
Haha,máte pravdu! Nie je to moje štendo úplne stratený prípad Ale myslím,že omnoho viac ako voda sa mu bude páčiť lístie na jeseň a sneh v zime
šavlozubka
napsal(a):
Nemáte to veru ľahké. Želám Vám, nech všetko dobre dopadne a nech je psík pre miminko tá najlepšia pestúnka
Ešte otázka.Píšete,že všetci chodíte venčiť ráno, relatívne na dlhší čas. To všetci vstávate tiež tak skoro ako ja( o pol 5) alebo nepracujete/pracujete z domu? Priala by som každému chlpáčovi majitelov,ako ste vy-že skoro ráno skočia na nohy a idú s nimi do lesa,k potoku...Ste úžasní
domi.t
napsal(a):
Ešte otázka.Píšete,že všetci chodíte venčiť ráno, relatívne na dlhší čas. To všetci vstávate tiež tak skoro ako ja( o pol 5) alebo nepracujete/pracujete z domu? Priala by som každému chlpáčovi majitelov,ako ste vy-že skoro ráno skočia na nohy a idú s nimi do lesa,k potoku...Ste úžasní
Já sice pracuju z domova,ale v létě v těch hicech je to stejně o tom vstát v pět jen mám tu výhodu, že když mám v osm dovenčíno, můžu se klidně na chvíli na zahradě natáhnout. Vzhledem k tomu, že mám ve smečce od důchodců po štěndo, od labradorky s EIC, co se přehřívá už ve dvaceti stupních, po mopse, to ani jinak dělat nejde.
Jsem sice doma, ale celý žiovot jedeme režim, že za psy jdu v 8, mazlení, česání, obejdem zahradu(jako, že kontrola ) a pak vyrazíme na potok. Kolem půl desáté jsme doma. Takže ne, neobětovávám se a nestávám v 5h. A také teda proto, že pes by se divil a také, že všichni naši psí kamarádi u plotů, nebo co se potkáváme, nás čekají v tuto dobu a dřív by možná ani nebyli na dvorcích(jako třeba nejsou, když prší)

Zdravy pes by mel byt na vedro aspon trochu i zvykly
Uplne se vedru nevyhybam - bude leto par mesicu zase trvat a to nejde, jen je nechat lezet - uz po 2 dnech je z nich likvidacni ceta potrebuji zamestnat a treninky jsou i pres den.
Ale vic to asi vadi me nez psum - ti tak neprotestuji a k vode se tesi.
domi.t
napsal(a):
Já pracuji az od 9h. Takže potom co vyprávím děti do školy 7:30. Jdu se psama

Priala by som každému chlpáčovi majitelov,ako ste vy-že skoro ráno skočia na nohy a idú s nimi do lesa,k potoku...
no, mít takového můj chlupáč, tak ho buď sežere nebo se obrátí na linku bezpečí, kvůli týrání.....
napsal(a):
Priala by som každému chlpáčovi majitelov,ako ste vy-že skoro ráno skočia na nohy a idú s nimi do lesa,k potoku...
no, mít takového můj chlupáč, tak ho buď sežere nebo se obrátí na linku bezpečí, kvůli týrání.....
Naši psi tedy taky ráno spí a když začnu běhat po zahradě, tak hodí otrávený pohled, co budim, že jsou po noční.

Mám v těchto příjemných dnech dovolenou , takže chata(procházky, koupačka,hlídání u chaty kde se kdo šustne)- tam psina skoro nezamhouří oka, což pak celý jeden den po příjezdu domu dospávala, doma ráno- dopoledne jdem za koněm- volný pohyb se smečkou, odpoledne spí do čtyř-pěti, pak chca- nechca, jdem ven- a pak až v noci před spaním vyčurat. Omezily jsme jen větší hrací aktivity venku, prostě jen prochajda na čuchání a k rybníku.

domi.t
napsal(a):
Já pracuju od devíti....do práce dorážim před půl devátou, ráno vyrážim s pesanama kolem páté-půl šesté tak na hoďku, hoďku půl....dnes už se řídim tím, kolik mají pesani elánu a chuti.....domů dorazíme před sedmou...ještě jim dám vařit papů na ob+d a večeři, uvařim pro nás lidi, uklidim a tradá do práce.
Já když je velkej hic a mám volno a nechce se mi vyloženě brzo ráno kvůli prochajdě vstávat, tak naložim odpolko pesany do auta a vyrazíme do hor, do lesa....naštěstí to nemáme daleko a je tam o poznání chladněji než u nás v podhůří.....máme už svoje místečko, kde dojde k takovýmu mokřadu a tam pesani lítaj vodou (teda teď už spíš choděj) a je jim fajn.
napsal(a):
Moj prechádzajúci psík bol tiež taký-ráno dlho spal a proste najradšej v ležiacom režime v tieni celé leto.
Teraz trojmesačné štendo je nabudené už o pol 6 ráno-hladné a zvedavé,čo sa bude diať
Já jsme teď doma, vstáváme tak v 7, ale ráno jdeme jen na zahradu na vyvenčení a trošku si poběhají a pohrají mezi sebou.
Jinak teda když chodím do práce na ranní od 6, tak jsem se psem před prací na delší procházky ven nechodila, teda dokud byl štěně tak jo, pak už ne. Ale ne kvůli tomu, že by se mi nechtělo vstávat, ale kvůli tomu, že pes dospěl do stavu, že ráno se má prostě spát a že přece nebude někde trajdat . Po venčení okamžitě zaplul zpátky do postele a chrápal a ještě na mě házel takový pohledy, že mi fakt přišlo jakoby říkal "dělej vypadni už,zhasni, chci tady mít klid na spaní" .
No a teď taky -okolo té 7 vstaneme, do půl 8, 8 jsme na zahradě, pak jdeme domů a psi většinou celé dopoledne prospí, fena někdy zůstane vyvalená na zahradě. Až odpoledne začínají blbnout mezi sebou a vykazovat nějakou větší aktivitu .
Máme 10 měsíců štěndo. Chodíme 7-8 ráno, pak kolem 11 k potoku (máme kousek od baráku a cesta po stromy, takže jackpot :-)), no a pak kolem 16-17 do lesa (ten máme taky kousek od baráku). A pak jdeme třeba v 9 večer. Ale je to hrozně individuální, někdy štěndo prostě prospí půlku dne a tak jdeme jen dvakrát, když je akční, tak máme variantu les, rybník, nebo potok :-). Naštěstí máme za barákem stín, takže se dá i na krátký vyčůrání tam. Ale když je fakt hodně vedro, tak je schopná taky skoro celý den prospat a vycházky moc nevyžaduje, maximálně k potoku, nebo chce jít až večer, když se ochladí :-).
Mianna
napsal(a):
Máme 10 měsíců štěndo. Chodíme 7-8 ráno, pak kolem 11 k potoku (máme kousek od baráku a cesta po stromy, takže jackpot :-)), no a pak kolem 16-17 do lesa (ten máme taky kousek od baráku). A pak jdeme třeba v 9 večer. Ale je to hrozně individuální, někdy štěndo prostě prospí půlku dne a tak jdeme jen dvakrát, když je akční, tak máme variantu les, rybník, nebo potok :-). Naštěstí máme za barákem stín, takže se dá i na krátký vyčůrání tam. Ale když je fakt hodně vedro, tak je schopná taky skoro celý den prospat a vycházky moc nevyžaduje, maximálně k potoku, nebo chce jít až večer, když se ochladí :-).
Bohužel se večer neochladí, neochladí se ani ráno. Před osmou ráno jsem sledovala ležícího psa a dýchal tak, že málem poskakoval, koukala jsem, jestli mu nevyskočí srdce přes žebra, jak mu to tam škubalo Ještě, že alespoň kolem toho potoka se to dá.
lesnížínka
napsal(a):
Bohužel se večer neochladí, neochladí se ani ráno. Před osmou ráno jsem sledovala ležícího psa a dýchal tak, že málem poskakoval, koukala jsem, jestli mu nevyskočí srdce přes žebra, jak mu to tam škubalo Ještě, že alespoň kolem toho potoka se to dá.
Tak seversti psi to asi snášejí hůř no, a starší taky. Moje psi se klidně v poledne vyvalí na rozpalenou zamkovku a dýchají normálně, ani se nechladi dýcháním, když uz je jim teplo tak zalezou domu, do stínu a nebo se jdou smocit do vaničky. Ale když nemají žádnou fyzickou aktivitu a jen leží, tak jsou úplně v pohodě a většinou leží se zavřenou hubou.
marcelaamax
napsal(a):
Tak seversti psi to asi snášejí hůř no, a starší taky. Moje psi se klidně v poledne vyvalí na rozpalenou zamkovku a dýchají normálně, ani se nechladi dýcháním, když uz je jim teplo tak zalezou domu, do stínu a nebo se jdou smocit do vaničky. Ale když nemají žádnou fyzickou aktivitu a jen leží, tak jsou úplně v pohodě a většinou leží se zavřenou hubou.
Náš pes se dnesk v půl dvanáctý opaloval. Koukal sem na to jako blázen, ale prostě na plnym slunci, uplně v pohodě. Jinak sice taky leží ve stínu, ale zavřený tlamy a jak mají vyzkoušeno, kde je chládek, tak se prostě přes den stěhujou kolem domu podle slunce a nemají nejmenší problém. Asi ta příšerná srst celkem slušně izoluje.

Můj pes se taky hrozně rád opaluje.
Hlavní procházku máme ráno, i za cenu brzkého vstávání (kolem páté). Pokud to z nějakýho důvodu nejde, prostě velká procházka ten den není a pes to zvládne s krátkýma procházkama. Ráno bývá rozhodně snesitelněji a rozdíl v tempu, který je pes ochotnej vyvinout, je podstatnej.
My naštěstí bydlíme na okraji malého města u lesa, takže sice je venku dusno, ale zvládáme to :-). Navíc jsme trochu výš položení, takže tady je vždycky (naštěstí) chladněji než leckde jinde :-). Ale taky to přizpůsobujeme počasí, samozřejmě. Ten potok a les v podstatě za barákem je fakt výhra, hrozně to oceňuju . Teď máme 26 stupňů a větřík :-).
Mianna
napsal(a):
My naštěstí bydlíme na okraji malého města u lesa, takže sice je venku dusno, ale zvládáme to :-). Navíc jsme trochu výš položení, takže tady je vždycky (naštěstí) chladněji než leckde jinde :-). Ale taky to přizpůsobujeme počasí, samozřejmě. Ten potok a les v podstatě za barákem je fakt výhra, hrozně to oceňuju . Teď máme 26 stupňů a větřík :-).
V 17h jsme měli 30st a žádný větřík, dneska tam bylo horko doslova vražedné, odpoledne 32st(v celodenním stínu za domem) Pes dost trpí, je mi ho líto, ale nemám mu jak pomoct, my doma nemáme chladná místa, jen tohle za domem No...dnes jsme jen leželi a funěli oba dva
Šílené, to vám fakt nezávidím :-/. Pejskové musí strašně zažívat, to je mi jasné. My měli zatím jeden den na 30, a to buď spala, nebo pofňukávala (protože jí bylo vedro, samozřejmě). To pak člověk trpí
s pejskem :-/. Já jí chladila packy, bříško a třísla a měla doma vaničku ve sprcháči, kam se šla vždycky projít. Zítra u nás hlásí 35, tak jsem na to zvědavá :-O.

....tak náš pes je aktivní neustále a také neustále dělá dojem, že ven se s ním vlastně ani nechodí......v těhlech horkách to nezvládám já na rozdíl od psa, takže mi nezbývá než vstát okolo šesté a tu jeho trasu projít, dokud ještě můžu a na naší trase je povětšinu stín........dneska (respektive už včera) ráno svižně ušlých deset kilometrů, pak se jelo MHD na trénink......pes od metra letěl až k baráku, když mu bylo otevřeno, proletěl okolo trénovacího strejdy do domu, tam mu v rychlosti vytřel celý koberec, probral všechny hračky co byly v pokoji a pak si zalehl s nalezeným kouskem parohu a tak od něj byl na chvilku klid....pak hodina práce........MHD dopravou do kanceláře, kde jsem cosi vyřizovala a paní ředitelka má bezva voříška střední velikosti, tak tam opět nejprve vytřel koberec a pak spolu řádili, po zhruba hodině cesta MHD domů a tam já padla takřka v kómatu do postele, co dělal pes už jsem nevnímala, ale v podvečer když se mnou jel na noční, tak opět činil dojem psa vycházkou či jinou aktivitou za ten den nepolíbeného........

lesnížínka
napsal(a):
V 17h jsme měli 30st a žádný větřík, dneska tam bylo horko doslova vražedné, odpoledne 32st(v celodenním stínu za domem) Pes dost trpí, je mi ho líto, ale nemám mu jak pomoct, my doma nemáme chladná místa, jen tohle za domem No...dnes jsme jen leželi a funěli oba dva
Jo počasí včera hrozný....zrovna jsem si i na vás vzpomněla, jak jsme někde diskutovali ...když pes bydlí venku a vevnitř....opravdu si neumím představit, že bych je v tomhle počasí měla venku...i když stín samozřejmě na zahradě máme, ale i v tom stínu byl hic. Worička je mi líto....umím si to živě představit, a přesně, člověk nemá moc možností jak pesovi pomoct, u nás v baráku je taky teplo, i když je to lepší než venku, resp., když člověk přijde z venku tak si řekne...jéé tady je fajn, ale za chvíli, když se aklimatizuje, téměř nonstop nám doma běžej větráky, aby se tam vůbec dalo dejchat, pesani ani do obýváku moc nechodí.........já jsem psům namočila packy a bříško.....Jack vůbec ani nevylejzal ze sklepa z prádelny.....fena ta ležela celej den na chodbě na dlažbě.....
Dneska jsme byli na prochajdě jen kousek, prakticky vyvenčit a dom....už od rána je hic i já se vrátila zpocená, jak vrata od chlíva a to nemám kožich, dpolko to bude ještě horší.......prý mají přijít bouřky, otázka je jestli nás neminou a jestli se vůbec v těch bouřkách ochladí.

opravdu si neumím představit, že bych je v tomhle počasí měla venku...i když stín samozřejmě na zahradě máme, ale i v tom stínu byl hic.
ale no tak zase
zdravy pes ma byt zvykly - a pokud ma dost vody - nedelejte z toho leta zase takovou kovbojku.

No jo, jenže.. zdravý pes ze Sibiře je tady teď štěstím bez sebe a Saluki jezdí v červnu do Grónska :) Kožich před horkem chrání, ale zas ocaď pocaď, musí být co dýchat. A to není. Jenom prach, horko, prach, horko a lidé, co práší a vydávají horko.
30-35 ve stínu není běžná teplota pro ČR, ne tolik dní a celé dny, ty noci též nejsou příliš studené, ono to ty lidi i zvířata dost vyčerpává. Ale jako jo, jsou lidé, co jim tohle počasí vyhovuje a běhají v poledne po náměstí, věřím, že někde určitě jsou, já byla vždy na straně Muldera.
Nevím, jak je přes den v Praze na sídlišti, ale u nás se vaří vzduch, nebýt horský potok hned naproti, tak 8-19.30 nikam nejdu. Pár let zpět jsem měla v baráku zimu i v létě, a litovala jsem paneláčany. No a loni a letos mám panelák v obýváku. Až bude horko i ve sklepě, tak už mě to vážně naštve. Teď si prostě otočím den a noc, pohoda. Když neděláte noční směny.
Ale já si nestěžuji, v zimě je zas zima a zima coming soon
22. prosince 2019 v 05:18:56

"30-35 ve stínu není běžná teplota pro ČR, ne tolik dní a celé dny"
vloni to bylo 47 dni, předloni 39 dni - asi je třeba si zacit zvykat...

....A si představte, že v takovém pařáku , de fakto v paneláku pracujete 12h a ten pes nechce ani 20m od baráku....to by mě čert vzal, prostě jde, protože doma mu kašpara zase nebudu dět já.

normální zdravý pes, kočka, atd........taková horka prospí
koneckonců, siesta je co....
napsal(a):
"30-35 ve stínu není běžná teplota pro ČR, ne tolik dní a celé dny"
vloni to bylo 47 dni, předloni 39 dni - asi je třeba si zacit zvykat...
Zvykat možná...ale hlavně v krajinách, kde jsou takové teploty dlouhodobě obvyklé, lidi i zvířata přesouvají aktivitu na brzy ráno a pozdě večer a mezi tím jedou na úsporný režim ve stínu.
A jsou na ty teploty lépe adaptovaní.

napsal(a):
opravdu si neumím představit, že bych je v tomhle počasí měla venku...i když stín samozřejmě na zahradě máme, ale i v tom stínu byl hic.
ale no tak zase
zdravy pes ma byt zvykly - a pokud ma dost vody - nedelejte z toho leta zase takovou kovbojku.
Kovbojku z toho rozhodně nedělám.......ono zdravý pes asi určitě, za mladších let to pesani snášeli taky docela v poho...feňule se dokonce chodila "opalovat"....poslední dva roky, ale už ty vedra snášejí fakty hůře a to nejsou nemocní...přikládám to teda věku, ale už vloni to nebylo nic moc....taky to třeba pozoruju při prochajdách, dřív se prostě nechodilo v těch největších vedrech, dnes už i 20 stupňů plus může být za určitých okolností...neříkám problém, ale vidím na psech, že než se "vydrápeme" na kopec k lesu, tak už toho pomalu mají plný zuby.....
Takže ano jsem možná přecitlivělá, ale zatímco venku dejchaj dost fest i ve stínu, tak doma v chládečku, obzvlášť ve sklepíčku je to pro pesany určo lepčatější.

Vemte si to, že my máme psy jako mazly, služební pes, záchranářský pes, by měl být přpraven pracovat, je ho potřeba a ptát se ho, jestli mu není horko? Jasně, že se délka práce se uzpůsobí, psovi se poskytne třeba chladicí podložka, že stopu za plného slunce těžko najde, ale to vše se musí trénovat, ráno, v poledne, večer, v noci.

napsal(a):
Kovbojku z toho rozhodně nedělám.......ono zdravý pes asi určitě, za mladších let to pesani snášeli taky docela v poho...feňule se dokonce chodila "opalovat"....poslední dva roky, ale už ty vedra snášejí fakty hůře a to nejsou nemocní...přikládám to teda věku, ale už vloni to nebylo nic moc....taky to třeba pozoruju při prochajdách, dřív se prostě nechodilo v těch největších vedrech, dnes už i 20 stupňů plus může být za určitých okolností...neříkám problém, ale vidím na psech, že než se "vydrápeme" na kopec k lesu, tak už toho pomalu mají plný zuby.....
Takže ano jsem možná přecitlivělá, ale zatímco venku dejchaj dost fest i ve stínu, tak doma v chládečku, obzvlášť ve sklepíčku je to pro pesany určo lepčatější.
a resite třeba nejak jejich pitny rezim?

napsal(a):
normální zdravý pes, kočka, atd........taková horka prospí
koneckonců, siesta je co....
tak když jim někdo vždycky nasype do misky... proc by neodpocivali
napsal(a):
Ale no tak...ani divoce žijící zvířata nejsou v parných dnech aktivní přes den, na lov vycházejí za soumraku nebo brzy ráno. A nikdo jim do misky nesype.
V tropických dnes je v poledne v přírodě mrtvo, v ZOO taky.

napsal(a):
a resite třeba nejak jejich pitny rezim?
Pitný režim samozřejmě řeším.....doma standardně třílitrový kyblík...na zahradě kýbl, bazének a jakmile je sezóna, tak i bazén k dispozici na pití. Fena s pitím nemá problém, jak jde kolem vody, tak si minimálně několikrát lízne a navíc se chodí do bazénku i čvachtat, tu fakty vidim pít docela pravidelně...pesovi, když se mi zdá, že jsem ho pít neviděla, tak dávám napít extra i několikrát denně. ...někdy se napije víc, někdy si párkrát lízne, aby neurazil, no a někdy se naloká jak cisterna.

Terven
napsal(a):
Ale no tak...ani divoce žijící zvířata nejsou v parných dnech aktivní přes den, na lov vycházejí za soumraku nebo brzy ráno. A nikdo jim do misky nesype.
V tropických dnes je v poledne v přírodě mrtvo, v ZOO taky.
ani divoce žijící zvířata nejsou v parných dnech aktivní přes den,
pokud mají moznost -tak ano, dodrzuji siestu
ale pokud jsou hladovi nebo ohrozeni - normalne se rozhýbou a nezkolabuji kvůli tomu.
to byla pointa.

napsal(a):
Vemte si to, že my máme psy jako mazly, služební pes, záchranářský pes, by měl být přpraven pracovat, je ho potřeba a ptát se ho, jestli mu není horko? Jasně, že se délka práce se uzpůsobí, psovi se poskytne třeba chladicí podložka, že stopu za plného slunce těžko najde, ale to vše se musí trénovat, ráno, v poledne, večer, v noci.
myslím, že takové psy si nikdo uvařit nechce
chápu, jak to myslíte, ale
jako pes narozený na poušti, jasně, ten může bydlet v afgánistánu a hledat pumy, které jsme tam my nedali..
jak říká hmn - šelma přes horko spí
a na jihu, co jsem si tak všimla, se jde ven k večeru, přes den ne, nejsou padlí na hlavu, by brzy popadali

napsal(a):
Pitný režim samozřejmě řeším.....doma standardně třílitrový kyblík...na zahradě kýbl, bazének a jakmile je sezóna, tak i bazén k dispozici na pití. Fena s pitím nemá problém, jak jde kolem vody, tak si minimálně několikrát lízne a navíc se chodí do bazénku i čvachtat, tu fakty vidim pít docela pravidelně...pesovi, když se mi zdá, že jsem ho pít neviděla, tak dávám napít extra i několikrát denně. ...někdy se napije víc, někdy si párkrát lízne, aby neurazil, no a někdy se naloká jak cisterna.
nekdy totiž pomuze k lepsimu zvladani veder pes zejmena před prochazkou/zatezi dostane napit a pije i když neciti zizen.
k tomu zavodnovani se toho na netu uz da najit docela dost - a funguje to.
napsal(a):
ani divoce žijící zvířata nejsou v parných dnech aktivní přes den,
pokud mají moznost -tak ano, dodrzuji siestu
ale pokud jsou hladovi nebo ohrozeni - normalne se rozhýbou a nezkolabuji kvůli tomu.
to byla pointa.
Hm...tak moje černá fena vedro naprosto nedává, ale pokud bude ohrožená, nabeton se rozhejbe.

My venčíme ráno a večer, přes den jen vyčůrat a mazat domů s klima naprat do sebe další dávku melouna. Dnes ve 3 odpo ale projevil přání (tedy spíš nekompromisně zavelel), že se jde na Letnou. Nejdřív jsem si ťukala na čelo, ale pak jsem si řekla oká, frajere, ale garantuju ti, že to nedáš. No nedal, otočil to ještě před mostem.

napsal(a):
jinak odpověděla terven, nechť neopakuji.....

"pokud mají moznost -tak ano, dodrzuji siestu
ale pokud jsou hladovi nebo ohrozeni - normalne se rozhýbou a nezkolabuji kvůli tomu"
hned určitě nezkolabují, to je jasné
otázka je, zda je pes domácí stále zvíře divoké a má tu odolnost, predátor, kořist, kdo ví
jestli se ne/bojí a umí se ještě tak dobře vyrovnávat s různým
takový basenji musí mít ráj v čr teď ...jestli se teda má kam schovat
edit.: aha, Ollie, tak nic :-)
Nevím no, před třema týdny mi vet s vážnou tváří říkal, že by bylo lepší Worku ostříhat, že to pro něj bude fakt těžké, protože se snažili vyholit krk na odběr a bylo to nekonečné. Koukala jsem na něj trochu, jako jestli nespadnul z višně, ale pak začala vedra a...každopádně ho vykoupu a vyčešu snad pak už všechnu podsadu. Bylo to v plánu dnes, žel to nevyšlo.

Psici několikrát za den, když jsem doma, měním vodu za chladnou a čerstvou, jde se napít vždy, obvzlášť ráda chlemtá vodu "přírodní"- louže,potok, rybník....napije se tak, že vodu "krká a ublívá". Motivace psa je právě procházka k tomu vodnímu zdroji.

Terven
napsal(a):
Hm...tak moje černá fena vedro naprosto nedává, ale pokud bude ohrožená, nabeton se rozhejbe.
moje cerna taky ne s žíhanou uz je to lepsi.
ale v pulce cervence uz jim obema bude lepe - budou zvyklejsi ...

napsal(a):
"pokud mají moznost -tak ano, dodrzuji siestu
ale pokud jsou hladovi nebo ohrozeni - normalne se rozhýbou a nezkolabuji kvůli tomu"
hned určitě nezkolabují, to je jasné
otázka je, zda je pes domácí stále zvíře divoké a má tu odolnost, predátor, kořist, kdo ví
jestli se ne/bojí a umí se ještě tak dobře vyrovnávat s různým
takový basenji musí mít ráj v čr teď ...jestli se teda má kam schovat
edit.: aha, Ollie, tak nic :-)
Hele, nemá. Tropy ocaď pocaď. A má se děsně rád, takže když jsem ho tuhle k večeru vytáhla kousek vedle do 4camping (pro jeho mini chladící tašku na pár piksliček masa), tak dělal kachnu s porouchanýma kolečkama.

napsal(a):
myslím, že takové psy si nikdo uvařit nechce
chápu, jak to myslíte, ale
jako pes narozený na poušti, jasně, ten může bydlet v afgánistánu a hledat pumy, které jsme tam my nedali..
jak říká hmn - šelma přes horko spí
a na jihu, co jsem si tak všimla, se jde ven k večeru, přes den ne, nejsou padlí na hlavu, by brzy popadali
Megi neomílejte pořád poušť a Bohem zapomenuté kraje, jsme tady a teď..až se vám ztratí dopoledne vnouče, myslíte že budete s PČR a jejich psovodem čekat , až zajde slunce aby pes neměl vyplazenější jazyk ? Jasně, že je pro mě snažší nechat psa se placatět doma, ale dokážu psovi i odpolední procházku usnadnit výběrem místa a trasy a nemusím čekat do večera, chodím i na noční a čekat do večera nemůžu, momentálně je manžel pracovně pryč, děti velké- už mimo domov a jsem jen já a pes. Po většinu roku, když jsem celý den doma, tak nějak dodržujem stejný harmonogram dne, když se psovi opravdu ale opravdu nechce- dokáže být dost zarputilá (to zkouší na tchýni, když venčí, co jsem já v práci) jdem alespoň na 20 minut, pak se uvidí, jestli jí "chytli saze" nebo jdem domu.

napsal(a):
Megi neomílejte pořád poušť a Bohem zapomenuté kraje, jsme tady a teď..až se vám ztratí dopoledne vnouče, myslíte že budete s PČR a jejich psovodem čekat , až zajde slunce aby pes neměl vyplazenější jazyk ? Jasně, že je pro mě snažší nechat psa se placatět doma, ale dokážu psovi i odpolední procházku usnadnit výběrem místa a trasy a nemusím čekat do večera, chodím i na noční a čekat do večera nemůžu, momentálně je manžel pracovně pryč, děti velké- už mimo domov a jsem jen já a pes. Po většinu roku, když jsem celý den doma, tak nějak dodržujem stejný harmonogram dne, když se psovi opravdu ale opravdu nechce- dokáže být dost zarputilá (to zkouší na tchýni, když venčí, co jsem já v práci) jdem alespoň na 20 minut, pak se uvidí, jestli jí "chytli saze" nebo jdem domu.
a ted ještě - co s tim, když cesti psi uplne normalne slouží na zahranicnich misich, jsou prodavani do celého světa -bez ohledu na podnebi ?
asi chyba nejaka u tech - selem?
Priznam se, ze jsem ten dnesni první příspěvek dala, protože mi to prislo az neuveritelne, co se tu resilo. asi pod dojmem vyletu jsem byla porad - cely den jsem koukala na závody -prave probiha MCR v IGP, za 14 dni jsou další velke zavody. třeba ti sami psi, co před par dny soutezili v te zime v Pisku ted soutezi zase -pro zmenu v tech vedrech...

napsal(a):
a ted ještě - co s tim, když cesti psi uplne normalne slouží na zahranicnich misich, jsou prodavani do celého světa -bez ohledu na podnebi ?
asi chyba nejaka u tech - selem?
Priznam se, ze jsem ten dnesni první příspěvek dala, protože mi to prislo az neuveritelne, co se tu resilo. asi pod dojmem vyletu jsem byla porad - cely den jsem koukala na závody -prave probiha MCR v IGP, za 14 dni jsou další velke zavody. třeba ti sami psi, co před par dny soutezili v te zime v Pisku ted soutezi zase -pro zmenu v tech vedrech...
...třeba maliny v Africe....tam je teď 45°C ve stínu..
napsal(a):
...třeba maliny v Africe....tam je teď 45°C ve stínu..
Tak ale...vy sama taky máte jinej režim než vrcholoví sportovci
Já prostě radši svýmu psovi dopřeju ten luxus a půjdu s ním na delší prochajdu brzy ráno, místo abych držela basu s malinama v Africe.
napsal(a):
Jo počasí včera hrozný....zrovna jsem si i na vás vzpomněla, jak jsme někde diskutovali ...když pes bydlí venku a vevnitř....opravdu si neumím představit, že bych je v tomhle počasí měla venku...i když stín samozřejmě na zahradě máme, ale i v tom stínu byl hic. Worička je mi líto....umím si to živě představit, a přesně, člověk nemá moc možností jak pesovi pomoct, u nás v baráku je taky teplo, i když je to lepší než venku, resp., když člověk přijde z venku tak si řekne...jéé tady je fajn, ale za chvíli, když se aklimatizuje, téměř nonstop nám doma běžej větráky, aby se tam vůbec dalo dejchat, pesani ani do obýváku moc nechodí.........já jsem psům namočila packy a bříško.....Jack vůbec ani nevylejzal ze sklepa z prádelny.....fena ta ležela celej den na chodbě na dlažbě.....
Dneska jsme byli na prochajdě jen kousek, prakticky vyvenčit a dom....už od rána je hic i já se vrátila zpocená, jak vrata od chlíva a to nemám kožich, dpolko to bude ještě horší.......prý mají přijít bouřky, otázka je jestli nás neminou a jestli se vůbec v těch bouřkách ochladí.
A teď si představ panelák, tak stupidně naprojektovaný, že všechny 3 pokoje jsou na západ a balkón na jih! K nezaplacení!

Terven
napsal(a):
Tak ale...vy sama taky máte jinej režim než vrcholoví sportovci
Já prostě radši svýmu psovi dopřeju ten luxus a půjdu s ním na delší prochajdu brzy ráno, místo abych držela basu s malinama v Africe.
Tak ale....Nebudeme se přece trumfovat, kdo co dělá lépe, kdo chtěl pochopit smysl mého příspěvku to jistě pochopil.... ..ad. chtěla bych mít režim jako vrcholový sportovec, to bych toho stihla o hodně víc než teď.
napsal(a):
Tak ale....Nebudeme se přece trumfovat, kdo co dělá lépe, kdo chtěl pochopit smysl mého příspěvku to jistě pochopil.... ..ad. chtěla bych mít režim jako vrcholový sportovec, to bych toho stihla o hodně víc než teď.
Tak to já se nikoho trumfnout nesnažím, naopak poukazuju na to, že můj pes má k malinám v Africe asi tak daleko jako moje kobyla k vítězi Velký národní
a myslím, že velký procento ifaunovských mazlíků to bude mít podobně, takže nevím, proč jim jenom z principu dělat režim vrcholových pracantů a nutit je v tropech k aktivitě v pravé poledne.
Ono teda - podle této diskuze to stejně většina lidí nedělá, už kvůli sobě

no, náš pes na misi v Afg. se připravuje půl roku a v co nejpodobnějších podmínkách, obvykle jsou tam dva čeští psi .. u nás také vždy neběhá po lese pes 10 hodin a tam se neběhá zas tak špatně, střídají se atp., a odolnější psy už asi nenajdete, na to všecko se přece můžete zeptat přímo u zdroje .. CVK Chotyně, Býchory, Plzeň, ..
jistě, zdravý pes si zvykne, i ti vojáci psí jsou za týden v pohodě, za měsíc už nám to tak hrozné nepřijde, a za 5 let už tu třeba budeme mít trochu jiné psy,
jen nevím, proč bych se teď měla rozbrečet z toho, že můj pes milující zimu je v těchto horkých dnech víc udýchaný, přijde mi to naprosto v pořádku
psi už nejsou divoce žijící zvířata, se spoustou věcí se nedokáží vyrovnat, neumí lovit, a když umí, tak jim je z masa blbě, neumí se bránit ani zimě, natož nepříteli, někteří nemohou do deště, aby si nezničili účes, tak to prostě je
ale jasně, musíme rozlišovat lenivého psa, co mi nařizuje, kdy se co bude dělat
třeba můj pes nemá žádný pud sebezáchovy, lehne si na slunce a leží a leží
a když řeknu, jestli nechce napít, když už místo bílého pejska vidím předvařeného humra, tak otevře jedno oko jako že "jo ale nemůžu se hýbat"
a je fakt, že mám teda úplně hloupé místo k životu, žádný stín a všechny cestičky do kopce, ale to je hloupé jen podle určité skupiny, já prostě staré lidi, malé děti a psy bez delšího kožichu na přímé slunce nepustím na déle, než je to nutné, ale ostatním přeji, ať mají ještě víc rozumu, než ti psi :-)

" proč jim jenom z principu dělat režim vrcholových pracantů"
jak si kazdy domysli z jednoho a toho sameho textu uplne neco jineho
citace, kterou jsem tohle zacala opravdu nebyla o rezimu z pricipu
"opravdu si neumím představit, že bych je v tomhle počasí měla venku...i když stín samozřejmě na zahradě máme, ale i v tom stínu byl hic"
napsal(a):
" proč jim jenom z principu dělat režim vrcholových pracantů"
jak si kazdy domysli z jednoho a toho sameho textu uplne neco jineho
citace, kterou jsem tohle zacala opravdu nebyla o rezimu z pricipu
"opravdu si neumím představit, že bych je v tomhle počasí měla venku...i když stín samozřejmě na zahradě máme, ale i v tom stínu byl hic"
Tímto jsem reagovala jsem na verun a maliny v Africe při 45°C , případně na to MČR.

Terven
napsal(a):
Tímto jsem reagovala jsem na verun a maliny v Africe při 45°C , případně na to MČR.
no dobře -ale kde jste vyčetla-ze je třeba systematicky nicit psy ve vedru a jen - z principu?
se tady -asi teda evidentne uplne blbe -snazim jen vysvetlit, ze primerene zvykani je OK a melo by se to delat -a ne jen ty psy "litovat" -jak je jim strasne vedro.
pro dobro tech psu... oni si taky postupne zvykaji a snaseji to pak lepe.
takze vytahnout -jen po chvilkach - ale i za vedra - cestou stinem a k vode hlavne - všechno primerene -ale uplne se tomu nevyhýbat.
takovyhle "trenink" byl myslen.
Nás včera psiska vytáhla na procházku někdy před polednem. Asi abychom si zvykali :D Vznikla vtipná scéna, kdy se dva zoufalí lidé snažili přemluvit rozjařené psy k pobytu u řeky. Jenže u nás je voda k pití a leze se do ní jen v případě nutnosti překonání vodního toku, nebo když se do ní zrovna třeba spadne. Takže tam šli jen po břicho a nejvíc je zajímalo, zda by nedaleko chytajícímu rybáři nemohli ukrást kýbl, jelikož nejdůležitější je obstarat si hračku.
no dobře -ale kde jste vyčetla-ze je třeba systematicky nicit psy ve vedru a jen - z principu?
to jsem nikde nenapsala, tudíž ani nevyčetla
Pokud byste to takto -viz příspěvek- napsala hned, tak s tím nelze než souhlasit.
Ale původně to vyznělo poněkud jinak, reagovala jsem zhruba na to, že jste napsala, že z léta netřeba dělat kovbojku...že na MČR taky makali ve vedru, Verun přidala maliny při 45°C a zachranářského psa, kterej přece se zachraňováním nebude čekat, až se ochladí.
Moje současná fena snáší horko úplně nejblběji ze všech psů, co jsem poznala. V podstatě jí vadí už i teploty nad 20°C a slunečno. Takže už jsem vylučovala i tu srdeční vadu. Nakonec to vypadá, že jde o kombinaci faktorů - černá barva, čumák nízko u země, po matce shih tzu, kteří prý vedra snášejí extrémně špatně.
Je echt lovec, takže pokud ucítí čerstvou myšinu, napumpovaná adrenalinem bude půl hodiny hrabat myší hnízdo i v 50°C na slunci a teprve když adrenalin opadne, zjistí, že umírá na přehřátí.
Běžné venčící vycházky na chronicky známých místech ve vedru bojkotuje. Sedá si, vleče se, co noha nohu mine, tváří se, že umře. Tohle zčásti přičítám tomu, že je mixem plemen s minimální ochotou vyhovět člověku, s nízkou pracovní inteligencí. Prostě, je mi vedro, není mi to příjemný, tak si, paničko, trhni.
Řekla bych, že náruživí pracanti a větší závisláci vedro často nesnášejí o moc líp, ale touha následovat páníčka je silnější a jdou s ním i přes jistý diskomfort. Což mi i dost lidí potvrdilo "on není rád, radši by se válel, ale že jdu já, tak jde taky..."
A právě u těchhle pracantů hrozí kolaps pravděpodobněji než u mojí feny, kterou by ve vedru nikdo k žádnému výkonu nedonutil.
Bejvalá fena vedro též neměla ráda a současná jorkšírka taky ne, ale coby větší závislačky prostě se mnou šly...a jorkšírka by byla ochotná se mnou v horku i běhat, přestože je jí dvanáct.
U závislých psů bych v létě byla opatrnější, touha zavděčit se páníčkovi může být silnější než tepelný komfort.
Terven
napsal(a):
to jsem nikde nenapsala, tudíž ani nevyčetla
Pokud byste to takto -viz příspěvek- napsala hned, tak s tím nelze než souhlasit.
Ale původně to vyznělo poněkud jinak, reagovala jsem zhruba na to, že jste napsala, že z léta netřeba dělat kovbojku...že na MČR taky makali ve vedru, Verun přidala maliny při 45°C a zachranářského psa, kterej přece se zachraňováním nebude čekat, až se ochladí.
Moje současná fena snáší horko úplně nejblběji ze všech psů, co jsem poznala. V podstatě jí vadí už i teploty nad 20°C a slunečno. Takže už jsem vylučovala i tu srdeční vadu. Nakonec to vypadá, že jde o kombinaci faktorů - černá barva, čumák nízko u země, po matce shih tzu, kteří prý vedra snášejí extrémně špatně.
Je echt lovec, takže pokud ucítí čerstvou myšinu, napumpovaná adrenalinem bude půl hodiny hrabat myší hnízdo i v 50°C na slunci a teprve když adrenalin opadne, zjistí, že umírá na přehřátí.
Běžné venčící vycházky na chronicky známých místech ve vedru bojkotuje. Sedá si, vleče se, co noha nohu mine, tváří se, že umře. Tohle zčásti přičítám tomu, že je mixem plemen s minimální ochotou vyhovět člověku, s nízkou pracovní inteligencí. Prostě, je mi vedro, není mi to příjemný, tak si, paničko, trhni.
Řekla bych, že náruživí pracanti a větší závisláci vedro často nesnášejí o moc líp, ale touha následovat páníčka je silnější a jdou s ním i přes jistý diskomfort. Což mi i dost lidí potvrdilo "on není rád, radši by se válel, ale že jdu já, tak jde taky..."
A právě u těchhle pracantů hrozí kolaps pravděpodobněji než u mojí feny, kterou by ve vedru nikdo k žádnému výkonu nedonutil.
Bejvalá fena vedro též neměla ráda a současná jorkšírka taky ne, ale coby větší závislačky prostě se mnou šly...a jorkšírka by byla ochotná se mnou v horku i běhat, přestože je jí dvanáct.
U závislých psů bych v létě byla opatrnější, touha zavděčit se páníčkovi může být silnější než tepelný komfort.
Koukám, že to máme stejné, i stím vyloučením srdeční vady a konstatováním, že je prostě starý. Když byl mladý, snášel teplo mnohem líp. Když vás bolí noha a je vám k tomu vedro na padnutí, na prochajdu jdete, protože je ta doba, ale nevidím nějaké zvlášť potěšení. Teda on se i těší, chce jít, ale...moc mu to pak nejde

reagovala jsem zhruba na to, že jste napsala, že z léta netřeba dělat kovbojku
a ze jsem presne citovala na co reaguji (nenechala bych psa venku protoze i ve stinu je strasne) - to se tady nepocita?
vsechno ostatni prislo az potom
Me se fena jednou prehrala - a od te doby jsem to zacala sakra resit, aby se mi to uz nikdy nestalo.
lesnížínka
napsal(a):
Koukám, že to máme stejné, i stím vyloučením srdeční vady a konstatováním, že je prostě starý. Když byl mladý, snášel teplo mnohem líp. Když vás bolí noha a je vám k tomu vedro na padnutí, na prochajdu jdete, protože je ta doba, ale nevidím nějaké zvlášť potěšení. Teda on se i těší, chce jít, ale...moc mu to pak nejde
Tiez som uz kvoli reakcii na teplo kontrolovala srdecnu vadu Akurat u nas to je problem uz od steniatka.
V 2 rokoch pes v 17 stupnoch po 15 minutach na slnku nasledne dogrcal, potom to parkrat zopakoval, teplota do 20 stupnov, na slnku ani nie cely cas a grcanie z tepla.
A to nema ani vyhovorku nizkych noziciek ci kratkeho cumaku, ked je to 70cm vysoky hovik.

fikovnice
napsal(a):
A teď si představ panelák, tak stupidně naprojektovaný, že všechny 3 pokoje jsou na západ a balkón na jih! K nezaplacení!
No tak to je bomba....moje mamka má obývák i ložnici taky na západ...ale kuchyň je na východ a dá se udělat i docela slušnej průvan.

No tak, abych pravdu řekla, je mi úplně putna (bez urážky) jaký vedro jakej pes vydrží...jestli to nějaký dává dokonce bez vyplazenýho jazyku.........moji pesani vedro nemusí, jsou to naši osobní hlídači a hlídat se dá docela dobře i na dlažbě na chodbě, nemusí nutně být venku a hledat stín. Nemusí chodit na prochajdu nutně odpoledne, když můžeme jít brzo ráno......a jen tak mimochodem, dneska procházka super, ráno po dešti a před deštěm.....pesani na louce dokonce i běhali a dokonce rychle...to už jsem je dlouho neviděla...vzdoušek super, teplota super....moc jsme si prochajdu užili
Já jsem zdravej člověk, srdce v pořádku, horko mi nepůsobí žádný zdravotní problém, ale kdyby mi někdo řekl...hele pojď vyšlápnem si na prochajdu...venku pařák, slunce svítí...tak bych mu řekla, že upadl někde na šíšu, že se raději budu válet na zahradě u bazénu a na procházku můžeme jít večer nebo až bude pod mrakem....takže u nás asi platí známé a otřepané....jaký pán takový pes
napsal(a):
No tak, abych pravdu řekla, je mi úplně putna (bez urážky) jaký vedro jakej pes vydrží...jestli to nějaký dává dokonce bez vyplazenýho jazyku.........moji pesani vedro nemusí, jsou to naši osobní hlídači a hlídat se dá docela dobře i na dlažbě na chodbě, nemusí nutně být venku a hledat stín. Nemusí chodit na prochajdu nutně odpoledne, když můžeme jít brzo ráno......a jen tak mimochodem, dneska procházka super, ráno po dešti a před deštěm.....pesani na louce dokonce i běhali a dokonce rychle...to už jsem je dlouho neviděla...vzdoušek super, teplota super....moc jsme si prochajdu užili
Já jsem zdravej člověk, srdce v pořádku, horko mi nepůsobí žádný zdravotní problém, ale kdyby mi někdo řekl...hele pojď vyšlápnem si na prochajdu...venku pařák, slunce svítí...tak bych mu řekla, že upadl někde na šíšu, že se raději budu válet na zahradě u bazénu a na procházku můžeme jít večer nebo až bude pod mrakem....takže u nás asi platí známé a otřepané....jaký pán takový pes
U nás včera úplne to isté-trocha sa ochladilo,bolo zamračené,štendo celé happy, presadilo pár skalných ruží,roznosilo po celom dvori hračky,lietalo kade-tade, na prvú šupu zožrala jedlo a potom od vyčerpania spokojne zaspalo
A čo sa týka mňa,tiež sa pridávam do klubu,, aktivity až navečer,, Ja nechodím v lete cez deň ani na výlety, ked je 30 stupňov. Poznám sa a viem,že by som dychčala podobne ako ten pes a len všade hladala tieň. Preto výlety na jar a jeseň,leto patrí záhrade a bazénu
Netýká se to zrovna úpně tématu jen: včera jsme šli večer na prochajdu. Jelikož na zdechnutí, tentýž nápad asi měla většina majitelů psů...měli jsme jít raděj do lesa Přijdeme do vedlejší vsi, chci vyjít za kapličkou a koukám, čichá si tam vlčák samotný(NO) asi z některého z domů, na vrata jsem neviděla. Říkám psu: musíme počkat schovaní, je tam pejsa. Průběžně nakukuju a pes postupuje směrem k nám. Samík netrpělivý vyštěkne, proč nejdem, psa neviděl. Ty si pako Wori, tak nic, drapnu ho a táhnu ho přes most, že to obejdem po druhém břehu potoka, pes na nás jen hodil okem. Ujdeme asi 100m, nenadběhnul nám ani přes druhý most. Ovšem u prvního baráku vyšel pán z vrat do auta a nechal otevřeno. Vyběhnul bišon a skočil s řevem na Worku. Ten ho smotal pod sebe, já zařvala ne, nechej ho, tak to hned skončilo, pán odlovil bišona. Bez újmy, jen Worka ještě něco vrčel pod fousy. Vím, že pán byl možná překvapený i vylekaný, nečekal to, ale mohl se alespoň omluvit. Jsem pak psu vysvětlovala, že pejsek u baráku hlídal. O kilometr dál, táhne proti nám pán velkého výmara, držel ho tak, že mu zvedal přední nohy, asi to nebyl zrovna přátelský pes, na Worku jsem houkla, ať za ním netáhne. Další kilometr, vyjdem ze zatáčky, naštěstí já první a tam stojí zkamenělý labrador, zastavím, Worka nakouknul a už slyším nějakou paní, jak na něj řve a vidím, že jsou tam ženské dvě(matka s dcerou) labradory dva připínají na vodítka. Jenom kousek couvnuly s cesty, psy držely a řvaly na ně ne, nesmíš, fuj, já držela Worku radši za obojek, aby k nim ani nepokročil. Zamlada jsem ho nechávala a nic neřešila, teď dávám pozor, aby na nás nějaký nevystartil, protože pro dědka už by to mohlo mít vážnější následky, kor se dvěma psy. No...bylo to včera výživné, běžně nepotkáváme vůbec nikoho.

lesnížínka
napsal(a):
Nevím no, před třema týdny mi vet s vážnou tváří říkal, že by bylo lepší Worku ostříhat, že to pro něj bude fakt těžké, protože se snažili vyholit krk na odběr a bylo to nekonečné. Koukala jsem na něj trochu, jako jestli nespadnul z višně, ale pak začala vedra a...každopádně ho vykoupu a vyčešu snad pak už všechnu podsadu. Bylo to v plánu dnes, žel to nevyšlo.
Prosím vás za něj, neholte ho! Srst slouží i jako izolace proti vedru a oholením či ostříháním strojkem na krátko jeho organismus vystavíte šoku. Veterinář by to měl vědět, takže radu nechápu. Vyčesat ano, vykoupat ano, ale nestříhat.
napsal(a):
Prosím vás za něj, neholte ho! Srst slouží i jako izolace proti vedru a oholením či ostříháním strojkem na krátko jeho organismus vystavíte šoku. Veterinář by to měl vědět, takže radu nechápu. Vyčesat ano, vykoupat ano, ale nestříhat.
Nebojte, ani by mne to nenapadlo, jen mne zarazila tahle rada od veterináře. Má oholené břicho po sonu, takže ,,odlehčený" je Smrdí už jak cap, ale asi se k tomu koupání my nedostanem Včera hlásili déšť...no nic, nepřišel žádný, Dneska se honí mračna a nejdem na prochajdu, takže by neuschnul. Zítra mají přijet vodaři opravovat vodu v baráku, takže nejspíš zase nic
napsal(a):
Taky bych seveřana ani jiného psa s klasickou srstí nestříhala. Ale s tou izolací proti vedru to není tak jednoznačné, jak se traduje.
Ta srst je IZOLACE, takže možná nepustí tak snadno vedro ke psu, ale zrovna tak k němu tak snadno nepustí chlad. Čili začne-li v hicu příjemně profukovat, krátkosrstý pes si to užívá ihned, seveřan zdaleka ne tolik.
Lehne -li si krátkosrsťák na studenou podlahu, chladí jej okamžitě, u seveřana musí být víc studená a musí na ní ležet delší dobu.
Srst prostě izoluje, takže i chlazení je ztížené. To je asi důvod, proč severská plemena v horku trpí a trpí často i v bytě.
Terven
napsal(a):
Taky bych seveřana ani jiného psa s klasickou srstí nestříhala. Ale s tou izolací proti vedru to není tak jednoznačné, jak se traduje.
Ta srst je IZOLACE, takže možná nepustí tak snadno vedro ke psu, ale zrovna tak k němu tak snadno nepustí chlad. Čili začne-li v hicu příjemně profukovat, krátkosrstý pes si to užívá ihned, seveřan zdaleka ne tolik.
Lehne -li si krátkosrsťák na studenou podlahu, chladí jej okamžitě, u seveřana musí být víc studená a musí na ní ležet delší dobu.
Srst prostě izoluje, takže i chlazení je ztížené. To je asi důvod, proč severská plemena v horku trpí a trpí často i v bytě.
Srst psovi objektivne pomaha az v teplotach nad 37 stupnov (samozrejme, na slnku je tych 37 pomerne rychlo), dovtedy zadrziava psove teplo vnutri kozucha.

Není to teda o venčení, ale zaráží mě, že dlouholetá chovatelka nevěděla, co se může stát:
https://tn.nova.cz/clanek/chovatelka-nechala-dve-feny-zavrene-v-aute-jedna-neprezila.html

napsal(a):
Není to teda o venčení, ale zaráží mě, že dlouholetá chovatelka nevěděla, co se může stát:
https://tn.nova.cz/clanek/chovatelka-nechala-dve-feny-zavrene-v-aute-jedna-neprezila.html
Chovatelka a zároveň vystudovaná zdravotní sestra... Taky to nechápu.
napsal(a):
Tiež som to zaregistrovala a som zhrozená Už roky je taká osveta, z telky, z rádia, z internetu sa valia upozornenia, ako sa organizmus rýchlo prehrieva a ako rýchlo nastáva smrť...a stále sa nájdu tupci, čo pokúšajú osud, majú naháku alebo žijú v presvedčení, že ved ,, 15 minút sa im tam nič nestane,, ...Nechápe,nechápem,nechápem
napsal(a):
Lidi jsou úplně vygumovaní - my jsme takto zachraňovali předloni taky na intercanisu 3 buldoky zavřený v autě ...
Když jsme u toho tepla - máte někdo zkušenosti s touto plachtou? https://www.tarvose.com/p/188/ochranna-plachta-na-auto-proti-uv-zareni.
Mám ji objednanou, kamarádka ji má a nemůže si to vynachválit, že je to fakt znát když ji přehodí přes auto (otevřené) a nebo přes klec... Tak už aby přišla
Plachtu nemám, ale uvědomuju si, že jsem ji onehdá někomu na autě viděla. Jen...aby vám ji někdo nešlohnul zrovna..
Odkaz na psy v autě - je mi z toho zle To jako baba nikdy nelezla do auta, které se nechá byť jen chvíli na slunci?!? Pokud nebylo vyloženě zataženo či v zimě, jsme nikdy psi samotné v autě nenechali ani chvilku, jinak tam s nima muž sedí a jede klima.
lesnížínka
napsal(a):
Plachtu nemám, ale uvědomuju si, že jsem ji onehdá někomu na autě viděla. Jen...aby vám ji někdo nešlohnul zrovna..
Odkaz na psy v autě - je mi z toho zle To jako baba nikdy nelezla do auta, které se nechá byť jen chvíli na slunci?!? Pokud nebylo vyloženě zataženo či v zimě, jsme nikdy psi samotné v autě nenechali ani chvilku, jinak tam s nima muž sedí a jede klima.
ideální je termovozík. má voje dvířka a izolaci, je třeba si zapojit ventilaci aby běžela při vypnutém zapalování.

marcelaamax
napsal(a):
Když jsme u toho tepla - máte někdo zkušenosti s touto plachtou? https://www.tarvose.com/p/188/ochranna-plachta-na-auto-proti-uv-zareni.
Mám ji objednanou, kamarádka ji má a nemůže si to vynachválit, že je to fakt znát když ji přehodí přes auto (otevřené) a nebo přes klec... Tak už aby přišla
Tak jsem taky neodolala a koupila.
a funguje to
na rozdil od chladici podlozky to nebyly vyhozene penize....