Má někdo podobné problémy? Krmení ČVS

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

30.6.2019 16:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Před rokem jsem koupila československého vlčáka z dobré CHS. To co zde budu psát taky není nijak míněno proti této CHS. Paní chovatelka je opravdu fanda plemene a sama z toho nešťastná.
Plemeno mi bylo chovateli u kterých jsem se dotazovala prezentováno jako zdravé. Sleduje se DM a dwarfismus a rodiče se spojují tak, aby potomci nebyli postižení. Co se týče DKK, tak prý na to trpí velmi málo.
Jediné co mi přišlo zvláštní byla informace, že vlčáci mají jiné zažívání a je potřeba je krmit převážně masem s převažujícím podílem kostí (v syrovém stavu). Prý většina majitelů vlčáků takto krmí.
Nastal rok trápení co se krmení týče, protože nějak mi tento doporučený způsob krmení neseděl. Pravda ale byla, že i po nejkvalitnějších granulích měl pes pořád průjmy. Absolvoval veškerá vyšetření. Hodně to stálo, nic se nezjistilo. Tak se zkoušelo, jestli nevypozorujeme nějakou potravní alergii na určitý typ krmení. Nic.
Jediné kdy nekadil hnědou kaši až stříkačku bylo když jsem ho nacpala kostma s trochou masa. Jenže logicky - prostě jsem ho ucpala. Fakt zoufalý!
Přišlo 14 měsíců - šli jsme na RTG DKK - výsledek 4/4.
Řešíme dál průjmy a asi máme už výsledek - pes kadí úplně normálně ať ho krmím čímkoliv, pakliže má trvale atb. clonu. Tedy vlastně trvale na antibiotikách. Jde to vůbec? Nevím... Ale za chvíli po vysazení jsou zase průjmy.
Jedná se o chronický zánět střev. Pravděpodobně vrozený a pravděpodobně geneticky podmíněný. Jeho matka je krmena hlavně kostmi jinak má také průjmy a paní chovatelka tento způsob krmení všem majitelům svých odchovů doporučuje.

Zajímalo by mě, jestli jste tu někdo, kdo má vlčáka, nebo měl, nebo o nějakém ví a ví něco o jeho krmení a trávení?
Myslím si totiž, že v populaci je tento problém a že se vysvětluje nesprávně (tedy, že vlčák má trávení nastavené jinak).

30.6.2019 17:51
PumaCZ

XXX.XXX.222.128

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Před rokem jsem koupila československého vlčáka z dobré CHS. To co zde budu psát taky není nijak míněno proti této CHS. Paní chovatelka je opravdu fanda plemene a sama z toho nešťastná.
Plemeno mi bylo chovateli u kterých jsem se dotazovala prezentováno jako zdravé. Sleduje se DM a dwarfismus a rodiče se spojují tak, aby potomci nebyli postižení. Co se týče DKK, tak prý na to trpí velmi málo.
Jediné co mi přišlo zvláštní byla informace, že vlčáci mají jiné zažívání a je potřeba je krmit převážně masem s převažujícím podílem kostí (v syrovém stavu). Prý většina majitelů vlčáků takto krmí.
Nastal rok trápení co se krmení týče, protože nějak mi tento doporučený způsob krmení neseděl. Pravda ale byla, že i po nejkvalitnějších granulích měl pes pořád průjmy. Absolvoval veškerá vyšetření. Hodně to stálo, nic se nezjistilo. Tak se zkoušelo, jestli nevypozorujeme nějakou potravní alergii na určitý typ krmení. Nic.
Jediné kdy nekadil hnědou kaši až stříkačku bylo když jsem ho nacpala kostma s trochou masa. Jenže logicky - prostě jsem ho ucpala. Fakt zoufalý!
Řešíme dál průjmy a asi máme už výsledek - pes kadí úplně normálně ať ho krmím čímkoliv, pakliže má trvale atb. clonu. Tedy vlastně trvale na antibiotikách. Jde to vůbec? Nevím... Ale za chvíli po vysazení jsou zase průjmy.
Jedná se o chronický zánět střev. Pravděpodobně vrozený a pravděpodobně geneticky podmíněný. Jeho matka je krmena hlavně kostmi jinak má také průjmy a paní chovatelka tento způsob krmení všem majitelům svých odchovů doporučuje.

Zajímalo by mě, jestli jste tu někdo, kdo má vlčáka, nebo měl, nebo o nějakém ví a ví něco o jeho krmení a trávení?
Myslím si totiž, že v populaci je tento problém a že se vysvětluje nesprávně (tedy, že vlčák má trávení nastavené jinak).

Tak o tom krmení je pořádná blbost.
Ano, BARF je pro psa to nejpřirozenější, co mu můžete dát, ale i ČSV je pořád pes (toho vlka už v sobě procentuálně opravdu moc nemá), tedy všežravec, takže cpát ho jen masem, navíc převážně kostmi (což je ostatně blbost i u vlků, kteří většinou začnou vnitřnostmi, následně zblajznou svalovinu a pak až možná kosti, pokud je od oběda nevyruší třeba medvěd, a i tak je podíl kostí v těle kořisti mnohem nižší než podíl vnitřností a svaloviny - můžete se také dotázat třeba ZOO Praha, jak své svěřence krmí).

Sami jsme měli fenu ČSV a v mém okolí tyto psy mám a je k nim přistupováno jako k jakémukoli jinému psu. Naše fena byla na ganulích, občas maso, jeden pes napůl granule a maso a druhý jen BARF. Ani jeden z nich nemá problém s trávením.

30.6.2019 18:26
Fatia

XXX.XXX.134.127

A jaké kosti chovatelka doporučuje? něco jiného je morková kost a něco jiného kuřecí skelet... pes by neměl být krmen jen čistou svalovinou, ale samozřejmě ani jen morkovými kostmi nebo dočista ořezanými žebry

30.6.2019 18:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.68

PumaCZ napsal(a):
Tak o tom krmení je pořádná blbost.
Ano, BARF je pro psa to nejpřirozenější, co mu můžete dát, ale i ČSV je pořád pes (toho vlka už v sobě procentuálně opravdu moc nemá), tedy všežravec, takže cpát ho jen masem, navíc převážně kostmi (což je ostatně blbost i u vlků, kteří většinou začnou vnitřnostmi, následně zblajznou svalovinu a pak až možná kosti, pokud je od oběda nevyruší třeba medvěd, a i tak je podíl kostí v těle kořisti mnohem nižší než podíl vnitřností a svaloviny - můžete se také dotázat třeba ZOO Praha, jak své svěřence krmí).

Sami jsme měli fenu ČSV a v mém okolí tyto psy mám a je k nim přistupováno jako k jakémukoli jinému psu. Naše fena byla na ganulích, občas maso, jeden pes napůl granule a maso a druhý jen BARF. Ani jeden z nich nemá problém s trávením.

Pes NENÍ VŠEŽRAVEC!!!

Pes je, a vždycky byl masožravec.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.6.2019 20:42

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Pes NENÍ VŠEŽRAVEC!!!

Pes je, a vždycky byl masožravec.

Pes je sice masožravec , ale stejně jako volně žijící šelma, pokud by měl tu možnost, sežere z kořistí jako první vnitřnosti i s obsahem. A protože kořistí by byli většinou býložravci, v jejich trávicím traktu by byly rostlinné složky.

Masožravec

30.6.2019 21:05
Masožravec

XXX.XXX.79.15

Pes dokáže trávit škroby, dokáže si vytvořit z beta-karotenu vitamin A, je schopen přežít na granulích s 4% masa a odměňuje se piškoty. To zní tóólik masožravě.

30.6.2019 21:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.68

Masožravec napsal(a):
Pes dokáže trávit škroby, dokáže si vytvořit z beta-karotenu vitamin A, je schopen přežít na granulích s 4% masa a odměňuje se piškoty. To zní tóólik masožravě.

Podívejte se psovi do huby - možná Vás to trkne😉.
Trosečník taky dokáže přežít, když žere věci, co by jinak nikdy nepozřel a pije vlastní moč ...

30.6.2019 21:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.68

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pes je sice masožravec , ale stejně jako volně žijící šelma, pokud by měl tu možnost, sežere z kořistí jako první vnitřnosti i s obsahem. A protože kořistí by byli většinou býložravci, v jejich trávicím traktu by byly rostlinné složky.

Ano, ale stále není všežravec, jako treba prase nebo člověk, jen na rozdíl třeba od koček není tak striktní masožravec.

Masožravec

30.6.2019 21:38
Masožravec

XXX.XXX.79.15

Pes má poměru k tělu menší zuby než vlk.

30.6.2019 21:40
blackberry

XXX.XXX.110.35

„Řešíme dál průjmy a asi máme už výsledek - pes kadí úplně normálně ať ho krmím čímkoliv, pakliže má trvale atb. clonu. Tedy vlastně trvale na antibiotikách. Jde to vůbec? Nevím... Ale za chvíli po vysazení jsou zase průjmy.
Jedná se o chronický zánět střev. Pravděpodobně vrozený a pravděpodobně geneticky podmíněný. Jeho matka je krmena hlavně kostmi jinak má také průjmy a paní chovatelka tento způsob krmení všem majitelům svých odchovů doporučuje.“

Dva a půl roku řeším to stejné u svého vlčího špice.
Červené maso - průjem.
Vepřové maso - průjem.
Rybí maso - průjem.
Vnitřnosti - průjem.
Kupované pamlsky - průjem.
Domácí sušené maso - průjem.
Granule (ND, Wolfsblut, ToTW, Ontario apod.) - průjem.
Rýže - s.ajda jak Brno.

Jediné, kdy nemá průjem, je při krmení většího množství kostí nebo drůbeže s kostmi (kuře, kachna, krůta), při nárazovém podávání Attapectinu od Aptusu a léků od veta.
Maso měl vždy v lidské kvalitě, vyšetření u veta nic neukázala, odčervovaný jednou za půl roku bez parazitů.

Teď jsem mu udělala intenzivní týdenní kúru s Aptobalance (přehmátla jsem se v obchodě místo Attapectinu), a ze zoufalství jsem zkusmo koupila Brit Care Sensitive Venison + Potato. Od té doby (4 týdny) nevím, co je průjem, a nemusím mu mydlit 4× denně chlupatou zadel.
Zkuste to, třeba pak ATB nebudou potřeba...

30.6.2019 21:41

větší, či menší masožravec souvisí především s rychlostí metabolismu- trávení.....

30.6.2019 21:42

Masožravec napsal(a):

a jiné DNA
to je zase debata...

30.6.2019 21:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.68

Masožravec napsal(a):

To kočka taky, a co jako ... ?!

30.6.2019 21:53

blackberry napsal(a):
„Řešíme dál průjmy a asi máme už výsledek - pes kadí úplně normálně ať ho krmím čímkoliv, pakliže má trvale atb. clonu. Tedy vlastně trvale na antibiotikách. Jde to vůbec? Nevím... Ale za chvíli po vysazení jsou zase průjmy.
Jedná se o chronický zánět střev. Pravděpodobně vrozený a pravděpodobně geneticky podmíněný. Jeho matka je krmena hlavně kostmi jinak má také průjmy a paní chovatelka tento způsob krmení všem majitelům svých odchovů doporučuje.“

Červené maso - průjem.
Vepřové maso - průjem.
Rybí maso - průjem.
Vnitřnosti - průjem.
Rýže - s.ajda jak Brno.

Jediné, kdy nemá průjem, je při krmení většího množství kostí nebo drůbeže s kostmi (kuře, kachna, krůta), při nárazovém podávání Attapectinu od Aptusu a léků od veta.
Maso měl vždy v lidské kvalitě, vyšetření u veta nic neukázala, odčervovaný jednou za půl roku bez parazitů.

Teď jsem mu udělala intenzivní týdenní kúru s Aptobalance (přehmátla jsem se v obchodě místo Attapectinu), a ze zoufalství jsem zkusmo koupila Brit Care Sensitive Venison + Potato. Od té doby (4 týdny) nevím, co je průjem, a nemusím mu mydlit 4× denně chlupatou zadel.

Tak toto vypadá opět jako známá reklama na Brit...
Jinak, pokud jste vyzkoušeli pouze tyto druhy masa a příloh, tak je to dost smutné.
Sama mám fenu se silnou alergií a intolerancí na skoro všechny druhy masa, ale rozhodně bych neskončila u tak úzkého výběru masa a příloh a hlavně u britu

Masožravec

30.6.2019 22:04
Masožravec

XXX.XXX.79.15

Pes a vlk jsou si velmi blízce příbuzní. Dokonce natolik že se mohou křížit. Kočky a psi nemají společného téměř nic. Porovnávat kočku a psa je tedy dost nesmysl. Co chci říct, pes už není vlk a není masožražec nebo přinejmenším ne striktní masožravec. Víme že se psovi domestikací změnila povaha. Proč tedy nepřipouštíme že se mu změnilo i zažívání?

30.6.2019 22:20

Masožravec napsal(a):
Pes a vlk jsou si velmi blízce příbuzní. Dokonce natolik že se mohou křížit. Kočky a psi nemají společného téměř nic. Porovnávat kočku a psa je tedy dost nesmysl. Co chci říct, pes už není vlk a není masožražec nebo přinejmenším ne striktní masožravec. Víme že se psovi domestikací změnila povaha. Proč tedy nepřipouštíme že se mu změnilo i zažívání?

Masožravec není proto, že žere maso, ale protože je tak fyziologicky postaven.
Já si taky dám radši řízek, než věneček se šlehačkou - jsem snad proto masožravec?

Masožravec

30.6.2019 22:45
Masožravec

XXX.XXX.79.15

Ale pes je na to fyziologicky přizpůsoben. :D Dokáže trávit škroby.. mám to opakovat znovu? Samozřejmě že je přizpůsoben na trávení masa lépe, tak příliš jsme je ještě změnit nedokázali. Pes dokáže bez masa přežít - pokud opomineme jak mizerný a krátký život by to byl. Ale stejně jako nedostatek psovi škodí i nadbytek masa, takže..

30.6.2019 23:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.68

Masožravec napsal(a):
Ale pes je na to fyziologicky přizpůsoben. :D Dokáže trávit škroby.. mám to opakovat znovu? Samozřejmě že je přizpůsoben na trávení masa lépe, tak příliš jsme je ještě změnit nedokázali. Pes dokáže bez masa přežít - pokud opomineme jak mizerný a krátký život by to byl. Ale stejně jako nedostatek psovi škodí i nadbytek masa, takže..

Podle téhle teorie je pak ale třeba člověk býložravec - vegan taky dokáže žrát listí, kořínky, apod. a neumře ...

30.6.2019 23:21

Masožravec napsal(a):

"pes už není vlk a není masožražec nebo přinejmenším ne striktní masožravec"

jestli mate na mysli, ze pes je ted zarazen mezi mezokarnivorní masozravce - nikdo se tu hadat nebude.

Proč tedy nepřipouštíme že se mu změnilo i zažívání?

proc by se to nepripoustelo??
ale jeste porad ho taxonomove nepreradili mezi vsezravce, no

30.6.2019 23:48
b.k

XXX.XXX.210.16

Tohle jsem nezažila a pokud to tak je tak je zjevné,že ta zvířata v chovu nemají co dělat,ani rodiče ,ani Váš pes. Je mi to líto.
Takhle jednostraně krmit nejde. Už to víte - chronický zánět střev - navíc geneticky podmíněný... No s prominutím je to na ... prd. Ale to asi už víte.

Zkusila bych ten jídelníček zpestřit - ovesné vločky,rýže,banán,červená řepa,jablko +maso a v přiměřeném množství i ty kosti ,skelety...ale dohromady s tím vším..taky tvaroh,jogurt,vejce ......

Na proti tomu - v této situaci - kdyby to měli být jen granule - tak ty méně kvalitní,s nižším obsahem bílkovin..
A ano vím jak to zní...

1.7.2019 07:09
PumaCZ

XXX.XXX.222.128

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Podívejte se psovi do huby - možná Vás to trkne😉.
Trosečník taky dokáže přežít, když žere věci, co by jinak nikdy nepozřel a pije vlastní moč ...

To by potom mel byt treba i medved ci opice masozravec. Presto neni ani jeden. Ba naopak tvori stravu techto zvirat prevazne rostlinna slozka :)

1.7.2019 07:11
PumaCZ

XXX.XXX.222.128

"pes už není vlk a není masožražec nebo přinejmenším ne striktní masožravec"

jestli mate na mysli, ze pes je ted zarazen mezi mezokarnivorní masozravce - nikdo se tu hadat nebude.

Proč tedy nepřipouštíme že se mu změnilo i zažívání?

proc by se to nepripoustelo??
ale jeste porad ho taxonomove nepreradili mezi vsezravce, no

A pro nekoho nize. Taxonomie s tim, zda je zvire masozravec, vsezravec ci bylozravec, nema absolutne nic spolecneho. Prectete si treba maleho Flegra (Uvod do evolucni biologie) ci jinou ucebnici, kde je tato problematika vysvetlena :))

1.7.2019 07:15

PumaCZ napsal(a):
A pro nekoho nize. Taxonomie s tim, zda je zvire masozravec, vsezravec ci bylozravec, nema absolutne nic spolecneho. Prectete si treba maleho Flegra (Uvod do evolucni biologie) ci jinou ucebnici, kde je tato problematika vysvetlena :))

dobře .
tak co je pes?

1.7.2019 07:19

dobře .
tak co je pes?

Jednoznačně - masožravec !

1.7.2019 07:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Flip, máme trochu podobné problémy se samojedem, i když ne tak vygradované, jako u vás. Na všech granulích průjmy, které přešly, až jsme začali krmit barf. Jenže jsem musela vařit, protože syrové nechtěl ani jeden ze psů. No a barf byl samozřejmě i kosti. Ano, i vařené kosti. Nevařila jsem hodinu, jen trochu ovařila. Po čase se zažívání uklidnilo tak, že mohl dostávat jedno jídlo barf, jedno granule.Většinou je to tak, že snídani má buďto vepřová žebra či kuřecí krky - to znamená samotné, bez příloh a to žere syrové. Takže jsou to kosti s minimem masa. Pokud je to něco, kde už je víc masa(třeba kuřecí stehno) tak to nesežere ani omylem. K večeři má buďto ovařený barf, nebo granule, podle situace. V tomto režimu většinou bobky. Pokud bude pár dní na granulích(třeba něco kolem hárá, tudíž skoro nežere) tak to místo bobku z něj skoro teče. Takhle funguje 11 let.

1.7.2019 08:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.68

PumaCZ napsal(a):
To by potom mel byt treba i medved ci opice masozravec. Presto neni ani jeden. Ba naopak tvori stravu techto zvirat prevazne rostlinna slozka :)

Ale medvěd (kromě pandy) i opice jsou svým zařazením všežravci. Pes je zařazený oficiálně mezi masožravé šelmy - to, že se do nich už 25 let snažíme v granulích cpát šroty všeho druhu na tomto faktu nic nemění.

1.7.2019 09:21
EvaEva

XXX.XXX.122.114

Ja bych se k vam priklonila. Mela jsem psa,ktery mel prujem snad ze vseho kvalitniho. Jednou mi prinesli pedigree,co bych psu v zivote nekoupila. Zustaly zahazene v komore a pak jednou mi super granule nejakym omylem dosly a ja nasypala jen z nouze granule,vlastne srot pro slepice. A ejhle,pes druhy den bobky ok. Tak jsem si sama z toho vnejak vydedukovala a zacala kupovat granule s nejnizsim obsahem masa a tuku a pes mel po prujmech. Za zkousku to opravdu stoji.

1.7.2019 09:31
domi.t

XXX.XXX.131.130

blackberry napsal(a):

Červené maso - průjem.
Vepřové maso - průjem.
Rybí maso - průjem.
Vnitřnosti - průjem.
Rýže - s.ajda jak Brno.

Ja som si priniesla 7-týždňové štendo GR domov vlastne už s hnačkou.U chovateľky bolo krmené barfom,ale hnačkovalo z toho,riešili sme odbery,antibiotika a čo vlastne štendo bude jesť, ked zo všetkého sa zosralo až za ušami-doslovne. Každé mäso v surovej či varenej forme ho prehnalo,aj 20 x denne. Až po rozbore sa zistila silná alergia na kuracie mäso.,to sme vylúčili,len štendo hnačkovalo dalej. Tak som sa naštvala aj ja,kúpila granule Farmina ND lamb pre M/L puppy a odvtedy je klud(klop,klop). Trocha ma mrzelo,že neznesie BARF,ale hned ma to prešlo-odvtedy je štendo zdravé,šťastné,pekne rastie aj priberá,tak nie je o čom. BARF naozaj nie je pre všetkých psov.

1.7.2019 10:32

domi.t napsal(a):
Ja som si priniesla 7-týždňové štendo GR domov vlastne už s hnačkou.U chovateľky bolo krmené barfom,ale hnačkovalo z toho,riešili sme odbery,antibiotika a čo vlastne štendo bude jesť, ked zo všetkého sa zosralo až za ušami-doslovne. Každé mäso v surovej či varenej forme ho prehnalo,aj 20 x denne. Až po rozbore sa zistila silná alergia na kuracie mäso.,to sme vylúčili,len štendo hnačkovalo dalej. Tak som sa naštvala aj ja,kúpila granule Farmina ND lamb pre M/L puppy a odvtedy je klud(klop,klop). Trocha ma mrzelo,že neznesie BARF,ale hned ma to prešlo-odvtedy je štendo zdravé,šťastné,pekne rastie aj priberá,tak nie je o čom. BARF naozaj nie je pre všetkých psov.

Jen neumíte sestavit vhodnou krmnou dávku.

1.7.2019 10:53
domi.t

XXX.XXX.131.130

Jen neumíte sestavit vhodnou krmnou dávku.

Šťeňa malo dávku presne podla jedálníčka, ktoré malo u chovateľa. Ale jasné,ved hejtujme sa tu Skúste radšej niečo k veci poradiť zadávateľovi dotazu

1.7.2019 11:21
keissa

XXX.XXX.155.174

Masožravec napsal(a):

co je nadbytek masa a jak se projevuje ta škodlivost ?
Pes je masožravá šelma která je tak trochu i nebo možná i víc mrchožrout ,a jako šelma je nastaven tak že dokáže přežít i z minimem živin .. a dokáže i nbějak prosperovat na šrotu a zbytcích ale to neznamená že není masožravec ..

1.7.2019 11:21

BARF naozaj nie je pre všetkých psov.

ale to je strasne smutne konstatovani toho, co se s temi psy deje

jako me kdyby pujmovalo stene -taky krmim cimkoliv, po cem prujmovat nebude.

je nesmysl se drzet krmeni syrovym jen z principu.

1.7.2019 11:48

domi.t napsal(a):
Šťeňa malo dávku presne podla jedálníčka, ktoré malo u chovateľa. Ale jasné,ved hejtujme sa tu Skúste radšej niečo k veci poradiť zadávateľovi dotazu

Psala jste, že štěně mělo hnačku už u chovatele, takže i chovatel neumí krmit, Vy jste v tom jen pokračovala.
Edit, pokud bude Flip chtít, může mi napsat sz.

Masožravec

1.7.2019 12:15
Masožravec

XXX.XXX.79.15

Maso obsahuje hodně bílkovin a fosforu, žádné sacharidy. K pokrytí potřeby bílkovin stačí psovi mnohem méně masa než se doporučuje třeba v barfařských knížkách. Nadbytek bílkovin zatěžuje orgány a při některých onemocněních je to dost velký problém. Nebudu vypisovat při jakých onemocněních, nebo jaké orgány a proč je při dotyčných onemocněních strava důležitá, v případě zájmu si to vyhledej na internetu nebo v knížkách.

1.7.2019 12:31
keissa

XXX.XXX.155.174

Masožravec napsal(a):
Maso obsahuje hodně bílkovin a fosforu, žádné sacharidy. K pokrytí potřeby bílkovin stačí psovi mnohem méně masa než se doporučuje třeba v barfařských knížkách. Nadbytek bílkovin zatěžuje orgány a při některých onemocněních je to dost velký problém. Nebudu vypisovat při jakých onemocněních, nebo jaké orgány a proč je při dotyčných onemocněních strava důležitá, v případě zájmu si to vyhledej na internetu nebo v knížkách.

a to máš informace jen z knižek nebo vlastní zkušenosti ? je to podloženo fakt praxí nebo jen teoreticke bláboly?

1.7.2019 12:34
keissa

XXX.XXX.155.174

Pokud pes prujmuje tak řeším příčinu a nebudu měnit krmení jak ponožky ..nebo myslíte že při prujmu je ok dávat vše možne
a ps ...FLIP myslím že už tu o tomto ČSV psala jak ho nechce a jak je ji povahově nepříjemnej asi stejně jak velký pudl ARCHIE .... ten taky neseděl a měl milion nemocí .

1.7.2019 12:36

keissa napsal(a):
a to máš informace jen z knižek nebo vlastní zkušenosti ? je to podloženo fakt praxí nebo jen teoreticke bláboly?

Úplné bláboly to nejsou. U starého psa se špatnými jaterními testy jsme měli bezbílkovinnou dietu. Bylo to dost těžké. Na jedné straně ofrňoval nad dietní konzervou, snědl, když se mu tam přidalo aspoň vajíčko, nebo pribiňák a to už bylo špatně.

1.7.2019 12:50
domi.t

XXX.XXX.131.130

Moja reč Šteňa mi schudlo,strácalo sa pred očami a ja som mala doň pchať surové mäso len preto,že to bolo BARF? Išla som podla seba a výsledok ma len utvrdzuje v tom,že som urobila správne. Štendo bude mať 4 mesiace, váži 18 kíl a je to naozaj živé striebro

Masožravec

1.7.2019 12:58
Masožravec

XXX.XXX.164.227

Tak vidíš. Nyní se odporoučím, naše konverzace naprosto mimo téma asi zadavatele nezajímá.

Neregistrovaný uživatel

1.7.2019 15:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

keissa napsal(a):
Pokud pes prujmuje tak řeším příčinu a nebudu měnit krmení jak ponožky ..nebo myslíte že při prujmu je ok dávat vše možne
a ps ...FLIP myslím že už tu o tomto ČSV psala jak ho nechce a jak je ji povahově nepříjemnej asi stejně jak velký pudl ARCHIE .... ten taky neseděl a měl milion nemocí .

Vy myslíte - Keissa - že když mi nějaký pes povahově nesedí, tak ho nějak uhranu a on onemocní? To zní fakt děsivě!
Myslíte, že můžu mít podobnou moc i na lidi? Třeba bych to mohla zkusit

Jinak vážně - jak mám tenhle váš příspěvek pochopit?

Ano, vlčák je pes tří U - tedy ukořistit, ulovit, ukrást. Mít vlčáka je životní styl a člověk se tomu musí přizpůsobit. Fakt to není normální pes pro normální lidi. Je to nádherný impozantní zvíře a každého na ulici zaujme. Zjistila jsem, že spousta laické veřejnosti vůbec o tomto plemeni neví a myslí si, že je to fakt vlk. Tudíž je to určitá zábava ho mít a potom je taky na něj krásný pohled. Jinak je soužití s ním strašně náročný. A každý by si měl hodně dobře rozmyslet si pořizovat naturální plemena jen proto, že se mu líbí.
Ano, nesedí mi, ale je moje povinnost se o něj postarat i když má kyčle na šrot a musí být nejspíš doživotně na antibiotikách.

A to samé pudl Archie, když už to tu musíte vytahovat. Neseděl mi povahově. Ale těžko jsem mu tím způsobila ledvinovou nedostatečnost. Zvlášť když na to samé jeden jeho bratr v roce umřel (u jiné majitelky) a další štěně po stejné matce z dalšího vrhu bylo taky postižené. Navíc jsem ho koupila v osmi měsících, kdy byl už jednou vrácený do CHS. Problémy měl od začátku. Chovatelka nakonec naštěstí dostala rozum a matku stáhla z chovu a o Archieho se postarala.

1.7.2019 20:01
keissa

XXX.XXX.155.174

Vy myslíte - Keissa - že když mi nějaký pes povahově nesedí, tak ho nějak uhranu a on onemocní? To zní fakt děsivě!
Myslíte, že můžu mít podobnou moc i na lidi? Třeba bych to mohla zkusit

Jinak vážně - jak mám tenhle váš příspěvek pochopit?

Ano, vlčák je pes tří U - tedy ukořistit, ulovit, ukrást. Mít vlčáka je životní styl a člověk se tomu musí přizpůsobit. Fakt to není normální pes pro normální lidi. Je to nádherný impozantní zvíře a každého na ulici zaujme. Zjistila jsem, že spousta laické veřejnosti vůbec o tomto plemeni neví a myslí si, že je to fakt vlk. Tudíž je to určitá zábava ho mít a potom je taky na něj krásný pohled. Jinak je soužití s ním strašně náročný. A každý by si měl hodně dobře rozmyslet si pořizovat naturální plemena jen proto, že se mu líbí.
Ano, nesedí mi, ale je moje povinnost se o něj postarat i když má kyčle na šrot a musí být nejspíš doživotně na antibiotikách.

A to samé pudl Archie, když už to tu musíte vytahovat. Neseděl mi povahově. Ale těžko jsem mu tím způsobila ledvinovou nedostatečnost. Zvlášť když na to samé jeden jeho bratr v roce umřel (u jiné majitelky) a další štěně po stejné matce z dalšího vrhu bylo taky postižené. Navíc jsem ho koupila v osmi měsících, kdy byl už jednou vrácený do CHS. Problémy měl od začátku. Chovatelka nakonec naštěstí dostala rozum a matku stáhla z chovu a o Archieho se postarala.

Zajímave je že ted je Archie zcela v pořádku .... nemá žádny zdravotní problem

Neregistrovaný uživatel

1.7.2019 20:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

keissa napsal(a):
Zajímave je že ted je Archie zcela v pořádku .... nemá žádny zdravotní problem

Ano, je to zajímavé. Asi to bude pravda, když to tvrdíte.

Neregistrovaný uživatel

1.7.2019 20:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Před nedávnem jsem narazila na velice zajímavý článek. Pojednával o tom, že právě schopnost trávit škroby může vlastně za domestikaci psa (vlka).
U menší části vlčí populace došlo k mutaci v jejímž důsledku se vytvořil trávicí enzym nutný k efektivnímu štěpení škrobů. Tito předci psa se začali více a více zdržovat v blízkosti našich předků, protože dokázali prosperovat z jejich odpadu.

Tento enzym vlci nemají. Říkám si, že třeba v některých liniích vlčáků taky může chybět. Nemám to ničím podložený, jen uvažuji. Třeba potom tím, že jim dáváme granule tak se u nich může vyvinout zánět střev.
Jinak jak tady někdo zmínil, že mu pes nesejří snad jen po drůbežích krkách, tak to máme to samý. Jenže to je princip ucpávky, prostě převaha kostí. Ono je fajn hledat krmení, které psovi sedne, ale přece to musí mít nějakou příčinu, proč mu naprostá většina krmení způsobuje průjmy!
Dotaz na vás, co jste psali, že vaši psi mají něco podobného - jak vypadají? Jsou hubení? Co srst? Jako diagnózu žádný vet neuvažoval chronický zánět střev?
Případně čím způsobený?

2.7.2019 15:35
lesnížínka

XXX.XXX.0.1

Samojed je vychrtlina odjakživa, krkal, jestli i prděl nevím, je venku, ale celkově neprospíval, jednu dobu neměl ani hezkou srst. Co mu pomohlo hodně a začal dá se říct, skoro normálně jíst, jsou homeopatika na trávení.

Neregistrovaný uživatel

3.7.2019 20:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

lesnížínka napsal(a):
Samojed je vychrtlina odjakživa, krkal, jestli i prděl nevím, je venku, ale celkově neprospíval, jednu dobu neměl ani hezkou srst. Co mu pomohlo hodně a začal dá se říct, skoro normálně jíst, jsou homeopatika na trávení.

Opravdu? Jak se jmenovala (ta homeopatika)?
Asi jste to v průběhu jeho života zkoušela nějak řešit na veterině. Podle toho co píšete, tak nemá trávení v pořádku. Co s ním dělali? Měl nějaké diagnózy?
Můj ČSV žere normálně, spíš bych řekla jak šílený. Typický je to u slinivkářů, ale podle výsledků není. Nedá se s ním ale v podstatě jít na veřejný prostor. Neobtěžuje se ani zastavit, jen se lehce přikrčí, zvedne ocas a vystřlíkne to z něj. Něco takového ani neuklidíte. Přitom zbědovaně nevypadá. Hubenější je, ale kvůli kyčlím i musí být. Rozhodně není vychrtlý. Má i radost ze života, je hravý. Skutečně ale celý rok jenom průjmuje (pokud není na ATB).

4.7.2019 19:30

Flip, přemýšlíte nad tím nějak složitě.
Je možné, aby měl pes, vlk, člověk, chronický zánět (kdekoli) a žil si veselým životem?

Když funguje na ATB, tak napadlo někoho SIBO? Bakteriální přerůstání.
Řešení je jednoduché - striktní dieta a podávání trávicích enzymů, podpora imunity atp.

Nejde jen o sacharidy a slinivku, se ví.

Pes, vlk, enzymy na trávení škrobů mají. Jen je mají jinde. Lidé si škrob předpřipraví v ústech - máme stoličky, kterými potravu rozdrtíme, naředíme slinami (tam jsou enzymy) a pak teprve polkneme.
Zkuste do sebe naházet oběd v podobě šesti knedlíků v Koruně, bude vám dosti špatně, těžko.
A pes potravu spolyká (ve slinách α-amylázu nemá) hned po jednoduchém překousnutí. Sousto pokračuje do

Pes má střevo v délce troj až pětinásobku délky vlastního těla.
Zatímco u krávy je to 15 násobek.
Tenké střevo je u masozřavců krátké. A v tom tenkém střevě dochází ke štěpení sacharidů.
U člověka je délka střeva 7 metrů, ale tenké má třeba přes 5m.
Z toho plyne.. kdo z těch tvorů má více času, schopností, trávit rostlinnou potravu?

Jsem ta čísla určitě popletla, ale jde o to, že enzymy a další pomocníky máme tak nějak všichni (zdraví), ale jen člověk a býložravci
se je nebojí použít.

4.7.2019 19:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

To je tak těžký, mu ty kosti vybalancovat (třeba krkama, jedno jakejma), aby nebyl "ucpanej ani průjmovej"?

4.7.2019 20:52
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

1, jsou 2 teorie o původu psa a) vlk
b) pes bažinný

2, doporučuji všem přečíst si Výživu psa od Walthama

4.7.2019 21:24

Waltham vzorec pro výpočet ME:
Pes má 35% výživy ze sacharidů.
To vážně?

Děkuji těm výzkumníkům za to, že si nechali jméno, a tak všem může dojít, že šlo o stravitelnost průmyslově vyrobeného krmiva; uvařených a extrudovaných sacharidů.

Waltham Centre for Pet Nutrition = PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, BANFIELD ™ Pet Hospital, CESAR®, NUTRO ™, SHEBA®, DREAMIES ™,....

Pes pochází z různých zvířátek, kojot, šakal, podle kontinentů třeba.

Ale zas, psovití nejsou na 100% maso (vejce atp.), protože taková myš a slepice..
mají plná břicha obilí!

Dnešní pes (v závislosti na přibližném plemenu a natural verzi atp.) má cca 7x více amylázy oproti těm původním.
7x více neznamená, že ti původní žrali jen maso.

Shrnula Aneta Ptáčníková v práci Evoluční aspekty domestikace psa a jeho hybridizace s vlkem.

Ještě k problémům onoho vlčáka.. necpete ho náhodou hromadou kloubní výživy?
MSM = projímavé

5.7.2019 06:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.68

jahodapavel napsal(a):
1, jsou 2 teorie o původu psa a) vlk
b) pes bažinný

2, doporučuji všem přečíst si Výživu psa od Walthama

Waltham je výrobce největších granulovaných shitů na trhu - Pedigree, Whiskas, Royal Canin apod., takže číst si jejich teorii o výživě psů (řádně komerčně upravenou) je naprostá zbytečnost a ztráta času ... 😱

5.7.2019 07:40
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Giordana Bruna za názor, že Slunce není střed vesmíru upálili.

5.7.2019 07:53

jahodapavel napsal(a):

Nebylo to opačně?

5.7.2019 07:54
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Nebylo to opačně?

ne

5.7.2019 08:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

jahodapavel napsal(a):
ne

"Slunce není střed vesmíru." Tvrdila ve středověku církev.
Pokud by s tím G.Bruno souhlasil,neupálili by ho.

5.7.2019 08:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.68

jahodapavel napsal(a):

Srovnávat komerční Waltham s Giordanem Brunem je dobrej úlet!😂
Giordano si za svými názory pevně stál, zatímco Waltham klidně prohlásí, že pes je býložravec, když na tom vytříská pořádný balík ... 🤫

5.7.2019 09:41
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

sisi58 napsal(a):
"Slunce není střed vesmíru." Tvrdila ve středověku církev.
Pokud by s tím G.Bruno souhlasil,neupálili by ho.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Giordano_Bruno#My%C5%A1len%C3%AD_a_filozofick%C3%BD_p%C5%99%C3%ADnos

5.7.2019 09:44
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Pardon, paní profesorko.

5.7.2019 12:25
Mista Melmë

XXX.XXX.247.68

Mně by spíš zajímalo co je to za chovku.

Neregistrovaný uživatel

6.7.2019 21:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Mista Melmë napsal(a):
Mně by spíš zajímalo co je to za chovku.

Nechci tady chovku uvádět, protože jí nechci poškozovat. Paní je slušná a jsem s ní v kontaktu. Pokud opravdu se o vlčáky zajímáte, napište do soukromé zprávy, odpovím Vám.

Neregistrovaný uživatel

6.7.2019 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Waltham vzorec pro výpočet ME:
Pes má 35% výživy ze sacharidů.
To vážně?

Děkuji těm výzkumníkům za to, že si nechali jméno, a tak všem může dojít, že šlo o stravitelnost průmyslově vyrobeného krmiva; uvařených a extrudovaných sacharidů.

Waltham Centre for Pet Nutrition = PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, BANFIELD ™ Pet Hospital, CESAR®, NUTRO ™, SHEBA®, DREAMIES ™,....

Pes pochází z různých zvířátek, kojot, šakal, podle kontinentů třeba.

Ale zas, psovití nejsou na 100% maso (vejce atp.), protože taková myš a slepice..
mají plná břicha obilí!

Dnešní pes (v závislosti na přibližném plemenu a natural verzi atp.) má cca 7x více amylázy oproti těm původním.
7x více neznamená, že ti původní žrali jen maso.

Shrnula Aneta Ptáčníková v práci Evoluční aspekty domestikace psa a jeho hybridizace s vlkem.

Ještě k problémům onoho vlčáka.. necpete ho náhodou hromadou kloubní výživy?
MSM = projímavé

No, do vyšetření kyčlí teď nedávno ne. Necpala jsem ho kloubní výživou, jen jako každému štěněti přidávala Alavis, ale ne přehnaně.
Teď když znám stav jeho kyčlí, tak mu dávám Alavis plus MSM. Sejří pořád stejně ani víc ani míň.
Je mu 15 měsíců a občas vstává těžko. Je potřeba mu něco dávat.

Neregistrovaný uživatel

6.7.2019 21:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

lupus4 napsal(a):
To je tak těžký, mu ty kosti vybalancovat (třeba krkama, jedno jakejma), aby nebyl "ucpanej ani průjmovej"?

Strašně těžký! Zatím se mi to nepodařilo. Stačí tam opravdu jemnůstky. Dáte drůbeží krky a nepodělá se. Přidáte k ním jeden kuřecí skelet a podělá se.
Zkoušela jsem mu dávat celou drůbež, čerstvou, jen zabitou. Aby měl všechno v té nejpřirozenější podobě. I s plným voletem napaseného brojlera. Taky to nevyšlo.
Když ho nakrmím jen kuřecíma pařátama a kachníma zobákama, tak kadí něco co má trošku tvar. Ale přece ho takhle nemůžu krmit pořád! Vždyť tam není ani maso!

7.7.2019 08:53

skelet tučný, brojler tučňák
začněte s mísou vařených brambor na kaši, rýže, vloček
tipuji to na ty vločky
špetku soli
kefír k svačině
jestli to jí
a maso dáte uvařené, ale jen malý kousek
postupně přidáváte k masu i malinkou část tuku/kůže
pořád vařené
až to bude snášet, masa a tučnějšího bude více a více.. až to skončí někde na 30% masa (zkuste vejce třeba, tvaroh polotučný) a 70% přílohy

jinak u nás se krmí celé kuře, ale nejradši mají pes i kočky krky a skelety a hřbety
nejvíc krky
asi ví, co je pro ně dobré
a nevidím na tom nic špatného, není tam moc tuku, ale na co by to můj pes potřeboval?

když to je teda ten trochu vlk, tak tohle přece má jíst, copak zajíc a myši jsou tučné a mají tučnou kůži a hromadu svaloviny?
jsou to samé kosti a šlachy
zkusila bych králičí, nutrie, ..myši.. tresku.. (morče je můj kamarád, to nepíšu.. a jsou vypasení jak nutrie některé, tak..)

jsem si nikdy nemyslela, že vlk se cpe jen masem/čerstvou kořistí, nejsem teda vlkodborník
je to spíše uklízeč, sežere mršinu, myš, ..není to nijaký úžasný lovec
taková česká hyena
jéé to česká jsem ani nemusela připisovat :-)

7.7.2019 10:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nezoufejte. Taky mi trvalo dlouho,nez se zadarilo,najit spravnou kombinaci. A to mam jen psa s pokazenym zazivanim,nikoli takovy rebus,jako Vy.

27.12.2019 19:39
karinete

XXX.XXX.5.208

Dobrý den, našla jsem váš komentář pod příspěvkem cestování se psem, mohu se zeptat, jakou společností jste s vaším pejskem autobusem jela? Já bohužel nemohu nic najít :( děkuji za odpověď. Pěkný zbytek dne, Karin.

Přidejte reakci

Přidat smajlík