Uživatel s deaktivovaným účtem

kristynafrancova
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych psa, ale jsem ve střídavé péči. Myslíte že by psovi nevadilo každý týden se stěhovat se mnou? Je vůbec možné že by si zvykl?
Předem děkuji za odpovědi
Kristýna
...pes Vás bude milovat a bude Vás následovat kamkoli, otázkou je, zda to nebude vadit jednomu nebo druhému z rodičů.........domluvte se v první řadě s nimi, protože když onemocníte, budete mít nějakou nenadálou aktivitu se školou a podobně, budou muset psa venčit oni sami, navíc Vašeho psa budou podporovat finančně, tohle všechno proberte oběma a uvidíte........a navíc se musí počítat, že v bytě bude pár nehod běžných ze soužití se štěnětem - loužičky, občas cosi zničeného........časem v bytě přibydou chlupy, i psovi vychovanému se může udělat špatně a tak se může vyzvracet na koberec , pokálet v pokoji a podobně, tohle vše s nimi opravu poctivě proberte.........jo a na začátku pár měsíců budete všichni štěnětem okusování - takže, modřiny a šrámy na běžném pořádku........

zní to jako dost velký vopruz a komplikace.
to jako budeš stěhovat každý týden ještě psa? pelech, misky, žrádlo? nebo bude mít dva pelechy, misky v každé domácnosti, dva barely se žrádlem? to ale leze do peněz...
plus k tomu dva venčící placy, myslet na to, jestli při kontrole u veterináře - a ono to přijde, už třeba blbé přeočkování a je to tady - budeš v dosahu, nebo zařizovat dva různé veterináře...

On to zas takový vopruz není. Když má dítě dva pokojíčky, dvě postýlky, dva stolečky.......proč by nemohl mít pes dva pelechy, misky.....
Střídavá může být po týdnu a pak přeočkování počká a když je průšvih, tak je to stejně často mimo domov.
Spíš možná bude problém v tom, aby se o psu dohodli oba rodiče.
napsal(a):
zní to jako dost velký vopruz a komplikace.
to jako budeš stěhovat každý týden ještě psa? pelech, misky, žrádlo? nebo bude mít dva pelechy, misky v každé domácnosti, dva barely se žrádlem? to ale leze do peněz...
plus k tomu dva venčící placy, myslet na to, jestli při kontrole u veterináře - a ono to přijde, už třeba blbé přeočkování a je to tady - budeš v dosahu, nebo zařizovat dva různé veterináře...
náš pes v pohodě střídal i tři pelíšky, tři misky, žrádlo se rozdělilo. Neměli jsme problém my ani pes. A hodně jsme s ním cestovali s jedním z pelechů a dvěma miskama

I když je to nepříjemné, s pořízením pejska bych počkala na dospělost, až budete mít vlastní bydlení. Mezitím můžete chodit venčit útulkáče nebo tak něco.

napsal(a):
I když je to nepříjemné, s pořízením pejska bych počkala na dospělost, až budete mít vlastní bydlení. Mezitím můžete chodit venčit útulkáče nebo tak něco.
Jestli je slečně 14,15, tak je to pro pořízení psa nejlepší doba. Samozřejmě za předpokladu, že souhlasí oba rodiče a počítají s tím, že až dítě povyroste a půjde za svým, budou mít ve střídavé péči psa.
napsal(a):
Kynologie je skvělý koníček i pro děti. Pokud oba rodiče souhlasí proč to odsouvat. Co já už vyslechla rodičů jak jsou vděční za psa, kterému se jejich dítě věnuje a nevymýšlí v pubertě tolik blbostí. A kolikrát se pak kynologií nakazí celá rodina a pořídí dalšího psa. Jestli na to to dítě má nebo nemá musí zhodnotit rodiče.

dark
napsal(a):
Kynologie je skvělý koníček i pro děti. Pokud oba rodiče souhlasí proč to odsouvat. Co já už vyslechla rodičů jak jsou vděční za psa, kterému se jejich dítě věnuje a nevymýšlí v pubertě tolik blbostí. A kolikrát se pak kynologií nakazí celá rodina a pořídí dalšího psa. Jestli na to to dítě má nebo nemá musí zhodnotit rodiče.
I já jsem z těch, kterým pes vychoval dítě. Nevím, co byla puberta, prostě byl se psem. Naučil ho zodpovědnosti. Byl to jeho pes a ulevovala jsem mu minimálně. Ale byl jeho 5 let, můj dalších 10.