Množírna x chovná stanice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lillyfee

9.7.2019 21:35
Lillyfee

XXX.XXX.99.186

Dobrý den,
po babičce nám zbyl pejsek, rozhodli jsme se ho darovat. Nabídla se mi paní, prý má chovnou stanici v Litomyšli a dalších asi 5 psů. Na internetu jsme ale žádnou nenašli. Nejspíš není povinnost mít webové stránky, nicméně jsem se chtěla zeptat, jak se rozezná chovná stanice od množíren? Všude na internetu se slovo množírna používá, ale s pejsky nemám žádnou zkušenost a nevím, co si pod tím představit. Nerada bych naletěla a pejska dala do špatných rukou. Děkuji za pomoc.

ABZ

9.7.2019 21:41
ABZ

XXX.XXX.247.75

Lillyfee napsal(a):
Dobrý den,
po babičce nám zbyl pejsek, rozhodli jsme se ho darovat. Nabídla se mi paní, prý má chovnou stanici v Litomyšli a dalších asi 5 psů. Na internetu jsme ale žádnou nenašli. Nejspíš není povinnost mít webové stránky, nicméně jsem se chtěla zeptat, jak se rozezná chovná stanice od množíren? Všude na internetu se slovo množírna používá, ale s pejsky nemám žádnou zkušenost a nevím, co si pod tím představit. Nerada bych naletěla a pejska dala do špatných rukou. Děkuji za pomoc.

Jednoduše - pokud poděděný pes není s pp a uznaný do chovu, pak o něj pravděpodobně CHS zájem mít nebudou

9.7.2019 21:49
impact

XXX.XXX.195.92

Pokud je to možné, nechte ho vykastrovat a pak máte jistotu, že si ho množírna nevezme.

9.7.2019 22:15
Markéta80

XXX.XXX.176.4

impact napsal(a):
Pokud je to možné, nechte ho vykastrovat a pak máte jistotu, že si ho množírna nevezme.

a chs si ho vezme na co?

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.7.2019 22:27

Markéta80 napsal(a):
a chs si ho vezme na co?

pokud to není uchovněné zvíře, k čemu by ho chtěla chs?

kastráta si vezme prostě člověk,co chce pomoci pejskovi.

ale proč si ho nenechá zadavatelka? zbytek dědictví se hodil víc?

9.7.2019 22:36
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Lillyfee napsal(a):
Dobrý den,

To nikdo neví, zdejší bojovnice tvrdí, že ty, co produkují štěnata bez PP, já si myslím,že je to jedno. Rozdíl by měl být v péči o dospělé, a podmínkách chovu. Ale není to tak vždy.

9.7.2019 22:41
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Chudák pes.

9.7.2019 22:44
GAELLE

XXX.XXX.55.67

chudák pes. co spíš útulek než do špatných rukou?

9.7.2019 22:59
Markéta80

XXX.XXX.176.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

a to píše kde že není uchovněn? Třeba je mladý a uchovní si ho? Stejně budou v kontaktu tak není problém doložit chovnou stanici. Ne každý si psa může nechat. A snaží se najít nové majitele a nechce naletět. Taky bych se bála abych nenaletěla množírně. ani nepíše co je to za psa a co by to mělo být za chs. Po tchánovi bych si taky psy domů nevzala, zase takový blázen nejsem

10.7.2019 07:08

Markéta80 napsal(a):
a chs si ho vezme na co?

Tak i seriozní CHS si berou pejsky z útulků na dožití, já na tom nevidím nic divnýho, několik takových znám.

10.7.2019 15:48
tero

XXX.XXX.100.102

Ani nevíte co je to za psa, jak starý, atd,ale už odsuzujete a podsouváte špatné úmysly. Podle sebe, soudíte jiné-asi tak...

11.7.2019 07:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Třeba už mají jiného a nesnesou se? V příspěvku je málo informací.

11.7.2019 07:22
LájošM

XXX.XXX.14.251

Lillyfee napsal(a):
Dobrý den,

Požádejte paní o přesný název stanice, web mít chovka nemusí, ale musí být uvedená v seznamu:

http://www.cmku.cz/cz/chovatelske-stanice-123

Taky se na ni můžete informovat v chovatelském klubu příslušného plemene.
Pokud nebude paní vstřícná podat informace, psa bych jí nedal. Psa s PP udáte. Každé plemeno má své fanoušky na facebooku, také bývá možnost dát inzerát na web klubu, zkontaktovat se s předsedou nebo poradcem chovu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík