Dobrý den ,
Potřebovala bych radu nebo aspoň jestli s tím má někdo zkušenost mám fenku xNO 3 roky vždy byla kamarádská lidí milovala a psy si vybírala neměla moc v lásce hlavně velké psy protože když byla štěně tak se proti ní běžel pes a omylem ji nafnul protože do sebe narazili,pak nemá ráda když pes na ni vrčí nebo štěká, ale teď k sobě skoro žádného psa nepustí jen bordel kolii kterou zná od malá a teď i lidi začala na ně štěkat když se k ní někdo přiblížil což v životě nedělala vždy se ráda nechala pohladit i od cizích a hlavně děti .. Nedávno se nám stala příhoda byli jsme s kamarádkou projít večer a potkali jsme policajty dali se s námi do řeči a povídali jsme si o psech atd a pak si ji chtěl pohladit tak v pohodě nejdřív se krčila ale pak ho olizovala ale na toho druhého začala vrcet a štěkat až pak se k němu přiblížila a už byla v pohodě, a teď dost často kdo se k nám přiblíží tak začne vrcet a krčit se ale hlavně u mužů ale přitom ji žádný chlap ani nikdo nikdy nic neudělal.Vždy si ji přitáhnu hned k sobě a řeknu ticho a hned je ticho a v pohodě ale bojím se aby pak takhle nereagovala na všechny ..doma je úplně v pohodě jen víc začala za mnou chodit že i v koupelně musí být se mnou jinak začne škrábat na dveře a štěkat dokud ji nepustím dovnitř nebo když spím tak ke mě nikoho nepustí jinak...mám strach aby pak nevrcela nebo nevystartovala i po dítěti i když na děti byla vždy opatrná a hodná ..a nevím co se v ní změnilo že začala být taková
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když se se strachem nedělá nic, zhoršuje se. Nejspíš se začala postupně bát a vy jste si toho nevšimli, takže se jen bojí víc a víc a projevuje se to takhle. Není podstatný, jestli jí někdy někdo něco udělal nebo ne, ke strachu je fůra důvodů. Každopádně bych se zaměřila na pořádnou socializaci na lidi i psy, důkladně, pravidelně, často. Musí potkávat hodný jedince, se kterýma se seznámí a budou si ji hladit, v případě psů si s ní pohrajou. Klidně si na to najděte odborníka, kterej vám s tím pomůže.