Bodnudí vosou - záchvaty jako u epilepsie

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2019 13:15
soptik85

XXX.XXX.64.11

Dobrý den,

v pátek dopoledne píchla vosa/vosy 11-ti týdenní štěně Medvědího karelského psa do oblasti zadku. V 15h začalo být štěně apatické, při běhu mu padal zadek do stran. Při lehnutí na záda a ukázání bříška se mu hlava nepřirozeně stočila do strany. Několikrát výrazné slinění s náběhem na dávení. Od veta dostal v 17h inječkně "protijed". Kolem 20h nastal záchvat podobný epi. Štěně se pokálelo, počůralo, vyvrátilo se na bok a mělo křeče. Na to tedy jiný vet, který dal kapačku a do konečníku diazepan. V ten den byly ještě další 3 záchvaty. Včera (sobota) žádné problémy, štěně veselé, hravé. Dneska dopoledne další záchvát a ve 13h opět. Veterinář po telefonu radil dát znovu diazephan do zadečku. Je tohle reakce na to bodnutí a nebo se máme obávat epilepsie? Vím, že tohle je jako věštění z koule...Spíš hledám, zda má s podobným průběhem zkušenost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2019 13:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

můj názor je takový, že jedno žihadlo vosy nemůže ovlivňovat nijak funkci mozku a už vůbec ne tři dny.

4.8.2019 14:13
GAELLE

XXX.XXX.55.67

alergie na vosu by se asi takto neprojevovala (sama jsem těžký alergik)

4.8.2019 14:25
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Popis ukazuje na epileptické záchvaty. Bohužel.

4.8.2019 14:26
janaa

XXX.XXX.110.39

Spíš je možné,že pobodání vyvolalo to,co by jinak přišlo třeba o něco později. Záchvaty vypadají podle popisu na epi. U alergické reakce by byl velký otok,dušení atd., pokud by se dusil a pak na veterině zachránil,pak bych řekla následek,ale takto si nemyslím

5.8.2019 20:18
soptik85

XXX.XXX.64.11

Tak podle výsledků krve (biochemický robor) je pes "zdravý". Žádné výkyvy hodnot co se funkce jater a ledvin týče. Nenapadlo mě se zeptat v ordinaci - pozná se z biochemického rozboru krve např. zánět (hodnota CPR)? Daný pejsek nemá sestouple varle...jsem jak ten tonoucí co se stébla chytá a přemýšlím, zda nedělá binec to varle (infekce) a z toho ty záchvaty. Pejsek zůstal na klinice přes noc na pozorování. Zítra pro něj jedu, tak se optám na tu krev... Jen zkouším, zda někdo nebude vědět tady... Veterinář to vidí na epilepsii.

5.8.2019 22:11
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

soptik85 napsal(a):
Tak podle výsledků krve (biochemický robor) je pes "zdravý". Žádné výkyvy hodnot co se funkce jater a ledvin týče. Nenapadlo mě se zeptat v ordinaci - pozná se z biochemického rozboru krve např. zánět (hodnota CPR)? Daný pejsek nemá sestouple varle...jsem jak ten tonoucí co se stébla chytá a přemýšlím, zda nedělá binec to varle (infekce) a z toho ty záchvaty. Pejsek zůstal na klinice přes noc na pozorování. Zítra pro něj jedu, tak se optám na tu krev... Jen zkouším, zda někdo nebude vědět tady... Veterinář to vidí na epilepsii.

Tak nejspíš to bude epilepsie.

11.8.2019 11:18
fikovnice

XXX.XXX.63.10

Huskyjanina napsal(a):
Tak nejspíš to bude epilepsie.

Taky myslím...
Pro zadavatele - zánět se pozná jak z biochemky, nejjednodušeji opravdu pomocí CRP (ne CPR), ale třeba i z hematolky (zvýšené leukocyty). Ale pozor není zánět jako zánět...

Přidejte reakci

Přidat smajlík