Dobrý den,
v pátek dopoledne píchla vosa/vosy 11-ti týdenní štěně Medvědího karelského psa do oblasti zadku. V 15h začalo být štěně apatické, při běhu mu padal zadek do stran. Při lehnutí na záda a ukázání bříška se mu hlava nepřirozeně stočila do strany. Několikrát výrazné slinění s náběhem na dávení. Od veta dostal v 17h inječkně "protijed". Kolem 20h nastal záchvat podobný epi. Štěně se pokálelo, počůralo, vyvrátilo se na bok a mělo křeče. Na to tedy jiný vet, který dal kapačku a do konečníku diazepan. V ten den byly ještě další 3 záchvaty. Včera (sobota) žádné problémy, štěně veselé, hravé. Dneska dopoledne další záchvát a ve 13h opět. Veterinář po telefonu radil dát znovu diazephan do zadečku. Je tohle reakce na to bodnutí a nebo se máme obávat epilepsie? Vím, že tohle je jako věštění z koule...Spíš hledám, zda má s podobným průběhem zkušenost.
Uživatel s deaktivovaným účtem

můj názor je takový, že jedno žihadlo vosy nemůže ovlivňovat nijak funkci mozku a už vůbec ne tři dny.
Tak podle výsledků krve (biochemický robor) je pes "zdravý". Žádné výkyvy hodnot co se funkce jater a ledvin týče. Nenapadlo mě se zeptat v ordinaci - pozná se z biochemického rozboru krve např. zánět (hodnota CPR)? Daný pejsek nemá sestouple varle...jsem jak ten tonoucí co se stébla chytá a přemýšlím, zda nedělá binec to varle (infekce) a z toho ty záchvaty. Pejsek zůstal na klinice přes noc na pozorování. Zítra pro něj jedu, tak se optám na tu krev... Jen zkouším, zda někdo nebude vědět tady... Veterinář to vidí na epilepsii.
soptik85
napsal(a):
Tak podle výsledků krve (biochemický robor) je pes "zdravý". Žádné výkyvy hodnot co se funkce jater a ledvin týče. Nenapadlo mě se zeptat v ordinaci - pozná se z biochemického rozboru krve např. zánět (hodnota CPR)? Daný pejsek nemá sestouple varle...jsem jak ten tonoucí co se stébla chytá a přemýšlím, zda nedělá binec to varle (infekce) a z toho ty záchvaty. Pejsek zůstal na klinice přes noc na pozorování. Zítra pro něj jedu, tak se optám na tu krev... Jen zkouším, zda někdo nebude vědět tady... Veterinář to vidí na epilepsii.
Tak nejspíš to bude epilepsie.