Sousedka vyhrožuje tím že pes bude muset z domu

Kříženec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ArcadeShiro

5.8.2019 18:36
ArcadeShiro

XXX.XXX.107.39

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli by někdo neměl nějakou radu jak řešit spor se sousedkou s přítelkyní jsme si pořídili před rokem fenku... a tak jednou až dvakrát do měsíce maximálně se nám stává, že když odcházíme nebo je delší dobu sama tak vyje .... nejedná se o to že by vyla každý den 24 hodin denně vyje maximálně 30 minut a pak přestane ... Sousedce to ale strašně vadí a dneska ... když jsme byli v práci se snažila vyřešit tím že berlí mlátila do dveří s tím že asi čekala že se pes zklidní a bude potichu... Nevíme jak situaci řešit protože několikrát jsme se snažili slušně domluvit a sousedka si stále mele svoje a v baráku roztrubuje, že tu pes už dlouho nebude že se o to postará... nemyslím si ale že 30 minut vytí v nepravidelnou dobu vždy mimo noční klid nebo brzké ranní hodiny je něco kvůli čemu bychom se měli zbavovat psa...
Chápu sousedka je v úctyhodném věku a chodí pouze o berlích, ale nemůže čekat že když se zavře v bytě tak bude odizolovaná od úplně všeho... a bude nám vyhrožovat s tím že když pes nepřestane musí z domu.

5.8.2019 18:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Stalo se mi něco podobného. Domovní důvěrník mi volával do práce, že pes štěká a vyje, ať ho jdu uklidnit. A to jsme měli psa už dva roky a nikdy to nedělal.
Různě jsem to řešila a nakonec vyšlo najevo, že pes byl hlučný z toho důvodu, že důvěrník postával přede dveřmi s uchem na dveřích a poslouchal.
Který pes by si tohle nechal líbit, aniž by se ozval?
Pes přestal štěkat, protože ho chlap přestal provokovat.

ArcadeShiro

5.8.2019 19:33
ArcadeShiro

XXX.XXX.57.212

Jen mi to proste prijde na palici ze kvuli 30ti minutam obcasneho vyti z toho nekdo dela takovou vedu dobre sousedka je starsi a nemuze poradne chodit bez berli ale proste nemyslim si ze to je duvod hledat problemy kde nejsou ... A opravdu nehodlam nase rocni stene dopovat praskama nebo kupovat elektro obojek :D uprimne si nemyslim ze by mela jakekoliv pravo pozadovat vyhozeni psa z bytu kdyz i majitelka bytu ktera nam ho pronajima s ni nema problem

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.8.2019 19:37

ArcadeShiro napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli by někdo neměl nějakou radu jak řešit spor se sousedkou s přítelkyní jsme si pořídili před rokem fenku... a tak jednou až dvakrát do měsíce maximálně se nám stává, že když odcházíme nebo je delší dobu sama tak vyje .... nejedná se o to že by vyla každý den 24 hodin denně vyje maximálně 30 minut a pak přestane ... Sousedce to ale strašně vadí a dneska ... když jsme byli v práci se snažila vyřešit tím že berlí mlátila do dveří s tím že asi čekala že se pes zklidní a bude potichu... Nevíme jak situaci řešit protože několikrát jsme se snažili slušně domluvit a sousedka si stále mele svoje a v baráku roztrubuje, že tu pes už dlouho nebude že se o to postará... nemyslím si ale že 30 minut vytí v nepravidelnou dobu vždy mimo noční klid nebo brzké ranní hodiny je něco kvůli čemu bychom se měli zbavovat psa...
Chápu sousedka je v úctyhodném věku a chodí pouze o berlích, ale nemůže čekat že když se zavře v bytě tak bude odizolovaná od úplně všeho... a bude nám vyhrožovat s tím že když pes nepřestane musí z domu.

Měli jsme taky něco podobného a to bydlíme v domku a psa tady má na dvorku každý a taky každý pes štěká. Soused ale měl spadeno na nás, tak si stěžoval všude možně že psi pořád štěkaji, případně mu rozkousali plot. Neuspěl nikde s tím, že aby se prokázala nadměrná hlučnost, muselo by to prokázat měření a to samozřejmě nelze, protože psi neštěkají neustále v kuse. To je ale soused, kterýmu vadí všechno, i kočky jiných sousedů. Nejlepší je takovému člověku říct, že zkrátka pes holt občas zaštěká a bude štěkat míň, pokud ho paní nebude provokovat nějakým třískaním holí do dveří. A pokud roztrubuje veřejně, že pes tu dlouho nebude, tak jestli se mu něco stane, podávám okamžitě trestní oznámení. Nám podobné prohlášení pomohlo a od té doby máme klid.

5.8.2019 19:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

ArcadeShiro napsal(a):
Jen mi to proste prijde na palici ze kvuli 30ti minutam obcasneho vyti z toho nekdo dela takovou vedu dobre sousedka je starsi a nemuze poradne chodit bez berli ale proste nemyslim si ze to je duvod hledat problemy kde nejsou ... A opravdu nehodlam nase rocni stene dopovat praskama nebo kupovat elektro obojek :D uprimne si nemyslim ze by mela jakekoliv pravo pozadovat vyhozeni psa z bytu kdyz i majitelka bytu ktera nam ho pronajima s ni nema problem

Paní asi nemá kamarádky nebo nějakého smysluplného koníčka. Tak prostě prudí. Docela mě udivuje, jak dobře slyší.
A pokud váš pejsek nevyje celé dny a noci,hlavně ty noci, tak vás vyhazovat nemůže. Vlastně ani pokud by vyl. Jsou na to nějaké postupy, hlavně tedy v bytových družstvech.Vaše vyhození by bylo na dlouhé lokte, pokud vůbec.
Ale otrávit vás určitě z.vládne, bohužel. A ty dveře jí dejte k úhradě.

5.8.2019 19:40

ArcadeShiro napsal(a):

Jak víte, že pes vyje jen 30 minut?

Vlastně nevím, co jste chtěla poradit?
Jak odnaučit štěně výt?
Nebo info, jestli může sousedka nějak zařídit, abyste psa dali pryč?
Nebo jak vyjít s tou sousedkou?

ArcadeShiro

5.8.2019 20:49
ArcadeShiro

XXX.XXX.57.212

Sousedka pres chodbu je na materske s prckem a bavime se tak my psala do prace ze doma pes vyje a ze sousedka vyvadi... Tak spis me jen zajimalo zda je nejaka moznost jak by nas naseho psa mohla zbavit ... Otravit se ji snad v zavrenem byte nepovede :D ...proste jak situaci vyresit tak abych se s ni nemusel hadat

5.8.2019 20:59
Terven

XXX.XXX.110.147

ArcadeShiro napsal(a):
Sousedka pres chodbu je na materske s prckem a bavime se tak my psala do prace ze doma pes vyje a ze sousedka vyvadi... Tak spis me jen zajimalo zda je nejaka moznost jak by nas naseho psa mohla zbavit ... Otravit se ji snad v zavrenem byte nepovede :D ...proste jak situaci vyresit tak abych se s ni nemusel hadat

Nezávidím, naštěstí mám štěstí na sousedy, buď jsou salámisti anebo mají taky psy.
Nicméně, seniorka v úctyhodném věku pravděpodobně bude menší problém než nějakej prudič v nejlepších létech. Co na to jít po dobrým? Seznámit se, seznámit jí s fenkou? Že je vlastně hodná, jenom psychicky labilní chudák a že vás to taky mrzí a nevíte, co s tím...zkuste jí nabídnout nějakou kompenzaci, výpomoc.
Báby si potrpí na slušný mladý lidi, který si s nima povídají...nemyslím si, že by vám mohla vážně uškodit, ale znepříjemnit život jo. Šla bych na to po dobrým, s pokorou. Omluva, časté dotazy, jestli už se to lepší...tak nějak.

5.8.2019 22:12
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

- to je duvod hledat problemy kde nejsou ...

Vyjící pes v bytě není problém?
No, když myslíte . . .
Třeba to jednou zažijete (v nemoci, ve stáří),
pak si vzpomeňte. Kam před tím má baba utéct?

5.8.2019 22:23

1/ Jak píše Terven - nejlepší bude zkusit vyjít v dobrém
2/ Nastavte si kameru, zvukový spínač - ať víte, jak dlouhé vytí je a jestli může opravdu hodně obtěžovat
3/ Jestli jste v pronajatém bytě, může otravovat majitele tak dlouho, až ho znechutí natolik, že vám vypoví - uvede jiný důvod, vytí psa by asi nebylo důvodem.

5.8.2019 22:27

rapotacka11 napsal(a):
- to je duvod hledat problemy kde nejsou ...

Vyjící pes v bytě není problém?
No, když myslíte . . .
Třeba to jednou zažijete (v nemoci, ve stáří),
pak si vzpomeňte. Kam před tím má baba utéct?

Ono je vytí a vytí. A také bába a bába.
Měli jsme v paneláku klidnou fenu - opravdu nevyla. A b.lbou bábu vedle, která se nudila a tak chodila škrábat na dveře a na fenu volat "myšička".

A pak jsme měli psa, který nemohl doma být sám, protože by z vytí umřel, ale před tím by se sousedi zbláznili. Nebýval doma sám - nikdy ( byl to docela "vopruz" )

5.8.2019 22:41
dark

XXX.XXX.126.37

Začněte řešit ať nevyje ani půl hodiny. Co když to časem nebude půl hodiny, ale bude se to stupňovat.
A sousedce řekněte, že na tom pracujete, ale bohužel to nebude hned a prosíte o strpení.

5.8.2019 22:58
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

U nás vedle naříkala, kvílela fenka, jen se za jejími lidmi
zavřely dveře. Mladí ji měli v bytě (blízko) a tam to prostě
nešlo. Dávali ji tedy k rodičům. Ty lidi znám a vím,
že psa netýrali . Můj muž byl vykulenej a říkal:
co s tím psem vyvádějí, že tak řve. Nic, jen odešli do práce.
Pes to vydržet musel, podotýkám, že žil nadstandartní,
aktivní život. Jen se bál doma sám.
V cihlovém domě se hluk až tak nenese jako po panelech.
Odešli jsme tedy vedle.

Janae1

5.8.2019 23:24
Janae1

XXX.XXX.160.6

ArcadeShiro napsal(a):

Pes vyje a kvílí neskutečným tonem, jsem citlivá na hluk, ten tón se mi doslova zavrtává do mozku a neskutečně bolí, po pár minutách spouští migrénu.
Proto mám rozmazlené děti i zvířectvo, nesnáším pláč a jiné tesklivé zvuky. Radostné tony mi taky vadí, ale vydržím o poznání déle.

Já sousedku chápu, po 30 minutách psího vytí bych tloukla hlavou do zdi a vraždila.
Neřeště sousedku, řešte psa. Sousedka není problém,problém je pes.

ArcadeShiro

6.8.2019 07:29
ArcadeShiro

XXX.XXX.57.212

Nerikam ze problem neni na obou stranach ale mlaceni na dvere opravdu situaci nevyresi ... A nemyslim si ze by se situace nedala resit v klidu ale opravdu si nenecham vyhrozovat za problem ktery s prominutim neexistuje bavil jsem se s majitelkou bytu take ma psa a rikala ze opravdu 30ti minutove vyti kdy pes nevyje v kuse se neda ani nikam nahlasit protoze je to neprukazne tim ze to nebi pravidelna situace ... Nic proti sousedce ale den predtim sem ji potkal na chodbe a slusne jsem ji vysvetlil ze to budu resit ale nebude to hned a dalsi den uslysim ze mi mlati na dvere ? Kde je pak nejaka slusna domluva. Chyba je na obou stranach ale myslim, ale uprimne sousedka si stezuje napr i na to ze sousedka ma male dite ktere dupe a piska, nebo minule na ni zvonila kdyz vysavala a nebo v kuchyni pouzivala mixer coz je bezne uzivani bytu.

6.8.2019 07:42

ArcadeShiro napsal(a):
Nerikam ze problem neni na obou stranach ale mlaceni na dvere opravdu situaci nevyresi ... A nemyslim si ze by se situace nedala resit v klidu ale opravdu si nenecham vyhrozovat za problem ktery s prominutim neexistuje bavil jsem se s majitelkou bytu take ma psa a rikala ze opravdu 30ti minutove vyti kdy pes nevyje v kuse se neda ani nikam nahlasit protoze je to neprukazne tim ze to nebi pravidelna situace ... Nic proti sousedce ale den predtim sem ji potkal na chodbe a slusne jsem ji vysvetlil ze to budu resit ale nebude to hned a dalsi den uslysim ze mi mlati na dvere ? Kde je pak nejaka slusna domluva. Chyba je na obou stranach ale myslim, ale uprimne sousedka si stezuje napr i na to ze sousedka ma male dite ktere dupe a piska, nebo minule na ni zvonila kdyz vysavala a nebo v kuchyni pouzivala mixer coz je bezne uzivani bytu.

Paní asi bude chabrus na nervy a bohužel nelze, aby se všichni v celém domě řídili podle ní.

6.8.2019 07:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Paní asi bude chabrus na nervy a bohužel nelze, aby se všichni v celém domě řídili podle ní.

Paní je spíše nespokojený člověk. A tam se nic moc dělat nedá. Takový člověk si vždy najde něco, co mu vadí. Už je tak zvyklý žít.
Bude to myslím o kompromisu. Majitelé se pokusí pejska utěšit,aby nevyl a stařena si bude muset zvyknout, že žije mezi lidmi, nikoli mezi duchy.

6.8.2019 08:01
Atheira

XXX.XXX.181.160

Mám podobnou zkušenost s mojí babičkou. Jsme přes chodník. Obří pozemek, krásné místo, taková idylka, že si můžeme případně vypomoct, když bude potřeba atd... A nemáme přeplocenou zahradu... No, co si budem, tyhle vícegenerační nápady se většinou fakt vyplatí.
Když byla moje fena malá, babička mi pravidelně líčila, jak v době, kdy je doma sama, sedí u okna a dobývá se ven a vyštěkává... Nedávalo mi to smysl, v tomhle jsem si byla jistá, že ona je prostě s bytím o samotě naprosto v pohodě a krom toho, že občas exploduje nějaký plyšák, nedělá nic špatného.
Jednou jsem ovšem měla neplánovaně zdravotní volno, protože mi nebylo úplně dobře. Ležím v posteli a najednou se z vedlejší místnosti na okno ozve klepání a babička: "No, kde tě mám? Kdepak tě mám?" Fena nešla, tak se babička přesunula ke dveřím, odkud na ni volala.
To se pak není čemu divit, že pes třeba vyštěkává skrz okno a tak, když ho k tomu vyprovokujete. Měla jsem s ní pak dlouhou řeč, jestli na ni chodí klepat takhle denně, vypadlo z ní, že jo, protože jí přišlo líto, že je sama. Takže fena nakonec vyštěkávala jen po dobu, co se tu babička motala kolem.
Vůbec bych se nedivila, kdyby sousedka taky aktivně provokovala.

6.8.2019 08:12

co říct babičce, jestli si ji nechce přez den vzít k sobě. Třeba by se to líbilo oběma.

6.8.2019 08:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

co říct babičce, jestli si ji nechce přez den vzít k sobě. Třeba by se to líbilo oběma.

Babičce Atheiry nejspíš ano, sousedce ArcadeShiro určitě ne.

6.8.2019 08:20
Atheira

XXX.XXX.181.160

Mojí babičce psa v žádném případě, ale to je na dlouho a složité a hlavně fena už je dospělá, já dělám jinou práci z domu a toto tedy už není aktuální. Jen jsem chtěla říct, že sousedka tomu vytí může jít velmi dobře naproti a je těžký to prokázat, pokud ji u toho někdo neudiví.
Leda by zadavatel měl nějaké sousedy, kteří by případně mohli dosvědčit, že se jim paní motá u dveří do bytu...

6.8.2019 08:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

Atheira napsal(a):
Mojí babičce psa v žádném případě, ale to je na dlouho a složité a hlavně fena už je dospělá, já dělám jinou práci z domu a toto tedy už není aktuální. Jen jsem chtěla říct, že sousedka tomu vytí může jít velmi dobře naproti a je těžký to prokázat, pokud ji u toho někdo neudiví.
Leda by zadavatel měl nějaké sousedy, kteří by případně mohli dosvědčit, že se jim paní motá u dveří do bytu...

Příbuzné si člověk nevybírá, což?

6.8.2019 08:35
Atheira

XXX.XXX.181.160

sisi58 napsal(a):
Příbuzné si člověk nevybírá, což?

To ona není zlá nebo tak, má psy velmi ráda, ale úplně se s nimi nikdy neuměla v klidu domluvit a má tendenci je rvát k prasknutí úplně vším, co doma najde a je naprosto nemožné se s ní v klidu domluvit na tom, aby to nedělala. Nedělá to už před námi, ale na tajňáka by se do toho pustila ve velkém s radostí. Navíc, ačkoli je schopná se o sebe stále vcelku samostatně postarat, není možné po ní chtít, aby přebrala za někoho zodpovědnost na větší část dne, protože už na to nemá. Někde by ji nechala zavřenou a zapomněla, že ji hlídá a tak... Navíc moje fena není pes pro důchodce. Sama nebo když se jí řekne, vydrží v klidu úplně v pohodě, ale když jí někdo projevuje zájem a neumí s ní správně komunikovat nebo ji nasměrovat, je jak dělová koule.

Nicméně sousedy si taky nevybíráme a myslím, že o to je to horší, když je paní vyloženě jedubaba, která potřebuje někomu dělat ze života peklo. To pak pořádnou pomoc aby člověk pohledal.

6.8.2019 09:04

sisi58 napsal(a):
Paní je spíše nespokojený člověk. A tam se nic moc dělat nedá. Takový člověk si vždy najde něco, co mu vadí. Už je tak zvyklý žít.
Bude to myslím o kompromisu. Majitelé se pokusí pejska utěšit,aby nevyl a stařena si bude muset zvyknout, že žije mezi lidmi, nikoli mezi duchy.

Takových nespokojenců je hodně. Od toho našeho souseda je snad nespokojená celá rodina. Jeho tchýně nám dráždila psy přes plot klackem. Až ji u toho přistihla druhá sousedka, tak teprve toho nechala. To člověk nechápe, co všechno ty starý lidi až napadne.

6.8.2019 09:13
TyVed

XXX.XXX.58.133

ArcadeShiro napsal(a):

Taky jsme kdysi bydleli v domě s pánem, kterému všechno vadilo a ještě měl pocit, že každého zajímá, co mu ten den zrovna vadí. Volal policajty, protože v bytě nad ním pobíhaly děti, zaštěkal pes, někdo špatně zavřel dveře. Kdyby mi tehdy přišel mlátit na dveře a ještě chodil po baráku a roztruboval, že náš pes tam dlouho nebude, tak by mi přišlo naprosto přirozené začít na něj volat policajty taky. Nechápu, proč se někdo rozhodne strávit podzim života tím, že ubližuje a obtěžuje kvůli kravinám. Kdyby tam řvalo dítě, které bude mít prostě zaražené prdy, porostou mu zuby nebo cokoliv takového, tak Vám taky nemůže nikdo nic říct a když jednou za 14 dní půl hodiny veje pes, tak prostě nechápu, že kvůli tomu někdo otevře pusu.

6.8.2019 11:53

Tihle lidi žijí, jen aby vyvolávali problémy. Bydlela jsem se spolubydlící v paneláku, a jedna babka si pořád chodila na něco stěžovat a ještě nám malém lezla do bytu...jednou přišla, že ji budí naše kočky jak mlátí ocasem do zdi...já na ni koukala jestli je v pořádku :,D, nebo jestli můžeme luxovat víc potichu a podobně...to by nenapadlo ani vola. No pak klepala na sousedy, že nemají v noci ťukat do zdí, že nemůže spát (bydlela o patro výš)...asi jim záviděla sexuální život, nebo co. Jedna paní v paneláku měla jezevčíka,kterého jsem teda já v životě neslyšela ani štěknout a bába si stežovala, že ji ruší jak pořád štěká...nakonec se zjistilo, že štěkal, když stála před dveřma a poslouchala tam 😂...no a o komandování rodin s dětma ani nemluvím...ťukala takhle snad na každýho.
Tihle zapšklí důchodci jsou peklo...

Přidejte reakci

Přidat smajlík