Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.9.2019 09:09
Kaifra1120

XXX.XXX.128.11

Zdravím :),

Řešila jsem s kamarády jejich obvyklé trasy na venčení.Zarazilo mě , že většina má jednu až tři trasy , které chodí stále dokola už několik let...(nepočítám výlety samozřejmě,i když většina z nich psy nikam nebere).

Já mám tras cca 10( můj chlap chodí 2)a i to se mi zdá docela málo.Na výlet se psy, se dostanu tak dvakrát měsíčně maximálně,spíš jednou.

Zajímalo by mě,co vy?Chodíte ty stejné trasy pořád dokola? Nemůžu si pomoci , ale přijde mi to pro pejska trošku nuda,co myslìte?;-)A jak dlouhé vaše procházky jsou?

Díky a hezký den přeju

Nika

13.9.2019 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mám to stejně jako vy, trasy spočítány nemám, ale mám jich jistě víc než 10. Nevím, jestli by to vadilo psům, ale vadili to hlavně mě. Píšu všechno spíš v čase minulém, teď už je tras míň a kratší, pes už tolik nemůže, je starý. Chodili jsme denně, minimálně 6km, ale spíš 8-12km. To byla odpolední(podvečerní) prochajda, kterou jsme částečně i běhali. Každý víkend byl výlet autem, někam dál a tam cca 15km-20km Ale neberte to jako standard, jsem doma, na psy jsem měla fůru času. Kdo chodí do zaměstnání a má rodinu, na to čas nemá. No a mám samojeda, takže jsem se mu musela přízpůsobit.

13.9.2019 12:06
Varaxi

XXX.XXX.1.226

My jsme chodívali těch tras vícero, celkem jich mohlo být ke dvaceti. Bydlím na vesnici uprostřed polí, luk a lesů, to se nám to chodilo.
Vždycky jsem měla nějakou oblíbenější, pak třeba bylo mokro a nedalo se tam jít, tak jsem si na pár týdnů oblíbila jinou, pak bylo horko, tak jsem zase začala preferovat další procházky. Snažila jsem se nejít jednu cestu dvakrát po sobě.
Teď je to horší. Kůrovec řádí, lesy se kácejí a znovu vysazují, lesní cesty zanikají. To, co bylo před dvěma lety les, je teď tankodrom.
A délka procházek? Taková, aby byl na volno minimálně hodinu.

13.9.2019 12:36
LájošM

XXX.XXX.14.251

Máme taky jen pár oblíbených tras. Protože vím, co nás čeká za terén a můžu vybírat podle počasí a času. A nemyslím si, že by se psi nudili, naopak už mají svá oblíbená místa (čuchací, koupací...), na která se těší. A vždy jsou tam nové pachy, potkáváme různé lidi a psy. A navíc kdyby se někde "zapomněli", trefí sami domů :-)

13.9.2019 13:28
bobina65

XXX.XXX.124.148

Také máme asi šest oblíbených tras.Z toho tři dlouhé 16 km. Psům nevadí stejné trasy,jak píše Lájoš.Každý den jsou na nich jiné pachy.

13.9.2019 14:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

bobina65 napsal(a):
Také máme asi šest oblíbených tras.Z toho tři dlouhé 16 km. Psům nevadí stejné trasy,jak píše Lájoš.Každý den jsou na nich jiné pachy.

To si já taky myslím. Myslím, že mnohem raději si kontroluje ,,to své", kdo mu tam chodil, než úplně cizí místa. Psi mají stereotypy rádi. No já vůbec, takže jsem je tahala všude možně

13.9.2019 15:04
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

My máme taky jen pár takových těch "základních" tras. Jo někdy dojedeme autem jinam nebo jedeme na výlet. Ale tras takových těch pravidelných procházek máme zhruba 5 - odvíjí se to podle toho jestli jdeme koupat, jedem na koloběžce, jdeme pěšky, taky podle počasí atd... Nemyslím si, že by to psům vadilo - spíš naopak, jak už někdo psa, mají svá oblíbená místa. A mě to taky vyhovuje, že už přesně vím, kde tam co je, kdy si mám psy zavolat atd - jakože třeba vím, že už před pár dny tam byla zdechlina, tak aby k tomu nelezli, nebo je nenechávám lítat v rychlosti přes takovou vratkou lávku atd..... Kvůli lidem nebo psům psy volat téměř nemusím - bydlíme tu od října minulého ruku a za tu dobu jsem venku potkala DVAKRÁT člověka se psem, a asi třikrát "běžce", jinak nikde nikdo. Což nechápu, přitom je to tady pěkný. A to dělám na směny a chodím ven v různém čase...

Jinak naše taková "nej" trasa má 7 km, někdy to "natáhneme" dál. Někdy dojdeme třeba jen k rybníku a psi se unaví ve vodě, nebo jdeme jen kousek a vrátíme se domů trénovat - prostě jak kdy, podle situace.

13.9.2019 15:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Což nechápu, přitom je to tady pěkný - tak to raději ani nepište protože když se pak budete muset obcházet s 5 psy na jedné prochajdě, budete skřípat zubama

13.9.2019 16:05
šavlozubka

XXX.XXX.76.167

Tak za standardní situace mám tři delší a dvě kratší trasy, které střídám dle aktuální kondice psiska. Momentálně ty dvě nejdelší vynechávám (7 a 9 km) kvůli sobě. Víc možností tu vlastně ani nemáme, pokud chci do zeleně a ne courat mezi baráky. Jinak o víkendech jsem (když to šlo) jezdila na celoodpolední výlety. A tedy upřímně závidím těm kteří za procházku nikoho nepotkají. Nemám potřebu se družit s jinými pejskaři a jsou dny, kdy potkáme třeba deset psů za procházku a každý má potřebu krom pozdravu se i vybavovat o všem možném a na to zase nemám náladu já. Navíc pomalu nemine den, kdy bych nemusela řešit nějakého machýrka nebo rozjívené tele na volno, jejichž přivolání je někde hluboko pod bodem mrazu. Nebo jsem nemusela někoho brzdit, že mého psa vážně pamlskovat nebude.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.9.2019 20:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Protože teď máme 4měsíční štěně, tak těch tras taky moc nemáme. A jsem taky dost omezená tím, že mám pracovní dobu pořád stejně od 6ti do cca 15ti hodin + cesta z práce, navíc na druhé straně naší vesnice jsou po celé délce pastviny s dobytkem, takže zkrátka moc toho na vymýšlení v pracovní den není. O víkendu je to dle možností jinak, ale pořád se musím ohlížet na to, že ve smečce máme štěně a 9 let seniora.

13.9.2019 20:12
Evv

XXX.XXX.40.119

V Praze mám dvě možná 3 trasy. Když nechci chodit po chodníku a u silnice nemam moc možností.

Přidejte reakci

Přidat smajlík