Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.9.2019 12:35
Ndominika

XXX.XXX.237.66

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo neví o nějakém veterináři, který kopíruje uši. Zdržte se prosím odpovědí "týrání zvířat" Atd... Moc dobře vím, že je to již v ČR zákonem zakázané. Boxerům se kopírují ocasy kvůli zdravotním důvodům, aby si je nekousali, dobrmanům uši, jelikož jsou pro ně dlouhé a svádí je si do nich kousat. Já bych chtěla nechat nakupírovat uši pitbullovi, né jen kvůli vzhledu, ale převážně kvůli sporům a samozřejmě zdravotním důvodům, kterým bych se ráda vyhla.

16.9.2019 12:39
impact

XXX.XXX.195.92

Mám doma kopírku i scanner, na čem byste to chtěla? Klidně to psovi uděláme.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.9.2019 12:39

Pod ucho dáte papír, pod papír kopírák ( uhlový papír), pod něj další papír. Pak ucho obtáhnete a na spodním papíře budete mít kopii.
Pozn. Na kopírce to asi nepůjde.

16.9.2019 12:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ndominika napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo neví o nějakém veterináři, který kopíruje uši. Zdržte se prosím odpovědí "týrání zvířat" Atd... Moc dobře vím, že je to již v ČR zákonem zakázané. Boxerům se kopírují ocasy kvůli zdravotním důvodům, aby si je nekousali, dobrmanům uši, jelikož jsou pro ně dlouhé a svádí je si do nich kousat. Já bych chtěla nechat nakupírovat uši pitbullovi, né jen kvůli vzhledu, ale převážně kvůli sporům a samozřejmě zdravotním důvodům, kterým bych se ráda vyhla.

Já jsem sice příznivcem kupírování, ale to co tu píšete o kousání uší a ocasů jsou neskutečný bláboly, a u pitbula, který má přirozeně ucho stočené dozadu (tzn. že má otevřený zvukovod) neexistuje žádný zdravotní důvod ke kupírování.

16.9.2019 12:41
impact

XXX.XXX.195.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pod ucho dáte papír, pod papír kopírák ( uhlový papír), pod něj další papír. Pak ucho obtáhnete a na spodním papíře budete mít kopii.
Pozn. Na kopírce to asi nepůjde.

Půjde. Kámoška má nakopírované čtyři packy a koule - pes si na sklo sedl.

16.9.2019 12:46
lupus4

XXX.XXX.205.61

Kde se tihle "chytří" magoři furt berou? Asi tu maj někde hnízdo...
Potřebovala by implantovat "kopírovat" mozek (alespoň malinkatej)

16.9.2019 13:00
GAELLE

XXX.XXX.55.67

zbytečné mrzačit psa navíc plemeno které se nekUpíruje !!!

16.9.2019 13:28

tady mate navod -a pro predstavu, jaka byla ta tradice:

http://www.pitbul.eu/charakteristika/usi.html

16.9.2019 13:35
lupus4

XXX.XXX.205.61

z roku 1936

masakr říkám to pořád, někteří lidé byli, jsou a budou řádně "vymaštění"

16.9.2019 13:36
Ndominika

XXX.XXX.237.66

Na kupírování uší není nic špatného. Jenže je těžké se o tomhle s někým dohadovat, jelikož vždy je někdy někdo pro a proti. To samé je diskuse o udidlech, někdo to bere jako "týrání koní" Někdo jako běžnou věc, která se dělá mnoho let. Pokud vím, tak třeba loveckým psům se kupírovali uši, aby si je nezranili třeba v křoví, hlídacím psům se kupírovali uši, aby jim je nepřišlápl dobytek, bojovým psům, aby se v boji lépe ubránili (já jsem tedy proti psím zápasům) takže asi tak nějak

16.9.2019 13:42
Ndominika

XXX.XXX.237.66

GAELLE napsal(a):
zbytečné mrzačit psa navíc plemeno které se nekUpíruje !!!

Vím, že je to "kupírovat", ale automatická oprava mi to dala na "kopírovat" A jelikož mám na spěch, tak už jsem si to po sobě nepřečetla a ne opravila.

16.9.2019 13:42
impact

XXX.XXX.195.92

Ndominika napsal(a):
Na kupírování uší není nic špatného. Jenže je těžké se o tomhle s někým dohadovat, jelikož vždy je někdy někdo pro a proti. To samé je diskuse o udidlech, někdo to bere jako "týrání koní" Někdo jako běžnou věc, která se dělá mnoho let. Pokud vím, tak třeba loveckým psům se kupírovali uši, aby si je nezranili třeba v křoví, hlídacím psům se kupírovali uši, aby jim je nepřišlápl dobytek, bojovým psům, aby se v boji lépe ubránili (já jsem tedy proti psím zápasům) takže asi tak nějak

Loveckým psům se kupírovali uši? A kterým? Vyjma argentiny mě jich moc nenapadá. Ohaři, setři, kokři, bíglové, bloodhoundi, jezevčíci, pudlové, teriéři, španělové či retrívři, nikomu z nich se uši nekupírovali.

A i kdyby se našel vet, co to udělá, tak jestli si myslíte, že Vám ho tu někdo napíše, tak jste poněkud více naivní. Nějaké anonymnce na veřejné diskuzi. Ha ha.

16.9.2019 13:44
lupus4

XXX.XXX.205.61

Pokud vím, tak třeba loveckým psům se kupírovali uši, aby si je nezranili třeba v křoví, hlídacím psům se kupírovali uši, aby jim je nepřišlápl dobytek,

tyhle totální bláboly jste vzala kde ?
Jmenujte mi prosím ALESPOŇ 1 lovecké plemeno(u nás používané) u kterého se provádělo, to co jste si vyfantazírovala

empatie ke zvířeti vám asi vůbec nic neříká
prostě Stultorum mater sempiter gravida nabízí se i medůza

16.9.2019 14:09

Ježišmarjá, ten návod je teda masakr

Mně stačilo, když mojí půlroční feně ukousla sousedovic rotvajlerka půlku ucha, šíleně to krvácelo, já tehdy nebyla schopná ani spolupracovat s veterinářem.

16.9.2019 14:09
impact

XXX.XXX.195.92

Ono i s těma bojovýma psama, aby se "lépe ubránili", je to trochu od cesty.

16.9.2019 14:42

Ten návod je pro Ndominika jak dělaný. Konečně si může uši kupírovat sama. Určitě to zvládne.

16.9.2019 14:53
Ndominika

XXX.XXX.24.110

Ten návod je pro Ndominika jak dělaný. Konečně si může uši kupírovat sama. Určitě to zvládne.

Jo jo, zkusím to hlavně na sobě, třeba pak budu vzbuzovat v lidech strach :)

16.9.2019 14:56

Ndominika napsal(a):

Což je přesně ten důvod, proč chcete kupírovat svého psa, že?

16.9.2019 15:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ndominika napsal(a):

jj, podle hesla:

Když je blbá hlava, trpí celý tělo …

16.9.2019 16:00

Ale tak důležitý je popsat, jak to měli chudáci lovečtí, pohybující se trhacím roštím, hlídací (marně přemýšlím, jak jim dobytek mohl šlapat po uších), bojoví, aby se lépe ubránili (což jsem nepochopila), přihoďmě neexistující zdravotní důvody... a nakonec z toho vyplyne, že PŘEKVAPIVĚ jde o to, aby pes vypadal drsňácky a šel z něj strach. Aneb ještě trošku podpořme všeobecnou paniku z bull psů

16.9.2019 16:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ale tak důležitý je popsat, jak to měli chudáci lovečtí, pohybující se trhacím roštím, hlídací (marně přemýšlím, jak jim dobytek mohl šlapat po uších), bojoví, aby se lépe ubránili (což jsem nepochopila), přihoďmě neexistující zdravotní důvody... a nakonec z toho vyplyne, že PŘEKVAPIVĚ jde o to, aby pes vypadal drsňácky a šel z něj strach. Aneb ještě trošku podpořme všeobecnou paniku z bull psů

Já myslím, že tomu psovi já šuma(_!_), jak vypadá - tady potřebuje drsně vypadat hlavně majitel (už ten samotný výběr plemene tomu dost napovídá).

16.9.2019 16:12

Pak bych ještě doporučila ověsit pséka řetězy, hroty a vůbec maximem kovu a kůže, ať je efekt dokonalý.
A ať se potvrdí nepsaná pravda, že tyhle (úžasný) psy si k jejich smůle pořád ve velké míře pořizují bezmozci, kteří jim dělají svým přístupem medvědí službu - špatnou pověst.

16.9.2019 16:30
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Ndominika: Na ilustrativním obrázku ve Vašem úvodním příspěvku je pravděpodobně catahoula cross- Tedy bluemerle pes typu amerického stafordšírského teriéra. Podobného původu, tedy bez rodokmenu, bude asi i Váš pes, správně? Je to poměrně častý začátečnický přehmat.

16.9.2019 16:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A na to bych doporučila, kdyby si fakt nechala ty uši kupírovat majitelka. Myslím, že by ji také většina lidí, obcházela širokým obloukem

16.9.2019 17:13
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Ndominika: Protože je vhodné zabývat se původem. Napovím Vám pro začátek, že pokud nemáte alespoň neúplný rodokmen, nejenže se s jistotou nejedná o APBT, ale téměř jistě se nejedná ani o jeho křížence.

Mohlo by se jednat o křížence AST či SBT, nebo o čistokrevného zástupce těchto plemen, kterému z nějakého důvodu nebyl udělen průkaz původu..

16.9.2019 17:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ndominika napsal(a):

Spíš soucit. Navíc,pokud k tomu budete i chvíli mluvit.

16.9.2019 17:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pak bych ještě doporučila ověsit pséka řetězy, hroty a vůbec maximem kovu a kůže, ať je efekt dokonalý.
A ať se potvrdí nepsaná pravda, že tyhle (úžasný) psy si k jejich smůle pořád ve velké míře pořizují bezmozci, kteří jim dělají svým přístupem medvědí službu - špatnou pověst.

Ještě doporučím tento náhubek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík