Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo neví o nějakém veterináři, který kopíruje uši. Zdržte se prosím odpovědí "týrání zvířat" Atd... Moc dobře vím, že je to již v ČR zákonem zakázané. Boxerům se kopírují ocasy kvůli zdravotním důvodům, aby si je nekousali, dobrmanům uši, jelikož jsou pro ně dlouhé a svádí je si do nich kousat. Já bych chtěla nechat nakupírovat uši pitbullovi, né jen kvůli vzhledu, ale převážně kvůli sporům a samozřejmě zdravotním důvodům, kterým bych se ráda vyhla.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pod ucho dáte papír, pod papír kopírák ( uhlový papír), pod něj další papír. Pak ucho obtáhnete a na spodním papíře budete mít kopii.
Pozn. Na kopírce to asi nepůjde.
Ndominika
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo neví o nějakém veterináři, který kopíruje uši. Zdržte se prosím odpovědí "týrání zvířat" Atd... Moc dobře vím, že je to již v ČR zákonem zakázané. Boxerům se kopírují ocasy kvůli zdravotním důvodům, aby si je nekousali, dobrmanům uši, jelikož jsou pro ně dlouhé a svádí je si do nich kousat. Já bych chtěla nechat nakupírovat uši pitbullovi, né jen kvůli vzhledu, ale převážně kvůli sporům a samozřejmě zdravotním důvodům, kterým bych se ráda vyhla.
Já jsem sice příznivcem kupírování, ale to co tu píšete o kousání uší a ocasů jsou neskutečný bláboly, a u pitbula, který má přirozeně ucho stočené dozadu (tzn. že má otevřený zvukovod) neexistuje žádný zdravotní důvod ke kupírování.

tady mate navod -a pro predstavu, jaka byla ta tradice:
http://www.pitbul.eu/charakteristika/usi.html
Na kupírování uší není nic špatného. Jenže je těžké se o tomhle s někým dohadovat, jelikož vždy je někdy někdo pro a proti. To samé je diskuse o udidlech, někdo to bere jako "týrání koní" Někdo jako běžnou věc, která se dělá mnoho let. Pokud vím, tak třeba loveckým psům se kupírovali uši, aby si je nezranili třeba v křoví, hlídacím psům se kupírovali uši, aby jim je nepřišlápl dobytek, bojovým psům, aby se v boji lépe ubránili (já jsem tedy proti psím zápasům) takže asi tak nějak
Ndominika
napsal(a):
Na kupírování uší není nic špatného. Jenže je těžké se o tomhle s někým dohadovat, jelikož vždy je někdy někdo pro a proti. To samé je diskuse o udidlech, někdo to bere jako "týrání koní" Někdo jako běžnou věc, která se dělá mnoho let. Pokud vím, tak třeba loveckým psům se kupírovali uši, aby si je nezranili třeba v křoví, hlídacím psům se kupírovali uši, aby jim je nepřišlápl dobytek, bojovým psům, aby se v boji lépe ubránili (já jsem tedy proti psím zápasům) takže asi tak nějak
Loveckým psům se kupírovali uši? A kterým? Vyjma argentiny mě jich moc nenapadá. Ohaři, setři, kokři, bíglové, bloodhoundi, jezevčíci, pudlové, teriéři, španělové či retrívři, nikomu z nich se uši nekupírovali.
A i kdyby se našel vet, co to udělá, tak jestli si myslíte, že Vám ho tu někdo napíše, tak jste poněkud více naivní. Nějaké anonymnce na veřejné diskuzi. Ha ha.
Pokud vím, tak třeba loveckým psům se kupírovali uši, aby si je nezranili třeba v křoví, hlídacím psům se kupírovali uši, aby jim je nepřišlápl dobytek,
tyhle totální bláboly jste vzala kde ?
Jmenujte mi prosím ALESPOŇ 1 lovecké plemeno(u nás používané) u kterého se provádělo, to co jste si vyfantazírovala
empatie ke zvířeti vám asi vůbec nic neříká
prostě Stultorum mater sempiter gravida nabízí se i medůza

napsal(a):
tady mate navod -a pro predstavu, jaka byla ta tradice:
http://www.pitbul.eu/charakteristika/usi.html
Ježišmarjá, ten návod je teda masakr
Mně stačilo, když mojí půlroční feně ukousla sousedovic rotvajlerka půlku ucha, šíleně to krvácelo, já tehdy nebyla schopná ani spolupracovat s veterinářem.

Ten návod je pro Ndominika jak dělaný. Konečně si může uši kupírovat sama. Určitě to zvládne.

Ndominika
napsal(a):
Jo jo, zkusím to hlavně na sobě, třeba pak budu vzbuzovat v lidech strach :)
Což je přesně ten důvod, proč chcete kupírovat svého psa, že?

Ale tak důležitý je popsat, jak to měli chudáci lovečtí, pohybující se trhacím roštím, hlídací (marně přemýšlím, jak jim dobytek mohl šlapat po uších), bojoví, aby se lépe ubránili (což jsem nepochopila), přihoďmě neexistující zdravotní důvody... a nakonec z toho vyplyne, že PŘEKVAPIVĚ jde o to, aby pes vypadal drsňácky a šel z něj strach. Aneb ještě trošku podpořme všeobecnou paniku z bull psů
napsal(a):
Ale tak důležitý je popsat, jak to měli chudáci lovečtí, pohybující se trhacím roštím, hlídací (marně přemýšlím, jak jim dobytek mohl šlapat po uších), bojoví, aby se lépe ubránili (což jsem nepochopila), přihoďmě neexistující zdravotní důvody... a nakonec z toho vyplyne, že PŘEKVAPIVĚ jde o to, aby pes vypadal drsňácky a šel z něj strach. Aneb ještě trošku podpořme všeobecnou paniku z bull psů
Já myslím, že tomu psovi já šuma(_!_), jak vypadá - tady potřebuje drsně vypadat hlavně majitel (už ten samotný výběr plemene tomu dost napovídá).

Pak bych ještě doporučila ověsit pséka řetězy, hroty a vůbec maximem kovu a kůže, ať je efekt dokonalý.
A ať se potvrdí nepsaná pravda, že tyhle (úžasný) psy si k jejich smůle pořád ve velké míře pořizují bezmozci, kteří jim dělají svým přístupem medvědí službu - špatnou pověst.
napsal(a):
A na to bych doporučila, kdyby si fakt nechala ty uši kupírovat majitelka. Myslím, že by ji také většina lidí, obcházela širokým obloukem
Ndominika: Protože je vhodné zabývat se původem. Napovím Vám pro začátek, že pokud nemáte alespoň neúplný rodokmen, nejenže se s jistotou nejedná o APBT, ale téměř jistě se nejedná ani o jeho křížence.
Mohlo by se jednat o křížence AST či SBT, nebo o čistokrevného zástupce těchto plemen, kterému z nějakého důvodu nebyl udělen průkaz původu..
napsal(a):
Pak bych ještě doporučila ověsit pséka řetězy, hroty a vůbec maximem kovu a kůže, ať je efekt dokonalý.
A ať se potvrdí nepsaná pravda, že tyhle (úžasný) psy si k jejich smůle pořád ve velké míře pořizují bezmozci, kteří jim dělají svým přístupem medvědí službu - špatnou pověst.
Ještě doporučím tento náhubek.