Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.9.2019 13:07
Stepa24

XXX.XXX.159.60

Moc prosim někdo zkušenosti s touto rasou.Jejich povaha,výcvik atd.Děkuji

22.9.2019 08:07
karo2702

XXX.XXX.162.156

Teď je inzerce na štěňata, chovatel odpoví nejlíp
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/109334644/american-bully-xl-top-stenata-s-ppnn.php

22.9.2019 08:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Stepa24 napsal(a):

Podle mě je celé tohle "plemeno" v podstatě Designový kříženec - jsou to prostě zvířata, která se chovají jen kvůli vzhledu a jako dobrý byznys.
Jinak, kdyby toto plemeno neexistovalo, tak se vůbec nic nestane, a nikdo si toho ani nevšimne.

22.9.2019 09:03
eli22

XXX.XXX.96.227

Já se s ním setkala před týdnem, bylo to ještě skoro štěně a teda tak obrovskou hlavu jsem už dlouho neviděla. Povahově k lidem ok, po některých psech lehce vyjížděl. Byl to teda XL Ambull, modrý, jako pěkný, ale podle mě už je to moc, nevím, jestli se tam nebudou zdravotní problémy, tělo a hlavně hlava neúměr k nohám. Já bych měla strach.

22.9.2019 09:51
Stepa24

XXX.XXX.159.60

Xl je na mě taky velký,American bully classic.S pani z chovne stanice jsem už mluvila na vse se ji zeptala.Jen mě zajima zkušenost,druhých.

22.9.2019 11:56
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Jsou to statická a přetížená prasátka. Odhadem se jedná o křížence amerických bulldogů a amerických stafordšírských terrierů. Americký stafordšírský terrier je plemeno vzniklé degenerativním způsobem a americký bulldog také dlouhodobě degeneruje. Obě plemena se, v globálně ojedinělých případech, využívají ke stavění černé zvěře.

Křížením dochází k širšímu rozptylu vlastností potomstva a ke ztrátám na konzervovaných vlastnostech. Původní plemena bývají loajální k člověku, ale nikterak bezbřeze. Podobně jsou na tom i s provozní odvahou. V případě amerických bully takové vlastnosti už nelze očekávat, protože původní plemena jsou od sebe geneticky velmi vzdálena a jejich povahové vlastnosti jsou pravděpodobně definovány na různých lokusech. V populaci se s největší pravděpodobností vyskytne většina jedinců nižší šlechtitelské hodnoty, protože většina je i nezušlechtěných lokusů. Loterie je to tedy riskantnější, než-li nákup některého z původních plemen. K tomu bych se být Vámi uchýlil.

Co se týká výcviku, jedná se ve všech případech o plemena k výcviku nevhodná. Chcete-li se zabývat výcvikem, pořiďte si raději lachtana.

22.9.2019 15:49
vetřelec

XXX.XXX.224.254

...Nebo delfína... Ano, skutečně se prý jedná o křížení AST, SBT, údajně i nějakých úniků pseudoAPBT s americkým, anglickým, či staroanglickým bulldogem, nebo s francouzským buldočkem.

Jak jsem již nadnesl, jedná se o pokročilé degenerativní křížení. Jak již zaznělo, jedná se o exteriérový pseudochov, který se míjí s jakýmikoli pokročilými šlechtitelskými nástroji pro hodnocení a selekci povahových vlastností. - O povaze plemene tedy nemůže být řeč, nejen proto že se nejedná o plemeno, ale i proto že předmětná populace v podstatě nemá žádnou povahu.:) Vykazuje totiž povahu nejednotnou, bez jakýchkoli ušlechtilých adaptací.

22.9.2019 21:21
Stepa24

XXX.XXX.159.60

Moc děkuji za vaši odpověď,ale ja se ptala zda s touto rasou ma nekdo zkušenost jako osobně.

22.9.2019 21:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Stepa24 napsal(a):
Moc děkuji za vaši odpověď,ale ja se ptala zda s touto rasou ma nekdo zkušenost jako osobně.

Takových lidí na podobných diskuzích asi moc nenajdete - sem většinou chodí lidé, kteří se o psy zajímají víc do hloubky, a takoví si tyto typy psů nepořizují (důvody viz. výše)

23.9.2019 14:27
debri

XXX.XXX.249.114

Stepa24 napsal(a):

Zkusila bych napsat nebo zavolat sem Esmenka je american bully

https://www.sheena.cz/vzpominame2/

a něco málo o Jardovi a Johance

https://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/156485/vozickar-jarda-36-z-ostravy-od-smrti-ho-zachranili-psi-a-krasna-cvicitelka.html

23.9.2019 18:48
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Stepa24 napsal(a):

Pokud se setkají alely neselektované s alelou fixovanou dojde k degeneraci v neprospěch fixace, čímž ubude zušlechtěných lokusů. Bully má být sice rodinným psem, ale je výsledkem amatérského křížení a je to hrozně mladé. Bez ohledu na to co se dozvíte od majitelů, může výše uvedené znamenat třeba i to, že se do Vašich rukou dostane LIDOŽROUT!!!

23.9.2019 21:32
Stepa24

XXX.XXX.159.60

Jsem lajk tomu nerozumím,ptam se jasně asi.Z lachtana,delfin najednou lidozrout 🙄prosim už nereagujte.Děkuji

23.9.2019 22:11
lupus4

XXX.XXX.205.61

Bully má být sice rodinným psem, ale je výsledkem amatérského křížení a je to hrozně mladé. Bez ohledu na to co se dozvíte od majitelů, ...

prostě "plemeno" s neustálenou povahou (může tam být vše od miláčka ...až po psožrouta či i lidožrouta)...čemu na tom nerozumíte ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.9.2019 07:22

"může tam být vše od miláčka ...až po psožrouta či i lidožrouta"
stejně jako u četných jiných "ustálených" plemen......

CronosEve

22.1.2020 10:51
CronosEve

XXX.XXX.175.150

Já mám ročního XL Bullyho. Je to perfektní pes, je trochu rozverny. Ale je to štěně. Každopádně povahu má skvělou, nikdy po žádným psovi nevyjel a z lidí je doslova na měkko. Co se týče zdraví, tak máme osvědčenou chovnou stanici, kde dělají všechny potřebné testy na dysplazii apod.. Ve výcviku je skvělý, velmi pozorný a těší se každému povelu. I sama kynolozka nám říkala, že je perfektní pes na poslušnost. Ze začátku jsem si moc nedokázala prosadit dominanci, to se ale pod vedením trenérky zlepšilo.

22.1.2020 11:02
Dasvo

XXX.XXX.101.12

CronosEve napsal(a):
Já mám ročního XL Bullyho. Je to perfektní pes, je trochu rozverny. Ale je to štěně. Každopádně povahu má skvělou, nikdy po žádným psovi nevyjel a z lidí je doslova na měkko. Co se týče zdraví, tak máme osvědčenou chovnou stanici, kde dělají všechny potřebné testy na dysplazii apod.. Ve výcviku je skvělý, velmi pozorný a těší se každému povelu. I sama kynolozka nám říkala, že je perfektní pes na poslušnost. Ze začátku jsem si moc nedokázala prosadit dominanci, to se ale pod vedením trenérky zlepšilo.

Na Vašem místě bych byl velmi opatrný v dělání jakýchkoliv závěrů u ročního psa - samce.

S vetřelcem úplně doslova nesouhlasím, ale pokud si zadavatelka (a vlastně i Vy) vybere podstatu jeho příspěvků, bude vědět.

23.1.2020 08:37
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Stepa24 napsal(a):
Jsem lajk tomu nerozumím,ptam se jasně asi.Z lachtana,delfin najednou lidozrout 🙄prosim už nereagujte.Děkuji

Právě proto, že jste "lajk" Vam toto plemeno nikdo rozumný a svědomity doporučit nemůže .

Nemate zkušenosti, které k výchově potřebujete. A pochybení může mít nehezké následky.

Člověk by měl byt soudný a ohleduplný k okolí . Začínat na menším a zkušenostmi, zde vyrůst ke složitějšímu. To děla z člověka mistra

Vrtak

21.6.2020 13:20
Vrtak

XXX.XXX.13.2

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Podle mě je celé tohle "plemeno" v podstatě Designový kříženec - jsou to prostě zvířata, která se chovají jen kvůli vzhledu a jako dobrý byznys.
Jinak, kdyby toto plemeno neexistovalo, tak se vůbec nic nestane, a nikdo si toho ani nevšimne.

Spousta ras bylo vyslechteno postupně to by jsme neměli jinak žádné rasy kromě těch primitivních ras.Takze vše se dá lehce odsoudit, ale občas se chce zamyslet trochu hlouběji kámo.

Vrtak

21.6.2020 13:39
Vrtak

XXX.XXX.13.2

Stepa24 napsal(a):

To vám teda poradily .Já jsem si pejska teď pořídil AB věřím že hrozně záleží kdo a jak pejska vychovává samozřejmě se může stát hříčka přírody a můžete mít magora ale to je u jakékoliv rasy.Rodice pejska naprosto přátelští i s ostatními zvířaty. Tady píšou akorát lidi který jsou proti těmto rasam a chodí po výstavách s pudlama. Alespoň to tak vyznívá podle toho co píšou. Jen hejty žádné opravdové zkušenosti coz jste požadovala. Poptejte se přímo lidi co je mají. Hodně štěstí.

21.6.2020 15:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Vrtak napsal(a):
Spousta ras bylo vyslechteno postupně to by jsme neměli jinak žádné rasy kromě těch primitivních ras.Takze vše se dá lehce odsoudit, ale občas se chce zamyslet trochu hlouběji kámo.

Plemena sice byla šlechtěna postupně, ale každé k nějakému účelu. Tohle "plemeno" žádný účel nesplňuje.

... teda kromě posílení ega nějakých zoufalců, co potřebují vypadat děsně silně a drsně 🤫

21.6.2020 22:25

Plemeno není povahově ustálené a není to čivava, která jako psycho asi těžko někoho zabije. Před 25 lety se mi bull typy docela líbily a znala jsem chovatelku, co mmch dávala dohromady vrácené a zabavené psy. Jednou měla takového mladého ňoumu, co ho odebrali, protože ho měla důchodkyně a denně ho třískala holí. Neuvěřitelně submisivní a neakční povaha. Cílovka k adopci - usedlí starší lidé, co se nikam nehnou a většinu dne jsou doma. Rodina by taky šla, ale moc akce a na rozhašeného psa nic moc. Pes - gaučák přicuclý na páníčky, absolutní štěstí. Nechápala jsem, že AST může být takový truhlík. Bylo mi vysvětleno, že se to tu mrská jak na běžícím páse (už tenkrát bez PP, někdy i PP), takže jsou mrchy, normální a troubové. Trouba byl z množky, nicméně pro budoucnost psa určitě lepší varianta.

Každopádně bez zkušeností bych do ničeho podobného nešla. Člověk musí počítat s tím, že to ne vždy vyjde a bude to pomalu jako chov tygra.

vrtak

8.11.2020 13:05
vrtak

XXX.XXX.13.2

Tak tady koukám po dluhy době na komentáře. Tak ty troubo ten pes je třeba hlavně slechten jako rodinný společník kolik pracovních plemen má dnes využití k tomu cemu byla slechteno.A spousta lidí kteří mají bojová plemena coz AB už ani moc není vědí že miluji rodinu a hlavně děti.Proste nemáš rád tyhle rasy ok ale nepiš nesmysle ty troubo a ještě k tomu egu. Ano někomu pes může pomáhat zlepšit sebevědomí ale to pak může mít vlčáka, dogu atd .a ne jen tyto rasy.Takze jsi fakt hroznej trouba 😁😁😁😁

Cotel

17.11.2020 05:25
Cotel

XXX.XXX.12.242

vrtak napsal(a):
Tak tady koukám po dluhy době na komentáře. Tak ty troubo ten pes je třeba hlavně slechten jako rodinný společník kolik pracovních plemen má dnes využití k tomu cemu byla slechteno.A spousta lidí kteří mají bojová plemena coz AB už ani moc není vědí že miluji rodinu a hlavně děti.Proste nemáš rád tyhle rasy ok ale nepiš nesmysle ty troubo a ještě k tomu egu. Ano někomu pes může pomáhat zlepšit sebevědomí ale to pak může mít vlčáka, dogu atd .a ne jen tyto rasy.Takze jsi fakt hroznej trouba 😁😁😁😁

Mám fenku anglického bullteriera a i to je dnes plemeno chováno víceméně pro vzhled, i když stále najde uplatnění při lovu černé. Jedná se, ale o psa šlechtitelsky ustáleného a můžu s klidem říct, že mám psa přesně takového. Jedinci "plemen" o jakých se tu bavíte mi přijdou jednoduše nepoužitelní. Stavba těla si říká vyloženě o problémy. Bull plemen je dost a tohle mi jako laikovi přijde jako zbytečný módní výstřelek.

17.11.2020 10:22
MartinaKvapilka

XXX.XXX.247.251

Za mě, jak už bylo řečeno. Am. bully byl šlechtěn pouze pro svůj vzhled a image majitelů. Tudíž už od začátku naprosto špatný chov, kde se nekoukalo na zdraví, povahu a důležitá kritéria pro chov. American bully je pro mě v podstatě vořech. Ale pokud chce někdo klidného rodinného psa, tak si proč ne. Většina am. bully, které jsem potkala jsou klidní, líní psi, naprostí flegmatici. Samozřejmě ani ten jejich exteriér jim moc k pohybu nepřidá. Nechci to plemeno úplně totálně odsoudit, ale když vidím tohle, tak to je hnus.https://www.youtube.com/watch?v=lCIvDVmKY0s.

17.11.2020 16:27

MartinaKvapilka napsal(a):
Za mě, jak už bylo řečeno. Am. bully byl šlechtěn pouze pro svůj vzhled a image majitelů. Tudíž už od začátku naprosto špatný chov, kde se nekoukalo na zdraví, povahu a důležitá kritéria pro chov. American bully je pro mě v podstatě vořech. Ale pokud chce někdo klidného rodinného psa, tak si proč ne. Většina am. bully, které jsem potkala jsou klidní, líní psi, naprostí flegmatici. Samozřejmě ani ten jejich exteriér jim moc k pohybu nepřidá. Nechci to plemeno úplně totálně odsoudit, ale když vidím tohle, tak to je hnus.https://www.youtube.com/watch?v=lCIvDVmKY0s.

"American bully je pro mě v podstatě vořech. Ale pokud chce někdo klidného rodinného psa, tak si proč ne." Si odporuje, ne?
Když chcete vyššího pohyblivějšího, tak si najděte takovou linii. Jsou i velcí a "normální" jako arg. doga např. Vořech

18.11.2020 15:05
MartinaKvapilka

XXX.XXX.247.251

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"American bully je pro mě v podstatě vořech. Ale pokud chce někdo klidného rodinného psa, tak si proč ne." Si odporuje, ne?
Když chcete vyššího pohyblivějšího, tak si najděte takovou linii. Jsou i velcí a "normální" jako arg. doga např. Vořech

Myšleno tak, že to jak am. bully vznikl se mi nelíbí. Mám raději pracovní plemena a ideálně, aby se s nimi pracovalo a tím pádem nedegenerovali. Což je taky těžký, když člověk chce psa pouze na sport jako např. bude chtít dělat agi, tak asi taky nepotřebuje psa z pracovního spojení psů, kteří pasou. Na druhou stranu tím, že se chov odvíjí jen na základě sportovních výsledků (v tom lepším případě), tak plemena taky vlastně ztrácejí své původní vlastnosti. Takže já to rozděluji na psi pracovní a psi sportovní. Am. bully není ani jedno. Tam se to tak nějak patlalo patý přes deváty. A šlo jen o exteriér. U těch sporťáků se aspoň pořád sleduje, zda ten pes má vlohy pro sport, nebo ne. Chová se na základě nějakých sportovních výsledků, zdraví, povahy atd. Proto pro mě vořech, patlat různá plemena dohromady není pro chov. A do rodiny pro ty lidi, kteří chtěj po psovi, aby tak šel s nima na procházku ideálně v klidu vedle kočárku a nevadilo mu sedět dvě hodiny v parku. Tak naprostý ideální pes. :D

18.11.2020 17:00

Myšleno tak, že to jak am. bully vznikl se mi nelíbí. Mám raději pracovní plemena a ideálně, aby se s nimi pracovalo a tím pádem nedegenerovali. Což je taky těžký, když člověk chce psa pouze na sport jako např. bude chtít dělat agi, tak asi taky nepotřebuje psa z pracovního spojení psů, kteří pasou. Na druhou stranu tím, že se chov odvíjí jen na základě sportovních výsledků (v tom lepším případě), tak plemena taky vlastně ztrácejí své původní vlastnosti. Takže já to rozděluji na psi pracovní a psi sportovní. Am. bully není ani jedno. Tam se to tak nějak patlalo patý přes deváty. A šlo jen o exteriér. U těch sporťáků se aspoň pořád sleduje, zda ten pes má vlohy pro sport, nebo ne. Chová se na základě nějakých sportovních výsledků, zdraví, povahy atd. Proto pro mě vořech, patlat různá plemena dohromady není pro chov. A do rodiny pro ty lidi, kteří chtěj po psovi, aby tak šel s nima na procházku ideálně v klidu vedle kočárku a nevadilo mu sedět dvě hodiny v parku. Tak naprostý ideální pes. :D

Nebude sedět dvě hodiny v parku. Ti širocí nízcí se nemohou hýbat, to je špatně. Ale můžu si vybrat, jestli pořídím nehýbacího nedýchacího, nebo aktivního vysokého a dost ostrého psa, ten se mi do parku nehodí.
York je vořech, pomalu všechna společenská plemena jsou vořeši.
Mám radši klasického teriéra běžného tvaru, ale proto nejsou ostatní vořeši. Všechno vzniklo křížením a užitkový pes už je dnes (vlastně od viktoriánské doby) ne tak častý.
Vzniká nové plemeno a každá ta linie je pro jiný účel. Na kočárek a park není ani jedna.

18.11.2020 18:03
MartinaKvapilka

XXX.XXX.247.251

Nebude sedět dvě hodiny v parku. Ti širocí nízcí se nemohou hýbat, to je špatně. Ale můžu si vybrat, jestli pořídím nehýbacího nedýchacího, nebo aktivního vysokého a dost ostrého psa, ten se mi do parku nehodí.
York je vořech, pomalu všechna společenská plemena jsou vořeši.
Mám radši klasického teriéra běžného tvaru, ale proto nejsou ostatní vořeši. Všechno vzniklo křížením a užitkový pes už je dnes (vlastně od viktoriánské doby) ne tak častý.
Vzniká nové plemeno a každá ta linie je pro jiný účel. Na kočárek a park není ani jedna.

Ještě jsem neviděla ostrého am. bullyho a obrany v jejich podání mi přijodu docela vtipný.. :D Ale jako každý podle svého gusta. Pro mě to vořech je. :) Prostě toto plemeno já asi nikdy nedokážu ocenit.

18.11.2020 18:53

Ještě jsem neviděla ostrého am. bullyho a obrany v jejich podání mi přijodu docela vtipný.. :D Ale jako každý podle svého gusta. Pro mě to vořech je. :) Prostě toto plemeno já asi nikdy nedokážu ocenit.

https://www.youtube.com/watch?v=yZVChD-I5_s&ab_channel=BulletproofPitbulls

no a buřtíček :-)
https://www.youtube.com/watch?v=JR0sFgnRDA4&ab_channel=DARKDYNASTYK9S

se pořád držíte pocket verze, co nic dělat nemůže, ale oni jsou 4 verze, myslím
ten xl je normální vysoký silný atletický nerozbitný pes
podle mě je to různě veliký a široký pitbull (cross s dogami, buldoky atp. dle použití), který nemá vyblokovaný start na člověka
proto se tady s tím vypisuji, jelikož doporučovat je do parku a jako klidného rodinného mazlíčka, to opravdu ne
dobře vybrat - ano.

18.11.2020 21:35
MartinaKvapilka

XXX.XXX.247.251

https://www.youtube.com/watch?v=yZVChD-I5_s&ab_channel=BulletproofPitbulls

no a buřtíček :-)
https://www.youtube.com/watch?v=JR0sFgnRDA4&ab_channel=DARKDYNASTYK9S

se pořád držíte pocket verze, co nic dělat nemůže, ale oni jsou 4 verze, myslím
ten xl je normální vysoký silný atletický nerozbitný pes
podle mě je to různě veliký a široký pitbull (cross s dogami, buldoky atp. dle použití), který nemá vyblokovaný start na člověka
proto se tady s tím vypisuji, jelikož doporučovat je do parku a jako klidného rodinného mazlíčka, to opravdu ne
dobře vybrat - ano.

Vím, že není jen jedna verze. Ale pitbull to opravdu není. :)

milovanýamericanbully

28.11.2021 09:32
milovanýamericanbully

XXX.XXX.228.219

máme amerického bullyho u 7 rok.....nedali by sme ho za nič na svete a my ho celá rodina doslova zbozňujeme....všetci susedia ho milujú,Je to ten najkľudnejší, najpokojnejší, inteligentný a citlivý psík na svete....a Vy pane, ktorý na toto plemeno takto negatívne reagujete, sa môzete hanbit.....nie ste absolútne erudovaní a z môjho pohľadu sa do psov rozumiete asi ako tá primitívna hus do piva.....Vy by ste si nemali dovolit hodnotit ani červa...nakoľko nemáte cit a lásku ku zvieratám.......

Neregistrovaný uživatel

28.11.2021 10:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.172

milovanýamericanbully napsal(a):
máme amerického bullyho u 7 rok.....nedali by sme ho za nič na svete a my ho celá rodina doslova zbozňujeme....všetci susedia ho milujú,Je to ten najkľudnejší, najpokojnejší, inteligentný a citlivý psík na svete....a Vy pane, ktorý na toto plemeno takto negatívne reagujete, sa môzete hanbit.....nie ste absolútne erudovaní a z môjho pohľadu sa do psov rozumiete asi ako tá primitívna hus do piva.....Vy by ste si nemali dovolit hodnotit ani červa...nakoľko nemáte cit a lásku ku zvieratám.......

Wtf? Prostě nekteri american bully jsou degene psi stezi schopni dojit od misky za dveře. Ze ten vas mezi ne nepatri je fajn.

7.1.2022 15:56
american bully XL

XXX.XXX.234.208

ja si skôr ako chovateľ American Bully XL myslim o tychto kydoch o tom akí sú tí psy zlí,že nie pes je vořech ale pán čo to píše má dáky komplex menejcennosti a potrebuje ohovoriť nádherne stavané psy lebo ho ide šľak trafiť že papierové šteňa nezaplatí a závidí ked sa pozrie na orieška čo má doma.. Tie psy chovám sú to úžasné tvory s velkym srdcom, učenlivé , vycvičiteľné a oddane miluju svojho majiteľa a všetky deti hlavne. Sú velmi temperamentné a milujú prechádzky, treba ich však zvykať na iných psov od malička nech su v kolektíve s rôznymi psami ak sa bojí majiteľ toho že by mohli na dakeho zaútočiť . Neznášajú chov v koterci, sú hravé a ničí ich to, potom vznikajú problémy v povahe ak ho človek zavre a nevšíma si ho ...

7.1.2022 16:12

american bully XL napsal(a):
ja si skôr ako chovateľ American Bully XL myslim o tychto kydoch o tom akí sú tí psy zlí,že nie pes je vořech ale pán čo to píše má dáky komplex menejcennosti a potrebuje ohovoriť nádherne stavané psy lebo ho ide šľak trafiť že papierové šteňa nezaplatí a závidí ked sa pozrie na orieška čo má doma.. Tie psy chovám sú to úžasné tvory s velkym srdcom, učenlivé , vycvičiteľné a oddane miluju svojho majiteľa a všetky deti hlavne. Sú velmi temperamentné a milujú prechádzky, treba ich však zvykať na iných psov od malička nech su v kolektíve s rôznymi psami ak sa bojí majiteľ toho že by mohli na dakeho zaútočiť . Neznášajú chov v koterci, sú hravé a ničí ich to, potom vznikajú problémy v povahe ak ho človek zavre a nevšíma si ho ...

Nemohl byste mi napsat, kde se to plemeno vzalo? Z jakých psů, plemen?

Přidejte reakci

Přidat smajlík