Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Littlegirl

26.9.2019 21:57
Littlegirl

XXX.XXX.241.250

Dobrý večer,
Začala jsem mému psovi lepit uši, tak, aby dodržovaly standard plemene. Pokud jsme proti, běžte si názor vyjádřit jinam a ne pod mou diskusi, díky...
Momentálně je mu 5 měsíců a můj 1. dotaz zní, do kdy je potřeba lepit tak, aby byla co největší šance, že ucho bude ok? 2. otázka, dávat během lepení pauzu? Každý den hodinu, 1x týdne pár hodin,... Bez zalepeni? Nebo tím akorát uškodím?
Otázky na chovatele tu taky řešit nechci.
Díky předem za normální odpovědi.

26.9.2019 23:32
Markéta80

XXX.XXX.176.4

jaké plemeno? Rodiče mají stojací? Jestli se mají postavit tak se postaví

27.9.2019 07:04
domi.t

XXX.XXX.131.130

Skúste tu hore do vyhladávača zadať lepeni uší a vybehne vám x tém, lebo sa to tu riešilo už veľakrát. A možno v tých témach nájdete všetko,čo potrebujete vedieť

27.9.2019 08:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak ono hlavně záleží na tom, co to je za plemeno, protože jinak se lepí uši dolů, jinak uši nahoru, jinak růžice dozadu, a jinak poloklopené. Bez této informace nejde dát jakoukoliv radu.

27.9.2019 09:46
rapotacka11

XXX.XXX.79.12

Tak ať vyzkouší všechny způsoby.
Nejlíp po hodině.

27.9.2019 12:53
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Littlegirl: Souhlasím s rapotačkou. Nechte ty uši přirozené, nebo je kupírujte. Nenormální uši jsou super! Každý rád potká netypického psa. Vylepují jenom ignoranti a Inspektor Pišišvor.

27.9.2019 15:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

vetřelec napsal(a):
Littlegirl: Souhlasím s rapotačkou. Nechte ty uši přirozené, nebo je kupírujte. Nenormální uši jsou super! Každý rád potká netypického psa. Vylepují jenom ignoranti a Inspektor Pišišvor.

jj, třeba takový kupírovaný ohař je hotová pastva pro oči

Littlegirl

27.9.2019 21:47
Littlegirl

XXX.XXX.241.250

Díky. Čekala jsem normální odpovědi, ne nabádání k porušení zákona. Nebo nevíte, že kupirace uši je u nás zakázána?
Vzhledem k tomu, že jsem si pořídila psa s nějakým původem, s nějakým vzhledem, proto jsem se rozhodla pro lepení. Samozřejmě záleží i na povaze, aby zas někdo nerypal...
Navíc lepím uši dolů, tak je kupírace solidní blbost. Pod lupou jsem nenašla diskusi, ktera by odpověděla na tyhle otázky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.9.2019 21:50

Proč neprozradíte plemeno. Uši dolů.....knírač, terier, kolie ? Každé ucho se lepí trochu jinak.

27.9.2019 22:34

Littlegirl napsal(a):
Dobrý večer,
Začala jsem mému psovi lepit uši, tak, aby dodržovaly standard plemene. Pokud jsme proti, běžte si názor vyjádřit jinam a ne pod mou diskusi, díky...
Momentálně je mu 5 měsíců a můj 1. dotaz zní, do kdy je potřeba lepit tak, aby byla co největší šance, že ucho bude ok? 2. otázka, dávat během lepení pauzu? Každý den hodinu, 1x týdne pár hodin,... Bez zalepeni? Nebo tím akorát uškodím?
Otázky na chovatele tu taky řešit nechci.
Díky předem za normální odpovědi.

Tajnosnubná jak hrad v Karpatech je zadavatelka. Neřekne a neřekne plemeno. Normální odpověď by následovala po otázce typu: "Mám 5měsíčního jezevčíka (doplňte jiné plemeno) , prolamuje se mu ucho, do budoucna plánuji uchovnění a proto chci, aby byl pejsek dle standardu." "Mám 5měsíčního dobrmana, jedno ucho mu stojí." A tak podobně.
Podle toho by následovaly jasné odpovědi, někdo řekne, že lepením jen podobné lehké/těžké ucho geneticky posunete dále, pokud bude zvíře plodit potomky. Jiný by poradil konkrétní lepení pro dané plemeno.
Když má pes nějaký původ s nějakým vzhledem, dejte sem fotku a poradí vám ideálně ti, kteří maji s daným plemenem zkušenost.

28.9.2019 14:59
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Littlegirl napsal(a):
Díky. Čekala jsem normální odpovědi, ne nabádání k porušení zákona. Nebo nevíte, že kupirace uši je u nás zakázána?
Vzhledem k tomu, že jsem si pořídila psa s nějakým původem, s nějakým vzhledem, proto jsem se rozhodla pro lepení. Samozřejmě záleží i na povaze, aby zas někdo nerypal...
Navíc lepím uši dolů, tak je kupírace solidní blbost. Pod lupou jsem nenašla diskusi, ktera by odpověděla na tyhle otázky.

Určitě myslíte psa s dobrým původem, protože nějaký původ mají všechny živé organismy. My se tady všichni rádi podíváme do rodokmenu takového psa. Šup.

Přidejte reakci

Přidat smajlík