Dobrý den, prosím zkušenější o radu . Bydlíme na vesnici ,kde aktuálně jako obyvatelé řešíme problém a to ten ,že tu máme mnoho útěkářů,kteří ať už jsou agresivní, nebo ne. Jsou to pořád ti stejní dokola ( berňák, stafordi,labrador mix) sama velká plemena. Minulý týden už to došlo tak daleko ,že zmiňovaní 2 stafordi napadli sousedům 17ti letého dedouska, který utekl hrobnikovi z lopaty. Podotýkám, že kdykoliv někdo z obyvatel nějakého zpozoruje vola se MP, ta kromě zmiňovaného incidentu nic nedělá,nereaguje i když je to opakovane. Dokonce se to hlásilo na město, které občany odkázalo zpet na MP 🤦🏻♀️ Poradi tedy někdo ,kam jinam to hlásit, kdo jiný by mohl pomoci ? Většina obyvatel včetně mě (mám sama 3 psi ) se bojíme chodit venčit aby se nám, nebo naším psům něco nestalo a ohrožení jsou i útěkáři, řidiči aut. V poslední řadě radši ještě zmíním, že majitelé jsou několikrát upozorňováni a vždy odpoví, že jsou pro prostě útěkáři, že s tím nic neudělají. Moc děkuji za vaše rady ,nebo zkušenosti ❤☺️
Bůček
napsal(a):
Dobrý den, prosím zkušenější o radu . Bydlíme na vesnici ,kde aktuálně jako obyvatelé řešíme problém a to ten ,že tu máme mnoho útěkářů,kteří ať už jsou agresivní, nebo ne. Jsou to pořád ti stejní dokola ( berňák, stafordi,labrador mix) sama velká plemena. Minulý týden už to došlo tak daleko ,že zmiňovaní 2 stafordi napadli sousedům 17ti letého dedouska, který utekl hrobnikovi z lopaty. Podotýkám, že kdykoliv někdo z obyvatel nějakého zpozoruje vola se MP, ta kromě zmiňovaného incidentu nic nedělá,nereaguje i když je to opakovane. Dokonce se to hlásilo na město, které občany odkázalo zpet na MP 🤦🏻♀️ Poradi tedy někdo ,kam jinam to hlásit, kdo jiný by mohl pomoci ? Většina obyvatel včetně mě (mám sama 3 psi ) se bojíme chodit venčit aby se nám, nebo naším psům něco nestalo a ohrožení jsou i útěkáři, řidiči aut. V poslední řadě radši ještě zmíním, že majitelé jsou několikrát upozorňováni a vždy odpoví, že jsou pro prostě útěkáři, že s tím nic neudělají. Moc děkuji za vaše rady ,nebo zkušenosti ❤☺️
Stěžovat si starostovi obce a koupit paralyzer.
Vy tam nemáte alespoň nějakou mírnější vyhlášku o pohybu psů? U nás třeba: ve vsi musí být a vodítku či ovladatelný. Sousedka má volně ložené JRT(u novostavby nemají ještě plot) no a vybíhají na kolemjdoucí. Takže je na obci stížnost a ve správním řízení dostane prvbí asi napomenutí a pokud nedojde k nápravě, tak pokutu. Jinak se zřejmě bude muset někdo z vás, při obraně svého psa, nechat pokousat a volat policii.
U nás to samý, nepomohlo nic. Stěžovat si vejš, jak radí impact, můžete, majitelé dostanou možná pokutu, pokud tam tedy máte vyhlášku zakazující volný pohyb psů, možná to na někoho platit bude, ale někdo v klidu zaplatí a jede si svý dál a nic nezmůžete. Ale za pokus nic nedáte. Ono sice většina vesnic má pěkný vyhlášky, ale vymahatelnost je nulová.
Uživatel s deaktivovaným účtem

řešení z hlediska praktického, reálného, tedy tady a teď, jsou dvě :
- odradit, vyvolat strach = paralyzér či nějaký takový podobný obranný prostředek
- naopak naučit cizího já= kamarád = kapsa plná dobrůtek (ale třeba i hozený kamínek jako aportík u některých může fungovat) a uplácet, uplácet a uplácet
která cesta, to se odvíjí od všech zúčastněných

napsal(a):
- odradit, vyvolat strach = paralyzér či nějaký takový podobný obranný prostředek
- naopak naučit cizího já= kamarád = kapsa plná dobrůtek (ale třeba i hozený kamínek jako aportík u některých může fungovat) a uplácet, uplácet a uplácet
Na tu druhou cestu bych moc nespoléhala. Aby si pak útěkář nezačal mou kapsu nárokovat a bránit před mým vlastním psem.
napsal(a):
Ta druhá cesta je krapet mimo mísu, ne?
... teda když pominu, že nehodlám krmit psy, kteří chodí prudit ty moje (to je samozřejmě teoretická rovina, protože mí by vetřelce zrušili jak žádost na byt), tak přece nebudu cizího útěkáře ještě podporovat v tomto chování, a ještě ho učit obtěžovat na svých toulkách lidi ...

napsal(a):
Na tu druhou cestu bych moc nespoléhala. Aby si pak útěkář nezačal mou kapsu nárokovat a bránit před mým vlastním psem.
tuto debatu už jsme párkrát vedly, tak jen zopakuji :
s tou druhou cestou jsem si vystačila zatím vždy ( ale s tím že zejména PHP působí sám o sobě jako jakýsi paralyzér, zejména pro větší psy), a nikdy, absolutně nikdy se nestalo, aby si jakýkoliv cizí pes cokoliv nárokoval.
napsal(a):
s tou druhou cestou jsem si vystačila zatím vždy ( ale s tím že zejména PHP působí sám o sobě jako jakýsi paralyzér, zejména pro větší psy), a nikdy, absolutně nikdy se nestalo, aby si jakýkoliv cizí pes cokoliv nárokoval.
Jasně, když budu mít u sebe pastevce, tak jsem v suchu, protože do něj se žádný cizí pes pouštět nebude, a když, tak riziko že přijde ke zranění je mizivé, ale pro normálního majitele malého, středního, nebo starého psa, už to taková hitparáda není...

napsal(a):
Tak já mám zkušenost přesně opačnou. Nebyli to tedy úplně cizí psi, ale psi z naší venčící proměnliví smečky.
Jednak to uměla moje fena, ta když od kamarádů ( já je varovala, nedávejte jí ty pamlsky, nepustí k vám vaše psy) dostávala mlsky, tak pak se po jejich psech dokázala ohnat . jasně netrpěla jsem jí to a byla usměrněna. 10x se ve smečce rozdávaly pamlsky, po 11 se psy servali. Pak mi to předvedla cizí fena u nás v sídlišti. Dostala pamlsek a když jsem pak chtěla dát své feně, skočila jí po krku - taktéž byla zpacifikovaná a nic se nestalo.
A navíc - cizí psy zásadně nekrmím. Pak takového útěkáře někdo naštvaný otráví....a majitel si vzpomene....třeba.
Ale uznávám, že to už je katastrofický scénář.
napsal(a):
Tak já naopak souhlasím, mám to stejně. Jasně, nebudu se pokoušet uplácet psa, který jde vyloženě s úmyslem zabít mi psa. Ale většinou jsou to různí samovenčiči, kteří se k nám náhodou přichomítnou. Také se mi nikdy nestalo, že by se u pamlskování psi napadali. Já zavelím: kokča, sednout a dostanou všichni, kdo nesedí má prd. Jmenuju a rozdávám. Můj pes dostane pochopitelně první. Třeba sousedovic JRT je taková potvora, že je schopná mu to masko vytáhnout z huby, ale můj pes je splachovací, počká si na nové
Tak ženy, abych to objasnila já doma nemám žádnou padavku ,mám NO (po výcviku K9) 4 roky ve službě, nyní už na odpočinku doma, ale pořád je to pes, který je schopný za mě položit život a to i za svoji psí smečku.
ALE mám ještě 2 malé psy ,takže venčím 3 v mnoha případech sama a opravdu si neumím představit, že když už tak mám plné ruce ,ackoliv všichni na slovo poslechnout na mě vyběhne berňák, nebo zmiňovaní 2 stafordi o kterých jsem psala ,že sousedům málem zabili psa a já je začnu krmit piskutkama a dobrotama??? Myslela jsem ,že je zřetelně napsané, že to nejsou žádní ťuňťové ale agresivní hovada ,proto se snažím zjistit jak situaci řešit ,když MP i město včetně starosty nereaguje a odkazují se jeden na druhého a nechtějí situaci řešit. Děkuji odpovědím co mají hlavu a patu ☺️

Řeště, jak radila Impact, jinou oficiální cestu nemáte.
Když to ignoruje MP i starosta a za předpokladu, že nejste ORP, pak se obraťte přímo na ORP, tzv. trojkovou obec a odbor životního prostředí.
napsal(a):
No náš pes jako asi 6 měsíční prcek takhle odstavil mého otce ke stromu a když mu ty piškoty došly, tak měl bohužel v kapse drobky a jaksi nebyl schopen vysvětlit, že už nemá. Následně byl podroben poměrně slušnému nátlaku nespokojeného štěněte a než sem dorazil, tak se nemohl ani hnout.
Děkuji odpovědím co mají hlavu a patu ☺️
už jsem to tu psal dříve na stejné téma
pokud máte auto a v rozumném dosahu psí útulek, postupoval bych takto:
1) vyrazil bych BEZ svých psů "na lov", psa/y odchytil a odvez do útulku s tím, že se motali po silnici a málem způsobili dopr. nehodu...a dal v útulku i "typ" odkud asi jsou...
2) pokud majitelé nejsou totální vymaštěnci - měli by je hledat a po zaplacení "krmných dnů" v útulku by si mohli už na psy dávat bacha...
myslím, že dvojí (max trojí) opakování tohohle "postupu" by mělo zafungovat...
3) nezbývá než doufat, že by neskončili doživotně "na řetězu, či ve cvingru", nebo ponecháni v útulku

lupus4
napsal(a):
1) vyrazil bych BEZ svých psů "na lov", psa/y odchytil a odvez do útulku s tím, že se motali po silnici a málem způsobili dopr. nehodu...a dal v útulku i "typ" odkud asi jsou...
2) pokud majitelé nejsou totální vymaštěnci - měli by je hledat a po zaplacení "krmných dnů" v útulku by si mohli už na psy dávat bacha...
3) nezbývá než doufat, že by neskončili doživotně "na řetězu, či ve cvingru", nebo ponecháni v útulku
Někdy je takovej lov dost vysilující, skoro týden jsme takhle lovili mix jezevčíka a to nebyl agresivní. Neumím si představit takhle lovit straforda...
Bůček
napsal(a):
Tak ženy, abych to objasnila já doma nemám žádnou padavku ,mám NO (po výcviku K9) 4 roky ve službě, nyní už na odpočinku doma, ale pořád je to pes, který je schopný za mě položit život a to i za svoji psí smečku.
ALE mám ještě 2 malé psy ,takže venčím 3 v mnoha případech sama a opravdu si neumím představit, že když už tak mám plné ruce ,ackoliv všichni na slovo poslechnout na mě vyběhne berňák, nebo zmiňovaní 2 stafordi o kterých jsem psala ,že sousedům málem zabili psa a já je začnu krmit piskutkama a dobrotama??? Myslela jsem ,že je zřetelně napsané, že to nejsou žádní ťuňťové ale agresivní hovada ,proto se snažím zjistit jak situaci řešit ,když MP i město včetně starosty nereaguje a odkazují se jeden na druhého a nechtějí situaci řešit. Děkuji odpovědím co mají hlavu a patu ☺️
Za mě ten paralyzer.....kámoška ho pořídila a zatím jí stačilo k odehnání útočníků jen to jiskření. Dokonce to platilo i na jednoho kavkaze. Sama si ho hodlám pořídit. Protože po tom co na nás vyběhl přerostlej kříženec pitbulla a majitel po zjištění, že mám taky samce, tak řval, že to je v prd*li, že se se psama hrozně pere a haskouny přímo nesnáší. Tak něco takovýho rozhodně nepřivítám s piškotama.

Huskyjanina
napsal(a):
Za mě ten paralyzer.....kámoška ho pořídila a zatím jí stačilo k odehnání útočníků jen to jiskření. Dokonce to platilo i na jednoho kavkaze. Sama si ho hodlám pořídit. Protože po tom co na nás vyběhl přerostlej kříženec pitbulla a majitel po zjištění, že mám taky samce, tak řval, že to je v prd*li, že se se psama hrozně pere a haskouny přímo nesnáší. Tak něco takovýho rozhodně nepřivítám s piškotama.
A nejlepší je ten na tyči ( poháněč dobytka ), ale na výlety by se nosil dost blbě.
( co dával inspektor)

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Už mají i odlehčený
zákon schvalnosti říká, ze kdykoliv budete pripraveni - zadny utekar se urcite neobjevi.
vždy se něco semele během okamziku a když to clovek ceka nejmene
ty stiznosti na urad, MP -podavali jste je vždy pisemne, vyzadovali jste písemné vyjadreni k problemu?
lupus4
napsal(a):
No, ono to nemusí být tak jednoduchý, u nás třeba útulek bere jen psy od obcí, tedy buď je musí starosta zavolat na odchyt a nebo ho musí do útulku odvézt osobně starosta. Pokud pak máte starostu jako my, že je mu to šumák a navíc nehodlá za psa v útulku platit, tedy obec, takže se nechá bokem slyšet, že v takovém případě by psa vyhodil z auta někde za vesnicí, tak smolík.
Bůček
napsal(a):
Tak,když máte plné ruce práce ... tak nevenčím tři psy naráz.
Představujete si situaci,která se nestala ... Prý "málem" někomu zabili psa..
No já Vám nevím,ale já být starosta u Vás ve vsi tak to taky neřeším,protože není co řešit.
Mám pocit,že se zbytečně moc bojíte. Resp. na vesnici je i dnes celkem normální,že po ní běhají psi,kteří někomu utekli.. Kdyby byli nebezpeční tak je odstřelí první myslivec.. To je na vesnicích celkem realita, natož pak - cituji "agresivní hovada"..
Dala jsem palec hore hned tomu úvodnímu příspěvku hmn..
Je to zjednodušené,ale dá se s tím lehce souhlasit. Bud na "vetřelce" zařvu - třeba "mazej domů" nebo po dobrým (pokud je můj pes v klidu a přesto si toho cizího nepřeji..) uplatím..třeba i tím,že mu hodím pamlsek a ten "agresor" si mě pak spojí s tím,že je vlastně fajn mě potkat a "neútočit" (což se Vám nestalo) ..A za další je třeba mít vlastní psy pod kontrolu pokud už si stěžuji na jiné.
A ne,není to z mé strany obhajoba bezprizorních psů,fakt ne. Reaguji na vzniklou situaci.
Milá Paní/Slečno b.k. Nemám plné ruce práce, ale vodítek, protože ačkoliv mám své psy vychované tak jsem zodpovědná. Nevidim jediný důvod proč já bych neměla svoje vychované 3 psy venčit najednou kvůli tomu ,že jiní nezodpovědní lidé si neumí sve psy zajistit a hlídat. To je první věc.
Druhá věc je ta ,že opravdu se příliš bojím, protože nemám svoje zvířata u prdele a snažím se je chránit a žádám tu o pomoc normální lidi ,abych mohla pomoci lidem v mém okolí, které trápí stejný problém. A nepředstavuji si situaci ,která se nestala. Nastala situace, kdy z vedlejší ulice utekli dva stafordi a absolutně bez jakehokoliv důvodů, podnětu, varování zrasovali sousedum naproti mě 17ti letého pejska, který skončil na klinice na kterou ho přivezli 5 minut po 12. Ani si neumíte představit jakou dobu trvalo než ty hovada z pejska odtrhli a co pro to museli udělat a co si chudák musel vytrpět . A je zázrak ,že stále žije. A opravdu by mě zajímalo jestli by jste byla stejného názoru být to Váš pes a neřešila to,protože není co.
V neposlední řadě mi o vaší inteligenci napovídá věta první myslivec by je odstrelil. Nevím tedy kde bydlíte, ale u nás nefunguje MP a natož aby tu lítal myslivce a odstřeloval psa.
Což podle mého je to nejhorší řešení, které může být. Ano jsou to agresoři, jsou nebezpeční, ale ten pes nemůže za to ,že nedostal řádnou výchovu a že má nezodpovědné majitele.
Takže jestli Vám se někdy stane něco podobného, nebo se dostanete do podobné situace a bude cizí pes v lepším případě jen ohrožovat Vašeho, tak na něj klidně křičte, nebo ho klidně krmte pamlskama. V horším prípadě,kdyby náhodou Váš plán uplatit psa nevyšel přeji to ,aby to Váš pes ve zdraví přežil . Já toto riziko podstupovat nehodlám.
Všem ostatním děkuji za rady,spojila jsem se s blízkým útulkem, který se bude snažit pomocí nám tuto situaci vyřešit.
Tohle je aspoň materiál...
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3080771041936435&id=100000107087127
impact
napsal(a):
Kdyby slečna nezachovala tak chladnou hlavu, nebyla u plotu chráněna aspoň z jedné strany, a pokusila se před těma psama utéct, nebo udělala blbý pohyb (což většina lidí udělá), tak "ju rozjebou jak ciganský hračky". Smečka se chová jinak než pes jednotlivec, a i "sra.kám💩, který by jinak šly zahnat dodává neuvěřitelnou sílu, a jak už se rozjedou, tak je zastaví jen máloco.
Určitě bych na jejím místě to video co nejvíc medializovala, a poukázala na nečinnost policie i ostatních org.

Tak do Malých Kyšic jen s plnou kapsou piškotů. Nebo radši s půlkou prasete, ta by je zastavila.

A vážně : Jak se nic nestalo, kdyby tam byl někdo jiný, tak ho u plotu mohl trefit šlak - tedy sklátit infarkt?
Tady snad pomůže jedině domobrana. Za ves a myslivec s kulovnicí. Je to kruté, ale co jiného? Příliš mnoho humanity škodí.
Jasně, pak by to od.sral ten myslivec. Fakt jsme společnost k pohledání.

Jako mě přijde naprosto neskutečný, že na člověka zaútočí pes....nebo už se tady i jiné diskuzi psalo, že pes zakousl psa.....a pohodička, nic se neděje. Jako při představě, že je v podobný situaci jaká je na videu, dítě.
Prostě pokud neskončí pokousané dítě a nechytne se toho televize, tak asi o nic nejde.
Co já si vlastně dělám hlavu....proč vodím psy na vodítku, proč dávám feně koš?? Vždyť můžou jít klidně na volno, tak max někoho vyštěkají, eventuelně fena nějakého psa srovná do latě.......no a koukám, že si pak dotyční majitelé můžou stěžovat tak max na lampárně.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Kdyby slečna nezachovala tak chladnou hlavu, nebyla u plotu chráněna aspoň z jedné strany, a pokusila se před těma psama utéct, nebo udělala blbý pohyb (což většina lidí udělá), tak "ju rozjebou jak ciganský hračky". Smečka se chová jinak než pes jednotlivec, a i "sra.kám💩, který by jinak šly zahnat dodává neuvěřitelnou sílu, a jak už se rozjedou, tak je zastaví jen máloco.
Určitě bych na jejím místě to video co nejvíc medializovala, a poukázala na nečinnost policie i ostatních org.
Stačilo by, kdyby zakopla a spadla...
Jinak já si na fejsbuku přečetla i názory, že to není útok, že si chtěli jen hrát..
napsal(a):
A vážně : Jak se nic nestalo, kdyby tam byl někdo jiný, tak ho u plotu mohl trefit šlak - tedy sklátit infarkt?
Tady snad pomůže jedině domobrana. Za ves a myslivec s kulovnicí. Je to kruté, ale co jiného? Příliš mnoho humanity škodí.
Jasně, pak by to od.sral ten myslivec. Fakt jsme společnost k pohledání.
Někde v komentáři tam slečna píše, že vyběhli zrovna z lesa. Takže tam je to nejspíš jen otázka času..

impact
napsal(a):
fuj.
a ted si predstavte, mit sebou třeba dite na odstrkovadle….

"Jinak já si na fejsbuku přečetla i názory, že to není útok, že si chtěli jen hrát"..
Opakuju, nevím, co jsme to za společnost, která hájí neuhájitelné. Jak mám psy ráda, tak situace kolem psů u nás je neudržitelná. Lidi už úplně ztratili soudnost a zdravý rozum.
A jen otázka : Když vyběhli z lesa, ví se aspoň komu patří ?
napsal(a):
fuj.
a ted si predstavte, mit sebou třeba dite na odstrkovadle….
My máme nové sousedy. Mají maliňáka a ten je jediný, který bývá doma. Jinak jsou z celého dne v domě tak na pět minut. Pes většinou ložený na zahradě, párkrát ho zavřeli do kotce, kde zas řval jak prorvaný...
Když se uráčí přijet, pes ječí tak, že myslíte, že ho přejeli a pak zas a zas a zas... On je miluje, o tom žádná, ale oni si ho všimnou tak jednou za dva týdny, kdy mu hodí míček a pak ho zas nechají být.
Nudí se tak, že věčně čeká v rohu zahrady, tam se klepe jak největší nervák a čeká, až půjde někdo kolem, aby na něj mohl řvát. Pejskařů je tu dost, takže má věčně materiál, tudíž řve ze dne dobrých 80%. Všichni ho tu nemůžou už ani vidět.
Jelikož to ale není blbeček a mladý, bystrý pes, našel způsob, jak vylézt ze zahrady a počkal si schovaný za zaparkovaným autem na paní, co venčila. Když šla ulicí tam, byl ještě na zahradě, když se vracela, v jednu chvíli ho z dálky viděla ještě za plotem a když se přiblížila blíž, už vybíhal z pod auta, kde evidentně čekal na ni.
Ženská jorkmuta v jedný, syna v druhý ruce a ječela jak šílená, kdyby se nenacpala mezi plot a naše auto a nepřiběhl tam nějaký děda s kusem tyče nebo nějaké násady, tak teda nevím... Pes šel evidentně po všech, nejen po tom jejich, ale i po synovi, což by byl průser, kdyby nestihla zareagovat dostatečně rychle.
Vyletěl i na mě se sestrou, po jejím psu. Majitelé to ví, té paní se snad i byli omluvit, ale ten pes je tu stejně většinu dne dál sám, takže nějaká omluva je dost k ničemu.
Když vyběhl na nás, dojel zrovna autem pán, ve chvíli kdy se sestře zakusoval do psa (naštěstí do medvěda, takže ho jen potahal za chuchel na krku a spíš pošimral) a slyšel, jak na něj řvu, že z něj budou horký maliny.
Zabezpečili plot, takže od tý doby nezdrhnul, ale s tím, kolik času má na vymýšlení kravin, je to spíš jen otázkou času.

"Jako mě přijde naprosto neskutečný, že na člověka zaútočí pes"....
Kdysi si vyšly dvě slečny za ves u Prahy na procházku do polí. Tam na ně zaútočili dva psi - malý podvraťák a NO. Malý lítal okolo, oštěkával jim kotníky a ten velký kousnul a uskočil. Regulérně je lovili. Měly kliku, polní cestou jel do kravína zoot. Naložil je do auta, odvezl na ošetření a pak na policii. Byla z toho velká akce, psa hledalo i vojsko. Nakonec NO dohledali až ve vilové čtvrti na okraji Prahy - když holky uviděl, málem rozebral kotec. Majitel přiznal, že mu pes utíká a sám požádal o utracení ( psa, ne sebe ).
Já mám dotaz - není to tak úplně k tématu, ale týká se to útěkářů, takže vlastně jo.
Není to tak dávno, co jsem se vracela autem ze cvičáku a kousek od naší vesnice mezi vesnicemi pobíhali zmateně dva psi - shiba-inu a jeden a kříženec - docela tele. Přišlo mi, jakože hledají auto, protože se vyloženě motali mezi auty a koukali dovnitř. Z aut,co jeli přede mnou ,nikdo nezastavil. Já jsem tedy zastavila (už byla tma). Viděla jsem, že psi mají obojky, tak jsem se je snažila přilákat, což se mi nakonec povedlo, ale bohužel známky na obojcích neměli. No volala jsem tedy MP - města, které je neblíže těm vesnicím. Jenže tam mi bylo řečeno, že tohle už není jejich katastrální území a oni to řešit nebudou a nemohou. Ptala jsem se tedy přímo jich, jako jak to mám řešit jinak - prý zavolat starostovi jedné z vesnic (cca ve 20:00 večer), zkusila jsem oba, telefon nezvedl ani jeden. Já jsem psy vzít nemohla, protože jsem v autě měla svoje psy. Už jsem přemýšlela, že odvezu svoje psy a pro psy se vrátím, jenže těžko by tam na mě čekali. No a pak kolem mě prosvištělo auto bleskovou rychlostí (přesto, že jsem měla výstražná světla), psi se lekli a zdrhli. Stihla jsem je alespoň nafotit a sdílet na FB, do pár hodin se mi ozvala šťastná majitelka, že děkuje, že psi už jsou doma, že díky příspěvku věděli, kde zhruba hledat. Takže to naštěstí dopadlo dobře.
Ale - jak se tedy tohle řeší ve vesnicích, nebo mezi vesnicemi, které nespadají pod žádné město, tudíž nemají MP? Jediné řešení je ten starosta, a když vám nezvedne telefon, tak prostě nic jiného? Útulek tady v okolí taky není.
marcelaamax
napsal(a):
Já mám dotaz - není to tak úplně k tématu, ale týká se to útěkářů, takže vlastně jo.
Není to tak dávno, co jsem se vracela autem ze cvičáku a kousek od naší vesnice mezi vesnicemi pobíhali zmateně dva psi - shiba-inu a jeden a kříženec - docela tele. Přišlo mi, jakože hledají auto, protože se vyloženě motali mezi auty a koukali dovnitř. Z aut,co jeli přede mnou ,nikdo nezastavil. Já jsem tedy zastavila (už byla tma). Viděla jsem, že psi mají obojky, tak jsem se je snažila přilákat, což se mi nakonec povedlo, ale bohužel známky na obojcích neměli. No volala jsem tedy MP - města, které je neblíže těm vesnicím. Jenže tam mi bylo řečeno, že tohle už není jejich katastrální území a oni to řešit nebudou a nemohou. Ptala jsem se tedy přímo jich, jako jak to mám řešit jinak - prý zavolat starostovi jedné z vesnic (cca ve 20:00 večer), zkusila jsem oba, telefon nezvedl ani jeden. Já jsem psy vzít nemohla, protože jsem v autě měla svoje psy. Už jsem přemýšlela, že odvezu svoje psy a pro psy se vrátím, jenže těžko by tam na mě čekali. No a pak kolem mě prosvištělo auto bleskovou rychlostí (přesto, že jsem měla výstražná světla), psi se lekli a zdrhli. Stihla jsem je alespoň nafotit a sdílet na FB, do pár hodin se mi ozvala šťastná majitelka, že děkuje, že psi už jsou doma, že díky příspěvku věděli, kde zhruba hledat. Takže to naštěstí dopadlo dobře.
Ale - jak se tedy tohle řeší ve vesnicích, nebo mezi vesnicemi, které nespadají pod žádné město, tudíž nemají MP? Jediné řešení je ten starosta, a když vám nezvedne telefon, tak prostě nic jiného? Útulek tady v okolí taky není.
Nijak. Musí starosta. A ne málo se stává, že ten to prostě ani řešit nechce.
Před lety se nám tu asi týden toulal velký černý pes. Přátelský, vděčný za všechno, ale děsně zablešený a zacuckovaný, jak už asi prošel světa kraj. Starosta to řešit nechtěl, že by za něj musel v útulku platit a MP s tím nic taky dělat nechtěla, že musí ten starosta - a ten nám řekl, ať ho uvážem ve vedlejší vesnici u úřadu, ať si to vyřeší tam.
Už jsme ho měli doma, ale neuměli jsme ho nějak skloubit s naším psem, který ho odmítal tolerovat a mamce se to taky nelíbilo, že ještě dalšího tuláka a ještě takovýho obra... Naložili jsme ho do auta, odvezli do města, pustili na parkovišti a zavolali odtamtud měšťáky, že je tam toulavý pes, odvezli ho do měststkého útulku.

Co mám zkušenost, starosta řešit nechce a taky nebude. Buď musíte psa odvézt do útulku vy nebo zavolat někoho přímo z útulku, pokud jsou ochotní a můžou přijet. My jsme takhle řešili toho chycenýho psa mix jezevčíka, kterýho jsme naháněli několik dní, nešel chytit, ale nakonec se to podařilo tak, že manžel hrál mrtvýho a jakmile se pes přiblížil, tak ho čapnul. Přijeli si nakonec z útulku, ale když jsme tam druhý den volali, tak už tam nebyl, údajně naše starostka, která za něho samozřejmě nechtěla platit, mu sehnala majitele a odvezla ho. Jak to ale bylo ve skutečnosti, to nevíme, nebylo to jak zjistit.
Atheira
napsal(a):
Nijak. Musí starosta. A ne málo se stává, že ten to prostě ani řešit nechce.
Před lety se nám tu asi týden toulal velký černý pes. Přátelský, vděčný za všechno, ale děsně zablešený a zacuckovaný, jak už asi prošel světa kraj. Starosta to řešit nechtěl, že by za něj musel v útulku platit a MP s tím nic taky dělat nechtěla, že musí ten starosta - a ten nám řekl, ať ho uvážem ve vedlejší vesnici u úřadu, ať si to vyřeší tam.
Už jsme ho měli doma, ale neuměli jsme ho nějak skloubit s naším psem, který ho odmítal tolerovat a mamce se to taky nelíbilo, že ještě dalšího tuláka a ještě takovýho obra... Naložili jsme ho do auta, odvezli do města, pustili na parkovišti a zavolali odtamtud měšťáky, že je tam toulavý pes, odvezli ho do měststkého útulku.
Jo to bylo jediné co mě napadlo, příště psa dovést prostě do města a dělat, že jsem ho třeba odchytla tam a volat měšťáky. Jenže u mě se stane málokdy, že bych jela bez psů a když jedu se psema, tak prostě dalšího psa do auta vzít nemohu. A než odvezu psy, tak je pes fuč.
Tady v okolních vesnicích potkávám často psy na ulici - ale to jsou od pohledu takoví ti samovenčící, kteří mají majitele ve vesnici a majitel ví, že jsou venku a psi se domů vrací - ty neřeším. Oni většinou chodí spořádaně po chodníku a umí i přecházet silnici. Ale tihle o kterých jsem psala, tak ti se motali pod silnici a běhali před auta.
napsal(a):
Co mám zkušenost, starosta řešit nechce a taky nebude. Buď musíte psa odvézt do útulku vy nebo zavolat někoho přímo z útulku, pokud jsou ochotní a můžou přijet. My jsme takhle řešili toho chycenýho psa mix jezevčíka, kterýho jsme naháněli několik dní, nešel chytit, ale nakonec se to podařilo tak, že manžel hrál mrtvýho a jakmile se pes přiblížil, tak ho čapnul. Přijeli si nakonec z útulku, ale když jsme tam druhý den volali, tak už tam nebyl, údajně naše starostka, která za něho samozřejmě nechtěla platit, mu sehnala majitele a odvezla ho. Jak to ale bylo ve skutečnosti, to nevíme, nebylo to jak zjistit.
No já si myslím, že i kdybych se dovolala, tak to starosta řešit nebude. Jsou to malé vesničky, nejsou tady žádné záchytné kotce, nic - to by si starosta psa musel vzít domů.
Co se týče útulku, tak nejbližší máme 30 km cca.... A nevím, zda tam někdo večer bývá, zda bych se dovolala. Nebo zda mají soukromý telefon, který používají i doma. Já bych tam toho psa klidně odvezla - ale jak jsem psala jde o to, že většinou mám v autě svoje psy...

marcelaamax
napsal(a):
No já si myslím, že i kdybych se dovolala, tak to starosta řešit nebude. Jsou to malé vesničky, nejsou tady žádné záchytné kotce, nic - to by si starosta psa musel vzít domů.
Co se týče útulku, tak nejbližší máme 30 km cca.... A nevím, zda tam někdo večer bývá, zda bych se dovolala. Nebo zda mají soukromý telefon, který používají i doma. Já bych tam toho psa klidně odvezla - ale jak jsem psala jde o to, že většinou mám v autě svoje psy...
Jo, my vlastně byli skoro stejný případ, toho psa u nás asi někdo vyhodil z auta. Jsme vesnička o cca 600 obyvatelích, starostka by si tenkrát psa domů nevzala, teď máme starostu a u toho teda nevím, za poslední 3 roky jsme to řešit zatím nemuseli. Nejbližší útulek je cca 25 km.
napsal(a):
Jo, my vlastně byli skoro stejný případ, toho psa u nás asi někdo vyhodil z auta. Jsme vesnička o cca 600 obyvatelích, starostka by si tenkrát psa domů nevzala, teď máme starostu a u toho teda nevím, za poslední 3 roky jsme to řešit zatím nemuseli. Nejbližší útulek je cca 25 km.
Máme to stejně jako Vy a Marcela. Jsme sice velká vesnice, ale začíná se to řešit až posledních cca 5let, kdy se postavil na obci záchytný kotec a pak se odveze pes do útulku. Běžně se to dělalo tak, že kdo psa našel, odchytil, nálakal vzal si ho k sobě domů. Já bych taky nemohla, mám (měla) jsem dva psy a kočky, takže cizího psa bych si k nim nevzala, ale vždycky se najde někdo, kdo na pár dní psa přichýlil, než se vypátral majitel. Někdy u něj i pes zůstal. Tak se stalo(už jsem to někdy zmiňovala) že se našli dva huskouni(asi matka se štěndem-synem) nikdo tu takové psy neměl, tak si je jedna rodina vzala. Po víc jako roce, někdo vzpomněl na pohřbu na Slovensku, že se tu našli tito psi a oni, že tam jedněm lidem utekli, strašně dlouho je hledali, mysleli, že je v horách postříleli. Tak si pro ně k té rodině přijeli. Oni šťastní, že psy po takové době našli, nová rodina to i oplakala, už si na ně zvykli, štěndo dospělo...

lesnížínka
napsal(a):
Máme to stejně jako Vy a Marcela. Jsme sice velká vesnice, ale začíná se to řešit až posledních cca 5let, kdy se postavil na obci záchytný kotec a pak se odveze pes do útulku. Běžně se to dělalo tak, že kdo psa našel, odchytil, nálakal vzal si ho k sobě domů. Já bych taky nemohla, mám (měla) jsem dva psy a kočky, takže cizího psa bych si k nim nevzala, ale vždycky se najde někdo, kdo na pár dní psa přichýlil, než se vypátral majitel. Někdy u něj i pes zůstal. Tak se stalo(už jsem to někdy zmiňovala) že se našli dva huskouni(asi matka se štěndem-synem) nikdo tu takové psy neměl, tak si je jedna rodina vzala. Po víc jako roce, někdo vzpomněl na pohřbu na Slovensku, že se tu našli tito psi a oni, že tam jedněm lidem utekli, strašně dlouho je hledali, mysleli, že je v horách postříleli. Tak si pro ně k té rodině přijeli. Oni šťastní, že psy po takové době našli, nová rodina to i oplakala, už si na ně zvykli, štěndo dospělo...
Já bych si taky cizí psy už nechat nemohla, máme 4 a to je strop. Ne, že bych nechtěla, ale prostě to nejde z více důvodů.
No já bych teoreticky ty psy domů i vzala - teda domů ne, ale na zahradu do kotce jo, než by se přihlásil majitel. Ale co pak, když by se nepřihlásil? vzali by mi psa v útulku? Snad jo... Jenže já v tu chvíli nemám ty psy jak odvést.
Šlo mi o tu situaci, když to není vyloženě ve vesnici, nikde nikdo není, projede x aut a a žádné nezastaví. Prostě ty psy nikdo neodchytne a já je vzít nemůžu a možnost, že bych tam s nimi počkala a někdo pro ně přijel tedy asi taky není. Takže já v té situaci nemůžu dělat vůbec nic, maximálně psy nafotit a sdílet a pak tedy doufat, že je něco nepřejede, což teda u těch dvou psů se mohlo dost pravděpodobně stát...Jasně, on třeba ten pes pak doběhne do vesnice a tam už ho někdo odchytí, vezme domů. Jenže se taky může stát, že ho něco sejme a do té vesnice už ani nedoběhne...
marcelaamax
napsal(a):
Jenže útulek může a nemusí mít s obcí smlouvu, v případě,že nemá tak od vás psa nevezmou a musíte za starostou.Navic útulky jsou narvany nad rámec.

mojipsi
napsal(a):
Jenže útulek může a nemusí mít s obcí smlouvu, v případě,že nemá tak od vás psa nevezmou a musíte za starostou.Navic útulky jsou narvany nad rámec.
To je pravda, útulky praskají ve švech a berou už nad svý možnosti, protože nedokážou ta zvířata nechat jen tak
Naše starostka se starala. Když jsme před Silvestrem našli zběhlého psa, vzala ho k sobě a sama sháněla majitele. Takže záleží, jakého máte starostu.
Jinak se dá podepsat smlouva mezi MP přilehlého města a obcí, že se o to budou i ve vesnici starat měšťáci. Pokud obec s utečenými a toulavými psy má problémy, může to být určité řešení.
marcelaamax
napsal(a):
No já bych teoreticky ty psy domů i vzala - teda domů ne, ale na zahradu do kotce jo, než by se přihlásil majitel. Ale co pak, když by se nepřihlásil? vzali by mi psa v útulku? Snad jo... Jenže já v tu chvíli nemám ty psy jak odvést.
Šlo mi o tu situaci, když to není vyloženě ve vesnici, nikde nikdo není, projede x aut a a žádné nezastaví. Prostě ty psy nikdo neodchytne a já je vzít nemůžu a možnost, že bych tam s nimi počkala a někdo pro ně přijel tedy asi taky není. Takže já v té situaci nemůžu dělat vůbec nic, maximálně psy nafotit a sdílet a pak tedy doufat, že je něco nepřejede, což teda u těch dvou psů se mohlo dost pravděpodobně stát...Jasně, on třeba ten pes pak doběhne do vesnice a tam už ho někdo odchytí, vezme domů. Jenže se taky může stát, že ho něco sejme a do té vesnice už ani nedoběhne...
Ano to je jasné, do auta se svým psem bych také cizí psi vzít nemohla(pokud by to nebyly čivavy ) není to moc řešitelné, určitě jste to udělala nejlíp, jak to šlo. Jen bych strachy umírala, že je mezi tím něco přejede
lesnížínka
napsal(a):
Ano to je jasné, do auta se svým psem bych také cizí psi vzít nemohla(pokud by to nebyly čivavy ) není to moc řešitelné, určitě jste to udělala nejlíp, jak to šlo. Jen bych strachy umírala, že je mezi tím něco přejede
Ani nevíte, jakou jsem měla radost, když mi psala majitelka, že děkuje, že psi jsou v pořádku doma 😇.

Tak to u nás na vsi vám se zatoulanými psy taky "pomohou". Přišel se mnou a mou psicí a mým stádem koz k nám na dvůr tibeťák dogák. I volala jsem na obec, jestli tedy nevědí, čí by mohl být - však tam mají evidenci místních psů. Že bych zavolala majiteli, ať si ho vyzvedne. Tibetská doga? Jak to vypadá? Veliký chlupatý pes. A už jste doma? Jo. Tak nikam nechoďte ať vás nepokouše a počkejte až zase odejde. Nikam jsme nechodili a on odešel. :-))
Jak jsem pak zjistila, byl místní, jenže naše obec je asi 8 km dlouhá.....
Bůček
napsal(a):
Milá Paní/Slečno b.k. Nemám plné ruce práce, ale vodítek, protože ačkoliv mám své psy vychované tak jsem zodpovědná. Nevidim jediný důvod proč já bych neměla svoje vychované 3 psy venčit najednou kvůli tomu ,že jiní nezodpovědní lidé si neumí sve psy zajistit a hlídat. To je první věc.
Druhá věc je ta ,že opravdu se příliš bojím, protože nemám svoje zvířata u prdele a snažím se je chránit a žádám tu o pomoc normální lidi ,abych mohla pomoci lidem v mém okolí, které trápí stejný problém. A nepředstavuji si situaci ,která se nestala. Nastala situace, kdy z vedlejší ulice utekli dva stafordi a absolutně bez jakehokoliv důvodů, podnětu, varování zrasovali sousedum naproti mě 17ti letého pejska, který skončil na klinice na kterou ho přivezli 5 minut po 12. Ani si neumíte představit jakou dobu trvalo než ty hovada z pejska odtrhli a co pro to museli udělat a co si chudák musel vytrpět . A je zázrak ,že stále žije. A opravdu by mě zajímalo jestli by jste byla stejného názoru být to Váš pes a neřešila to,protože není co.
V neposlední řadě mi o vaší inteligenci napovídá věta první myslivec by je odstrelil. Nevím tedy kde bydlíte, ale u nás nefunguje MP a natož aby tu lítal myslivce a odstřeloval psa.
Což podle mého je to nejhorší řešení, které může být. Ano jsou to agresoři, jsou nebezpeční, ale ten pes nemůže za to ,že nedostal řádnou výchovu a že má nezodpovědné majitele.
Takže jestli Vám se někdy stane něco podobného, nebo se dostanete do podobné situace a bude cizí pes v lepším případě jen ohrožovat Vašeho, tak na něj klidně křičte, nebo ho klidně krmte pamlskama. V horším prípadě,kdyby náhodou Váš plán uplatit psa nevyšel přeji to ,aby to Váš pes ve zdraví přežil . Já toto riziko podstupovat nehodlám.
Všem ostatním děkuji za rady,spojila jsem se s blízkým útulkem, který se bude snažit pomocí nám tuto situaci vyřešit.
Proč ten konfrontační ton ?
Chtěla jste diskutovat,tak diskutujme.
Neslyšela resp.nečetla jsem vyjádření druhé strany a i kdyby tak si mohu dovolit polemizovat z Vaším názorem nebo spíš úhlem pohledu.
Přijdete mně docela zbytečně hysterická. A někoho takového si nezaslouží žádný pes.
"Takže jestli Vám se někdy stane něco podobného.."
Stalo a to oboustraně. Stalo se mě za těch 40let co mám psy - spousta věcí..ani netušíte..
Máme takové hezké pořekadlo.
Kdo se bojí ,nesmí do lesa.

b.k
napsal(a):
Proč ten konfrontační ton ?
Chtěla jste diskutovat,tak diskutujme.
Neslyšela resp.nečetla jsem vyjádření druhé strany a i kdyby tak si mohu dovolit polemizovat z Vaším názorem nebo spíš úhlem pohledu.
Přijdete mně docela zbytečně hysterická. A někoho takového si nezaslouží žádný pes.
"Takže jestli Vám se někdy stane něco podobného.."
Stalo a to oboustraně. Stalo se mě za těch 40let co mám psy - spousta věcí..ani netušíte..
Máme takové hezké pořekadlo.
Kdo se bojí ,nesmí do lesa.
Ale zadavatelka nepíše o lese, zadavatelka píše o ulici ve vsi. To tím chcete říct, že nemá vystrčit nos z baráku?
Dva stafordi nemají sami co na ulici dělat, i kdyby byli sebehodnější.
A navíc - zadavatelka nechtěla diskutovat, ona chtěla poradit, kam se obrátit, když po vsi běhají psi bez dozoru.
Taky tu u nás vybíhala na silnici Aika. Byla nepříjemná, šla po nohách, lidem i psům. Ale byl to malý psík, trochu menší než kokr, tak nebyla nebezpečná, jen nepříjemná. Navíc, stačilo mít v ruce lebedu, která se podobala proutku a držela se v uctivé vzdálenosti. Ale stejně byla nepříjemná....a vybíhala tak dlouho, až ji zajelo auto.

b.k.: "Resp. na vesnici je i dnes celkem normální,že po ní běhají psi,kteří někomu utekli.. Kdyby byli nebezpeční tak je odstřelí první myslivec.. To je na vesnicích celkem realita, natož pak - cituji "agresivní hovada"..
Prozraďte nám, na které vesnici žijete? Žádný první myslivec psa neodstřelí. Psa smí odstřelit jen myslivecká stráž nebo myslivecký hospodář a to ještě jen v případě, že štve zvěř.
napsal(a):
Ale zadavatelka nepíše o lese, zadavatelka píše o ulici ve vsi. To tím chcete říct, že nemá vystrčit nos z baráku?
Dva stafordi nemají sami co na ulici dělat, i kdyby byli sebehodnější.
A navíc - zadavatelka nechtěla diskutovat, ona chtěla poradit, kam se obrátit, když po vsi běhají psi bez dozoru.
Taky tu u nás vybíhala na silnici Aika. Byla nepříjemná, šla po nohách, lidem i psům. Ale byl to malý psík, trochu menší než kokr, tak nebyla nebezpečná, jen nepříjemná. Navíc, stačilo mít v ruce lebedu, která se podobala proutku a držela se v uctivé vzdálenosti. Ale stejně byla nepříjemná....a vybíhala tak dlouho, až ji zajelo auto.
No to určitě ne.
A máte pravdu - nemělo by se stát,že po nejen vesnici budou pobíhat bezprizorní zvířata..
Ale zase se ze všeho neposrat je také důležité.

b.k
napsal(a):
Prozraďte nám, na které vesnici žijete?
Fakt Vám to pomůže?
No, já bych se jí ráda vyhnula, když tam první myslivec střílí psy na návsi.
napsal(a):
No, já bych se jí ráda vyhnula, když tam první myslivec střílí psy na návsi.
Tak já opravdu nemůžu za to,že špatně chápete psaný text.
Ale přijet se podívat by jste se asi měla.Dozvěděla by jste se,že každý problém má řešení. Ani by jste nemusela až k nám..Řekl by Vám to první člověk,kterého by jste potkala.
Selský rozum bohatě stačí,.

"by jste se"
Teď to bude asi nefér, ale tolikrát opakované v jednom textu, na to se fakt nedá koukat.
Možná by ten selský rozum mohl stačit.

Do vsi, kde se nemysletelne stava realnym bych se take rada podivala... Kde to je? Opet Reporyje?
napsal(a):
"by jste se"
Teď to bude asi nefér, ale tolikrát opakované v jednom textu, na to se fakt nedá koukat.
Možná by ten selský rozum mohl stačit.
O.K
Asi tedy budem debatovat maximálně o gramatice.
Jak chcete.
Jste to vlastně vyřešila ,stejně jako kámoška nad váma. Řeporjye fakt ne.

Tak já nevím, kdo začal s tím selským rozumem.......

b.k. - mně ale vaše rada taky nepřijde normální, a to se ze všeho teda fakt neposeru. Tohle akorát nahrává lidem, kteří nikdy nic dodržovat nebudou, ani obyčejný pravidla slušnosti, a my nakonec snad ani radši nebudeme psy venčit, ne?
U nás na vesnici naštěstí není normální nechat pobíhat agresívní psy, ani je střílet. No, a kdyby se mi to náhodou někde jinde stalo, tak se zařídím podle sebe a pamlsky to teda rozhodně nebudou.

Tak mám za sebou zážitek se smečkou ridgebacků ( bývalo jich 9, dnes asi 6 ), když se na nás vyřítili z pastvin, kde si revírovali a konečně viděli něco, co se hýbe....
Než jsem stačila urvat klacek ( neměla jsem s sebou ani pytel piškotů, ani půl prasete ), jen holé ruce a fenu, strčenou za sebe. A hlas - řvala jsem silně a sprostě ! První fenu to zarazilo a ostatní poletovali za ní. V dáli se objevil majitel a řval Holky domů
( měli to domů asi 2 kiláky ), ale zabralo to. Takže se vlastně nic nestalo, jen mě mohl trefit ten šlak.......
napsal(a):
Tak mám za sebou zážitek se smečkou ridgebacků ( bývalo jich 9, dnes asi 6 ), když se na nás vyřítili z pastvin, kde si revírovali a konečně viděli něco, co se hýbe....
Než jsem stačila urvat klacek ( neměla jsem s sebou ani pytel piškotů, ani půl prasete ), jen holé ruce a fenu, strčenou za sebe. A hlas - řvala jsem silně a sprostě ! První fenu to zarazilo a ostatní poletovali za ní. V dáli se objevil majitel a řval Holky domů
( měli to domů asi 2 kiláky ), ale zabralo to. Takže se vlastně nic nestalo, jen mě mohl trefit ten šlak.......
Když dokážete neustále omílat dokola to pamlskování, tak jen připomenu, což jste si zřejmě tak nezafixovala, že např. já jsem psala, že to samozřejmě nebudu zkoušet na psa, který jde mého psa očividně zabít, což se stalo s tím magorem kavkazákem. Tam mi nějaké kokina ani na um nepřišly. Ale to je i o tom, jak tady psala tuším b.k., že je to o situaci a každý pes se opravdu nejde prát, u nás tedy většina. Situaci řeším, dle toho jak se vyvíjí, můžu vytáhnout jak kokina, tak pepřák, jak si kdo zaslouží Kasr jsem zatím zase schovala, kavkazák se odstěhoval.
Kamaráda napadlo u nich ve vsi 5 pitbullu, když šel z procházky se svými třemi stredoasiaty, dvě 4 měs štěňata a dospělá fena, řval o pomoc, lidi pribihali, ale fotili si to a filmovali, matka majitele psů řekla, že nic dělat nemůže, že se jich sama bojí.Kdyby nebylo souseda, který měl v plotě vrátka, tak tu kamarád už není.Jeste ve finále dospělá fena mu omotala vodítko kolem nohou a podrazila mu je, takže upadnul, ale ona přetrhla svařovaný obojek a pustila se do psů, takže kamarád měl čas vstát a vtáhl ji za stenatama na zahradu souseda.Byla zima takže kamarád měl jen modřiny a naštěstí pro něj utekli majiteli jen stáří psi, kdyby utekli mladosi, tak nemá šanci.Psu se nikdy nebál, ale teď vidí bulla a má nepříjemný pocit.

lesnížínka
napsal(a):
Zrovna teď večer byla na Primě reportáž z toho videa Kyšice, či jak. Bohužel než jsem zachytila, co tedy s tím a zesílila si to, tak bylo po...
Policie se prý spojí s veterináři a společně se je pokusí odchytit.
V tomto případě jsem pro utracení psů. Policie by je měla místo odchytu zastřelit.
mojipsi
napsal(a):
Kamaráda napadlo u nich ve vsi 5 pitbullu, když šel z procházky se svými třemi stredoasiaty, dvě 4 měs štěňata a dospělá fena, řval o pomoc, lidi pribihali, ale fotili si to a filmovali, matka majitele psů řekla, že nic dělat nemůže, že se jich sama bojí.Kdyby nebylo souseda, který měl v plotě vrátka, tak tu kamarád už není.Jeste ve finále dospělá fena mu omotala vodítko kolem nohou a podrazila mu je, takže upadnul, ale ona přetrhla svařovaný obojek a pustila se do psů, takže kamarád měl čas vstát a vtáhl ji za stenatama na zahradu souseda.Byla zima takže kamarád měl jen modřiny a naštěstí pro něj utekli majiteli jen stáří psi, kdyby utekli mladosi, tak nemá šanci.Psu se nikdy nebál, ale teď vidí bulla a má nepříjemný pocit.
Jéje.. tak určitě...
lesnížínka
napsal(a):
Když dokážete neustále omílat dokola to pamlskování, tak jen připomenu, což jste si zřejmě tak nezafixovala, že např. já jsem psala, že to samozřejmě nebudu zkoušet na psa, který jde mého psa očividně zabít, což se stalo s tím magorem kavkazákem. Tam mi nějaké kokina ani na um nepřišly. Ale to je i o tom, jak tady psala tuším b.k., že je to o situaci a každý pes se opravdu nejde prát, u nás tedy většina. Situaci řeším, dle toho jak se vyvíjí, můžu vytáhnout jak kokina, tak pepřák, jak si kdo zaslouží Kasr jsem zatím zase schovala, kavkazák se odstěhoval.
Hele,příspěvek dobrý,pochopila jste.. Ale dát za pravdu mému nicku b.k ..?
No to je přece na pováženou. Takže si to slíznete..sorry
Nikde jsem nepsala ,že bych chtěla aby bylo psům jakkoliv ublíženo, protože vím, že za to nemohou. Ať už se bavíme o mé situaci ,nebo o té kterou tu zmínila slečna dle mého názoru by měly být psy odebráni a měl by se jim věnovat někdo, kdo s tímhle umí pracovat a myslím si ,že téměř každý pes se dokáže dát do kupy ,když ho do rukou dostane správný člověk. Agresorem se pes nerodí, toho z něho dělají majitelé, jejich výchova a přístup a nezodpovědnost ,ti by měli být trestáni.
Bůček
napsal(a):
Nikde jsem nepsala ,že bych chtěla aby bylo psům jakkoliv ublíženo, protože vím, že za to nemohou. Ať už se bavíme o mé situaci ,nebo o té kterou tu zmínila slečna dle mého názoru by měly být psy odebráni a měl by se jim věnovat někdo, kdo s tímhle umí pracovat a myslím si ,že téměř každý pes se dokáže dát do kupy ,když ho do rukou dostane správný člověk. Agresorem se pes nerodí, toho z něho dělají majitelé, jejich výchova a přístup a nezodpovědnost ,ti by měli být trestáni.
Dejte se dohromady.
Fakt Vás aktivisty" miluju".
b.k
napsal(a):
Hele,příspěvek dobrý,pochopila jste.. Ale dát za pravdu mému nicku b.k ..?
No to je přece na pováženou. Takže si to slíznete..sorry
Už jsem psala někde v jiné diskusi, že reaguju na to, co kdo napsal. Ne na určité lidi, protože je neznám. Pokud příště napíšete něco, s čím nesouhlasím, tak na to náležitě zareaguju. A rozhodně nebudu brát ohledy na to, co si tu o mě, kdo myslí.

Bůček
napsal(a):
Jasně zastřelit psy ,protože mají majitele nezodpovědneho debila . Ten si poridi psy další a ty to odserou stejně jako tihle.
Nezodpovědného majitele zastřelit nelze, ačkoliv by si to jistě obyvatelé té vesnice přáli. Píšu psy utratit, protože je plno bezprizorných psů, útulky jsou plné, a převýchova podle mne nebude snadná. Psů je mi moc líto, majitele hlupáka si nevybrali.

Bůček
napsal(a):
Kdo má tu převýchovu zaplatit?
napsal(a):
Kdo má tu převýchovu zaplatit?
Nikdo. O takové psy se mají dobrovolně a z lásky starat lidi v útulcích a spolcích, protože tu jsou od toho a je to jejich povinnost.
A chraň Bůh takového psa odmítnout!
Pak je potřeba je seřvat, že jsou úplně k ničemu a potahat je s kýblem pomluv po internetu.
Bůček
napsal(a):
A kdo má takové psy dávat do kupy? Kde jsou ty správné ruce, do kterých se mají dostat? Plno běžných pejskařů nestojí o problémové hovado (byť tuhle nálepku nedostalo vlastní vinou). Většina těch opravdu zkušených, co by na to i měli, pak vlastně taky nemá jako životní přání tahat si domů nezvladatelný psy. Takových, které to nějak naplňuje, je minimum, oproti množství takhle zprasených psů.
A teď si vemte, že si tyhlety dotáhne nějaký útulek nebo spolek. Psů má až nad hlavu, ale má většinu času, financí i vlastních sil věnovat těmhle, když tam má xy svěřenců, kteří jsou aspoň do budoucna umístitelní?
Mně se taky nelíbí, že by za hloupost majitele měl pykat jen ten pes, ale takhle hloupě to tady prostě je nastavené a stran psů jsou lidi trestně snad nedotknutelní. A stejně tak je holt fakt to, že ten člověk z toho psa svým přičiněním vyrobil příšeru, se kterou nikdo nechce nic mít. Jenže ta příšera už je na světě a co si s ní počít?
Smekám před každým, kdo si vezme a dostane do kupy hodně zpraseného psa. Jistě ho to šlechtí a je prostě dobrej... Jenže to není nikoho povinnost toto dělat.

lesnížínka
napsal(a):
Holky...jenže jsme zase u toho, že ta kráva si za pár měsíců zbuduje smečku novou Tady pomůže jen razantní řešení ze strany zákonů a úřadů.
Jo, to je jak v cikánských osadách. 100 psů z nich zachrání (a obratem dovezou do ČR) a cikáni si obratem seženou 150 dalších. A tak pořád dokola...

napsal(a):
Policie se prý spojí s veterináři a společně se je pokusí odchytit.
V tomto případě jsem pro utracení psů. Policie by je měla místo odchytu zastřelit.
No tak otázka je, jestli když je odchytnou, tak jestli je nakonec majiteli nebudou muset vydat zpátky.
Jinak ale musím říct, že podle toho videa, které proběhlo...útok smečky...bych neřekla, že ti psi byli nějací zabijáci, to by asi vypadalo jinak, takže si nemyslím, že by nebylo možné je jednotlivě umístit......otázkou je pak ta eventuelní umístnitelnost, protože vlčákoidních kříženců je všude hafo.
V každém případě, psi se odchytnou a co se stane majiteli?? Zase nic moc jako obvykle.....
lesnížínka
napsal(a):
Už jsem psala někde v jiné diskusi, že reaguju na to, co kdo napsal. Ne na určité lidi, protože je neznám. Pokud příště napíšete něco, s čím nesouhlasím, tak na to náležitě zareaguju. A rozhodně nebudu brát ohledy na to, co si tu o mě, kdo myslí.
Já vím. Pardon.
Souhlasím.

lesnížínka
napsal(a):
Holky...jenže jsme zase u toho, že ta kráva si za pár měsíců zbuduje smečku novou Tady pomůže jen razantní řešení ze strany zákonů a úřadů.
Mohlo by fungovat cosi jako při odebrání řidičáku ( i když to taky nefunguje 100% - vím, ale aspoň nějaká pravidla na to jsou ). Byla ti odebrána smečka velkých psů, pořídíš si maximálně 30 cm, který ti bude štěkat za vraty. Objeví se na dvoře velký pes a půjdeš sedět ( taková podmínka k odložení trestu ). Protože to, že kvůli ní bude utraceno ( s největší pravděpodobností ) 5,6,7 - já je nepočítala - psů, to určitě na trest je a že to bylo obecné ohrožení, to taky je fakt.
Jen nechápu v těch zprávách, že se je pokusí odchytit, snad také někdy chodí domů a šli by odebrat na dvorku. Nebo to by odporovalo svobodě majitelky?
Nechci kvůli jednomu článku zakládat novou diskuzi.
Dnes jsem narazila na toto:
https://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/video-muz-v-ostrave-svazal-psovi-tlapky-lankem-nechtel-aby-utikal-20210313.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=ePEAcX7x6Yk-202103131116
Cituji z článku: "Vzhledem ke skutečnosti, že se nejednalo o trestný čin,...." Takže přestupek. Asi bych majiteli taky svázala nožičky, aby nikam nemohl.

sisi58
napsal(a):
Nechci kvůli jednomu článku zakládat novou diskuzi.
Dnes jsem narazila na toto:
https://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/video-muz-v-ostrave-svazal-psovi-tlapky-lankem-nechtel-aby-utikal-20210313.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=ePEAcX7x6Yk-202103131116
Cituji z článku: "Vzhledem ke skutečnosti, že se nejednalo o trestný čin,...." Takže přestupek. Asi bych majiteli taky svázala nožičky, aby nikam nemohl.
Tohle může udělat jenom de...ent