Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2019 17:26
zolia

XXX.XXX.89.144

Pro pišišvora.
Hledám štěně BOM, fenu odběr cca 12/1/19.
Fenka je pro 25 letého profi vojáka, který s ní chce propracovat k vojenskému psovodovi, ale protože to bude i rodinný pes chce vyrovnané zvíře. Výcvik budeme směřovat spíše na ringové zkoušky. Nebráníme se výstavám ani případnému chovu. Chceme pouze fenku s PP. Plemeno jsme vybírali dva roky - finance, hlídání, kontakty na výcvik máme zajištěné. Čubina by šla do pejskařské rodiny. Nevíte o nějakém vhodném vrhu? Díky

12.11.2019 17:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.41.247

zolia napsal(a):
Pro pišišvora.
Hledám štěně BOM, fenu odběr cca 12/1/19.
Fenka je pro 25 letého profi vojáka, který s ní chce propracovat k vojenskému psovodovi, ale protože to bude i rodinný pes chce vyrovnané zvíře. Výcvik budeme směřovat spíše na ringové zkoušky. Nebráníme se výstavám ani případnému chovu. Chceme pouze fenku s PP. Plemeno jsme vybírali dva roky - finance, hlídání, kontakty na výcvik máme zajištěné. Čubina by šla do pejskařské rodiny. Nevíte o nějakém vhodném vrhu? Díky

Chápu správně ten odběr 1.12. 2019?

12.11.2019 17:53
zolia

XXX.XXX.89.144

prosinec nebo leden 2019

12.11.2019 18:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

zolia napsal(a):
prosinec nebo leden 2019

Z toho, co je teď narozený bych si do rodiny a do služby nic nevybrala - u toho jedinýho, co mě zaujalo fena nezabřezla, a pak je tam ještě jeden vrh, co by šel, ale ten bude k odběru, až přelom únor/březen.

12.11.2019 18:02
zolia

XXX.XXX.89.144

I to by šlo. Když chce kvalitní zvíře musí si počkat.

12.11.2019 18:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

zolia napsal(a):
I to by šlo. Když chce kvalitní zvíře musí si počkat.

Kdyžtak mi zkuste písnout po novém roce soukromou zprávu - to už budou štěňata na světě, a budou další nakryté feny

12.11.2019 18:26
zolia

XXX.XXX.89.144

OK, díky.

12.11.2019 18:33
lupus4

XXX.XXX.205.61

mám pocit , že Pavel S. má doma ještě nějaké "výrostky", potkal jsem ho s 2 , ale jelikož je chtěl můj Ludánek "sežrat" tak jsme ani nedali řeč, tož nevím, zda jsou k mání (eventuelně do SZ)

12.11.2019 18:37
zolia

XXX.XXX.89.144

A chovka, byl by by kontakt? Díky

12.11.2019 18:44
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ch.s. ze Svobodného dvora spojení má na stránkách

12.11.2019 18:49
zolia

XXX.XXX.89.144

OK, mrknu na ně. Díky

13.11.2019 06:20
keissa

XXX.XXX.155.174

za 2 týdny budu mít k odběru štěnata fenky o .služební pes armády matka kvalitní fena kouše ringo i sport ,rukáv ,socialní .

13.11.2019 06:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.50.36

keissa napsal(a):
za 2 týdny budu mít k odběru štěnata fenky o .služební pes armády matka kvalitní fena kouše ringo i sport ,rukáv ,socialní .

Dneska to bohužel u malinoisů není zdaleka jen o kousání, ale taky o zdraví a povaze pro běžný život.

Je to ten vrh po Attu (ten je ale u PČR ne u armády)?

13.11.2019 06:46
keissa

XXX.XXX.155.174

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Dneska to bohužel u malinoisů není zdaleka jen o kousání, ale taky o zdraví a povaze pro běžný život.

Je to ten vrh po Attu (ten je ale u PČR ne u armády)?

Ne není tento pes je u armády a myslím že zdraví i povaha jak u feny tak psa není problém .
Je spousta kvalitních psu jen nejsou vidět .. což je někdy na škodu .

13.11.2019 06:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.50.36

keissa napsal(a):
Ne není tento pes je u armády a myslím že zdraví i povaha jak u feny tak psa není problém .
Je spousta kvalitních psu jen nejsou vidět .. což je někdy na škodu .

On je hlavně problém, že lidi u toho krytí nepřemýšlí, komerčně kryjí jen tím co kouše, nebo se jim líbí vzhledově, ale o těch psech vůbec nic neví, a pak se hrozně diví...
Naproti tomu rodokmově zajímaví psi, kteří mají co nabídnout použití v chovu vůbec nejsou, protože nemají dobrý marketing a lidi se bojí, že by po takovým neprodal štěňata...

13.11.2019 07:14
keissa

XXX.XXX.155.174

On je hlavně problém, že lidi u toho krytí nepřemýšlí, komerčně kryjí jen tím co kouše, nebo se jim líbí vzhledově, ale o těch psech vůbec nic neví, a pak se hrozně diví...
Naproti tomu rodokmově zajímaví psi, kteří mají co nabídnout použití v chovu vůbec nejsou, protože nemají dobrý marketing a lidi se bojí, že by po takovým neprodal štěňata...

. to jo ale on ten rodokmen taky není vždy záruka .. kvalitního odchovu .
social, povaha a zdraví ..je většinou souhrn spousty faktoru které to ovlivní .. jen výsledek se pak hodí na chovatele nebo rodiče štěněte ...
a vzhled .. když někdy vidím jak škarede někdy až netypické maliny se dávají na sebe jen proto že to má IGP3 a kouše to tak to asi není moc podstatné .. stačí se podívat na fotky z bonitace .. bledé,uší jak radary , bez podsady ,obílené .. velikosti i typu ponika .

13.11.2019 07:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.212

keissa napsal(a):
social, povaha a zdraví ..je většinou souhrn spousty faktoru které to ovlivní .. jen výsledek se pak hodí na chovatele nebo rodiče štěněte ...
a vzhled .. když někdy vidím jak škarede někdy až netypické maliny se dávají na sebe jen proto že to má IGP3 a kouše to tak to asi není moc podstatné .. stačí se podívat na fotky z bonitace .. bledé,uší jak radary , bez podsady ,obílené .. velikosti i typu ponika .

Jj, svatá pravda!

13.11.2019 07:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.212

keissa napsal(a):

Rodokmen je samozřejmě jen jeden z faktorů, ale je to první na co se dívám, a pokud tam není žádný průšvih, tak se teprve zajímám dál.

13.11.2019 08:31
zolia

XXX.XXX.187.130

Však my si rodokmen prohlédneme 😁. Důkladně. Ale každopádně děkuji za rady a kontakty.

13.11.2019 08:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

zolia napsal(a):
Však my si rodokmen prohlédneme 😁. Důkladně. Ale každopádně děkuji za rady a kontakty.

Prohlídnout nestačí - je potřeba ta zvířata znát, protože o tom, který předek byl nemocný nebo co nese za průšvihy se tam většinou moc nedočtete

13.11.2019 09:04
zolia

XXX.XXX.187.130

Tak já jsem zatím jen mrkla na to nejčastější a DKK, DLK a spondylozu budeme chtít u rodičů negativní. To se dá vykomunikovat i emailem, když to není uvedeno. Jako větší problém vidím vybrat dobrou povahu, protože to co někdy vidím na cvičáku je na mašli. Pokud maliny mají jiné zdravotní problémy oceníme další rady 🙂

13.11.2019 09:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

zolia napsal(a):
Tak já jsem zatím jen mrkla na to nejčastější a DKK, DLK a spondylozu budeme chtít u rodičů negativní. To se dá vykomunikovat i emailem, když to není uvedeno. Jako větší problém vidím vybrat dobrou povahu, protože to co někdy vidím na cvičáku je na mašli. Pokud maliny mají jiné zdravotní problémy oceníme další rady 🙂

Dysplazie není to co maliňáky trápí - daleko horší jsou teď autoimunitní problémy, linie které nesou selhávání ledvin, jater, neurologické problémy (epilepsie, ataxie). Tohle je daleko větší průšvih, o kterém se nemluví

13.11.2019 09:30
zolia

XXX.XXX.187.130

Tak to bohužel nejsou jen maliny. Mám pocit, že na ,,špatný pajšl,, narazíte už skoro u všech plemen. Jenže když tohle plemeno nedělám musím spoléhat na vyšetření na papíře.

13.11.2019 09:32
keissa

XXX.XXX.155.174

zolia napsal(a):

DKK i DLK pokud jsou to jedničky není žádný prušvih a ani problém a často je to i subjektivní pohled posuzovatele. ,kdy jeden napíše nulové hodnocení a druhý tam dá jedničky ,.
Pes velikosti malinoise s tím nebude mít žádne zdravotní omezení nebo problém .
Ataxie se testuje ale ... uvidíme co přinese čas a co dalšího se v souvislosti s tím objeví .
Jeden z dalších problemu je krmitelnost ... kdy některé maliny nejsou schopné přibrat i při několikanásobku krmne dávky a stále vypadaji jak s koncentráku .. to je většinou též projev nervozity .

13.11.2019 09:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

zolia napsal(a):
Tak to bohužel nejsou jen maliny. Mám pocit, že na ,,špatný pajšl,, narazíte už skoro u všech plemen. Jenže když tohle plemeno nedělám musím spoléhat na vyšetření na papíře.

Právě proto píšu, že je potřeba ta zvířata znát - kdo se v tom vyloženě nepochybuje, a aktivně se o to nezajímá, ten nemá šanci se v tom zorientovat.

A bohužel i u malin už to začíná být
docela časovaná bomba

13.11.2019 09:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

keissa napsal(a):
DKK i DLK pokud jsou to jedničky není žádný prušvih a ani problém a často je to i subjektivní pohled posuzovatele. ,kdy jeden napíše nulové hodnocení a druhý tam dá jedničky ,.
Pes velikosti malinoise s tím nebude mít žádne zdravotní omezení nebo problém .
Ataxie se testuje ale ... uvidíme co přinese čas a co dalšího se v souvislosti s tím objeví .
Jeden z dalších problemu je krmitelnost ... kdy některé maliny nejsou schopné přibrat i při několikanásobku krmne dávky a stále vypadaji jak s koncentráku .. to je většinou též projev nervozity .

Ataxie se testují 2 typy z dosud identifikovaných asi 7, takže tady je jen malá vypovídající hodnota.

... bohužel těch problémů je daleko víc, a vzhledem k příbuznosti maliňáků v ČR, na nás myslím v budoucnu čeká docela nepříjemné překvapení.

Teď jsem rok vybírala kryciho psa pro svou fenu, a z cca 200 psů mi ve výběru zůstali 3 o kterých by se dalo uvažovat (a to mám fenu nepříuznou prakticky na všechno).

13.11.2019 10:01
zolia

XXX.XXX.187.130

No to bysme ale mohli všichni pejskarinu zabalit a začít chovat rybičky 😁. Některé věci nejde mít úplně pod kontrolou.
Navrch takhle důkladně jsem testovala rodiče svého psa 2x genetika, DKK, pately, 2x vyšetření očí, MVD a pes je alergiky a hluchý na jedno ucho🙄. Ale zbytek je naprosto zdravý.

13.11.2019 10:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

zolia napsal(a):
No to bysme ale mohli všichni pejskarinu zabalit a začít chovat rybičky 😁. Některé věci nejde mít úplně pod kontrolou.
Navrch takhle důkladně jsem testovala rodiče svého psa 2x genetika, DKK, pately, 2x vyšetření očí, MVD a pes je alergiky a hluchý na jedno ucho🙄. Ale zbytek je naprosto zdravý.

Njn, ono to prostě na papíře všechno vypadá hezčeji než v té realitě, proto je potřeba se koukat víc na tu realitu

13.11.2019 10:07
keissa

XXX.XXX.155.174

zolia napsal(a):

někdy mám dojem že se kupují zdravotní vyšetření a testy a ne štěně ....

13.11.2019 10:15
zolia

XXX.XXX.187.130

Souhlas👍. Základní věci vyšetřit a hlavně koukat na povahu.
Nicméně je to práce ,,taky chovatelů,, co nakryji všechno vším. A taky my jsme deformovaní, normální člověk to tak neřeší 😁

13.11.2019 12:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

zolia napsal(a):
Souhlas👍. Základní věci vyšetřit a hlavně koukat na povahu.
Nicméně je to práce ,,taky chovatelů,, co nakryji všechno vším. A taky my jsme deformovaní, normální člověk to tak neřeší 😁

Pro mě základní věc vědět o těch zvířatech maximum i ze zákulisních zdrojů, protože pak třeba zjistíte, že dost používaný plemenik má v 6,5 letech takový problémy s imunitou, že má mokvající boláky po celém těle, nebo že jiní psi co je mají v rodokmenu skoro všichni BOM narození v ČR padli od 7-9 let na selhání ledvin, a spousta dalších věcí, kterým by se člověk měl chtít obloukem vyhnout...

13.11.2019 13:00
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Pro mě základní věc vědět o těch zvířatech maximum i ze zákulisních zdrojů, protože pak třeba zjistíte, že dost používaný plemenik má v 6,5 letech takový problémy s imunitou, že má mokvající boláky po celém těle, nebo že jiní psi co je mají v rodokmenu skoro všichni BOM narození v ČR padli od 7-9 let na selhání ledvin, a spousta dalších věcí, kterým by se člověk měl chtít obloukem vyhnout...

no nazdar. a to jsem si myslela kdovíjak to není zdravé plemeno :(

13.11.2019 13:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

GAELLE napsal(a):
no nazdar. a to jsem si myslela kdovíjak to není zdravé plemeno :(

Pokud se lidi neproberou, tak dopadneme jako ovčáci, a to fakt nepřeháním

13.11.2019 13:47
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Pokud se lidi neproberou, tak dopadneme jako ovčáci, a to fakt nepřeháním

tak to je hodně smutné. a to jsem minule obdivovala na té historické fotce jak se jejich vzhled skoro nezměnil..................byla by to velká škoda

13.11.2019 14:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.57.112

GAELLE napsal(a):
tak to je hodně smutné. a to jsem minule obdivovala na té historické fotce jak se jejich vzhled skoro nezměnil..................byla by to velká škoda

V exteriéru se asi nic moc nezmění, ale to na čem se teď ve velkým množí je k pláči

Přidejte reakci

Přidat smajlík