Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Den1

18.11.2019 10:04
Den1

XXX.XXX.24.245

Dobrý den, máte někdo ověřený způsob jak pomoci pigmentaci pysků a nosní houby? Moje žíhaná fenka má pigmentu na pár místech málo. Je jí 6 měsíců a oba rodiče jsou perfektně pigmentovaní. Chtěla bych přírodě trochu pomoci. Díky a prosím o komentování poté ty kteří mají zkušenosti. Všem přeji pěkný den.

18.11.2019 10:34
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

To je nějaká provokace? Já osobně si nedokážu představit, že bych svému dalmatinovi třeba domalovával tečky...

Co máte za plemeno? Je to výluková vada?

Jeana12

18.11.2019 10:49
Jeana12

XXX.XXX.128.109

Den1 napsal(a):
Dobrý den, máte někdo ověřený způsob jak pomoci pigmentaci pysků a nosní houby? Moje žíhaná fenka má pigmentu na pár místech málo. Je jí 6 měsíců a oba rodiče jsou perfektně pigmentovaní. Chtěla bych přírodě trochu pomoci. Díky a prosím o komentování poté ty kteří mají zkušenosti. Všem přeji pěkný den.

Jestli umíte německy, zkuste kontaktovat tuhle paní, ta bude vědět.

18.11.2019 11:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jeana12 napsal(a):
Jestli umíte německy, zkuste kontaktovat tuhle paní, ta bude vědět.

18.11.2019 15:06
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Pokud vím, pigmentaci sliznic změnit nelze. Je daná geneticky a šlus.

18.11.2019 16:08
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Pigmentaci zvýrazňuje podávání mořské řasy. Pokud ale pes nemá v půl roce dostatečný pigment, je velmi pravděpodobné, že ho prostě nemá geneticky, a s tím neuděláte naprosto nic. Je pravda, že s postupujícím věkem se třeba nosní houba pomalu dopigmentovává. Domnívat se ale, že nedostatek pigmentu napravíte jakýmkoliv „neinvazivním“ způsobem, je iluzorní.

19.11.2019 23:05
b.k

XXX.XXX.210.254

Dasvo napsal(a):
Pigmentaci zvýrazňuje podávání mořské řasy. Pokud ale pes nemá v půl roce dostatečný pigment, je velmi pravděpodobné, že ho prostě nemá geneticky, a s tím neuděláte naprosto nic. Je pravda, že s postupujícím věkem se třeba nosní houba pomalu dopigmentovává. Domnívat se ale, že nedostatek pigmentu napravíte jakýmkoliv „neinvazivním“ způsobem, je iluzorní.

Mořská řasa jedna doporučována možnost. Těch přípravků už jsou na trhu mraky.

Ale nesouhlasím s tím věkovým omezením. Půl roku je nic..

Měla jsem psa s pp s nedobarvenou nosní houbou a všichni! (poradce chovu,rozhodčí na výstavě...) mě řekli ,že už to tak zůstane.
No a nezůstalo - nosík se plně dobarvil až kolem jednoho roku zvířete. A to jsem žádné podpůrné prostředky ani nedávala.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.11.2019 09:18

Měla jsem 3 berńáky s různě nedopigmentovaným nosem či pysky,Nos se dopigmentoval vždy,ikdyž někdy i po roce.Pysky jak kdy.Někdy zůstal bílý flíček.

20.11.2019 14:54
Dasvo

XXX.XXX.101.12

b.k napsal(a):
Mořská řasa jedna doporučována možnost. Těch přípravků už jsou na trhu mraky.

Ale nesouhlasím s tím věkovým omezením. Půl roku je nic..

Měla jsem psa s pp s nedobarvenou nosní houbou a všichni! (poradce chovu,rozhodčí na výstavě...) mě řekli ,že už to tak zůstane.
No a nezůstalo - nosík se plně dobarvil až kolem jednoho roku zvířete. A to jsem žádné podpůrné prostředky ani nedávala.

Jenže pes, který se dopigmentuje až v roce nebo později, má genetický nedostatek pigmentu. (O tom, že se dopigmentovává v podstatě celý život, jsem psal už v tom prvním příspěvku.)
Když to trochu přeženu, je to totéž, jako byste tvrdila, že pes, kterému sestoupí koule v půl roce vlastně není kryptorchid. Je. A s pigmentem je to stejné - buď ho štěně má, nebo nemá. Fakt, že se dopigmentuje v roce, nic nemění na tom, že má nedostatek (ne-li přímo vadu).
,

20.11.2019 23:23
b.k

XXX.XXX.210.254

Dasvo napsal(a):
Jenže pes, který se dopigmentuje až v roce nebo později, má genetický nedostatek pigmentu. (O tom, že se dopigmentovává v podstatě celý život, jsem psal už v tom prvním příspěvku.)
Když to trochu přeženu, je to totéž, jako byste tvrdila, že pes, kterému sestoupí koule v půl roce vlastně není kryptorchid. Je. A s pigmentem je to stejné - buď ho štěně má, nebo nemá. Fakt, že se dopigmentuje v roce, nic nemění na tom, že má nedostatek (ne-li přímo vadu).
,

Tak tentokrát hrubě nesouhlasím .

Hlavně pak s tímto:
Když to trochu přeženu, je to totéž, jako byste tvrdila, že pes, kterému sestoupí koule v půl roce vlastně není kryptorchid

Samozdřejmě,že není! Kam na to chodíte?

A toto co je za blbost?
A s pigmentem je to stejné - buď ho štěně má, nebo nemá. Fakt, že se dopigmentuje v roce, nic nemění na tom, že má nedostatek (ne-li přímo vadu).

Jakou má teda vadu?

21.11.2019 14:12
Dasvo

XXX.XXX.101.12

b.k napsal(a):
Tak tentokrát hrubě nesouhlasím .

Hlavně pak s tímto:
Když to trochu přeženu, je to totéž, jako byste tvrdila, že pes, kterému sestoupí koule v půl roce vlastně není kryptorchid

Samozdřejmě,že není! Kam na to chodíte?

A toto co je za blbost?
A s pigmentem je to stejné - buď ho štěně má, nebo nemá. Fakt, že se dopigmentuje v roce, nic nemění na tom, že má nedostatek (ne-li přímo vadu).

Jakou má teda vadu?

Chápu to správně, že podle Vás je normální a v pohodě, když varlata sestoupí v půl roce, a není to nic proti ničemu? A zařazení do chovu je u takového zvířete taky v pohodě? Tak to pak jo, to nemá debata žádný smysl.

21.11.2019 20:18
b.k

XXX.XXX.210.240

Dasvo napsal(a):
Chápu to správně, že podle Vás je normální a v pohodě, když varlata sestoupí v půl roce, a není to nic proti ničemu? A zařazení do chovu je u takového zvířete taky v pohodě? Tak to pak jo, to nemá debata žádný smysl.

Ano chápete mě správně. Fajn já s Váma o tom nutně diskutovat nepotřebuji.

21.11.2019 22:20

b.k napsal(a):
Ano chápete mě správně. Fajn já s Váma o tom nutně diskutovat nepotřebuji.

Nedávno měli vrh známí, fena x generací zpět nikde žádný problém, krycí pes komplet a 2 krypťáci ve vrhu. Málem je kleplo. Pak se složitě dobrali info, že pes měl problém, ale nakonec někdy v 5 m mu obě varlata zůstala venku. A v předcích se kryptorchid objevil, nejblíž bratr matky psa. Teoreticky by se měly vyřadit z chovu i feny z vrhu s problémem, protože u nich samozřejmě nevíte. Ale oká, nediskutujte.

21.11.2019 22:26

...náš čumáček a lysinka, prostě věkem se dobarvuje stále více , to Véčko už tam nemá(nosní houba je celá černá)- fotku nemůžu dohledat.....

25.11.2019 19:46

Přidejte reakci

Přidat smajlík