Tento pes se jmenoval Pluto. Jeho páníček a můj kamarád Kája si ho vzal kdysi z útulku. Minulý týden měl otravu a jel večer rychle na veterinu. Pohotovosti v Kladně nefungují, dojel tedy již s nechodícím psem na kliniku Jaggy Praha. Měl u sebe 1.500 Kč a pohotovost požadovala 3.000 Kč - ale ihned, ne, že se o psa postará a pak to páníček doplatí. Prostě je vyhodili. Nějaká veterinární přísaha, že jde v první řadě o zdraví a život a pak až o peníze? Nevím, zda existuje. Lidskost ale určitě neexistovala. Nehledalo se řešení, i když by to Kája doplatil hned, jak by peníze vyzvedl. Kája sledoval, jak mu pes trpí v bolestech a dostal se na veterinu až ráno (na jinou), když Plutovi již selhávaly ledviny a játra. Bylo pozdě. Kdyby ho Jaggy vzala, zachránili by ho. Ale měl jen půlku peněz. Konečně, kdo u sebe běžně vozí tři tísíce v kapse, že - když zrovna otrava se neptá a je rychlá? Za mne fatální selhání veteriny a systému pohotovosti. Pluto zemřel po dlouhých kapačkách (ty Kája zaplatil, samozřejmě, jiné veterině).
Myslím, že je potřeba, aby se o tomto nastavení systému vědělo. Pokud má někdo kontakt, kde by se to ještě dalo sdílet a mediálně šířit, sem s tím. Kája má video, jak mu pes umíral v náručí a trpěl - zbytečně, odmítnut profesionální veterinární klinikou Jaggy Praha. A jde na policii. Zda uspěje, nebo se mu vysmějí, to nevím. Ale tohle by se dít nemělo! Kájo drž se!
Kéž by sdílením se něco změnilo a nějaký jiný pes byl nehledě na obsah kapes páníčka zachráněn včas. Kort když by to doplatil hned pak, ne že jako nemá vůbec. A i kdyby ....
Další případ
Luc Nováčková Taky mám s Jaggy zkušnost, ale v Brně. Kočka se začala motat a měla špatnou koordinaci. Na jaggyně bylo řečeno, že to je určitě neurologickýho původu a je potřeba udělat operaci, která vyjde cca na 15 tis, protože bude zásah do mozku. Ve finále na jiné veterině v Brně jsme zjistili, že měl jenom bordel v uchu, kterej tlačil na bubínek, proto ta špatná koordinace těla. Veterinářka ucho vyčistila, já zaplatila 800,- a kočka je v pořádku. Představa, že bych ji nechala řezat úplně zbytečně mě děsí do ted.
krab
napsal(a):
Tento pes se jmenoval Pluto. Jeho páníček a můj kamarád Kája si ho vzal kdysi z útulku. Minulý týden měl otravu a jel večer rychle na veterinu. Pohotovosti v Kladně nefungují, dojel tedy již s nechodícím psem na kliniku Jaggy Praha. Měl u sebe 1.500 Kč a pohotovost požadovala 3.000 Kč - ale ihned, ne, že se o psa postará a pak to páníček doplatí. Prostě je vyhodili. Nějaká veterinární přísaha, že jde v první řadě o zdraví a život a pak až o peníze? Nevím, zda existuje. Lidskost ale určitě neexistovala. Nehledalo se řešení, i když by to Kája doplatil hned, jak by peníze vyzvedl. Kája sledoval, jak mu pes trpí v bolestech a dostal se na veterinu až ráno (na jinou), když Plutovi již selhávaly ledviny a játra. Bylo pozdě. Kdyby ho Jaggy vzala, zachránili by ho. Ale měl jen půlku peněz. Konečně, kdo u sebe běžně vozí tři tísíce v kapse, že - když zrovna otrava se neptá a je rychlá? Za mne fatální selhání veteriny a systému pohotovosti. Pluto zemřel po dlouhých kapačkách (ty Kája zaplatil, samozřejmě, jiné veterině).
Myslím, že je potřeba, aby se o tomto nastavení systému vědělo. Pokud má někdo kontakt, kde by se to ještě dalo sdílet a mediálně šířit, sem s tím. Kája má video, jak mu pes umíral v náručí a trpěl - zbytečně, odmítnut profesionální veterinární klinikou Jaggy Praha. A jde na policii. Zda uspěje, nebo se mu vysmějí, to nevím. Ale tohle by se dít nemělo! Kájo drž se!
Kéž by sdílením se něco změnilo a nějaký jiný pes byl nehledě na obsah kapes páníčka zachráněn včas. Kort když by to doplatil hned pak, ne že jako nemá vůbec. A i kdyby ....
Další případ
Luc Nováčková Taky mám s Jaggy zkušnost, ale v Brně. Kočka se začala motat a měla špatnou koordinaci. Na jaggyně bylo řečeno, že to je určitě neurologickýho původu a je potřeba udělat operaci, která vyjde cca na 15 tis, protože bude zásah do mozku. Ve finále na jiné veterině v Brně jsme zjistili, že měl jenom bordel v uchu, kterej tlačil na bubínek, proto ta špatná koordinace těla. Veterinářka ucho vyčistila, já zaplatila 800,- a kočka je v pořádku. Představa, že bych ji nechala řezat úplně zbytečně mě děsí do ted.
Pokud máte takové špatné zkušenosti, máte 3 možnosti
1. Vylít si srdce na Ifauně
2. Napsat podání na Komoru veterinárních lékařů v Brně
https://www.vetkom.cz/doporuceny-postup-s-nespokojenosti-s-veterinarnim-lekarem/
3. Obrátit se přímo na soud- což je možno i v případě, že vás neuspokojí řešení KVL
Každý veterinář je povinen poskytnout první pomoc.
----------------------------------------------------------------------
Uživatel s deaktivovaným účtem

lupus4
napsal(a):
mno myslím, že na Jaggy lze platit kartou, takže kdoví jak ...kdoví co
Na fb uz je i vyjadreni kliniky.
Popisuji to trochu jinak...
e) poskytnout první pomoc v kteroukoliv dobu. V době své nepřítomnosti na provozovně nebo záznamovém zařízení uvést zastupujícího kolegu nebo pracoviště, který se zastupováním souhlasí.
z profesního řádu KVL
Je jasné, že málo kdo pojede zbytečné v noci z Kladna do Prahy. A proti tvrzení , že šlo o banalitu stojí smrt zvířete. Porušení Profesního řádu je na straně veteriny v Kladně (nezajištění zástupu), tak Jaggy- neposkytnutí první pomoci.
Text kliniky, aby tu byla obě vyjádření:
Pravda je taková, že majitel přišel v pátek v noci se psem, který měl tři dny obtíže. Po sdělení pohotovostního příplatku a ceny začal být agresivní, nadával personálu nejvulgárnějšími výrazy a tak jsme ho odmítli ošetřit.
Druhý den několikrát volal, že nás zažaluje a potom jednou, že potřebuje ošetřit. Řekli jsme mu, že jej ošetříme, když se bude chovat slušně. Když přijel, sprostě křičel na kolegyni už od auta. Pak přijel jeho přítel a odvedl jej.
V žádném případě nehodláme být hromosvodem pro něčí vulgární frustrace. Kdokoli, kdo se bude chovat obdobně, nebude ošetřen a bude vykázán.
Vojtěch Novák
Zdroj:https://1url.cz/BMyrH

S touhle klinikou mám jen jednu zkušenost, nechávala jsem kdysi uspat fenu, byla sobota, za vyšetření a posléze uspani sidohromady vzali 3000,-. Vetka byla milá a soucitia se mnou.
Těžko říci, kde je pravda. Ale mám několikanásobné skušenosti, kdy mi veterináři odmítli po pracovní době ošetřit těžce nemocné zvíře ( pes stižený mrtvicí, těžká kolika u koně, vyhřezlá děloha po porodu kobyly + pár navíc). A nabízeli jsme cokoli. Většina nás poslala někam. Mám bohužel snad jen blbé a méně blbé zkušenosti , takže jsem s pánem.
I když připustíme, že pes měl potíže 3 dny, mohlo přece dojít ke zhoršení, kvůli kterému se majitel rozhodl na tu veterinu nakonec jet. Je mi záhadou, jak lze bez prohlídky a z kamerového záznamu bezpečně poznat, že pes není ohrožen na životě. Nestraním nikomu, jen mi některá udávaná fakta úplně nesedí.
Mousinka
napsal(a):
Uz je toho plny internet, pes dle zaznamu kamer nejevil znamky ohrožení zivota a majitel byl az příliš vulgární na personál.
Penize neměl ani na kartě ani hotově... navic po trech dnech řešit otravu psa je uz asi.pozdě ne?
Není , otrava jedem - kumatox- se projevuje až 2-3den po pozření. Navíc ho ani nevyšetřili. Jak mohli vědět, že nemá peníze na kartě ? Ale ani to neopravňuje odmítnout první pomoc. A že byla potřeba, dosvědčuje úhyn psa.
jahodapavel
napsal(a):
A vy byste nebyla, kdyby Vám odmítli ošetřit psa, který má bolesti. Já asi ano.
Mě takto v Praze na Jaggy taky odmítli o víkendu přijmout psa v akutním ohrožení života - měla hemolytickou anemii (hematokryt 11, potřebovala transfuzi, dárce i peníze jsme měli), takže si o téhle klinice nemyslím nic hezkého, ale než bych se handrkovala s takovým personálem, tak jsem jela na VFU do Brna, kde nastal naprosto jiný cvrkot (volali jsme dopředu, stejně jak na tu Jaggynu). Po příjezdu ve 23h. přijela sestra s vozíkem přímo na parkoviště k autu, a než jeden doktor fenu vyšetřil a zakanyloval, tak druhý už odebíral dárce..., celé to bylo absolutně sehrané a profesionální.
Ja se nebudu vyjadřovat konkrétně k té klinice - nemam s ní žádnou zkušenost a ani k tomu případu, protože kdo ví, jak to bylo.
Jen se zeptám - ono je na vet pohotovostich běžné, že se nejdříve platí? Já jsem se s tím ještě nesetkala. Během posledních pár měsíců jsem byla na pohotovosti dvakrát, pokaždé na jiné a ani na jedné po mě nechtěli žádné peníze dopředu, ani se mě nikdo neptal, jestli nějaké peníze mám. Tak mě jen zajímá, jestli jinde je to běžné?
marcelaamax
napsal(a):
Ja se nebudu vyjadřovat konkrétně k té klinice - nemam s ní žádnou zkušenost a ani k tomu případu, protože kdo ví, jak to bylo.
Jen se zeptám - ono je na vet pohotovostich běžné, že se nejdříve platí? Já jsem se s tím ještě nesetkala. Během posledních pár měsíců jsem byla na pohotovosti dvakrát, pokaždé na jiné a ani na jedné po mě nechtěli žádné peníze dopředu, ani se mě nikdo neptal, jestli nějaké peníze mám. Tak mě jen zajímá, jestli jinde je to běžné?
V Brně jsem nikdy před ošetřením nic neplatila, ale doktor v ambulanci mi dal podepsat papír, že souhlasím s předběžnou cenou, a dál se o peníze nestaral.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
V Brně jsem nikdy před ošetřením nic neplatila, ale doktor v ambulanci mi dal podepsat papír, že souhlasím s předběžnou cenou, a dál se o peníze nestaral.
Tam vystavuje fakturu účetní. Díval jsem se na FB Jaggy a co mne napadlo nejdřív, proč mají pohotovostní příplatek 3000 Kč z čehož je 1500 Kč na 1.den hospitalizace. Co když pes uhyne v den ošetření?

marcelaamax
napsal(a):
Tak trebas ja pred lety jela k (nasemu) vetovi s autem straznym kotetem (nasim kotetem) na "nasi veterinu" (xy let platebni historie) - vzali ji jako urgent atd... = rentgen plus zakladni vysetreni.
Po tom byla recena castka.
17 000,-.
Ja ok - cokoli - zachrante.
No a na to - sup na pokladnu.
Zaplat tech 17 000,- a pak se bude bavim dal.
Ja hned letela - ackoli jsem tou dobou mela na uctu max. 26 000,- (studentka).
Bez toho nic.
Kote behem tech procedur umrelo.
To cekani za to jiste nemohlo.
Ale ja postup Veta chapu.
Je to sice smutne, ale bez penez k veterinari nelez (navic agresivni...)...
Jak by to vymahal zpetne? Tezko, ze...
jahodapavel
napsal(a):
Existují i jiné způsoby (exekuce, trestní oznámení) chápal bych požadování písemného závazku.
Jinými slovy: když bude zvíře trpět a vy nebudete mít peníze, tak utrpení chápete?
Právě proto je veterinář povinen poskytnout první pomoc.
Zeptám se možná naivně, ale je veterinář ze zákona povinen jako lidský lékař a nebo tedy jen eticky tzn. "měl by". Děkuji.
3) Každý veterinární lékař je povinen:
a) vykonávat povolání podle svého nejlepšího svědomí,
b) řídit se zákony ČR a řády Komory,
c) odborně se dále vzdělávat,
d) zachovávat mlčenlivost o tom, co mu bylo svěřeno v rámci výkonu povolání, nebo s čím se seznámí při výkonu profese. Tato mlčenlivost není závazná, pokud by jí byl ohrožen veřejný zájem nebo porušeny obecně závazné právní předpisy.
e) poskytnout první pomoc v kteroukoliv dobu. V době své nepřítomnosti na provozovně nebo záznamovém zařízení uvést zastupujícího kolegu nebo pracoviště, který se zastupováním souhlasí.
marcelaamax
napsal(a):
Já vet pohotovost využila taky letos jednou, po tel. domluvě a na částku došla řeč až po ošetření. Jeli jsme narychlo, takže jsem pobrala, co jsem tak doma vyštrachala (bohužel u sebe právě nemívám téměř žádnou hotovost, všude platím kartou) a kartu úspěšně zapomněla, takže jsem nakonec měla jen část.
Že nevadí, doplatím později. Úplně v pohodě.
Ale tenhle případ neznám ani z jedné strany, tak se k němu nemůžu vyjadřovat, jen si prostě myslím, že nikdo nejezdí v noci na veterinu jen tak pro zábavu, a tak je dost blbý se obhajovat tím, že to nebylo potřeba, ať už byla situace kolem toho jakákoli.
Já o případech neošetření vím od známých.
Psa napadl snad ohař, potrhal mu zadek u konečníku.
Nová klinika, vybavená vším možným, drahá.
Všední den, hodinu před zavíračkou, poslali ho
pryč.
Pořád to vnitřně odmítám chápat.
Měli jsme staršího doktora, místo sona a ostatních
vymožeností , měl zkušenosti, byl obětavý, bral
telefon a přijel i v noci.
17.000,- za kotě by si nikdy nevzal. Bohužel, už není . . .
Není tu ani pohotovost,
Myslím, že mají nahrabáno, nemají zapotřebí sloužit
víkendy a v noci.

rapotacka11
napsal(a):
Zřejmě máte ještě iluze a málo zkušeností.
Co čekat od veterinářů, když sanitku s pacientem posílají v Praze od nemocnice k nemocnici.......Jasně jsem mimo téma.

napsal(a):
Tak trebas ja pred lety jela k (nasemu) vetovi s autem straznym kotetem (nasim kotetem) na "nasi veterinu" (xy let platebni historie) - vzali ji jako urgent atd... = rentgen plus zakladni vysetreni.
17 000,-.
Bez toho nic.
Já se zeptám b.lbě. Kotě zemřelo, jak to dopadlo se 17.000,-?
napsal(a):
17 000,-.
Bez toho nic.
No tak u našeho veta se tohle neřeší vůbec, tam funguje nějaká oboustranná důvěra. Ted, co jsem tam měla fenu minulý týden dvakrát na kapackach, a včera kontrola - jsem ještě neplatila. Ne, že já bych nechtěla, ale vet to nechtěl, že to necháme až na pondělí na kontrolu. Jsem si jistá, že kdyby bylo potřeba klidně i nějaké nákladné ošetření, operace, kdyby šlo o život - tak to můj vet udělá, i kdybych u sebe neměla ani korunu, peníze by se řešily až potom. A to i kdyby to bylo mimo ordinační hodiny a on byl zrovna doma. Ale to je zas trochu něco jiného, už se známe.
A ještě pro pana Jahodu: k bodu e - to znamená, že každý veterinář musí mít vyveseneho někde na dveřích veterináře, který drží pohotovost v hodinách, kdy vet neordinuje? Musí mít i ověřené, že zastupovany vet ordinuje, nemá třeba dovolenou?
je to doslovní znění z Profesního řádu KVL. Já jsem to tak dělal, taky jsem 20 let neměl vypnutý mobil. Ale dnes je jiná doba. Majitelé zvířat si tu situaci způsobili sami. Je převeterinářováno, ( Brno- přes 300 klinik, ambulancí a ošetřoven) v každé rtg, sono-z toho plyne málo pacientů, proto musí být vysoké ceny. na ulici asi 300m-3 vet. ordinace, každá musí mít vybavení.

Majitelé zvířat si tu situaci způsobili sami
? a to jak prosim?
V okolí mám dvě veter. "kliniky" ani jedna neslouží pohotovost. Když jsme měli psa na kapačkách večer jsme si ho museli brát domů a ráno zas přivézt.(účinek těch kapaček asi moc nebyl když měly být v kuse) ..............o tom že mu neuměli ani pořádně odebrat krev a změřit tlak ani nemluvím
a opakuji honosí se názvem klinika nebyl to žádný venkovský veterinář .
GAELLE
napsal(a):
V okolí mám dvě veter. "kliniky" ani jedna neslouží pohotovost. Když jsme měli psa na kapačkách večer jsme si ho museli brát domů a ráno zas přivézt.(účinek těch kapaček asi moc nebyl když měly být v kuse) ..............o tom že mu neuměli ani pořádně odebrat krev a změřit tlak ani nemluvím
No jo, ale k tomu, že si psa nenechali přes noc - pokud nemají pohotovost, tak já to chápu. Oni i veterináři potřebují někdy volno a mají svůj osobní život. Pokud by bylo nutné, aby byl pes na kapackach i pres noc, tak je přece možné najít veterinu s pohotovosti, kde je to možné. Navíc ti veterináři na klinikach bývají "pouze" zaměstnanci, mají nějakou pracovní dobu a asi tam ani nemohou zůstávat "jen tak" mimo pracovní dobu.
Ja kdyz jsem jezdila s předešlým psem na kapacky denně, tak abych nemusela o víkendu 30 km daleko a platit pohotovost, domluvila jsem se s vetem z okolí, který měl ordinační hodiny v sobotu dopoledne a jela tam - klinika, na které se pes léčil, s tím neměla nejmenší problém - ještě mi sebou dali vše potřebné. Později mi psa "napichovala" i známá ze zdravotnictvi - doma.
Jenže ti venkovští veterináři začínali v době, kdy nebylo sono, 1rtg v kraji, biochemii nikdo neudělal. Dnes studentům tlučou do hlav nemoci, které se vyskytnou v Evropě 10x za rok a studenti neumí odebrat krev, Každý mladý chce zbohatnout během 2 let, jezdit na dovolenou do Thajska. Navíc se zrušila povinná atestace. Když se podíváte na curiculum vitae zaměstnanců, tak tam uvádějí 1 denní kurzy,stáže v zahraničí kde dělali instrumentáře. Tím ovšem nechci říci, že to platí plošně.

V létě jsme čekali na očkování, čekárna plná lidí, 3 z toho šli vyndat klíště. Měla jsem chuť jim je vytáhnout ( krokodýlka mám v autě pořád), měla bych 1000,-- a byla dřív na řadě. A tak je to stále - čekárna narvaná.
GAELLE
napsal(a):
Nechci to nijak zobecňovat, ale já ke klinikám nemám takovou důvěru jako v to, když jedu za konkrétním, byť vesnickým veterinářem, který má třeba polovinu z toho, co má ve vybavení klinika, ale zase zkušenosti, které podstatná část zaměstnanců kliniky třeba ještě ani nestihla nasbírat.
Atheira
napsal(a):
Nechci to nijak zobecňovat, ale já ke klinikám nemám takovou důvěru jako v to, když jedu za konkrétním, byť vesnickým veterinářem, který má třeba polovinu z toho, co má ve vybavení klinika, ale zase zkušenosti, které podstatná část zaměstnanců kliniky třeba ještě ani nestihla nasbírat.
tak bohužel "naše" veterinářka stála za ............ale to víme až teď. A klinika by právě měla disponovat tím vybavením které běžný veterinář nemá a také bych předpokládala větší znalosti lékařů..............bohužel všude to tak není o tom jsme se přesvědčili Tu jednu z klinik známá doporučovala, ona byla spokojena my vůbec. Pak jsme vezli psa až na VFU do Brna, tam mu pomohli ale dostal se tam pozdě.............nakonec po dvou měsících stejně zemřel (selhání ledvin). kdybych tehy věděla co vím dnes postupovali bychom naprosto jinak. Ale to je pozdě bycha honit. Rozhodně pokud bude nový pes ani jednu z těchto klinik už s ním nenavštívíme.......
Atheira
napsal(a):
Já se přiznám, že nemám důvěru ani k veterinářům, které osobně neznám, nebo na ně nemám dobré reference od kamarádů - to, co dnes ordinuje, je opravdu peklo!
Viz. zmíněná fena, co mi ji nepřijali na Jaggy (ani na Vet centru ve Stodůlkách, kde je přímo transfuzní stanice a krevní banka). Do Prahy nás totiž odkázali z Plzně, kde nás přijali na jedné jediné klinice, ale tam neuměli odebrat krev a provést transfuzi (byť byli jinak mílí a empatičtí).
Na ostatních veterinách nás poslali do háje rovnou, a jedny kteří měli pohotovost, ale nechtěli se otravovat 2 hodiny s jedním pacientem, jsme aspoň uprosili, ať nám prodají transfuzní set, protože ten zase neměli na té klinice, kde nás byli ochotni přijmout. Tam se pak zjistilo, že toho transfuzního setu je jen polovina (část pro odběr, ale ne ta pro příjem), a ještě nám neodborným odběrem znehodnotili krev od dárce, a museli jsme jet pro dalšího - srazilo se jim to, protože se pokoušeli hodinu a půl odebrat krev z nohy, a hrozně se divili, když jsem jim řekla, že se to dělá z krku
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já se přiznám, že nemám důvěru ani k veterinářům, které osobně neznám, nebo na ně nemám dobré reference od kamarádů - to, co dnes ordinuje, je opravdu peklo!
Viz. zmíněná fena, co mi ji nepřijali na Jaggy (ani na Vet centru ve Stodůlkách, kde je přímo transfuzní stanice a krevní banka). Do Prahy nás totiž odkázali z Plzně, kde nás přijali na jedné jediné klinice, ale tam neuměli odebrat krev a provést transfuzi (byť byli jinak mílí a empatičtí).
Na ostatních veterinách nás poslali do háje rovnou, a jedny kteří měli pohotovost, ale nechtěli se otravovat 2 hodiny s jedním pacientem, jsme aspoň uprosili, ať nám prodají transfuzní set, protože ten zase neměli na té klinice, kde nás byli ochotni přijmout. Tam se pak zjistilo, že toho transfuzního setu je jen polovina (část pro odběr, ale ne ta pro příjem), a ještě nám neodborným odběrem znehodnotili krev od dárce, a museli jsme jet pro dalšího - srazilo se jim to, protože se pokoušeli hodinu a půl odebrat krev z nohy, a hrozně se divili, když jsem jim řekla, že se to dělá z krku
no comment. máme bohužel podobné zkušenosti :(
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To, co teď vídám jako novou generaci veterinářů jsou opravdu jen překupníci s léčivy, a vůbec si neumím představit, že bych jim svěřila psa, byť jen na běžný chirurgický úkon typu kastrace apod.
to je ovšem hrůza...........a jinak souhlas včetně vnucování značek granulí
jahodapavel
napsal(a):
Ještě jste nepochopila? Špatnou zkušenost mají téměř všichni, ale kolik lidí napsalo stížnost? Každý si řekne , že pes umřel a příště už tam nepůjdu. Ale jiní tam půjdou.
když jsem dotyčné veterinářce napsala na profil recenzi byla okamžitě smazaná. A tak je to se vším. Čest vyjímkám, jednu takovou jsme poznali
jahodapavel
napsal(a):
Psát někomu na profil je nesmysl. Komora má garantovat odbornost, tak je třeba poslat podnět předsedkyni revizní komise Adresa i postup jsou na stránkách komory.
doufám že už se s podobným jednáním nepotkám, po roce už to řešit nebudu. V lidské medicíně jsem si takto na lékaře stěžovala, pochybení doložila a co myslíte jaký byl výsledek?
Vy nejste členem, tak co vyřeší komora vás nemusí zajímat. Kdybych byl přesvědčen o své pravdě, dal bych to soudu.
Byl tady případ s jezevčíkem. Výhřez meziobratlové ploténky. 2 možnosti léčby
1. paliativní 20% úspěšnost
2. chirurgická 50-60%
Pracoviště provádělo chir. léčbu. Operace stála několik desítek tisíc.
Až se našel majitel, který nechtěl psa ochrnutého na zadek a nechal jej utratit a pitvat.
Aco myslíte že při pitvě našli? Proříznutou a zašitou kůži.
Petrpan1

XXX.XXX.233.16
Ano ono je to s veterinářu asi větší a větší bída. A je fakt, že kdysi byl takovej obyčejnej vet schopnej kouzlit i s tím prd, co měl k dispozici, a to od kobyly, přes králíky po psa. Nadruhou stranu to není tak dávno, co se spousta věcí prostě neřešila, protože nebylo jak, a pes pošel, nikdo si ale nestěžoval. Dnes je těch možností podstatně víc, ale mnohdy se prostě nedá dělat víc než čekat. Třeba lehčí autoúraz u psa, dobře udělá se rtg, nenajde se nic, ale pes nežere, dostane injekce a nadoma prášky, několik dní se nelepší ale ono se prostě víc než dát kapačku a čekat jak se s tím popere nedá. Nadruhou stranu je jasný, že když si splete zánět dělohy s nachlazením tak už se nedá mluvit o veterinářivi. Chci tím jen napsat, že veterináŕi se mění, ale ne vždy k horšímu, zatímco zvířata se nezměnila, pořád si ten problém prostě nepopíšou. Takže sice asi přibylo řezníků, ale i lidí co čekají zázraky, a místo aby si se psem užili ty svoje, někdy roky, někdy měsíce, tak na ně kašlou a pak když se néco zvrtne, cítí křivdu a budou se někdy až nesmyslně hádat. Takže kvalitní péči chceme určitě všichni a vrámci možností i pro zvířata, ale když to není opravdu donebevolající chyba, která zapříčinila fatální konec, tak je potřeba jít dál. Zvíře tu nemusí být dlouho, aby si život užilo a ani nad tím takhle neuvažuje (narozdíl od lidí), tak chci jen poradit aby se tím lidi netrápili, je to zbytečné a sami si tím ubližují. To jen taková úvaha, tím nechci říct, že by ta naše touha udržet tu mazla měla být špatná, ale někdy je potřeba tu sobeckost polknout, nebo se i (snad se tu na mě nesesype kritika) zvážit jestli to finančně zato, a není lepší zase umožnit radost dalšímu. Ale to už trochu odbíhám, jen jsem chtěl aby ta mince byla viděna ze dvou stran, nejsem veterinář a ani jejich nekritický zastánce, ale.
jahodapavel
napsal(a):
Vy nejste členem, tak co vyřeší komora vás nemusí zajímat. Kdybych byl přesvědčen o své pravdě, dal bych to soudu.
Byl tady případ s jezevčíkem. Výhřez meziobratlové ploténky. 2 možnosti léčby
1. paliativní 20% úspěšnost
2. chirurgická 50-60%
Pracoviště provádělo chir. léčbu. Operace stála několik desítek tisíc.
Až se našel majitel, který nechtěl psa ochrnutého na zadek a nechal jej utratit a pitvat.
Aco myslíte že při pitvě našli? Proříznutou a zašitou kůži.
To tak srazilo auto psa. Jeli na místní, mezi laiky vyhlášenou a mezi zkušenými proklínanou kliniku. Pes hned na sál, zlomená kost v noze, šrouby, operace nějak přes 12K, pes vrácen majitelce s gipsem na noze a příkazem chodit na převazy. Majitelce se dostalo od veřejnosti pár informací, což ji zviklalo a tak jela na převaz jinam. Aaaaaa překvapení - pod gipsem byla krásná zdravá noha, bez jakéhokoliv porušení kůže.

impact
napsal(a):
To tak srazilo auto psa. Jeli na místní, mezi laiky vyhlášenou a mezi zkušenými proklínanou kliniku. Pes hned na sál, zlomená kost v noze, šrouby, operace nějak přes 12K, pes vrácen majitelce s gipsem na noze a příkazem chodit na převazy. Majitelce se dostalo od veřejnosti pár informací, což ji zviklalo a tak jela na převaz jinam. Aaaaaa překvapení - pod gipsem byla krásná zdravá noha, bez jakéhokoliv porušení kůže.
Hezký příběh. A jak to dopadlo? Vrátili aspoň tu částku, nebo jim dokonce odebrali
( co?), co má veterinář ? Licenci, živnosťák ?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Mojí feně dárci brali krev z nohy a nic se nesrazilo.Je úplně jedno odkud ji berete.
jahodapavel
napsal(a):
Jenže ti venkovští veterináři začínali v době, kdy nebylo sono, 1rtg v kraji, biochemii nikdo neudělal. Dnes studentům tlučou do hlav nemoci, které se vyskytnou v Evropě 10x za rok a studenti neumí odebrat krev, Každý mladý chce zbohatnout během 2 let, jezdit na dovolenou do Thajska. Navíc se zrušila povinná atestace. Když se podíváte na curiculum vitae zaměstnanců, tak tam uvádějí 1 denní kurzy,stáže v zahraničí kde dělali instrumentáře. Tím ovšem nechci říci, že to platí plošně.
Mám veterináře, který je již z té "starší" generace a nikdy bych neměnila. Ordinuje sám, ale je dostupný na mobilu stále, ochotný přijet kdykoliv domů, pokud je třeba. Jasně, že ne každému, je to právě o důvěře, jsem stálý klient 10 let s celou početnou zvířecí smečkou. Jezdím k němu se vším - od očkování po porody či úrazy. Stalo se několikrát, že doporučil návštěvu jiného veta - odborníka na danou oblast (např. ortopeda), doporučil 2 - 3 a výběr nechal na nás. Když jsme jeli narychlo, s postřeleným kocourkem, neměla jsem sebou ani korunu a nevadilo to. Pokud mám nějaké zvířátko více nemocné, na několik návštěv, platím většinou až po skončení léčby. Za uspání zvířátka, pro které již není jiná možnost, vet nikdy nic nechce, naopak dokáže citlivě poradit, zda už vážně není naděje a objedná na dobu mimo ordinační hodiny, aby byl čas a klid na poslední rozloučení.Neměnila bych, ale vím, že je to spíše bílá vrána. Děsím se toho, že taky jednou bude chtít jít do důchodu.
napsal(a):
S touhle klinikou mám jen jednu zkušenost, nechávala jsem kdysi uspat fenu, byla sobota, za vyšetření a posléze uspani sidohromady vzali 3000,-. Vetka byla milá a soucitia se mnou.
Mám jinou zkušenost. S veterinářkou u nás. Přijela uspat fenku v sobotu k nám domů. Vzala s sebou pána, který Bety po úmrtí odnesl. Platila jsem cca 800,-
sisi58
napsal(a):
Mám jinou zkušenost. S veterinářkou u nás. Přijela uspat fenku v sobotu k nám domů. Vzala s sebou pána, který Bety po úmrtí odnesl. Platila jsem cca 800,-
Nám vet taky přijel psa uspat domu, v neděli večer, ve svém volnu. Peníze v tu chvíli nechtěl žádné, že ať se stavíme srovnat až bude líp. Platili jsme tuším okolo 600-800. Ale to se asi nedá moc srovnávat s velkou klinikou.
Jinak já si myslela, že zrovna Jaggy je fakt vyhlášena, tuším, že i tady bývalá hodně doporučována. Ale ono na těch klinikach asi i záleží na tom, na jakého dr zrovna narazíte, když se tam točí.
rapotacka11
napsal(a):
Nemocnice odmítla hocha v kómatu. Pomohl až zápal plic
Dnes 15:03
To ale nemůžete srovnávat. Do nemocnice se přijímají lidé k léčení a v akutním stavu, nikdo vám nepřijme třeba dementní babičku na hlídání, protože potřebujete na operaci, od toho není nemocnice. To je třeba domluvit si sociální službu. Nehledě na to, že péče o takového pacienta je velmi nákladná a pokud nemá nemocnice jak to zdůvodnit, tak jim to pojišťovna nezaplatí a nedivila bych se ani, kdyby je pokutovala, protože podobnou péči nemají ve smluvním vztahu a nemůžou za ni požadovat platby ani úhradu spotřebovaného materiálu.
To opravdu nelze srovnávat.
Za jeho stav může zdravotnictví", měli by pomoci, vždyť je nezneužívají.
V pondělí po poledni zavolali lékaři otci, že si může Matěje odvézt domů.
Takže po čtyřech dnech mu vyléčili zápal plic s vodou na plicích.
Budu se snažit, aby syn mohl ještě v nemocnici zůstat,“ řekl Kocián.
marcelaamax
napsal(a):
Nám vet taky přijel psa uspat domu, v neděli večer, ve svém volnu. Peníze v tu chvíli nechtěl žádné, že ať se stavíme srovnat až bude líp. Platili jsme tuším okolo 600-800. Ale to se asi nedá moc srovnávat s velkou klinikou.
Jinak já si myslela, že zrovna Jaggy je fakt vyhlášena, tuším, že i tady bývalá hodně doporučována. Ale ono na těch klinikach asi i záleží na tom, na jakého dr zrovna narazíte, když se tam točí.
Jaggy byla vyhlášená, ale už dlouho to tam jde z kopce, protože odírají doktory takovým způsobem, že tam nikdo nechce dělat, takže běžná praxe je, že tam jde jen čerstvý absolvent, aby získal nějakou praxi, a při první příležitosti uteče.
Na pohotovosti je běžně jeden doktor bez praxe a nemůže rozhodovat o operacích, a k tomu má na starost celou hospitalizaci (venčení, podání léků, výměna kapaček +řešení komplikací), takže ani není v jeho silách brát něco náročnějších, co přijde na pohotovost v noci, neb sestra odchází v 23,00 h., a pak je tam na všechno sám...
rapotacka11
napsal(a):
To opravdu nelze srovnávat.
Za jeho stav může zdravotnictví", měli by pomoci, vždyť je nezneužívají.
V pondělí po poledni zavolali lékaři otci, že si může Matěje odvézt domů.
Takže po čtyřech dnech mu vyléčili zápal plic s vodou na plicích.
Budu se snažit, aby syn mohl ještě v nemocnici zůstat,“ řekl Kocián.
Takže to chápu dobře, že nedokážete rozlišit pojmy sociální a zdravotní péče?
Dotaz
napsal(a):
To ale nemůžete srovnávat. Do nemocnice se přijímají lidé k léčení a v akutním stavu, nikdo vám nepřijme třeba dementní babičku na hlídání, protože potřebujete na operaci, od toho není nemocnice. To je třeba domluvit si sociální službu. Nehledě na to, že péče o takového pacienta je velmi nákladná a pokud nemá nemocnice jak to zdůvodnit, tak jim to pojišťovna nezaplatí a nedivila bych se ani, kdyby je pokutovala, protože podobnou péči nemají ve smluvním vztahu a nemůžou za ni požadovat platby ani úhradu spotřebovaného materiálu.
No nevím, všude píšou, že na rozdíl od dementní babičky ten kluk potřebuje zdravotnickou péči a sociální služby se o něj starat nemůžou. Takže asi do té nemocnice patří.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jaggy byla vyhlášená, ale už dlouho to tam jde z kopce, protože odírají doktory takovým způsobem, že tam nikdo nechce dělat, takže běžná praxe je, že tam jde jen čerstvý absolvent, aby získal nějakou praxi, a při první příležitosti uteče.
Na pohotovosti je běžně jeden doktor bez praxe a nemůže rozhodovat o operacích, a k tomu má na starost celou hospitalizaci (venčení, podání léků, výměna kapaček +řešení komplikací), takže ani není v jeho silách brát něco náročnějších, co přijde na pohotovost v noci, neb sestra odchází v 23,00 h., a pak je tam na všechno sám...
Díky za info.
My jsme dříve chodili k takovému vesnickému vetovi - na očkování a občas s nějakým menším problémem. Byl to takový ten klasický vet, co dělal ještě někde v kravíně, očkoval králíky atd.. Tak na očkování to stačilo, když pes pak začal marodit, tak jsem začala hledat někoho "lepšího", protože ten vet ho léčil homeopatikama a i když bych řekla, že to trošku pomáhalo, tak nic moc a chtěla jsem vědět, co mu je. Ale zase musím říct, že třeba strejdovi zachránil fretku, se kterou si ani na klinice nevěděli rady.
No narazila jsem na veta, který začal dělat ve vedlejší vesnici - nejdříve v obceních prostorách, párkrát do týdne pár hodin. Protože jinak dělal (a stále dělá) ještě v jednom městě na klinice. Je to mladý vet, ale s úplně skvělým osobním přístupem. Dříve neměl v ordinaci žádné vybavení, ale vždy mi doporučil konkrétně někoho. Postupem času si udělal ve vesnici vlastní ordinaci, začal dělat více tam a méně na klinice. Pořád se vzdělává a rozšiřuje vybavení ordinace. Když je potřeba přijede domů mimo ordinační hodiny, nebo mimo ty hodiny přijde do ordinace. Když bral předešlý pes pravidelně léky, tak mi je třeba i vozil domů, když jel okolo. A velmi oceňuji i to, že mu opravdu nejde jen o peníze, necpe vám hned to nejdražší, klidně vám poradí nějakou alternativu, kterou si můžete koupit samy. A když si opravdu neví rady, tak to prostě normálně přizná a doporučí vám někoho jiného - toho si taky vážím. Prostě nemůžu si stěžovat. Akorát tedy se stal tady v okolí fakt vyhlášeným a začali k němu jezdit lidi i ze širšího okolí a mívá pořád narváno. A jelikož asi nestíhal, tak má občas na výpomoc ještě jednu doktorku. Ale zase není problém se objednat přímo k němu. Jsem opravdu ráda, že tady je, protože jinak fakt nevím, kam bych se psy chodila - ve vedlejším měste je klinika, taková malá - kde mám špatnou zkušenost a ještě k tomu je tam hrozný přístup, nešla bych tam už jen z principu kvůli jednání a chování pana doktora, to radši jedu 30 km ....
No a pak k těm klinikám - jak už jsem psala, tam záleželo, na koho jsem narazila. Ale zatímco u vetů soukromníků mi přijde, že mají tak nějak lepší přístup, více se snaží si udělat dobré jméno, tak u vetů, kteří jsou zaměstnanci kliniky mi kolikrát přijde, že je jim to úplně jedno, ale samozřejmě to neplatí u všech.
A i vesnickým vetem mám taky čerstvou nic moc zkušenost - teď jak na tom byla fena špatně, náš vet měl někde na vesnici akci na čipování psů, takže jsem mu ani nevolala. Nejdříve jsme chtěli na kliniku do města, ale pak si přítel vzpomněl, že mu známý v práci říkal, jak je spokojený s jedním vetem tady pár km od nás. Tak jsme jeli tam. Nooo, měl tam být od půl 4, tak nějak jsme dorazili, venku už před námi čekal další pán. Měli tam rodinný barák a ordinaci - mezi tím zahradu. Na zahradě stodolu a v té stodole si pan veterinář stahoval prase. Ani se neobtěžoval nám jít říct, kdy přijde. Ale přímo na nás koukal. My v autě fenu s horečkou zabalenou v dece a nastartováno, aby se topilo. Pán před námi už taky nervózní. Kdybych tam byla sama, tak už bych jela pryč, ale přítel že ne, že už počkáme, že to bude rychlejší než kdybychom jeli do města. Po půl hodině se pan uráčil jít, šel si domů asi jen opláchnout ruce, hodil na sebe hadry a otevřel teprve čekárnu. Nepadlo ani slovo o tom, proč přišel pozdě. No změřil teplotu, léky nám dal. Podíval se na fenu a ptal se mě, jestli se ta rána takhle hojí, nebo co to je.... No nic, docela mastně jsme zaplatili a jeli pryč. Druhý den jsem hned letěla k našemu vetovi a k tomuhle už mě nikdo nedostane... Už jen za ten přístup..... No a jsou lidi, kteří si ho chválí...
Šelkolem

XXX.XXX.25.202
To je typická "historka starého zbrojnoše", jakými se tento web jen hemží. Žádný veterinární ortoped - a neortoped by se neměl do vnitřní skeletární fixace ( šrouby, implantáty, hřeby, atd.) pouštět, by nikdy na operovanou končetinu nedal externí fixaci (gips), Žádný. A nikde na světě. Ani v Rusku.

jahodapavel
napsal(a):
Existují i jiné způsoby (exekuce, trestní oznámení) chápal bych požadování písemného závazku.
Jinými slovy: když bude zvíře trpět a vy nebudete mít peníze, tak utrpení chápete?
Právě proto je veterinář povinen poskytnout první pomoc.
Uz se vam nekdy stalo, ze jste po nekom z ulice - v podstate uplne cizim o jehoz fin. pomerech nevite vubec nic... - penize vymahal podobnym zpusobem?
Pokud ano - jak to dopadlo?
Postup veteriny tedy celkem chapu.
Pan mel penize sehnat a zaplatit, nebo - mozna jeste lepe - jet hned jinam (ale i tam by platit musel).
Bohuzel - zvire trpelo jen kvuli nemu.
...nastesti i v nasem svete existuji veterinari - co pracuji zdarma, ale musite za nimi cilene - nebo se na tom, ze to nebude osetreni za plnou cenou alespon domluvit predem.
Ale pan se dle infa z netu choval vselijak, jen ne slune. Pejska je mi lito - pana ne.
napsal(a):
Uz se vam nekdy stalo, ze jste po nekom z ulice - v podstate uplne cizim o jehoz fin. pomerech nevite vubec nic... - penize vymahal podobnym zpusobem?
Pokud ano - jak to dopadlo?
Postup veteriny tedy celkem chapu.
Pan mel penize sehnat a zaplatit, nebo - mozna jeste lepe - jet hned jinam (ale i tam by platit musel).
Bohuzel - zvire trpelo jen kvuli nemu.
...nastesti i v nasem svete existuji veterinari - co pracuji zdarma, ale musite za nimi cilene - nebo se na tom, ze to nebude osetreni za plnou cenou alespon domluvit predem.
Ale pan se dle infa z netu choval vselijak, jen ne slune. Pejska je mi lito - pana ne.
mohli psa ošetřit a vydat majiteli po zaplacení,

jahodapavel
napsal(a):
:) a zustal by jim tam jak dlouho?
Veterina neni zastavarna...
První pomoc při otravě vyjde asi na 500 Kč. Kdyby ji poskytli pak měli řešit peníze. Až vás srazí auto a někdo vás odveze do nemocnice taky vím nebude vadit, když budete čekat až vám někdo přiveze kartičku? Od toho se to nazývá PRVNÍ POMOC. A poskytnout první pomoc ukládají předpisy KVL. Ale to se raději nechají umírat zvířata v bolestech.
jahodapavel
napsal(a):
První pomoc při otravě vyjde asi na 500 Kč. Kdyby ji poskytli pak měli řešit peníze. Až vás srazí auto a někdo vás odveze do nemocnice taky vím nebude vadit, když budete čekat až vám někdo přiveze kartičku? Od toho se to nazývá PRVNÍ POMOC. A poskytnout první pomoc ukládají předpisy KVL. Ale to se raději nechají umírat zvířata v bolestech.
Souhlasím. Já u sebe taky málokdy mívám hotovost, protože všude platím kartou. Kdybych měla psa v kritickém stavu a letěla na veterinu, tak se klidně může stát, že bych kartu v tom fofru nechala doma. Na nejbližší pohotovost to mám 30 km, pokud by mě bez peněz nevzali a musela bych jet pro kartu zpátky. tak už by taky mohlo být po psovi. Jinak samozřejmě bych to klidně poslala na účet hned co bych přijela domů a nebo bych se tam ještě hned otočila.
Ale jak už jsem psala, na na "našich" pohotovostech po mě nikdy nechtěli peníze dopředu, nikdy se neptali , zda peníze mám. Jediné co mi sdělili už po telefonu byla výše pohotovostního příplatku....
jahodapavel
napsal(a):
Mám pocit, že už jsem něco takového řešila a došli jsme k závěru, že zadržovací právo není u psa možné (jako třeba u automobilu), neboť je takový postup v rozporu s dobrými mravy. Trestní oznámení, jak píšete v jiném příspěvku, není v daném případě možné, jednalo by se o občanskoprávní spor. Exekuce by možná byla, ale až po vydání exekučního titulu (ve většině případů soudního rozsudku), neboť nemůžete jít za exekutorem s tím, že máte dlužní úpis. Ten slouží jen jako důkazní prostředek u soudu, že pohledávka skutečně existuje.
K postupu veteriny se moc vyjadřovat nechci...Myslím si, že i za těch 1500 Kč, co měl pán v kapse, nějakou základní péči poskytnout mohli, vždyť třeba zakanylování, kapačky a případné vyvolání zvracení (pokud to tedy skutečně nebyly ty tři dny pozření jedu) by mohlo být u průměrně drahého veterináře právě v této ceně.. Na druhou stranu těžko říct, jak moc byla situace vyhrocená.
marushka
napsal(a):
Mám pocit, že už jsem něco takového řešila a došli jsme k závěru, že zadržovací právo není u psa možné (jako třeba u automobilu), neboť je takový postup v rozporu s dobrými mravy. Trestní oznámení, jak píšete v jiném příspěvku, není v daném případě možné, jednalo by se o občanskoprávní spor. Exekuce by možná byla, ale až po vydání exekučního titulu (ve většině případů soudního rozsudku), neboť nemůžete jít za exekutorem s tím, že máte dlužní úpis. Ten slouží jen jako důkazní prostředek u soudu, že pohledávka skutečně existuje.
K postupu veteriny se moc vyjadřovat nechci...Myslím si, že i za těch 1500 Kč, co měl pán v kapse, nějakou základní péči poskytnout mohli, vždyť třeba zakanylování, kapačky a případné vyvolání zvracení (pokud to tedy skutečně nebyly ty tři dny pozření jedu) by mohlo být u průměrně drahého veterináře právě v této ceně.. Na druhou stranu těžko říct, jak moc byla situace vyhrocená.
V tom máte naprostou pravdu. Pan Jahoda si to zas představuje jak Hurvínek válku. Veterinář si opravdu nemůže nechat psa v zástavě.
A ještě taková technická - dobře veterina pána odmítla, což není v pořádku. Ale proč pán s tím psem nešel hned na jinou veterinu? Předpokládám, že v Praze asi nebude jedna jediná veterinární pohotovost.
Kdyby mě psa v kritickém stavu odmítli vzít na jedné pohotovosti, tak prostě budu obcházet nebo obvolávat další veteriny a hledat a nepůjdu si sednout domů a čekat do rána.
marcelaamax
napsal(a):
A ještě taková technická - dobře veterina pána odmítla, což není v pořádku. Ale proč pán s tím psem nešel hned na jinou veterinu? Předpokládám, že v Praze asi nebude jedna jediná veterinární pohotovost.
Kdyby mě psa v kritickém stavu odmítli vzít na jedné pohotovosti, tak prostě budu obcházet nebo obvolávat další veteriny a hledat a nepůjdu si sednout domů a čekat do rána.
To byste musela mí sebou notebook, nebo telefonní seznam. A kolik veterin má pohotovost?
jahodapavel
napsal(a):
Netvrdil jsem, že si má nechat v zástavě. Jak má Jaggy na svých stránkách 1500KČ je na 1denní hospitaci, tak mohou požadovat doplacení PŘI VYDÁNÍ, v případě, že by odmítl, volat 158.
Zavolají 158, policie si maximálně opíše údaje (který má vete stejně na faktuře), řeknou veterináři, že toho psa fakt nemůže držet a zase odejdou. A přijďte si podat TO.
Takže výsledek bude zas a jen ten, že bude mít majitel ošetřeného psa a vet bude bez peněz.
PS: Jako starší generace o tom zřejmě nemáte moc potuchy, ale mohu Vás ubezpečit, že drtivá většina lidi do cca 45 let by k tomu žádný notebook a ani telefonní seznam nepotřebovala. Dneska to každej druhej sype z mobilu s neomezenými daty.
jahodapavel
napsal(a):
To byste musela mí sebou notebook, nebo telefonní seznam. A kolik veterin má pohotovost?
Stačil by mobil s internetem, dobře, to nema každý. Tak poprosit někoho známého, aby mi to našel. Nebo si to jít vyhledat domu, nebo k někomu. Navíc i předpokládám, že pejskar má přehled o veterinach v okolí. Já mám v mobilu uložené asi 4 (krom našeho veta) a to ještě z dob, kdy jsem žádnou pohotovost nepotřebovala.
Měla jsem za to, že v Praze funguje i nějaká psi "sanitka"? Ale nevím.
Nevím kolik veterin v Praze má pohotovst, ale i Hradci Králové je jich víc než jedna, minimálně 4, možná víc.
Pro mě je prostě nepředstavitelné čekat s umírajícím psem do rána jen proto, že mě nevezme jedna klinika. A to jsem z vesnice, kde mám vše cca 30 km daleko, v Praze mi to v tomhle přijde jednodušší. Navic myslím, že se tam psalo, že pro pana přijel přítel, takže asi i auto měli...
Minuta hledání. Všechny ty červené body jsou veteriny v okolí Jaggy. Nevěřím tomu, že by žádná z nich neměla pohotovost, aspoň na telefonu.

Jezdit na slepo po veterinach - jeste v noci navic - nema moc cenu.
Ono i kdyz tam ta pohotovost je, muzou zrovna operovat a stejne psa osetrit nemuzou - nemaji kapacity
Melo by tohle byt pouceni pro kazdeho majitele psa a mit v zasobe par cisel, kam se da volat, kdyz je zle...
Pokud to jde, volam veta, co me zna. Ten kdyz sam nemuze, neumi - vetsinou uz poradi, co dale. A casto mi i volal na veterinu, kam me poslal, aby o me vedei a byli pripraveni (torze,urazy).
Jak to bylo konkretne tady stejne nikdo nevime.
napsal(a):
Jezdit na slepo po veterinach - jeste v noci navic - nema moc cenu.
Ono i kdyz tam ta pohotovost je, muzou zrovna operovat a stejne psa osetrit nemuzou - nemaji kapacity
Melo by tohle byt pouceni pro kazdeho majitele psa a mit v zasobe par cisel, kam se da volat, kdyz je zle...
Pokud to jde, volam veta, co me zna. Ten kdyz sam nemuze, neumi - vetsinou uz poradi, co dale. A casto mi i volal na veterinu, kam me poslal, aby o me vedei a byli pripraveni (torze,urazy).
Jak to bylo konkretne tady stejne nikdo nevime.
Tak ale dle mě furt lepší jezdit na slepo po veterinach, než sedět doma a čekat do rána.
Ale jak říkáte, nevíme, jak to přesně bylo 😉

marcelaamax
napsal(a):
Tak ale dle mě furt lepší jezdit na slepo po veterinach, než sedět doma a čekat do rána.
Ale jak říkáte, nevíme, jak to přesně bylo 😉
Jaky je rozdil pro psa objizdet ordinace bez osetreni nebo sedet doma?
Telefon to jisti
V nejakem prispevku ten pan zminoval, ze ho na par mistech odmitli i po tom telefonu - tak proc tam jezdit?
Na jedne te klinice, kde ho meli odmitnout mi pred lety operovali fenu s torzi prave - v noci. A slysela jsem.nekolikrat, co jsem cekala v cekarne - jejich telefon, kde dalsi pripady odmitali. I pred mym prijezdem odmitli - protoze jsem prave byla ohlasena svym vetem u nich a cekali me.
A i o to jde. S torzi nemuzu cekat hodiny na osetreni - z auta sla hned na sal.
Ja to psala obecně, neznám ty detaily.
Samozřejmě, že je lepší volat, ale to byla reakce na pana Jahodu, ktery psal, že aby pan zjistil čísla, tak by musel mít notebook nebo tel seznam. Tak jsem psala, že pokud bych neměla možnost najít čísla, tak bych ty veteriny objizdela, místo toho, abych seděla doma a nic nedělala. Ale třeba je obvolaval, co já vím.
Ale pokud ho žádná z těch veterin poblíž neprijmula - ani po tel dohode, tak je to přinejmenším dost smutné.

Nevime, jak moc byl urputny...
Pokud ma clovek auto a telefon - sezene se pomoc temer urcite v tehle oblasti.
Uz jsem to opravdu parkrat musela taky resit.
Muselo se tam dit jeste neco dalsiho.
napsal(a):
Nevime, jak moc byl urputny...
Pokud ma clovek auto a telefon - sezene se pomoc temer urcite v tehle oblasti.
Uz jsem to opravdu parkrat musela taky resit.
Muselo se tam dit jeste neco dalsiho.
To bych po loňských zkušenostech netvrdila - byla jsem v Plzni, tu jsme obvolali celou, v Praze jsme zkoušeli 3 velké kliniky, a pomoc se nám dostala až v Brně!
Nikdy dřív jsem nevěřila, že je něco takového možné!
žena sháněla pohotovost s rodící fenou, projela všechny veteriny v okolí. tam kde měli uvedenou službu na telefonu mobil nikdo nebral, dostalo se jí rady, že má fenu naložit do auta a jezdit po hrbolaté cestě. Další byl na oslavě a nemůže jet autem. Ostatní buď měli telefon vypnutý, nebo ho nebrali.
jahodapavel
napsal(a):
žena sháněla pohotovost s rodící fenou, projela všechny veteriny v okolí. tam kde měli uvedenou službu na telefonu mobil nikdo nebral, dostalo se jí rady, že má fenu naložit do auta a jezdit po hrbolaté cestě. Další byl na oslavě a nemůže jet autem. Ostatní buď měli telefon vypnutý, nebo ho nebrali.
Není to divný, když žena veterináře shání veterináře?

jahodapavel
napsal(a):
Sorry, ale porod feny neni akutni zalezitost na kterou se neda pripravit...

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To bych po loňských zkušenostech netvrdila - byla jsem v Plzni, tu jsme obvolali celou, v Praze jsme zkoušeli 3 velké kliniky, a pomoc se nám dostala až v Brně!
Nikdy dřív jsem nevěřila, že je něco takového možné!
Si myslim, zes pomoc sehnala v Brne, protoze se tam vyznas mezi vety. A brnensti veri zase znaji tebe.
A o tom to je - nejsi tam clovek z ulice.
napsal(a):
Si myslim, zes pomoc sehnala v Brne, protoze se tam vyznas mezi vety. A brnensti veri zase znaji tebe.
A o tom to je - nejsi tam clovek z ulice.
A jinak, když mi třeba v noci z VFU volají, že potřebují krev, tak ve většině případů to bylo pro úplně obyčejný lidi, co tam žádný VIP nemají - to poznáš, když ti na chodbě přijde poděkovat nějaká tetka nebo stréc, co má doma toho svýho jedinýho psa, že to není žádný prominent