Uživatel s deaktivovaným účtem

Linda Ježková
napsal(a):
dobrý den, co si myslíte o koupi stenatka z německa ? jedná se o rasu mini labradoodle která se v čr vyskytuje pouze vzácně. autem bych si pro pejska dojela osobně, jenom nevím jestli je to vhodné ....
...když objedete pár útulků, tak na něco takového narazíte a za pár kaček a ještě uděláte dobrý skutek.........
je to obyčejný vořech
Kvůli špatnému křížení jsou někteří jedinci náchylní na různá dědičná onemocnění, jako DKK nebo DLK. Jelikož je toto plemeno stále ve vývoji a zatím není uznáváno žádnou kynologickou organizací, nevydávají se jim průkazy původu. Budoucí majitelé štěňat by si tedy měli důkladně prověřit zdraví a původ předků psa. Tím se vyloučí koupě jedince, který by mohl být postižen jakoukoliv genetickou vadou nebo mít nežádoucí typ srsti.
Linda Ježková
napsal(a):
já bych ale nejraději štěně, protože jsem ještě nikdy pejska neměla a nevím jak bych zvádla už na něco zvyklého psa dospělého psa. pochybuji o tom, že by tam měli štěnatka .
Tím spíše by byl vhodnější právě už starší pes se základními návyky, který bude učit vás, nikoli vy jeho. To jen tak naokraj.
A teď k tématu. V Německu už několik let žiji a psa (NO) jsem si chtěla koupit přímo tady. Asi se není čemu divit. Bohužel má zkušenost je taková, že vám jako té "z východu" a ještě bez zkušeností nikdo kvalitní štěně nedá. Naopak se na vás budou s největší pravděpodobností jen napakovat (dvojnásobná zkušenost). Takže za mně už fakt ne. Pouze v případě, že tu máte známé, kteří mají v chovatelském okruhu již nějakou váhu, a sami vám doporučí konkrétního chovatele. Jinak ne.
Linda Ježková
napsal(a):
já bych ale nejraději štěně, protože jsem ještě nikdy pejska neměla a nevím jak bych zvádla už na něco zvyklého psa dospělého psa. pochybuji o tom, že by tam měli štěnatka .
zrovna náš pes se v útulku narodil vyhozené feně .............bývají i štěňátka
akorát to asi nebude "mini" labradoodle což je obyčejný vořech

Koukám na fotky a vypadá to jako kříženec jorkmuta a pudla...jako nesoudím, ale vážně chce někdo dávat peníze za takovýho křížence a ještě si ho dovážet z Německa?
V útulcích/dočaskách jsem tedy viděla o dost hezčí štěňata a skoro zadarmo...
napsal(a):
Koukám na fotky a vypadá to jako kříženec jorkmuta a pudla...jako nesoudím, ale vážně chce někdo dávat peníze za takovýho křížence a ještě si ho dovážet z Německa?
V útulcích/dočaskách jsem tedy viděla o dost hezčí štěňata a skoro zadarmo...
přesně. Proč dovážet vořecha z ciziny když jich jsou plné útulky. Dá se narazit i na štěňata i na psy s pp. Jen to chce chvíli hledat a někdy i počkat.

přece s mini pudlem :-)
labradůdl je náhodou pěkný pes, znám jednoho vodícího, dali si tam ale záležet
ale musíte přemýšlet trochu víc, než jestli německo....tohle totiž není žádná rasa a nemá žádnou chovatelskou stanici, kterou by se dalo ověřit cokoli
protože labradoodle je vždy normální jen ta jedna generace, tzv. F1 - vezme se táta labrouš a máma pudl a ti mají mladé = labradůdly
všechny ostatní další následující generace jsou špatně = neví se, jakou povahu, vady, ...budou mít...ověřeno je, že jen ta F1 je jakžtakž ok, další ne...a i rodiče těchto se musí dobře prověřovat
Tohle je přesně labradůdl
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=58749

Linda Ježková
napsal(a):
každému se přece líbí něco jiného ne? ale děkuji za odpověd .
Jen ze zvědavosti. Jak se pohybují ceny takových štěňat ?

Linda Ježková
napsal(a):
okolo 1500 euro spíš mín :)
Tipovala jsem 1000.

LájošM
napsal(a):
Minilabrador neexistuje. Takže jestli to dobře chápu, schválně chovatelé těchto vořechů zkříží standarda labrouše s velikostně hodně rozdílným pudlem, nejspíš pudlicí, aby tam byla nějaká pravděpodobnost menšího vzrůstu potomků. To je fakt humus.
No, nekupte to za ty prachy.
On to nemusí být standard labrador, on to může být nějak podměrečný vyřazený z normál chovu. Pak se vyberou ta drobnější štěňata, ta se nazvou mini a prodají dráž a ta ostatní budou "normální" labradudli.

Linda Ježková
napsal(a):
když o tom ani nic moc nevíte tak nevím proč tady takhle soudíte :( existuje micro goldendoodle potom mini goldendoodle pak medium godendoodle a nakonec goldendoodle :)
....tak to už jsou velikostní rázy obdobné jako u jakojorků - tam je to v rozmezí 1 - 8 kilo - mini, malý, střední a velký, jak jsem byla poučena jejich majiteli.......vezměte rozum do hrsti - jak může být labouš nebo golden v mikro nebo mini velikosti......

Já vzala rozum do obou hrstí, protože na tohle jedna nestačí.
Pudl je jedné velikosti?
Pak tedy proč by nemohl být mini důdl atd.? Chápete, že je to cross pudla a golden nebo labradorského retrívra?
Hele, jestli chcete dát fakt 1500 E, tak já Vám je za to aj donesu až ke dveřím.
Všechny ale :-)

Linda Ježková
napsal(a):
když o tom ani nic moc nevíte tak nevím proč tady takhle soudíte :( existuje micro goldendoodle potom mini goldendoodle pak medium godendoodle a nakonec goldendoodle :)

Markéta80
napsal(a):
za takový mix dát takové prachy a oni to lidi fakt koupí
Čím bizarnější, tím dražší a žádanější.

Linda Ježková
napsal(a):
je to kříženec pudla a labradora nebo pudla a zlatého retrívra !!!
pudl může mít několik velikostí. říkám to znovu když o tom nic moc nevíte, tak proč sem píšete ? ptala jsem se lidí kteří o tom něco vědí .....
..zlatý retrívr nikoli.....připadá vám normální dát psa velikosti telete na fenu středního nebo malého pudla?......nevím o tom sice nic moc - tedy o tom vašem plemeni, leč zdravý selský rozum mi napovídá co jsem napsala výše........

Linda Ježková
napsal(a):
jsou to vaše peníze ? myslím že ne..... kdyby jste to platila vy tak nic neřeknu :)
Ježkovy voči - jasně že ne! Plaťte si co chcete a komu chcete.
Linda Ježková
napsal(a):
je to kříženec pudla a labradora nebo pudla a zlatého retrívra !!!
pudl může mít několik velikostí. říkám to znovu když o tom nic moc nevíte, tak proč sem píšete ? ptala jsem se lidí kteří o tom něco vědí .....
Já nevím, jestli jste někdy byla u krytí... a pokud ano, umíte si představit retrívra a středního (nebo nedejbože malého) pudla? Vždyť to zrůdná, úchylná představa! Jasně, chápu, že lidi s vidinou byznysu inseminací nakryjou kdeco... ale vemte si, jak bude takový množitel (zdráhám se napsat chovatel) dbát na zdravotní testy rodičů, na welfare matky štěňat atd...když jenom ta první generace F1 může být co k čemu?...
O tom, že jako neznámý začátečník z ČR nejste pro "západní cizinu" vůbec rovnoprávným partnerem (finance/odpovídající hodnota, ať je to, co je to) ani nemluvě- to už tu zaznělo.
1.500 Euráčů je kolik? Cca 40.000,-? Plus cesta?
No, potěš Pánbuh.
Hodně štěstí.
Šarina
napsal(a):
Já nevím, jestli jste někdy byla u krytí... a pokud ano, umíte si představit retrívra a středního (nebo nedejbože malého) pudla? Vždyť to zrůdná, úchylná představa! Jasně, chápu, že lidi s vidinou byznysu inseminací nakryjou kdeco... ale vemte si, jak bude takový množitel (zdráhám se napsat chovatel) dbát na zdravotní testy rodičů, na welfare matky štěňat atd...když jenom ta první generace F1 může být co k čemu?...
O tom, že jako neznámý začátečník z ČR nejste pro "západní cizinu" vůbec rovnoprávným partnerem (finance/odpovídající hodnota, ať je to, co je to) ani nemluvě- to už tu zaznělo.
1.500 Euráčů je kolik? Cca 40.000,-? Plus cesta?
No, potěš Pánbuh.
Hodně štěstí.
a za tu cenu si doveze co .... F1 .. černeho kudrnatého psa typu vořech kterých je v utulcích nejvíc .... dlouhého po tatínkoví s krátkýma nožičkama po mamince srst kudrnatou po mamince ale línající po tatínkovi ...aaaa ještě jsem zapoměla na povahu tvrdou ze silným loveckým pudem po tatínkovi nebo spíš nějakem pradědečkovi .. přece jen to byl lovecký a upotřebitelné pes s vrozenou ostrostí na škodnou že a ještě bych přidala trošku labilnosti a uštěkanosti pudlíka
Kusel

XXX.XXX.254.102
Pro mě budu raději kupovat štěňata, pokud je to skvělé. Jsou to skvělé stránky v Německu, kde si můžete koupit, můžete navštívit www.expressbulldogs.com

fikovnice
napsal(a):
To tu děláte reklamu???
Tak to je pecka, e-shop se psy, to tu jeste nebylo

Linda Ježková
napsal(a):
Moc vám děkuji za to že jste mi naprosto zkazili představu a také jsem poprvé něco napsala na ifaunu a zjistila jsem, že už sem nikdy psát nebudu . Je tu tolik nenávistných zpráv, proč to nikdo nemůže vysvětlit slušně ?
Zkazili představu o čem? O mini labradoodlovi? Tak to je jedině dobře!

Tak já napíšu slušně, já osobně bych takové štěně za takové prachy nekoupila, ale pokud to štěně vážně chcete, tak vás přeci názory, že by to někdo nekoupil, neměly rozhodit a klidně se jeďte na štěndo podívat a uvidíte. Pokud bych se rozhodla za nějakého psa, byť by to byl kříženec, dát balík peněz, tak to s prominutím může být každýmu krajcvajc.......ale pak nebudu čekat, že mi někdo napíše..."vy si chcete jet do německa pro křížence a dát za něj tolik peněz?...tak to vám tleskám...hurá do toho"
Já osobně bych raději peníze vzala a koupila královského pudla, když už....ale je to samozřejmě jen můj názor.
Sama mám úžasné křížence F1, ale pokud by se mi naskytla šance, že by někdo prodával stejné křížence až budu pořizovat dalšího psa, tak už bych do toho nešla, už jen kvůli tomu, že je velká pravděpodobnost, že sice exterierově vypadají stejně, ale ohledně povahy jdu naprosto do neznáma...i v rámci vrhu, ze kterého jsou moji psi jsou ty povahy jako den a noc.....a třeba moje fena je pro mě povahově topten, ale ona bych řekla, že je právě povahově "nepovedená" naprosto mimo povahy plemen ze kterých vzešla a tohle se už nemusí opakovat. A kvůli čemu si člověk psa pořizuje?? Myslím, že na prvním místě by si měl člověk říct, co od psa očekává, kvůli čemu si ho pořizuje, co s ním chce nebo nechce dělat a když vybere vhodné kandidáty, tak z toho pak vybírá to, co se mu vzhledově líbí, alespoň tak si myslím, že by to mělo být.
Takže pokud je tedy pro vás ten mini labradoodle ten "pravý ořechový" a jiní kandidáti nevyhověli, tak si ho prostě pořiďte, vy s tím psem budete žít, ne my tady na fauně
Linda Ježková
napsal(a):
Moc vám děkuji za to že jste mi naprosto zkazili představu a také jsem poprvé něco napsala na ifaunu a zjistila jsem, že už sem nikdy psát nebudu . Je tu tolik nenávistných zpráv, proč to nikdo nemůže vysvětlit slušně ?
To nic to jen prezentují své názory. Horší je když ohýbají obecně známá fakta.

Linda Ježková
napsal(a):
Klidně ho kupte a dovezte, když vyroste obludka, nebo povaha nevyhoví, jahodapavel ho utratí a vy si dojedete pro jiného. Když jde jen o prachy, t.j. vaše prachy.....

jahodapavel
napsal(a):
To nic to jen prezentují své názory. Horší je když ohýbají obecně známá fakta.
Bohužel to je spíš o tom, že někdo sem napíše nějaký dotaz a ve skutečnosti očekává, že ho všichni budou obrazně řečeno "plácat po rameni" a psát, jak to dotyčný dělá dobře a jakej je pašák a jak s ním všichni souhlasí, ale takhle to prostě nefunguje.
Pokud se pohybuju na nějakém diskuzním fŕu, tak nemůžu očekávat, že mi všichni budou přikyvovat a zároveň nebudu lhát a dotyčnému přitakávat jenom, aby se cítil dobře, aby si náhodou nepřipadal ublíženě.
Je pravda, že by někdy mohly být příspěvky méně ostré a napsány slušnější formou, ale tak každý jsme nějaký...a přiznejme si to, co se slušnosti týče, tak i vy máte občas máslo na hlavě ..
Názor na koupě štěňat z Německa... Je to jako názor na koupi štěnátka z kterékoli jiné země, včetně té naší. Můžete mít dobré štěně a z téže země, regionu i špatné. To není dáno státem, ale chovatelskou stanicí, linií / spojením rodičů. Kvalitní krev se vyplatí i ze zahraničí, je-li u nás takových psů nedostatek nebo jsou příliš příbuzní. Ale spíš než doporučit konkrétní zemi, je dobré doporučit konkrétní chovatelské stanice nebo dívat se po určitých původech. Co se týká země, ty se liší spíš chovatelskými statistikami, kulturní rozdíly nebudou v tomto případě moc velké, ale - domluvíte se bez problémů? I odborně - německy nebo anglicky? Také se zemi od země liší předpisy na převoz živých zvířat přes hranice, ale to už třeba máte nastudováno. Ale byla bych opatrná u některých plemen včetně nových - aby minilabradoodle nebyl jen nepovedený menší pudl. Labradoodle připomíná svou kudrnatostí spíš pudla, než labradora. A jde sem taková móda, že F1 kříženec dvou žádaných plemem se označuje jako designový pes. Platit za křížence (kromě útulků) je podle mě vyhazování peněz, protože má-li vzniknout nové plemeno, musí být nejprve šlechtěním ustáleno. Ale i u koní se to rozmáhá, křížením pinta s haflingem vzniká NASH (North American Spotted Haflinger), vytváří se barockpinto atd. Plemeno nevznikne za rok, za dva, a křížit zbrkle něco s něčím, bez definovaného chovného cíle a prověřováním všech generací chovných jedinců... Dělá to na mě spíš dojem zkusit, kolik lidí se nachytá na marketingově dobře podaného oříška či nestandardního psa, kdy se z chyb najednou při novém plemeni stávají přednosti. Ale třeba se ze současného rozmachu něco uchytí do dalšího chovu a nové plemeno skutečně vznikne. Třeba i ten mini labradoodle - labradoodla znám, ale o mini variantě slyším poprvé. Tady na množitele ještě větší pozor než u současných, známých plemen. Má plemeno nějaký klub? Ne třeba u nás, ale jsou v tom Německu chovatelé nějak organizováni? Znáte důkladně standard, abyste věděla, jak vůbec vypadá? Jestli je to nové plemeno, určitě ještě není uznané FCI (UCI neberu, už proto, že pokud člověk zadá tuto zkratku do vyhledávače, vyjede mezinárodní federace cyklistů, ale o psím svazu nic), ale je skupina mezinárodně neuznaných plemen, která se vystavuje i na výstavě, takže podle nějakého standardu se hodnotit musí. Myslím, že pokud nevydává standard FCI, tak by jej měla vydat národní kynologická asociace v zemi původu plemene.
Jestě dodám ... dala jsem si mini labradoodle do vyhledávače a na prvních osmi stránkách se mi nezobrazilo moc kvalitních informací. O plemeni, to ano, chovatele z amerických států a dokonce jednou z Německa mi to našlo také, ale nenašla jsem žádné oficiální stránky, ty by snad měly být na některé z předních stránek, ne? Mám tím na mysli klub, standard (FCI je má očíslované, zařazené do skupin), byly tam jen popisy plemene, apod. To jsou věci, které si může napsat každý chovatel i "chovatel", proto bych chtěla, aby standard byl oficiální a schválený. Klub (nebo co) by měl mít také seznamy chovných jedinců, podmínky uchovnění, kde a jak vystavovat apod. Pokud se dělají zkoušky, pak jaké, jak se hodnotí apod. Možná si pod cílevědomou chovatelskou prací představují jinde něco jiného, ale nedokáži si bez těchto informací představit šlechtění a čistokrevný chov, toto mi spíše připomíná zájmový chov bez nějakých ambicí. Možná ty informace někde jsou, já to štěně nesháním, takže jsem neprohledávala všechno, nevěnovala jsem tomu všechen svůj čas. Ale poradila bych paní, možná by se daly informace o chovu těchto psů dohledat u ČMKU, ta zastřešuje vystavování a chov psů v ČR a určitě spolupracuje se zahraničními asociacemi na širší bázi než sebeschopnější jednotlivec.
florindela
napsal(a):
Jestě dodám ... dala jsem si mini labradoodle do vyhledávače a na prvních osmi stránkách se mi nezobrazilo moc kvalitních informací. O plemeni, to ano, chovatele z amerických států a dokonce jednou z Německa mi to našlo také, ale nenašla jsem žádné oficiální stránky, ty by snad měly být na některé z předních stránek, ne? Mám tím na mysli klub, standard (FCI je má očíslované, zařazené do skupin), byly tam jen popisy plemene, apod. To jsou věci, které si může napsat každý chovatel i "chovatel", proto bych chtěla, aby standard byl oficiální a schválený. Klub (nebo co) by měl mít také seznamy chovných jedinců, podmínky uchovnění, kde a jak vystavovat apod. Pokud se dělají zkoušky, pak jaké, jak se hodnotí apod. Možná si pod cílevědomou chovatelskou prací představují jinde něco jiného, ale nedokáži si bez těchto informací představit šlechtění a čistokrevný chov, toto mi spíše připomíná zájmový chov bez nějakých ambicí. Možná ty informace někde jsou, já to štěně nesháním, takže jsem neprohledávala všechno, nevěnovala jsem tomu všechen svůj čas. Ale poradila bych paní, možná by se daly informace o chovu těchto psů dohledat u ČMKU, ta zastřešuje vystavování a chov psů v ČR a určitě spolupracuje se zahraničními asociacemi na širší bázi než sebeschopnější jednotlivec.
Já měla za to, že labradoodle je pouze užitkový kříženec (stejně jako F1 NO X BOM) , nikoliv plemeno.
asi máte na "vánoce" všechno hotovo, blahopřeju
Jinak ale vaše "vývody" jsou kapánek mimo mísu ...
informace o chovu těchto psů dohledat u ČMKU, ta zastřešuje vystavování a chov psů v ČR a určitě spolupracuje se zahraničními asociacemi na širší bázi než sebeschopnější jednotlivec.
ta víra v ČMKU, to se dnes jen tak nevidí
ale přesto přeji hueský svátky
poměrně dost info je na https://australianlabradoodleclub.us/
zadavatelka zřejmě vůbec netuší oč jde a plácala tu jen o F1, což je
jen na ukázku - zdravotních testů
For all dogs registered after February 1, 2019:
Hip and Elbow Testing (OFA, eVet Diagnostics, PennHIP, or AVA accepted)
OFA Patellar Luxation (Form available on OFA website @ https://www.ofa.org/veterinarian/application-forms )
Progressive Retinal Atrophy, Progressive Rod-Cone Degeneration (prcd/PRA)
Degenerative Myelopathy
Exercise-Induced Collapse
Von Willebrand Disease
Improper Coat/Furnishings
Along with health testing you must include:
A copy of your puppy sale contract and guarantee, which includes a 24-month (minimum) health warranty.
A copy of your puppy care instructions that you provide to puppy families
*Important! All of the health tests must be taken and passed BEFORE the breeding of any dog.
zvláště poslední věta
*Důležité! Všechny zdravotní testy musí být provedeny a složeny před použitím v chovu u každého psa
lupus4
napsal(a):
Osobně to "šlechtění" se záměrem - vodící pes pro alergiky - moc nechápu.
když stačilo vzít rovnou pudla
No co vím, je to proto, že u labradoodla je mnohem jednodušší péče o srst a mnozí se ani nemusí moc stříhat, péče o srst pudla ve velikosti vodicího psa je finančně náročná, takže je to hodně mínus, ti lidi většinou penězma neoplývají. Holt toy pudl jako vodicí pes vhodný není a jenom labrador pro alergiky taky ne.