Dobrý den, prosím zkušené chovatele o radu. Narodily se nám štěňátka, mají měsíc a týden vše je v pořádku rostou papají přibírají. Bohužel u jedné fenečky se mi nezdá pohlavní ústrojí, má vagínu nakřivo a zalezlou v bříšku??? Ani nevím jak to popsat. Jedná se o nějakou vadu? Případně může jí to způsobovat nějaké potíže? Spraví se to? Veřím že je to jen tím že je vypasenec 😊
Přidávám fotografie.... doufám že je to jen hloupost ale nechci nic zanedbat.
Moc děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Takhle podle fotky těžko soudit. Je to vůbec fenka? Chtělo by to zkušeného chovatele, který už viděl milion vrhů, nebo veterináře.

Vpacena vulva. Muze se to upravit vekem a po harani.
Problemy - beznem zivote muze mit zanety, opruzeniny - nebo se taky nebude dit nic.
Kryti je blbe.
Ukazte to vetovi. V blbych pripadech se da udelat nejaka plastika
napsal(a):
Vpacena vulva. Muze se to upravit vekem a po harani.
Problemy - beznem zivote muze mit zanety, opruzeniny - nebo se taky nebude dit nic.
Kryti je blbe.
Ukazte to vetovi. V blbych pripadech se da udelat nejaka plastika
Neřešil bych. Měl jsem minimálně čtyři feny a takovou přezkou (vulvou). Je pravda, že krytí je u nich poněkud ... nestandardní, ale jinak jim to naprosto v ničem nevadí.
Určitě bych to ale veterináři aspoň ukázal (stačí třeba při prvním očkování). Pro jistotu. Jen aby se podíval, jestli je jinak vše „na svém místě“.

Vsak pisu, ze se taky nemusi dit nic.
Jen hlidat, "vedet" o tom
Děkuji, dnes jsem byla u veterináře pro pastičku na odčervení a ukázala mu fotky, řekl že to nemusí nic znamenat, ale že se také může jednat o nějakou deformaci. Ale že pokud normálně močí a je v pořádku tak na to mrkneme při očkování, tak budu doufat že z toho vyroste prcka a nic to nebude.
Ještě jedno děkuji.