Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.12.2019 10:03
Pajaa

XXX.XXX.67.130

Dobrý den,
velmi by mě zajímal váš názor na chovatelskou stanici Fatranský sen.

Poslední dobou mi přijde, že tam kryjí feny jak se dá, hlavně aby bylo co nejvíce peněz. Asi před rokem jsem si u nich chtěla vybrat štěně Dlouhosrsté kolie, ale komunikace s paní byla velmi špatná. při komunikaci, vždy když jsem se ptala na zdraví u štěňat atd.. se vždycky nějakým způsobem dostala k záloze, platebnímu účtu a rovnou mi vysvětlovala jak, co, kdy a kde zaplatit, aby to přišlo přesně v tenhle a tenhle den. A to jsem se přitom ještě ani nedohodla s majitelkou, jestli si vůbec štěně budeme brát.

Když jsem si o této Chs hledala informace od lidí, kteří mají štěně dlouhosrsté kolie z této chs, docela jsem se zarazila. Mnoho majitelů mi říkalo, že štěňata byla špatně socializovaná, špatně navyklá na nějaký krmící řád, většinou měli agresivní povahu a po zdravotní stránce to taky nebyla nějaká sláva.

Štěně jsem si raději nevzala, protože po poslechnutí si těchto věcí od majitelů mě to jaksi odradilo.. Ale jelikož nevím, kde je úplná pravda, tak bych se chtěla zeptat vás, jaký na to máte názor.

Děkuji.

Uwu

26.2.2020 18:54
Uwu

XXX.XXX.211.3

Dobrý den, měl jsem psa z této CHS.
Když jsme si ho přivezli, tak byl naprosto úžasné štěně, nebojácné, skvělé naučené hygieně. To je asi všechno dobré co můžu o této CHS napsat. Pes byl později nervózní a agresivní. Chovají jenom na vzhled, nějaké zdraví a povaha (což jsou podle mě věci, které jsou ty nejdůležitější, protože bez zdraví krása není nic a bez dobré povahy psa třeba ani nepředvedete na výstavě) je nezajímá. Pes neměl ani základní vyšetření na dědičné oční vady.
Kupní smlouva taky nic. Byla to tzv. chyba z nevědomosti.
Můžu naopak doporučit CHS z Dančí louky. Naprosto super přístup chovatelky, hlavní je pro ni zdraví a povaha, kupní smlouva, vyšetření a navíc i neuvěřitelné množství zkušeností.

26.2.2020 20:21
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Uwu napsal(a):
Dobrý den, měl jsem psa z této CHS.
Když jsme si ho přivezli, tak byl naprosto úžasné štěně, nebojácné, skvělé naučené hygieně. To je asi všechno dobré co můžu o této CHS napsat. Pes byl později nervózní a agresivní. Chovají jenom na vzhled, nějaké zdraví a povaha (což jsou podle mě věci, které jsou ty nejdůležitější, protože bez zdraví krása není nic a bez dobré povahy psa třeba ani nepředvedete na výstavě) je nezajímá. Pes neměl ani základní vyšetření na dědičné oční vady.
Kupní smlouva taky nic. Byla to tzv. chyba z nevědomosti.
Můžu naopak doporučit CHS z Dančí louky. Naprosto super přístup chovatelky, hlavní je pro ni zdraví a povaha, kupní smlouva, vyšetření a navíc i neuvěřitelné množství zkušeností.

To, že byl pes později nervozní a agresivní, ale není vina chovatelky

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2020 08:10

Znám holčinu, co má z téhle chovky borderku, povahově (agrese už od štěněte) i zdravotně nic moc. Druhá její fena stejného plemene z jiné CHS je povahově naopak moc fajnové zvíře. Takže vězte, že chovatel na tom podíl mít rozhodně může. Větší vzorek ale neznám, takže samozřejmě netřeba soudit celou CHS podle jednoho nepovedeného kusu, prostě si třeba nemuseli sednout rodiče atd.

29.2.2020 07:04
dofino

XXX.XXX.234.106

S majiteľom ch. stan. sa poznám dlhé roky. Som s tej istej dediny. Kóliam sa venuje a odchovava min
30 rokov. Nemôžem posúdiť povahové vlastnosti jeho psov, ja chovám iné plemena. Na výstavách je úspešný a jeho ch. s. bola viac krát vyhlásená ako top. Medzi toľkými odchovmi sa určite nájdu jedince s nevyhovujucou povahou. Borderky na šport by som si od neho ale nevzal

24.3.2020 19:38
darius1darko@Gmail.com

XXX.XXX.114.188

Dobrý večer prajem. Dovoľte mi vyjadriť sa ako spolumajiteľa chs Fatransky sen . V prvom rade máme všetky naše chovné zvieratá vyšetrené u kvalifikovaných veterinárov určených klubom.
Ja som mal posledný vrh 12.3.2018 a kolega p.Kotuláš 3.12.2017 . Takže neviem odkiaľ beriete že kryjeme bez hlavo a kvôli peniazom. To že máme ľudí ktorým a umožňujeme chovat na našu chs a ako oni jednaju za to ja nemôžem. Niekto vie s ľuďmi niekto nie . Samozrejme nie každé krytie odsúhlasime. Ak je nejaký problém kliknem si na www.fatranskysen.sk a pozriem si majiteľov a zavolám a spýtam sa, informácie veľmi rád poskytneme.
To že nemáme socializovane zvieratá? Ukážte mi jedno jedine .S pozdravom Dárius Bryndza

24.3.2020 19:43
darius1darko@Gmail.com

XXX.XXX.114.188

Huskyjanina napsal(a):
To, že byl pes později nervozní a agresivní, ale není vina chovatelky

Mladý pán Adam . Ako píšete šteniatko bolo socualizovane. Ak sa smiem spýtať prečo nenapíšete všetko ako bolo ? Že ste nezvládol výchovu!!!! A nakoniec vám psíka zrazilo auto aj za to môžem ja ako chovateľ?
Na prosbu vašej babky ktorá mi telefónovala a bola veľmi milá sme sa dohodli ze sa Vam ozvem. Áno ponúkol som Vám ďalšie šteniatko ako náhradu zdarma . A vtedy ste mi napísal že som nezodpovedný chovateľ lebo Vám chcem dať šteňa. Vtedy naša komunikácia skončila čomu som nesmierne rád a som rád že nemáte ďalší môj odchov aby so. Nemusel byť v strachu či zase nejakou nešťastnou náhodou uhynie. Takže nechcite aby som sem písal všetko. Myslel som že už ste dospel ..... S pozdravom Dárius

24.3.2020 19:55
mirčo

XXX.XXX.137.71

dofino neviem kto ste, ale priznám sa, že by ma to zaujímalo. Neviem o nikom v Strečne, že by mal chovateľskú stanicu. A odvolávať sa na to, žer sa poznáme je naozaj scestné. Čo viete o borderkách z môjho chovu?To by ma naozaj zaujímalo. Len pre zaujímavosť si pozrite výsledky za rok 2019 na psa Vesper Shadow Fs a možno sa aspoň čiastočne dostanete do obrazu. Ak by sme sa stretli osobne, poskytnem detailnejší prehľad o práci a športe naších odchovov. Ja nemôžem doporučiť, ale ani odhovoriť na šteniatko z vášho chovu. Ja totiž neviem, aké plemeno chováte...
Miro Kotuláš a ulicu Mládeže určite poznáte. Rád vás osobne spoznám

24.3.2020 20:01
mirčo

XXX.XXX.137.71

Adam, chovám 40 rokov a mám naozaj bohaté skúsenosti. Takže si vyprosím, aby ste písal podobné nezmysly.Prečo nenapíšete, že pi Knýblová bola ochotná sa stretnúť a usmerniť vás vo výchove???? Ako viete, že ma nezaujíma zdravie mojích odchovov. Sme jediná chs na Slovensku, ktorá odchovala CEA genetické čisté zvieratá. A aktívne sa na nich chová. Som dlhoročný chovateľ a viem, čo chov obnáša. Kladiem dôraz na zdravie, ale dôležitý je pre mňa aj exteriér, aby to stále bola kolia nie len podľa pp.

24.3.2020 20:09
mirčo

XXX.XXX.137.71

Pajaa mrzí ma, že máte takúto skúsenoť. Určite sa jedná o pi Miladu J. O tom, ako jednala sme sa dozvedeli oveľa neskôr. Spoluprácu sme ukončili a jednu suku sme odobrali. Toľko na vysvetlenie. Niekomu sa môže zdať, že máme veľa vrhov. Na našu chovateľskú stanicu sporadicky odchovávajú aj majitelia našich odchovov. Robíme to len na sukách z nášho chovu, a musí byť pes doporučený nami. Ak spolupráca nezodpovedá naším predstavám, končíme a majiteľ buď skončí, alebo si musí založiť vlastnú chs.

24.3.2020 20:42
dofino

XXX.XXX.19.30

Netvrdím že mám chovnú stanicu. A borderky delím tak ako nemeckých ovčiakov. Aj keď je N. O uchovnený a má skúšky z výkonu pre praktické použitie nie je. ČESŤ VÝNIMKÁM. Prajem ti veľa úspechov v chove. Obdivujem ťa. 🐶

24.3.2020 22:59
Šarina

XXX.XXX.243.72

Jsem jediná, kdo se tu ztrácí? Proč tu ta diskuze vůbec je? Nechcete si psát emajlem?

Mě zaujalo toto od darius1darko (fakt jste spolumajitelem CHS???)

"...takže neviem odkiaľ beriete že kryjeme bez hlavo a kvôli peniazom. To že máme ľudí ktorým a umožňujeme chovat na našu chs a ako oni jednaju za to ja nemôžem. Niekto vie s ľuďmi niekto nie . Samozrejme nie každé krytie odsúhlasime..."

Milej zlatej, pokud je to tak, a dobře jsem porozuměla napsanému, tak vy fakt umožňujete na své jméno chovat komukoliv??? No tak pak bych se nedivila ničemu, dáváte v plen svoji pověst a musíte nést následky.
Pokud jste to myslel jinak, tak se omlouvám - rozveďte to šířeji...

25.3.2020 00:21
b.k

XXX.XXX.210.156

Jsem jediná, kdo se tu ztrácí?

Ano.

25.3.2020 07:38
darius1darko@Gmail.com

XXX.XXX.114.188

Šarina napsal(a):
Jsem jediná, kdo se tu ztrácí? Proč tu ta diskuze vůbec je? Nechcete si psát emajlem?

Mě zaujalo toto od darius1darko (fakt jste spolumajitelem CHS???)

"...takže neviem odkiaľ beriete že kryjeme bez hlavo a kvôli peniazom. To že máme ľudí ktorým a umožňujeme chovat na našu chs a ako oni jednaju za to ja nemôžem. Niekto vie s ľuďmi niekto nie . Samozrejme nie každé krytie odsúhlasime..."

Milej zlatej, pokud je to tak, a dobře jsem porozuměla napsanému, tak vy fakt umožňujete na své jméno chovat komukoliv??? No tak pak bych se nedivila ničemu, dáváte v plen svoji pověst a musíte nést následky.
Pokud jste to myslel jinak, tak se omlouvám - rozveďte to šířeji...

Milá zlatá a je na tom niečo divne ak je niekto spolumajiteľ?
A áno niektorý ľudia na nás chovajú , neviem kde si si prečítala že kadekto . Áno následky beriem na seba toho sa netreba báť. Preto som písal a Zverejnil www.fatranskysen.sk. ľudia môžu písať súkromné maily je tam telefón treba sa spýtať . Dúfam že som vám vyhovel vašej otázke, aj keď neviem kto sa pýta. S pozdravom Dárius

25.3.2020 09:42

pro mne z celé té diskuse vyčnívá jediná věc. Borderka je specifický, velmi inteligentní a především pracovní pes. Dneska si ho pořizuje naprosto nezodpovědně každý b.l.b., který si myslí že takové zvíře zvládne. Kdyby si pořídili společenské plemeno, byl by spokojený majitel i pes. Nedávno u nás byla v obchodě paní s pubertálním synkem a jednoho takového chudáka měli s sebou. Odrůstající štěně, způsob, jakým se k němu chovali byl naprosto neuvěřitelný, že z něj stvoří labilní, nebezpečné zvíře, bylo jednoznačné. Takových borderek, bohužel, vídám docela dost.

25.3.2020 12:12
mirčo

XXX.XXX.137.71

Tu sa začala diskusia na moje dlhosrsté kólie. Ale keďže sa tu uviedli aj moje borderky jedna moja celoživotná skúsenosť = pes je taký ako si ho vychová majiteľ. Keď je niekto magor, je úplne jedno, či má borderku alebo čivavu. Ja mám zvieratá vychované tak, že jednoducho musia fungovať s každým. Všetky moje zvieratá chodia na voľno a majú zdravotné vyšetrenia. V živote som zo žiadnym svojim psom neurobil žiadnu skúšku. A vôbec sa za to nehanbím. Jednoducho na to nemám. A aj napriek tomu majú moje odchovy skúšky s pasenia, mame šampiona agility, majstrov SK v agility, a majstrov rôznych krajín v dogdancingu, ale aktívne,robia aj canisterapiu a záchranu.Takže úplne na záver, záleží jedine na majiteľovi, čo zo svojím psom (bez ohľadu na plemeno) bude robiť.

25.3.2020 23:29
Šarina

XXX.XXX.243.72

darius1darko@Gmail.com napsal(a):
Milá zlatá a je na tom niečo divne ak je niekto spolumajiteľ?
A áno niektorý ľudia na nás chovajú , neviem kde si si prečítala že kadekto . Áno následky beriem na seba toho sa netreba báť. Preto som písal a Zverejnil www.fatranskysen.sk. ľudia môžu písať súkromné maily je tam telefón treba sa spýtať . Dúfam že som vám vyhovel vašej otázke, aj keď neviem kto sa pýta. S pozdravom Dárius

Není nic divného, že je někdo spolumajitelem CHS, ale kde beru, že na vás chová "kadekdo"? No vždyť jste napsal:

" To že máme ľudí ktorým a umožňujeme chovat na našu chs a ako oni jednaju za to ja nemôžem. Niekto vie s ľuďmi niekto nie . Samozrejme nie každé krytie odsúhlasime"

Z tohoto mně vychází, že pod vaším jménem jsou produkována štěňata, pod která byste se třeba nepodepsal. Pokud tomu rozumím špatně, tak se omlouvám. Ale pokud je to tak, pak nechápu, proč dáváte jméno své CHS takto v plen.
(Ale o vaší CHS nic nevím, a hledat se i nechce, takže to berte jenom jako poznámku v teoretické rovině na anonymním internetovém fóru.) Zdravím Šarina

26.3.2020 08:30
darius1darko@Gmail.com

XXX.XXX.114.188

Nie kadekto určite nie . Áno máme blízkych ľudí ktorým umožňujeme chovat na našu chs . Ale musía sa s nami vopred dohodnúť a musíme odsúhlasiť to krytie . Ak to neodsúhlasime krytie sa neuskutoční. Zvieratá musia byť iba z našej chs, minimálne fenka .

Johann

16.4.2020 18:02
Johann

XXX.XXX.3.157

Dobrý den, máme roční fenku dlouhosrsté kolie z této CHS a byli jsme nadmíru spokojeni!!! Fenka byla socializovaná, dobře živena, dostali jsme přesné instrukce ohledně výživy a veškeré informace. Náš veterinář taky chválil, že vypadá dobře a zdravě. Kdykoliv jsme si s něčím nevěděli rady, p. Daniela nám vždy ochotně vše vysvětlila, poradila... Vyrostla z ní nádherná a poslušná fenka, kterou každý obdivuje. Navíc, toto je náš první pes, neměli jsme žádné zkušenosti, ale jsem ráda, že jsme si vybrali právě tuto CHS. Opravdu nemám co vytknout, spíše chválím a děkuji.

ZuzanaP

14.7.2020 01:10
ZuzanaP

XXX.XXX.236.92

No neviem kam ste volala ale tam je chovatel muz respektive dvaja muzi nie zena. Mam od nich sucku a je so super povahou. Vzdy davaju robit vsetky vysetrenia a nechovaju len na vystavy a pre peniaze ale sleduju aj povahy a zdravie.
To ste fakt zavahali ze ste si nevzali steniatko od nich. Samozrejme ze je vela ludi ktori im zavidia uspechy a ohovaraju ich.

12.1.2021 14:03
Katarinana

XXX.XXX.34.4

Dobrý deň,
S touto chs mame veľmi dobré skúsenosti.
Obaja páni sú skúsení, ochotní poradiť a vidieť u nich lásku ku psíkom.
Odporúčam

LauraC

1.3.2021 11:42
LauraC

XXX.XXX.100.177

Máme z tejto chs psíka a nemohli sme vybrať lepšie. Je to všestranný parťák do života, rodičia sú testovaní na každú jednu chorobu a psy sú krásne ako aj povahovo tak aj výzorovo. Šteňatá sú socializované, zvykané aj na vonok aj na vnútro, rovnako aj stravovo sú zvyknuté aj na mäso aj na granule ciže úplná paráda. Chovatelia sú ochotní vždy poradiť čiže za mňna naozaj super chs.

bruo

2.5.2021 09:44
bruo

XXX.XXX.222.95

Mi sme si brali steniatko z fatranskeho sna a je uzasny

2.5.2021 14:14
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Takové anonymní pochvaly nevypovídají o ničem. Leda snad o tom, že si je píše chovatel sám.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík