Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Meruna

27.12.2019 21:25
Meruna

XXX.XXX.247.127

Dobrý den, máme velký problém s vytím. Pes má 12 let, vyje již dlouho ale bohužel jsme na to přišli dost pozdě a pravděpodobně se jeho separační úzkost dostala do fáze že už nezabírá nic. Zkoušela jsem cvičitele, cvičák, únavu, velký prostor, malý prostor, přírodní zklidňování, elektricky obojek ( patří asi k 5% psů který vyje i 8 hodin přes obojek a dostává rány... Mění hlas a snaží se ho obelstít). Na veterině nejsou schopni mi nic dát. Myslím že ho z toho brzo klepne. Doufala jsem že existují nějaká "antidepresiva" pro psy ne přírodní ale normální na předpis. Neni v mých silách s ním chodit ráno na 3 hodiny ven ( stejně to nepomůže, za hodinu je vyspany) a pak čekat jestli začne výt (začíná až když jsem fakt daleko a neslyším to), nahrávám ho a začíná a končí vytí tak ze ho většinou neslyším takže ani potrestat nelze. Už fakt nevím co s ním. Máte s tím někdo zkušenost, nebo znáte veterináře, ktery by nejak pomohl, poradil... Předem díky

27.12.2019 21:52
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Meruna napsal(a):
Dobrý den, máme velký problém s vytím. Pes má 12 let, vyje již dlouho ale bohužel jsme na to přišli dost pozdě a pravděpodobně se jeho separační úzkost dostala do fáze že už nezabírá nic. Zkoušela jsem cvičitele, cvičák, únavu, velký prostor, malý prostor, přírodní zklidňování, elektricky obojek ( patří asi k 5% psů který vyje i 8 hodin přes obojek a dostává rány... Mění hlas a snaží se ho obelstít). Na veterině nejsou schopni mi nic dát. Myslím že ho z toho brzo klepne. Doufala jsem že existují nějaká "antidepresiva" pro psy ne přírodní ale normální na předpis. Neni v mých silách s ním chodit ráno na 3 hodiny ven ( stejně to nepomůže, za hodinu je vyspany) a pak čekat jestli začne výt (začíná až když jsem fakt daleko a neslyším to), nahrávám ho a začíná a končí vytí tak ze ho většinou neslyším takže ani potrestat nelze. Už fakt nevím co s ním. Máte s tím někdo zkušenost, nebo znáte veterináře, ktery by nejak pomohl, poradil... Předem díky

"...patří asi k 5% psů který vyje i 8 hodin přes obojek a dostává rány... Mění hlas a snaží se ho obelstít."

"nahrávám ho a začíná a končí vytí tak ze ho většinou neslyším takže ani potrestat nelze."

Ach jo, ach jo, ach jo...

Pokud nejste troll (což bych si moc přála), proč jste tak značnou separační úzkost připustila? Nelze mít tedy psa aspoň v noci u sebe (pokud jsem dobře pochopila, tak vyje, ptž je v noci sám)?

27.12.2019 22:30
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Je to troll, protože takovej deb*l nikdo nemůže bejt.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.12.2019 22:46

A může! Slyšela jsem to a na vlastní oči viděla ve zverimexu a prodavačka doporučila a spěšně podala elektrický obojek se slovy "tenhle se prodává dost, lidi si ho chválej".
Už tam nic nekoupím, a to kdysi naše nevlastní Asta měla s jejich Maxem pravidelně mladé.

Hele, sorry, ale nenapadlo Vás, že tak starého psa třeba něco bolí?!

Meruna

27.12.2019 22:47
Meruna

XXX.XXX.247.127

Jak se tak koukam tak se tady dockam pouze urazek.

Vyje v dobe kdy jsme v praci, tedy pres den. O vyti jsem se dozvedela po 5 letech kdy se sousedum narofilo dite a vyti ho budilo. Dobre doby jsem ho nikdy neslyšela, zacali gsme cvicakem, atd atd, vse funguje chvili, treba mesic nez mu dojde ze je to jen hra, hracek a dobrot si nevsima, propada panice. Nevitame, kdyz nevyje vracim se a odmenuju, nic.... Stejne pak rve jak blazen...

Deb*l z jakeho duvodu? Kdyz uz urazite budte prosim konkretni.

27.12.2019 22:51

Je venku v zahradě, v kotci, v boudě?
Úkryt?
Dobrovolník na hlídání, venčení, druhý pes, schovat domů.

Meruna

27.12.2019 23:04
Meruna

XXX.XXX.247.127

Ma za sebou komplet vysetreni, na nic se nepřišlo... Neni to momentalni problem ale dlouhodoby....

Co se tyce obojku, nemela jsem z toho radost, ale resit to proste musim. Uz ho ani nepouzivame, nezabira nic.

Je v bytě, mame i druheho psa, ktery se k nemu pridava, sam o sobe nevyje. Zkouseli jsme je rozdelovat do mistnosti, poridit "kotce"... Hlidani bohuzel nejde.

Potrebuju aby umel odpocivat kdyz nejsme doma. On ovsem dokaze unavu potlacit a i pres jakoukoliv unavenost vyt x hodin

27.12.2019 23:47

Kdo nezazil, tak nechape...
Ja to same asi taky nezazila, takze take nechapu, ale "neco podobneho" doma mame.

U naseho psa jsem vypozorovala, ze to nedela, kdyz delame "to co mame".
Jak u autisty.
Pokud rano vstanem v minutu co mame, jdeme vem v minutu co mame, dostane najist kdy ma a my odejdem do prace ve chvili kdy mame - je vse ok (+ navrat jak mame... jasne).
Pokud neco z toho zacne haprovat, zacne bejt nesvuj. A klidne si i zavyje.

Ja to taky nevedela, protoze nemame "sousedy-sousedy", bydlime ve starem RD kterej vse utlumy, ale parkrat jsem psa opustila "necekane" (mimo zvyklosti) - napr. jsem sla jen k vratkum za kamoskou a vyl jak blazen (pak stacilo pisknout a byl zase klid - protoze pisknout je nase znameni, ze "o nem vim" netraba kricet...).
Ale to je muj starik.

Rada by asi mela znit = pravidla + rutina + jistoty = vyt nebude mit proc.

28.12.2019 05:57
Dája6

XXX.XXX.40.42

Meruna

Dobré ranko,
já moc neporadím jen má zkušenost čerstvou, že starý pes se dost mění a začíná dělat i to co nikdy člověk od něho nezažil.
U nás to začalo tím, že hluchnul a slepnul a začaly problémy, byla v tom ta jeho nejistota, ani mě už nechtěl přijat i u mě ( i když jsem pro něho byla vždy anděl) byl jiný než jeho předešlých 16let.
Dája

28.12.2019 07:57
tero

XXX.XXX.237.49

Pokud má pes slabé " nervy", tak s tím moc nenaděláte. Nemohl prodělat třeba mrtvici? Rada je těžká, co tak psa někomu na dobu vaší nepřítomnosti dát na hlídání? Pořídit nějaké další zvíře, pustit rádio, televizi, dát mu do pelíšku vaši mikinu, pořídit mu nějakou tu hračku z které musí dlouho dolovat pamlsky. Určitě zrušte elektrický obojek, toho se možná bojí více než samoty. Není někde háravá fena, nemůže slyšet nějaký zvuk který ho přiměje výt? Nejde psa odnaučit bázlivosti a závislosti na vás takovým drastickým trestáním. Netrestat za vytí vůbec. Jen si představte sebe ve stresu a pak ještě čekat na potrestání.Vyzkoušejte bachovy kapky, některým psům prý pomáhají.Co odcházet na kratší dobu a stále se vracet, tak jako se učí malé štěňata být samy doma.Začít úplně od začátku a odměna když je zticha a vytí ignorovat, hlavně ale vystihnout okamžik kdy je zticha , ne aby si myslel, že zavyje a tím vás přivolá.

28.12.2019 08:08

Pro toho psa bude smrt vysvobozením !

Ale stejně doufám, že je to troll.

Meruna

28.12.2019 08:29
Meruna

XXX.XXX.247.127

Dekuji tem kteri napsali aspon napad, tahle diskuze me dost zklamala. Nema smysl se vyjadrovat k tem urazkam. Ja bych ho třeba umrit protoze vyje nenechala vy asi ano Orionka. To je dost smutne.

Zkusim to jinde i tak diky

28.12.2019 08:33

Meruna napsal(a):
Dekuji tem kteri napsali aspon napad, tahle diskuze me dost zklamala. Nema smysl se vyjadrovat k tem urazkam. Ja bych ho třeba umrit protoze vyje nenechala vy asi ano Orionka. To je dost smutne.

Radši budete nešťastného psa tlouci elektrikou?
Byla jsem v podobné situaci, pes začal výt v 11 letech, řešila jsem to tak, že prostě nikdy nezůstával sám. Pět let se mnou chodil do práce. Ano, měla jsem tu výhodu, že jsem měla tu možnost.
A jestli budete takhle pokračovat, tak ten pes stejně zemře vysílením a to je lepší milosrdná injekce.

28.12.2019 09:04
dsj

XXX.XXX.255.137

Meruna napsal(a):

Měla jsem sousedku které pes také vyl, začínal když odešla do práce a vyl dokud nepřišla zpátky. V paneláku, v bytě nad mojí hlavou, každý den vyl 9 a více hodin. Samozřejmě si musela pořídit velkého psa do malého bytu. Začal někdy ve 3měsících. Kolem půl roku se začal snažit podhrabávat pod dveřma a to byl také strašný rachot, neustálé drápání drápů o podlahu. Chodila jsem do práce, takže jsem jeho šílený a smutný vytí musela poslouchat jen když jsem měla volno, a to jsem se snažila mít vždycky program a nebýt v bytě, protože mi toho psa bylo neskutečně líto. Dokázala psa, sousedy a sebe takhle týrat skoro rok. Že ignorovala stížnosti lidí, i návštěvy měšťáků, to nějak chápu. Ale nechápu, jak mohla ignorovat bolest toho psa? Po roce dala psa utratit, při snažení podhrabat se podlahou ven si roztrhal si tlapky a údajně vyl a hrabal i když už nemohl stát. Nejsem pejskař, se psy nemám moc zkušeností, ale stejně nechápu, jak tohle můžete tomu psovi dělat a nechávat ho takhle trápit x-hodin každý den? Proč mu neseženete nové majitele, jiné prostředí? Tohle musí být opravdu peklo, pro psa, pro sousedy, pro vás - vím to, protože jsem to zažila.

28.12.2019 10:31
Mousinka

XXX.XXX.140.224

Zkuste začít znovu,jako u štěňete. Dat pamlskek, co ho na delší dobu zabavi, na chvíli odejít, po navratu pochválit, pokud nezačne výt. Prodlužovat pobyt mimo domov. Náš pes má odchod spojený s něčím dobrým a podezírám ho, ze se na můj odchod do práce těší
Zkuste mu dát tričko, mikinu, to radili dobře, něco co bude mít váš pach.

28.12.2019 10:54
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Meruna napsal(a):
Jak se tak koukam tak se tady dockam pouze urazek.

Vyje v dobe kdy jsme v praci, tedy pres den. O vyti jsem se dozvedela po 5 letech kdy se sousedum narofilo dite a vyti ho budilo. Dobre doby jsem ho nikdy neslyšela, zacali gsme cvicakem, atd atd, vse funguje chvili, treba mesic nez mu dojde ze je to jen hra, hracek a dobrot si nevsima, propada panice. Nevitame, kdyz nevyje vracim se a odmenuju, nic.... Stejne pak rve jak blazen...

Deb*l z jakeho duvodu? Kdyz uz urazite budte prosim konkretni.

Jen de*il nechává do psa pouštět rány 8 hodin. Ale já si myslim, že jste troll, tak pěkně všechno zapsaný, hlavně, aby lidi reagovali negativně. Ještě jste zapomněla napsat, že to je haskoun v bytě

28.12.2019 15:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

Meruna napsal(a):

no já bych souhlasil s klasikem

28.12.2019 17:06
tero

XXX.XXX.236.182

Jestli je to husky, nebo malamut, tak vytí je jejich skoro přirozenost. Není to holt pes do bytu,není to pes co by ho bavilo být zavřený doma, potřebuje úplně jiný život a náplň. Chce to hlavně přemýšlet už před pořízením psa, teď se jen musíte snažit udělat mu ten život spokojenější.Možná ho i darovat, tihle psi si snadno zvykají na změnu majitele.

28.12.2019 17:41
lupus4

XXX.XXX.205.61

tero napsal(a):
Jestli je to husky, nebo malamut, tak vytí je jejich skoro přirozenost. Není to holt pes do bytu,není to pes co by ho bavilo být zavřený doma, potřebuje úplně jiný život a náplň. Chce to hlavně přemýšlet už před pořízením psa, teď se jen musíte snažit udělat mu ten život spokojenější.Možná ho i darovat, tihle psi si snadno zvykají na změnu majitele.

to jako ve 12 letech ?
navíc plemeno není nikde uvedeno (pokud se nepletu)

28.12.2019 18:02
tero

XXX.XXX.236.182

lupus4 napsal(a):
to jako ve 12 letech ?

No a co, může mít před sebou třeba ještě i pět let života.Pořád lepší, než se uvýt k smrti.

28.12.2019 18:06
fikovnice

XXX.XXX.135.179

lupus4 napsal(a):
to jako ve 12 letech ?

Ano, plemeno není uvedeno. Já jen doufám, že to SH není, i když ono je to skoro jedno - je mi psa líto, ať je to jaké chce plemeno nebo vořech.

28.12.2019 18:26
GAELLE

XXX.XXX.55.67

no já hlavně nechápu jak to někdo mohl nechat dojít takto daleko a ještě k tomu psa "léčit" elektrikou
a pak chtít řešení zde na foru...................

28.12.2019 18:33
fikovnice

XXX.XXX.135.179

GAELLE napsal(a):
no já hlavně nechápu jak to někdo mohl nechat dojít takto daleko a ještě k tomu psa "léčit" elektrikou
a pak chtít řešení zde na foru...................

Jj, to jsem psala hned v úvodní odpovědi - proč to nechali dojít tak daleko?!? Já sice psala, že doufám, že paní zde vesele trollí, ale na rozdíl od jiných jsem si to už přestala myslet...
A úplně mě dostalo, že ten nebožák "mění hlas, aby obelstil EO". To je fakt týrání toto!

28.12.2019 19:09
ančovička1

XXX.XXX.35.36

Já tady na psech mpc nejsem, ale psy chováme,meli jsme dobrmany a jezevciky,dnes už jen malou jezevcici,štěně,tak myslim,že trochu psum rozumim..nelibi se mi,že jednohlasně odsuzujete chovatelku problemoveho psa.po přečtení všech příspěvků si myslim,že chyba v chovatelce neni,prostě tak,jak jsou psychicky nemocni lidé,tak jsou i zvířata,ale ta se psychiatry neléčí..trpi jak pes,tak chovatel a přes veškerou péči nic nezmění..berte tento problém z jiného pohledu, problému u psa..

28.12.2019 19:18
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

- berte tento problém z jiného pohledu

Z pohledu souseda v paneláku?

28.12.2019 19:44
ančovička1

XXX.XXX.35.36

rapotacka11 napsal(a):
- berte tento problém z jiného pohledu

Z pohledu souseda v paneláku?

Asi jste to špatně pochopila,pro lidi v panelaku to musi být hrůza, jen jsem chtela říct,že pani chovatelce verim,že už vic pro zklidnění psa dělat nemůže..snad jen se buď odstěhovat nabo psa dát pryč, protože pes je zřejmě nemocný..nebo máte jiny názor?

28.12.2019 19:50
Pajaa

XXX.XXX.67.130

Já nedávno u jedné podobné diskuse viděla, že pomohlo,když majitel nechal v bytě v blízkosti psa třeba notebook a z práce mu párkrát zavolal přes videochat na skypu. Prý to pomáhá..

28.12.2019 19:58
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Pajaa napsal(a):
Já nedávno u jedné podobné diskuse viděla, že pomohlo,když majitel nechal v bytě v blízkosti psa třeba notebook a z práce mu párkrát zavolal přes videochat na skypu. Prý to pomáhá..

Pokud to vůbec pomůže (náš pes má také radost, když volám z jiného města), tak dle mě jedině na krátkou dobu. A asi zaměstnanec nemůže být celý den na Skypu.

28.12.2019 19:59
fikovnice

XXX.XXX.135.179

ančovička1 napsal(a):
Asi jste to špatně pochopila,pro lidi v panelaku to musi být hrůza, jen jsem chtela říct,že pani chovatelce verim,že už vic pro zklidnění psa dělat nemůže..snad jen se buď odstěhovat nabo psa dát pryč, protože pes je zřejmě nemocný..nebo máte jiny názor?

OK......ale Vám se líbí, že do něj pouští elektřinu - a navíc úplně zbytečně?!?

28.12.2019 20:01
karo2702

XXX.XXX.162.156

Meruna napsal(a):
Ma za sebou komplet vysetreni, na nic se nepřišlo... Neni to momentalni problem ale dlouhodoby....

Co se tyce obojku, nemela jsem z toho radost, ale resit to proste musim. Uz ho ani nepouzivame, nezabira nic.

Je v bytě, mame i druheho psa, ktery se k nemu pridava, sam o sobe nevyje. Zkouseli jsme je rozdelovat do mistnosti, poridit "kotce"... Hlidani bohuzel nejde.

Potrebuju aby umel odpocivat kdyz nejsme doma. On ovsem dokaze unavu potlacit a i pres jakoukoliv unavenost vyt x hodin

Nějak mi ušlo, co vám poradil cvičitel? Probrala bych to s Vámi v soukromých zprávách, ať se vyhnete urážkám, ale nejste přihlášená. Můžu popřípadě mail nebo jiný kontakt? Třeba něco vymyslíme, ale počítejte, že to bude na dlouho a bude to chtít i nějaký den dovolené v práci, ale řešení určitě existuje, kompromis se najde vždy

28.12.2019 20:44

pardon, může mi někdo vysvětlit, jak ten pes přijme hovor?

28.12.2019 20:46
Mousinka

XXX.XXX.62.162

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

To by mě taky zajímalo

28.12.2019 21:11
Pajaa

XXX.XXX.67.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Jde to nastavit tak ,aby se hovor sám příjmul..jsou i takové vyhrazené aplikace přímo určené pro videochat se psy.

28.12.2019 21:11
GAELLE

XXX.XXX.55.67

náš pes třeba na hlas v telefonu vůbec nereagoval - já mu samozřejmě držela telefon u ucha a páníček na něj mluvil. nic !!!

28.12.2019 21:34

Pajaa napsal(a):
Jde to nastavit tak ,aby se hovor sám příjmul..jsou i takové vyhrazené aplikace přímo určené pro videochat se psy.

no a které, znám akorát i-C-Pooch a IP domácí kamery
Skype se svými chybami ne.. ta funkce tam byla kdysi, teď je na android a má zas vtipné chyby jako že si sám přijímá hovory, i když mu to nikdo nedovolil..
tak třeba to sem napište ;-)

normálně jde použít domácí kamera, ale pes musí reagovat.. tak třeba jo..
můj na videohovory i hlas dlabe

pak si jde vzít dovolenou a psa naučit samotu od začátku, jako štěně, ale s trochu větší trpělivostí než minule..

28.12.2019 23:03
ančovička1

XXX.XXX.35.36

fikovnice napsal(a):
OK......ale Vám se líbí, že do něj pouští elektřinu - a navíc úplně zbytečně?!?

To jsem nikde neřekla, ani bych to svému psu neudělala,ale když už se ptáte,tak to neschvaluji, ale chápu..chovatelku zoufala situace donutila..tlak sousedů, pokus o řešení..

29.12.2019 06:48
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobre ranko,
tím, že mám prozatím panelákové psy jsem i já musela jednou řešit štěkot, ale vypadá to, že u toho staršího ( už není a je klid). Máme opravdu sousedku megeru ze 60 rodin ona jedna jediná je fakt magor a to slušně řečeno.
No na její stále stížnosti ( okolní sousedi nic), ale ať máme klid manžel pořídil kameru s hlasem. Kdykoliv nejsem doma s práce pozoruje psy a dělá sekvence, ani jednou nemusel na ně zařvat ať jsou zticha.
Máme aspoň kontrolu, že nám megera může skočit tak do tmavého tunelu.
Kamarádka přes 2xPC 1XSkype opravdu učila psy jak v zaměstnáni tak pod barákem v autě a šlo to.
Dája

29.12.2019 11:58
Zoia

XXX.XXX.211.224

Kameru jsme používali taky, jedna sousedka tvrdila, že tu psi začali (po letech) štěkat, tak jsem se chtěla podívat, jestli je to pravda a případně jestli to něco spouští. Ukázalo se, že dost přehání, za dva měsíce se to stalo třikrát a bydlíme v domě, ale stejně jsem to chtěla řešit, protože mi bylo jasný, že z psychický pohody to asi nebude.
Spouštěl to starej pes (nikdy předtím to nedělal) a příčinu kamera neukázala, vypadalo to, že prostě přestal souhlasit s naší nepřítomností. Pomohlo zvedení odchodových rituálů a taky znovu-nácvik, kdy jsme začali naopak odcházet cíleně a přes kameru jsou kontrolovali, jestli doma není rambajs.

Za sebe to vidím tak, že starý zvířata můžou změnit svoje zvyky, už je leccos bolí, jsou mrzutý může jim začít vadit něco, co dřív nevadilo, ale s tím by měl člověk tak trochu počítat, u lidí je to nakonec taky tak. A většinou je z toho nějaká cesta, jen vyžaduje víc úsilí než dát psovi piluli nebo elektronický obojek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík