Můžete mi prosím říct co to má pes v srsti? Nikdy se mu to neobjevovalo má to první den, často jej kontroluju. Doufam ze to jde vidět, jsou to takové tečky. Nějací parazité? Co na to použit? Setkávám se s tím poprvé, dekuji
Myslíte ty šedé fleky v kroužcích a nebo vyloženě ty drobinky, co jsem podtrhla?
Ty flíčky by byly nejspíš normální pigment, i bílí psi se občas opuntíkují.
Ty drobinky by mohl být bleší trus. Zkuste to trochu posbírat, dát na papírový kapesník a zakapat vodou. Pokud by se rozpustily do červena, jsou to bleší bobky a pak je potřeba dát něco proti blechám. Pokud to zůstane černé, normálně bych psa zkusila okoupat, jestli to není prach.
impact
napsal(a):
Jenže ti nejsou takto vidět okem. U trudníka se dělají holá místa v srsti. U dravčíka by měl spíš "pochodující lupy", než "špínu" v srsti.
Mohly by to být lupy, zvýšená tvorba lupů může být u nějakých roztočů, nebo ne? Ale pokud se nedrbe, tak to roztoči asi nebudou. CO plísně?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Drbe se o trám.
eli22
napsal(a):
Mohly by to být lupy, zvýšená tvorba lupů může být u nějakých roztočů, nebo ne? Ale pokud se nedrbe, tak to roztoči asi nebudou. CO plísně?
No mě zaráží, že je to černý. Sloupaná kůže - lupy - by černý nebyly.. Jinak ty lupy jsou právě třeba u dravčíka. Ale zase - šupinky kůže jsou světlé..
Nevím, no. Snad zajde tazatelka na vete a dá nám třeba pak vědět, co to bylo. Samotnou mě to zajímá.
peett
napsal(a):
Jaky trám? Dekuji moc za názory pro jistotu zajdu k veterináři. Ale ten sprej fipron preventivně radši použiju
Fipron je takřka k ničemu. Nepomáhá ani na blechy, ne tak na další parazity. Je to jedna z nejslabších látek, co by na parazity mohla fungovat. Já bych psa naopak nejedovala, ale šla na veterinu a použila kdyžtak přímo konkrétní přípravek na konkrétního parazita.. Zbytečně psovi zatěžujete organismus.