Ahojte, včera navečer jsme si dovezli domů štěňátko křížence. Včera normálně hezky papal i pil, ale dneska jedl jen ráno po probuzení a navíc má takovou tekutější stolici. Je to normální? Nebo máme nasadit dietu, uvařit mu maso s rýží? Má teprve 7 týdnů, ale paní se jich zbavovala s tím, že je do týdne utratí.. Takže ještě není ani očkovaný, to půjdeme hned tenhle týden.
A ještě jsem se chtěla zeptat, včera a v noci spinkal max hodinku a půl a pak se budil a hrál si, dneska ale spí po 3 a víc hodinách v kuse. A ještě jestli s ním máme zkoušet chodit ven nebo počkat po očkování? Omlouvám se, ale už je to několik let, co jsem měla doma štěndo a něco mi z té hlavy vypadlo. Zítra jdeme k vetovi, tak ho zkontroluje, ale jen ať dneska neplašim a mám klidnější spaní, že je toto normální. Zkoušela jsem prohledávat internet a diskuze, ale nic jsem nenašla
Ta tekutá stolice může být třeba tím, že ještě nedostalo odčervovací tabletky nebo i krmivem, které mu nemusí sedět. Chodit ven s ním určitě můžete, ale spíše na místa kde to znáte a víte, že tam pejsek prozatím než bude očkovaný,nepřijde do styku s ostatními pejsky, o kterých nevíte zda jsou očkovaný (npř. zahrada). Nebo to třeba může být i tím, kdy a v jakém množství štěndo krmíte. je to třeba jen kvůli tomu, že si zvyká na nové prostředí. Zatím bych asi ještě chvíli počkala pár dní a krmila granulemi ( podle toho kterýma krmíte) a potom pokud by to nepřestalo, tak na cca týden nastoupila na tu dietu (rýže, bílé maso a mrkev).
Bartos

XXX.XXX.181.79
Ten průjem a divné chování může být projevem právě té změny. Co se týče odčervování, tak preventivně není třeba. Takže "že nedostalo odčervovací tablety" je zcestná reakce. Preventivně se neodčervuje.
Bartos
napsal(a):
Ten průjem a divné chování může být projevem právě té změny. Co se týče odčervování, tak preventivně není třeba. Takže "že nedostalo odčervovací tablety" je zcestná reakce. Preventivně se neodčervuje.
Neplácejte nesmysly, štěňata se naopak odčervovat musí, pravidelně a daleko častěji než dospělý. Nastudujte si něco o přenosu škrkavek z matky na plod a štěňata. Proto bývají štěňata z množíren bez výjimky začervená a mnohdy na začervenost i zajdou. Odčervování u dospělců je něco jiného, tam je opravdu, pokud je to možné, lepší koprologie a odčervovat až podle akutního problému
Odčervený prý byl, ale asi to byla reakce na tu cestu a celkově na to, čím ho krmily. Ten první den měl i dost nafoukle bříško a děsně prděl. Teď už neprdí a bříško má taky v pohodě. Jenom teda venku to má trochu řidší, ale doma to je v pohodě. Jinak na něm jdou vidět hodně pokroky, paní se jim asi fakt vůbec nevěnovala a ani nechci myslet na to, v kolika týdnech dávala pryč ostatní štěnda...Venku se do dvou minutek vyčůrá, jenom s těma bobkama máme trochu problém, ale většinou to zvládne. Nečekám žádný zázraky, je to miminko pořád. Ale úplně vidim jak se učí a je čím dál tím živější a zvědavější. Zítra jdeme k vetovi na to první očkování a další odčervení. V pondělí mě bohužel bez objednání nevzali, že takhle berou jen urgent a zase jsem ho nechtěla tahat mhd přes celou Prahu. Přidávám vám i nějaké fotky, měl by být menšího vzrůstu, tak uvidíme jakej fešák nám z něj vyroste
A moc vám děkuji za příspěvky, rady a zkušenosti 😊
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zase jeden čumáček, co vyhrál v loterii
Myslím, že se u vás bude mít fajn, tak si to spolu užívejte. Nám už miminko vyrostlo.