Zdravím,
Vím,že pár podobných i když starých témat tu už bylo,ale nedá mi to téma neobnovit.
Podle lidí z okolí , včetně těch nejbližších jsem blázen ,když lítám podle nich dlouho , často po tmě, v mraze , dešti apod. se psy a vyžaduji to po i svém muži.
Mě přijde , že to i tak není dost.Vencim když je krásně okolo 2,5h.,3h i víc.
2h se snažím držet vždy a přijde mi to normální,spíš málo.
Teď v zimě chodím po vesnici a není to nic moc,tudíž zkracuji-chodim na hodinu a kus.Mam z toho vsak vycitky.Muz funguje jaro, léto, podzim ,ale zimu(déšť apod.) šíleně fláká(chodí na cca 40min hlavní procházku) a hádáme se kvůli tomu.Ja se to pak snažím ,,dohánět,, a padám na hubu.
Proto se chci zeptat vás.
1.kolik času travite venku ?
2.chodite ,,za každou cenu,,?
3.omezujete venčení v zimě(v dešti apod.)?
4.chodite opravdu denně nebo občas vynechate či zkratite?(jasně , pokud jste v bytě musíte, u nás se curandy tu a tam řeší na zahradě,jde mi o ten pohyb)
Díky a hezký večer
Nika
neverend

XXX.XXX.231.71
Moje fena NO "vyvenčí" celou rodinu.😁 Za mě zcela normální jev a to mám RD se zahradou.Ano, chodíme každý den a dvě hodiny klidně couráme po lesních cestách kdy Bella připomíná spíš "vysavač" než psa.🙂
Tak já upřímně asi nedokážu přesně říct, kolik hodin strávím průměrně se psy venku. Dost to záleží na tom, jestli ten den jdu do práce, jakou mám směnu, nebo jestli mám volno. Pak taky když třeba teď v zimě jedu na cvičák, tak se vracím za tmy a na procházku už pak nejdeme. Pokud trénujeme bull sporty tak dáváme taky jen kratší procházku, někdy žádnou. Ale máme RD se zahradou (psy doma) a tam se můžou proběhnout - tím nemyslím, že by se tam měli zaměstnat samy - ale že jim tam třeba házím balonky, schovávám balonky, hrají si mezi sebou atd.... No pak se třeba o víkendu sbalíme a jedeme na celodenní výlet, nebo dvoudenní. Někdy to tak udělám i po práci - že třeba zajedu autem do města, tam si dáme nějaký okruh, zajdeme s kamarádkou na kafe a vrátíme se večer. Prostě fakt jak kdy.
Za tmy ven nechodíme, krom venčení ráno a večer. Nechodíme ani za deště - psi déšť nesnáší, takže když prší, tak jen venčíme a psy nějak zabavím doma.
Jo a přiznávám se, že někdy prostě radši vezmu psy na koloběžku nebo s nimi pocvičím, než abychom šli na 3 hodiny na procházku... No, ono na tu únavu psů je to stejně efektivnější. Prostě pokud třeba vím, že odpoledne po práci musím někam zajet a mezitím mám jít se psema - tak nepůjdu na tři hodiny na procházku, ale vezmu psy na 40-60 minut ke koloběžce, pocvičíme a můžu s klidným svědomím odjet.
Jo a s přítelem se o tomto nehádám - máme to jasně nastavené tak, že všechno kolem psů je moje starost. On maximálně vyvenčí když jsem v práci a někdy s námi jde na procházku. Nic víc se od něho neočekává a vyhovuje nám to takto oběma. Jo a pak teda s námi jezdí na závody, když má volno a občas na obrany. To ho baví. Ale že by jako vzal psy na dvouhodinovou procházku když já jsem v práci, tak to nehrozí a ani to nechci.
Jasně,klasika jsou ty dvě hodiny na čuchací lítací procházce. Od jara do podzimu ale tak tři čtyři dny v týdnu cvičíme, což u naší lovečiny znamená,že jsme půl dne, někdy celý den venku v revíru. V období honů holky mimo práce odpočívají, procházkují ty,co na hony nechodí,takže veteráni a případná štěňata,plus mops. Kromě procházek ale mají celodenní přístup na zahradu, tím,že mám smečku to není o tom,že by si tam někde lehli,ale fakt jsou pořád v pohybu, půlka někde hraje, půlka něco kope Ale upřímně, když výjimečně fakt nemám náladu, energie,chytne mě líná,tak taky jeden den prostě nikam nejdeme a mají jen tu zahradu. Stejně tak,když padají celý den z nebe trakaře, tak fakt bez výčitek svědomí nejdu nikam a pak jsem za tu zahradu echt ráda. A třeba následující den jdeme na delší procházku (anebo taky na normální, fakt si s tím až tak hlavu nedělám). Obecně myslím,že pokud mají pohybu dostatek, stejně tak různých aktivit, tak to,že s nima jeden den jdete jen vyvenčit a domů, není žádný problém. Samozřejmě problém by to byl,pokud byste byli celý den v práci, psi v kotci, bylo hnusně, tak je pustíte vyvenčit se, zase zavřete a zalezete. Ale když jste s nima doma, tak to nehroťte. Btw mužskej taky na procházky sám se smečkou nepůjde, a upřímně, jsem za to ráda, psi primárně poslouchají mě. Rád se k nám přidá, ale aby chodil sám,nedejbůh v dešti,to fakt ne
Tak já svůj obyčejný den trávím aspoň hodinu na dlouhé procházce (ale moc nepretahuju), tak půl hodiny kratší procházka a do 20 minut cvičení agi a hraní s míčkem apod. Na procházkách navíc ještě cvičíme slušnou chůzi a přivolání. A procházky skoro celé prolítá na volno.
Většinou mám aspoň jednou týdně čas na procházku 2-3 hodinky, chodím jí i v zimě. Ale v dešti ne, to jen tu hodinku.
A celodenní zahrada, ale je tam zatím ještě bez psího kámoše.
Psi zahradní. Když byli psi mladí, ty dvě hodiny bylo tak asi minimum, chodili jsme, běhali. Jak berňucha onemocněl, začali jsme chodit obden a u toho už jsme zůstali, protože následně samík začal chodit špatně na přední nohy, takže ten den, kdy nejdem, alespoň trochu zregeneruje. Každé ráno cca kilometr a půl obchůzka rajonu, necelou hodinu, tu tam nepočítám. Teď už prochajdy jen hoďka a půl, je mu bezmála 12. Dnes jsem se trochu znepokojila, protože si ji sám zkrátil na pár kilometrů. Přitom teď ani moc nekulhá. Uvidím příště. Jo počasí...úplně za každého počasí, psu je jedno, jestli padají trakaře a u nás prší málokdy.
1. Kolik času trávíte venku?
Bydlím v domku na vesnici. Zahrada, pár stromů, skleník... Z toho vyplývá, že v sezoně jsem venku prakticky celé odpoledne po práci, o víkendech cca od oběda. Se psem pochopitelně netrávím všechen ten čas, ale když jdu kolem, pohladím ho, v okopávání záhonku si dáváme hrací či cvičicí pauzy apod. Na vycházky chodíme tak, aby byl na volno minimálně hodinu, tj. od hodiny dvacet. Prakticky stejné to bylo s předešlým psem (labrador bPP) i se současným (kavalír).
2. Chodíte „za každou cenu“?
Ano. Můj pes za svého života nebyl na vycházce celkem sedm dní - dva z toho jsem nebyla doma a domluveným venčitelům do toho něco vlezlo (pes byl venkovní, na zahradě dvojdomku obydleného dvěma rodinami, takže společnost, krmení a dohled měl zajištěn, akorát holt procházka nebyla), jeden den jsem špatně domluvila venčitele, tak jsem s ním následující den šla po noční ven a pak znovu před noční, a čtyři dny byl nemocný - dva z toho strávil na veterinách.
Současný pes chyběl na vycházce jednou, to byl taky na veterině.
3. Omezujete venčení v zimě (v dešti apod.)?
V zimě a dešti ne, ale ve vedrech ano. To se chodí opravdu kratší vycházky, spíš až večer po deváté hodině a většinou k rybníku. Ovšem vzhledem k pomalejšímu tempu jsme venku přibližně stejně dlouho.
4. Chodíte opravdu denně nebo občas vynecháte či zkrátíte? (Jasně , pokud jste v bytě, musíte, u nás se čurandy tu a tam řeší na zahradě, jde mi o ten pohyb.)
Když nejdu já, mám domluveného venčitele, viz výše. Venčitelé občas zkrátí, to se nedá nic dělat. Já nezkracuji, resp. zkracuji jen v nejnutnějších případech (např. napadení psem a podobné, prostě opravdu krizovka).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pes je už v důchodu a gaučák (12 let, ohař x rotvík), takže máme 3 procházky denně: 25 minut, 45 minut a 10 minut, za každýho počasí.
Zkrácení je možno v případě, že psa hlídají přátelé nebo venčí manžel nebo je časová tíseň.
Za mlada byla hlavní denní procházka kolem 1,5-2 hodin, ale taky dle časových možností. Později spíš 1-1,5h, v každým počasí.
V případě zkrácení procházky lze pohyb vynahradit aktivitou, například cvičení a učení triků, dám psovi kost a on ji 2h intenzivně okusuje, případně nějaká taková hračka.
Přijde mi hloupý se hádat kvůli psovi, kvůli takovýhle věci. Je to jen pes. To se radši domluvte a udělejte rozumnej kompromis :)
1) My chodíme v zimě dohromady cca 2,5 hodiny, jakmile je vidět do sedmi, tak 3,5 (jdeme pak ještě večer). Nechodíme to celé v kuse,celkem jsou to 3-4 procházky, protože část z toho s námi chodí starší pes a pro toho je 40 minut strop.
2, 3, 4) Chodíme fakt poctivě a dá se říct za každou cenu, máme zahradu, ale zařekla jsem se, že na to nebudu hřešit, Venčíme i v dešti a v zimě, psům to nevadí, max když jsou v létě super vedra, tak to krátíme, nebo jdeme pozdě večer, brzy ráno.
To se týká všedních dnů, víkendy vypadají jinak, někdy jdeme víc a někdy paradoxně míň. Ve všední dny venčím hlavně já, muž tráví 2 hodiny cestou do práce a zpět, já ty "ušetřený" hodiny věnuju psům. Poslat ho v půl sedmý večer, když dorazí z práce, na 3 hodiny venčit, tak si neumím představit, co by mi řekl, i když vlastně asi umím :-).

snažím se každý den aspoň hodinu, ale nebudeme si lhát, ne vždy to jde. kor teď v zimě, když je brzo tma. ve tmě na to peču. ve slejváku taky nejdu. zase když je čas a nálada, tak si uděláme klidně delší a dlooouhou.

Venkovní pes, obří rasa 60 kg+, snažím se chodit denně, vždy alespoň hodinu, to je minimum. Chodí na volno, takže se proběhne jak potřebuje. Plus třikrát čtyřikrát týdne chodím běhat cca 45 minut, občas beru psa sebou, nicméně vzhledem k rase to ne přeháním, ani s tempem, ani se vzdálenosti. Není to ve smyslu běhu v postroji, pes mi kluse u nohy,popripade si cuchne a dobiha mě.
1x týdne chodíme na poslušnost na cvičák, pohrát si se psy a ladit poslušnost, občas navštívíme nějaký kurz v hale, doma klikame. Plus mě doprovází ke koním, nicméně jejich společný pohyb koriguji. To všechno v jakémkoliv počasí a stavu (zrovna jsme se vrátili z běhání :), pokud vyloženě nemám horečky, nebo se nestane něco závažného, v práci, s konem, apod.

Mám směny, když jsem v práci, venčí rodina- takže někdo jen s psinou vyčurat , jinej i procházka, tak nějak do hodinky, večer se s ní projdu podle její chuti(záleží na ročním období, v létě je víc příležitostí večer psa ještě poběhat)....když jsem doma já, tak jdem od rána za kobylou - je venku 3-4hoďky, ale žádný extra pohyb, jen se špacíruje po stáji a okolí nebo mi stojí za patama, pak psina spinká a jdem ven zase mezi čtvrtou a pátou hodinou odpolední, na jak dlouho záleží na počasí, ročním období a možnostem vzít psa s sebou, prostě kam jdu....prostě každý den to má pes jinak, někdy dva dny za sebou stejné, ale vesměs 2-3x týdně delší, jindy kratší.... nebožka erdela byla chodec, ta by se mnou šla a šla, současná bulina dokáže být i dost otrávená, když ona nechce a musí.....třeba brzo ráno(tma, zima, a když i prší...dvakrát si cíkne, uloží šišku a maže domu a já si myslím, že se musí projít, protože bude doma sama, nemusí, lehne na gauč a válí se tam do čtyř odpoledne, úplně spokojená., jedinej, kdo je ve stresu, jsem já.....) záleží jak si to se psem nastavíte....
PS: když není čas na delší procházku, vemu psa na louku poběhat za klacíkem ...když je čas pracuje s náma, taky se dřevem...co hodím nahoru na hráz ona zase donese dolu
Všem moc děkuji za odpovědi:).
Vaše názory mi moc pomohly a to teda koukám jak se pejskum věnujete,nadhera.
Zkusíme najít kompromis a když občas chlap půjde na kratší dobu nebudu to tolik hrotit.Ono jde o to,že já jsem psa nechtěla.A když tak nějakého malého, ,,nenáročného,,.A on si dotáhl fenku,co dorostla do 40kg+:-).Jsem z ní nadšená, a starám se o ni hlavně já,ale chci aby se podílel.Druhy pejsek bylo štěně,které bylo nalezené jediné přeživší v popelnici v -12 stupních v blízkém okoli.No nemohla jsem přece dovolit,aby šlo do útulku:).Bylo to skvělé rozhodnutí,je úžasný a moc vděčný.
Klidně pište dál , mám v plánu ukázat toto téma pár lidem, kteří mají pocit,že třikrát pět,deset minut pejskum stačí:(.
Hezký den:)

Tak já klidně přiznám, že když se venku žení všichni čerti....fučí vítr, leje, tak nikam nechodíme, mám psy, které mám problém v tomhle počasí "vykopnout" i na zahradu, aby se vyvenčili, chrta jsem tahala za takového počasí ven násilím a to doslova.
Nebo naopak v letních vedrech je to pro moje pesany konečná, to třeba fakt jdeme brzo ráno a pokud jsou tropické noci, že ani ráno není chladněji, tak je to tak max na 3/4 hoďky, jak vidim, že toho mají "plné zuby" tak štrapádíme dom. Ale mám medvědy, co horko fááákt nemusí. Chrťákovi to nevadilo a s ovčandou jsme byly v hicech u vody, klidně celý odpolko u rybníka..koupaly jsme se spolu.
Když je mráz nebo nějaký mrholeníčko a tak, to nevadí, to jdeme.
Snažím se minimálně tu hoďku a půl....resp. snažila, teď co fena pajdá, tak chodíme vlastně jen "kolem komína" třeba jen půl hoďky, spíš se řídim podle feny, někdy jí to šlape víc, někdy to stojí za starou bačkoru.
Nutno říct, že už mám psí důchodce, když byli pesani mladší, tak se přiznám, že jsme byli venku třeba pět hodin...hoďku ráno, hoďku večer a třeba 2-3 hodiny odpoledne.......ale dneska už takové prochajdy nedávají.
Nutno říct, že mám ale psy, kteří ten pohyb zas až tak nevyžadují, takže to, že je táhnu v pět hodin ráno ven, je spíš kvůli tomu, že vím, že se pak budou celej den válet a nějakej pohyb je potřeba, ale je fakt, že pokud se nechodí z nějakého důvodu ven, tak jsou pesani uštěkanější.
Rodina se nezapojuje, pesani jsou "můj" koníček a kvůli venčení to dělat nemusí, stačí když pustí pesany na zahradu.
Myslím, že záleží na psu kolik pohybu potřebuje...s některými se musí našlapat "sto jarních kilometrů", s některému se musí venku nabídnout nějaká zábava, protože kdyby se jednalo jen o nějaké procházení, tak se bude nudit, některému stačí, když si v klidném tempu přečte psí noviny a některému...teď mě napadá pekiňák, co měl kdysi soused"...pro toho je nej procházka doma na gauči....ve své podstatě stačí vivenčit a může se jít domů...s chrtem třeba stačí udělat pár sprintů a za dvacet minut můžete jít dom neb máte splněno a chrt je připraven se opět hodiny válet na gauči u televize, výhoda je, že ale zvládá i dlouhý prochajdy, takže se člověk rozhodne dle nálady, počasí a kolik má času.
Nedá se paušalizovat, že každý pes musí být nutně venku např. 3 hodiny, pro některého je to moc pro jiného málo.
A jen takový postřeh, když pracujeme na zahradě, tak ti moji psí pomocníčci následně padnou za vlast a jsou víc utahaný, než po procházce.
Nevím jak to má váš manžel se psem, kdo psi chtěl víc, kdo si je pořizoval...jasně, že asi oba, ale tak někdo s tím většinou přijde. U nás to je tak...pesany chci já, já si je pořizuju a já všechno okolo psů dělám...chodím na prochajdy, vychovávám, učím, uklízím neustále chlupy, sháním maso, jezdím na veterinu, sbírám hovínka na zahradě a po mojí rodině chci jediné, aby v mé nepřítomnosti psy nakrmili, pustili vyvenčit na zahradu a hlavně, aby je milovali a rozmazlovali, aby je pomazlili......
Jsem tudíž na psy sama-moje volba, jsem takovej sobeček psi jsou MOJI a basta, v životě by mě nenapadlo říct, že když mi nepomáhá s procházkama rodina, tak padám na hubu, naopak si procházky užívám za každého počasí (teda za toho, kdy je ochoten jít ven pes) mě to neuvěřitelně nabíjí a přiznám se, že ne pro moje psy, ale pro mě je ta hoďka, málo.....a optimum jsou pro mě tak 3 hodiny, ale to si budu muset počkat až na dalšího psa.
Ono to ,,padání na hubu,, nebyl moc šťastný výraz,když to čtu zpětně;).I pro mě je to relax a chodím se psy moooc ráda....ale jsou dny,kdy opravdu melu z posledních sil a vidina dvouhodinovky v dešti nebo mrazu mě příliš neláká;).Jinak procházky i turistiku miluji,ale ne každý den je pro to stvořený;)
U nás chtěl prvního psa muž,druhého já:).
O povinnosti o psy se dělíme.Vetsinou chodím já,ale párkrát za týden jsem ráda,když jde on.
Smecka 5 GR plus jeden sileny kavalir, co si mysli ze je GR :)
Vek od 1 roku do 10 let.
Rano hodina. To je minimalni zaklad. Pak nakrmit a do prace. Muz vypusti o dve hodiny pozdeji jen vycurat na zahradu. Pres zimu a hnusno jsou zavreny doma, jaro-leto-teplo maji otevreno a muzou byt kde chteji.
Odpoledne 1,5 hodiny minimum, vetsinou vic. Plus dal cviceni individualne.
Vecer uz jen na 20 minut za barak na louku a pak dle libosti zahrada. Hodne se ale vyblbnou spolu.
Ted byli tyden jen na zaharde plus kratke prochazky co dal muz sam, pac me odesly vazy v koleni. A uz na nich vidim jak vymysleji hovadiny, protože se nudi :)
Jo a chodíme za každého počasí - naopak, cim vic hnusne, tim min lidi venku :) Uplne me berou ti, co celou zimu venci NO nebo Madarskeho ohare doma na plinu a na jare vylezou a prudej, ze je nas moc :D
Kaifra1120
napsal(a):
Ono to ,,padání na hubu,, nebyl moc šťastný výraz,když to čtu zpětně;).I pro mě je to relax a chodím se psy moooc ráda....ale jsou dny,kdy opravdu melu z posledních sil a vidina dvouhodinovky v dešti nebo mrazu mě příliš neláká;).Jinak procházky i turistiku miluji,ale ne každý den je pro to stvořený;)
O povinnosti o psy se dělíme.Vetsinou chodím já,ale párkrát za týden jsem ráda,když jde on.
Když on to má opravdu každý jinak. Já mám ráda tmu, to chodím raději než za světla. Taky mám ráda mlhu, to je taková pohádková atmosféra. A déšť? Pořád lepší než vedra. A vedra pořád lepší než tornádo. :)
Celý život razím, že ve střední Evropě není špatné počasí, jsou jen špatně oblečení lidé. S dobrou výbavou se dá jít i v zimě, v blatě, na ledě... A pak musíte mít psa, kterého procházky baví za všech okolností. To pak prostě vstanete a půjdete pro ty jeho hnědé oči třeba světa kraj.
Kdo má psa, kterého v dešti musí nutit jít ven, ten to holt bude vnímat jinak. Ale na své parťáky mám štěstí, zatím jsou ze stejného těsta jako já.
A ještě jednu výhodu mají procházky za každého počasí: mnohem pevnější zdraví. Chřipky, angíny, vizózy: Neznám. Předtím jsem bývala nemocná prakticky každý rok, ale se psem opravdu ne.
arosek
napsal(a):
Smecka 5 GR plus jeden sileny kavalir, co si mysli ze je GR :)
Vek od 1 roku do 10 let.
Rano hodina. To je minimalni zaklad. Pak nakrmit a do prace. Muz vypusti o dve hodiny pozdeji jen vycurat na zahradu. Pres zimu a hnusno jsou zavreny doma, jaro-leto-teplo maji otevreno a muzou byt kde chteji.
Odpoledne 1,5 hodiny minimum, vetsinou vic. Plus dal cviceni individualne.
Vecer uz jen na 20 minut za barak na louku a pak dle libosti zahrada. Hodne se ale vyblbnou spolu.
Ted byli tyden jen na zaharde plus kratke prochazky co dal muz sam, pac me odesly vazy v koleni. A uz na nich vidim jak vymysleji hovadiny, protože se nudi :)
Jo a chodíme za každého počasí - naopak, cim vic hnusne, tim min lidi venku :) Uplne me berou ti, co celou zimu venci NO nebo Madarskeho ohare doma na plinu a na jare vylezou a prudej, ze je nas moc :D
Tohle mám stejně, jsem spíš ráda, když je hnusně, aspoň jsme venku sami. Za hnusný počasí pro venčení považuju akorát 30 ve stínu,to je jedinej případ, kdy se psům moc chodit nechce.
K tomu lepšímu zdraví to teda u mě nevedlo, na virózy trpím dál a spíš víc než dřív, ale kdoví, jak bych na tom byla, kdybych na ty procházky nechodila, třeba mnohem hůř.
A fakt teda záleží na psovi. Mně vyhovujou psi, co jim blbý počasí nevadí, já potřebuju ven v podstatě stejně jako oni a jsem ráda, že mě doprovodí, ale kdyby se u mě nějakým řízením osudu ocitla jiná povaha, tak bych ji ven smykem nebrala.
Docela dobrej univerzál byl v tomhle ohledu vlkodav, ten uměl chodit venku hodně dobře a byl za to vděčnej, ale když jsme byla nemocná, tak mu vůbec nevadilo hnípat doma na gauči a jít jen na technickou, zatím s flatem už druhej den šili všichni čerti.

Kaifra1120
napsal(a):
No na to řeknu jediné....každý svého štěstí strůjcem ...jak už jsem psala, při mizerném počasí, jsem chrťáka táhla násilím ven ve 14:00h, aby se alespoň vyčůral, protože ten den ještě nebyl venku, odmítal opustit dům a to bylo opravdu o tom nasadit obojek a vytáhnout ven a...počůral první stromeček venku a tradá zpátky dom.....kdybych ho táhla na dvouhodinovku v dešti, tak by určitě volal na "psí sociálku" a "psí linku důvěry", aby ho odebrali z naší rodiny jako týraného .......moji současní psi sice jdou dobrovolně, ale s výrazem a to jako myslíš vážně???
Mráz nevadí ani mě ani psům, to jen v případě, že je k tomu velkej fukéř, tak to už pak není jen na tu čepici, ale na kuklu a to už bych nebyla člověk, ale opravdickej "Bubák"...
Takže bych to shrnula, pokud si člověk vybere toho správnýho psího parťáka (plemeno), tak hnusné počasí může trávit v teple doma s hrnkem horkého "kakajíčka" a čučet se psem z gauče na televizi, bez toho, aby měl výčitky svědomí, že pes nebyl dostatečně dlouho venku.
Jinak je otázka...opravdu vaši psi potřebují a vyžadují v dešti dvouhodinovou prochajdu??
Ještě mě napadlo, že jsou to možná psi venkovní? Tam bych chápala, že v zimě je ten společnej čas omezenej, protože se člověk nemotá po zahradě a dvoře. Taky bych pak asi měla tendenci jim to nějak víc vynahrazovat na těch procházkách, ale potmě a v dešti 2-3 hodiny v kuse teda nevím, nevím :-).

napsal(a):
No na to řeknu jediné....každý svého štěstí strůjcem ...jak už jsem psala, při mizerném počasí, jsem chrťáka táhla násilím ven ve 14:00h, aby se alespoň vyčůral, protože ten den ještě nebyl venku, odmítal opustit dům a to bylo opravdu o tom nasadit obojek a vytáhnout ven a...počůral první stromeček venku a tradá zpátky dom.....kdybych ho táhla na dvouhodinovku v dešti, tak by určitě volal na "psí sociálku" a "psí linku důvěry", aby ho odebrali z naší rodiny jako týraného .......moji současní psi sice jdou dobrovolně, ale s výrazem a to jako myslíš vážně???
Mráz nevadí ani mě ani psům, to jen v případě, že je k tomu velkej fukéř, tak to už pak není jen na tu čepici, ale na kuklu a to už bych nebyla člověk, ale opravdickej "Bubák"...
Takže bych to shrnula, pokud si člověk vybere toho správnýho psího parťáka (plemeno), tak hnusné počasí může trávit v teple doma s hrnkem horkého "kakajíčka" a čučet se psem z gauče na televizi, bez toho, aby měl výčitky svědomí, že pes nebyl dostatečně dlouho venku.
Jinak je otázka...opravdu vaši psi potřebují a vyžadují v dešti dvouhodinovou prochajdu??
Přesně proto (a i kvůli dalším věcem) se mi chrťáci líbí, nesnáší "psí počasí" stejně jako já ...ale bohužel, mám kočky, které budou určitě i do budoucna a bála bych se že by mi z nich chrt udělal sbírku loveckých trofejí...
Každopádně si sebe nedokážu představit jak v krupobití, nebo mínus 10 jsem dvě hodiny na procházce...když je teplo, tak klíďo i 4 hodiny, mám ráda přírodu, čerstvý vzduch a procházky, ale děsí mě, že bych měla psa, který vyžaduje dlouhou procházku i v takové apokalypse .

napsal(a):
Přesně proto (a i kvůli dalším věcem) se mi chrťáci líbí, nesnáší "psí počasí" stejně jako já ...ale bohužel, mám kočky, které budou určitě i do budoucna a bála bych se že by mi z nich chrt udělal sbírku loveckých trofejí...
Každopádně si sebe nedokážu představit jak v krupobití, nebo mínus 10 jsem dvě hodiny na procházce...když je teplo, tak klíďo i 4 hodiny, mám ráda přírodu, čerstvý vzduch a procházky, ale děsí mě, že bych měla psa, který vyžaduje dlouhou procházku i v takové apokalypse .
No tak nevím jak ostatní chrti, ale můj afgánek byl vysloveně "chůvička" miloval všechny zvířata vč. koček.....vyjímka byl křeček, toho se, nebojím se říct, štítil a problém byl papoušek ve chvíli, kdy začal poletovat. Dokonce, když měli sousedi kotě, tak jsme si ho s jejich svolením chodili půjčovat, větší pečovatelku, než byl můj chrt jsem snad neviděla. Problém byl spíš, že když třeba viděl kočku na naší zahradě, tak se s ní běžel kamarádit, ale při jeho rychlosti, kterou se k ní řítil na něj žádná micina nečekala a zdrhla přes plot, to byl pak zklamanej.
Kocoura mojí mámy teda obcházel obloukem, protože jako malej dostal ťafku, když byl moc iniciativní, takže max očuchat a dále si ho nevšímal.
Sardullah:
Dva, tři dny by vydrželi bez dvouhodinovky v desti(samozřejmě i déle,ale to už by nám ,,skákali po hlavě,,;),ale déle to po nich ani nechci.Dest jim nevadi a já si nakoupila outdoorové outfity,takže pohoda:)
Zoia:
Nene, nejsou venkovní , jsou postelovi.A možná i proto dost dbam na pohyb,aby celý den jen nehnipali na gauči nebo v posteli;)
V extrémech kratime,to je jasné.

Pak mi přijde vtipný, když člověk musí dbát na řádnou délku a patřičnou náplň procházky 12letýho psa, protože při kratších procházkách po nějaké době ten magor začíná dělat čím dál větší kraviny a přivádí si tím nepříjemná zranění :D
neverend

XXX.XXX.213.247
Pejsky jsme měli v rodině vždy a tak prochajdy považuji za zcela běžnou součást vlastnictví psa.🙂 Za celou zimu jsem vlastně s Bellou nepotkal živou duši v lesích a na polích,když nepočítám dřevorubce a myslivce.😊 Ideální podmínky a já taky raději chodím do přírody než do obchoďáku pětkrát denně.Bella poslouchá na slovo,akorát nevím na které.😀 Byla to bohužel útěkářka,což v útulku sice věděli,ale tak nějak mi to neřekli.Přelezla vše a nějakou dobu jsem měl erárního psa se sousedy.🙂 Mám skvělé sousedy a dokonce byl návrh,aby jsme mezi sebou zhotovili vrátka ať nemusí přelézat.😀 Jinak hrozný miláček a kamarád.Teď bydlíme spolu u koní a ty dveře nejsou "zrychtované" od ní,jo?🙂 Ona pískne když chce domů a šup do pelechu.Boudu sice má,ale asi spíš k pronájmu než k nějakému využití.😊Máme po lesních cestách už vyšlapané cestičky a fakt tady chodíme jen my.
Jakmile fena vystrčí nos z domu a zjistí, že prší, zatáhne ruční brzdu a na nutný vyprázdnění jí vleču - no, já tomu říkám jako chcíplou krysu
Zajímavý je, že pokud nás překvapí déšť během vycházky a klidně i opravdu silnej, vůbec jí to nevadí a domů naopak táhnu já.