Uživatel s deaktivovaným účtem

čerstvá už být nemusí?
tak jo, můj pes měl........
Taky jsem zažila sic! Vám impact a plaka řeknou,že to není pravda,,
Ale je. Tehdy nám bylo doporučeno omezit bílkoviny (krmila jsem masem +) a nasadit granule s menším obsahem..tedy šunt..
Sirupek dostal taky + ty granule "horší" kvality a opravdu to pomohlo.
Poté opět barf jen vyváženější.
ZdenekV
napsal(a):
Tak nám se to střídá z nohy na nohu,berem na to tabletky proti bolesti,vitamíny.Granule s menším obsahem bílkovin.Pořád se to vrací,je to hrůza.A jaky sirup jste davali ?Už aby to skončilo
Něco, co dávají běžně na veterině od bolesti. Bylo to natažené ve stříkačkách, název netuším.
ZdenekV
napsal(a):
Tak nám se to střídá z nohy na nohu,berem na to tabletky proti bolesti,vitamíny.Granule s menším obsahem bílkovin.Pořád se to vrací,je to hrůza.A jaky sirup jste davali ?Už aby to skončilo
Tak léky od bolesti jsem nedávala,ani to po mě vet nechtěl..Název sirupu už si také nepamatuji,ale pomohl + ta změna krmení.
Nicméně - a ted se nechci dotknout mladých a mladších vetů - ale pomohl až vet téměř v důchodovém věku a ten nám právě dal nějaký ten sirup co zabral ze dne na den..zkušenosti no..
Takže bych na Vašem místě možná zašla k opravdu staršímu ,zkušenému vet.
A hlavně - tohle není život ohrožující,nepanikařte.

b.k
napsal(a):
Tak léky od bolesti jsem nedávala,ani to po mě vet nechtěl..Název sirupu už si také nepamatuji,ale pomohl + ta změna krmení.
Nicméně - a ted se nechci dotknout mladých a mladších vetů - ale pomohl až vet téměř v důchodovém věku a ten nám právě dal nějaký ten sirup co zabral ze dne na den..zkušenosti no..
Takže bych na Vašem místě možná zašla k opravdu staršímu ,zkušenému vet.
A hlavně - tohle není život ohrožující,nepanikařte.
A co si myslite, ze bylo v tom sirupu?
Jitrocel proti kasli fakt ne...
Ale tak hlavne ze psovi ulevili az leky proti bolesti od toho stareho veta...
Janae1

XXX.XXX.160.6
ZdenekV
napsal(a):
Vím že z toho vyroste,ale dívejte se na to každý den.Náš veterinář je taky starší, žádný mladoch.Je to u nás nejlepší veterinář
,takže mu věřím.Chodíme k němu už léta.Dneska jdem na kontrolu tak uvidíme jak jsme na tom.
Náš z toho nevyrostl.
Panostitidu měl potvrzenou od několika lékařů. Věšina jich říkala, z toho vyroste. Jen pár jich dodalo, občas z toho nějaký nevyroste a je to průšvih.
Náš nakonec pokulhával celý život, v závislosti na váze, měl dny kdy dobré a pak dny kdy napadal hodně. Pokud si dobře vybavuji, měl vlivem panostitidy nevratné změny na koubu.

Janae1
napsal(a):
Náš z toho nevyrostl.
Panostitidu měl potvrzenou od několika lékařů. Věšina jich říkala, z toho vyroste. Jen pár jich dodalo, občas z toho nějaký nevyroste a je to průšvih.
Náš nakonec pokulhával celý život, v závislosti na váze, měl dny kdy dobré a pak dny kdy napadal hodně. Pokud si dobře vybavuji, měl vlivem panostitidy nevratné změny na koubu.
zajimave.
a to fakt cely život kulhal stridave na ruzne nohy?
Janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
zajimave.
a to fakt cely život kulhal stridave na ruzne nohy?
Nakonec měl nevratně postižený přední obě nohy.
Zhoršení při nemoci, chladu, po zátěži nebo při nadváze. Je to už asi 16 let dozadu, přeně si nevybavuji jak zněla konečná diagnoza, ale bylo to ve smyslu "změny na kosti a kloubu vlivem panostitidy".
Celý život různě pokulhával.
Myslím, že u něj panostitidu zbusobila kombunace faktorů, kdy v krátké době neuvěřitelně vyrostl a dostal zápal plic, ale těžko říct.

Janae1
napsal(a):
Nakonec měl nevratně postižený přední obě nohy.
Zhoršení při nemoci, chladu, po zátěži nebo při nadváze. Je to už asi 16 let dozadu, přeně si nevybavuji jak zněla konečná diagnoza, ale bylo to ve smyslu "změny na kosti a kloubu vlivem panostitidy".
Celý život různě pokulhával.
Myslím, že u něj panostitidu zbusobila kombunace faktorů, kdy v krátké době neuvěřitelně vyrostl a dostal zápal plic, ale těžko říct.
tak to bych si spis tipla na OCD nez na panostitidu - ale ze je ten muj tip o nicem, uznavam.
jestli bral i ATB při te panostitide - uz si asi nevzpomenete?
no - jedno pouceni zustava - zadne kulhani v době rustu nejde brat jako banalitu.

OT: výraz léky " od bolest" tak to mi leze mráz po zádech, nevím proč,.... ale když už to říká i vet, tak dělám normálně blbou, až to řekne normálně jako běloch.(dáme léky na bolest)
Dospívající erdela taky zakulhala bez zjevné příčiny, nijak jsem to zásadně neřešila, prostě dostala klid na lůžku...tak nějak i naše děti, když rostli si občas stěžovali, že je bolí nohy.
napsal(a):
OT: výraz léky " od bolest" tak to mi leze mráz po zádech, nevím proč,.... ale když už to říká i vet, tak dělám normálně blbou, až to řekne normálně jako běloch.(dáme léky na bolest)
Dospívající erdela taky zakulhala bez zjevné příčiny, nijak jsem to zásadně neřešila, prostě dostala klid na lůžku...tak nějak i naše děti, když rostli si občas stěžovali, že je bolí nohy.
Jo, to jste mi připomněla, že jako děcko(dospívající) jsem někdy na nohy skučela hodně. A to jsem nijak nevyrostla. Co musí zažívat ti, co dorostou ke dvou metrům netuším, ti musí výt jak šakali
Janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
tak to bych si spis tipla na OCD nez na panostitidu - ale ze je ten muj tip o nicem, uznavam.
jestli bral i ATB při te panostitide - uz si asi nevzpomenete?
no - jedno pouceni zustava - zadne kulhani v době rustu nejde brat jako banalitu.
ATB bral, tenkrát jsme vystřídali celkem dost vetu, včetně pana Melouna. Všichni nasadili ATB, některý k nim dal kortikoidy, některý dal léky na bolest. U léků na bolest bylo doporučení moc nedávat, aby se zamezilo skákání, pes, kterého bolí nohy neskáče.
Škoda, že jsme neudělali RTG i zadních nohou, možná by byly změny i na nich a bylo by jasné, že panostitida byla špatná diagnoza, nevim. Tenkrát jsme uznali, že je to zbytečný, že "pajdavého" psa stejně uchovňovat nebudeme.
Ale každopádně hlášku "to nic není, z toho vyroste, ale pokud z toho neroste, je to na utracení psa" si vybavím pokaždé,když někdo řeší kulhání štěněte.

Uz jsem taky opatrna na -" to nic neni"
napsal(a):
A co si myslite, ze bylo v tom sirupu?
Jitrocel proti kasli fakt ne...
Ale tak hlavne ze psovi ulevili az leky proti bolesti od toho stareho veta...
petra nevím jak dál..
Ale v podstatě je to tak. Jitrocel fakt nedostal a mladší veti si nejen s tímto neuměli moc poradit. U našeho psa to panostitida zjevně byla a pomohl až vet,který byl téměř v důchodu .. Špatně čtete - psala jsem,že léky od bolesti fakt nedostal. Proč taky?Nebyl důvod neb diagnoza byla daná.. a bolesti neměl.. At se Vám to líbí nebo ne - zkušenější veti prostě vědí víc..Ti mladší se k tomu časem taky dopracují..zcela určitě
Jestli jste měla potřebu si do mě kopnout - budiž.. Ale úplně jste to nevychytala..
A hlavně jste nepomohla.Vám se to nestalo.
Zas tady někdo řeší "co by dělal" ale osobní zkušenost s daným problémem žádná..
b.k
napsal(a):
petra nevím jak dál..
Ale v podstatě je to tak. Jitrocel fakt nedostal a mladší veti si nejen s tímto neuměli moc poradit. U našeho psa to panostitida zjevně byla a pomohl až vet,který byl téměř v důchodu .. Špatně čtete - psala jsem,že léky od bolesti fakt nedostal. Proč taky?Nebyl důvod neb diagnoza byla daná.. a bolesti neměl.. At se Vám to líbí nebo ne - zkušenější veti prostě vědí víc..Ti mladší se k tomu časem taky dopracují..zcela určitě
Jestli jste měla potřebu si do mě kopnout - budiž.. Ale úplně jste to nevychytala..
Zas tady někdo řeší "co by dělal" ale osobní zkušenost s daným problémem žádná..
" petra nevím jak dál"
Píšete, že si daná osoba do Vás kopla. Ale Váš příspěvek začíná podivnou "identifikací" "petryhei". Naprostá většina z nás tu vystupuje pod nicky, Vy také - a nejste za to kritizována. Alespoň já necítím nejmenší potřebu Vám toto vytýkat. Tak si myslím, že by bývalo bylo vhodnější u "petryhei" raději nepoužít oslovení žádné.

panostitida a nebyly bolesti?
jestli je pro toto onemocnění něco charakteristické, tak bolestivost a to nemalá

b.k
napsal(a):
petra nevím jak dál..
Zas tady někdo řeší "co by dělal" ale osobní zkušenost s daným problémem žádná.
njn. a nekomu nepomuze ke smysluplnému prispevku ani 30ti let souziti se psy a osobní zkušenost s problémem