Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím vespolek.
Co v současné době koupit pro ochranu klíš´tata blechy případně další hnusy . Nemůže to být obojek (chlupatý pes).
Podstatné je cena/výkon a délka ochrany. Zatím mi to vychází na tabletu Bravecto "M", ale to je jen můj názor. Někde jsem zahlédl, ale už nevím kde, že některý přípravek na vnější parazity působí i na vnitřní. O volně prodejných vím, ale ty veterinární na předpis, tak tam těch informací moc není.
Děkuji.

dospělí psi nepotřebují odčervovat každý měsíc ani každé tři měsíce. navíc tyto kombinované přípravky fungují jen na oblé červy a co když má pes tasemnici?
odčervení dospěláka je nejlepší řešit podle vyšetření trusu.

Jo, jasně to beru, jen že jsem k té informaci někde přišel. S odčervením problém není.
Jde o klíšťata a blechy, protože se dostáváme do kontaktu s různými psy.

letos dám asi bravecto

impact
napsal(a):
Top spot one od Biovety.
to je permethrin. když byla nora malá, stříkala jsem arpalitem a fungovalo to, ale pak najednou ne. asi jak ze z ní stal lachtan. na koupacího psa se spot-ony moc nedají

My jsme byli každej rok s obojkem, ale teď zvažuju poprvý jiný řešení. Přeci jen mít na černým psovi bílej obojek je trochu opruz.... ale zase scalibor na něj fungoval vždycky výborně....

Ten Spot one https://www.biovetapets.cz/e-shop/top-spot-on-dog-m-1x2-ml-(pes-15-30-kg) , vypadá cenově dobře. Jak to tedy funguje? Jaký je rozdíl mezi tabletou Bravecto. Já měl za to, že i ten "spot on pipeta " se vstřebá do kůže. Nebo ten permethrin funguje na dotyk ?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Permethrin

A co toto? FIPRON 134 mg – spot-on pro psy M
Novinkou v sortimentu společnosti Bioveta, a. s., je antiparazitární přípravek pro psy a kočky FIPRON spot-on. FIPRON ve formě spot-on doplňuje sortiment antiparazitik pro malá zvířta - již prodávaného Fipron sprej a přípravku Top Spot On Stronger s obsahem permethrinu.
Tato novinka v malé praxi umožňuje nabízet kompletní škálu produktů pro ochranu psů a koček proti blechám,klíšťatům a všenkám. Účinnou látkou přípravku FIPRON spot-on je osvědčený fipronil, který je zejména u koček ektoparazitikem první volby a pro svoji bezpečnost je chovateli stále velmi vyhledáván.
https://www.biovetapets.cz/e-shop/fipron-134-mg-%E2%80%93-spot-on-pro-psy-m-(pes-10-20-kg)-3-kusy
napsal(a):
A co toto? FIPRON 134 mg – spot-on pro psy M
Novinkou v sortimentu společnosti Bioveta, a. s., je antiparazitární přípravek pro psy a kočky FIPRON spot-on. FIPRON ve formě spot-on doplňuje sortiment antiparazitik pro malá zvířta - již prodávaného Fipron sprej a přípravku Top Spot On Stronger s obsahem permethrinu.
Tato novinka v malé praxi umožňuje nabízet kompletní škálu produktů pro ochranu psů a koček proti blechám,klíšťatům a všenkám. Účinnou látkou přípravku FIPRON spot-on je osvědčený fipronil, který je zejména u koček ektoparazitikem první volby a pro svoji bezpečnost je chovateli stále velmi vyhledáván.
https://www.biovetapets.cz/e-shop/fipron-134-mg-%E2%80%93-spot-on-pro-psy-m-(pes-10-20-kg)-3-kusy
na Fipron jsme měli taky reakci - přitom Fipronil jako takový žádnému našemu psovi nevadí, protože Frontline dávali vždycky bez problémů.
Nějak nám nesedí celkově výrobky Biovety, a co tak sleduju, tak to není nijak ojedinělý jev (nejen pokud jde o antiparazitika, ale i s vakcínami bývají problémy)

fipron je jak frontline a mnoho dalších.
klíšťata už si zvykla, můžete doufat v tak 70% účinnost tak 14 dní.
napsal(a):
to je permethrin. když byla nora malá, stříkala jsem arpalitem a fungovalo to, ale pak najednou ne. asi jak ze z ní stal lachtan. na koupacího psa se spot-ony moc nedají
Dávám ho (úplně všem) psům už několik let a jsem maximálně spokojená. Blechu u nás prakticky nevidět, klíšťata taky ne.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tím jsem si přiotrávila psa, a prý jsem zdaleka nebyla jediná - 3 hodiny po aplikaci absolutní apatie, pěna u huby, roztažené zorničky..., nic pěkného .
Rychle jsem to vymyla saponátem, a do pár hodin byla fena zase v pohodě.
Stovky psů a tisíce aplikací - bez jediného problému. Bez blech, bez klíšťat.
Taky Top spot stronger od Biovety, zatím všichni psi bez reakce, a to jsem ho už dávala cca 15 psům, plus všichni,kdo mají moje odchovy dávají také a kamarádi taky. Kupuju balení pro koně a dělím stříkačkou, jen štěňatům jsem kupovala pro psy. Zatím u všech téměř stopro funkční, jen ve vrcholné sezoně musím někdy dávat už po třech týdnech

Takže malé hrubé shrnutí podle látky:
Bravecto - fluralaner-tableta účinnost 3 měsíce cena cca 800,-
Fipron -fipronil-pipeta účinnost cca 1 měsíc cena cca 150,-
TOP SPOT ON DOG-pipeta -permethrin - účinnost cca 1 měsíc 150,-
Prosím klidně o doplnění a komentáře. Jde o to udělat si nějaký aktuální přehled. Pro a proti jednotlivých přípravků a zkušenost.
Neřešte tu alergické reakce ! Jinak tu zas bude 100 příspěvků o ničem.
napsal(a):
Takže malé hrubé shrnutí podle látky:
Bravecto - fluralaner-tableta účinnost 3 měsíce cena cca 800,-
Fipron -fipronil-pipeta účinnost cca 1 měsíc cena cca 150,-
TOP SPOT ON DOG-pipeta -permethrin - účinnost cca 1 měsíc 150,-
Prosím klidně o doplnění a komentáře. Jde o to udělat si nějaký aktuální přehled. Pro a proti jednotlivých přípravků a zkušenost.
Neřešte tu alergické reakce ! Jinak tu zas bude 100 příspěvků o ničem.
U té Biovety je pro majitele velkých psů nebo více psů cenově výhodné to koňské balení

fipronil - účinnost nula nula nic
vectra 3d
duowin

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Obojek Foresto - účinnost 7 měsíců, cena cca 800 kč
Hned první příspěvek : Neřešíme obojky, ale tablety /pipety. (Chlupatý pes).
Co se týče Bravecta, vystačila jsem si dva roky po sobě s jediným na sezónu. Dala jsem ho cca v dubnu a bylo vystaráno. Maximum klíšťat beztak máme duben až červen, o prázdninách a na podzim už to nestojí za řeč, i tak bych řekla, že účinek trval déle než tři měsíce.
Do dvou za sezónu bych nešla, i to jedno dávám se skřípěním zubů, bohužel o ničem lepším nevím.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nevím, já mám zkušenost tuhle, a když to viděl trenér, tak mi řekl, že tohle už viděl po bioveťácké pipetě taky
Já viděla špatnou reakci snad na úplně každý antiparazitikum. Od obojků, včetně Foresta, šílený reakce na krku. Psy po tabletách vyblitý z podoby.
Jinak jak píše janaa - kolem mě top spot používají prakticky všichni. Často si dělí ten koňskej.
Nikdy žádná špatná zkušenost.
Čímž samozřejmě nevylučuji, že reakce může nastat. Ale je to pro mě naprosto irelevantní argument, protože se ta blbá reakce objeví na jakejkoliv přípravek a přijde mi úsměvné se tu bít za to, jak je ten jeden špatnej.

No když jsem koumal letecky účinné látky, tak různé značky a názvy těch spot onů použivají v podstatě pouze dvě účinné látky, + ještě nějaké přídavky u zmíněné vectry 3D.
Jen to Bravecto alespoň podle toho co jsem vygooglil úplně jinou a moc informací o ní v cz jsem nenašel. Cenově drahé, ale taky údajně nejdéle fungující. Ty levnější v dávce na 3 měsíce už ale taky tu výhodnost dost zmenšují.
Na ty tablety bravecto jsem slyšela, větší výskyt rakoviny a nedoporučují se u chovných fen.
Dříve nám stačil foresto. Ale se smečkou, která neustále dovádí a z obojků zůstávají mini kousíčky, to nelze. Spot ony taky nemůžeme, pejsánci jsou v létě naložení ve vodě jak to jen jde.
Takže jsem bezradná......
_Fifinka

XXX.XXX.110.35
napsal(a):
No když jsem koumal letecky účinné látky, tak různé značky a názvy těch spot onů použivají v podstatě pouze dvě účinné látky, + ještě nějaké přídavky u zmíněné vectry 3D.
Jen to Bravecto alespoň podle toho co jsem vygooglil úplně jinou a moc informací o ní v cz jsem nenašel. Cenově drahé, ale taky údajně nejdéle fungující. Ty levnější v dávce na 3 měsíce už ale taky tu výhodnost dost zmenšují.
Mám taky keeshonda a hned po prvním létě jsem dala Bravecto. Klasicky dávkované podle hmotnosti psovi vždy vydrželo od jara celou sezónu (podání březen, v říjnu ještě fungovalo).
Na takto chlupatého psa (a nedejbože vodomila) je tableta nejlepší. Spot-ony fungovaly tak týden nebo do prvního vykoupání – což je v létě opravdu často. A než abych za 2 měsíce dala 3 spot-ony, raději ta tableta.

Přidávám se do debaty, co na velkého chlupatého psa? Bravecto je údajně pro psy do cca 40 kg, pak už není tak účinné, můj smeták má kolem 60 kg. Z obojku mám obavu, aby se mi někde neobesil, navíc pravděpodobně pribyde štěně, tak abych neměla obojku větší spotřebu než je zdrávo. Spot on nehrozí, vodu brouzda celoročně.

No asi to taky tak uďelám.

No tak my zůstaneme u pipet Frontline popř. Fypryst máme vyzkoušeno, jsme bez klíšťat, jediný, kdy klíště přitáhnou je, když přetáhnu dobu zakápnutí....kapu 1x za šest týdnů a stačí nám balení pro psy 20-40 kilo...samozřejmě 2x.
Jednou neměli na velký psy a tak jsem vzala Flevox a po něm se mi pesani drbali.
Kdybych měla venkovní psy, tak bych asi z finančních důvodů volila obojek, ale prostě nechci, aby měli pesani něco na krku....je to tak nějak můj problém, takže mě to holt stojí víc peněz, když budu počítat sezónu, což mi přijde že ta se díky teplému počasí furt prodlužuje, takže klidně počítám sezónu od března do listopadu, pro oba psy mi to vychází cca na 3000,-
rapotacka11
napsal(a):
Cstmr
Spot on nehrozí, vodu brouzda celoročně.
Voda nevadí.
Přesně,mám labíky,takže každá voda dobrá, děláme lovecký výcvik,takže v sezoně výcviku jsou i každý den ve vodě za aporty a na účinnost spotů to nemá žádný vliv. Samozřejmě je potřeba dodržovat pravidla po aplikaci, já je 48 hodin po aplikaci do vody nepouštím

No jo, to si zas někdo myslí, že spot on zůstane v kožichu. Nene, jde to skrz kůži pěkně do celého psa.
Mám vyzkoušený Comfortis, co má být snad jen na blechy, že funguje celou sezonu na vše.
Bravecto také celou sezonu.
Tou 3měsíční lhůtou se výrobce jen brání, kdyby měl někdo řeči, že to nevydrželo 4 měsíce, 5,...
Jsou oblasti, kde i bez ničeho nedoneseme ani jedno klíště, ale jsou také louky a lesy hned za barákem, odkud i s tabletou pár kusů přijde. Ale nepřežije. Bez tablety 20 kousků za dvě hodiny.
Tyhle tablety ale nejsou repelentem - neodpuzují. Teda říká se to. Jenže my neviděli blechu už tak 4 roky - od podání Comfortisu. Klíště fakt ojediněle. Obojek na psovi, co spí v posteli, to vážně ne. A spot on typu Frontline už dávno nefunguje; šlo to jeden rok, ale veliká spotřeba, pak už to nefungovalo vůbec.
A pak jsou tu emoci jako borelioza, anaplosmoza atp. A to já teda nebudu testovat, jestli stačí to nebo to, jdu na jistotu.

napsal(a):
Přidávám se do debaty, co na velkého chlupatého psa? Bravecto je údajně pro psy do cca 40 kg, pak už není tak účinné, můj smeták má kolem 60 kg. Z obojku mám obavu, aby se mi někde neobesil, navíc pravděpodobně pribyde štěně, tak abych neměla obojku větší spotřebu než je zdrávo. Spot on nehrozí, vodu brouzda celoročně.
u tezssich psu se bravecto kombinuje s druhou tabletou

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To je dobrá jedůvka
Jako prostředek na hubení blech a klíšťat funguje neskutečně, ale jako dlouhodobá prevence Vám spíš zahubí toho psa.
používam ho roky - na kone i na psy
kam se hrabou jiné repelenty.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já ho občas použiju na koně na vyjížďku, ale na trvalé používání cca 9 měs. v roce nemám koule (navíc mí psi mají v potoce přechodný pobyt 🦈)
me vyskolil život s mucharkou
na psy to strikame "na podvozek" jen před vyjížďkou - nez dojedou domu, je to taky omyte - ale klíšťata domu nenosi.
ale fakt roky - 15 let urcite?
_Fifinka

XXX.XXX.110.35
napsal(a):
používam ho roky - na kone i na psy
kam se hrabou jiné repelenty.
S tím se tady moc nešiřte, protože až Neostomosan začne používat větší počet lidí, tak si na něj klíšťata a jiná havěť vypěstují odolnost, a pak už ty psy budem polívat snad petrolejem...

_Fifinka
napsal(a):
S tím se tady moc nešiřte, protože až Neostomosan začne používat větší počet lidí, tak si na něj klíšťata a jiná havěť vypěstují odolnost, a pak už ty psy budem polívat snad petrolejem...
to same můžete psat o permethrinu

napsal(a):
bravecto je i na velkáče. nejsilnější tableta je na 56 kg a pak se dá dávat kombinace tablet.

před lety jsem dávala foresto a bylo to super, i na chlupatce, ale pak se nějak pokazilo nebo si klíšťata zvykla a nic.
minulý rok měla Nora Vectru a že by mě to nějak nadchlo.... to už mi připadá, že možná je lepší Advantix.
no a letos... nějaká tableta to jistí. Možná vyzkouším Symparicu? Přestěhovala jsem se a mám hrůzu z boreliózy, taky ti pijáci asi bydlí.

napsal(a):
před lety jsem dávala foresto a bylo to super, i na chlupatce, ale pak se nějak pokazilo nebo si klíšťata zvykla a nic.
minulý rok měla Nora Vectru a že by mě to nějak nadchlo.... to už mi připadá, že možná je lepší Advantix.
no a letos... nějaká tableta to jistí. Možná vyzkouším Symparicu? Přestěhovala jsem se a mám hrůzu z boreliózy, taky ti pijáci asi bydlí.
Z babeziozy asi spis...

napsal(a):
Z babeziozy asi spis...
jo.
z tohohle.
Moc Prosím o tip co nejlepšího proti klíšťatům.
Je to pro mopse.
Jde mi hlavne o účinnost x zdravotni nezavadnost. psi jsou doma a spí s dětma v posteli. Tak , aby byl tomto směru v pořádku.
Doted jsme měli obojky. Ale nenarazila jsem na nic světoborného...
Pejsci se často v létě čachtají ve vodě. Tak zohlednit i toto 😊
Mate někdo něco vyzkoušeno ?

Tak mi máme problém i s obyčejným obojkem. Až se oteplí tak jdem pro Bravecto tabletu.

TyVed
napsal(a):
Naši chlupatí psi foresto nosí a normálně to funguje. Prostě rozhrnu hřívu, abych to vůbec zapnul, ale problém s účinností sem nezaznamenal.
Já jsem dávala Foresto poslední 3 roky a koupím letos znovu. Mám taky dlouhosrstku a že límec okolo krku má taky hunˇatý a funguje mi na ni dobře, nevidím problém v délce srsti, musí se šikovně nasadit. Pokud jsem našla klíště, tak na hlavě pod okem a bylo chcíplé malinké, takové scvrklé. posílám krk
sisi58
napsal(a):
Jack dostává tabletu Nexgard cituji:
"Chrání proti klíšťatům po dobu jednoho měsíce a proti blechám pět týdnů."
Tak účinnost je mnohem delší. A dle veterinářky má být šetrnější. Asi tam není nakoncentrováno tolik účinné látky.
Dávám druhým rokem a jsme spokojeni.
Děkuji moc, poptam se u naší lékařky, zda má 😊

..Simparica - v jednom balení tři tablety dávám každých pět týdnů jednu, za celou dobu tj. 3 roky tři klíšťata - dvě mrtvá a tuto neděli jedno živé přisáté, ale dobrali jsme před zimou a já nebyla schopna zakoupit...včera jsme koupili a aplikovali, tak bude klid......
napsal(a):
..Simparica - v jednom balení tři tablety dávám každých pět týdnů jednu, za celou dobu tj. 3 roky tři klíšťata - dvě mrtvá a tuto neděli jedno živé přisáté, ale dobrali jsme před zimou a já nebyla schopna zakoupit...včera jsme koupili a aplikovali, tak bude klid......
Na Simparicu jsem koukala, asi bych rada zkusila. Predpokladam, ze mate od veta... chci to taky na mrnousy 10 a 5 kg.

Terven
napsal(a):
Na Simparicu jsem koukala, asi bych rada zkusila. Predpokladam, ze mate od veta... chci to taky na mrnousy 10 a 5 kg.
...ano......náš má necelé 4 kila.....
Taky už začínám uvažovat, co na psa, obojek možný není, stejně jako u Bado a ani jsem nikdy o něm neuvažovala, můj pes obojek kvůli srsti trvale mít nemůže(stejně jako u Bado) Před týdnem dvě klíšťata kočka, včera kotě Viktorek a pes, před půl hodinou jsem jedno vyklepala na muže na gauči (ještě, že na mne to vleze jen omylem )
Terven
napsal(a):
Co se týče Bravecta, vystačila jsem si dva roky po sobě s jediným na sezónu. Dala jsem ho cca v dubnu a bylo vystaráno. Maximum klíšťat beztak máme duben až červen, o prázdninách a na podzim už to nestojí za řeč, i tak bych řekla, že účinek trval déle než tři měsíce.
Do dvou za sezónu bych nešla, i to jedno dávám se skřípěním zubů, bohužel o ničem lepším nevím.
Má tu někdo prosím zkušenost s Bravectem u koček? Smí se vůbec podávat kočkám? Zatím jsem to nenastudovala, jen vím, že Bravecto je tu v mnoha vláknech zmiňován jako poněkud kontroverzní (reakce na něj).

Která pipeta (značka) se vám letos proti klíšťatům nejvíce osvědčila?
Dotaz č.2 obecně drbou se vám psi více po přírodních nebo chemických pipetách?

Tak jako zakladatel vlákná hlásím, že tableta Bravecto (560 Kč) zatím fuguje 100%.
Lezoucí co vidím oberu, část těch klíšťat to asi vzdá sama, nevím prostě kde zmiznou a ty nejakčnější občas nahmatám male zakouslé mrtvé.
A že těch potvor letos ale je.