Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.2.2020 14:13

Ahoj, jezdíváte někdo se psy do zoo? V kterém věku, (kolika týdnech - měsících) je to nejlepší se štěňátkem?

Samozřejmě chci až po komplet očkování, ale uvažuji nad tím. Kvůli socializaci a zároveň si udělat pěkný výlet.

21.2.2020 15:48

Já brala vždycky psy co nejdřív...ne teda cíleně, ale děti byly malé v naší zoo jsme byli klidně i 2x měsíčně, samozřejmě i se psem-štěnětem, kterého v rámci socializace tahám všude kam to jde, sebou.

21.2.2020 16:35
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

My byly skoro až v roce (10 měsících) a úplně v pohodě. Byly jsme v Praze a vřele doporučuji :) Ale od malinka chodíme i do přírodního parku, kde mají různé jeleny, kozy, ovce, divočáky, ptáky, ..

21.2.2020 17:02

Ještě bych chtěla dodat, že návštěva zoo je sice fajn, ale defakto spíš, aby se štěndo tak nějak naučilo chovat na veřejnosti, kde jsou lidi, křičící děti, eventuelně běhajících dětí, které mají často v ruce i nějaké jídlo...párek v rohlíku, zmrzlinu a o štěně většinou také projevují zájem, takže si člověk natrénuje i to, jak udržet děti od štěněte, popř. srovnat děti do latě, aby na štěňátko nebyly hrr, kde vidí a cítí zvířata, se kterými ale nepřijde fyzicky do styku....my máme takovou malou zoo, jen s evropskými zvířaty, v rámci ní máme i statek, kde třeba chodí volně oslík, husy, ve veliké kleci jsou králící, jsou tam na volno kozy....a tam psi nesmí.
Pro mě teda bylo k socializaci se zvířaty přínosnější to, že jsme chodili na prochajdu kolem x zahrad, kde se u plotu v příkopu pohybovaly slepice, kde bylo možné potkat stádo koz na pastvě, kde jsme chodili pohladit koníky k ohradě a dali třeba jablíčko, mrkvičku......to že jsme mohli potkat jezdce na koních.......protože na tom se pes nejvíc naučil....ignorovat ty "blbý" slepice, nechodit blízko ke kozám a hlavně na ně neřvat, být v klidu u ohrady, když přijdou koně až k nám.

Obecně bych řekla, že štěně by toho hned od začátku mělo poznat co nejvíc, na nic nečekat a hurá do toho.
Aneb co se v mládí naučíš, tak s 2x padesáti kilama na vodítku jako když najdeš

21.2.2020 21:37

marcelaamax napsal(a):
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3575283/vylet-se-psy-za-zviraty?from-list=1#a3599823

Mrkni kdyztak i sem :)

Díky, mrknu...

21.2.2020 22:02

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já brala vždycky psy co nejdřív...ne teda cíleně, ale děti byly malé v naší zoo jsme byli klidně i 2x měsíčně, samozřejmě i se psem-štěnětem, kterého v rámci socializace tahám všude kam to jde, sebou.

Já bych nejradši taky co nejdřív, hlavně když ta hlavní socializační fáze probíhá do cca 16 týdnů věku. Říkala jsem si tak za měsíc, ale nevím jestli to není brzy ve 3 měsících? Abych ho nepřetížila.

Já sama jsem v zoo nebyla pár let, ale ráda se tam zase podívám. A kde všude štěndo berete? Budu ráda za tipy...

Zatím jsme byli ve městě na nádraží omrknout vlaky a autobusy, podívat se ve zverimexu, na krátké procházce přes náměstí v malém městě a u nás po vesnici, kolemjdoucí si ho hladili, měli jsme doma několik návštěv včetně 4 malých dětí a dospělého jorkšíra, několikrát na veterině na pomazlení a dobrotu,... a přemýšlím kam ho ještě vzít?

21.2.2020 22:04

PumaCZ napsal(a):
My byly skoro až v roce (10 měsících) a úplně v pohodě. Byly jsme v Praze a vřele doporučuji :) Ale od malinka chodíme i do přírodního parku, kde mají různé jeleny, kozy, ovce, divočáky, ptáky, ..

To máte super. My tu bohužel žádný takový park nemáme, zatím viděl pár psů a kočku. Slepice se po vesnici podaří, kačeny v potoku taky, ptáci. Ale jinak ty zvířata jsou horší.

Do Prahy to máme 300km, tak přemýšlím nad Brnem nebo Olomoucem, to máme "jen" 100km

21.2.2020 22:08

Ještě bych chtěla dodat, že návštěva zoo je sice fajn, ale defakto spíš, aby se štěndo tak nějak naučilo chovat na veřejnosti, kde jsou lidi, křičící děti, eventuelně běhajících dětí, které mají často v ruce i nějaké jídlo...párek v rohlíku, zmrzlinu a o štěně většinou také projevují zájem, takže si člověk natrénuje i to, jak udržet děti od štěněte, popř. srovnat děti do latě, aby na štěňátko nebyly hrr, kde vidí a cítí zvířata, se kterými ale nepřijde fyzicky do styku....my máme takovou malou zoo, jen s evropskými zvířaty, v rámci ní máme i statek, kde třeba chodí volně oslík, husy, ve veliké kleci jsou králící, jsou tam na volno kozy....a tam psi nesmí.
Pro mě teda bylo k socializaci se zvířaty přínosnější to, že jsme chodili na prochajdu kolem x zahrad, kde se u plotu v příkopu pohybovaly slepice, kde bylo možné potkat stádo koz na pastvě, kde jsme chodili pohladit koníky k ohradě a dali třeba jablíčko, mrkvičku......to že jsme mohli potkat jezdce na koních.......protože na tom se pes nejvíc naučil....ignorovat ty "blbý" slepice, nechodit blízko ke kozám a hlavně na ně neřvat, být v klidu u ohrady, když přijdou koně až k nám.

Obecně bych řekla, že štěně by toho hned od začátku mělo poznat co nejvíc, na nic nečekat a hurá do toho.
Aneb co se v mládí naučíš, tak s 2x padesáti kilama na vodítku jako když najdeš

Jj souhlasím, právě chci aby toho poznal co nejvíc, aby z něj vyrostl pohodový a šťastný pes co se nebude ničeho lekat nebo bát. I proto se mně ta zoo zdá jako ideální. Nejenom kvůli zvířatům, ale kvůli velkému množství lidí, rámusu, pištící děti, kočárky, hodně pachů,...

21.2.2020 22:32

Já bych nejradši taky co nejdřív, hlavně když ta hlavní socializační fáze probíhá do cca 16 týdnů věku. Říkala jsem si tak za měsíc, ale nevím jestli to není brzy ve 3 měsících? Abych ho nepřetížila.

Já sama jsem v zoo nebyla pár let, ale ráda se tam zase podívám. A kde všude štěndo berete? Budu ráda za tipy...

Zatím jsme byli ve městě na nádraží omrknout vlaky a autobusy, podívat se ve zverimexu, na krátké procházce přes náměstí v malém městě a u nás po vesnici, kolemjdoucí si ho hladili, měli jsme doma několik návštěv včetně 4 malých dětí a dospělého jorkšíra, několikrát na veterině na pomazlení a dobrotu,... a přemýšlím kam ho ještě vzít?

Tak já vzhledem k tomu, že dřív jsme třeba šly s kamarádkama na společnou prochajdu a pak "na kafe" tak určo restauraci - pokud tam nemají problém s přítomností psa, kavárnu, restaurační zahrádku. Hlavně z toho důvodu, že když jsme třeba vyrazili na nějakej výlet, tak aby nebyl problém se někde zastavit na pití, prostě aby se pesani v tomhle prostředí uměli chovat...
Ty vlaky a autobusy dobrý...my jsme s nima i jezdili, sice mám auto, ale člověk nikdy neví, kdy to bude potřebovat, takže autobus a vlak je základ.
Ono jde taky o to, alespoň dle mého názoru nedělat něco jednorázově, ale aby to pejsům tak nějak přišlo normální...v tomhle bych řekla opakování je matka moudrosti, my první dva měsíce, co jsem si štěňata přivezla, tak 3x týdně do města, auto jsem nechala u mámy na sídlišti, prošli jsme městem, dala jsem si v restauraci s kámoškou kafe a pak jsem sjela jednu stanici autobusem zpátky.
Já většinou připravuju pesany na to, co si myslím, že v životě se mnou budou potřebovat.....takže třeba jízda výtahem -ano, jízda na lanovce -ne, protože tam bych nevlezla ani já.
Taky jsem chodila defakto denně dětem naproti ke škole, aby štěňata zvládala ten šrumec...my jsme měli to štěstí, že před školou je obrovskej plac bez aut, takže šlo štěňata pustit a mohla pobíhat mezi dětma, to si člověk s velkým "plemenem" opravdu může dovolit, když jsou štěňátka malá a roztomiloučká a tudíž na vás nikdo neřve "připněte si je na vodítko" protože se nikdo nebojí, že bude sežrán, naopak....
Taky jsme třeba chodili kousek procházky s dětma ze školky, protože jsem v rodině neměla malé děti, tak aby si pejsové tak nějak zvykli.
Taky jsme chodili na cykloztesku....to teda ne, když je tam óbr provoz, ale když to jezdí tak nějak volněji, aby si pejsové zvykli na kola a bruslaře a několikrát jsme byli i ve skateparku.....
Prostě cokoliv si vzpomenete, že se vám v praxi může hodit a hlavně to s čím se pes bude setkávat..

Neregistrovaný uživatel

21.2.2020 23:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Proc socializovat zrovna v zoo?? Je mraky lepsich mist. V zoo si ze zoo neuzijete nic neb furt sledujete psa. Pes nonstop na voditku nikam a nic nesmi. Zvirata i lidi v lepsim pripade nerusi v horsim prudi. Co z toho to zvire jako ma? X hodin takhle někde....

21.2.2020 23:19

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Proc socializovat zrovna v zoo?? Je mraky lepsich mist. V zoo si ze zoo neuzijete nic neb furt sledujete psa. Pes nonstop na voditku nikam a nic nesmi. Zvirata i lidi v lepsim pripade nerusi v horsim prudi. Co z toho to zvire jako ma? X hodin takhle někde....

22.2.2020 08:59
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Mně tedy zoo přijde jako ideální místo k socializaci a navyknutí si na rušná přelidněná místa. To samé vánoční trhy v Praze na Staromáku. Pes si podle mě užívá to, že je venku s páníčky, má co očuchávat, dostane spoustu mňamek a pak doma padne spokojeně za vlast :)) A návštěvu restaurací apod též vřele doporučuji.
Ale asi bych počkala, až bude pesanovi alespoň čtyři pět měsíců, protože je to přeci jen hodně chození (alespoň u nás bylo). A nezapomenout psí sváču s sebou! :)

22.2.2020 09:18

Tak já vzhledem k tomu, že dřív jsme třeba šly s kamarádkama na společnou prochajdu a pak "na kafe" tak určo restauraci - pokud tam nemají problém s přítomností psa, kavárnu, restaurační zahrádku. Hlavně z toho důvodu, že když jsme třeba vyrazili na nějakej výlet, tak aby nebyl problém se někde zastavit na pití, prostě aby se pesani v tomhle prostředí uměli chovat...
Ty vlaky a autobusy dobrý...my jsme s nima i jezdili, sice mám auto, ale člověk nikdy neví, kdy to bude potřebovat, takže autobus a vlak je základ.
Ono jde taky o to, alespoň dle mého názoru nedělat něco jednorázově, ale aby to pejsům tak nějak přišlo normální...v tomhle bych řekla opakování je matka moudrosti, my první dva měsíce, co jsem si štěňata přivezla, tak 3x týdně do města, auto jsem nechala u mámy na sídlišti, prošli jsme městem, dala jsem si v restauraci s kámoškou kafe a pak jsem sjela jednu stanici autobusem zpátky.
Já většinou připravuju pesany na to, co si myslím, že v životě se mnou budou potřebovat.....takže třeba jízda výtahem -ano, jízda na lanovce -ne, protože tam bych nevlezla ani já.
Taky jsem chodila defakto denně dětem naproti ke škole, aby štěňata zvládala ten šrumec...my jsme měli to štěstí, že před školou je obrovskej plac bez aut, takže šlo štěňata pustit a mohla pobíhat mezi dětma, to si člověk s velkým "plemenem" opravdu může dovolit, když jsou štěňátka malá a roztomiloučká a tudíž na vás nikdo neřve "připněte si je na vodítko" protože se nikdo nebojí, že bude sežrán, naopak....
Taky jsme třeba chodili kousek procházky s dětma ze školky, protože jsem v rodině neměla malé děti, tak aby si pejsové tak nějak zvykli.
Taky jsme chodili na cykloztesku....to teda ne, když je tam óbr provoz, ale když to jezdí tak nějak volněji, aby si pejsové zvykli na kola a bruslaře a několikrát jsme byli i ve skateparku.....
Prostě cokoliv si vzpomenete, že se vám v praxi může hodit a hlavně to s čím se pes bude setkávat..

Díky moc za tipy, uděláme si asi výlet vlakem z jednoho města do druhého, můžeme se svézt i busem. Akorát teda na náhubek zatím neučím, bylo by toho na něj moc. Včera mu bylo teprve 10 týdnů. Tak snad to nebude ve vlaku nebo busu problém, ale je to 3kg prcek a stejně ho budu mít celou dobu na klíně.

Určitě zkusíme tu restauraci (to budeme v budoucnu i potřebovat) ale až trošku povyroste, zatím by to nezvládl tam jen tak ležet a čekat. To bych musela jedině trefit dobu kdy se mu bude chtít spát.

Výtahem jsme jeli zatím venkovním proskleným, přemýšlela jsem že budeme muset chodit trénovat vnitřní někde do paneláku. Protože je možné že se v budoucnu přestěhuju s pejskem právě do paneláku.

Z dětí mám dva malé synovce a taky potkáváme venku, některé děti si ho chtějí hned hladit tak to je super a využíváme. Jsou nadšení všichni

22.2.2020 09:25

PumaCZ napsal(a):
Mně tedy zoo přijde jako ideální místo k socializaci a navyknutí si na rušná přelidněná místa. To samé vánoční trhy v Praze na Staromáku. Pes si podle mě užívá to, že je venku s páníčky, má co očuchávat, dostane spoustu mňamek a pak doma padne spokojeně za vlast :)) A návštěvu restaurací apod též vřele doporučuji.
Ale asi bych počkala, až bude pesanovi alespoň čtyři pět měsíců, protože je to přeci jen hodně chození (alespoň u nás bylo). A nezapomenout psí sváču s sebou! :)

Ale asi bych počkala, až bude pesanovi alespoň čtyři pět měsíců, protože je to přeci jen hodně chození (alespoň u nás bylo).

Tak jasně délku socializační vycházky nutno zvolit dle věku a možnosti štěněte, nemá smysl strávit třeba v zoo 4 hodiny pochodovým cvičením, taky jsme začínali "krátkým okruhem" třeba hoďku popř.dvě, sem tam si sedneme na občerstvení, štěndo si odpočině, dostane napít......to už člověk pak tak nějak vidí, kdy už začíná být štěndo unavené.
Zase na rovinu, kdybych měla jet třeba 100 kiláků nebo i dál, někam do zoo a tam strávit hodinu a tradá zpátky, tak se na to pěkně krajc vajc, navíc spoustu psů už následně nikdo do zoo netahá, takže pro některé je to i tak nějak zbytečná zkušenost a prohlédnout si zvířata a navštívit místa, kde je hodně lidí, to se dá "natrénovat" i jinde než v zoo.

22.2.2020 09:26

A proč ne?
Nevidím na tom nic špatného ani škodlivého. Spousta nových pachů, podnětů na jednom místě. Elvinek je nadšený ze všeho kam ho vezmu, jako každé štěňátko je zvídavý a rád zkoumá a poznává nové věci. A důležité pro něj je že je se mnou. Na vodítku se stejně musí učit chodit, nemůže jen na volno a já tam chci záměrně kvůli němu takže si nepotřebuji nic moc užívat.

Nevím jak jinak by se měl naučit chovat mezi větším množstvím lidí než tak že prostě mezi ně bude chodit. A do většího města to mám hodně daleko, takže jezdit pravidelně mezi lidi můžu jen do malého městečka. A tam tolik lidí nikdy nechodí.

V zoo se dá potkat spousta lidí různého věku, dětí, mimina v kočárku, ostatní psi,... jako bonus všechna možná zvířata a je to vlastně taková delší procházka. Samozřejmě počítám s tím že bych ho chvílemi nosila a neočekávám že strávíme v zoo celý den.

PS: Která jsou lepší místa? Nenapadá mě ani jedno...

22.2.2020 09:28

Včera mu bylo teprve 10 týdnů

jako když to tady tak ctu, co všechno ma za sebou - ona tohle je i doba, kdy se pes ma navázat na sveho pana
tahani od certa k dablu taky není uplne ze dobře.

a mj. pokud je to pes s dobrou povahou - takovouhle super socializaci nepotrebuje a pokud spatnou -tak mu stejne nepomuze

22.2.2020 09:30
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Ale asi bych počkala, až bude pesanovi alespoň čtyři pět měsíců, protože je to přeci jen hodně chození (alespoň u nás bylo).

Tak jasně délku socializační vycházky nutno zvolit dle věku a možnosti štěněte, nemá smysl strávit třeba v zoo 4 hodiny pochodovým cvičením, taky jsme začínali "krátkým okruhem" třeba hoďku popř.dvě, sem tam si sedneme na občerstvení, štěndo si odpočině, dostane napít......to už člověk pak tak nějak vidí, kdy už začíná být štěndo unavené.
Zase na rovinu, kdybych měla jet třeba 100 kiláků nebo i dál, někam do zoo a tam strávit hodinu a tradá zpátky, tak se na to pěkně krajc vajc, navíc spoustu psů už následně nikdo do zoo netahá, takže pro některé je to i tak nějak zbytečná zkušenost a prohlédnout si zvířata a navštívit místa, kde je hodně lidí, to se dá "natrénovat" i jinde než v zoo.

"navíc spoustu psů už následně nikdo do zoo netahá, takže pro některé je to i tak nějak zbytečná zkušenost a prohlédnout si zvířata a navštívit místa, kde je hodně lidí, to se dá "natrénovat" i jinde než v zoo."

Jenže ti lidé, co do té zoo se psem jdou, tam jdou podle mě i proto, že mají zoo třeba rádi, tak spojí příjemné s užitečným :) Nemyslím si, že někdo, kdo nechodí rád do zoo, tam půjde jen kvůli psovi.
A jak už bylo napsáno výše, máte vše na jednom místě - davy, děti, další psy, jiná zvířata, kola, takové ty vyhlídkové vláčky, děti na odrážedlech, ve vozíčkách, v kočárcích, koně, občas procházející sloni apod., .. Takže velká zoo je ideální místo na to, aby si na tohle vše pes zvykl :)

22.2.2020 09:36

PumaCZ napsal(a):

Vidím to stejně, za mě je zoo ideální místo k socializaci - spousta lidí různého věku, dětí, mimin v kočárku, ostatní psi a všechny možné zvířata. Navíc pro psa je to podle mě stejné jako jakýkoliv jiný výlet a nechci s ním chodit jen po polích a lese. Ale i do civilizace
A jak píšete, pejsci jsou rádi že jsou s námi venku a mají tam spoustu věcí ke zkoumání a očichávání.

Jj Staromák by byl taky fajn, ale bydlíme na druhém konci republiky. Bohužel i do většího města jako je třeba Brno to máme 100km. Spíš menší města máme v okolí bydliště.

Určitě počkáme do těch 4-5 měsíců, asi by to bylo pro mladší štěně moc náročné. Sváču určitě vezmeme sebou, vodu a spoustu mňamek. Teď ujíždí na sušených plicích, ty jsou pro něj TOP

22.2.2020 09:38

jako když to tady tak ctu, co všechno ma za sebou - ona tohle je i doba, kdy se pes ma navázat na sveho pana

a mj. pokud je to pes s dobrou povahou - takovouhle super socializaci nepotrebuje a pokud spatnou -tak mu stejne nepomuze

Jen k tomu navázání na pánečka....oni přeci nechodí jen na nějaké socializační vycházky, chodí i na "normální" prochajdy, kde se štěndo pouští na volno, doma se mu určitě taky věnují.......takže když 2-3x týdně třeba stráví 2 hoďky někde mezi lidma....tak to není nic proti ničemu.

Z mého pohledu třeba psi z města to asi tolik neřeší, protože štěndo se vlastně socializuje pořád a naopak třeba štěndo naloží a vyrazí do přírody, no a my, co bydlíme v klidu na vesnici nebo v mém případě na konci města, tak zase musíme jezdit, jak já říkám, do civilizace, aby to pro psa bylo normální.

22.2.2020 09:41
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

A ještě jeden tip, když jsem v létě hlídala neteř, vzali jsme ji i psa na dětský středověký den. To bylo také super na socializaci :)

22.2.2020 09:41

Nechápu tu umanutost zoologickou zahradou pro socializaci. Nejsem zastáncem chození do ZOO se psem. Je to jednak omezující pro psovoda, protože musí psa hlídat i když je na vodítku, a nějakým způsobem se mu věnovat, jednak omezující pro psa, protože musí být pořád na vodítku mezi spoustou lidí, a taky mi to nepřipadne zrovna OK ke zvířatům v ZOO, která jsou v ohradách, ve voliérách,...

Potřebujete socializovat mezi spoustou lidí? Zajděte na nádraží, do obchodního centra, do středu města,... Potřebujete socialzovat se psy? Zajděte na mezinárodní výstavu, tam krom spousty psů můžete nacvičovat i v pavilonech.

22.2.2020 09:42

PumaCZ napsal(a):
"navíc spoustu psů už následně nikdo do zoo netahá, takže pro některé je to i tak nějak zbytečná zkušenost a prohlédnout si zvířata a navštívit místa, kde je hodně lidí, to se dá "natrénovat" i jinde než v zoo."

Jenže ti lidé, co do té zoo se psem jdou, tam jdou podle mě i proto, že mají zoo třeba rádi, tak spojí příjemné s užitečným :) Nemyslím si, že někdo, kdo nechodí rád do zoo, tam půjde jen kvůli psovi.
A jak už bylo napsáno výše, máte vše na jednom místě - davy, děti, další psy, jiná zvířata, kola, takové ty vyhlídkové vláčky, děti na odrážedlech, ve vozíčkách, v kočárcích, koně, občas procházející sloni apod., .. Takže velká zoo je ideální místo na to, aby si na tohle vše pes zvykl :)

Přesně tak. Navíc já sama zvířata miluju, do zoo jsem jezdila i s předešlými psy občas - labradorští retrívři (ale až v dospělosti proto jsem se teď radila kdy je vhodná doba u štěněte) a jsem mladá, ráda bych měla v budoucnu děti a s nimi do zoo občas budu určitě chtít jít. A ráda bych tam pak brávala i psa, aby nemusel zůstávat sám doma. Prostě aby mohl trávit co nejvíce času s námi.

Bude žít se mnou a trávit se mnou většinu času, celkově s rodinou a chci aby se uměl chovat na veřejnosti, aby se cítil dobře mezi lidma, zvířaty, na rušných místech atd. Nechci s ním chodit jen po lesích a přírodě.

22.2.2020 09:43
rapotacka11

XXX.XXX.212.34

22.2.2020 09:53
rapotacka11

XXX.XXX.212.34

Tahat psa po hradech a ZOO ?
Nechápu.
Můj každý pes, "používán" jako rodinný,
šel s námi všemi i jednotlivě,
vždy všude a rád i bez tajtrdlování.
Výchova, výcvik, poslušnost, to je pro psa
to zásadní. Pak je z něj spokojený,
vyrovnaný a pohodový pes.

22.2.2020 09:54
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Nechápu tu umanutost zoologickou zahradou pro socializaci. Nejsem zastáncem chození do ZOO se psem. Je to jednak omezující pro psovoda, protože musí psa hlídat i když je na vodítku, a nějakým způsobem se mu věnovat, jednak omezující pro psa, protože musí být pořád na vodítku mezi spoustou lidí, a taky mi to nepřipadne zrovna OK ke zvířatům v ZOO, která jsou v ohradách, ve voliérách,...

Potřebujete socializovat mezi spoustou lidí? Zajděte na nádraží, do obchodního centra, do středu města,... Potřebujete socialzovat se psy? Zajděte na mezinárodní výstavu, tam krom spousty psů můžete nacvičovat i v pavilonech.

Pes by podle mě měl být schopný fungovat normálně v jakémkoli prostředí. Nejde o žádnou umanutost. Chci jít do zoo, tak prostě vezmu psa s sebou :) Ne že bude celý den zavřený doma než se vrátíme.. A věřte mi, že pokud pes na zvířata neštěká, nedoráží, tak je to těm zvířatům v zoo fuk. Jsou prostě zvyklá :)

22.2.2020 10:00

Chci jít do zoo, tak prostě vezmu psa s sebou :)

v tom není problém.
ale tady to uz je v lajne -nutne musim vzit psa do zoo, aby byl spravne socializovany a bez zoo to nejde

22.2.2020 10:04

PumaCZ napsal(a):
Pes by podle mě měl být schopný fungovat normálně v jakémkoli prostředí. Nejde o žádnou umanutost. Chci jít do zoo, tak prostě vezmu psa s sebou :) Ne že bude celý den zavřený doma než se vrátíme.. A věřte mi, že pokud pes na zvířata neštěká, nedoráží, tak je to těm zvířatům v zoo fuk. Jsou prostě zvyklá :)

Pes by podle mě měl být schopný fungovat normálně v jakémkoli prostředí.
S tímto výrokem souhlasím. Ale co když budete chtít jít na koncert? Do divadla? Na "fesťák"? Přece nebude pes zavřený doma než se vrátíte...
Já jsem pro to, aby si pes zvykl na různá prostředí, ale jak píše rapoťačka11 -
vyrovnaný a pohodový pes
.
A já dodám - pak s vámi půjde kamkoliv, i když to nebude mít z "dětství" natrénované. Protože vám věří.

22.2.2020 10:05
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Chci jít do zoo, tak prostě vezmu psa s sebou :)

v tom není problém.
ale tady to uz je v lajne -nutne musim vzit psa do zoo, aby byl spravne socializovany a bez zoo to nejde

Tak mi to nepřišlo, ale chápu :)

S Barušákem jsem třeba nikdy nikam moc nechodila (myslím tím velké zoo, restaurace, MHD, ..) a když se výjimečně stalo, že byl na nějakém zalidněném pro něj "divném" místě, tak se mu to nelíbilo, necítil se tam dobře. Ale Hachiho taháme od malinka a nemá problém, přitom je to mnohem větší rampepurd a nervák než Baru. Takže z mé osobní zkušenosti na tom určitě něco bude, že by si měl pes na takové podmínky zvyknout včas :)

22.2.2020 10:09
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

Pes by podle mě měl být schopný fungovat normálně v jakémkoli prostředí.
S tímto výrokem souhlasím. Ale co když budete chtít jít na koncert? Do divadla? Na "fesťák"? Přece nebude pes zavřený doma než se vrátíte...
Já jsem pro to, aby si pes zvykl na různá prostředí, ale jak píše rapoťačka11 -
vyrovnaný a pohodový pes
.
A já dodám - pak s vámi půjde kamkoliv, i když to nebude mít z "dětství" natrénované. Protože vám věří.

Tak jasně, do divadla psa s sebou tahat nebudu, stejně jako ho nebudu tahat na nákupy a podobně, ale o tom řeč není.

Jak jsem psala ve svém příspěvku výše, já ten rozdíl vidím. Baru byl vychovaný a vycvičený velmi dobře, miloval lidi i ostatní zvířata, psy, ale když jsme šli například do obchodního centra do chovatelských potřeb, bylo na něm vidět, že je nervózní, mírně přikrčený a celý nesvůj. Šel u nohy, všechno, ale prostě bylo vidět, že na to není zvyklý.

Hachi je pravý opak. Ať ho vezmu kamkoliv, tak nic neřeší.

22.2.2020 10:12

PumaCZ napsal(a):
Tak mi to nepřišlo, ale chápu :)

S Barušákem jsem třeba nikdy nikam moc nechodila (myslím tím velké zoo, restaurace, MHD, ..) a když se výjimečně stalo, že byl na nějakém zalidněném pro něj "divném" místě, tak se mu to nelíbilo, necítil se tam dobře. Ale Hachiho taháme od malinka a nemá problém, přitom je to mnohem větší rampepurd a nervák než Baru. Takže z mé osobní zkušenosti na tom určitě něco bude, že by si měl pes na takové podmínky zvyknout včas :)

že by si měl pes na takové podmínky zvyknout včas

a tak ja tohle snad nepopiram ?
jen se to nemusi stihnout všechno za první mesic, co je pes doma.
to je oc tu bezi... o nic jiného.

22.2.2020 10:15

PumaCZ napsal(a):
Tak jasně, do divadla psa s sebou tahat nebudu, stejně jako ho nebudu tahat na nákupy a podobně, ale o tom řeč není.

Jak jsem psala ve svém příspěvku výše, já ten rozdíl vidím. Baru byl vychovaný a vycvičený velmi dobře, miloval lidi i ostatní zvířata, psy, ale když jsme šli například do obchodního centra do chovatelských potřeb, bylo na něm vidět, že je nervózní, mírně přikrčený a celý nesvůj. Šel u nohy, všechno, ale prostě bylo vidět, že na to není zvyklý.

No ale o tom jsem psala v mém předchozím příspěvku, ne v tomto, na který reagujete. Běžte s ním do obchodního centra, na rušné nádraží, do středu města, na velkou výstavu psů i když nevystavujete, třeba na Intercanis, kde si můžete natrénovat i pohyb v pavilonech, kde je jiná akustika a spousta psů,... Jezděte s ním MHD, vlakem,...

22.2.2020 10:27

rapotacka11 napsal(a):
Nechápu.

Mám stejnou zkušenost.Naše psy jsem učila hlavně jízdu autem,když bylo později potřeba jet autobusem,vlakem,žádný s tím problém neměl.Na povel nastup skočil do auta,vylezl do autobusu i vlaku.Na zvířata jsou zvyklý z domu a nijak je nevyvede z klidu ani zvíře které nikdy neviděli .Chodili jsme na procházky do města,jeli jsme se podívat na výstavu psů,později i vytavovat,jezdili jsme na cvičák.Ani restauraci jsme nijak netrénovali.Prostě psi dostali povel lehni a tím bylo řečeno vše.To samé jezdící schody.Psi je viděli až když jsme na nich potřebovali jet.Nastupovali na ně těsně vedle mě a na výstup jsem jim řekla hop a přizvedla přední nohy.Ani u jednoho se mě nestalo,že by na ně se mnou nešel.Také si myslím,že výcvik poslušnosti a důvěra v páníčka stačí.

22.2.2020 10:36

mozna by neresil, ani kdyby nechodil všude mozne

22.2.2020 11:58

Vidím že se tady nic nezměnilo za těch pár měsíců co jsem sem téměř nechodila...

Ať člověk napíše cokoliv vždycky se najde někdo kdo to obrátí proti němu. Když se někdo bude štěněti málo věnovat bude to špatně, když se mu někdo snaží věnovat je to zase špatně.

Tak jen pro info - v žádném případě ho nepřetěžuji, snažím se ho na sebe navázat a kromě zaměstnání s ním trávím veškerý čas kdy si hrajeme, honíme se venku, přetahujeme, blbneme atd. Chodíme na kratičké procházky u nás po vesnici, běhá po zahradě, má asi 30 různých hraček na vyblbnutí a zabavení. Venku je každou hodinu. Velice nic ho ještě neučím, jen si navyká na obojek, postroj a vodítko a pomalu zvykám na samotu. Po chviličkách.

Je z výborné chovky, udělala jsem maximum a zbytek je na výchově, přístupu, na tom co bude zažívat, na prostředí kde bude vyrůstat a žít a taky na tom co má dané v genech. A nepřijde mi to super socializace, ale naprosto normální socializace. Je to třeba 3x v týdnu po chvilkách. Ze všeho si odnáší jen pozitivní zážitky, nikdo na něj netlačí, vše se přizpůsobuje jemu.

22.2.2020 12:01

rapotacka11 napsal(a):
Nechápu.

Ono nejde o to tahat psa nutně po zoo a po hradech (teda to jsem si myslela, že tam psi ani nesmějí)

Ono když máte "normálního" psa, tak to asi všechno lze přes tu poslušnost a důvěru v pánečka. Vidím to na feně, spoustu věcí zvládá úplně v klidu a v pohodě a to je povahově docela vostrej radikál....ale třeba u psa, kterej je bázlivka, tak tam teda ukázaná platí a nejen ukázaná, ale opravdu natrénovaná, protože se ve známé situaci cítí jistější v kramflecích (dle mého) a je to v klidu a čím víc toho pozná jako malej, tak tím líp, protože nevím, co a kdy budu potřebovat.

Zoo není nutnost, ale dle mého, když jí má někdo v dosahu, popř. když se tam stejně chystá, tak mi to přijde jako dobré prostředí...

22.2.2020 12:14

Vidím že se tady nic nezměnilo za těch pár měsíců co jsem sem téměř nechodila...

Ať člověk napíše cokoliv vždycky se najde někdo kdo to obrátí proti němu. Když se někdo bude štěněti málo věnovat bude to špatně, když se mu někdo snaží věnovat je to zase špatně.

Tak jen pro info - v žádném případě ho nepřetěžuji, snažím se ho na sebe navázat a kromě zaměstnání s ním trávím veškerý čas kdy si hrajeme, honíme se venku, přetahujeme, blbneme atd. Chodíme na kratičké procházky u nás po vesnici, běhá po zahradě, má asi 30 různých hraček na vyblbnutí a zabavení. Venku je každou hodinu. Velice nic ho ještě neučím, jen si navyká na obojek, postroj a vodítko a pomalu zvykám na samotu. Po chviličkách.

Je z výborné chovky, udělala jsem maximum a zbytek je na výchově, přístupu, na tom co bude zažívat, na prostředí kde bude vyrůstat a žít a taky na tom co má dané v genech. A nepřijde mi to super socializace, ale naprosto normální socializace. Je to třeba 3x v týdnu po chvilkách. Ze všeho si odnáší jen pozitivní zážitky, nikdo na něj netlačí, vše se přizpůsobuje jemu.

vždycky se najde někdo kdo to obrátí proti němu

mrzi me, ze to takhle berete.
bohužel diskuze je jen o tom, co napíšete. a o dojmu, jaky to dela. proto jsem se vyjádřila.

pokud mate pocit, ze je všechno OK -je to jen dobře, vase stene, vy ho znate nejlepe.

22.2.2020 13:31
Terven

XXX.XXX.110.191

Návštěva velké ZOO mi pro tříměsíční (ani čtyřměsíční) štěndo nepřijde moc vhodná. Je to výlet prakticky na celý den a unaví to i dospělého. Myslím, že z té přemíry vzruchů bude za půl hodiny úplně mrtvé, o dlouhém chození nemluvě. Ideální by bylo vzít ho tam jenom na chvilku, ale to se pak zase nevyplatí to horentní vstupné.
Lepší by byl nějaký zoopark, obora.

22.2.2020 14:47
GAELLE

XXX.XXX.55.67

náš pes 9 let neznal nic jiného než dům a dvůr. Pak naprosto bez problémů s náma jel vlakem, busem, autem, na lanovce !!!, na policejním člunu, v hospodě byl v klidu pod stolem. Nikdo ho nesocializoval a nic neučil. Jediný problém měl se psy. Do ZOO nás fakt nenapadlo ho brát a proč taky. Když jsme šli do hradu či jinam kam pes nesmí tak jsme se prostě vystřídali. Výtah naprosto v klidu, jezdicí schody taky v klidu bez jakéhokoliv tréninku. Takže si myslím že až tak o "socializaci" to není..........ale každý pes je prostě jiný.

22.2.2020 15:21

GAELLE napsal(a):
náš pes 9 let neznal nic jiného než dům a dvůr. Pak naprosto bez problémů s náma jel vlakem, busem, autem, na lanovce !!!, na policejním člunu, v hospodě byl v klidu pod stolem. Nikdo ho nesocializoval a nic neučil. Jediný problém měl se psy. Do ZOO nás fakt nenapadlo ho brát a proč taky. Když jsme šli do hradu či jinam kam pes nesmí tak jsme se prostě vystřídali. Výtah naprosto v klidu, jezdicí schody taky v klidu bez jakéhokoliv tréninku. Takže si myslím že až tak o "socializaci" to není..........ale každý pes je prostě jiný.

ale každý pes je prostě jiný.

O tom to možná je....já ale nejsem takovej expert, abych to odhadla dopředu, jestli následně pes be cílené socializace bude takový nebo makový, tak proto raději socializuju, i když já tomu spíš říkám, že "tahám štěně sebou všude kam to jde"

22.2.2020 15:36
GAELLE

XXX.XXX.55.67

ale každý pes je prostě jiný.

O tom to možná je....já ale nejsem takovej expert, abych to odhadla dopředu, jestli následně pes be cílené socializace bude takový nebo makový, tak proto raději socializuju, i když já tomu spíš říkám, že "tahám štěně sebou všude kam to jde"

tak jasně kdybychom měli psa od štěněte tak by s náma chodil a jezdil naprosto stejně všude. To jeho vyjíždění po fenách psech a štěnatech už jsme v jeho věku bohužel nikdy nezměnili ale zvykli jsme si být připravení .............

22.2.2020 16:17
saola

XXX.XXX.125.95

Pro zadavatelku:
V pražské zoo (jen příklad a pro vás daleko) psi nesmí do pavilonů a průchozích voliér, takže můžete korzovat s psékem jen u venkovních výběhů. Což je tam ve finále docela opruz, protože mnohé pavilony jsou jednak skutečnou architektonickou perlou (nový sloninec), a za druhé některé z pavilonů prostě venkovní výběhy/voliéry, do kterých by bylo vidět, ani nemají (např. Rákosův pavilon, který má odsunovací střechu, takže v létě je možné pohodlně poskytnout ptákům ve vnitřních velmi pěkných voliérách sluneční lázeň, ale vy to se psem neuvidíte, protože do pavilonu s ním nesmíte).
Teď je únor, štěněti je 10 týdnů. Aby z toho něco mělo a vydrželo alespoň půl dne korzování mezi zvířaty v kuse, je vhodné počkat aspoň do jeho půl roku. Což vychází na květen, červen - pokud bude léto jako loni, tak psék určitě davy lidí, šrumec, slunce a vedro ocení a půl dne si to bude užívat (opravdu ironie)

Myslím, že zvykání štěněte na všechno možné přeceňujete. Pokud samozřejmě ráda chodíte do zoo, není důvod tam nechodit v budoucnu i se psem, ale jsem přesvědčena, že to není třeba plánovat tak usilovně a připravovat se na to jako na let na Mars. Prostě až se vám bude chtít a pes bude fyzicky i mentálně schopen absolvovat alspoň půldenní akci bez odpočinku a krmení (voda v zoo k dispozici pro psy bývá), tak prostě vyražte.

Něco jiného je, když pracujete s dospělým psem, který se k vám dostal, ale vy máte štěně, tam je důležité, aby žilo jaksi s vámi, to znamená, že ani tak nezáleží na tom, kolika výlety ho protáhnete či kolika desítkami hraček ho zavalíte, než začne vůbec rozum brát, ale jak sehraní spolu od začátku budete, co se vzájemně dokážete naučit a jak jemně spolu umíte komunikovat. Pak půjde pes za vámi (s vámi) kamkoliv..

22.2.2020 16:43

saola napsal(a):
Pro zadavatelku:
V pražské zoo (jen příklad a pro vás daleko) psi nesmí do pavilonů a průchozích voliér, takže můžete korzovat s psékem jen u venkovních výběhů. Což je tam ve finále docela opruz, protože mnohé pavilony jsou jednak skutečnou architektonickou perlou (nový sloninec), a za druhé některé z pavilonů prostě venkovní výběhy/voliéry, do kterých by bylo vidět, ani nemají (např. Rákosův pavilon, který má odsunovací střechu, takže v létě je možné pohodlně poskytnout ptákům ve vnitřních velmi pěkných voliérách sluneční lázeň, ale vy to se psem neuvidíte, protože do pavilonu s ním nesmíte).
Teď je únor, štěněti je 10 týdnů. Aby z toho něco mělo a vydrželo alespoň půl dne korzování mezi zvířaty v kuse, je vhodné počkat aspoň do jeho půl roku. Což vychází na květen, červen - pokud bude léto jako loni, tak psék určitě davy lidí, šrumec, slunce a vedro ocení a půl dne si to bude užívat (opravdu ironie)

Myslím, že zvykání štěněte na všechno možné přeceňujete. Pokud samozřejmě ráda chodíte do zoo, není důvod tam nechodit v budoucnu i se psem, ale jsem přesvědčena, že to není třeba plánovat tak usilovně a připravovat se na to jako na let na Mars. Prostě až se vám bude chtít a pes bude fyzicky i mentálně schopen absolvovat alspoň půldenní akci bez odpočinku a krmení (voda v zoo k dispozici pro psy bývá), tak prostě vyražte.

Něco jiného je, když pracujete s dospělým psem, který se k vám dostal, ale vy máte štěně, tam je důležité, aby žilo jaksi s vámi, to znamená, že ani tak nezáleží na tom, kolika výlety ho protáhnete či kolika desítkami hraček ho zavalíte, než začne vůbec rozum brát, ale jak sehraní spolu od začátku budete, co se vzájemně dokážete naučit a jak jemně spolu umíte komunikovat. Pak půjde pes za vámi (s vámi) kamkoliv..

Jo rozumím, myslela jsem to dobře. Chtěla jsem využít dobu kdy si na všechno líp zvyká a je to pro něj potom samozřejmé když si tím bude procházet odmalička. Zvířata mám ráda tak jsem si myslela že by to mohl být fajn výlet pro oba.

Mimochodem celodenní akci ani půldenní jsem neplánovala (to možná v dospělosti). Sice to máme poměrně daleko, ale zase tak velká investice to není. A uvažovala jsem že vezmeme i 4-letého synovce, takže chození po zoo by bylo cca 3h celkem. S tím že bysme si sedli chvilku někde do restaurace, projeli se třeba vláčkem, odpočinuli si, pohráli někde na trávě, prostě na pohodu. Není potřeba projít celou zoo. A taky ho chvilku nesu, chvilku cupitá sám. Stejně jsem to dělala i s labradorem když byl malý. Ještě ve 3 měsících jsem ho kus nesla když jsem měla pocit že už je unavený. Přesto že ten lehký zrovna nebyl. Radši jsem ho část výletu nosila, abysme nemuseli chodit jen u nás a podívali se i jinam. Přijde mi to lepší než chodit na procházky pořád jen v okolí.
Nešlo mi o to že by se mnou nechtěl někam jít, ale o to že pokud si jako malé štěně zvykne na různé situace a prostředí tak se pak v dospělosti bude cítit jistější.

Ale jo, beru, možná nad tím zbytečně moc přemýšlím.

22.2.2020 16:46

Terven napsal(a):
Návštěva velké ZOO mi pro tříměsíční (ani čtyřměsíční) štěndo nepřijde moc vhodná. Je to výlet prakticky na celý den a unaví to i dospělého. Myslím, že z té přemíry vzruchů bude za půl hodiny úplně mrtvé, o dlouhém chození nemluvě. Ideální by bylo vzít ho tam jenom na chvilku, ale to se pak zase nevyplatí to horentní vstupné.
Lepší by byl nějaký zoopark, obora.

Měla jsem v plánu cca 3h v zoo, i s malým synovcem. S odpočinkem, hraním si a tak.
Ale ok, posunu to na později, až bude větší. Proto jsem se radila abych zjistila jestli je to vhodné pro prcka.

22.2.2020 16:54

rapotacka11 napsal(a):
Ceny
https://www.zoopraha.cz/navsteva/vstupne

Nooo tak to je teda opravdu hodně drahé. Já jsem uvažovala o Brnu a tam jsou ceny poloviční (dospělý 120kč a pes 40kč).

Neregistrovaný uživatel

22.2.2020 18:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

No tak na to co popisujete je zoo uplne zbytecna

22.2.2020 19:07

No tak na to co popisujete je zoo uplne zbytecna

Na co je zbytečná?

22.2.2020 19:29

U svatýho pitbulla.
Na celý den není dobrý výlet pro žádné takové škvrně.
A pak také to chce náhradní program, kdyby nějak dlouho křičelo na plameňáky, jako v Liberci, až tam psům zakázali vstup, protože plameňáci z toho umřeli.
Ale je úplně jedno, jestli budete dvě hodiny v zoo, nebo v parku, nebo na nádraží. Na to nádraží bych se teda na delší časový úsek vykašlala, to pískání je dost nechutné.
Do Tróji to moc nemá cenu, je to hodně roztahané a není tam 10 východů jako ve Dvoře.
Takže.. seznam.. nádraží 5 minut, park tři hodiny, moje zahrada 8 hodin, zoo vůbec..... nebo jak teda :-)
Můj pes jde se mnou všude, kde to jde. A kde to nejde, tam se zeptám.
Ale třeba do restaurace, obchodů kromě zverimexů, nebo malých prostor s velkým zalidněním.. se psem nejdu, protože respektuji jisté hranice..
Normálně běžte do menší zoo a vymyslete náhradní program, kdyby něco, a ať si má kde odpočinout a kde se v klidu najíst. Svačinu s sebou všichni mají, nezapomeňte na vodu.
A užijte si to :) Hlavně ať neprší.

22.2.2020 19:39
janaa

XXX.XXX.239.12

Mě přijde,že se to nějak moc hrotí. Chci do zoo,mám psa, tak jestli tam může,vezmu ho sebou. Naopak plánovat to jen kvůli socializaci psa je podle mě nesmysl. Jak tu bylo psáno,pro malé štěně mi to přijde zbytečné z toho důvodu, že když už tam jedu,nechci tam být půl hodiny, a víc bude pro takového prťoucha moc. Toho stejně můžu socializovat v nejbližším městě a můžu si v klidu čas prodlužovat podle věku štěněte. Jako socializace na zvířata mi to přijde nesmyslné, exotická zvířata za plotem, můžou být blízko nebo taky daleko, blíž se k nim stejně nedostane, takže nějaké seznamování se nekoná, zdrhat před ním taky nebudou,aby si člověk řekl,naučím ho,že má být před utíkajícím zvířetem v klidu. A opačně,pokud by nějaké zvíře bylo blízko,štěně na něj reagovalo přehnaně,tak asi těžko v zoo budete nacvičovat,uklidňovat. To už je podle mě smyslupnější třeba se domluvit někde,kde mají koně, okolo pastvin jít na procházku a případně se domluvit u stájí s koňákama,jestli je možnost,nechat štěně seznámit s koněm zblízka (a koneckonců,toho koně může pes potkat v normálním životě). Btw to je třeba důvod v mém případě,proč se štěnětem do zoo ne, bude mi hlásit všechno,co se hejbne a já ho za to kvůli budoucímu loveckému využití nebudu prudit. A mám tu zkušenost,že když pak vezmu dospělého psa do zoo,tak už to má srovnaný a tohle neřeší. Prostě až bude pes větší, a vy budete chtít do zoo na výlet,tak klidně psa vemte sebou,proč ne, ale pod záminkou socializace mi to prostě přijde zbytečný. To už je lepší (podle mě) to město

22.2.2020 19:41
janaa

XXX.XXX.239.12

U svatýho pitbulla.
Na celý den není dobrý výlet pro žádné takové škvrně.
A pak také to chce náhradní program, kdyby nějak dlouho křičelo na plameňáky, jako v Liberci, až tam psům zakázali vstup, protože plameňáci z toho umřeli.
Ale je úplně jedno, jestli budete dvě hodiny v zoo, nebo v parku, nebo na nádraží. Na to nádraží bych se teda na delší časový úsek vykašlala, to pískání je dost nechutné.
Do Tróji to moc nemá cenu, je to hodně roztahané a není tam 10 východů jako ve Dvoře.
Takže.. seznam.. nádraží 5 minut, park tři hodiny, moje zahrada 8 hodin, zoo vůbec..... nebo jak teda :-)
Můj pes jde se mnou všude, kde to jde. A kde to nejde, tam se zeptám.
Ale třeba do restaurace, obchodů kromě zverimexů, nebo malých prostor s velkým zalidněním.. se psem nejdu, protože respektuji jisté hranice..
Normálně běžte do menší zoo a vymyslete náhradní program, kdyby něco, a ať si má kde odpočinout a kde se v klidu najíst. Svačinu s sebou všichni mají, nezapomeňte na vodu.
A užijte si to :) Hlavně ať neprší.

V Liberci je zákaz hlavně kvůli jedné slonici,má ze psů panickou hrůzu. A jednou se stalo,že tam kráva propašovala jorkšíra v kabelce a slonice se málem zabila,jak vyváděla. Lidi jsou hovada

22.2.2020 20:14

janaa napsal(a):
V Liberci je zákaz hlavně kvůli jedné slonici,má ze psů panickou hrůzu. A jednou se stalo,že tam kráva propašovala jorkšíra v kabelce a slonice se málem zabila,jak vyváděla. Lidi jsou hovada

Máte pravdu, je to kvůli slonicím :)
Plameňáci byli v Ostravě.
Co jork, to je všude, v tescu a tak, tady prý dokonce pustili labradora.. a nebyl jediný načerno a navolno ještě ke všemu.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2020 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Jde o to ze fajn vyrazim se psem do zoo. Pes po x hodinach v horku a davu nebude odvarenej az mladej nebo starej. Do zadnyho pavilonu se nepodivam max na stridacku s doprovodem. Misto kochani se zveri furt musim resit co pes byt na kratkym voditku a s náhubkem. Za me je to proste hovadina. Beru este ty maly zooparky kde to mate cely za hodinu a zadnej pavilon. Ale Plzeň, Tróju? Proboha proč? Jedinej duvod proc tam tahat psa krom toho ze JA ho tam chci? Fakt myslite ze prs kochaci den v zoo oceni? Myslim zr by radsi navolno lital po lese nebo parku nez na metrovym voditku furt u nohy a z fuse nesnasim vorechy co litaj pet metrů pred panickem na snure lezou diteti do kocarku a skakaj po lidech.

22.2.2020 21:37

Já nevim, že se to tady tak hrotí.....jako taky si nemyslím, že je pro malé štěně vhodný půldenní výlet, ale obecně nevím, proč je z toho, vzít štěně do zoo v rámci nějaké socializační procházky takové haló.

Jinak asi souhlas s tím, že menší zoo je na tohle vhodnější, jak už jsem psala, já bych se kvůli nějaký socializaci taky netáhla 100 kiláků do pražské zoo, my máme u nás ve své podstatě lesopark...nyní přejmenovaný na zoo, ale dá se to v pohodě obejít za hoďku, když se hodně couráme a obedeme úplně všechno, tak za dvě.......nicméně si myslím, že když se jde jednou místo do lesa nebo do parku někam, kde musí být štěně mezi lidmi na vodítku, tak je to nic proti ničemu a zoo takovým místem je. Takže jde spíš o to, jestli se kvůli hodině max dvěma vyplatí táhnout někam do tramtárie, zaplatit vstupný a tak.

22.2.2020 21:40
Terven

XXX.XXX.110.191

Jde o to ze fajn vyrazim se psem do zoo. Pes po x hodinach v horku a davu nebude odvarenej az mladej nebo starej. Do zadnyho pavilonu se nepodivam max na stridacku s doprovodem. Misto kochani se zveri furt musim resit co pes byt na kratkym voditku a s náhubkem. Za me je to proste hovadina. Beru este ty maly zooparky kde to mate cely za hodinu a zadnej pavilon. Ale Plzeň, Tróju? Proboha proč? Jedinej duvod proc tam tahat psa krom toho ze JA ho tam chci? Fakt myslite ze prs kochaci den v zoo oceni? Myslim zr by radsi navolno lital po lese nebo parku nez na metrovym voditku furt u nohy a z fuse nesnasim vorechy co litaj pet metrů pred panickem na snure lezou diteti do kocarku a skakaj po lidech.

V Plzni psi do ZOO nesmějí...

Neregistrovaný uživatel

22.2.2020 22:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Terven napsal(a):
V Plzni psi do ZOO nesmějí...

Kdysi ano. Je fakt ze poslednich x let dobry.

22.2.2020 23:10
Terven

XXX.XXX.110.191

Kdysi ano. Je fakt ze poslednich x let dobry.

Nepamatuju se, že by směli...a pamatuju už dost

Neregistrovaný uživatel

23.2.2020 10:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Ze bycn si to pletla s jinou? Mozna libercem nebo trojou. Je fakt ze uz jsem v zoo nebyla dlouho tak to mam asi pomotany ktera. Ale byla jsem decko. Tak to pardon. :-)

23.2.2020 10:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ze bycn si to pletla s jinou? Mozna libercem nebo trojou. Je fakt ze uz jsem v zoo nebyla dlouho tak to mam asi pomotany ktera. Ale byla jsem decko. Tak to pardon. :-)

Do Liberce psi taky nesmějí.

23.2.2020 11:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No tak asi záleží i na psovi - naši psi jsou v ZOO spokojení, i přesto, že jsou na vodítkách. Nicméně třeba včera jsme byli na výletě v prachovských skalách a tam museli být po celou dobu taky na vodítku a vlastně když to tak vezmu, tak na většině takových výletů jsou na vodítku . Já nevím, vylítat se chodíme na louky a do přírody tady, nebo spolu lítají na zahradě, pohybu mají dost a když se jede někam na výlet, tak jsou prostě na vodítku. Ale teda v ZOO jsou v pohodě a se zájmem pozorují zvířata, rozhodně mi to tam pro ně nepřijde jako utrpení, je to úplně to samý, jako kdyby jsme šli na procházku městem, akorát že tady mají ještě ta zvířata, no.

Že se nepodívám do pavilonu mě zas tak netrápí, případně se můžeme prostřídat. Píšete o x hodinách v horku - tak asi žádný rozumný člověk nebude psa tahat do ZOO ve 30ti stupních.

Jedinej duvod proc tam tahat psa krom toho ze JA ho tam chci? Fakt myslite ze prs kochaci den v zoo oceni?

Jezdíme do ZOO tak jednou za rok - a u nás je to tak, že buď teda psi pojedou s námi a nebo zůstanou celý den samy doma, takže si myslím, že je lepší, když jedou s námi .

25.2.2020 22:28
barevnalentilka

XXX.XXX.239.188

Náš pesan od prcka s námi chodí kam může.

Ad 1) aby tam pes mohl (zákazy neporušujeme)
Ad 2) posoudit jestli to bude pro psa v poho (prostě ho nepotáhnu kamkoli - stresové situace - moc lidí, moc krával...)
Ad 3) přizpůsobit u mrnětě náročnost (lze až do mrňat tředních plemen řešit třeba taškou a poponést)
Ad 4) od mrněte jsem také učili počkat v autě (nikoli ve vyšších teplotách!) -pokud jsme se chtěli na chviličku někam vzdálit

Takže náš pes má za sebou dovči, hory, restaurace, zoo, hrady, návštěvy, parky, projížďku na šlapadle, návštěvu jízdárny, jízdu kabinkovou lanovkou, vlakem, autobusem a já nevím co ještě a je moc spokojený že může být s námi. Umí i doma počkat (i nedoma), ale radši někam vyrazí.

Samozřejmě pes je socializovaný, nebereme ho někam, kde by byl ostatním na obtíž a dělal by "bordel" - což se třeba v té ZOO může hodně rychle stát některému psovi
. Vodítko nám vůbec nevadí, naopak, správně vychovaný pes se umí pohybovat mezi lidmi na vodítku. takže to bude i trénink. Člověk tak nějak musí přijít na to co jemu i psovi vyhovuje, každý je jiná nátura a má jiné zájmy, avšak mrňata lze do určitého "procenta" tvarovat.

30.7.2020 09:10

Pro příznivce i odpůrce
v ZOO jsme byli teď v 7 měsících a naprostá spokojenost na obou stranách. Navštívili jsme Brněnskou zoo (která mě teda nenadchla, hodně zvířat nemá podle mě dostatečný výběh), ale štěník si to vyloženě užíval. Pro ty co tvrdili že z toho nic nebude mít, tak je asi divný, ale měl

Jsem ale ráda že jsme jeli až teď, pro 4-5 měsíční štěndo by to bylo příliš náročné, trasa i množství nových pachů a zážitků.

Zvířata ho zajímaly, nakukoval do všech výběhů a kde neviděl tak chtěl zvednout a podívat se shora
Štěkal jen na lva kterého se bál, tak jsme hned odešli. Strávili jsme tam 3 hodiny a stihli v pohodě obejít celou zoo, odpočinek u bistra, občerstvení, počasí ok, výběhy jsou některé poměrně daleko od sebe, takže to byla vlastně taková dlouhá procházka. Viděli jsme vyhlídkový vláček, děti na lanovce, šli se podívat do velkého týpí, ... náhubek nebyl potřeba (ikdyž jsem ho měla sebou) potkali jsme asi 12 psů a musím říct že všichni psi se chovali mnohem líp než většina dětí které tam neustále ječely.

Neregistrovaný uživatel

30.7.2020 09:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.161

Ja videla tuny psu dva dny zpet ve dvore kralove
Psi polomrtvi vedrem. Klickujici lidem mezi nohama neustale vlaceni od vybehu k vybehu nemajici si kde v klidu lehnout. Nemohouci do zadnyho pavilonu. Atd. Ja ten přinos pro psa nevidim nikde. Dikybohu většina zoo uz ma zakaz.

30.7.2020 10:02
Andrýsek3

XXX.XXX.26.137

Pro příznivce i odpůrce
v ZOO jsme byli teď v 7 měsících a naprostá spokojenost na obou stranách. Navštívili jsme Brněnskou zoo (která mě teda nenadchla, hodně zvířat nemá podle mě dostatečný výběh), ale štěník si to vyloženě užíval. Pro ty co tvrdili že z toho nic nebude mít, tak je asi divný, ale měl

Jsem ale ráda že jsme jeli až teď, pro 4-5 měsíční štěndo by to bylo příliš náročné, trasa i množství nových pachů a zážitků.

Zvířata ho zajímaly, nakukoval do všech výběhů a kde neviděl tak chtěl zvednout a podívat se shora
Štěkal jen na lva kterého se bál, tak jsme hned odešli. Strávili jsme tam 3 hodiny a stihli v pohodě obejít celou zoo, odpočinek u bistra, občerstvení, počasí ok, výběhy jsou některé poměrně daleko od sebe, takže to byla vlastně taková dlouhá procházka. Viděli jsme vyhlídkový vláček, děti na lanovce, šli se podívat do velkého týpí, ... náhubek nebyl potřeba (ikdyž jsem ho měla sebou) potkali jsme asi 12 psů a musím říct že všichni psi se chovali mnohem líp než většina dětí které tam neustále ječely.

Taky beru psa občas do zoo, v Brněnské jsme teda ještě nebyli. Ale zrovna teď jsou v Brně hrozná vedra.

30.7.2020 10:22

Ja videla tuny psu dva dny zpet ve dvore kralove
Psi polomrtvi vedrem. Klickujici lidem mezi nohama neustale vlaceni od vybehu k vybehu nemajici si kde v klidu lehnout. Nemohouci do zadnyho pavilonu. Atd. Ja ten přinos pro psa nevidim nikde. Dikybohu většina zoo uz ma zakaz.

My jsme nepotkali tunu, ale jen 12 a ani jeden z nich nebyl vláčený. Naopak všichni kráčeli před lidma. Do pavilonů nechodím ani já, takže to mně opravdu nevadilo. Vodu měl k dispozici, část jsme šli ve stínu a žádné tropy nebyly. Chce to vybrat dobré počasí.

Nevím kde jste přišla na to že má většina zoo zákaz
Spíš by lidé měli pouvažovat o tom jestli je vhodné tahat do zoo děti. Ty se tam totiž často chovají příšerně, jsou protivné a zvířata ruší a obtěžují tím všechny návštěvníky.

30.7.2020 11:03

Já teda nevím, ale přece to nejde paušalizovat. Jsou psi, kteří z takového výletu nic mít nebudou a psi kteří si zoo užijí. Každý majitel by měl mít dostatek rozumu na to, aby poznal, do které kategorie jeho pes patří.

30.7.2020 11:59

Tak to my se s Ginušou chystáme k nám do zoo příští měsíc, až přijede dcera....shodly jsme se s holkou, že už jsme tam dlouho nebyly, tak takhle budeme mít důvod...
V jejím případě to není tlak na socializaci, protože se ve své podstatě chová dost suverénně, měli jsme akorát trochu problém se vstupováním do cizích budov, ale vidím jak je zvídavá....minule jsme strávili notnou chvíli u jedné zahrady, kde chovají pávy...jeden seděl na brance, obrovský impozantní....tak to jsme si museli pořádně prohlídnout...to samé slepičky v jiné zahradě....
Takže si prostě myslím, že by jí to mohlo bavit....a vzhledem k tomu, že mám zoo asi 5-10 minut autem od baráku, tak prostě když uvidím, že jí to neba, tak pojedeme domů...navíc jako bonus by tam mohlo být dost dětí, které mohou pokřikovat a běhat, v rodině děti nemáme ani na prochajdách moc nepotkáváme, tak aby viděla, že existuje i jiný živočišný druh než dospěláci...nějaké to odrážedlo nebo kočárek by taky nebyly na škodu a jestli potkáme nějaké další pejsky, tak to by byl super bonus navíc, obzvláště, kdybychom se s nimi mohly pozdravit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík