Bostonský teriér

Prodám Bostonského teriéra - Chovná stanica Sherry´s garden, bude mať šteni...
36521 KčDobrý den. Mám obecný dotaz na 3 plemena .. mopsik, fr.buldocek nebo Bostonsky teriér ... máme 1apul rocni holčičku přes léto budeme cas trávit na zahradě jinak v zimě trávíme v bytě. Výlety tak nějak normálně procházky výlety zoo a tak ..,nejsme nějak vysoce aktivní jako túry. Budu rada za vaše typy.. názory .. rady :) děkuji
Znám jednoho mopse, který ani moc nechrčí a je zdravý, bez PP. Znám jednoho bostonka a ten má alergii na všechno možné a vet jim řekl, že u bostonků je alergie takřka normální Z tohoto výběru bych i vzhledem k tam malému dítěti, šla do mopse. Boston je hodně divoký. Jinak po zkušenosti v rodině: k takto malému dítěti bych psa vůbec nepořizovala. Teď to budou nejmíň dva roky nepřetržitého hlídání děcka. Jak u toho chcete vychovávat štěňátko? Ono to nepočká a zanedbání výchovy, vlastně ať už jednoho či druhého, se vám vrátí. V tom negativním slova smyslu.
1,5 r holčička a do toho štěně bude dost náročné . jestli se Vám líbí placatky co grifonek nebo brabantík. Mne se hodně líbí buldoček ale stále mne brzdí to jejich zdraví Bostonci jsou dost aktivní navíc štěně bude hodně kousací a dítě bude řvát . Zase chápu že ted jste doma tak je i čas, pak to bude složitější
Uživatel s deaktivovaným účtem
S mopsem zapomeňte na procházkování v létě. Ze tří vyjmenovaných bych asi volila bostona anebo ještě spíš toho grifonka nebo brabantíka.
Teď bych psa nepořizovala. Dceru máte malou, energii a čas věnujte jí. Sice se nabízí, když jste doma s dcerou, tak vychovat i psa, ale co budete dělat, když např. dcera onemocní, bude mít horečky, nebudete moci ven ale budete muset psa vyvenčit? Jak to uděláte? Dceru samotnou doma nebudete moci nechat, a ani psa samotného nemůžete vypustit na procházku.
napsal(a):
S mopsem zapomeňte na procházkování v létě. Ze tří vyjmenovaných bych asi volila bostona anebo ještě spíš toho grifonka nebo brabantíka.
Zas bych to nepřeháněla. Paní nechce na výšlapy a treky,ale na procházku po městě nebo do zoo. To opravdu dá i mops v létě, pokud tedy nebudou tropy a o pak není vhodné pro žádného psa. Ano, mopsíci mají problémy,stejně jako ostatní "placatá" plemena,ale tím,že to bude někdo démonizovat a přehánět, se to nevyřeší a naopak pak někdo může považovat celou zdravotní problematiku u mopse za výmysl,protože přeci mopse potkává a normálně se hýbaj.
Pro zadavatelku - z uvedených bych šla do mopse. Jak už tu bylo zmíněno,rozmyslete,zda budete mít na výchovu štěněte čas (ať to neskončí tak,že pes bude doma čůrat na pofidérní plenu,protože není čas jít ven). Pokud ano, tak bostonek je teriér,takže daleko víc akční,uštěkaný atd. Mops se mi pro vás zdá ideál i z hlediska váhy, štěně při procházce můžete šoupnout dolů do kočáru nebo ho nést a mops se nepronese, buldoček je přeci jen už těžší. Buldočci bývají palice dubové, ne tolik jako angličtí buldoci,ale zas víc než ten mops, a zase se stávkujícím mopsíkem si poradíte lehčeji než buldočkem Takže vemte v potaz i tohle hledisko, jinak jsou povahově úžasní buldočci i mopsi, samozřejmě ze zdravotního hlediska trpí na obdobné problémy. Pokud budete vybírat mopse,tak jedině s PP a ať mají rodiče genetické testy na PDE (nejsou povinné,slušný chovatel je ale dělá).
Jsem to přechválila Samozřejmě podivnou náhodou, jsem včera paničku mopse potkala...snad po půl roce. Tak, že s ní na téma mops hodím řeč a ona mi oznámila, že právě volala příbuzným, aby ji dnes ráno zavezli na odběry, protože pejsa už třetí den nežere a je dýchavičný. Tak jen doufám, že nic hrozného to nebude Jen jsem zjistila, že mu je 9let a nikdy žádný zdravotní problém neměl.
lesnížínka
napsal(a):
Jsem to přechválila Samozřejmě podivnou náhodou, jsem včera paničku mopse potkala...snad po půl roce. Tak, že s ní na téma mops hodím řeč a ona mi oznámila, že právě volala příbuzným, aby ji dnes ráno zavezli na odběry, protože pejsa už třetí den nežere a je dýchavičný. Tak jen doufám, že nic hrozného to nebude Jen jsem zjistila, že mu je 9let a nikdy žádný zdravotní problém neměl.
Tak je to veterán a celý život nebyl nemocný,to je přeci hezký. To,že se stářím něco přichází je prostě fakt,ať už to bude srdíčko nebo něco jiného nebo třeba jen blbá viroza
A co westík? Ti jsou v pohodě a relativně zdraví. Ono pořád řešit veterinu s malým dítětem nebude žádný šlágr a u vámi vybraných plemen je ta pravděpodobnost docela vysoká.
Děkuji Vám za rady .. ale vím co si můžu s dcerou dovolit 🙂... kdyby měl každý přemýšlet jak tady někdo píše, divím se, ze kazda druha rodina ma psa ...a jak to tedy zvlada ... asi nemáte vlastní zkušenost psa a dítě já teda zatím taky ne, ale těšíme se na to. Dceru mam skvělou a chytrou osobně jsem vyrůstala se psem akorát ne s menším plemenem.
Andsofiii
napsal(a):
Děkuji Vám za rady .. ale vím co si můžu s dcerou dovolit 🙂... kdyby měl každý přemýšlet jak tady někdo píše, divím se, ze kazda druha rodina ma psa ...a jak to tedy zvlada ... asi nemáte vlastní zkušenost psa a dítě já teda zatím taky ne, ale těšíme se na to. Dceru mam skvělou a chytrou osobně jsem vyrůstala se psem akorát ne s menším plemenem.
Právě, , že máme zkušenosti s dítětem a psem. Proto jsem napsala, že bych počkala . Jak máte zajištěno venčení, když bude dítě nemocné a nebude moci ven?
Psala jsem ze budu na zahradě tak výběh bude mít . Kdyby byla nemocná doma tak většinou a myslím ze to znáte sama většinou spite kdyz vám není nejlíp ..takže dcera spi a ja jdu vencit . a mam celkem velký dosah chuvicky ... a pokud vím není moc práce kam si můžete vodit psa . tak jak to ty lidi dělají třeba když je doma pes sám ?? A až by přišel chlap domu poradně by se šel vyvencit Třeba takto ? Všechno beru v potaz nemyslím to nějak zle ..dávám si dohromady pro i proti samozřejmě ... není to hračka kterou mužů kdykoliv vrátit to všechno vím 🙂
No však každá druhá rodina psa daruje :-)
Ale já teda nikdy neměla tolik času, jako když byl potomek takhle podobně malý. Až teda teď, to se na celý den zavře do pokoje a na "pocem" volá "nejdu".
Takže v klidu teď. Dvě vodítka a pohoda.
Jo, k tématu.. ještě třeba york, kavalír, bišon, barevná bolonka..
Andsofiii
napsal(a):
Psala jsem ze budu na zahradě tak výběh bude mít . Kdyby byla nemocná doma tak většinou a myslím ze to znáte sama většinou spite kdyz vám není nejlíp ..takže dcera spi a ja jdu vencit . a mam celkem velký dosah chuvicky ... a pokud vím není moc práce kam si můžete vodit psa . tak jak to ty lidi dělají třeba když je doma pes sám ?? A až by přišel chlap domu poradně by se šel vyvencit Třeba takto ? Všechno beru v potaz nemyslím to nějak zle ..dávám si dohromady pro i proti samozřejmě ... není to hračka kterou mužů kdykoliv vrátit to všechno vím 🙂
Hezká idea. Akorát ono to dítě může být nemocné zrovna za týden, co přivezete štěndo. A takové štěně čůrá a kadí co dvě hodiny. Zrovna dcera spát nebude, takže co? Štěně půjde na plínu a za rok tu bude dotaz: pes má rok a půl a stále nám s.re po celém domě...Ne, nemusí fakt mít každý psa. Proč si neužíváte ten čas s malým dítětem, v klidu, je co ho učit ne? Každý se rozplývá nad tím, jak je super mít dítě...tak se mu věnujte, na 100%. Ne 50 na 50 se psem...Nějak mi to hlava nebere.
Na to nemam komentář.. nelíbí se mi to proto si dávám pro i proti jak jsem už psala ... k tématu jsem se ptala : jaká rasa z těch 3 co jsem uvedla je k dítěti vhodnější a NE zda mam nebo nemám pořizovat psa k tak malému dítěti ... a z těch 3 plemen jaká nejlepší, z vašich zkušenosti a (i kdyz každý má něco do sebe a kdybych mohla vezmu si je všechny )a NE jaká jiná Ještě existují 🙂
Ale opravdu Vám moc děkuji za názory, typy a rady 🙂
Andsofiii
napsal(a):
Na to nemam komentář.. nelíbí se mi to proto si dávám pro i proti jak jsem už psala ... k tématu jsem se ptala : jaká rasa z těch 3 co jsem uvedla je k dítěti vhodnější a NE zda mam nebo nemám pořizovat psa k tak malému dítěti ... a z těch 3 plemen jaká nejlepší, z vašich zkušenosti a (i kdyz každý má něco do sebe a kdybych mohla vezmu si je všechny )a NE jaká jiná Ještě existují 🙂
Ale opravdu Vám moc děkuji za názory, typy a rady 🙂
No tak to máte prostě jedno, co si vyberete. Musíte hledat psa, který bude co nejzdravější. Teriér je logicky nejrychlejší v pohybu a nejpomalejší v poslouchání rozkazů. To Vás asi bavit nebude. A to je celé. A píše se to na wiki.
Nemáte zač.
Andsofiii
napsal(a):
*lesnizinko - ja tady s Vámi ale nemluvím a nedebatuji o tom zda si psa můžu Nebo nemůžu s dítětem dovolit ... chápete mě vůbec ... hlava vám to brát nemusí to je přece jen naše věc u nás doma 🙂...
Ale dovolte si co chcete, jen, že jsou tady zkušenější, kteří vám radí se psem počkat. Nikdo vám ho zakázat nemůže, je to vaše zodpovědnost. Za ta léta, co sem chodím, tu bylo tolik dotazů na problém v lince pes-dítě, ale lidi jsou prostě nepoučitelní. Ano, chybama se člověk učí, jen tady je problém, že jde o živého tvora...
To opravdu věřím .Věřím i to ,ze to myslíte v dobrém ..opravdu taky nechci aby jsme si pořídili psa a pri první překážce ho dali pryč.., věřte či ne . taková opravdu nejsem.. . ze toho je hodně a pořad s tímto bude problem ze to člověk nezvládne (dítě a pes) ...a sama určitě nechci aby pes ublížil mé dceři nebo někomu jinému !!!...a naopak nechci odstrčit dítě a ani bych ho neodstrčila, ale už vím co si můžeme dovolit 🙂 i když je takto malá
Samo že není problém vychovávat zároven dítě a štěně, Zjevně Vám odpovídají lidé,kteří to nezažili. Nic proti nim.Teorie -- ale praxe 00 nic.Oni děti nemají.
Mám to opačně a první plemena,která ve svém životě poznala kdysi moje dcera - ve věku té vaší - jsou ještě víc akční a vše zvládnuto bez problému.
Z Vašeho výběru bych šla do mopse. Boston potřebuje trochu víc zaměstnat a světe div se - i fr.bul.
Tím netvrdím,že s mopsem to půjde jako po másle. Péči a výchovu potřebuje i ten mops,ale to jistě víte.
A neznám pohodovější děti než ty,která vyrůstala se psem.
mopsika jsme zavrhli bohužel ... Líná každý pes to vím, ale mopsik snad nejvíc .. byli jsme se totiž podívat jak psi vypadají všechny3 pro nás zatím pravé vyhrává Bostonsky :) ... taky si myslím ze to není problém , tak proto nechápu ty komentáře tady na to ,ze mam malé dítě ... myslela jsem ze se tady baví o psech a ne nějaké odsuzování 50 na 50 výchova psa a dítěte. Protože na toto jsem se opravdu neptala. Vám děkuji za názor :)
b.k
napsal(a):
Samo že není problém vychovávat zároven dítě a štěně, Zjevně Vám odpovídají lidé,kteří to nezažili. Nic proti nim.Teorie -- ale praxe 00 nic.Oni děti nemají.
Mám to opačně a první plemena,která ve svém životě poznala kdysi moje dcera - ve věku té vaší - jsou ještě víc akční a vše zvládnuto bez problému.
Z Vašeho výběru bych šla do mopse. Boston potřebuje trochu víc zaměstnat a světe div se - i fr.bul.
Tím netvrdím,že s mopsem to půjde jako po másle. Péči a výchovu potřebuje i ten mops,ale to jistě víte.
A neznám pohodovější děti než ty,která vyrůstala se psem.
Nemáte pravdu, odpovídají i lidé, kteří to zažili. A právě proto píšu z vlastní zkušenosti. Třeba to venčení při nemoci dítěte. Štěně potřebuje ven často, po probuzení, po krmení, a tak maličké dítě nelze nechat doma samotné, i kdyby spalo. Co když se probudí? Bude zmatené, že tam matka není, bude brečet...
Andsofiii
napsal(a):
mopsika jsme zavrhli bohužel ... Líná každý pes to vím, ale mopsik snad nejvíc .. byli jsme se totiž podívat jak psi vypadají všechny3 pro nás zatím pravé vyhrává Bostonsky :) ... taky si myslím ze to není problém , tak proto nechápu ty komentáře tady na to ,ze mam malé dítě ... myslela jsem ze se tady baví o psech a ne nějaké odsuzování 50 na 50 výchova psa a dítěte. Protože na toto jsem se opravdu neptala. Vám děkuji za názor :)
Nechápete komentáře, které vám pořízení psa k tak malému dítěti vymlouvají...Píšeme to ze zkušeností a v dobré víře vám poradit, abyste neudělala chybu, kterou odnese pes.
A že se vyjadřujeme k pořízení psa a ne k plemenům, jak zněl úvodní dotaz? No protože tady jste v sekci DISKUZE, ne PORADNA. Radíme tu z dobré vůle v rámci té diskuze. A někdy se téma trochu posune. Zrovna v tomto případě je to ku prospěchu věci.
Vy jste to třeba nezvládála a nezvládáte .. což je vše chyba , ale já nejsem vy ... a než se vrátíme domu ten pejsek už bude nauceny :),., já totiž nikde nepsala a nepíšu ze si pro nej zítra jedu ... jelikož si chci projet stanice a tak, abych si udelala obrázek sama a pak teprve vybrala odkud si pejska vezmu .,. Chceme si koupit nového člena mé rodiny, takže výběrem se dost chci zaobírat a promyslet,. Abych nenaletela..,, a u nás to pes ani nikdo jiný neodnese .,, toto téma opoustim a divím se ze mi ještě nenapíšete jak je to nákladné jestli si to mužů dovolit vůbec .., mějte se hezky balu a vy než si pořídíte pejska si to SAKRA dobře rozmyslete ;) u vás je pejsek zrovna ta zátěž a chudák ten pejsek
Venčení při nemoci dítěte?
Ale to je přece venčení na zahradě, kdy já akorát otevřu dveře a za dvě minuty se jde zase domů. Dítě leží v posteli.
Furt je to častější venčení, než když je člověk v práci.
Na větší vycházku nebo hlídání děcka je tam další člen rodiny.
Jiný model - člověk, co chodí do práce, je najednou na týden nemocný. Takže běžně chodil se psem ven ráno a pak nejdřív ve 3 odpoledne, teď nemůže vůbec, leda na tu zahradu.
Rozdíl? NULA.
Rozdíl v línání - radši psa s delší srstí. Tito všichni mají krátké zapichovací chlupy, které nejdou uklidit a (jak někdo kdysi trefně poznamenal) najdete je i pod víčkem jogurtu. Jestli nějaký mops, buldoček,... cokoli... línal méně, nebylo to plemenem.
No a pak nevím, na co se tady ptáte, když akorát čekáte asi pochvalu, jak super je to vymyšlené :-)
Andsofiii
napsal(a):
Vy jste to třeba nezvládála a nezvládáte .. což je vše chyba , ale já nejsem vy ... a než se vrátíme domu ten pejsek už bude nauceny :),., já totiž nikde nepsala a nepíšu ze si pro nej zítra jedu ... jelikož si chci projet stanice a tak, abych si udelala obrázek sama a pak teprve vybrala odkud si pejska vezmu .,. Chceme si koupit nového člena mé rodiny, takže výběrem se dost chci zaobírat a promyslet,. Abych nenaletela..,, a u nás to pes ani nikdo jiný neodnese .,, toto téma opoustim a divím se ze mi ještě nenapíšete jak je to nákladné jestli si to mužů dovolit vůbec .., mějte se hezky balu a vy než si pořídíte pejska si to SAKRA dobře rozmyslete ;) u vás je pejsek zrovna ta zátěž a chudák ten pejsek
Vy máte ale nabubřelé sebevědomí!
Ve skutečnosti jste směšná. Tak si to užijte.
Janae1
XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Ale to je přece venčení na zahradě, kdy já akorát otevřu dveře a za dvě minuty se jde zase domů. Dítě leží v posteli.
Jiný model - člověk, co chodí do práce, je najednou na týden nemocný. Takže běžně chodil se psem ven ráno a pak nejdřív ve 3 odpoledne, teď nemůže vůbec, leda na tu zahradu.
Rozdíl? NULA.
Rozdíl v línání - radši psa s delší srstí. Tito všichni mají krátké zapichovací chlupy, které nejdou uklidit a (jak někdo kdysi trefně poznamenal) najdete je i pod víčkem jogurtu. Jestli nějaký mops, buldoček,... cokoli... línal méně, nebylo to plemenem.
No a pak nevím, na co se tady ptáte, když akorát čekáte asi pochvalu, jak super je to vymyšlené :-)
Taky nechápu.
Kdy je více času než na rodičáku?
To by měla čekat se psem do důchodu? Vlastně ne, pak přijdou vnoučata a bude stará
Já nechápu kde všichni na internetu berou tak náročné děti, v reálu žádné takové neznám.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.8.61
Jak to asi teprv delaj lidi co maj statek nebo staje. Nebo chs atd. Ja mela stene mimino a dva kone a dalo se. Staci chtit a dite nerozmazlovat a kdyz chvili jeci v kocaru tak holt rve.
Janae1
napsal(a):
Taky nechápu.
Kdy je více času než na rodičáku?
To by měla čekat se psem do důchodu? Vlastně ne, pak přijdou vnoučata a bude stará
Já nechápu kde všichni na internetu berou tak náročné děti, v reálu žádné takové neznám.
Na "rodičáku" s prvorozeným jsem neměla čas ani jít na záchod, a ber to doslova.
A mezi rodičovskou a důchodem se odehrává podstatná část života dospělého (teda pokud člověk není prvorodička v čerstvých 40ti, jak je dneska in....) a tam se času na pořízení psa včetně času se psu dostatečně věnovat, přičemž dítě/děti už jsou nápomocné, najde dost a dost.
to prosím čistě k citovanému, zadavatelka nechť si pořídí psa kdy chce.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.8.61
napsal(a):
Na "rodičáku" s prvorozeným jsem neměla čas ani jít na záchod, a ber to doslova.
A mezi rodičovskou a důchodem se odehrává podstatná část života dospělého (teda pokud člověk není prvorodička v čerstvých 40ti, jak je dneska in....) a tam se času na pořízení psa včetně času se psu dostatečně věnovat, přičemž dítě/děti už jsou nápomocné, najde dost a dost.
Kdyby mel clovek cekat na idealni podminky neporidi si nikdy nic protoze vzdycky se najde neco proti. Maly dite proti fakt neni ledaze by bylo tezce postizeny.
Janae1
XXX.XXX.160.6
napsal(a):
To máte paterčata?
Dle mého je nejhorší doba první stupeň, "běžná ženská" v té době chodí do práce a dítě potřebuje hodně pozornosti a pomoci.
A puberťák zas stojí plno nervů. Já mám mezi dětmi pětilété rozestupy, užívala a budu si užívat jak děti tak zvířata.
Jelikož plánuji rodit i v poročilém věku, tak dle logiky zdejší diskutujících bych si psa nemohla pořídít vůbec, protože pak už budu stará.
Zakladatelka zná své dítě, pochybuji, že kdyby nestíhala záchod, tak plánuje psa.
Já bych si pořídila buldočka, co je znám, tak mi přijdou fajn.
Dobrý den,
Mám 2 mopsiky.
Na běžné procházky jsou v pohodě podzim az jaro.
V létě, horku dávají jen fakt slabé. Jsou fakt hned vyřízení, takže přes léto s nima na výlet nepočitejte. Lip je jim u bazénu a na zahradě 😊
To je jedine minus , které bych tomuto plemenu vytkla. Jinak to jsou úžasni , hodni, veseli a přátelští pejsci k dětem a okolí
Co vím buldoček je na tom dost stejně. Aktivnější je rozhodne bostoňak. Je to teriér. Toho vídáme běžně na výletech s rodinou i v létě. Udýchá to :-) taky jsem ho mela v hledáčku
Prvního mopsika jsme si porizivali když bylo dvojčatum necelych 5.
Musí se u nich dávat pozor na ocicka a ty děti lákají .takže v tom fakt bacha.Ale to už kazdeho pejska / zvířátka
To je asi jedine nad čim bych popřemýšlela . Štěňátko a takhle male děcko je zahul, pac aby jste šťendo naučila venčit se venku je třeba ho ve vteřině popadnout a letět ven 😊 což s malym děckem nejde .
napsal(a):
Rozdíl? NULA.
Zadavatelka nečeká na pochvalu, ptala se na zkušenosti s konkrétními plemeny. Jinak taky nechápu proč by si psa nemohla pořídit, vypadá to že k tomu přistupuje zodpovědně a né zítra hned štěně.
Děkuji těm kteří mě chápou a rozumí mi :) a poradila ... opravdu už se tady radši ptát na nic nebudu.. nechápu Vaše komentáře některých ,mají tu být diskuze o psech .a taky jsem se na ne ptala ...a koukám jsou tu jen nějaké baby co umí jen kritizovat ..snad i poučovat ... to je umění opravdu ... Sranda tady ., myslím ze by jste se měli zamyslet ...píšete ze mate vlastní zkušenost ... a přitom víte prd očividně
Andsofiii
napsal(a):
Děkuji těm kteří mě chápou a rozumí mi :) a poradila ... opravdu už se tady radši ptát na nic nebudu.. nechápu Vaše komentáře některých ,mají tu být diskuze o psech .a taky jsem se na ne ptala ...a koukám jsou tu jen nějaké baby co umí jen kritizovat ..snad i poučovat ... to je umění opravdu ... Sranda tady ., myslím ze by jste se měli zamyslet ...píšete ze mate vlastní zkušenost ... a přitom víte prd očividně
tak proč se tady radíte když vše víte nejlíp ???
jinak já děti nemám a radila jsem vám k věci - tzn. ke psům :) hezký den
GAELLE
napsal(a):
tak proč se tady radíte když vše víte nejlíp ???
jinak já děti nemám a radila jsem vám k věci - tzn. ke psům :) hezký den
Cože ??? Nic takového jsem neřekla ... bože naučte se číst !!! Píšu ze děkuji za normální názor typ a tak k mému dotazu na 3 plemena psu :) ... pouze jsem nechápala komentáře některých tady na to ze mam tak malé dítě a k tomu ještě chci psa, protože tady na to jsem se opravdu neptala ... tot vše
Andsofiii
napsal(a):
Cože ??? Nic takového jsem neřekla ... bože naučte se číst !!! Píšu ze děkuji za normální názor typ a tak k mému dotazu na 3 plemena psu :) ... pouze jsem nechápala komentáře některých tady na to ze mam tak malé dítě a k tomu ještě chci psa, protože tady na to jsem se opravdu neptala ... tot vše
Jinak jste psala :bisonek byl zamítnut a pudlika nechci zase já 🙂
Andsofiii
napsal(a):
Bacha hlavně u štěněte. Ty štěnata jsou fakt malinká a kdyby dcera na štěně spadla, náhoda je blbec tak štěně může zabít Dcera je velký milovník psů a naše fenky zase milují ji . jen ty začátky fakt budou náročné, malé dítě + štěně které zabere dost času. Už jen to časté venčení. Hlavně přeji dobrou ruku při výběru štěnátka, štěně ani nemusí být hned, my na naší nejmladší čekali přes půl roku Co jsme tak četla tak prý černý mops líná mnohem méně než béžový ale mopse jsem nikdy neměla . Třeba z hrubosrstých nejde nic a z brabantíka taky nic extra,ale je jí 9m
Já zase nechápu proc se čílíte. Je to škoda.
Zkušeností zde mají diskutující opravdu nepřeberně. A je dobře se nad tím aspoň zamyslet.
Myslím, že rady jsou k nezaplacení a nikdo je nemyslel zde. Byly to jen nápady a postřehy od lidi se zkušenostmi, které byly myšleny jako dobra pomoc Vám 😊
Kolikrát člověka spousta věcí ani nenapadne a dovede ho k nim az jen ta zkušenost 👍
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.9.115
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Já zase nechápu proc se čílíte. Je to škoda.
Zkušeností zde mají diskutující opravdu nepřeberně. A je dobře se nad tím aspoň zamyslet.
Myslím, že rady jsou k nezaplacení a nikdo je nemyslel zde. Byly to jen nápady a postřehy od lidi se zkušenostmi, které byly myšleny jako dobra pomoc Vám 😊
Kolikrát člověka spousta věcí ani nenapadne a dovede ho k nim az jen ta zkušenost 👍
To sice ano ale reci psa ne mate dite jsou mimo. To ze oni by psa u dítěte nezvladali neznamena ze kazdej to samy.
Za mě....dítě a štěně naprostá pohodička....dvě děti a štěně taky....
Ale to záleží na situaci...děti od mala "socializované", že se pejskům může dělat jenom "malá", opravdu malé dítě, které z toho ještě opravdu nemá rozum, tak se musí opravdu hlídat!!! třeba můj roční syn byl fascinován očima mojí ovčandy a musela jsem ho nonstop hlídat, aby jí nešel píchnout prstem do oka.
Já jediný problém vidím v tom učení štěněte na venčení venku....někdo už to výše psal, jsou situace, kdy je to opravdu otázka vteřin štěně popadnout a tradá ven a to nepočítám to neustálé pravidelné vynášení...po jídle...po probuzení, po hraní...
My jsme náš první barák koupili, když byl staršímu synovi jeden rok, takže první štěndo k dětem už bylo pořízeno do domu se zahradou...tam stačilo defakto popadnout štěně a postavit ho asi metr od dveří na trávu...otázka pár sekund, otočka a hurá pro dceru, které byl v té době jeden rok...pokud nebyla zrovna v postýlce...štěně jsme kupovali v červnu, takže nějaký oblíkání jsem nemusela řešit. Abych pravdu žekla, tak si neumím představit třeba někde v bytě ve třetím patře, než na sebe hodím kabát, než něco voblíknu dítěti, tak to se ani nemusím snažit, protože než následně popadnu štěně, tak bude většinou pozdě.
Nicméně zadavatelka píše, že léto budou trávit na zahradě...no tak když štěndo pořídí na léto, než se na zimu vrátí do bytu, tak už přeci jen nebude štěndo takový mimino, možná se ještě sem tam stane nehoda, když to nestihnou ven, ale žádná katastrofa by to být neměla.
Zadavatelko, ohledně plemene vám neporadím, protože se v malých psech, navíc v těch plemenech co uvádíte nevyznám, ale štěně k dítěti úplně s klidem. Budete muset víc hlídat, ale co se týče péče a výchovy, tak se to dá pofackovat najednou štěně i dítě...režim jim uděláte stejnej, nebudete mít psa, se kterým musíte "trdlovat" na cvičáku, dělat agility a nebo naběhat sto jarních kilometrů denně atd, takže stačí běžná výchova a naučit pár základních povelů....
Nezapomeňte učit pejska samotě, protože na mateřské je člověk doma a pak, když nastoupíte-pokud nastoupíte do práce, tak by mohl být problém.
Přeji šťastnou ruku při výběru plemene a hodně radosti s novým přírůstkem
.
"třeba můj roční syn byl fascinován očima mojí ovčandy a musela jsem ho nonstop hlídat, aby jí nešel píchnout prstem do oka"
No vy se smějete, ale představte si roční dítě, které už chodí, teď ale ta chůze taky není ještě úplně ready, ovčanda přijde lehne si na svoje křeslo, dítě to zmerčí, ukáže na ní prstem resp. už bych skoro řekla namíří na ní a rozeběhne se opravdu s úmyslem píchnout jí ten prst do oka a na vás je za prvé to v žádném případě nedopustit a za druhé zabránit tomu, aby se vám vratký potomek při tom běhu nepřerazil nedejbože nepadnul hlavou na stolek a pod,
Hodně lidí řeší ohrádky a klece na štěňata, já mám pocit, že nej vynález je ohrádka na dítě....
napsal(a):
No vy se smějete, ale představte si roční dítě, které už chodí, teď ale ta chůze taky není ještě úplně ready, ovčanda přijde lehne si na svoje křeslo, dítě to zmerčí, ukáže na ní prstem resp. už bych skoro řekla namíří na ní a rozeběhne se opravdu s úmyslem píchnout jí ten prst do oka a na vás je za prvé to v žádném případě nedopustit a za druhé zabránit tomu, aby se vám vratký potomek při tom běhu nepřerazil nedejbože nepadnul hlavou na stolek a pod,
Hodně lidí řeší ohrádky a klece na štěňata, já mám pocit, že nej vynález je ohrádka na dítě....
Teda popravdě neumím si představit ani jedno v ohrádce ... naše už i skoro běhá teda snaží se je to takový ten ..dětský vtipný běh 😃 ... vím ze s tímhle zatím problém nebyl ze by chtěla šťouchat do očička třeba nebo tahat za ocásek ...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To sice ano ale reci psa ne mate dite jsou mimo. To ze oni by psa u dítěte nezvladali neznamena ze kazdej to samy.
Ano, ale pořád je to jen názor, rada, napad, pohled z jineho úhlu ... a možnost se nad tím zamyslet - zda v tom opravdu není kus pravdy.
Není třeba tu kvůli tomu mít oheň o prdýlky 😊