Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nala

1.3.2020 01:01
Nala

XXX.XXX.173.3

Dobrý večer,
přemýšlím které plemeno by se tak k nám nejvíc hodilo. Mám pár favoritů(dobře tak víc)a je strašně těžké vybrat si správného psa. Teď něco o nás a naše požadavky :
Jsme pětičlenná rodina která žije na farmě.Doma máme křížence jakéhosi špice a borderky (ikdyž ani to není jisté) tak by si dělali navzájem společnost. Jsem aktivní člověk který chodí běhat, jezdí na kole a taky ráda chodím na různé výlety a túry. Když zrovna není čas psa jednoduše nechám na zahradě. Chodili jsme na cvičák a možná ještě budeme. S tím naším pesanem bych chtěla časem i na DD zkoušky, protože dogdacing a tyhle blbůstky ho opravdu baví. Celkove psům jsem schopná jakkoli se přizpůsobit. Se psem bych dělala to co by mu sedělo.A teď ty požadavky..
Aktivní plemeno(žádný gaučák! ) které může být celoročně ubytované venku. Tak, aby snášel společnost dalšího psa. Velikost střední a srst středně dlouhá, dlouhá.
Toť asi vše.
Ráda si poslechnu vaše názory.
P. S. Psa bez PP bych si nekoupila :)

1.3.2020 08:15
karo2702

XXX.XXX.96.134

Záleží co i vás znamená "když není čas... ". Aktivní pes prostě potřebuje aktivitu každý den.
Pes by byl vyloženě na zahradě a vás viděl jen po práci, dejme tomu od 3 do 6 (v zimě), v létě dýl? Ať si udělám nějaký obrázek.
Pokud jsem to trefila, tak určitě nedoporučuji australského ovčáka, border kolii, šeltii a jim podobné závisláky. Sice se dobře učí a věřím, že by se s vámi nenudili, ale ten kontakt třeba večer, přes noc, by tam chyběl, i když to pes vlastně prospí.
Myslím, že špic by nebyl špatný. Lapinkoira by taky byla super, jen nevím, jestli už není moc velký závislák. S těch dlouhosrstych mě moc nenapadá. Kolie potřebuje taky dost kontakt s člověkem, ale s druhým psem by to mohla dát. Možná se spaním v domě

1.3.2020 08:42
Kaifra1120

XXX.XXX.128.11

Přesně, záleží co je to, když není čas.Ono tomu psovi je to jaksi jedno.Pokud není čas max.jednou týdně,napadl mě NO nebo chodský pes.Spic také dobra volba.Pokud obden raději žádný a nebo utulkac, který by si u vás pripadne polepsil.Jeste mě napadl rotvik,berňák a tibetská doga,ale to už jsou obrici noo.

Vynechala bych rozhodně seveřany,AUO,BO a borderky a spol.

Já osobně, přestože jsem papiraky měla, upřednostňuji utulkacky a křížence všeobecně.

1.3.2020 08:45
janaa

XXX.XXX.254.97

A proč chcete dalšího psa? Psa máte a plánujete s ním cvičení,možná zkoušky, jste si jistá,že budete mít čas věnovat se dvěma psům?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.3.2020 09:11

Tak mě teda napadl taky choďák....moje švagrová má dva, zvládnou jak delší tůry, tak ale třeba je baví i učit se nějaké ty triky, třeba z dogdancingu, venku být může a zvládá i třeba "nic nedělat" jen hlídat....třeba když je panička nemocná.

Anula

1.3.2020 09:43
Anula

XXX.XXX.173.3

Když není čas se stává třeba 1 měsíčně.
To je výjimečně, máme už jakýsi režim zaběhnutý takže toho bych se nebála. :)
Sice by pes byl převážně venku, ale jednou denně by jsme ho pustili dovnitř jako to děláme do teď. Tak útulkáč je taky možnost jsou to úžasní vděční psi . Mamka když byla mladší měla jich asi pět. Vlastně ten kterého teď máme doma měl jít do útulku, ale to jsme nemohli dovolit tak jsme si ho na tajňačku vzali. A teď je to bezva parťák pro všechno možné. :) Třeba do té borderky bych nejspíš ani nešla, protože je fakt hrůza kolik povahově nevyrovnaných jedinců teď běhá po světě. (opravdu s vrozenou povahou) a nerada bych natrefila na jim podobného jedince. Chp mě zaujal už před tím než byl uznán FCI. Německý ovčák je sice klasika
, ale i tak mají super povahu ikdyž třeba u exterieráku se mi nelíbí ten zadek dolů. 🤷‍♀️

1.3.2020 10:13

Vemte toho chodˇáčka nebo N.O. z pracovní linky, ti jsou ještě jakž takž normální. exterieráka neberte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík