Nala

XXX.XXX.173.3
Dobrý večer,
přemýšlím které plemeno by se tak k nám nejvíc hodilo. Mám pár favoritů(dobře tak víc)a je strašně těžké vybrat si správného psa. Teď něco o nás a naše požadavky :
Jsme pětičlenná rodina která žije na farmě.Doma máme křížence jakéhosi špice a borderky (ikdyž ani to není jisté) tak by si dělali navzájem společnost. Jsem aktivní člověk který chodí běhat, jezdí na kole a taky ráda chodím na různé výlety a túry. Když zrovna není čas psa jednoduše nechám na zahradě. Chodili jsme na cvičák a možná ještě budeme. S tím naším pesanem bych chtěla časem i na DD zkoušky, protože dogdacing a tyhle blbůstky ho opravdu baví. Celkove psům jsem schopná jakkoli se přizpůsobit. Se psem bych dělala to co by mu sedělo.A teď ty požadavky..
Aktivní plemeno(žádný gaučák! ) které může být celoročně ubytované venku. Tak, aby snášel společnost dalšího psa. Velikost střední a srst středně dlouhá, dlouhá.
Toť asi vše.
Ráda si poslechnu vaše názory.
P. S. Psa bez PP bych si nekoupila :)
Záleží co i vás znamená "když není čas... ". Aktivní pes prostě potřebuje aktivitu každý den.
Pes by byl vyloženě na zahradě a vás viděl jen po práci, dejme tomu od 3 do 6 (v zimě), v létě dýl? Ať si udělám nějaký obrázek.
Pokud jsem to trefila, tak určitě nedoporučuji australského ovčáka, border kolii, šeltii a jim podobné závisláky. Sice se dobře učí a věřím, že by se s vámi nenudili, ale ten kontakt třeba večer, přes noc, by tam chyběl, i když to pes vlastně prospí.
Myslím, že špic by nebyl špatný. Lapinkoira by taky byla super, jen nevím, jestli už není moc velký závislák. S těch dlouhosrstych mě moc nenapadá. Kolie potřebuje taky dost kontakt s člověkem, ale s druhým psem by to mohla dát. Možná se spaním v domě
Přesně, záleží co je to, když není čas.Ono tomu psovi je to jaksi jedno.Pokud není čas max.jednou týdně,napadl mě NO nebo chodský pes.Spic také dobra volba.Pokud obden raději žádný a nebo utulkac, který by si u vás pripadne polepsil.Jeste mě napadl rotvik,berňák a tibetská doga,ale to už jsou obrici noo.
Vynechala bych rozhodně seveřany,AUO,BO a borderky a spol.
Já osobně, přestože jsem papiraky měla, upřednostňuji utulkacky a křížence všeobecně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak mě teda napadl taky choďák....moje švagrová má dva, zvládnou jak delší tůry, tak ale třeba je baví i učit se nějaké ty triky, třeba z dogdancingu, venku být může a zvládá i třeba "nic nedělat" jen hlídat....třeba když je panička nemocná.
Anula

XXX.XXX.173.3
Když není čas se stává třeba 1 měsíčně.
To je výjimečně, máme už jakýsi režim zaběhnutý takže toho bych se nebála. :)
Sice by pes byl převážně venku, ale jednou denně by jsme ho pustili dovnitř jako to děláme do teď. Tak útulkáč je taky možnost jsou to úžasní vděční psi . Mamka když byla mladší měla jich asi pět. Vlastně ten kterého teď máme doma měl jít do útulku, ale to jsme nemohli dovolit tak jsme si ho na tajňačku vzali. A teď je to bezva parťák pro všechno možné. :) Třeba do té borderky bych nejspíš ani nešla, protože je fakt hrůza kolik povahově nevyrovnaných jedinců teď běhá po světě. (opravdu s vrozenou povahou) a nerada bych natrefila na jim podobného jedince. Chp mě zaujal už před tím než byl uznán FCI. Německý ovčák je sice klasika
, ale i tak mají super povahu ikdyž třeba u exterieráku se mi nelíbí ten zadek dolů. 🤷♀️
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vemte toho chodˇáčka nebo N.O. z pracovní linky, ti jsou ještě jakž takž normální. exterieráka neberte.