Joukr

XXX.XXX.230.15
Ahoj mám dotaz co s bahnem po psech na zahradě mám od 50kg a je to masakr po nich 😂 co pro ně na zahradu? Štěrk.. Je tvrdé pro psy na nohy a balil by se na hovynka musel bych na ty moje slony kupovat pořád novej 😂 uměli trávník někdo píše... Jak to pak dostanu to hovínko z toho.. To je blbost bych řekl.. Jediné co si myslím je dlažba je tak? I tak to bude potřeba mejt pak a tak co.. A druhá otázka na co nejlépe vykonávají psy potřebu na co naučit.. Mám 3 let kluk a 1a půl 2x fenky dík za typy
Mám sice psy doma, ale zahradu máme a přesto, že tam psi neběhají celý den, tak je to voraniště - hlavně vzadu, kde trénujeme...
Ve předu to máme pro změnu zase rozjezděné od aut a totálně rozblácené - máme v plánu dávat zatravňovací dlažbu - možná by to pomohlo i vám?
A druhá otázka na co nejlépe vykonávají psy potřebu na co naučit
jak to myslíte? Moji psi vykonávají potřebu nejradši na trávu .
lesnížínka
napsal(a):
Zatravňovací dlažbu, který typ? Co znám, tak to moc příjemné na nohy psa není..
Zadavateli - naučit psy vykonávat potřebu jen v určitém místě+- ne po celé zahradě. Ale s tím je pravda lepší začít od mala, když se učí venčit.
Který typ konkrétně ještě nevím - takový, po kterém se dá jezdit autem . My to nedáváme kvůli psům, ale jen na pár metrů na místo, kde parkujeme auta..
Edit.: a ještě k zadavateli - to bláto máte po celé zahradě, nebo řešíte třeba jen cestičky podél plotu? Vím, že právě ty rozlítané a rozbahněné cestičky řeší hodně lidí a většinou nakonec dají podél plotu nějaký chodník.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Venčíte? Můj pes by v životě na pozemek bobek nevyhodil. I doma ho dá nejblíž 2 ulice vedle.

nic, prostě místa, kudy běhá jsou oraniště a to ještě miluje vykopávání hrabošů a protože za zahradou je pole, místy je na zahradě měsíční krajina.
a co. ono to bahno nevydrží věčně.
napsal(a):
Venčíte? Můj pes by v životě na pozemek bobek nevyhodil. I doma ho dá nejblíž 2 ulice vedle.
Tak záleží na psovi a na co je zvyklý.... Naši psi se na zahradě bez problémů vyvenčí - učili jsme je to už jako štěnda.... Prostě když jsem v noci se štěndem lítala v županu v zimě ven, tak jsem ho donesla na zahradu na trávu a neletěla jsem někam mimo pozemek na louku...
Ale tak mě to venčení na zahradě nevadí. A úplně upřímně - když jdu ráno do práce, tak se psi venčí jen na zahradě, chvíli si tam poběhají, najdou vhodné místo (pes většinou na hnůj, fena to moc neřeší) a je to. To samé večerní/noční venčení.... Ale mě to takhle vyhovuje a je to pro mě pohodlné. Když třeba pak jedeme někam na výlet, závody, trénink atd. tak psy prostě jen vypustím na zahradu vyvenčit a můžeme jet, to zase beru jako výhodu té zahrady.

marcelaamax
napsal(a):
Tak záleží na psovi a na co je zvyklý.... Naši psi se na zahradě bez problémů vyvenčí - učili jsme je to už jako štěnda.... Prostě když jsem v noci se štěndem lítala v županu v zimě ven, tak jsem ho donesla na zahradu na trávu a neletěla jsem někam mimo pozemek na louku...
Ale tak mě to venčení na zahradě nevadí. A úplně upřímně - když jdu ráno do práce, tak se psi venčí jen na zahradě, chvíli si tam poběhají, najdou vhodné místo (pes většinou na hnůj, fena to moc neřeší) a je to. To samé večerní/noční venčení.... Ale mě to takhle vyhovuje a je to pro mě pohodlné. Když třeba pak jedeme někam na výlet, závody, trénink atd. tak psy prostě jen vypustím na zahradu vyvenčit a můžeme jet, to zase beru jako výhodu té zahrady.
Jako štěně ten bobek před barákem udělal, ale jak si zvětšoval "dvoreček", tak už to nedal. Když jsem ho brala do práce, tak jakmile jsem se zakecala v parku před kanclem a začal fňukat, bylo jasno. Letíme někam dál. A přitom park byl kakací plac pro všechny psy z okolí.

Pes se dá naučit venčit se ( bobkovat ) na určité místo a s povelem. I když pouštím psici na zahradu, na povel "ještě kádíno, za potok", přeběhne lávku a bobkuje až za potokem na louce ( naší ). Případně dodám "pojedem" a pak neotálí.
K povrchu bych měla jeden postřeh : Na dovolené v Rakousku jsem obdivovala povrch na dětském hřišti. Měli tam v podstatě dřevěnou štěpku. I když skoro celý týden pršelo, hřiště nebylo rozbahněné, když si dítě keclo na vlhkou štěpku ( voda se hodně dobře vsakovala-žádné louže ), tak se jen "piliny" oprášily z kalhot. Navíc ten povrch byl relativně měkký.
A přírodní.

napsal(a):
Pes se dá naučit venčit se ( bobkovat ) na určité místo a s povelem. I když pouštím psici na zahradu, na povel "ještě kádíno, za potok", přeběhne lávku a bobkuje až za potokem na louce ( naší ). Případně dodám "pojedem" a pak neotálí.
K povrchu bych měla jeden postřeh : Na dovolené v Rakousku jsem obdivovala povrch na dětském hřišti. Měli tam v podstatě dřevěnou štěpku. I když skoro celý týden pršelo, hřiště nebylo rozbahněné, když si dítě keclo na vlhkou štěpku ( voda se hodně dobře vsakovala-žádné louže ), tak se jen "piliny" oprášily z kalhot. Navíc ten povrch byl relativně měkký.
A přírodní.
Jo, štěpka je v pohodě. Dává se v ZOO. Př. gorilí pavilon apod.

No, ono jde asi o to, jestli chcete mit zatravnenou zahradu, nebo psi vybeh.
Pokud stojite o zhradu kam si psici jen vybehnout odskocit - tak staci z jara dopovat travnik semenem pro "zatezovku" a zavlazovat (plus neco klidu). Travnik se zahusti a hliny neni tolik...
Pokud chcete vybeh - stepka je ok.
Joukr
napsal(a):
Ahoj mám dotaz co s bahnem po psech na zahradě mám od 50kg a je to masakr po nich 😂 co pro ně na zahradu? Štěrk.. Je tvrdé pro psy na nohy a balil by se na hovynka musel bych na ty moje slony kupovat pořád novej 😂 uměli trávník někdo píše... Jak to pak dostanu to hovínko z toho.. To je blbost bych řekl.. Jediné co si myslím je dlažba je tak? I tak to bude potřeba mejt pak a tak co.. A druhá otázka na co nejlépe vykonávají psy potřebu na co naučit.. Mám 3 let kluk a 1a půl 2x fenky dík za typy
Štěrk ne,stejně se roznese a "vypaří" a vůbec nedělá dobrotu..max tak na "cestičky"(nám to nevydrželo ani tam,stejně tak písek) Dlažbu na celou zahradu? Blbost.Nee.
Umělý trávník ? -osobně nemám zkušenost i tak bych ho nezvolila.
Prostě posbírám,uklidím a každoročně dokoupím travní semena a "rozhážu"je po celé zahradě a minimalizuji tím holá místa. Průser je krtek..Ale i toho jsem po letech konečně vyhnala ..
Druhé otázce asi plně nerozumím.
Pokud tedy nemáte ty psy od narození/resp.od štěněte...(3letý pes a dvě takřka dospělé feny),ale z nějaké množírny - tak dotaz chápu,jinak ne - nejlépe je učte prostě "venku" - na trávě. Ne na silnici,chodníku.. V parku, v lese .. i na té zatravněné zahradě..

...nasi pesani se napr. na dlazbu/chodnik/cestu atd. nev*... nikdy.
Jdou vzdy stranou (na travu, ke keriku, stromu...).
Nejsou nijak uceni, ale sami od sebe chapou, ze nekde se chodi a nekde se s*... a slapat v tom nechtej ani oni...