Jedno ucho nahoru druhé dolů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2020 15:33
Terezka0108

XXX.XXX.57.17

Dobrý den máme 7 měsíční fenku amstaff a chtěla bych se zeptat co by se dalo udělat s ouskem aby se zase vrátilo dolů. Jako malá měla ouška krásně dole ale nejednou se jí jedno zvedlo a přijde nám že má divnou chrupavku na tom ousku že je tam jinak. Pokud s tím nic dělat nepůjde nevadí mi to milovat ji budu tak jako tak jen občas to jakoby násilím tlačí to ouško dolů. Děkuji za radu.

14.3.2020 12:22
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Dobrý den, vlevo má jednoznačně zvláštně utvářenou chrupavku. Z toho důvodu doporučuji vylepit levé ouško nahoru (zpevnit kusem tenkého kartonu). Pravé bych ještě trochu stáhnul dolů (přilepit k hlavě, krku). Používá se náplast. Ty uši jsou atypické, když to uděláte jinak, budou ji bohužel později bolet. Takto z ní bude krásně asymetrická fenka se zdravýma ušima.

14.3.2020 21:28
Terezka0108

XXX.XXX.49.103

No jde mi o to že chci aby měla ouška dolů kdyby to šlo to levé má takhle jen z blbeho uhlu jinak ho má normálně krásně dole. Ale spíš mě děsí to pravé ucho protože jako malá měla tu chrupavku v pořádku nevím jestli během vivunu se stala chyba nebo proč to takhle má.

14.3.2020 21:35
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Terezka0108 napsal(a):
No jde mi o to že chci aby měla ouška dolů kdyby to šlo to levé má takhle jen z blbeho uhlu jinak ho má normálně krásně dole. Ale spíš mě děsí to pravé ucho protože jako malá měla tu chrupavku v pořádku nevím jestli během vivunu se stala chyba nebo proč to takhle má.

Netuším, jestli máte psa s PP (a tedy jistými rodiči), ale na Vašem místě bych určitě kontaktoval chovatele a požádal o doporučení dalšího postupu s přihlédnutím k tomu, jak mají utvářené uši rodiče. V každém případě bych uši vylepil (obě) do správného růžicového tvaru! Návod najdete na amstafích stránkách, youtube, facebooku... Jistě ale u zkušených a problematiky znalých chovatelů!

14.3.2020 22:07
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Terezka0108 napsal(a):

Záleží na tom jestli berete levé a pravé z pohledu psa, nebo z pohledu na fotku. Když to berete takhle, tak samozřejmě pravé nahoru a levé vylepit dolů.

14.3.2020 23:30
b.k

XXX.XXX.210.168

Pokud neplánujete výstavní karieru neděla bych nic z výše uvedeného.Zdravotní problém to není.
V opačném případě "uši vylepil (obě) do správného růžicového tvaru!"

Přidejte reakci

Přidat smajlík