Dobrý den máme 7 měsíční fenku amstaff a chtěla bych se zeptat co by se dalo udělat s ouskem aby se zase vrátilo dolů. Jako malá měla ouška krásně dole ale nejednou se jí jedno zvedlo a přijde nám že má divnou chrupavku na tom ousku že je tam jinak. Pokud s tím nic dělat nepůjde nevadí mi to milovat ji budu tak jako tak jen občas to jakoby násilím tlačí to ouško dolů. Děkuji za radu.
Dobrý den, vlevo má jednoznačně zvláštně utvářenou chrupavku. Z toho důvodu doporučuji vylepit levé ouško nahoru (zpevnit kusem tenkého kartonu). Pravé bych ještě trochu stáhnul dolů (přilepit k hlavě, krku). Používá se náplast. Ty uši jsou atypické, když to uděláte jinak, budou ji bohužel později bolet. Takto z ní bude krásně asymetrická fenka se zdravýma ušima.
Terezka0108
napsal(a):
No jde mi o to že chci aby měla ouška dolů kdyby to šlo to levé má takhle jen z blbeho uhlu jinak ho má normálně krásně dole. Ale spíš mě děsí to pravé ucho protože jako malá měla tu chrupavku v pořádku nevím jestli během vivunu se stala chyba nebo proč to takhle má.
Netuším, jestli máte psa s PP (a tedy jistými rodiči), ale na Vašem místě bych určitě kontaktoval chovatele a požádal o doporučení dalšího postupu s přihlédnutím k tomu, jak mají utvářené uši rodiče. V každém případě bych uši vylepil (obě) do správného růžicového tvaru! Návod najdete na amstafích stránkách, youtube, facebooku... Jistě ale u zkušených a problematiky znalých chovatelů!
Terezka0108
napsal(a):
No jde mi o to že chci aby měla ouška dolů kdyby to šlo to levé má takhle jen z blbeho uhlu jinak ho má normálně krásně dole. Ale spíš mě děsí to pravé ucho protože jako malá měla tu chrupavku v pořádku nevím jestli během vivunu se stala chyba nebo proč to takhle má.
Záleží na tom jestli berete levé a pravé z pohledu psa, nebo z pohledu na fotku. Když to berete takhle, tak samozřejmě pravé nahoru a levé vylepit dolů.