Ahoj,
chtěla bych si koupit psa do menšího domku/až se odstěhuju od rodičů, tak je jistá pravděpodobnost, že skončím v bytě, ale nechtěla bych. Rozmýšlím nad rhodéským ridgebackem nebo chodským psem. Mé jediné zkušenosti jsou s kokrem, jorkšírem, borderkou a stafordem...Ridgebacka jsem jednou hlídala a proto nad ním přemýšlím, ale nevím, jak moc zkušeného majitele potřebuje.. protože všude píšou že není pro začátečníka, ale jinak nic. Hlavně mi jde o to, jestli bych mohla zvládnout Ridgebacka když jsem 60kg holka 😅a sice dokážu být ostrá, ale když se Ridgeback rozběhne, tak ho asi moc nezastavím...Dá se vycvičit aby se třeba nerozběhnul nebo jsou u něho instinkty silný ? Co jsem četla, tak lidi psali různě. Předem díky za odpověď na takovouto slohovku. 😬😁
Meelek
napsal(a):
Dle textu, zacal bych obchazenim bank a informacemi o hypotečních úvěrech a podmínkách pro schválení, získání. Nedokážu, vubec si nedokážu představit Chodaka třeba ve 2+1, když ho chytne ten hravy amok.
Mame Chodske psy drahně let. Jsou schopni prospat den stejně jako ten den strávit on the road. Je to pes univerzalní. Stejně pro vodáka jako pro rybáře. Stejně pro koňáka jako pro pasáka ovcí. Můze byt gaučový povaleč,ale i záchranářský pes. Jediné,co nedělá rád,je dril. Pánečkovi vyhoví,ale nevidí důvod neco 100 x opakovat.Fenka,co už odešla,stejně rada behala za koněm,jako šla s manzelem k rybniku,kde klidne prolenošila odpoledne,chvili ve stinu,pak koupanim a nebo slunenim.Byla dokonalá.
sisi58
napsal(a):
Mame Chodske psy drahně let. Jsou schopni prospat den stejně jako ten den strávit on the road. Je to pes univerzalní. Stejně pro vodáka jako pro rybáře. Stejně pro koňáka jako pro pasáka ovcí. Můze byt gaučový povaleč,ale i záchranářský pes. Jediné,co nedělá rád,je dril. Pánečkovi vyhoví,ale nevidí důvod neco 100 x opakovat.Fenka,co už odešla,stejně rada behala za koněm,jako šla s manzelem k rybniku,kde klidne prolenošila odpoledne,chvili ve stinu,pak koupanim a nebo slunenim.Byla dokonalá.
Taktéž vám moc děkuji za odpověď, její rozsáhlost a obsah mě potěšily. 😁 Počkám si ještě, kdyby někdo přišel se zkušeností s Ridgebackem, ale univerzálnost choďáka, kterou jste popsala, je něco, co bych opravdu ocenila, jelikož jsem hledala společníka na různé aktivity od jízdy na kole po flakání se doma či v parku. 😊
My jsme měli jednoho ridgebacka v rodině a pár jsem jich znala od štěněte na sídlišti, a i když jsem toho rodinného měla ráda, tak bych si ho nepořídila. V lese má tendenci lovit, ve městě má tendenci prudit psy (kluci jsou řekla bych o dost horší) a je velkej a silnej.
I ti psi, kteří vyrůstali na sídlišti ve smečce štěňat, se začali v pubertě vysí*at na psy a málokdo z majitelů to to zvládnul. Já osobně jsem zažila dvě pohodové feny a jednoho psa, zbytek měl se stejným pohlavím problém. Lovení se podařilo rodičům odnaučit, ale trvalo to pár let a dost se na tom nadřeli.
Abych ho jenom nekritizovala, tak sice hlídá, ale zbytečně neřve, a při procházce v lese vám divný typové moc starostí dělat nemusí. Navíc se z něj relativně brzy se z něj stane ochotnej gaučovej povaleč, kterej, když mu dopřeje vybití, ochotně stráví půl dne na gauči, ideálně u nějakýho zdroje tepla, není to ten typ psa, co by vám byl pořád za zadkem a vyžadoval nějakou aktivitu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

RR je taková víc samostatná jednotka, s tím se musí počítat. A to není až tak o zkušenostech se psy obecně. Někdo ho může mít jako prvního psa a v rámci svých možností bude šlapat jako hodinky, druhý si ho pořídí jako stopadesátého pátého a nebude si vědět rady. U nich je to hodně o empatii a přirozené autoritě.