Karanténa a štěňátka, vrhy, odchovy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2020 11:54
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Dobrý den,
máme zamluvené a vybrané štěňátko, bohužel až na druhém konci republiky.
Vzhledem k situaci, která panuje v ČR, už teď řeším, jak to bude, pokud se situace výhledově v rámci týdnů nezlepší (jakože určitě nezlepší, spíš bude hůř).
Zákaz vycházení, jen pro nejnutnější věci respektujeme a dodržujeme, situaci s šířením koronaviru sledujeme a není nám z toho nikomu úplně dobře, rozhodně nechceme obcházet nařízení :-(

Co dělat, nebo jak se řeší tyto situace, kdy jste si chtěli jet pro štěně, bohužel ale třeba fakt 300 km ? Není to nezbytně nutná věc, ale prostě to štěňátko tam vybrané máte a čeká na vás, a zhruba za měsíc to už bude aktuální.

Koukala jsem, že bazoše a jiné inzertní portály jsou plné štěňátek, které už jsou v 8 týdnech aktuálně k odběru...jak se to dělá?
Jede se normálně pro štěně, za dodržení všech možných preventivních opatření, rouška, desinfekce, platba předem na účet...minimalizace kontaktu (jakože ani to podání ruky a blbý kafe?) ? Nebo se prostě čeká "co bude...až bude", i za cenu toho, že (když to teď přeženu) v září zůstane chudákům chovatelům doma deset půlročních, "neudatelných" (nevyzvednutelných) psů, a teď nemyslím jen tu nehorší variantu, že vesnice je úplně v karanténě...ale třeba jen, že si to ten dotyčný člověk (cestu přes celou ČR pro štěňátko v téhle době) prostě rozmyslel?

Jak tuhle situaci řešíte jako chovatelé, kteří třeba letos plánovali vrh? Pokračujete normálně v krytí (pokud nebylo zahraniční, to už asi neklapne určitě?), nebo jste to z důvodu nejisté budoucnosti odložili třeba napřesrok?

Naše chovatelka je skvělá, jsme v kontaktu, posílá fotky a videa, psali jsme si, že ten náš pejsek tam na nás počká, jak dlouho bude potřeba, vzhledem k tomu, že nikdo neví, co bude zítra, za týden... ale celkově je mi těch chovatelů v současný situaci hrozně líto.

Lída.

25.3.2020 13:39
GAELLE

XXX.XXX.55.67

připojím se k dotazu. zahraniční krytí evidentně nehrozí. dovoz psa ze slovenska? a v rámci čech cca 200 km?pokud tedy krytí bylo úspěšné. Ale asi se vše budu v průběhu dubna měnit že? Loni to nevyšlo a letos to vypadá taky blbě

25.3.2020 13:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já bych pro štěně prostě normálně jela. Máte ho zamluvené, máte zaplacenou zálohu atd. Kdyby měli všichni rušit odběry štěňat teď, tak by to bylo asi docela hustý. Jo jak píšete - dodržela bych ty zásady - rouška, nepodávat si ruce atd., ale jela bych.

připojím se k dotazu. zahraniční krytí evidentně nehrozí. dovoz psa ze slovenska? a v rámci čech cca 200 km?pokud tedy krytí bylo úspěšné. Ale asi se vše budu v průběhu dubna měnit že? Loni to nevyšlo a letos to vypadá taky blbě

Jeee tady se něco chystá?

Jo a jinak k aktuální situaci ještě - vidím to už teď, jak chovatele hůře udávají štěnda a že jim lidi ruší rezervace - ale to spíš z toho důvodu, že se bojí jak to bude dál (finančně atd.), než z toho důvodu, že by nemohli pro štěně jet.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.3.2020 13:53

GAELLE napsal(a):

Slovensko je zahraničí... pro psa vás tam nepustí.

25.3.2020 13:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

nepusti.
a zadna firma aktualne nedoveze :-(

25.3.2020 13:59
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Taky bych jel. Samozřejmě jen po Česku, nikam jinam se nedostanete. Přesně, jak píšete - dodržet všechny možné zásady - na kafe můžete zajet kdykoliv později nebo se s chovatelkou potkáte třeba někde na výstavě, až tenhle blázinec skončí.
Štěně potřebuje socializaci, zvykat si na režim nové smečky, učit se a rozvíjet. To mu sebelepší chovatel prostě nemůže dát! (Pokud má doma několik vlastních psů a několik sourozenců Vašeho štěněte, které si majitelé nevyzvedli.) Situace je složitá a doba těžká, ale pokud nejste v karanténě Vy nebo chovatel, zase tak moc bych se nebál. Držím palce, ať to vyjde!

25.3.2020 14:05
GAELLE

XXX.XXX.55.67

nepusti.
a zadna firma aktualne nedoveze :-(

předat osobně přes hranici třeba? bez osobního kontaktu? asi blbý nápad.............Bella by ho přivedla k čáře a my si ho převzali

25.3.2020 14:06
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Marcela - asi zas nic a vzhledem k věku asi konečná

25.3.2020 14:12

Pro štěňátko bych si v rámci republiky jela - s rouškou, antibakteriálním gelem a snažila bych se co nejvíc přizpůsobit situaci. Akorát je na houby že vás miminko vůbec nezná (ikdyž pokud si někdo pro něj jede přes půl Evropy taky nejezdí na návštěvy).
Já jsem si v únoru jela pro prcka 300km, byli jsme u chovatelky předtím 3x na návštěvě a poznali jsme se vzájemně. Jsem za to vděčná.

Mám teď 3-měsíční štěňátko a je to dost komplikované a ztížené se socializací - něco jsme stihli, ale... hlavně kontakt se psy a ostatními štěňaty nám hodně chybí. Rozhodnutí omezení pohybu padlo těsně před nástupem do psí školky a hned potom vlastně zákaz scházení se, což je docela problém u malého štěněte které nemůže mít kontakt se psy... u dospělého psa těch pár týdnů nebo měsíců problém není. Ale jsem vděčná že ho vůbec mám, že jsme něco stihli a snad to zvládneme později.

Věřím že za 4-6 týdnů bude situace mnohem lepší a budete moct se štěňátkem aspoň částečně mezi lidi, psy, zvykat na provoz a vše další. Držím palce, určitě si pro něj jeďte. Potřebuje vás

25.3.2020 14:24
Dasvo

XXX.XXX.101.12

GAELLE napsal(a):
předat osobně přes hranici třeba? bez osobního kontaktu? asi blbý nápad.............Bella by ho přivedla k čáře a my si ho převzali

Mě tahle varianta napadla taky. (Trochu modifikovaně by se teoreticky takhle dalo uskutečnit i krytí. :-) ) Bude ale určitě záležet na lidech, na tom, jaký konkrétní člověk bude tu hranici hlídat. a zda bude možné se s ním domluvit na takto nestandardní „transakci“.

25.3.2020 14:29

Pro štěňátko bych si v rámci republiky jela - s rouškou, antibakteriálním gelem a snažila bych se co nejvíc přizpůsobit situaci. Akorát je na houby že vás miminko vůbec nezná (ikdyž pokud si někdo pro něj jede přes půl Evropy taky nejezdí na návštěvy).
Já jsem si v únoru jela pro prcka 300km, byli jsme u chovatelky předtím 3x na návštěvě a poznali jsme se vzájemně. Jsem za to vděčná.

Mám teď 3-měsíční štěňátko a je to dost komplikované a ztížené se socializací - něco jsme stihli, ale... hlavně kontakt se psy a ostatními štěňaty nám hodně chybí. Rozhodnutí omezení pohybu padlo těsně před nástupem do psí školky a hned potom vlastně zákaz scházení se, což je docela problém u malého štěněte které nemůže mít kontakt se psy... u dospělého psa těch pár týdnů nebo měsíců problém není. Ale jsem vděčná že ho vůbec mám, že jsme něco stihli a snad to zvládneme později.

Věřím že za 4-6 týdnů bude situace mnohem lepší a budete moct se štěňátkem aspoň částečně mezi lidi, psy, zvykat na provoz a vše další. Držím palce, určitě si pro něj jeďte. Potřebuje vás

Myslím, že nemáte nic ztraceného. Dřív školky nebyly, bylo méně psů obecně, takže se taky méně psů potkávalo, a zvládlo se to taky.

25.3.2020 14:35

Myslím, že nemáte nic ztraceného. Dřív školky nebyly, bylo méně psů obecně, takže se taky méně psů potkávalo, a zvládlo se to taky.

To je pravda, ale dnes když ta možnost je tak mě to mrzí. Hlavně bydlíme na vesnici kde moc psů nepotkáváme ani za běžné situace, tak to bude složitější.

Neregistrovaný uživatel

25.3.2020 14:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.181

Profici muzou. Psa vam muze prepravit profík se zamerenim na zver. Nebo tak nějak. U koni se to řešilo beha to po fb a nejak to jde. Po republice bude zas jezdit privez zvire. Prevazeji vse vcetne kotat a stenat. Jsou schopni i napajet a vencit.
Co se tyce jine zvere. Mam info od polskeho chovatele ktery ma kamenny obchod a zivnost s velkoobchodem na zvirata a potreby pro ne a pres hranice ho pusti. Co se tyce jezdeni. Prostě jedu pro zvirr musim tak jedu. Kdyz se muze jet pro krmeni tak i pro zvire. Okecat se to da milionem zpusobu typu chovatel to neuzivi musim ho vyzvednout jinak chcipne atd.staci trocha kreativity

25.3.2020 14:49

Profici muzou

jo, po republice.
a presne u koni na FB jsem to cetla, proto jsme se po tom zacali pidit.

poptavali jsme profi firmy, které jsme vyuzivali v minulosti - a jejich odpověď je, ze aktualne nevozi stenata ze zahranici ani nevyvazi ven.

Pokud někdo mate fakt overeno, ze to jde, dejte vedet.

25.3.2020 15:55
rapotacka11

XXX.XXX.212.132

Ouško 4
Budete li si štěně brát, opravdu nevadí, že si ho vezmete
třeba na 3 měsících. Je zralé a všechno pak jde rychle.
A nevadí, že Vás nezná a nenavštěvujete ho.

25.3.2020 16:34
impact

XXX.XXX.195.92

No, jela... A nebo vás taky v půlce cesty otočí. Obávám se, že cesta
km pro štěně nebude nezbytný důvod.

https://koronavirus.mzcr.cz/mimoradne-opatreni-volny-pohyb-osob-na-uzemi-cr/

25.3.2020 16:55
Ouško4

XXX.XXX.8.30

impact napsal(a):

Jo...přesně toho se bojím. A že za měsíc bude ještě hůř :-(

25.3.2020 17:03

jela bych, jednoznačně

25.3.2020 21:01
domi.t

XXX.XXX.239.210

GAELLE napsal(a):

Nie zlý nápad toto👍🏼

25.3.2020 21:26
Šarina

XXX.XXX.243.72

impact napsal(a):

Já bych to fakt tak nehrotila, není zákaz vycházení, myslím, že vás nemůžou jen tak "otočit"...
V té vyhlášce máte různé možnosti. Napadá mě využít "výkonu podnikatelské nebo jiné obdobná činnosti" - kdo vám co dokáže? Dál třeba "zajištění péče o zvířata" (jedete si pro svého psa/se psem, který je/byl umístěn ve veterinární nemocnici- opět, kdo vám co dokáže? Nejste povinni předkládat nějaký propouštěcí papír ...), vezli jste příbuzného do jeho domova, nebo jedete pro příbuzného atd atd...

Fakt bych vůbec neváhala a pro štěně si zajela.
Je úplně fuk, že vás nezná. Pokud je to zdravé, vyrovnané štěně, fakt to nebude řešit, pokud se bude moct někomu stulit do klína... s chovatelkou a jejím chovem jste se mohla a měla poznat ještě před odběrem, dneska tedy formou "bezkontaktní".

Kdysi bylo dobrým zvykem štěňátka vybavit písemným "manuálem", kde budou napsané základní počáteční instrukce...

Přeju hodně štěstí s novým členem rodiny!

25.3.2020 22:32

Šarina napsal(a):
Já bych to fakt tak nehrotila, není zákaz vycházení, myslím, že vás nemůžou jen tak "otočit"...
V té vyhlášce máte různé možnosti. Napadá mě využít "výkonu podnikatelské nebo jiné obdobná činnosti" - kdo vám co dokáže? Dál třeba "zajištění péče o zvířata" (jedete si pro svého psa/se psem, který je/byl umístěn ve veterinární nemocnici- opět, kdo vám co dokáže? Nejste povinni předkládat nějaký propouštěcí papír ...), vezli jste příbuzného do jeho domova, nebo jedete pro příbuzného atd atd...

Fakt bych vůbec neváhala a pro štěně si zajela.
Je úplně fuk, že vás nezná. Pokud je to zdravé, vyrovnané štěně, fakt to nebude řešit, pokud se bude moct někomu stulit do klína... s chovatelkou a jejím chovem jste se mohla a měla poznat ještě před odběrem, dneska tedy formou "bezkontaktní".

Kdysi bylo dobrým zvykem štěňátka vybavit písemným "manuálem", kde budou napsané základní počáteční instrukce...

Přeju hodně štěstí s novým členem rodiny!

Je úplně fuk, že vás nezná. Pokud je to zdravé, vyrovnané štěně, fakt to nebude řešit, pokud se bude moct někomu stulit do klína...

Nejsem si jistá, že by si vás štěně zapamatovalo, kdybyste se byla podívat u chovatele třeba týden nebo dva před odběrem. Fůra štěňat odchází do nového domova s majitelem, se kterým se vidí poprvé. A bez jakéhokoliv traumatu.

25.3.2020 23:04
GAELLE

XXX.XXX.55.67

domi.t napsal(a):
Nie zlý nápad toto👍🏼

uvidíme. obávám se že to padne právě kvůli zahraničnímu krytí v té chs.............a třeba se mezitím hranice aspoň mezi našimi dvěma spřátelenými státy otevře. nechávám tomu volný průběh

25.3.2020 23:23

GAELLE napsal(a):
uvidíme. obávám se že to padne právě kvůli zahraničnímu krytí v té chs.............a třeba se mezitím hranice aspoň mezi našimi dvěma spřátelenými státy otevře. nechávám tomu volný průběh

To přece není o tom, jestli jsou státy spřáteleny nebo ne. Přece není na Slovensku přátelštější koronavirus než v Rakousku...

Možná přehodnoťte plemeno na dostupnější u nás.

26.3.2020 00:18
b.k

XXX.XXX.210.178

Tohle je pro chovatele fakt problém.
Vezmu to tedy z té druhé strany - nevíte kdo k vám jede,nevíte s kým se potkal,jestli neporušuje karanténu,jestli ještě "včera" nelyžoval v Itálii..

Já bych nejela a ani neprodávala..
Ano ,je to problém,ale raději si štěnata nechám déle a hlavně v této době nebudu plánovat krytí a obcházet to za každou cenu. Prostě letos neodchovám.

Vím,že každý chovatel nemá úplně podmínky na to vrh si ponechat déle - na druhou stranu se to může klidně stát i bez pandemie a má se s tím počítat ..
Pokud nemám podmínky - nechovám.

Nicméně je mě líto,že se někdo těšil na štěně a musí čekat. No,bohužel.

26.3.2020 00:23
GAELLE

XXX.XXX.55.67

To přece není o tom, jestli jsou státy spřáteleny nebo ne. Přece není na Slovensku přátelštější koronavirus než v Rakousku...

Možná přehodnoťte plemeno na dostupnější u nás.

to byla nadsázka. i ten "plán" s Bellou byla sranda.
a jinak plemeno je dostupné i u nás. v dubnu jsme se chystali na klubovku ....jasně že zrušeno

26.3.2020 07:53

GAELLE napsal(a):
to byla nadsázka. i ten "plán" s Bellou byla sranda.
a jinak plemeno je dostupné i u nás. v dubnu jsme se chystali na klubovku ....jasně že zrušeno

No jo, současná situace znamená změnu plánů pro všechny vystavovatele a diváky.
Držím vám palce, abyste štěňátko brzy získala.

26.3.2020 09:14
janaa

XXX.XXX.240.107

Dost známých má teď štěňata a není problém. Všichni nadále trvají na jedné návštěvě předem,aby majitele poznali,samozřejmě za zachování hygienických opatření, rukavice, rouška,desinfekce, setkávají se na zahradě. A stejně tak si prostě v termínu nový majitelé přijedou. Štěndo ze zahraničí je samozřejmě problém,stejně jako krytí atd. A asi ještě pár měsíců bude. Nenadělá člověk nic

26.3.2020 09:23
vendul

XXX.XXX.14.118

Tak názory neodchovám, neprodám, budu mít déle :-) No nevím. Mám narozených 9 štěňat velkého plemene...a když jsme v lednu kryli, fakt jsme netušili, co příjde. Na vrh čekalo dopředu hodně lidí, a zrušil mi to pouze jeden - vzhledem k dění - né kvůli tomu, že by "nemohl" přijet..sama jsem byla překvapená, většina to opravdu neřeší a od nikoho nepadlo, že se bojí pro štěně přijet. Ono nechat si 9 štěňat do 3m či déle, kdy to má pěkných 13-15-20 kg už není sranda, a člověk taky musí začít normálně nějak fungovat i pracovně, když kvůli nim má třeba 5-6 týdnů dvolené a volna. A já mít někdě zamluvené štěně, tak ano....taky si pro něj jedu

26.3.2020 17:50
tero

XXX.XXX.237.58

Napadá mě u toho krytí zaslání spermatu a inseminace.Je to blbá doba na všechno a kdybych ještě chovala, jako že nechovám, tak v této době nekryju.Jinak pro štěně bych si pokud to zrovna není zóna v karanténě taky jela.

30.3.2020 08:44
andy_tairo

XXX.XXX.96.253

Dobrý den,
musím přiznat, ze abych na toho mohla odpovědět, vytvořila jsem si účet.
My měli od prosince vybraný chov, který měl naplánovaná štěňátka. Narodila se na začátku února. No... a v pátek jsme si byli pro prcka. Bydlíme na Kladně a jeli jsme pro něj k Brnu... Myslím, ze pro vás (určitě se na nového člena rodiny moc těšíte) i pro štěňátko (potřebuje si na všechno co nejdřív zvyknout, od 8. do 14. týdne by toho měl stihnout co nejvíce, aby se nničeho nebál a tak...) to bude nejlepší, kdyz si ho v 8. týdnu normálně vyzvednete:) Pokud pojedete autem, tak jediný kontakt navíc budete mit s chovateli, kteří stejně mají ted od rana tak od pěti do večera do desíti plně ruce práce se stenatky... Čím později si ho vyzvednete, tím těžší ro pak pro vás i pejska bude...
Ten náš je s námi dneska 4. den a nedovedu si představit, ze by tu s námi ještě nebyl...navíc na něj budete mít spooooustu času, můžete se mu celý den věnovat, učit ho na curani venku a taak, máte vlastně takovou šanci vybudovat si "lepší a pevnější vztah:)
navíc je to přeci vás budoucí člen rodiny!

30.3.2020 09:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.60.22

b.k napsal(a):
Tohle je pro chovatele fakt problém.
Vezmu to tedy z té druhé strany - nevíte kdo k vám jede,nevíte s kým se potkal,jestli neporušuje karanténu,jestli ještě "včera" nelyžoval v Itálii..

Já bych nejela a ani neprodávala..
Ano ,je to problém,ale raději si štěnata nechám déle a hlavně v této době nebudu plánovat krytí a obcházet to za každou cenu. Prostě letos neodchovám.

Vím,že každý chovatel nemá úplně podmínky na to vrh si ponechat déle - na druhou stranu se to může klidně stát i bez pandemie a má se s tím počítat ..
Pokud nemám podmínky - nechovám.

Nicméně je mě líto,že se někdo těšil na štěně a musí čekat. No,bohužel.

A vy víte, kdo všechno je třeba v obchodě, když jdete nakupovat, a jestli ještě " včera" nelyžoval v Itálii...?

30.3.2020 13:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.60.22

Jinak jsem dnes volala na VFU, jestli mají nějak omezený provoz, protože potřebuju natermínovat krytí, a vůbec - udělají normálně sono i progesteron.
Můj vet říkal, ze má v ambulanci taky narváno.

30.3.2020 13:44
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jinak jsem dnes volala na VFU, jestli mají nějak omezený provoz, protože potřebuju natermínovat krytí, a vůbec - udělají normálně sono i progesteron.

no jasně život se zastavit nemůže. a i psi mají dál své nemoci a úrazy. u nás též normálně fungují jen musí přijít jeden člověk a s rouškou a měří mu teplotu. info od kamarádky psa nemáme

31.3.2020 01:24
b.k

XXX.XXX.210.91

A vy víte, kdo všechno je třeba v obchodě, když jdete nakupovat, a jestli ještě " včera" nelyžoval v Itálii...?

Ne,to fakt nevím. Ale to jsou ty nezbytné cesty.Ty do obchodu,lékárny,,
Vše ostatní může počkat. A to na rozdíl od zjevně nejen Vás tvrdím jako chovatel.

Pochopitelně,že se to netýká veterinářů .

31.3.2020 01:36
b.k

XXX.XXX.210.91

No tak já zjevně na rozdíl od Vás jsem veškeré krytí odsunula na neurčito ,nebo dokonce na "nikdy" se vším co to obnáší. Nepotřebuji chovat "za každou cenu".
Priority mám jiné.

31.3.2020 01:43
b.k

XXX.XXX.210.91

andy_tairo napsal(a):
Dobrý den,
musím přiznat, ze abych na toho mohla odpovědět, vytvořila jsem si účet.
My měli od prosince vybraný chov, který měl naplánovaná štěňátka. Narodila se na začátku února. No... a v pátek jsme si byli pro prcka. Bydlíme na Kladně a jeli jsme pro něj k Brnu... Myslím, ze pro vás (určitě se na nového člena rodiny moc těšíte) i pro štěňátko (potřebuje si na všechno co nejdřív zvyknout, od 8. do 14. týdne by toho měl stihnout co nejvíce, aby se nničeho nebál a tak...) to bude nejlepší, kdyz si ho v 8. týdnu normálně vyzvednete:) Pokud pojedete autem, tak jediný kontakt navíc budete mit s chovateli, kteří stejně mají ted od rana tak od pěti do večera do desíti plně ruce práce se stenatky... Čím později si ho vyzvednete, tím těžší ro pak pro vás i pejska bude...
Ten náš je s námi dneska 4. den a nedovedu si představit, ze by tu s námi ještě nebyl...navíc na něj budete mít spooooustu času, můžete se mu celý den věnovat, učit ho na curani venku a taak, máte vlastně takovou šanci vybudovat si "lepší a pevnější vztah:)
navíc je to přeci vás budoucí člen rodiny!

Boha jeho.. Fakt si ty rady nechte pro sebe.. Sorry jako

31.3.2020 03:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.151

b.k napsal(a):
No tak já zjevně na rozdíl od Vás jsem veškeré krytí odsunula na neurčito ,nebo dokonce na "nikdy" se vším co to obnáší. Nepotřebuji chovat "za každou cenu".
Priority mám jiné.

To je Vaše rozhodnutí.
Já nekryju za každou cenu - feně je 3,5 roku, bude to její první vrh, a když už jí skončila nuceně závodní kariera, tak ať odchovvá aspoň štěňata (na který už lidi rok čekají). Jednu super fenu, co kvuli "jinym prioritám* nikdy nestihla mit štěňata doma mám...

Koronavirus není mor, a nejhorší je strach z vyděšení!😱

31.3.2020 10:29
marushka

XXX.XXX.41.2

Mám aktuálně 10 štěňat a 6 jich mělo jít do zahraničí, tři dokonce do Skandinávie.. Ok, Skandinávii jsem zrušila, protože dopravit štěňata do Skandinávie je fakt problém, ale na Slovensko se v pohodě dostat dají. Mám to ověřené i na hranicích, prostě za dodržení všech bezpečnostních opatření nám předání na hranicích povolí. Slováci mi zas jedno štěně převezou do Maďarska - opět to již máme pozjišťované na Slovenskomaďarských hranicích.. Spřátelenému slovenskému chovateli zas já povezu štěňata na hranice s Německem. Bohužel tuhle situaci nikdo z nás v době krytí vůbec nečekal a teď se se situací musíme nějak vypořádat. Ty rady nechat si štěňata tak dlouho, než se situace uklidní, mi připadají absurdní. Kdyby aspoň někdo tušil, jak dlouho? Měsíc? Dva? Půl roku? Prodej štěňat v Čechách už vůbec nevidím jako problematický.. Vždyť to není žádné shromažďování.. Převzít si štěně se dá téměř sterilně. Někteří lidé podléhají až zbytečné hysterii.

31.3.2020 11:54
lupus4

XXX.XXX.205.61

zdravím ESP, huesky 10 ks
a to jste psala : Ráno jsem šla na progesteron a hodnota byla 3,7 ng/ml. Veterinar říkal, že si myslí že z toho nic nebude,

tak skoro to vyšlo

31.3.2020 12:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.151

lupus4 napsal(a):
a to jste psala : Ráno jsem šla na progesteron a hodnota byla 3,7 ng/ml. Veterinar říkal, že si myslí že z toho nic nebude,

tak skoro to vyšlo

Njn, dneska si spousta vetů jen něco myslí...

... a podle toho taky vypadají ty výstupy jejich myšlenkových pochodů 🙄

31.3.2020 12:48
janaa

XXX.XXX.249.143

Letos se krýt nechystám,ale kdybych to měla v plánu,normálně bych kryla. Plánuju štěnda za rok a už teď mám pět štěňat zamluvených,plus jedno zůstane doma. A zájem o štěňata je pořád,takže nevidím důvod,proč bych kvůli koronaviru odsouvala chovatelské plány. Asi jiná situace by byla u plemene,o který není moc zájem a většina odchovů jde do zahraničí,tam je to určitě komplikovanější.

31.3.2020 12:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.151

janaa napsal(a):
Letos se krýt nechystám,ale kdybych to měla v plánu,normálně bych kryla. Plánuju štěnda za rok a už teď mám pět štěňat zamluvených,plus jedno zůstane doma. A zájem o štěňata je pořád,takže nevidím důvod,proč bych kvůli koronaviru odsouvala chovatelské plány. Asi jiná situace by byla u plemene,o který není moc zájem a většina odchovů jde do zahraničí,tam je to určitě komplikovanější.

Já bych to třeba o jedno hárání odložila, ale pes už má 11,5 roku, a to už by nemuselo klapnout.

31.3.2020 14:44

Na hranice z jedné strany kupující a chovatel ze strany druhé. Však se tam nestřílí. Roušku a dezinfekci na ruce.
Lesní žínka poradí - jestli jsem dobře pochopila, žije na pomezí.

31.3.2020 15:10

Na hranice z jedné strany kupující a chovatel ze strany druhé. Však se tam nestřílí. Roušku a dezinfekci na ruce.
Lesní žínka poradí - jestli jsem dobře pochopila, žije na pomezí.

Ale no tak takhle jo, na hranici. Já jsem ale měla na mysli jízdu do vnitrozemí a návštěvu chovatele.

31.3.2020 15:25
janaa

XXX.XXX.249.143

Já bych to třeba o jedno hárání odložila, ale pes už má 11,5 roku, a to už by nemuselo klapnout.

To je jasný. Stejně jako když bude mít fena hraniční věk,ať už jde o první krytí nebo poslední. Což mi teď připomnělo,že jeden zkušený chovatel,co i bral ode mě loňský odchov,který má za týden rok, plánoval udělat co nejdřív výstavy a zkoušku,aby mohl fenu nakrýt co nejdřív (což pro mě není úplně košér,protože sama chovám na fenách daleko později,ale v tomhle případě to chápu),protože má doma starýho psa, se kterým by chtěl krýt a spojit tak jeho krev s tou ode mě. Ale kdo ví,zda to letos zvládne,jak se bude situace vyvíjet. Nj,neuděláme nic

1.4.2020 00:02
marushka

XXX.XXX.11.207

lupus4 napsal(a):

tak skoro to vyšlo

Ono je to trochu komplikované, na mém facebooku najdeš víc, tady by mne ukamenovali. Za týden budu vědět, jestli to vyšlo nebo ne. Dám vědět 😀

1.4.2020 09:22
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marushka napsal(a):
Ono je to trochu komplikované, na mém facebooku najdeš víc, tady by mne ukamenovali. Za týden budu vědět, jestli to vyšlo nebo ne. Dám vědět 😀

psala jsem vám sz

Přidejte reakci

Přidat smajlík