Dobrý den, mám dotaz. Jak pečujete o psí tlapky po procházce venku v době koronaviru ? Mám obavy, jestli nemůže pes něco přinést na tlapkách domů. Tlapky sprchujeme jen vodou, ale to fakt nelze dělat třeba 5 x denně. Ptám se také proto, že pes mi leze do postele. Děkuji za slušné odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To mě ani ve snu nenapadlo řešit. Na tlapkách toho přitáhne daleko víc i bez korona. A navíc kdybych se pokusila mu cokoliv opakovaně umývat VODOU , určitě by brzy spáchal rituální sebevraždu. Což by zase ale vyřešilo problém, no... :D

Hm, dneska o tom ráno mluvili v rádiu. Vyjadřovala se jakási veterinářka, která uvedla, že je potřeba po příchodu domů psu umýt tlapky.
Nevím no, jak říká Keriton, asi by mě pes ubezdušil.
Taky neřeším a ani mě to nenapadlo... Stejně tak třeba moje boty si taky nemyju vodou pokaždé když přijde z venčí...
A navíc si myslím, že aby to mělo nějaký význam, tak by se pes musela vydrhnout celý, protože to nemusí mít nutně jen na tlapkách, ne? A pak taky nevím, jestli by stačila jen obyč voda....
taky to nechápu.stejně doma nákupy vybaluju rukama bez rukavic. oblečení které nosím je na 40C max ne na vyváření. a tolik ho ani nemám. Takže kromě roušky na to kašlu. Náš pes neměl rád sahání na packy, takže bych to neřešila. Akorát teda boty už nechávám v předsíni a nelezu s nima po bytě jak jsem byla zvyklá. myslím že není v lidských silách dodržovat vše jak to psala Saola. Rukavice doma nemám, dezinfekci taky ne, jsem zvyklá uklízet jen sodou a octem. Tak přeji všem ať se nám ten s*áč "korunavýr" vyhne

Fakt si nedokážu představit, jak bych Noru narvala do vany. A asi bych se u toho celá kontaminovala od jejích chlupů.
Takže je chudák celá kontaminovaná a všechno je kontaminované a WE ARE ALL GOING TO DIE SOON
ale aspoň se nestresuju
Celý život strkám psy po procházce do vany a osprchuju tlapky, případně spodek.Nevidím v tom žádný problém a nikdy za celé dlouhé roky to žádnému psu nevadilo.Představa asi stejná, jako bych se vyvalila na gauč ve špinavých botách a do postele, fuj...Kde kdo venku plive a bůh ví co, tak tohle je to nejnormálnější co můžete udělat a srst přetřít vlhkým hadrem.
tero
napsal(a):
Celý život strkám psy po procházce do vany a osprchuju tlapky, případně spodek.Nevidím v tom žádný problém a nikdy za celé dlouhé roky to žádnému psu nevadilo.Představa asi stejná, jako bych se vyvalila na gauč ve špinavých botách a do postele, fuj...Kde kdo venku plive a bůh ví co, tak tohle je to nejnormálnější co můžete udělat a srst přetřít vlhkým hadrem.
záleží kolik váš pes váží. já bych ho sama do vany nedala. do sprcháče jsem ho musela nalákat na maso. a na tlapy si nedal sáhnout hned chtěl kousat (pes zděděný v 9 letech výchovou nepolíbený). trvalo dlouho než jsem ho přesvědčila že mu je nejdu uříznout na druhou stranu do postele nechodil a ani tam nechtěl. Koupali jsme ho dle potřeby. od jara do podzimu jsme byli oba ve vodě v písáku.

tero
napsal(a):
No jo, tak máte asi něco.... menšího.
Já mám šedesátikilovou kříženku kavkazana. Do vany se mi spíš nevejde, jen nějak ostříkat spodek by bylo akorát horší (bahnitá razítka všude) a přetřít vlhkým hadrem... to je vtip?
tero
napsal(a):
Můžu se zeptat, s jakými plemeny toto provozujete?
Já mám jednu fenu dlouhosrstou s typem srsti shih tzu a té sprchuju podvozek dost často, jednou nebo i vícekrát denně - podle počasí a podle toho, kudy chodíme. A pokud se vyválí v něčem nechutným, koupe se samozřejmě komplet.
Ale venčí se 3-4 x denně a tolikrát jí ve vaně rozhodně nemáčím, ony ty tlapy i dlouho schnou.
K tomu přetření srsti vlhkým hadrem po procházce - já se moc omlouvám, ale nepřijde mi to to nejnormálnější, nýbrž nenormální. K čemu by to jako mělo být? K setření mikroorganismů včetně koronaviru asi těžko, to je naivní představa.
U dlouhosrstých plemen mi představa otírání vlhkým hadrem přijde absurdní -viz foto feny - a to má jenom 10 kg....co by měla dělat bodlinka?
Druhá fena je pinč, ta by technicky asi otřít šla, ale nevím,proč bych jí to po každém vyvenčení měla dělat.
S velkým psem je to problém, to chápu,ale když ho máte v bytě, měli jste na to myslet dříve a psa naučit do vany vlézt a nechat se ošetřit. Stejně jako psa naučit to ostatní. Všichni tady všem radíte jak psy převychovat, jak ho vycvičit atd. a přitom neumí takovou banalitu.
To přetření vlhkým, ne mokrým, je dobré na setření prachu, pylu, atd...
napsal(a):
No jo, tak máte asi něco.... menšího.
Já mám šedesátikilovou kříženku kavkazana. Do vany se mi spíš nevejde, jen nějak ostříkat spodek by bylo akorát horší (bahnitá razítka všude) a přetřít vlhkým hadrem... to je vtip?
To máte takového obříka v bytě? Nic proti tomu, jen se ptám...

tero
napsal(a):
To máte takového obříka v bytě? Nic proti tomu, jen se ptám...
mám dům. ale Norinka může všude. Ono ve skutečnosti tráví většinu času zcela dobrovolně na zahradě, v noci je v nevytápěné chodbě, kde je teda mnohem jednodušší vytřít tu chodbu než koupat a sušit Noru. Do mé kuchyně/obýváku/ložnice v jednom chodí jen občas po večeři zkontrolovat, jestli ještě něco nemám, případně vomazlit a pobýt, ale pak si jde na svůj pelíšek do chodby a přes den potřebuje přece HLÍDAT.
tero
napsal(a):
Já mám teda oba psy na vanu naučený, ale přesto je téměř nekoupu. Když je sucho, tak vůbec. Jo pokud je mokro a bláto, tak fena většinou jde, protože je menší a je špinavá komplet. I když spíš dělám to, že psy vezmu přede dveřma hadrem a pak jen nechám oschnout a "opadat" v chodbě - přijde mi to praktičtější - protože když jim tlapy meju ve vaně, tak mi přijde, že nejdou umýt dokonale a pak akorát dělají všude ťápoty .
Nějak si nedokážu představit, že psy koupu ve vaně po každém venčení, každé procházce... Navíc když je hezky, tak máme otevřené dveře na zahradu... A upřímně - nikdo z mých známých to nedělá... Jo, vzpomínám na jednu, která feně po každém venčení utírala zadek vlhčeným ubrouskem, ale to byl extrém
Jo a psi spí v posteli, jsou na gauči, jsou prostě všude . Taky se u nás pořád všechno přehazuje a pere
lesnížínka
napsal(a):
Není to úplně k věci, ale: https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-koronavirus/638961/zena-v-belgii-nakazila-koronavirem-kocku-zvire-melo-dychaci-i-zazivaci-potize.html
U té kočky jsem ale nenašla zmínku, že by byla testována. Ti psi uvedení v článku SNAD ano.
Ale BLESK....
napsal(a):
mám dům. ale Norinka může všude. Ono ve skutečnosti tráví většinu času zcela dobrovolně na zahradě, v noci je v nevytápěné chodbě, kde je teda mnohem jednodušší vytřít tu chodbu než koupat a sušit Noru. Do mé kuchyně/obýváku/ložnice v jednom chodí jen občas po večeři zkontrolovat, jestli ještě něco nemám, případně vomazlit a pobýt, ale pak si jde na svůj pelíšek do chodby a přes den potřebuje přece HLÍDAT.
Tak to máte idelání podmínky, Na vlastní zahradě se asi není čeho bát a štítit. My jsme ve městě, tak to je jiná...Tam stříkačka, tam plivanec atd...