Vtipné hlášky našich čtvernožců

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.4.2020 20:24

Náš pes je ve věku "moudrosti a stáří" a nezřídka utrousí cosi vtipného. Všimla jsem si, že i vaši psi mají občas dosti trefná vyjádření, a nepochybuji, že jsou toho schopné i kočky. Tak se pojďme vzájemně bavit :)

"Ano, před půlvteřinou jsem zlobil, ale teď už nezlobím, takže bych měl dostat pamlsek."

"Dneska je takovej blbej vzduch, že se špatně nesou zvuky a já tě pak neslyším, když mi něco říkáš, no, holt, co naděláme..."

6.4.2020 20:51
Terven

XXX.XXX.110.191

Moje fena má do moudrosti stáří ještě daleko, ale má nejoblíbenější hlášku "Znáte někdo tu paní?"...v případě, že dostane nepochopitelnej povel...a nepochopitelných povelů je většina

7.4.2020 15:10

Naše tele: no když do toho nechceš šlápnou ty, tak já to vyšlápnu....a i po sobě....mě to neva....tobě jo, viď.....to je život.... a spokojeně si ťape s vlastním ho* nem na pacině

7.4.2020 15:41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Naše tele: no když do toho nechceš šlápnou ty, tak já to vyšlápnu....a i po sobě....mě to neva....tobě jo, viď.....to je život.... a spokojeně si ťape s vlastním ho* nem na pacině

.... a spokojeně si ťape s vlastním ho* nem na pacině

, tak teď jsem se fakty od srdce zasmála..

7.4.2020 15:49

"Dneska je takovej blbej vzduch, že se špatně nesou zvuky a já tě pak neslyším, když mi něco říkáš, no, holt, co naděláme..."

Tak to chrťák nebyl takovej diplomat...co na srdci to na jazyku...upřímnost sama...

"Lupoušku, nedělej, že mě neslyšíš"..."Já nedělám, že tě neslyšim, slyšim tě dobře, ale ignoruju to"

7.4.2020 16:04

Jinak super téma, jsem ráda, že nejsem jediná na koho pesani mluví.....hned jak fena něco řekne, budu jí citovat

7.4.2020 16:07

Tak to chrťák nebyl takovej diplomat...co na srdci to na jazyku...upřímnost sama...

"Lupoušku, nedělej, že mě neslyšíš"..."Já nedělám, že tě neslyšim, slyšim tě dobře, ale ignoruju to"

Na to téma můj pes občas praví: "Tvůj hlavní problém ctěná ženo je, že moc mluvíš."

7.4.2020 17:43

impact napsal(a):
A piškvorky hrajete?

Ne...tahle hra by v našem podání vypadala spíš...."kdo sežere jako první všechny piškoty..vyhrává"

7.4.2020 18:47
fikovnice

XXX.XXX.134.179

"No jo, mělas pravdu, když jsi říkala, že se z toho pobleju a pose.. Uznávám...ale vyčisti si to z toho koberce, co jej máš tak ráda, sama, mně se z toho navaluje a mohl bych tu znovu nablít."

7.4.2020 18:50

fikovnice napsal(a):
"No jo, mělas pravdu, když jsi říkala, že se z toho pobleju a pose.. Uznávám...ale vyčisti si to z toho koberce, co jej máš tak ráda, sama, mně se z toho navaluje a mohl bych tu znovu nablít."

7.4.2020 19:20

fikovnice napsal(a):

že se z toho pobleju

Jejida, tak tohle mi připomělo Jacka...protože, co se děje u nás, to si ani v televizi nevymyslí

Večeře...půlka syrového kuřete..."syrový kuře...se pobleju"..."aby ses neposr.al, co by za to pejskové v Africe dali, jenomže vy samou roztažeností nevíte co byste do tý huby dali...ti povídám, že to kuře budeš jíst jako, že já se jmenuju já "...Jack odchází a odnáší si kuře do obýváku na místečko....vidím, jak se do něj pustil a jdu dát nádobí do myčky. Za nějakou dobu pes přichází a říká "mami, tak já už jsem to snědl, děkuju za véču " pochválím ho, jakej je šikovnej chlapeček...
......druhý den jdu vyklepat ven deku (místečko) a pod dekou je schovaná půlka kuřete.....

Takže asi tak

7.4.2020 20:29

Nora vlastně moc hlášek nemá.

Umí krásné "Volaný účastník hovor nepřijímá, zkuste to prosím později"

A taky výraz "no jo, tak se nepo..."

případně "Dívej se na mně, jak jsem strašně šikovná a hlavně naval ty plíce"

7.4.2020 20:44

Cože?? Jak jako, že už nikdy nedostanu žádného plyšáka? Protože je pitvám a žeru pískátka? Já? To musí být nějaký omyl!

neverend

7.4.2020 20:57
neverend

XXX.XXX.213.247

Já jak teď v období koronaviru spíš pracuji doma v dílně,tak to je s Belinkou fakt komunikace..Dokud něco dělám,tak je to v pohodě,ale jak odložím nářadí už jí mám za zadkem s petflaškou a s výrazem ve tváři "už máš čas"? 😀 Ona totiž chce na procházku a tak se v podstatě zhruba od jedné hodiny snaží mi sdělit abych nechal těch kravin a už šel.Ve dvě hodiny už chodí zoufalá,píská na mě a obložen petflaškama jak chlebíček konečně řeknu to kouzelné slovo "tak pudem,jo"?😀 Zvířata všechna mluví,jen někteří lidi jim zkrátka nerozumí.🙂 Nebo někdy nechtějí rozumět.

7.4.2020 21:25

Po čtyřech letech každodenní večerní procházky s páníčkem:
"To mám jít ven s páníčkem? Ale to nejde, to se mi ještě nikdy nestalo! To neumím! Nevím, co mám dělat!"

Při odchodu do práce, po 11 letech každodenního odcházení do práce:
"Co že to ... odcházíš... ? Jak? Proč? Nafurt? Jdu s tebou žejo? Ne? Aha. Kam jdeš? Nechápu. Vždyť jsi ještě nikdy nikam beze mě nešla!"

7.4.2020 21:39

"No jo, ty jdeš zase pryč"... normál věc. Koneckonců když na to přijde, Nora taky dokáže odejít sama. Když jdeme ven spolu, tak to si jí musím zavolat, že teda jdem. Ale to je pak bezeslovná radost, která se projevuje tím, že s rozběhem vrazí do vrat. Ještě že tam má petlici, jinak by je rozrazila a jednou je zničí.

Ale abych jí nekřivdila, umí taky velice vlezlé "všímej si mě" a "teď si jdem hrát, jo?" a "tak jsem tady!" což by jí člověk zabil, protože to je výraz po navrácení z nepovoleného výletu.

7.4.2020 21:49
Terven

XXX.XXX.110.191

Nora vlastně moc hlášek nemá.

Umí krásné "Volaný účastník hovor nepřijímá, zkuste to prosím později"

A taky výraz "no jo, tak se nepo..."

případně "Dívej se na mně, jak jsem strašně šikovná a hlavně naval ty plíce"

Boží
my musíme mít stejnýho psa

8.4.2020 08:00

Cože?? Jak jako, že už nikdy nedostanu žádného plyšáka? Protože je pitvám a žeru pískátka? Já? To musí být nějaký omyl!

Plyšáci jsou strašně zákeřné hračky, sami od sebe vybuchují a takovej pes pak má štěstí, že se mu přitom výbuchu nic nestane.

8.4.2020 13:52
Tuvalu

XXX.XXX.173.3

"Je paničko tys mě volala? Už běžím..."

Uprostřed cesty ke mně se zasekne.

"Hele tam je něco zajímavějšího, hezky tady čekej a já se za pět minut vrátím pro ten piškotek"

V oblibě má také :
Dneska nemám chuť na pamlsky tak nečekej, že budu poslouchat....

"Jo ten pelech vybouchl sám".
Já odpovídám :Tak ještě, že se tomu našemu hodnému pejsánkovi nic nestalo.

8.4.2020 14:20

Uprostřed cesty ke mně se zasekne

*ztráta signálu*

volaný účastník není dostupný

8.4.2020 14:21

na pamlsky je chuť vždycky, můj pes má prostě jen slabou anténu

8.4.2020 14:51

U nás je to občas "Vím, že nemáš šňůru, tak já počkám pět metrů od tebe, ať tě trochu poskadlim. Ne, nechoď za mnou, já jinak budu dělat kolečka kolem a tobě rupne cevka, mámo, pěkně čekej, pět metrů ode mě, až se mi bude chtít přijít, tak se dostavím, pro ten piškot za to perfektní přivolání "

8.4.2020 14:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"To mám jít ven s páníčkem? Ale to nejde, to se mi ještě nikdy nestalo! To neumím! Nevím, co mám dělat!"

"Co že to ... odcházíš... ? Jak? Proč? Nafurt? Jdu s tebou žejo? Ne? Aha. Kam jdeš? Nechápu. Vždyť jsi ještě nikdy nikam beze mě nešla!"

u toho jsem se fakt zasmála, protože u nás je to se psem to samé. Není to sice denně, ale celkem často se chodí večer venčit s páníčkem - klasika, ležíme na gauči, páníček se zvedne se slovy "tak pojď Coope, jdeme se vyčůrat" ... Pes lehce zvedne jedno víčko, s výrazem "si se pos*l" zase oko zavře. Pokud mu to páníček zopakuje, tak se pes podívá na mně "to jako myslí vážně, se zbláznil? Já mám jít s ním? Proč proboha?".... Páníček někdy i zkusí dojít pro mlsku - jo se pak sice zvedne, pro mlsku si dojde, ale zase zdrhá zpátky ke mně na gauč . No, takže se většinou zvednu i já, to už pes vypálí, tak ho doprovodím ke dveřím a jdu zpátky ...

No a fena to je vůbec expert na večerní venčení - ta se večer nechce hnout z gauče, ať se děje, co se děje. A ta už se naučila prostě bezvadně nereagovat, ani uchem nehne. Někdy pro ní musím fakt dojít, jakože už jsem fakt naštvaná, že nejde, jenže ona je tak "roztomiloučká" jak je ospinkaná, takže jji opatrne pomalinku vezmu a jdeme .

8.4.2020 15:44

marcelaamax
Joo, přesně! Kolikrát už pes stojí v předsíni nastrojenej, s náhubkem, manžel jde na chodbu k výtahu, pes se ani nehne a čumí s výrazem "ty někam jdeš, páníčku?"

8.4.2020 17:17
fikovnice

XXX.XXX.55.33

že se z toho pobleju

Jejida, tak tohle mi připomělo Jacka...protože, co se děje u nás, to si ani v televizi nevymyslí

Večeře...půlka syrového kuřete..."syrový kuře...se pobleju"..."aby ses neposr.al, co by za to pejskové v Africe dali, jenomže vy samou roztažeností nevíte co byste do tý huby dali...ti povídám, že to kuře budeš jíst jako, že já se jmenuju já "...Jack odchází a odnáší si kuře do obýváku na místečko....vidím, jak se do něj pustil a jdu dát nádobí do myčky. Za nějakou dobu pes přichází a říká "mami, tak já už jsem to snědl, děkuju za véču " pochválím ho, jakej je šikovnej chlapeček...
......druhý den jdu vyklepat ven deku (místečko) a pod dekou je schovaná půlka kuřete.....

Takže asi tak

"Co by za to pejskové v Africe dali..."

Jani, já nemůžu, já se tu válím smíchy!

8.4.2020 17:20
fikovnice

XXX.XXX.55.33

fikovnice napsal(a):

Aktualizace:"Tak jo, slibuju, že potřetí už to žrát nebudu...!"

8.4.2020 17:21
fikovnice

XXX.XXX.55.33

8.4.2020 17:26
fikovnice

XXX.XXX.55.33

"Jééé, nepochopím, že někdo vyhodí úplně klidně tak skvělou voňavku!" (= zdechlá ryba) "A co už vůbec, ale vůbec nepochopím, že panička na sebe stříká takový drahý smrady a přitom se tu mohla klidně navonět se mnou! A zadarmo! Ale koukám, že jí je zrovna nějak nedobře, hned se musím jít s ní pořádně, ale pořádně pomazlit!"

8.4.2020 17:27
fikovnice

XXX.XXX.55.33

"Hele, ta kočka začala ten závod ve sprintu jako první! Já se jen přidal!"

8.4.2020 18:15

Tuvalu napsal(a):
"Je paničko tys mě volala? Už běžím..."

Uprostřed cesty ke mně se zasekne.

"Hele tam je něco zajímavějšího, hezky tady čekej a já se za pět minut vrátím pro ten piškotek"

V oblibě má také :
Dneska nemám chuť na pamlsky tak nečekej, že budu poslouchat....

"Jo ten pelech vybouchl sám".
Já odpovídám :Tak ještě, že se tomu našemu hodnému pejsánkovi nic nestalo.

Tak doufám, že ten piškotek máte i pro sebe.....protože, když někdo hezky na povel, byť od psa, čeká, tak si odměnu taky zaslouží.

8.4.2020 18:18

marcelaamax napsal(a):

u toho jsem se fakt zasmála, protože u nás je to se psem to samé. Není to sice denně, ale celkem často se chodí večer venčit s páníčkem - klasika, ležíme na gauči, páníček se zvedne se slovy "tak pojď Coope, jdeme se vyčůrat" ... Pes lehce zvedne jedno víčko, s výrazem "si se pos*l" zase oko zavře. Pokud mu to páníček zopakuje, tak se pes podívá na mně "to jako myslí vážně, se zbláznil? Já mám jít s ním? Proč proboha?".... Páníček někdy i zkusí dojít pro mlsku - jo se pak sice zvedne, pro mlsku si dojde, ale zase zdrhá zpátky ke mně na gauč . No, takže se většinou zvednu i já, to už pes vypálí, tak ho doprovodím ke dveřím a jdu zpátky ...

No a fena to je vůbec expert na večerní venčení - ta se večer nechce hnout z gauče, ať se děje, co se děje. A ta už se naučila prostě bezvadně nereagovat, ani uchem nehne. Někdy pro ní musím fakt dojít, jakože už jsem fakt naštvaná, že nejde, jenže ona je tak "roztomiloučká" jak je ospinkaná, takže jji opatrne pomalinku vezmu a jdeme .

Pokud mu to páníček zopakuje, tak se pes podívá na mně "to jako myslí vážně, se zbláznil? Já mám jít s ním? Proč proboha?"

Tak ne teda přímo v souvislosti s procházkou, ale tyhle pohledy psů směrem k mé osobě znám důvěrně.

8.4.2020 18:24

"Tyjo to je fakt bžunda žrát na procházce hovadiny a nechat se paničkou odhánět a pak ještě vysomrovat pamlsek, to je normálka skoro lepší než potkat nějakýho psa na hraní .. jsem si to dobře vychoval, já moudrý pes "

8.4.2020 18:26

Tak doufám, že ten piškotek máte i pro sebe.....protože, když někdo hezky na povel, byť od psa, čeká, tak si odměnu taky zaslouží.

Jejdamánku, až teď mi došlo, že bych už dávno měla nosit pamlskovník č. 2 a udílet odměny i sobě... ! To jsem teda zanedbala....

8.4.2020 18:32

Tohle sice vtipná hláška není, ale....

Manžel leží na gauči...přijde Jack, jako že by se trochu pomazlil...manžel je v dobrém rozpoložení a tak mu říká "Tak pojď Míšo, udělej hopinky" a poplácá rukou na gauč, aby mu naznačil, že si může vlézt k němu.

Jack zaznamená, že se mu něco řeklo, vyšle požadavek do dlouhodobé paměti, mezitím ale kolem proletí moucha, po které se ohlédne......a pak najednou BLIK.."tady někdo říkal, ať udělám hopinky nebo co?? " rozhlédne se a jde si teda udělat hopinky k paničce na gauč.

No vzhledem k tomu, že toho našeho tupounka nade všechno milujeme, tak jsme toto ani nekomentovali a naopak jsme ho pochválili, že hezky poslouchá...ve své podstatě úspěch, že vůbec někam hopinky udělal

Ale zase v některých případech je neskutečně vyčúraný...pes leží na gauči..."Mimi, mazej na místo"...pes se svalí, zavře oči a začne chrápat

8.4.2020 18:40
impact

XXX.XXX.195.92

Jsem nad tím přemýšlela včera a u nás se nejvíc mluví, když se bonzuje.

Zejména, když uklízím na dvoře a v baráku se děje nějaká neplecha. Mercina přiběhne na dvůr, přidupne si, oči navrch hlavy a řekne "hele běž se podívat dovnitř a fofrem". A to bez váhání položím metlu a letím dovnitř. Mamba zase dojde s polosklopeným ocáskem, sedne si mi až k nohám, podívá se a řekne "hele jen abys věděla, až budeš hulákat, tak v tom, co se děje vevnitř já nemám prsty".. A to už taky hned vím, že mám běžet.

Často hrajeme taky hru na "co bys chtěl?". To si Mamba dojde, lehne si na mě a čumí. Já dělám, že vůbec netuším, co chce a ona dělá, že jenom čumí a vlastně vůbec nic nechce. Přitom obě víme, že jen čeká na tuhle otázku. Otázka se teda historicky táhne ještě na nebožtíka dědulku Mafiána, takže i když je čtyři roky po smrti , pořád se ptám na mužskej rod.. No a když se konečně zeptám "co bys chtěl?", tak s ječením vyskočí a letí ke krabici s pamlskama.

10.4.2020 17:31

"Tak dělej, vyfoť si mě, ať můžu pokračovat ve žraní zaječích bobků."

10.4.2020 17:46

10.4.2020 18:52
GAELLE

XXX.XXX.55.67

to je fešák

13.4.2020 20:44

Psice: Si děláš srandu? já mám kachní prso a ty budeš jíst řízek s bramborovým salátem ! ? to je nespravedlivóóst...jdu trucovat.....a jíst budu, leda mi to budeš krmit....a máš to.

13.4.2020 21:20

"Jistěže tuto psí kámošku půjdu přivítat krokem, minule jsem ti přeci jasně předvedl, že toho jsem schopen. Můžeš mě úplně v klidu pustit, umím se chovat."

O setinu vteřiny později pes s bolavou tlapkou uhání žabími skoky k psí kámošce. Že já se nepoučím.... uznávám, že ten případ klidného přivítání psího kámoše krokem a nikoli v režimu "tornádo" proběhl v posledních 11 letech tak maximálně pětkrát a patrně by se našla souvislost s únavou psa nebo příliš horkým počasím.

13.4.2020 22:44

Něco obdobného: "doma mi stačí jen tři nohy...no ale venku potřebuju čtyři."
to když doma fena "pajdá", popřípadě: hele koukej sotva se držím na nohách a venku vytáhne z ničehož nic TU BOLAVOU(skoro zlomenou) NOHU a předvádí klus říjné laně....

14.4.2020 07:49
Atheira

XXX.XXX.209.8

Lara mi každou chvíli zasedne křeslo, kde sedím, když pracuju u počítače. Stačí, abych na chvíli odešla, nejčastěji, když si dělám kafe. A vrátím se k pohledu "To nemyslíš vážně, že můžeš být tak zlá a chtít, abych šla pryč, když jsem tu byla první!"

29.4.2020 08:40

"Stojí někde psáno, že se mají pamlsky dávat po jednom? Ne. Víc asi nemusím říkat.... "

29.4.2020 08:54

"Stojí někde psáno, že se mají pamlsky dávat po jednom? Ne. Víc asi nemusím říkat.... "

Když jsem koupila pytel se sušenými střívky, tak koukám jestli nemají na pytlíku napsáno dávkování, jenže na to prd vidim když nemám brejle a Sárina říká "ukaž??..aha, tak ty se dávaj po pěti.. "....no tak dáváme pět najednou ....jo a samozřejmě se to počítá jako jeden pamlsek

29.4.2020 08:56

Když jsem koupila pytel se sušenými střívky, tak koukám jestli nemají na pytlíku napsáno dávkování, jenže na to prd vidim když nemám brejle a Sárina říká "ukaž??..aha, tak ty se dávaj po pěti.. "....no tak dáváme pět najednou ....jo a samozřejmě se to počítá jako jeden pamlsek

16.11.2020 12:05

"Mně to je jedno, paničko, klidně si jdi doprava. Já a všichni, kdo jsou se mnou na procházce, jdeme doleva."

Aneb jak mi pes čím dál častěji vybírá trasu procházky. Ale on je z toho tak roztomile šťastnej a spokojenej....

16.11.2020 13:38

Protože to není můj pes, tak se mi to moc líbí !

16.11.2020 13:42

Protože to není můj pes, tak se mi to moc líbí !

Hned jak přijdu domů z práce, tak se omluvím Ginušoidě, že jsem jí ráno říkala, že je jak prase, když přišla ze zahrady, kde zahradničila...ona byla ve své podstatě čisťounká

16.11.2020 16:23

Nemám čas, paničko, takže naval pamlsek, tady máš pusinku a já musím jít zase pracovat (čuchat).

Konečně jsi nás zase někam vyvez, byla tady už pěkná nuda.

No sláva, už jste doma, takže rychle kafe, žádný flákání a jdeme.

16.11.2020 17:52

Hned jak přijdu domů z práce, tak se omluvím Ginušoidě, že jsem jí ráno říkala, že je jak prase, když přišla ze zahrady, kde zahradničila...ona byla ve své podstatě čisťounká

....naš motýl...kombinace vody, travy, shnilých jablek a popela....

16.11.2020 18:21
MajkaP

XXX.XXX.84.93

"Paničko, zase jsi nechala otevřený dveře. Jo a tu kliku bys měla občas umejt, je to celý od bláta!"

"Jupíí, pojď se taky koupat v tý louži!"

"Jak jsi mohla poznat, že jsem šla k tomu pejskovi, vždyť jsem se tak kráse plazila!"

No jo, všichni chlupatci mají svoje hlášky.

Kocour zase : " Chudák pes neschopnej, donesl jsem mu myš. A ty za to naval jogurt, vyhládlo mi."

Kůň má svoji oblíbenou, když ho čistím před ježděním : " Víš mami, já jsem zrovna usnul, nik jít můžeme, promiň....ne, fakt spím, neruš."

16.11.2020 18:29

Jo a tu kliku bys měla občas umejt, je to celý od bláta!"

Si někdy říkám, když je deštivo, jestli má smysl tu kliku vůbec mejt. ...vedle dveří pověsím na řetízek rukavici a je to....

A kdo měl ten pitomej nápad koupit bílý vchodový dveře, tak tomu bych s chutí nafackovala. ....cože, to jsem byla já ...

16.11.2020 18:40
lifehappens

XXX.XXX.235.22

Byla tu zmíněna i jiná zvířata, tak přidám i králíka

Pes
"No jo, slyším tě, tak už na mě přestaň mluvit."
"Za to, že jsem odešla z balkónu a už nemůžu pozorovat lidi, chci dobrůtku."
"Ne, ne, ne. Přes tu louži nejdu/musím jít po cestě po delší trávě nepůjdu."
"Jsem roztomilá, dáš mi dobrůtku?"
"Za to že jsem s tebou šla ven, dáš mi dobrůtku?"

Králík
"Pusť mě ven!!!"
"Pohlaď mě."
"Dej mi nové seno, tohle mi už nechutná"
"Dej tu ruku pryč!"
"Uhni, já do toho pokoje prostě chci!" (když jí bráním jít někam, kam nemá přístup, ale jsou otevřené dveře)

16.11.2020 18:43
MajkaP

XXX.XXX.84.93

Jo a tu kliku bys měla občas umejt, je to celý od bláta!"

Si někdy říkám, když je deštivo, jestli má smysl tu kliku vůbec mejt. ...vedle dveří pověsím na řetízek rukavici a je to....

A kdo měl ten pitomej nápad koupit bílý vchodový dveře, tak tomu bych s chutí nafackovala. ....cože, to jsem byla já ...

Cenu to nemá, proto je taky od bláta 🤣 Ale aspoň ladí k parapetům. Tam mi psice zase chodí říkat " Paničko, jsi tam? Zase čumíš do počítače na ty tabulky? Já tady hlídám, heč!" A na verandě a psí boudě se válej ty 🐁🐁🐁... Možná bych měla místo rukavice u dveří nabízet u branky do dvora atombordel 🤣

16.11.2020 19:07

MajkaP napsal(a):
Cenu to nemá, proto je taky od bláta 🤣 Ale aspoň ladí k parapetům. Tam mi psice zase chodí říkat " Paničko, jsi tam? Zase čumíš do počítače na ty tabulky? Já tady hlídám, heč!" A na verandě a psí boudě se válej ty 🐁🐁🐁... Možná bych měla místo rukavice u dveří nabízet u branky do dvora atombordel 🤣

No tak u nás by se hodil...protože co Gina udělala s dvorem, to je do nebe volající a ani nechci vědět, co si o tom myslí sousedi....když se zadaří, tak ke konci týdne vytáhnu vapku....tak snad to alespoň půl hoďky bude vypadat čistě

16.11.2020 19:18
MajkaP

XXX.XXX.84.93

No tak u nás by se hodil...protože co Gina udělala s dvorem, to je do nebe volající a ani nechci vědět, co si o tom myslí sousedi....když se zadaří, tak ke konci týdne vytáhnu vapku....tak snad to alespoň půl hoďky bude vypadat čistě

No protože máme ( hm...měli jsme) dvůr travnatej, tak nás ani vapka nezachrání 🤣😭
Leda se s ní můžeme po psím zásahu omejvat ...
Pejsková je zahradnice, takže přesazuje keře a stromy 🤦🤷

17.11.2020 12:08
fikovnice

XXX.XXX.55.32

....naš motýl...kombinace vody, travy, shnilých jablek a popela....

Evi, to je fakt pro ostudu s ním jít pak domů třeba přes vesnici!

17.11.2020 12:13
fikovnice

XXX.XXX.55.32

Drahanský vestaj bohužel ohluchl , asi ještě ne úplně, ale už neslyší zvonek u dveří. A v podstatě většinu dne se vyvaluje na křesle na zádech, zadní hohy rozcapené, přední ohnuté ve vzduchu - asi víte... V neděli jsem za ním zas zajela, chrněl jak zabitej v této poloze. Tak jsem jej jemně hladila - nic! Až když jsem ruku přiblížila k čenichu, tak začal:"Co, co to? Co to mám za krásný sen? Moje panička z Brna přijela...?" Ještě chvíli v té stejné poloze ležel a spal, ale vrtěl u toho ocasem!

17.11.2020 13:48

Moje psice taky slyší blbě. Taky to poznám, podle toho, že neslyší, když návštěva zatroubí u vrat a chce otevřít.
problém dělá přivolání, když si běží a já chci změnit směr. Stačilo písknout, syknout a teď abych zařvala jak na lesy. Zkoušela jsem píšťalu a nic.
Tak "snad dostane EO". (Tedy to mě napadlo teď jako vtip, ale nakonec by to nemuselo být marný, jestli je něco, co zrovna nedává rány. Používat na normální přivolání - vibraci (?) )

17.11.2020 13:56

Moje psice taky slyší blbě. Taky to poznám, podle toho, že neslyší, když návštěva zatroubí u vrat a chce otevřít.
problém dělá přivolání, když si běží a já chci změnit směr. Stačilo písknout, syknout a teď abych zařvala jak na lesy. Zkoušela jsem píšťalu a nic.
Tak "snad dostane EO". (Tedy to mě napadlo teď jako vtip, ale nakonec by to nemuselo být marný, jestli je něco, co zrovna nedává rány. Používat na normální přivolání - vibraci (?) )

Myslím si, že se to takhle dá úplně běžně použít. EO umí myslím obvykle i vibrace, takže pokud se pes naučí, co má při zavibrování udělat, mohlo by to fungovat.

17.11.2020 13:59

U nás měla paní hluchého psa a ten nosil EO a právě nastavený na vibrace...buď se po vibraci vracel k ní a nebo se na ní alespoň podíval a povel dostal posunkem.

17.11.2020 14:11

U nás měla paní hluchého psa a ten nosil EO a právě nastavený na vibrace...buď se po vibraci vracel k ní a nebo se na ní alespoň podíval a povel dostal posunkem.

Taky by mě stačilo, kdyby se na mě podívala, když uvidí, že jsem odbočila, nebo se otočila, tak se "zařadí". Ale takhle musím opravdu zařvat, nebo ji nenechat se vzdálit.

17.11.2020 14:22
lupus4

XXX.XXX.205.61

existují i čistě jen vibrační obojky

otázka naučení doma na cca 3 min ?

Vibrace - pohled na vás - odměna

venku spojíme s gestem na přivolání
no a když chce odměnu - tak si pro ni dojde

17.11.2020 14:28

fikovnice napsal(a):
Evi, to je fakt pro ostudu s ním jít pak domů třeba přes vesnici!

....bylo nas tam s nim tehdy vic, tak jsme se hadali kdo s nim pojede na kole domů....nakonec jsem ho vyfasovala ja a musela jsem jet jako posledni.....ono kdyby na ceste byla jediná louže, tak do ni půjde....tuto neděli procházka okolo vody, ja v nervech páč jsem ho stále musela rvat z vody, nakonec jsme ho vedli domu dilem mokreho a dilem od bahna, protože vedle cesty byly traktorem vyjezděné koleje plne bahna....

17.11.2020 14:33
Terven

XXX.XXX.110.191

lupus4 napsal(a):
existují i čistě jen vibrační obojky

otázka naučení doma na cca 3 min ?

Vibrace - pohled na vás - odměna

venku spojíme s gestem na přivolání
no a když chce odměnu - tak si pro ni dojde

Zrovna dneska jsem přemejšlela, jestli existujou jenom vibrační nebo zvukový, protože při mý šikovnosti bych určitě dávala rány omylem Líbilo by se mi, že bych nemusela řvát, když jsou daleko.

17.11.2020 14:54
fikovnice

XXX.XXX.55.24

....bylo nas tam s nim tehdy vic, tak jsme se hadali kdo s nim pojede na kole domů....nakonec jsem ho vyfasovala ja a musela jsem jet jako posledni.....ono kdyby na ceste byla jediná louže, tak do ni půjde....tuto neděli procházka okolo vody, ja v nervech páč jsem ho stále musela rvat z vody, nakonec jsme ho vedli domu dilem mokreho a dilem od bahna, protože vedle cesty byly traktorem vyjezděné koleje plne bahna....

To jsem nevěděla, že motýli tak milují vodu...???
Anebo to jen ten Tvůj exemplář?

17.11.2020 15:23

fikovnice napsal(a):

...ja nevím, ale z toho našeho ja obcas kvetu....okoli se vzdy velmi dobře bavi....

17.11.2020 15:27

fikovnice napsal(a):

..občas dokáže být i za velmi, velmi ňuňaciho pejsáčka....

17.11.2020 15:33

..občas dokáže být i za velmi, velmi ňuňaciho pejsáčka....

Ten pes je bílý ?

17.11.2020 15:38

Ten pes je bílý ?

...čas od času ano......

17.11.2020 15:39
MajkaP

XXX.XXX.84.93

Terven napsal(a):
Zrovna dneska jsem přemejšlela, jestli existujou jenom vibrační nebo zvukový, protože při mý šikovnosti bych určitě dávala rány omylem Líbilo by se mi, že bych nemusela řvát, když jsou daleko.

Většina EO umí i vibrace ( i v různých intenzitách) a zvuk. Navíc se na většinu přidělávají různě dlouhé elektrody ( kuli různé délce srsti psa) a pokud je tam nedáte, tak obojek ani ránu dát nemůže, takže je to bezpečné a pro hluchého psa doporučuji. I bez elektrod by měly vibrace být znatelné ( záleží na typu obojku, případně se elektrody daly polepit páskou a ta nevoďí) a pokud pes slyší aspoň trochu, tak to písknutí u ucha je mnohem lepší, než na něj řvát po lese.

17.11.2020 15:54

...čas od času ano......

..a též dokáže být občas i znaven......

17.11.2020 17:29

Terven napsal(a):

Mám EO, který má všechny tři možnosti...zvukový signál, vibrace a el. impulsy. Pokud se tam nedají ty elektrody nebo se dají ty krátké a obojek se moc neutáhne, tak ty impulsy pes ani nemůže cítit, jak píše Majka. Já nejvíc používám zvukový signál, aby mně psi nehrabali myši, je jich tady hrozně moc. Ale už jsem ho dlouho nevytáhla, je pořád bahno a nechce se mně to pořád čistit.

10.6.2021 13:36

Vytahuju téma vtipných hlášek, byla po něm vedle poptávka :)
Vybavuje se mi například taková klasika. kdy se pes loudá bytem směrem na místečko a trvá mu to asi tak sto let, protože u toho pochopitelně hluboce přemýšlí. Načež je páníčkem neprozřetelně osloven, aby si jako pospíšil (protože dělat celou tu dobu ochranku kafíčku na konferenčním stolku ne každýho baví).

"Jé páníčku, ahoj, co že to říkáš? Že mi chceš dát něco dobrýho? No tak to bych se nechal přemluvit. Třeba piškot? Oříšek? Sýr? Kuchyň je támhletím směrem. Můžu ti třeba podat pac, jestli ti to pomůže, na. Nebo mám radši zaštěkat na povel bez povelu?"

+ mohutné vrtění ocasem a půlkou psa, takže vrazí do konferenčního stolku, a pokud někdo nedává pozor, má po kafíčku

10.6.2021 13:44
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

"No ale von to nechtěl!" byla reakce flekatý na moje silně zařvaný "TÁLYJE!" poté co sundala nebohýho kocoura s kastrůlkem, kde měl skeletík. A vedle stál ten zrzavej pupik a sděloval "Sem jí to řikal, že to nemá dělat. Já stojim celou dobu tady na značce, já sem hodnej!"

10.6.2021 13:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

+ mohutné vrtění ocasem a půlkou psa, takže vrazí do konferenčního stolku, a pokud někdo nedává pozor, má po kafíčku

Jojo, nevýhoda ocasu přímo v úrovni stolku . Jo a mimochodem náš pes ocasem nevrtí, on jím točí, teda hlavně když má fakt velkou radost. Vždycky z toho známí mají srandu, on nevrtí ze strany na stranu, ale on tím ocasem dělá kolečka . A u toho taky samozřejmě vrtí půlkou psa. To dělá hlavně když přijdeme domů, nebo když přijede návštěva. Jinak klasicky chodí po baráku a vrtí jen ze strany na stranu - a i u toho se mu občas povede smetnout třeba telefon nebo ovladač ze stolku.

10.6.2021 13:59

marcelaamax napsal(a):

Jojo, nevýhoda ocasu přímo v úrovni stolku . Jo a mimochodem náš pes ocasem nevrtí, on jím točí, teda hlavně když má fakt velkou radost. Vždycky z toho známí mají srandu, on nevrtí ze strany na stranu, ale on tím ocasem dělá kolečka . A u toho taky samozřejmě vrtí půlkou psa. To dělá hlavně když přijdeme domů, nebo když přijede návštěva. Jinak klasicky chodí po baráku a vrtí jen ze strany na stranu - a i u toho se mu občas povede smetnout třeba telefon nebo ovladač ze stolku.

si stěžujte na sílu a dosah chvostíku... co mám říkat já... Jednou Night ocasem "přeseknul" nožku sklenice s vínem, jeho předchůdkyně sestřelila cukřenku - ta se nerozbila (koberec byl vysoký), ale cukr byl všude...

10.6.2021 14:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

si stěžujte na sílu a dosah chvostíku... co mám říkat já... Jednou Night ocasem "přeseknul" nožku sklenice s vínem, jeho předchůdkyně sestřelila cukřenku - ta se nerozbila (koberec byl vysoký), ale cukr byl všude...

jo to věřím . Shozené skleničky máme taky za sebou, ale přeseklé teda ne . A nebo taky "latté" po celém stole, gauči a stěně, když se psovi nějak podařilo vzít ocasem ze skleničky "jen" pěnu, bez toho aniž by se sklenička hnula, a pak výraz typu: "sakra kdo to udělal?" . Ono se to nezdá, ale ten švih má fakt pořádnej, kolikrát od toho mám i modřiny .

10.6.2021 14:34

marcelaamax napsal(a):
jo to věřím . Shozené skleničky máme taky za sebou, ale přeseklé teda ne . A nebo taky "latté" po celém stole, gauči a stěně, když se psovi nějak podařilo vzít ocasem ze skleničky "jen" pěnu, bez toho aniž by se sklenička hnula, a pak výraz typu: "sakra kdo to udělal?" . Ono se to nezdá, ale ten švih má fakt pořádnej, kolikrát od toho mám i modřiny .

Night má kohoutek vysoko nad deskou jídelního stolu, o nízkém stolku v obýváku se nemá cenu ani bavit Jeho rozsah ocasních kreací je obří. Největší problém je nadšené vítání dítek - jsem ráda, že i vnučka (třeťák) už je nerozbitná. Přeci jen je mnohokrát ocasem sestřelil - a nikdo se na něj nemohl zlobit, protože čumákem i tlapama byl k nim nesmírně opatrný... Velmi brzy dítka věděla, že nebezpečí číhá zezadu - ale při nadšeném vítání všech se všema to občas nevyšlo...

10.6.2021 14:45

labradořice: "Má miska zeje prázdnotou... Tady je, prázdná a opuštěná. Dáš do ní něco? Tady, sem. Ty. Sem. Dáš?"

10.6.2021 18:30
conie

XXX.XXX.206.202

Rozdávám pamlsky (rituál před odchodem do práce) - povel SEDNI: německé pinčové (2 a 10 let) se rozhlíží kolem sebe "To jako já???", pak pár kroků stranou, k paničce, natáhnout krk a otevřít tlamu "Tak už dej!". Zlý pohled (můj), obě sednou - tak jaksi napůl, připravené startovat s poznámkou "Ty to stejně nemyslíš vážně, viď?". Na moje hlasité "SSSS", konečně sedí, čekají a dostanou pamlsek. Německá ovčanda 4,5 měsíce - sedne s nadšeným výrazem: "Sedím, co ještě mám udělat, abys měla radost, co si ještě přeješ?" Výtlem od ucha k uchu a pamlsek do papuly.

10.6.2021 20:11
TyVed

XXX.XXX.46.126

Naše nejlepší hláška při návštěvách uvnitř by asi byla: A proč my nesmíme na stůl, když kočuchy si tam vyskočit smějí? Já chci taky na stůl.

A já na to: Lumpíčku neskákej na ten stůl, odjede s tebou nebo se převrhne. Pes: Ale já bych se na ten stůl chtěl postavit a pinkat si s lustrem ...

11.6.2021 10:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Včera byli psi venku na zahradě, najednou se zatáhlo, začal se zvedat vítr a hřmít. V tu chvíli už pes seděl u síťky u dveří s výrazem "no snad si nemyslíš, že v tomhle jako budu venku". Odpovídám "vydrž, hned tě pustím"... V tom přebíhá k druhým vchodovým dveřím: "co si říkala, že mám jít tudy?", to už začíná pršet. Když se opět nic neděje tak vyskočí na parapet a štěkne si :"tak co je, to nevidíš jaká se sem žene pohroma, a že tady můžu umřít?"... No dobrý, psa pouštím domů, to už docela leje a fakt hodně hřmí a blejská se, a říkám si, kde je sakra fena, protože ta nesnáší déšť úplně stejně. Tak vyjdu fen a fena si v naprostém klídku leží na terase v křesle a mrkne na mě stylem: "co chceš? já nikam nejdu" . To jsem vůbec nepobírala, protože jindy spadne jedna kapka a fena se žene dovnitř, a teď lilo jako blázen, rány jako z děla, a ona si tam leží jako naprostý suverén .

11.6.2021 10:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Včera byli psi venku na zahradě, najednou se zatáhlo, začal se zvedat vítr a hřmít. V tu chvíli už pes seděl u síťky u dveří s výrazem "no snad si nemyslíš, že v tomhle jako budu venku". Odpovídám "vydrž, hned tě pustím"... V tom přebíhá k druhým vchodovým dveřím: "co si říkala, že mám jít tudy?", to už začíná pršet. Když se opět nic neděje tak vyskočí na parapet a štěkne si :"tak co je, to nevidíš jaká se sem žene pohroma, a že tady můžu umřít?"... No dobrý, psa pouštím domů, to už docela leje a fakt hodně hřmí a blejská se, a říkám si, kde je sakra fena, protože ta nesnáší déšť úplně stejně. Tak vyjdu fen a fena si v naprostém klídku leží na terase v křesle a mrkne na mě stylem: "co chceš? já nikam nejdu" . To jsem vůbec nepobírala, protože jindy spadne jedna kapka a fena se žene dovnitř, a teď lilo jako blázen, rány jako z děla, a ona si tam leží jako naprostý suverén .

Pouštění... Už jsem úplně zapomněla, že tohle se taky dělá. Lara si v síťce vyrobila psí dvířka. A udělala to zcela záměrně. Viděla jsem ji, jak do toho šťouchá hlavou a byla naštvaná, že je to průhledné, ale ne průchozí. Než jsem stihla něco říct, popošla si dál a rozeběhla se.

11.6.2021 10:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Atheira napsal(a):
Pouštění... Už jsem úplně zapomněla, že tohle se taky dělá. Lara si v síťce vyrobila psí dvířka. A udělala to zcela záměrně. Viděla jsem ji, jak do toho šťouchá hlavou a byla naštvaná, že je to průhledné, ale ne průchozí. Než jsem stihla něco říct, popošla si dál a rozeběhla se.

, no kdyby si v tomhle udělali dvířka, tak je zabiju, nebylo to zrovna levné . Ale pro mě je pouštění taky novinka, tu síťku napevno máme až letos. Předtím jsme vždycky měli dveře dokořán, maximálně takovej provázkovej závěs. Pak jsme zkoušeli síťku jakoby na dvě části s magnetem, kterou psi normálně prošli, jenže ta zas vůbec nedržela na dveřích a pořád to padalo dolů, bylo to takový "fórový" . No a jelikož mě hrozně žerou komáři, fakt po mě jdou, tak jsem od nich chtěla mít pokoj aspoň doma a nechali jsme udělat pořádnou síť s rámem, která je přivrtaná ke dveřím. Zevnitř se psy dostanou, to si otevřou, ale pak jsou tam magnety a síť se sama zavře a zvenčí dovnitř už se nedostanou . Ale už jsem doma říkala, že bych tam psovi dala nějaký zlepšovák, provázek na madlo nebo tak něco, a že by se mohl naučit otvírat .

11.6.2021 10:55
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
, no kdyby si v tomhle udělali dvířka, tak je zabiju, nebylo to zrovna levné . Ale pro mě je pouštění taky novinka, tu síťku napevno máme až letos. Předtím jsme vždycky měli dveře dokořán, maximálně takovej provázkovej závěs. Pak jsme zkoušeli síťku jakoby na dvě části s magnetem, kterou psi normálně prošli, jenže ta zas vůbec nedržela na dveřích a pořád to padalo dolů, bylo to takový "fórový" . No a jelikož mě hrozně žerou komáři, fakt po mě jdou, tak jsem od nich chtěla mít pokoj aspoň doma a nechali jsme udělat pořádnou síť s rámem, která je přivrtaná ke dveřím. Zevnitř se psy dostanou, to si otevřou, ale pak jsou tam magnety a síť se sama zavře a zvenčí dovnitř už se nedostanou . Ale už jsem doma říkala, že bych tam psovi dala nějaký zlepšovák, provázek na madlo nebo tak něco, a že by se mohl naučit otvírat .

Já zas nesnáším mouchy. Vždycky vletí dovnitř a pak tu bzučí jak kdyby ječely "pusťte mě ven!!" a naráží do všeho a přes všechny snahy dostat je ven, se mi to nedaří a vždycky mě to hrozně vytáčí.
Síť mám normálně v rámu na samostatných pantech, takové druhé dveře... Dělal to známý zadarmo, tak mě to finančně nijak nebolí, ale ono je to nakonec asi jedno. Mám vlastně o práci míň a na první pohled to není tak moc vidět, že to v jednom dolním rohu je vytržené z toho rámu.

11.6.2021 11:13

Já mám síť takovou tu úplně obyč na magnety do dveří a je to super! Stálo to snad stovku, na dveřích to je připevněno pomocí samolepících suchých zipů a funguje to parádně. Mopsle se hned naučily procházet sem a tam, takže paráda. (no tý retardovaný to trvalo trochu dýl, to uznávám)

11.6.2021 11:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já mám síť takovou tu úplně obyč na magnety do dveří a je to super! Stálo to snad stovku, na dveřích to je připevněno pomocí samolepících suchých zipů a funguje to parádně. Mopsle se hned naučily procházet sem a tam, takže paráda. (no tý retardovaný to trvalo trochu dýl, to uznávám)

Jo, tak přesně tuhle jsme měli a věčně se válela na zemi . Nedrželo to, pořád to padalo a vrtat kvůli tomu do dveří se nám moc nechtělo, lepit něčím, co pak nepůjde dolů, taky ne. Ale když to vyhovuje, tak proč ne

My teď máme tuhle, a s tou jsme spokojení. Akorát chvilku nám trvalo, než jsme upravili sílu magnetů , když jsme jich tam měli víc, tak to šlo ztěžka otvírat a hrozně rychle se zavíralo.

11.6.2021 11:23

Zajímavé, nám to drží fest. Jako za ty prachy fakt pecka.

11.6.2021 12:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zajímavé, nám to drží fest. Jako za ty prachy fakt pecka.

No nám držela ta část suchých zipů na dveřích, ale ta síť na zipech ne, ta pořád padala dolů. Třeba to nebyla úplně přesně ta samá, ale podle obrázku dost podobná. Jako takhle, ono by to určitě nějak vymyslet šlo, přilepit to napevno nějakým pořádným lepidlem nebo tak, ale když to poněkolikáté za den spadlo, několik dní po sobě, tak to chlap vyhodil do popelnice s tím, že je to šmejd, a že koupíme něco pořádného

11.6.2021 13:31

psina vyleze před panelák, plácne sebou do stinného kousku trávy, okamžitě zavře oči a : dneska už jsem venku byla, dík, tady je to příjemné, dobrou.

11.6.2021 15:33
fikovnice

XXX.XXX.135.225

"Tam mě nedrbej! No, tam už vůbec, ses zbláznila, ne?" A fakt pohled jako že jsem úplněj magor. Tak škrabkám jinde - pod krkem - a:"No, konečně sis vzpomněla, kde to mám rád, nějak už, holka, zapomínáš!"

11.6.2021 15:35
fikovnice

XXX.XXX.135.225

"A tohle teda jíst nebudu! Ne, fakt ne! Panebože, říkám Ti to snad jasně, že takovej blaf si sežer sama! Nebo snad chceš, abych se zase poblil na ten Tvůj milovaný kobereček?!"

11.6.2021 23:16

fikovnice napsal(a):
"A tohle teda jíst nebudu! Ne, fakt ne! Panebože, říkám Ti to snad jasně, že takovej blaf si sežer sama! Nebo snad chceš, abych se zase poblil na ten Tvůj milovaný kobereček?!"

psina neblije ale občas si vzpomene, že TODLE TEDA, UŽ ZASE, JÍST NEBUDU (TŘETÍ DEN KUŘE) , má to v misce do druhého dne, někdy jí to dám do chladu za okno a někdy povolám dceru aby jí to teda milostivě nakrmila a ta bestie to žere z vidličky...a pokukuje po mě, že teda takhle by to šlo, ale je to naposled...raději odcházím pryč.

12.6.2021 00:43
fikovnice

XXX.XXX.133.166

Pravidelná situace v noci na chalupě, když jsem přes celý neosvětlený dvůr chodila na druhý konec pro dříví:"Jasně, že jsem Ti slíbil a přísahal věrnost a ochranu, a nikdo si na Tebe nesmí nic dovolit! Ale tady v té tmě to uděláme jinak. Víš, já Ti raději budu krýt záda. Ty běž první a já jdu hned za Tebou! A nebo ne, já půjdu pro jistotu úplně mezi Tvýma nohama!"
A můj pes se fakt bál tmy, a fakt mi chodil v té tmě mezi nohama, vzadu, že jsem se o něj kolikrát měla přizabít!

12.6.2021 17:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

psina neblije ale občas si vzpomene, že TODLE TEDA, UŽ ZASE, JÍST NEBUDU (TŘETÍ DEN KUŘE) , má to v misce do druhého dne, někdy jí to dám do chladu za okno a někdy povolám dceru aby jí to teda milostivě nakrmila a ta bestie to žere z vidličky...a pokukuje po mě, že teda takhle by to šlo, ale je to naposled...raději odcházím pryč.

Teď zrovna máme stejné období. Hovězí? Už zase? Ne, kuře prosím... Počkej, ale to je syrový kuře. Uvař mi stehýnka!

12.6.2021 20:50

Ale aby nevznikl dojem, že psině podstrojuju, když nežere nehroutím se, už není mimino, postavu má víc než akorát, tak to prostě v misce má a může akorát koukat - klidně se podělím i od stolu, ale v případě nedožrané misky má smůlu. Jistě že to někdy zkusí, koukne do misky a jde za mnou do obýváku ke stolu a žebrá..no to se ale spletla , holčička. pak potupně jde a opatrně začne vyjídat misku a ve finále už jí zase honí po kuchyni, potřebovala bych nějaký typ na nepohyblivou misku...
Dneska byla půlka králičího předku a kočičí konzerva z Lidlu, zejtra to samé.

12.6.2021 21:06

Teď to není vtipná hláška feňulí, ale trefná poznámka mého manžela.
Zvedla jsem se z gauče, přelezla jsem Ginu, co se placatila na zemi hned vedle a říkám jí "dám klukovi véču a hned ti připravím papáníčko", pak jsem překročila Jessinu, co ležela natažená mezi dveřma, pohladím jí a říkám "za chvilku budeš papat"
Postavila jsem hrnec na plotnu, otočím se zpět do obýváku a čubiny nikde.
Tak říkám "kam ty holky zmizely?? "
A manžel..."no slyšely, že budou muset jíst, tak radši zdrhly "

14.6.2021 09:29
fikovnice

XXX.XXX.55.148

Zvedla jsem se z gauče, přelezla jsem Ginu, co se placatila na zemi hned vedle a říkám jí "dám klukovi véču a hned ti připravím papáníčko", pak jsem překročila Jessinu, co ležela natažená mezi dveřma, pohladím jí a říkám "za chvilku budeš papat"

Jo jo, Floček byl také nežravka...

14.6.2021 09:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A u nás přesně naopak . Slovo "papání" u nás funguje tak trochu jako nouzový povel. Psi můžou být kdekoli a dělat cokoli, ale jakmile se vysloví tohle, tak oba okamžitě letí. Chlap toho občas využívá, aby mě zvedl ze židle , když třeba sedíme na terase a už se blíží čas večeře, psi si hrají, nebo odpočívají, nebo někde čuchají a mě se nechce zvednout a jít jim připravit to žrádlo, tak zavelí "papání", psi přiběhnou a nedají mi pokoj, dokud se nezvednu a nejdu to žrádlo připravit. Pes jen hypnotizuje a přešlapuje, ale fena začne ňafat ve stylu "tak sakra dělej" a lítá od dveří ke mě a prostě mě donutí jít .

14.6.2021 10:08

No, sousední téma s gelorenem mi připomnělo, jak náš pes jeden čas bral geloren. Mají to docela dobře ochucený, takže to asi v polovině případů žral dobrovolně sám od sebe. Ale někdy ne, "fuj, něčeho takovýho se nedotknu ani omylem".

Naštěstí stačilo udělat menší divadlo - nechat psa provést nějaký ten cvik a za odměnu dát fuj-geloren. Pak to náhle byl ňam-geloren.
Druhá možnost bylo divadýlko ve smyslu já-ti-to-nedám-heč, ukázat mu to a zase schovat, předstírat, že mu to nechci dát. To taky většinou do pár vteřin zafungovalo. Vlastně to byl docela jednoduchý pes

14.6.2021 10:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A zkoušeli jste dělat jakože něco žvýkáte, mooooc dobrého, pak to něco (nic) vzít mezi dva prsty a nabídnout psovi? . Fena mi na to neskočila, teda takhle, myslela, že něco mám, chtěla si to vzít, ale prokoukla, že tam nic není. A pes? Ten opatrně to "nic" vzal a normálně si to vychutnával, kousal, polknul a dožadoval se dalšího. Ani po několika pokusech to neprokouknul .

14.6.2021 10:22

marcelaamax napsal(a):
A zkoušeli jste dělat jakože něco žvýkáte, mooooc dobrého, pak to něco (nic) vzít mezi dva prsty a nabídnout psovi? . Fena mi na to neskočila, teda takhle, myslela, že něco mám, chtěla si to vzít, ale prokoukla, že tam nic není. A pes? Ten opatrně to "nic" vzal a normálně si to vychutnával, kousal, polknul a dožadoval se dalšího. Ani po několika pokusech to neprokouknul .

Achjo
Tak to by u nás asi neprošlo, to by si i zaťukal na čelo...

14.6.2021 10:38

marcelaamax napsal(a):

hele, teď to čtu synovi,jakože to je vtipný, že jsem myslela, že tohle prokoukne každej pes a on říká, že takových videí lítá po internetu hafec, ale pár jich ukazoval, ale ti psi si to jen vezmou, nežvejkaj a nepolykaj.

Vyzkoušet to bohužel na svých čubách nemůžu, protože jim je úplně jedno, že něco jím....to jedině, že bych je s tím neviditelným pamlskem honila a nacpala jim to do tlamy....a jak znám Ginu, tak by to stejně vyplivla.

14.6.2021 11:15
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ale aby nevznikl dojem, že psině podstrojuju, když nežere nehroutím se, už není mimino, postavu má víc než akorát, tak to prostě v misce má a může akorát koukat - klidně se podělím i od stolu, ale v případě nedožrané misky má smůlu. Jistě že to někdy zkusí, koukne do misky a jde za mnou do obýváku ke stolu a žebrá..no to se ale spletla , holčička. pak potupně jde a opatrně začne vyjídat misku a ve finále už jí zase honí po kuchyni, potřebovala bych nějaký typ na nepohyblivou misku...
Dneska byla půlka králičího předku a kočičí konzerva z Lidlu, zejtra to samé.

Feně nepodstrojuju. Má potíže s análníma žlázama a tyhle nesmysly s jídlem dělá pokaždý, když se to ozve znovu. Nedotknutou misku nenechám s mávnutím ruky být proto, že potřebuju, aby žrala, protože se jinak dostanem do kolotoče, kdy je to horší a horší a v podstatě bez konce s prodlužujícím se časem, kdy do huby nevezme skoro nic. Takže když v tomhle období náhodou přijde žebrat - cokoli - klidně bych po ní tu nedotknutou misku sežrala za ní a dám ji, po čem zrovna slintá, protože je to známka toho, že bude stačit jednou dvakrát vymačkat a máme zas na dlouhou dobu klid.

14.6.2021 11:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):

Teď to máme shodou okoloností zrovinka v procesu tohle učení, aby si otvírali při návratu - ven jim to šlo taky hned. Oba už pochopili, ale zatím nejsou sto se do toho pustit, jako do samostatný akce. Čekají na povel. Nicméně už jsem z druhý strany sítě, hodlám ustupovat dál do domu Mám na tom úchytu přidělaný široký pásek a na něm uzel. Jen mám trošku obavy o ten rám. On je letitý - měli ho tady původní majitelé už roky, takže snad tohle naše cvičení přežije. Jen asi bacha - naše fena třeba ráda používá na všechno nejdřív nohy, tak aby vám některej pesan tu novou krásu rovnou neponiči.

14.6.2021 11:17
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):

Neneee! Joudík malej! Von to hraje poctivě dál

14.6.2021 11:17
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):

Kamarádka má psa a fenu. Chesapeake a vořešice vzhledu karlovarského knedlíku. Pes se na tyhle věci nechá nachytat taky hned a věří jim i potom, co se mu vysmějete... Fena nikdy.

14.6.2021 11:19
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak tohle čtu až teď a pokračování bylo: když jsem je pak šla hledat, byli schovaní v boudě...kam se chodili fakt tak maximálně schovávat

14.6.2021 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To s neviditelnýma pamlskama, jde fakt asi dělat jen s pažravýma psama. Worka se málokdy vůbec namáhá se otočit a pamlsek si vzít.

Anais

15.6.2021 14:20
Anais

XXX.XXX.127.13

Jdeme s naším bulíkem ven: Jsem děsně natěšenej, super, budu běhat. Hmm, dneska je ale horko, zalomim to za vchodovýma dveřma do trávy a nikam nejdu. Proč se na mě panička tak dívá. Si taky lehni, ne! Jéžiš, to je vopruz, už zase tahá za vodítko a říká mi, pojď ty moje zlatíčko. Tobě je horko, viď. No je, proto tady ležím ve stínu a nikam se nehrnu. Po 20 minutách, fajn, už jsem voválenej, jdem domů. Jo a pak se nechám ještě po dlažbě dovézt až k bytu.

15.6.2021 14:56

Nedávno jsem v obchodě koupila kuřecí čtvrtky.Část jsem nám upekla k obědu a 2 nechala psovi k večeři.Večer mu podávám čtvrtku,pes si ji vezme a jde s ní na dvůr.Položí ji pod lípu,očichá a kouká na mě.Říkám,tak si to sežer.Znovu k ní čichne a opět kouká na mě.Tak my to žerem k obědu a ty to nechceš?Pes vezme čtvrtku,přinese ji a položí mně ji k nohám s pohledem:tak si to sežer sama a přines to pečený,to snad bude lepší.Nakonec jsem je musela ovařit aby to vůbec sežral.Už vím,od které firmy kuřecí nekupovat.Ani pes to nechce.

15.6.2021 20:04
conie

XXX.XXX.206.202

marcelaamax napsal(a):
A u nás přesně naopak . Slovo "papání" u nás funguje tak trochu jako nouzový povel. Psi můžou být kdekoli a dělat cokoli, ale jakmile se vysloví tohle, tak oba okamžitě letí. Chlap toho občas využívá, aby mě zvedl ze židle , když třeba sedíme na terase a už se blíží čas večeře, psi si hrají, nebo odpočívají, nebo někde čuchají a mě se nechce zvednout a jít jim připravit to žrádlo, tak zavelí "papání", psi přiběhnou a nedají mi pokoj, dokud se nezvednu a nejdu to žrádlo připravit. Pes jen hypnotizuje a přešlapuje, ale fena začne ňafat ve stylu "tak sakra dělej" a lítá od dveří ke mě a prostě mě donutí jít .

U nás funguje naprosto 100%: Čičičiči, kočenky, pojďte papat, véča! V tu chvíli mám pod nohama všechny psy, i když do té chvíle byli někde zalezlí po zahradě,

15.6.2021 21:07

Anais napsal(a):
Jdeme s naším bulíkem ven: Jsem děsně natěšenej, super, budu běhat. Hmm, dneska je ale horko, zalomim to za vchodovýma dveřma do trávy a nikam nejdu. Proč se na mě panička tak dívá. Si taky lehni, ne! Jéžiš, to je vopruz, už zase tahá za vodítko a říká mi, pojď ty moje zlatíčko. Tobě je horko, viď. No je, proto tady ležím ve stínu a nikam se nehrnu. Po 20 minutách, fajn, už jsem voválenej, jdem domů. Jo a pak se nechám ještě po dlažbě dovézt až k bytu.

Naše buli má sbírku válecích fotek, jak teplota překročí 20°C, dělá mi je manžel, když já jsem v práci a on venčí, abych mu věřila, že nikam "nechtěla" , já mu odpovídám že to s ní neumí....že to na něj zkouší, co jí dovolí, no ve finále jsou oba spokojeni, manžel že nemusí s psinou daleko a psina, že jí nikdo nikam netahá. Ona když prostě nechce, tak je schopná se 3 km (obejít sídliště) ploužit krokem, šourat nohy a stále se zastavovat a očuchávat pesemesky. Procházka na třičtvrtě hodiny.

Anais

16.6.2021 10:26
Anais

XXX.XXX.127.13

Je fakt, že než jsem si na tohle buli chování zvykla, chvilku to trvalo. Bulíci jsou prostě tak trochu jiní psi. Posílám fotku naší sochy Pracuju u PC a za mnou se cosi děje ... otočím se a tam toto:

16.6.2021 10:40

Anais napsal(a):
Je fakt, že než jsem si na tohle buli chování zvykla, chvilku to trvalo. Bulíci jsou prostě tak trochu jiní psi. Posílám fotku naší sochy Pracuju u PC a za mnou se cosi děje ... otočím se a tam toto:

a je sádrovej nebo porcelánovej ??

16.6.2021 11:10

Modelová situace z domácnosti:
Já: "Fidoušku, ke mně, pojď honem ke mně."
Pes: "Jako do koupelny???? No to snad ne, z toho nekouká nic dobrého…"
Já: "Pojď honem ke mně, mám tady mlsku...."
Pes: "No tak teda jo, já se dojdu podívat, ale nezdržím se!
No tak jsem se zdržel, abych sežral toho mlsíka, ale do vany nejdu!
Dobře ty bábo, dala jsi mě do vany, ale opovaž se mě namáčet a toho dalšího mlsíka si vezmu!
Jako to fakt myslíš vážně, že mě máčíš?!
Jo tak ty mě dokonce mydlíš, no tak to nepomůže, ani celá sušená kachna, natož nějaký trapný proužek, ale vezmu si ho!
Odcházím, tu hlavu mi šampónovat nebudeš!
Ty jedna mrňavá…! Teď vypadám jako vodní krysa!"

Po spláchnutí, osušení ručníkem a vytažení z vany následuje velké frkání, otřepávání a lítání po bytě, načež:
"co je???Jsi nějaká zdrchaná paničko, však to byla pohoda, ne? A ten zbytek pamlsků je kde?"

Anais

16.6.2021 11:37
Anais

XXX.XXX.127.13

a je sádrovej nebo porcelánovej ??

... samozřejmě porcelánovej ... je to kvalitka už 2,5 roku

Přidejte reakci

Přidat smajlík