Westík

Prodám West highland white teriéra - Prodám štěňata s PP. Jen do dobrých ru...
Dohodou
Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda je normální, že westík líná. Máme doma 11 týdenní štěňátko a strašně pouští chlupy. Ale ne nějak extra dlouhé. Tak možná centimetr a půl. Nasadila jsem lososový olej.
Štěně je sice bez PP, ale rodiče s PP. Mám to od kamarádky. Štěňata nebyla plánovaná a do doby, než se narodili nestihla vyřídit chovku. Takže prodávala bez PP.
Naše starší fenka chlupy pouští taky, ale připadá mi, že trochu míň. Už si nepamatuju, jaké to měla když byla štěně. Může to souviset i s výměnou zimní srsti?
Jinak štěndo má kožíšek krásný. Srst má úplně úžasnou. Pořádně tvrdé chloupky Jen mě to líbání celkem děsí. Mohla by se i ta srst jakoby lámat? Když potahnu za ní, tak chloupky mám v ruce. Opět krátké. Bohužel ani nevím jak trimovani funguje. Nebo vlastně... Kterých chloupků se zbavuje. Jestli těch dlouhých nebo krátkých. Starší má totiž tu "vatovitou" srst, takže stříháme. Ona to vlastně v podstatě zavinila kadeřnice. Poprvé trimovala a podruhé začala holit a stříhat. Čímž se jí kvalita šíleně zhoršila
Budu ráda za každé rady. A prosím... Pokud máte nějaké hloupé rady, tak raději nepište nic. Minule se tady taky pár takových sešlo. Díky moc
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nevím nevím, jestli vám někdo jen tak na dálku dokáže říct, jestli je právě to, co se děje vašemu pejskovi, normální nebo ne.
Ta historka o tom, proč nemá PP, je velice roztomilá.
napsal(a):
Nevím nevím, jestli vám někdo jen tak na dálku dokáže říct, jestli je právě to, co se děje vašemu pejskovi, normální nebo ne.
Přesně tady tohle jsem myslela, že se najde zase nějaká černá ovce Váš názor mám někde. Vím, co je pravda a co ne
napsal(a):
A nemusím se absolutně vůbec zpovídat, proč si chovku nezařídila. Vás se to absolutně vůbec netýká.
Náhodou, je to obohacení, takovou historku o bezPP chovu jsem ještě neslyšela
ScarlettCrimson
napsal(a):
Však dobrý. Všechno je jednou poprvé
...do doby, než se narodili nestihla vyřídit chovku. Takže prodávala bez PP.
Vypustila jste absolutní nesmysl a "kamarádka" z vás dělá troubu. Tak se nedivte, že tady ostatní takhle reagují.
napsal(a):
...do doby, než se narodili nestihla vyřídit chovku. Takže prodávala bez PP.
Vypustila jste absolutní nesmysl a "kamarádka" z vás dělá troubu. Tak se nedivte, že tady ostatní takhle reagují.
Možná v tom byly peníze. Není to nejlevněji záležitost. Navíc na to, aby se chovka dostala musí být určité nároky. Nechodí s pejsky ani na výstavy. nejsem úplný idiot, něco málo o tom vím
ScarlettCrimson
napsal(a):
Možná v tom byly peníze. Není to nejlevněji záležitost. Navíc na to, aby se chovka dostala musí být určité nároky. Nechodí s pejsky ani na výstavy. nejsem úplný idiot, něco málo o tom vím
Spíš byla líná. Westíci potřebují k bonitaci jen jednu klubovku v V nebo VD, tuším, zdravotní testy nepovinné. A odchovat se dá i na jinou chovku, když se dohodnete.
Jinak být vámi, tak té pseudo kadeřnici zakroutím krkem, protože je totální diletant, který by tuhle práci vůbec neměl dělat. Měla by vědět, že někteří psi se stříhat prostě nesmí, protože jim tu srst úplně odděláte.
ScarlettCrimson
napsal(a):
Na vyřízení chovatelské stanice nejsou naprosto žádné nároky, vyjma poslání pár papírů a zaplacení poplatku v ceně cca 2000. Takže kde je ten idiot?
Tyvado to je jedna perla za druhou
napsal(a):
Spíš byla líná. Westíci potřebují k bonitaci jen jednu klubovku v V nebo VD, tuším, zdravotní testy nepovinné. A odchovat se dá i na jinou chovku, když se dohodnete.
Jinak být vámi, tak té pseudo kadeřnici zakroutím krkem, protože je totální diletant, který by tuhle práci vůbec neměl dělat. Měla by vědět, že někteří psi se stříhat prostě nesmí, protože jim tu srst úplně odděláte.
Však taky k ní už nechodíme. Zanedlouho se u ní oběsil pes, co jsme odešli.
ScarlettCrimson
napsal(a):
Proto říkám, že v tom byly peníze. Holt někdo nemá 2000 nazbyt.
Si nedovedu představit odchovávat štěňata a nemít dva litry nazbyt
napsal(a):
Si nedovedu představit odchovávat štěňata a nemít dva litry nazbyt
"Nemít dva litry nazbyt na kraviny". :) Fenu chce nechat kastrovat, tak proč by měla zařizovat chovku kvůli jednomu vrhu? To mi fakt do hlavy nejde. Řešíte to tady fakt úplně přehnaně. A teď jako co? Štěně bez papírů, wow. Tak co s ním teď? Utopit ho? Dát do útulku? Nechápu o co vám fakt jde. Ale že absolutně 🤷🏻♀️ ptala jsem se na línání, ne to, že vám tady budu vykládat detaily. Asi nudný život, co?
Každopádně, už mám odpověď odumřelé chlupy, plus línání po zimě. tahle stránka je úplně zbytečná, protože tady každý reje do každého. Fakt nevím kolik vám je, ale tipuju, že dospělý tady nikdo nebude, protože takhle se dospělí fakt nechovají. To je chování puberťáka. Pokud nemáte odpověď, na to, na co se ptám, tak nechápu proč vůbec píšete. Buď komplexy a nebo problémy v životě Tak to už holt chodí. Ale vylívat si zlost a bezradnost na netu je sakra ubohé. Fakt nechápu. Jasně jsem něco řekla. Proč bych měla jeden jediný důvod si vymýšlet. Náš starší westík je bez PP, od rodičů bez PP. Normálně jsem to napsala, tak proč bych si sakra vymýšlela tady tohle?
Někteří lidi fakt neví, co se svým životem. Najděte si kamarády, prosím. Nebo aspoň se běžte ožrat místo neustálých keců na internetu. Dík. Čus.
ScarlettCrimson
napsal(a):
Neříkám, že jsem génius. Proto se ptám. Nejsem perfektní. Ale očekávám, že tady dostanu normální odpovědi od normálních lidí.
Já nevím... koukala bych na rodiče.. na prarodiče... prostě pokud to není normál, tak v tom je buď žrádlo nebo genetika... a ptala bych se hlavně chovatele, ne na anonymní diskuzi. Páč kdo má vědět víc, než člověk, kdo toho vašeho psa "přivedl na svět?"
Nedivte se reakcím, když tady napíšete, že kámoška "nestihla vyřídit chovku, takže prodává bez PP"... víte, tady se vyskytují i chovatelé, kteří dobře VĚDÍ, jak se vyřizuje chovka, co k tomu je potřeba a jak dlouho to trvá...
Pokud vám někdy někdo ostříhal psa, jehož srst není ke stříhání, ale k otrimování, tak to není psí kadeřnice, ale prase, které neví vůbec nic. Když se pes ostříhá, začne růst podsada, tedy ta vatovitá srst. Ta roste rychleji než pestíky (ta tvrdá srst), takže na jejich úkor. Takže po ostříhání začíná cesta do pekel- pestíky nemají čas vyrůst a měkká hustá podsada roste jak divá.
Šarina
napsal(a):
Já nevím... koukala bych na rodiče.. na prarodiče... prostě pokud to není normál, tak v tom je buď žrádlo nebo genetika... a ptala bych se hlavně chovatele, ne na anonymní diskuzi. Páč kdo má vědět víc, než člověk, kdo toho vašeho psa "přivedl na svět?"
Nedivte se reakcím, když tady napíšete, že kámoška "nestihla vyřídit chovku, takže prodává bez PP"... víte, tady se vyskytují i chovatelé, kteří dobře VĚDÍ, jak se vyřizuje chovka, co k tomu je potřeba a jak dlouho to trvá...
Pokud vám někdy někdo ostříhal psa, jehož srst není ke stříhání, ale k otrimování, tak to není psí kadeřnice, ale prase, které neví vůbec nic. Když se pes ostříhá, začne růst podsada, tedy ta vatovitá srst. Ta roste rychleji než pestíky (ta tvrdá srst), takže na jejich úkor. Takže po ostříhání začíná cesta do pekel- pestíky nemají čas vyrůst a měkká hustá podsada roste jak divá.
Děkuji za první normální reakci.
ScarlettCrimson
napsal(a):
"Nemít dva litry nazbyt na kraviny". :) Fenu chce nechat kastrovat, tak proč by měla zařizovat chovku kvůli jednomu vrhu? To mi fakt do hlavy nejde. Řešíte to tady fakt úplně přehnaně. A teď jako co? Štěně bez papírů, wow. Tak co s ním teď? Utopit ho? Dát do útulku? Nechápu o co vám fakt jde. Ale že absolutně 🤷🏻♀️ ptala jsem se na línání, ne to, že vám tady budu vykládat detaily. Asi nudný život, co?
Každopádně, už mám odpověď odumřelé chlupy, plus línání po zimě. tahle stránka je úplně zbytečná, protože tady každý reje do každého. Fakt nevím kolik vám je, ale tipuju, že dospělý tady nikdo nebude, protože takhle se dospělí fakt nechovají. To je chování puberťáka. Pokud nemáte odpověď, na to, na co se ptám, tak nechápu proč vůbec píšete. Buď komplexy a nebo problémy v životě Tak to už holt chodí. Ale vylívat si zlost a bezradnost na netu je sakra ubohé. Fakt nechápu. Jasně jsem něco řekla. Proč bych měla jeden jediný důvod si vymýšlet. Náš starší westík je bez PP, od rodičů bez PP. Normálně jsem to napsala, tak proč bych si sakra vymýšlela tady tohle?
Někteří lidi fakt neví, co se svým životem. Najděte si kamarády, prosím. Nebo aspoň se běžte ožrat místo neustálých keců na internetu. Dík. Čus.
Takže napřed si vymýšlíte, že nestihla chovku vyřídit. Pak zase, že ji ani vyřizovat nechce. Klasická množka a klasická podporovatelka množek. Hlavně, že máme to zaručeně čistokrevné štěňátko za pár šupů.
ScarlettCrimson
napsal(a):
Vy i Vaše kamarádka budete asi dobří matematici, když vám kvůli ušetřeným 2000 za registraci chovky přijde výhodný přijít o desetitisíce za prodej štěňat s PP😂
... ono to bude asi celý úplně jinak, a vaše štěňátko může být křižovatka bůhví čeho, takže těžko říct, jakou bude mít srst.