Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2020 18:08
lenocka

XXX.XXX.60.146

Ahoj,
prosím o tip, co by mohla snést 4letá ohařka. Po obojku Foresto hubla a strašně se drbala, Bravecto úplná katastrofa. Zatím zkoušíme domácí repelent ze zeleného čaje, rozmarýnu a tea tree, ale nic moc.
Máte někdo podobnou zkušenost, ať nezkoušíme úplně naslepo? Děkuji!

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2020 18:17

Přírodní prostředky mi nikdy nefungovaly (ani obojek založenej na přírodních látkách). U nás se osvědčil scalibor, letost bolfo. Na psa klíšťáci moc nejdou, ale s obojkem je to rozdíl než bez obojku.

4.5.2020 12:04
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Existuje něco, co by odpuzovalo klíšťata ze zahrady?

Psi z venku klíšťata téměř nenosí (jako z procházek), o víkendu jsem byli na procházce, téměř celá část procházky lesem, psi ani jedno klíště. Ale sedíme na zahradě a z feny sundávám lezoucí klíšťata - je bílá, takže je to na ní dobře vidět, pes je tmavý, tam to tak nevidím. Ale celkově jdou na fenu klíšťata víc.

Zatím nic na klíšťata na psech nemám, dostávají jen pivovarské kvasnice. Teď jsem je teda ven začala ještě stříkat Arpalitem sprejem (ten jediný jsem měla doma) ale asi budu muset stejně pořídit obojky nebo pipety... Ale kdyby ještě k tomu bylo něco, co ty klíšťáky vypudí i ze zahrady, byla bych ráda.

4.5.2020 12:15
janaa

XXX.XXX.149.26

Hele,něco bylo,ale bylo to tak na předzahrádku v satelitu, na strašně malou plochu. Obecně platí stříhat trávu. Ale my máme hektar zahrady v čistě přírodním stylu a okolo louky a les,takže u nás úplně bez šance. Já už dala pipety po druhé,jinak by byli obalení,za procházku jich lezoucích sundavám desítky

4.5.2020 12:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No my mám taky větší zahradu. Sice sekáme, ale je pravda, že teď jak pršelo, tak tráva docela rychle vyrostla.

Mě právě překvapuje, že za celou procházku lesem, po louce, v trávě - ani jedno klíště, ani lezoucí, ani později příisáté. Ale jsme 10 minut na zahradě a po feně už klíště leze.

4.5.2020 12:20
janaa

XXX.XXX.149.26

Nemáte tam nějaký hezký stinný zarostlý zákoutíčka?

4.5.2020 12:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No jako vyloženě zarostlý ne, trávu sekáme "nakrátko" (teď je teda delší, jak jsem psala, ale to se hned během pár dní změní ) , ale máme po zahradě dost keříků, po jedné celé straně plotu máme živý plot z habru, pak nějaké zahrádky, skalky, stromy, tři obrovské ořechy růže, pivoňky, hortenzie, vepředu plůtek z buksusu.... No prostě není to holá plocha s anglickým trávníkem , nějaká stinná místa se tam určitě najdou.

A co je to, co by mohlo pomoct? Že bych to zkusila alespoň do přední části zahrady, kde jsou psi nejvcí?

4.5.2020 12:42
fikovnice

XXX.XXX.55.104

marcelaamax napsal(a):
No my mám taky větší zahradu. Sice sekáme, ale je pravda, že teď jak pršelo, tak tráva docela rychle vyrostla.

Mě právě překvapuje, že za celou procházku lesem, po louce, v trávě - ani jedno klíště, ani lezoucí, ani později příisáté. Ale jsme 10 minut na zahradě a po feně už klíště leze.

Marci, KDE nějak víc pršelo???
Brno takové občasné přeháňky, ale Blanensko, kde mám příbuzné, tak tam už jsou katastrofální sucha...

4.5.2020 12:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ne,ono u nás taky nepršelo nějak hodně, ale tráva po tom docela vyrostla . I když teda jednu noc lilo pěkně, jinak přes den taky jen přeháňky.

4.5.2020 13:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Díky, do toho se mi taky nechce

4.5.2020 13:13
domi.t

XXX.XXX.131.130

Pridávam sa do debaty. Už som tu spomínala,že Nefret je prisámbohu magnet na tie malé hnusné k...ano,presne to škaredé slovo na K a nie,kravička to slovo nie je Vyskúšali sme obojok,pipetu,repelent. Bravecto nechcem. Pred mesiacom som od pána veterinára dostala Fypryst pipetu a pomerne skepticky som jej to nakvapkala medzi lopatky, mysliac si,že to zasa bude fiasko. A čuduj sa svete, odvtedy mala až jedného kliešťa! Bola to pipeta na vyššiu hmotnostnú kategoriu než je Nefret,ale len o jednu..Je veľmi príjemné neťahať z nej ešte živé kliešte a potom x prisatých. Teraz ako sa zotavuje po zákroku, tak jej nedávam nič a po výbere stehov jej zasa kvapnem hento. Aj veterinár upozorňoval,že účinok nevydrží tolko,ako píšu výrobcovia...

Ak niekto poradí niečo lepšie a trvácnejšie,budem len rada Ale zasa platí,že čo človek a pes,to iná skúsenosť.

4.5.2020 13:17
janaa

XXX.XXX.149.26

marcelaamax napsal(a):
Díky, do toho se mi taky nechce

No,právě. Ale obávám se,že nic jinýho není

4.5.2020 13:18
janaa

XXX.XXX.149.26

domi.t napsal(a):
Pridávam sa do debaty. Už som tu spomínala,že Nefret je prisámbohu magnet na tie malé hnusné k...ano,presne to škaredé slovo na K a nie,kravička to slovo nie je Vyskúšali sme obojok,pipetu,repelent. Bravecto nechcem. Pred mesiacom som od pána veterinára dostala Fypryst pipetu a pomerne skepticky som jej to nakvapkala medzi lopatky, mysliac si,že to zasa bude fiasko. A čuduj sa svete, odvtedy mala až jedného kliešťa! Bola to pipeta na vyššiu hmotnostnú kategoriu než je Nefret,ale len o jednu..Je veľmi príjemné neťahať z nej ešte živé kliešte a potom x prisatých. Teraz ako sa zotavuje po zákroku, tak jej nedávam nič a po výbere stehov jej zasa kvapnem hento. Aj veterinár upozorňoval,že účinok nevydrží tolko,ako píšu výrobcovia...

Ak niekto poradí niečo lepšie a trvácnejšie,budem len rada Ale zasa platí,že čo človek a pes,to iná skúsenosť.

A co je čubině? Já dávám pipety a musím zaťukat,že jsem spokojená, musím sice kapat každý měsíc,ale na to,že jsou holky každý den ve vodě a na loukách, v lese, při výcviku mi probíhají ty největší bordely,tak super

4.5.2020 13:20
domi.t

XXX.XXX.131.130

janaa napsal(a):
A co je čubině? Já dávám pipety a musím zaťukat,že jsem spokojená, musím sice kapat každý měsíc,ale na to,že jsou holky každý den ve vodě a na loukách, v lese, při výcviku mi probíhají ty největší bordely,tak super

Kastrácia zo zdravotných dôvodov, písala som o tom včera v téme Nádor a starý pes. Našťastie všetko je v poriadku a už ani nevie,že pred týždňom ležala na operačnom stole

A aké pipety dávate,Janka?

4.5.2020 13:29
Versace

XXX.XXX.48.138

janaa napsal(a):
https://www.pasti.cz/atak-sada-proti-klistatum-a-komarum-100-100ml?gclid=Cj0KCQjw-r71BRDuARIsAB7i_QM2waK56TliXXLIPHkPmKxcGrC4dprBTKnFf5Vw2zqBxEPfB8nOlt0aAjlWEALw_wcB
https://www.mall.cz/ochrana-rostlin/protect-home-pripravek-proti-klistatum-a-obtiznemu-hmyzu-50-ml-100007409383?gclid=Cj0KCQjw-r71BRDuARIsAB7i_QOGLG37Sjz8WUDOra1q-CycGkTU9Ee8YHFUI-ZV9XDEYUSxGRk6gw8aAj14EALw_wcB
Ale je to na 200m a nejsem si jistá,jestli je pak ještě zahrada obyvatelná,zvlášť pro psy já se tý chemie dost bojím

Pokud máte zahradu, tak zkuste vyzkoušet drůbež a to perličky africké... vyzobávají napité klíšťata a ty se pak nerozmnoží dál... mě se to osvědčilo, protože při používání chemie se mi otrávilo několik slepic a dostala jsem strach co by se stalo, kdyby trávu sežral i pes jak to často dělá... Ale je to jen na váš no... Pokud máte malou zahradu a nechcete drůbež, tak vám nepomohu

4.5.2020 13:50
janaa

XXX.XXX.149.26

Versace napsal(a):
Pokud máte zahradu, tak zkuste vyzkoušet drůbež a to perličky africké... vyzobávají napité klíšťata a ty se pak nerozmnoží dál... mě se to osvědčilo, protože při používání chemie se mi otrávilo několik slepic a dostala jsem strach co by se stalo, kdyby trávu sežral i pes jak to často dělá... Ale je to jen na váš no... Pokud máte malou zahradu a nechcete drůbež, tak vám nepomohu

drůbež u nás na zahradě to fakt neklapne

4.5.2020 13:51
janaa

XXX.XXX.149.26

domi.t napsal(a):
Kastrácia zo zdravotných dôvodov, písala som o tom včera v téme Nádor a starý pes. Našťastie všetko je v poriadku a už ani nevie,že pred týždňom ležala na operačnom stole

A aké pipety dávate,Janka?

Tak to je dobře,že to tak dopadlo. Já dávám Top spot stronger od Biovety, kupuju koňský balení a rozděluju stříkačkou. Dávají to i všechny moje odchovy a hafo známých a zatím nevím,že by to někomu nefungovalo

4.5.2020 14:00

Ahoj, setkal se tu někdo s tím že by měl pes (štěně) alergii na přírodní pipetu proti klíšťatům?

4.5.2020 15:05
fikovnice

XXX.XXX.55.86

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj, setkal se tu někdo s tím že by měl pes (štěně) alergii na přírodní pipetu proti klíšťatům?

No jo, ale to bychom asi museli vědět, co přesně ta přírodní pipeta obsahuje.

4.5.2020 15:29

marcelaamax napsal(a):
No jako vyloženě zarostlý ne, trávu sekáme "nakrátko" (teď je teda delší, jak jsem psala, ale to se hned během pár dní změní ) , ale máme po zahradě dost keříků, po jedné celé straně plotu máme živý plot z habru, pak nějaké zahrádky, skalky, stromy, tři obrovské ořechy růže, pivoňky, hortenzie, vepředu plůtek z buksusu.... No prostě není to holá plocha s anglickým trávníkem , nějaká stinná místa se tam určitě najdou.

A co je to, co by mohlo pomoct? Že bych to zkusila alespoň do přední části zahrady, kde jsou psi nejvcí?

Marcelko, někde v nějakém receptáři v televizi jsem viděla postřik na klíšťata....ale už je to dýl a vůbec nevím, jak se to jmenovalo a bohužel ani netuším, jestli to nebylo třeba toxické pro psy, když by sežrali postříkanou trávu.

Ale určo něco existuje.

4.5.2020 15:34

Jo a jinak...letos si po devíti letech spolehlivého fungování škrtám pipety od frontlinu.
Ze psa jsem tuším předvčírem sundala po prochajdě asi devět lezoucích klíšťat...a dnes jsem mu vytočila čtyři klíšťata......
Svině jedny svinutý....letos bude asi úrodička.
Když přijdem z lesa, tak nic, ale prochajda po louce a bylo vymalováno.
Tak teď už mu nic kapat nebudu, to by asi nebylo dobrý, ale koncem května musím zkusit něco jinýho. Zatím přemýšlím o nějakém repelentu....jak pro psa, tak i pro mě.

4.5.2020 17:31
H@nZ

XXX.XXX.91.62

Ahoj taky se přidám, poslední 2 roky jsme dávali na fenku ovčáka pipety Duowin contact L. Bohužel se nedá už sehnat, tak hledáme náhradu. Před 3 týdny jsme dávaly pipetu Fyprist a během víkendu jen po zahradě posbírala asi 5 klíšťat. Tak jsme objednaly pipety Effipro, po čarodějnicích na chatě a k ní přilehlé louce jsme po 15. klíštěti zapomněly počítat. Jen dnes jsme vytáhly 3 další (na zahradě je posekaná tráva). Plánujeme vyrazit na víkend s karavanem do přírody a už nevíme co zkoušet

5.5.2020 08:19

fikovnice napsal(a):
No jo, ale to bychom asi museli vědět, co přesně ta přírodní pipeta obsahuje.

Pipety Menforsan
Složení: Geraniol, margosa, levandulový olej.

5.5.2020 08:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Pipety Menforsan
Složení: Geraniol, margosa, levandulový olej.

Rodiče mají fenu s reakcí na všechny antiparazitika (všechny co zkoušeli, a že jich bylo), nevím, jestli zrovna přímo Menforsan zkoušeli, ale něco na přírodní bázi taky a stejně měla reakci. Zkoušeli jak obojky, tak pipety. Feně v tom místě vypadají chlupy, trochu opuchne, udělají se boláčky, hrozně ji to svědí... Takže je už několik let bez ničeho a už radši ani nic nezkouší...

5.5.2020 08:43

marcelaamax napsal(a):
Rodiče mají fenu s reakcí na všechny antiparazitika (všechny co zkoušeli, a že jich bylo), nevím, jestli zrovna přímo Menforsan zkoušeli, ale něco na přírodní bázi taky a stejně měla reakci. Zkoušeli jak obojky, tak pipety. Feně v tom místě vypadají chlupy, trochu opuchne, udělají se boláčky, hrozně ji to svědí... Takže je už několik let bez ničeho a už radši ani nic nezkouší...

Díky. No u nás je to škrábání, ale různě po těle. Napadla mě pipeta. Psala jsem teď v diskusi zvlášť příspěvek, když tak mrkni

A jak to řeší s klíšťaty? Nemívá jich moc?

5.5.2020 08:43
PumaCZ

XXX.XXX.222.149

marcelaamax napsal(a):

A co Alpa s hřebíčkem či kokosový olej?
Než Hachi dostal svůj první obojek, potírala jsem ho právě svým výluhem z hřebíčku v Alpě a dobrý :) Aplikovali jsme to tak měsíc, měsíc a půl, než jsem mu dovezla Foresto (v Německu se neprodává), klíště neměl a ani na to neměl žádnou reakci. Nedávala jsem vyloženě na kůži, jen vetřela do srsti rukama.

5.5.2020 09:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No nepoužívají nic a klíšťat ani moc nemá. Oni na ní nikdy nějak extrémně nešly. Ale teďka už je jí cca 13 let a už toho moc nenaběhá, většinu dne už prospí doma, žádné dlouhé výlety do přírody se nekonají, takže se to dá.

A co Alpa s hřebíčkem či kokosový olej?

něco podobného jsem chtěla letos zkusit na moje psy, ale nevím, zda to bude dostačující. Loni nebo předloni jsem dělala jakýsi postřik z levandule a rozmarýnu tuším a to teda fungovalo, ale obávám, že letos to s těma klíšťatama bude horší.

10.5.2020 17:50

Objednávám osvědčený scalibor... jesli bolfo fungoval, tak teď už rozhodně nefunguje.

10.5.2020 18:09

Já se vždycky v zimě těším na jaro, až se všechno zazelená a vykvete...no letos máme květen a už říkám "už aby byla zima a ty zasr... klíšťata zmrzla"

10.5.2020 18:57
Terapeutka

XXX.XXX.69.29

Já se vždycky v zimě těším na jaro, až se všechno zazelená a vykvete...no letos máme květen a už říkám "už aby byla zima a ty zasr... klíšťata zmrzla"

Obávám se, že jestli bude stejná "NEzima" jako letos, tak nevymrzne nic a hmyz nás sežere za chvíli všechny

Já jsem dneska na procházce taky co dvacet kroků sundávala lezoucí klíšťata ze psa... celkem snad 20 za necelé dvě hodiny a to má Foresto obojek jsem zvědavá, kolik sviní jsem přehlídla a stihly se zavrtat do srsti a zakousnout. Čekala jsem od toho obojku nějak víc za ty prachy

10.5.2020 19:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak my jsme snad jediný, co na tom jsme s klíšťaty zatím docela dobře . Z feny jsem sundávala pár lezoucích na zahradě ,ale ne vyloženě úplně moc. Přisáté žádné. Pes měl letos zatím přisáté tři malinké. A to chodíme lesem, loukou, trávou, křovím, všude prostě . Dneska jsme byli třeba na výletě, kde jsme šli velkou část trasy lesem, potom po louce, kousek podél pole, kde ani nebyla cesta.... Když jsme se blížili k autu, tak lezlo klíště po ruce mě. U auta jsem prohlížela psy a klíště žádné. A to nemáme zatím ani obojek, ani pipetu, dávám jen kvasnice.

10.5.2020 19:37

marcelaamax napsal(a):
Tak my jsme snad jediný, co na tom jsme s klíšťaty zatím docela dobře . Z feny jsem sundávala pár lezoucích na zahradě ,ale ne vyloženě úplně moc. Přisáté žádné. Pes měl letos zatím přisáté tři malinké. A to chodíme lesem, loukou, trávou, křovím, všude prostě . Dneska jsme byli třeba na výletě, kde jsme šli velkou část trasy lesem, potom po louce, kousek podél pole, kde ani nebyla cesta.... Když jsme se blížili k autu, tak lezlo klíště po ruce mě. U auta jsem prohlížela psy a klíště žádné. A to nemáme zatím ani obojek, ani pipetu, dávám jen kvasnice.

Já svého času kvasnice zkoušela, bez úspěchu, ale koukám že to znova zkusím....co kdyby...

11.5.2020 12:04

U nás o víkendu první klíště v životě. V sobotu jsme byli na procházce se psem, hodně se váleli v trávě na louce a včera jsem našla až přisáté už velké. Zůstala mu tam boulička a dnes ráno zvracel. Doufám že to s klíštětem nesouviselo. Jinak dosud jsem sundávala jen lezoucí, ale jdou na něj mnohem víc než labradora co jsem měla. Anebo je to letos extrém.

11.5.2020 12:59
domi.t

XXX.XXX.48.125

U nás o víkendu první klíště v životě. V sobotu jsme byli na procházce se psem, hodně se váleli v trávě na louce a včera jsem našla až přisáté už velké. Zůstala mu tam boulička a dnes ráno zvracel. Doufám že to s klíštětem nesouviselo. Jinak dosud jsem sundávala jen lezoucí, ale jdou na něj mnohem víc než labradora co jsem měla. Anebo je to letos extrém.

Z roka na rok je to väčší a väčší extrém U nás na Zahorí ani nie je poriadna zima, mrzlo asi 5x,takže nič nepokapalo a Nefret mala kliešte celú jeseň,zimu,jar...stále. Pred vyše mesiacom som jej dala pipetu Fypryst,tá pomohla,ale po dnešnej rannej prechádzke som z nej dávala dolu zatial troch živých a jeden sa jej už prisal,fuj! Takže tá pipieta fakt účinkuje tak mesiac a treba dať zasa. Objednala som Foresto obojok,ale ako čítam, je to kus od kusu iná účinnosť. Len teda stojí pomerne vela peňazí,tak snád motyka vystrelí

11.5.2020 13:48

domi.t napsal(a):
Z roka na rok je to väčší a väčší extrém U nás na Zahorí ani nie je poriadna zima, mrzlo asi 5x,takže nič nepokapalo a Nefret mala kliešte celú jeseň,zimu,jar...stále. Pred vyše mesiacom som jej dala pipetu Fypryst,tá pomohla,ale po dnešnej rannej prechádzke som z nej dávala dolu zatial troch živých a jeden sa jej už prisal,fuj! Takže tá pipieta fakt účinkuje tak mesiac a treba dať zasa. Objednala som Foresto obojok,ale ako čítam, je to kus od kusu iná účinnosť. Len teda stojí pomerne vela peňazí,tak snád motyka vystrelí

Hmmm...tak fypryst jsme kapali v loni a oba pesani se mi potom drbali....

11.5.2020 16:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

domi.t napsal(a):

Já mám Foresto na 5 psech, a musím zaklepat, že zatím ani jedno klíště. Jinak pokud jde o cenu, tak zrovna Foresto je podle mě zadarmo - vychází cca na 100 Kč /měsíc. Na březí fenu jsem dala pipetu Advantix, a to mě stojí 1400 Kč na 4 měsíce 😱 (4x 350 Kč)

11.5.2020 19:33
eli22

XXX.XXX.58.41

Já dávala pravidelně Bravecto a vše ok, ale jak jsem tu četla nějaké názory, tak to teď zvažuji, hlavně u toho 15ti letého, kvůli játrům a ledvinám. Zatím moc klíšťat neměli, zakouslé skoro žádné, dávám pravidelně pivovarské kvasnice po celý rok. S tím Bravectem mám dilema, když ho měli, neměli klíště celé léto. Vedlejší účinky jsem nepozorovala.

11.5.2020 20:03
Terven

XXX.XXX.110.191

eli22 napsal(a):
Já dávala pravidelně Bravecto a vše ok, ale jak jsem tu četla nějaké názory, tak to teď zvažuji, hlavně u toho 15ti letého, kvůli játrům a ledvinám. Zatím moc klíšťat neměli, zakouslé skoro žádné, dávám pravidelně pivovarské kvasnice po celý rok. S tím Bravectem mám dilema, když ho měli, neměli klíště celé léto. Vedlejší účinky jsem nepozorovala.

Mám to podobně- když byla moje mix shih tzu malá, dva roky po sobě měla Bravecto - klíště žádné a nežádoucí účinky taky ne.
Další roky jsem vyměkla a použila jenom přípravky z Aromafauny. Ne, že bych měla hrůzu přímo z Bravecta kvůli fámám, které o něm jdou...vadí mi ty antiparazitika obecně- obojky a spot ony ještě víc. Takže pokud bych o něčem uvažovala, bylo by to jedině to Bravecto, příp. jiná tableta. Jenže se tak dlouho odhodlávám, až to nebude třeba - nejvíc klíšťat míváme v období duben - květen, max. červen, pak už to nestojí za řeč.

11.5.2020 20:26
eli22

XXX.XXX.58.41

Terven napsal(a):
Mám to podobně- když byla moje mix shih tzu malá, dva roky po sobě měla Bravecto - klíště žádné a nežádoucí účinky taky ne.
Další roky jsem vyměkla a použila jenom přípravky z Aromafauny. Ne, že bych měla hrůzu přímo z Bravecta kvůli fámám, které o něm jdou...vadí mi ty antiparazitika obecně- obojky a spot ony ještě víc. Takže pokud bych o něčem uvažovala, bylo by to jedině to Bravecto, příp. jiná tableta. Jenže se tak dlouho odhodlávám, až to nebude třeba - nejvíc klíšťat míváme v období duben - květen, max. červen, pak už to nestojí za řeč.

Ale zase si vemte, kolik lidí zbytečně odčervuje. Už od tří měsíců nebo dřív a pak několikrát za rok. Já neodčervuji, tak možná jedno Bravecto za rok není až tak moc. Nevím, no.

11.5.2020 21:22
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

eli22 napsal(a):
Ale zase si vemte, kolik lidí zbytečně odčervuje. Už od tří měsíců nebo dřív a pak několikrát za rok. Já neodčervuji, tak možná jedno Bravecto za rok není až tak moc. Nevím, no.

Tak zrovna odčervování u štěňat není žádná recese, tam je pro to dost logický důvod.
U dospělých psů je to neco jiného.

11.5.2020 21:37
eli22

XXX.XXX.58.41

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tak zrovna odčervování u štěňat není žádná recese, tam je pro to dost logický důvod.
U dospělých psů je to neco jiného.

Beru zpět, do jednoho roku je to asi nutnost, ale v dospělosti preventivně odčervovat není určitě nutné.Jen jsem chtěla říci, že jedna tabletka Bravecta je oproti pravidelnému odčervování v dospělosti nic. Možná teda.

16.5.2020 20:18

Hele lidi, nezkoušeli jste někdo tohle https://www.uzlatehoretrivra.cz/odpuzovace-blech-a-klistat/cdvet-cajovnikovy-odpuzovac-pro-psy-10-ml/ , pes je sice zakápnutej, ale frontline letos zklamal na plné čáře, na další měsíc zakápnu jinou značkou, ale do té doby??

Je to teda drahý jak prase, ale zase to prý psovi vystačí za rok....a přiznám se, že i to použití je dost pohodlné, nechce se mi psa před každou prochajdou stříkat repelentem......ale jako bojím se, že vypláznu pětikilo a klíšťata budeme nosit vesele dál.....i když z lesa to jsou jednotlivci, ale na louku už ani nechodim...

16.5.2020 20:29
Terven

XXX.XXX.110.191

Hele lidi, nezkoušeli jste někdo tohle https://www.uzlatehoretrivra.cz/odpuzovace-blech-a-klistat/cdvet-cajovnikovy-odpuzovac-pro-psy-10-ml/ , pes je sice zakápnutej, ale frontline letos zklamal na plné čáře, na další měsíc zakápnu jinou značkou, ale do té doby??

Je to teda drahý jak prase, ale zase to prý psovi vystačí za rok....a přiznám se, že i to použití je dost pohodlné, nechce se mi psa před každou prochajdou stříkat repelentem......ale jako bojím se, že vypláznu pětikilo a klíšťata budeme nosit vesele dál.....i když z lesa to jsou jednotlivci, ale na louku už ani nechodim...

Referovala mi o tom jedna známá, co s námi trénuje NW- prý to psům dost smrdí a trochu to asi i funguje... samozřejmě, s chemií se to nedá srovnat.
Já jsem používala tohle
https://eshop.aromafauna.eu/fauna-spot
fena měla klíšťata i při tom, i když možná míň než by měla bez toho. Ale kdyby nic jinýho, nádherně to voní, klidně bych jim to kupovala jenom jako parfém

16.5.2020 20:39

Terven napsal(a):
Referovala mi o tom jedna známá, co s námi trénuje NW- prý to psům dost smrdí a trochu to asi i funguje... samozřejmě, s chemií se to nedá srovnat.
Já jsem používala tohle
https://eshop.aromafauna.eu/fauna-spot
fena měla klíšťata i při tom, i když možná míň než by měla bez toho. Ale kdyby nic jinýho, nádherně to voní, klidně bych jim to kupovala jenom jako parfém

no tak "trochu funguje a ještě smrad", tak to si škrtám....no tak nic, prostě počkám ještě 14 dní, než bude čas na další pipetu a pak zase prubneme tu louku

16.5.2020 21:12
janaa

XXX.XXX.149.26

U nás nefungoval (už je to pár let),ale ono tedy alespoň u nás nefunguje nic přírodního

16.5.2020 22:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

500 za rok Vám přijde drahý jako prase?!
Jestli to funguje, tak je to bezkonkurenčně nejlevnější funkční antiparazitikum na trhu! 👍

Škoda, že to nefunguje

16.5.2020 23:02

Inspektor Pišišvor napsal(a):
500 za rok Vám přijde drahý jako prase?!
Jestli to funguje, tak je to bezkonkurenčně nejlevnější funkční antiparazitikum na trhu! 👍

Škoda, že to nefunguje

No jako 500,- za rok je nic....na dva psy mě stály pipety přes pětikilo měsíčně, spíš to bylo právě myšlený....dát "tolik peněz a fungovat to nebude....no tak to je kurňa drahý

4.10.2020 21:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dneska jsme byli mrknout na houby. Žádné bloumání po lese, přijeli jsme autem, kousek obešli, jestli se houby už ukázaly a frčeli domů. Worka má Bravecto, ale už asi končí účinnost(z hlavy nevím, od kdy přesně ho má) protože už jsem mu tahala před 14dny klíště. Pak leží v kuchyni a vidím, na břichu kloš. No sakra, ti by tě teda sežrali, to vyberem. Tak jsem k němu sedla a vytáhnula mu 18 klošů a 4 pijáky lužní klíště ani jedno.

4.10.2020 21:40

lesnížínka napsal(a):
Dneska jsme byli mrknout na houby. Žádné bloumání po lese, přijeli jsme autem, kousek obešli, jestli se houby už ukázaly a frčeli domů. Worka má Bravecto, ale už asi končí účinnost(z hlavy nevím, od kdy přesně ho má) protože už jsem mu tahala před 14dny klíště. Pak leží v kuchyni a vidím, na břichu kloš. No sakra, ti by tě teda sežrali, to vyberem. Tak jsem k němu sedla a vytáhnula mu 18 klošů a 4 pijáky lužní klíště ani jedno.

No moc hezký...

tak kloše jsem ještě na psech neobjevila, nevím jestli jsou u nás rozšířený nebo ne.
U pijíka to taky nevím a abych pavdu řekla, toho bych si možná spletla s klíštětem, nějak to nezkoumám....

Já musim zaťukat, jakmile jsem zakápla frontlinem tri-act, tak ani jedno klíště zakouslé a pouze jedno klíště lezoucí a Gina ani jedno a to i z lokality, kde jsme asi 14 dní předtím, kdy byl zakápnutej "obyč" frotlinem z něho sebrala hafec lezoucích klíšťat a asi dalších 6 nebo 8 jsem mu následně vytočila....

5.10.2020 08:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já měla na psech obojek kiltix - ani jedno klíště. Vydržel celou "sezonu", poslední určitě mesic, možná už dva, ho psi na sobě nemaji a stále bez klíšťat.

5.10.2020 14:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Já měla na psech obojek kiltix - ani jedno klíště. Vydržel celou "sezonu", poslední určitě mesic, možná už dva, ho psi na sobě nemaji a stále bez klíšťat.

I jsem se divila, že to Bravecto ještě účinkuje, ale pak jsem si uvědomila, že kočky taky klíšťata nemají. Začalo to tak 3 týdny zpátky, kdy začaly kočky nosit, na psu jsem našla dvě, sice zapitá, ale bylo vidět, že by zdechnula i tak. Tyhle možná ještě taky, ráno jsem našla ještě jednoho, jen se motal pořád v chlupech, zapitý nebyl, takže asi omámený. Trochu asi ještě funguje. Jen ty potvory se objevily po dlouhé době. Letos jich v létě bylo málo. Takže bych vyhodnotila, že zima jim je jedno, stejně jsou někde schovaná. Ale vlhko v létě jim zřejmě vadí. Na jaře bylo hodně a pak jak když utne, protože letos po cca 6letech u nás v létě i pršelo..

5.10.2020 15:52

Vlhko je právě pro klíště dobré, mám pocit. Bravecto není odpuzovač, ale usmrťovač.
Teoreticky když přežijete to šílené jaro, tak už pak nemusíte dávat nic :-)

5.10.2020 15:58

Já nedávám nic už asi deset let a dobrý. Ročně se zakousnou tak tři, čtyři klíšťata. Ale to je výhoda té zrzavé krátké srsti - černé klíště na ní pěkně svítí, tak se dá sundat ještě lezoucí.

5.10.2020 16:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já nedávám nic už asi deset let a dobrý. Ročně se zakousnou tak tři, čtyři klíšťata. Ale to je výhoda té zrzavé krátké srsti - černé klíště na ní pěkně svítí, tak se dá sundat ještě lezoucí.

To spíš u vás buďto nejsou, nebo jim váš pes nevoní(na mne taky nejdou) Já mám bílého psa, takže je taky pěkně vidím, ale když zapadnou do srsti nemám šanci. A po tom, co na jaře ráno vytahujete ze psa 30-50, tak to už je třeba řešit

5.10.2020 16:04

lesnížínka napsal(a):
To spíš u vás buďto nejsou, nebo jim váš pes nevoní(na mne taky nejdou) Já mám bílého psa, takže je taky pěkně vidím, ale když zapadnou do srsti nemám šanci. A po tom, co na jaře ráno vytahujete ze psa 30-50, tak to už je třeba řešit

Však jo. Já si z toho spíš trochu dělám legraci. :-) Loni jsem iniciativně koupila nějaký obojek, a pes ho na sobě měl dohromady asi dvacet minut. Než jsem to vzdala. Smrdělo mu to tak, že vypadal, že z toho dostane epileptický záchvat. Mně to teda smrdělo taky, tak jsme zůstali u našeho punku.

5.10.2020 20:22
Terven

XXX.XXX.110.191

Vlhko je právě pro klíště dobré, mám pocit. Bravecto není odpuzovač, ale usmrťovač.
Teoreticky když přežijete to šílené jaro, tak už pak nemusíte dávat nic :-)

No, přesně...od počátku července až doteď bych klíšťata spočítala na prstech jedný ruky u obou psů. Jaro je běs.

23.10.2020 08:29
domi.t

XXX.XXX.131.130

Ahojte, "Foresťáci",

Hlásim, že u nás Foresto obojok účinkoval presne 6 a pol mesiaca. Včera už som z Nefret vyberala živých kliešťov,tak som práve objednala nový. A čo čert nechcel, je v zlave a doprava zdarma,to chceš

Koľko zabral u vás,nesledoval to niekto?

4.6.2021 15:03
Mí

XXX.XXX.70.1

Myslíte že by se dal poużít lidský,nebo ten pro děti z lékárny Predátor? Ne přímo na psa,ale na šátek kolem obojku.Nám nic nefunguje a po Bravectu divná reakce loni.

4.6.2021 16:46

tak zrovna Predator je i pro zvirata - ma to stejne ucinne latky

4.6.2021 18:41
smudla2010

XXX.XXX.86.123

no nam i kdyz ne na 100% funguje denni prijem pangaminu na 30 kilovyho psa davam denne 4-5 tablet a letos jsme zatim kliste nemeli

Renti

9.7.2021 16:51
Renti

XXX.XXX.217.42

Mohu doporučit tento odpuzovač. Věřím tomu , že Vám také pomůže. https://www.lihneme.cz/hubeni-roztocu-cmeliku/schopf-reudanon-aerosol-400ml/

Přidejte reakci

Přidat smajlík