Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ciara

19.4.2020 23:34
Ciara

XXX.XXX.138.150

Dobry den,
Prosim, kdo ma zkusenosti s narkozou u stareho psa, ktery uz ma nejspis trochu demenci nebo stav po mrtvicce (nevysetreno, uz asi rok obcas malatny, cura doma, stav se ale nezhorsuje, pomohl dost Karsivan)?
Mam velke dilema, bojim se, aby narkoza nezhorsila stav a aby nas treba po zakroku poznal (jednalo by se teda o inhalacni narkozu cca hodinku).
Doslo ke zhorseni stavu?
Je mi jasne, ze je to individualni, ale zajimaji me zkusenosti. (Dva vetove ruzne nazory).
Dekuji.

20.4.2020 07:57
fikovnice

XXX.XXX.55.18

Ciara napsal(a):
Dobry den,
Prosim, kdo ma zkusenosti s narkozou u stareho psa, ktery uz ma nejspis trochu demenci nebo stav po mrtvicce (nevysetreno, uz asi rok obcas malatny, cura doma, stav se ale nezhorsuje, pomohl dost Karsivan)?
Mam velke dilema, bojim se, aby narkoza nezhorsila stav a aby nas treba po zakroku poznal (jednalo by se teda o inhalacni narkozu cca hodinku).
Doslo ke zhorseni stavu?
Je mi jasne, ze je to individualni, ale zajimaji me zkusenosti. (Dva vetove ruzne nazory).
Dekuji.

Já myslím, že to Vám opravdu nikdo nezodpoví. Narkóza může zhoršit kognitivní funkce (např. procesy učení, paměti), ale také nemusí. Vlastně proč má jít pesa "pod kudlu"? Je to nutné a nevyhnutelné?

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2020 10:56

Narkóza může vždycky zhoršit stav.
Našemu psovi navrhovali zákrok pod narkózou naposled někdy v 10-11 letech a odmítla jsem. A to je vesměs zdravý a aktivní. U starýho psa bude vždycky "co vylepšovat" a zachraňovat a prodlužovat život o týdny nebo měsíce. Mně to za to trápení s veterinou a po-narkózovým stavem, potažmo zhoršením čehokoliv, nestojí.

20.4.2020 12:42
GAELLE

XXX.XXX.55.67

záleží v jakém stavu pes je a o jaký zákrok se jedná. Nejspíš bych psa nechala dožít tak...............My nechali ve 13 v narkoze trhat zuby, pes to zvládl bez problémů, ale byl to aktivní pes kterého všichni tipovali na štěně.

Ciara

20.4.2020 13:39
Ciara

XXX.XXX.138.150

Ja dekuji za nazory, ze by vetsina psa nechala uz byt, je mi jasne. Jedna se o zuby a oci, tzn. zadna tezka rekonvalescence.
Ale zajimaly by me opravdu nejake zkusenosti s narkozou a podobnym stavem.

20.4.2020 14:56
tero

XXX.XXX.237.13

Naše jedna fenka skoro ve 13 letech musela naoperaci pro zánět dělohy a bylo vše v pohodě, dožila se 16 let, druhá v 8 letech jen čistění zubů ultrazvukem a nepřežila narkozu...

20.4.2020 22:23
Ebi

XXX.XXX.104.139

Já jsem teď byla se 14ti letou fenkou na operaci, měla bulku u cecíku.
Jenom ji malinko přispali,bulku vyřízli, při té příležitosti ji také navíc vyčistili zuby /vet říkal , že když už ji měl uspanou vzal to jedním vrzem/ vše bylo v pořádku, odpoledne jsme si ji brali domů.

20.4.2020 23:11

...tak ono to bude vazne "kus od kusu".

Asi je to o tom zohlednit rizika narkozy vs. kvalitu zivota bez operace...

Pokud vam tu operaci doporucuje vet kteremu verite - jdete do toho.
Pokud ne - a ma to stat nesmysl, poptala bych se i jinde...

21.4.2020 16:29
fikovnice

XXX.XXX.55.131

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...tak ono to bude vazne "kus od kusu".

Asi je to o tom zohlednit rizika narkozy vs. kvalitu zivota bez operace...

Pokud vam tu operaci doporucuje vet kteremu verite - jdete do toho.
Pokud ne - a ma to stat nesmysl, poptala bych se i jinde...

" ...tak ono to bude vazne "kus od kusu""

Ano, tak jako u lidí... S tím, že ve veterinární medicíně se asi nepoužívají ta nejmodernější a nejlepší narkotika jako v medicíně humánní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík