Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2020 10:40
tero

XXX.XXX.96.21

Mám ji doma už hodně dlouho a jak jsou teď ty knihovny zavřené, tak oprašuju staré knihy a k některým se vracím. Mám: Jak poznat psí duši. Nevím co si o tom myslet. Některé rady mi připadají hodně zvláštní a taky si občas protiřečí.Dívala jsem se pokaždé na pořad- Kočka není pes a neměl tam žádné výsledky. Nejspíš proto, že neřekl nikdy konkrétní radu. Jaký máte názor vy?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2020 10:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

Můj názor je, že posoudit Desenskýho podle knihy a mizerně udělanýho pořadu v TV sice můžete, ale rozhodně vám z toho nevyleze nic aspoň trochu blížícího se realitě. Pár let jsem jezdila na jeho soboty a byla jsem jednou na indi-konzultaci (což mi pomohlo hodně). Pro některý případy mi přijde jeho působení dobrý, pro některý případy ne. Je to takový ten tip člověka (znám takových lidí víc), co mluví trochu v hádankách a mezi řádky je to podstatný. Což dneska lidem moc nesedí, chtějí rychlé a jednoduché návody a odpovědi :)
Nejvíc mi pomohlo sledovat, jak se psama pracuje, jaký používá gesta, emoce, atd. A okoukávat to.
No ovšem kdyby tehdy před lety fungovala Eva Štemberová, doporučila bych si spíš lekce u ní :)

21.4.2020 10:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jé, to zrovna čtu... No, popravdě mi dělá problém prokousat se začátkem, kde je vyprávění o jeho psech, přijde mi zdlouhavé a místy mám problém s pocitem toho, že čtu jen nějakou samochválu a nic víc mi to zatím nedalo.
V podstatě jsem se zasekla hned na straně 35, kde popisuje tu fenku BOM se strachovou agresí, kterou nechal nahánět jiným psem (teda prý vlkem) v uzavřeném výběhu a nechal ji takovou situaci řešit úplně samotnou a vygradovat to až k tomu, kdy se ta fena musela sama začít bránit.

Pořídila jsem si to, protože mě to fakt upřímně zajímalo. Nemám na Desenského nějak čistě negativní názor. Jeho práci jsem nikdy naživo neviděla a myslím si, že výsledky určitě má a že nějakým způsobem musí psům rozumět, když mu takhle fungují... Ale mám z něj právě takový dost rozházený dojmy. Něco mi přijde ok a něco absolutně necitlivý...

Četla jsem Šustu a tam jsem chápala, dávalo mi to všechno smysl a všechno mi přišlo takové ucelené. Tady mám chvílema pocit, že Desenský napíše x a na další stránce ho zapomene a tvrdí y... moc nevím, co si o tom myslet, no.

21.4.2020 14:22
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Jé, to zrovna čtu... No, popravdě mi dělá problém prokousat se začátkem, kde je vyprávění o jeho psech, přijde mi zdlouhavé a místy mám problém s pocitem toho, že čtu jen nějakou samochválu a nic víc mi to zatím nedalo.
V podstatě jsem se zasekla hned na straně 35, kde popisuje tu fenku BOM se strachovou agresí, kterou nechal nahánět jiným psem (teda prý vlkem) v uzavřeném výběhu a nechal ji takovou situaci řešit úplně samotnou a vygradovat to až k tomu, kdy se ta fena musela sama začít bránit.

Pořídila jsem si to, protože mě to fakt upřímně zajímalo. Nemám na Desenského nějak čistě negativní názor. Jeho práci jsem nikdy naživo neviděla a myslím si, že výsledky určitě má a že nějakým způsobem musí psům rozumět, když mu takhle fungují... Ale mám z něj právě takový dost rozházený dojmy. Něco mi přijde ok a něco absolutně necitlivý...

Četla jsem Šustu a tam jsem chápala, dávalo mi to všechno smysl a všechno mi přišlo takové ucelené. Tady mám chvílema pocit, že Desenský napíše x a na další stránce ho zapomene a tvrdí y... moc nevím, co si o tom myslet, no.

Mám to přesně stejně jako vy. Navíc znám Šustu osobně z x různých akcí a není to žádný dogmatik s názory, přes které nejede vlak. Nemá problém říct, že neví nebo že se zmýlil a že uvidíme, jak to a to bude fungovat, protože každej pes je individualita a každá dvojice majitel + pes je jedinečná.

1.5.2020 20:02
eli22

XXX.XXX.58.41

tero napsal(a):
Mám ji doma už hodně dlouho a jak jsou teď ty knihovny zavřené, tak oprašuju staré knihy a k některým se vracím. Mám: Jak poznat psí duši. Nevím co si o tom myslet. Některé rady mi připadají hodně zvláštní a taky si občas protiřečí.Dívala jsem se pokaždé na pořad- Kočka není pes a neměl tam žádné výsledky. Nejspíš proto, že neřekl nikdy konkrétní radu. Jaký máte názor vy?

My jezdíme pravidelně na jeho free soboty. Zdá se mi dost náladový a myslím, že moc nemusí ženský /asi je podceňuje/ nebo nevím. . Umí si poradit s agresivními psy, my řešíme nedostatečnou asociaci, takže si na těch freečkách jedeme vlastní liniii v tom logicky nepomůže, ani to po něm nechci, nicméně něco v sobě fakt má. Ale co se týče těch knížek, nechci ho vůbec urazit, ale myslím si, že on konkrétně je sám nepíše. Jeho chování, vyjadřování,... prostě si nedokážu představit, že napíše knihu. Tipla bych to na rozhovor autora s ním, a z toho pak ta kniha. Ale možná se mýlím. Na ty free soboty ale jezdíme rádi, setkání nám hodně dala (s lidmi, kteří mají podobné či jiné problémy). Já osobně to doporučuju.

Přidejte reakci

Přidat smajlík