Německý ovčák štěnata

Prodám Německého ovčáka - Německý ovčák štěňata - Mero v.Pallas Athene -HD/...
20000 KčProsím o radu náš 10 měsíční Max má strach z auta když byl malý jeli jsme pro něj až 600km domů jsme si ho vezli když mu byli 3 měsíce celou cestu zvracel nevěděl co se děje samozřejmě jsme zkoušeli odvrátit pozornost pamlskama hračkami ale nic nefungovalo měl strach a zvracel celou cestu minimálně 8-9 krát bylo mi ho strašně líto. Po druhé jsme ho vezli autem k veterináři vždy jsme chodili pěšky ale tentokrát jsme museli k veterináři 10 km tak jsme ho vzali autem zvracel a měl strach bylo mu už 6 měsíců od té doby když s ním chceme jet na výlet aby nebyl sám doma tak ho nemůžeme dostat do auta vždy si lehne a nejde s ním hnout nějaká rada jak ho zvykat a něco proti zvracení protože zvrací i když mu před cestou nedáme najist . Slyšela jsem že pomáhá nějaký prášek proti nevolnostem z jízdy pomůže to? Nebo máte nějakou svojí vychytávku?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nejdřív by pomohlo začít používat interpunkci, aby se ten text dal přečíst.
Jinak pomáhá bohužel poměrně nepříjemný postup: jezdit s ním co nejčastěji (klidně každý den někam na prochajdu), nevyhýbat se dlouhým trasám, nelitovat psa.
Otevřete auto dokořán, vemte si tam knížku, poňuchejte psa...
až to bude brát za samozřejmé, buďte tam s ním, ale už se zavřenými dveřmi...
až bude v klidu pak viz Janaa a když si to spojí s prochajdou, máte vyhráno
Ps...vše v klidu, dobrý je , když umí sedni, lehni ...zkraje stačí popojet pár m...může řídit i někdo jiný a vy ňuchat psíka...
- nekrmit před jízdou - zbytečně i na nějakém výletě
- nelitovat
- nechce nastoupit sám ? Tak ho tam šoupnu.
- Fufu se taky ze začátku párkrát poblil, hlavně když jsme jeli zpět z výletu, napamlskovaný a sem tam na výletě sežere kde co
- trochu se zamyslet nad stylem jízdy (brzda/plyn, řezání zatáček, rádio na plné koule......
Nyní máme naježděnou už kterousi tisícovku a OK. Někdy se mu nechce do auta, většinou při cestě zpět.
Ale pozor jak už je tu zmíněno, tak spojit cestování s příjemným zážitkém. Můj minulý pes jezdil taky hodně a bez problémů. Potom jsme jezdit přestali a jezdili jen k vetovi. A byl problém. Auto- nepřijemný zážitek na veterině.
"- trochu se zamyslet nad stylem jízdy (brzda/plyn, řezání zatáček, rádio na plné koule......"
přesně
jeli jsme tam, řídil chlap = pes blil
jeli jsme zpět, řídila jsem já, pes ani neškyt
napsal(a):
"- trochu se zamyslet nad stylem jízdy (brzda/plyn, řezání zatáček, rádio na plné koule......"
přesně
jeli jsme tam, řídil chlap = pes blil
jeli jsme zpět, řídila jsem já, pes ani neškyt
Taky mi v autě někdy není dobře a je jedno, kdo řídí. Je to snad dědičné, blila bába, blila mamka, já nebliju, ale dobře mi není. Když řídím já, je to v pohodě. Na stylu jízdy nezáleží, fakt, že ne, muž když veze psa, jede jak se státním pokladem, aź mu někdy nadávám, že s takovou nikam nedojedem a stejně je mi blbě. Berňucha v pohodě, samík se zblil při cestě k nám a od té doby ne, že se auta vyloženě bál...ten pes prostě čeká, že mu bude zase nedobře a toho se bojí. Stačilo dvakrát dát kinedryl a pes už v pohodě. Ale ne, jízdu autem nemiluje, jen prostě ví, že autem se jezdí na prochajdy a výlety, tak to dá. takže kinedryl, dávkování je tam i pro děti, takže dle váhy psa.
lesnížínka
napsal(a):
Taky mi v autě někdy není dobře a je jedno, kdo řídí. Je to snad dědičné, blila bába, blila mamka, já nebliju, ale dobře mi není. Když řídím já, je to v pohodě. Na stylu jízdy nezáleží, fakt, že ne, muž když veze psa, jede jak se státním pokladem, aź mu někdy nadávám, že s takovou nikam nedojedem a stejně je mi blbě. Berňucha v pohodě, samík se zblil při cestě k nám a od té doby ne, že se auta vyloženě bál...ten pes prostě čeká, že mu bude zase nedobře a toho se bojí. Stačilo dvakrát dát kinedryl a pes už v pohodě. Ale ne, jízdu autem nemiluje, jen prostě ví, že autem se jezdí na prochajdy a výlety, tak to dá. takže kinedryl, dávkování je tam i pro děti, takže dle váhy psa.
Já mám totálně blijícího kocoura. Už jsem to tu párkrát psala. Bohužel jsem s ním kvůli tomu musela přestat jezdit na chalupu. Nedávali jsme to ani jeden. Kinedryl nám nebyl doporučen. Ale Cerenia ano, a to je fakt jediné, co mi na něj funguje - teď už jen na ty nejnutnější jízdy, např. na veterinu.
rapotacka11
napsal(a):
- chceme jet na výlet aby nebyl sám doma tak ho nemůžeme dostat do auta ...
Bývávalo mi tak zle, že bych raději šla
Praha - Brno pěšky než se do vozu vrátila.
A už vás to opustilo?
Jinak můžu doporučit...alkohol je totiž kamarád :-))
Byla jsem na tom podobně, pak jsme jeli na Slovensko, párkrát zastavili v příjemné hospůdce a na Bumbálce už mi bylo auto fuk a od té doby jsem toho najezdila......
Jen to nejde praktikovat se psem :-((.
Náš první pes, skorojezevčík z útulku (od štěněte) , za padesát kilometrů se poblil i 7x, myslím, že mu vadil i pach benzínu, (na benzíně úplně slintal) v průběhu jeho života se to zlepšilo natolik, že byl schopnej to i vydržet těch padesát kilometrů a na první světelné křížovatce ve městě se pobít, řešili jsme to kinedrilem před jízdou...tchýně i kvůli jeho blití sjela autem do příkopu, (pes natahoval na blití, chtěla ho někam odklonit a zapoměla, že drží volant a odklonila auto...)
napsal(a):
A už vás to opustilo?
Jinak můžu doporučit...alkohol je totiž kamarád :-))
Byla jsem na tom podobně, pak jsme jeli na Slovensko, párkrát zastavili v příjemné hospůdce a na Bumbálce už mi bylo auto fuk a od té doby jsem toho najezdila......
Jen to nejde praktikovat se psem :-((.
Měla jsem tenhle problém asi do 20 let,
bývalo to strašné, přešlo to samo,
jen nemohu při jízdě číst - třeba ve vlaku.
Jak sehnu hlavu - zle.
hubicka123
napsal(a):
Všem moc děkuji za radu 😇 určitě vše vyzkoušíme ♥️
A omlouvám se jedné paní , že tam nemám interpunkci 😂 Jsem nevěděla ,že se musí dodržovat i na webových stránkách 😂
Já vždy vše v klidu přečtu aniž by tam byly čárky 😂
Nooo, ten alkohol nezkoušejte, ten do psa nelijte!
hubicka123
napsal(a):
A omlouvám se jedné paní , že tam nemám interpunkci 😂 Jsem nevěděla ,že se musí dodržovat i na webových stránkách 😂
A tak jistě že nemusí. Akorát že číst takový text, navíc bez odstavců a delší, je dost utrpení. Přitom aspoň to rozdělit na pár odstavců a jednotlivé věty už by čitelnost výrazně zlepšilo.
A pak taky... přece jen i podle psaného textu si leckdo udělá názor o druhém... já osobně bych tedy nechtěla působit svým psaným projevem jako puberťák, ale to je každého věc
hubicka123
napsal(a):
Pro mě je třeba souvislá xřádková litanie bez interpunkce důvod, proč dotaz prostě přejít a ignorovat.