Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2020 19:29
hubicka123

XXX.XXX.215.247

Prosím o radu náš 10 měsíční Max má strach z auta když byl malý jeli jsme pro něj až 600km domů jsme si ho vezli když mu byli 3 měsíce celou cestu zvracel nevěděl co se děje samozřejmě jsme zkoušeli odvrátit pozornost pamlskama hračkami ale nic nefungovalo měl strach a zvracel celou cestu minimálně 8-9 krát bylo mi ho strašně líto. Po druhé jsme ho vezli autem k veterináři vždy jsme chodili pěšky ale tentokrát jsme museli k veterináři 10 km tak jsme ho vzali autem zvracel a měl strach bylo mu už 6 měsíců od té doby když s ním chceme jet na výlet aby nebyl sám doma tak ho nemůžeme dostat do auta vždy si lehne a nejde s ním hnout nějaká rada jak ho zvykat a něco proti zvracení protože zvrací i když mu před cestou nedáme najist . Slyšela jsem že pomáhá nějaký prášek proti nevolnostem z jízdy pomůže to? Nebo máte nějakou svojí vychytávku?

21.4.2020 19:36
janaa

XXX.XXX.149.26

Musí si zvyknout a spojit si auto s příjemným zážitkem. Ideálně jezdit každý den, jen kousek, jít na velkou procházku, k vodě, a zase zpátky autem. I kdybyste měli popojet jen pět minut od baráku (naopak pro začátek je to ideál).

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2020 19:48

Nejdřív by pomohlo začít používat interpunkci, aby se ten text dal přečíst.

Jinak pomáhá bohužel poměrně nepříjemný postup: jezdit s ním co nejčastěji (klidně každý den někam na prochajdu), nevyhýbat se dlouhým trasám, nelitovat psa.

21.4.2020 19:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

Otevřete auto dokořán, vemte si tam knížku, poňuchejte psa...

až to bude brát za samozřejmé, buďte tam s ním, ale už se zavřenými dveřmi...

až bude v klidu pak viz Janaa a když si to spojí s prochajdou, máte vyhráno

Ps...vše v klidu, dobrý je , když umí sedni, lehni ...zkraje stačí popojet pár m...může řídit i někdo jiný a vy ňuchat psíka...

21.4.2020 20:23

- nekrmit před jízdou - zbytečně i na nějakém výletě
- nelitovat
- nechce nastoupit sám ? Tak ho tam šoupnu.
- Fufu se taky ze začátku párkrát poblil, hlavně když jsme jeli zpět z výletu, napamlskovaný a sem tam na výletě sežere kde co
- trochu se zamyslet nad stylem jízdy (brzda/plyn, řezání zatáček, rádio na plné koule......

Nyní máme naježděnou už kterousi tisícovku a OK. Někdy se mu nechce do auta, většinou při cestě zpět.
Ale pozor jak už je tu zmíněno, tak spojit cestování s příjemným zážitkém. Můj minulý pes jezdil taky hodně a bez problémů. Potom jsme jezdit přestali a jezdili jen k vetovi. A byl problém. Auto- nepřijemný zážitek na veterině.

21.4.2020 20:30

"- trochu se zamyslet nad stylem jízdy (brzda/plyn, řezání zatáček, rádio na plné koule......"
přesně
jeli jsme tam, řídil chlap = pes blil
jeli jsme zpět, řídila jsem já, pes ani neškyt

21.4.2020 20:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"- trochu se zamyslet nad stylem jízdy (brzda/plyn, řezání zatáček, rádio na plné koule......"
přesně

Taky mi v autě někdy není dobře a je jedno, kdo řídí. Je to snad dědičné, blila bába, blila mamka, já nebliju, ale dobře mi není. Když řídím já, je to v pohodě. Na stylu jízdy nezáleží, fakt, že ne, muž když veze psa, jede jak se státním pokladem, aź mu někdy nadávám, že s takovou nikam nedojedem a stejně je mi blbě. Berňucha v pohodě, samík se zblil při cestě k nám a od té doby ne, že se auta vyloženě bál...ten pes prostě čeká, že mu bude zase nedobře a toho se bojí. Stačilo dvakrát dát kinedryl a pes už v pohodě. Ale ne, jízdu autem nemiluje, jen prostě ví, že autem se jezdí na prochajdy a výlety, tak to dá. takže kinedryl, dávkování je tam i pro děti, takže dle váhy psa.

21.4.2020 20:58
fikovnice

XXX.XXX.55.20

přesně

21.4.2020 21:01
fikovnice

XXX.XXX.55.20

lesnížínka napsal(a):
Taky mi v autě někdy není dobře a je jedno, kdo řídí. Je to snad dědičné, blila bába, blila mamka, já nebliju, ale dobře mi není. Když řídím já, je to v pohodě. Na stylu jízdy nezáleží, fakt, že ne, muž když veze psa, jede jak se státním pokladem, aź mu někdy nadávám, že s takovou nikam nedojedem a stejně je mi blbě. Berňucha v pohodě, samík se zblil při cestě k nám a od té doby ne, že se auta vyloženě bál...ten pes prostě čeká, že mu bude zase nedobře a toho se bojí. Stačilo dvakrát dát kinedryl a pes už v pohodě. Ale ne, jízdu autem nemiluje, jen prostě ví, že autem se jezdí na prochajdy a výlety, tak to dá. takže kinedryl, dávkování je tam i pro děti, takže dle váhy psa.

Já mám totálně blijícího kocoura. Už jsem to tu párkrát psala. Bohužel jsem s ním kvůli tomu musela přestat jezdit na chalupu. Nedávali jsme to ani jeden. Kinedryl nám nebyl doporučen. Ale Cerenia ano, a to je fakt jediné, co mi na něj funguje - teď už jen na ty nejnutnější jízdy, např. na veterinu.

21.4.2020 21:13
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

- chceme jet na výlet aby nebyl sám doma tak ho nemůžeme dostat do auta ...

Bývávalo mi tak zle, že bych raději šla
Praha - Brno pěšky než se do vozu vrátila.

21.4.2020 21:19

rapotacka11 napsal(a):
- chceme jet na výlet aby nebyl sám doma tak ho nemůžeme dostat do auta ...

Bývávalo mi tak zle, že bych raději šla
Praha - Brno pěšky než se do vozu vrátila.

A už vás to opustilo?
Jinak můžu doporučit...alkohol je totiž kamarád :-))
Byla jsem na tom podobně, pak jsme jeli na Slovensko, párkrát zastavili v příjemné hospůdce a na Bumbálce už mi bylo auto fuk a od té doby jsem toho najezdila......
Jen to nejde praktikovat se psem :-((.

21.4.2020 21:48

Náš první pes, skorojezevčík z útulku (od štěněte) , za padesát kilometrů se poblil i 7x, myslím, že mu vadil i pach benzínu, (na benzíně úplně slintal) v průběhu jeho života se to zlepšilo natolik, že byl schopnej to i vydržet těch padesát kilometrů a na první světelné křížovatce ve městě se pobít, řešili jsme to kinedrilem před jízdou...tchýně i kvůli jeho blití sjela autem do příkopu, (pes natahoval na blití, chtěla ho někam odklonit a zapoměla, že drží volant a odklonila auto...)

21.4.2020 21:59
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

A už vás to opustilo?
Jinak můžu doporučit...alkohol je totiž kamarád :-))
Byla jsem na tom podobně, pak jsme jeli na Slovensko, párkrát zastavili v příjemné hospůdce a na Bumbálce už mi bylo auto fuk a od té doby jsem toho najezdila......
Jen to nejde praktikovat se psem :-((.

Měla jsem tenhle problém asi do 20 let,
bývalo to strašné, přešlo to samo,
jen nemohu při jízdě číst - třeba ve vlaku.
Jak sehnu hlavu - zle.

21.4.2020 22:01
hubicka123

XXX.XXX.215.247

Všem moc děkuji za radu 😇 určitě vše vyzkoušíme ♥️

A omlouvám se jedné paní , že tam nemám interpunkci 😂 Jsem nevěděla ,že se musí dodržovat i na webových stránkách 😂
Já vždy vše v klidu přečtu aniž by tam byly čárky 😂

21.4.2020 22:47
fikovnice

XXX.XXX.135.227

hubicka123 napsal(a):

A omlouvám se jedné paní , že tam nemám interpunkci 😂 Jsem nevěděla ,že se musí dodržovat i na webových stránkách 😂

Nooo, ten alkohol nezkoušejte, ten do psa nelijte!

22.4.2020 10:08
boikana

XXX.XXX.64.140

hubicka123 napsal(a):

A tak jistě že nemusí. Akorát že číst takový text, navíc bez odstavců a delší, je dost utrpení. Přitom aspoň to rozdělit na pár odstavců a jednotlivé věty už by čitelnost výrazně zlepšilo.

A pak taky... přece jen i podle psaného textu si leckdo udělá názor o druhém... já osobně bych tedy nechtěla působit svým psaným projevem jako puberťák, ale to je každého věc

22.4.2020 10:33
impact

XXX.XXX.42.249

hubicka123 napsal(a):

Pro mě je třeba souvislá xřádková litanie bez interpunkce důvod, proč dotaz prostě přejít a ignorovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík