Jwshhdhd

XXX.XXX.26.22
Dobrý den,
je mi 12 let a strašně bych chtěla kavalíra rodiče s tím docela i souhlasí ale jediné čeho se bojí (bojím se toho i já ) že nebude moc dobře snášet samotu....
Opravdu jsem si vše pořádně rozmyslela jakože : jestli na něj budu mít čas co všechno musíme koupit jak se o něj starat atd..
Ono by to bylo jak kdy někdy by byl doma dýl sám a někdy kratšej. Když jsem si četla o kavalírech samozřejmě jsem narazila i na toto téma ale jediné co se tam dalo dočíst bylo že samotu snáší špatně ....já bych ale potřebovala vědět trochu víc detailů jak se dá psa zbavit toho trápení ze samoty nebo chápete jak to myslím (prostě aby se tolik netrápil jestli stačí pořídit tisíce hraček a on se zabaví nebo tak ale tak jednoduché to asi nebude :D) se psem nemám žádné zkušenosti jen moje máma která měla trpasličího pinče a jak je známo tak je dost tvrdohlaví takže ho i srazilo auto ( přežil ). No ale ona ho musela dát po roce pryč protože soused si stěžoval že tam stéká když nejsou doma ( oni ale bydleli v bytě a my teď bydlíme v docela velkém domě s velkou zahradou). Abych to shrnula potřebuji nějakou radu od zkušeného chovatele kavalírů. A ještě lépe od někoho kdo chodí do práce nebo do školy ( abych věděla jak to řešily ).
Opravdu jsem přesvědčená že je to to správné plemeno pro mě, pročetla jsem snad všechny stránky a kavalíří charakteristiku znám snad úplně do detailu. Opravdu jediné co mě trápí je že tady bude občas sám. Prosila bych aby mi někdo co nejdřív odepsal. Možná ještě jedna věc ohledně toho jak je to s kastrováním. Kdybych měla pejska tak ho asi nebudeme kastrovat ale kdyby fenku tak je to takové riskantní. Ale já bych stejně radši chtěla FENKU. Myslíte že je kastrace nutná ? Může se jí stát něco vážného? Nebo si myslíte ze kastrace je zbytečná ? Prosím co nejrychleji mi někdo odepište.
Mockrát děkuji
Mia
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemám kavalíra, jen je znám ze svého bydliště. Chodily tam spolu dvě fenky. Krásné, milé, nekonfliktní.
Myslím, že samotu snášejí přibližně stejně, jako jiná společenská plemena. Jedná se hlavně o to, jak dlouho by musel být pes sám. 6-7 hodin je dobře snesitelných, někteří psi bývají doma i 8,9 hodin. Podle mě 8 hodin je maximum, když to není pravidelně.
Se štěnětem to je horší. To musí ven mnohem častěji, musí i častěji jíst.
A každý pes si musí na samotu doma postupně, po chviličkách zvyknout, aby doma nevyl, nekňučel a neštěkal.
A k poslední otázce. Fenu rozhodně není nutné kastrovat, podle mě to ani není žádoucí. Ale pak je nutné ji pečlivě po dobu hárání hlídat, aby se k ní nedostal žádný pes. Nesmí bez vodítka ani na zahradu, ani kdyby byla za plotem. Psi jsou velmi vynalézaví a plot, či jinou překážku překonají.
Někomu kvůli tomu připadá život se psem - samcem - jednodušší.
Uživatel s deaktivovaným účtem

V případě 12letýho dítěte je bohužel pořízení a výchova pejska z velký části zodpovědnost a záležitost rodičů. Studovat vše potřebné by tedy měli především oni, protože oni budou udávat, jak se bude s pejskem zacházet. Nestačí, aby s ním správně zacházel jeden z členů rodiny...
Snášení samoty může být oříšek pro pejsky obecně, nikoliv pro konkrétní plemeno. Je potřeba to pejska od mala učit po troškách a hlavně ho nelitovat, že musí být sám.
O kolik hodin samoty jde? štěně dlouho bez vyvenčení nevydrží tak je nutné počítat že budou nehody. Dospělý vydrží, pokud je navíc zahrada tak to bude lepší, jen u fenky v době hárání hlídat My máme 3 fen a ani jedna kastrovaná není, pokud bude tomu zdravotní důvod tak ano. ohlídat se to dá, jen teda nesmí být venku bez dohledu. kdysi jsme kavalírku měli a vydržela normálně. Ona ani neštěkala. jen na chatě kde bylo víc psů občas štěkla cca po 3 dnech a jak jsem se vrátili do města tak zase ticho. Jen opravdu dobře vybírat, trpí na dost nemocí
Kavalírek není rád sám. Miluje společnost psí, lidskou klidně i kočičí. Je to plemeno vyloženě kontaktní. Ale pokud se bude jednat o pár hodin a zajedete na pevný režim, zvykne si. Důležité je pohyb a pejska unavit. Kavalír je sporťák a pokud má možnost se vyřádit venku s jinými psy bude spokojený. Důležitá je u nich socializace. Byť vypadá jako plyšová hračka. Takže jakmile to půjde, tak na cvičák, nebo do školky. Především fenky ochraňovane úzkostnými majiteli velmi trpí pokud nejsou v kontaktu s jinými psy. Samci jsou výrazně sebevědomější a nepotřebují se tolik otrkavat.
Já to mám každý den trochu jinak, ale i tak není den kdy by byl ten pejsek doma hodně dlouho sám. Třeba když dopoledne, tak asi do 2 hodin bude sám tak pak přijdu a budu s ním dlouho a, když už mám nějaký kroužek tak v tu chvíli kdy doma já nejsem tak doma je zase někdo jiný takže teoreticky by byl doma sám jen dopoledne a to si myslím že ještě jde. Jinak vám moc děkuji že jste mi na moje otázky odpověděla 🙂