Zdravím, mám doma 9ti letého borderaka, krmeného převážně granulema, ale někdy dostane i třeba vejce, různými živočišný oleji, bílý jogurt, sirové kosti a někdy i teda masovou konzervu. Mám ho venku na zahradě a každý den jsme někde na vycházce, pravidelně aspoň jednou za týden ho vyčesávam, prostě podle toho jak srst vypadá, poslední dva roky má po sobě dost velké fleky bez chlupů, nevytrhává si to nic. Veterinář mi rekl, že je to nekvalitní stravou přitom dostává dost vitamínů a snažím se, aby měl vyváženou stravu a nedávat mu pořád to stejné. Setkala jsem se s tím u starsich psů a majitel mi rekl, že je to věkem (tohle byl totiž pes od myslivce a ten ho krmil barfem) .
Máte s tím taky někdo zkušenosti?
My jsme tohle řešili roky. Ve finále pomohly antibiotika. Konkrétní důvod se ale nezjistil /stěry, krev, kultivace -kortikoidy/. Ještě k tomu byl alergik. .. Až potom antibiotika /3 x po sobě v průběhu cca půl roku. Teď už 10 let je dobrej. Je mu 15 pryč a vařím mu Granule má jen jako odměnu, případně jen tak je pohodím.