Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Danula

11.5.2020 09:01
Danula

XXX.XXX.71.247

Ahojky
Ráda bych slyšela radu zkušených, je spousty diskuzích, ale žádná tak nějak aktuální..nebo spíš, každá mi neodpoví přesně.
Máme dvě krásná šťeňátka velštíka, dneškem mají 24 dní.
Má otázka zní, příkrmy...
Mám pro ně štěněčí granulky, které baští i mamča, plus jí ob dva dny dávám štěněčí mléko, které si myslím ji dodává hodně živin. Má ho ráda vypila by i prázdnou mísu :D. Jinak dostává vařené maso, kuřecí, ze začátku hlavně vývary s rýží.
Dnes si libuje na kuřecích skeletech, zvěřina vnitřnosti. Miluje to. Má skvělou stavbu těla, vyběhaná, je to lesnická holka. . Proto mě zajímá otázka i kojení..jiní píšou, že to fenu odrovná, jiní, že v mléce mají malý to nejlepší, čemuž pevně věřím. Mám doporučenou příkrmovou kaši, ale právě, s tou já si rady nevím...nebo doporučenou, jiní, že dávají, jiní, že v tom nejsou žádné živiny..takže k čemu se přiklaníte vy? Udělat štěndům poctivou kaši z masa, rýže, popř granul..rozmixovat..a měnit jim tu stravu? Resp., kdy vy jste začli příkrmy, jaké příkrmy? Já jsem ráda, že kojí, absolutně jí to nevadí, hned co skočí do bedny, už rozvaluje pupek :P..
Díky za cenný rady :)

11.5.2020 09:43
marushka

XXX.XXX.41.2

Já nedám dopustit pro první příkrm na syrové mleté libové hovězí smíchané s trochou mléka, aby se to štěňatům dobře jedlo. Postupně přidávám jiné druhy masa, rozmočené granule, rýži, vločky atd.. Důležité ale je, každý den přidávat jen jednu novinku, ať to štěňatům moc nerozhodí trávení. Příkrmové kaše mým štěňatům vůbec nechutnaly a slyšela jsem podobné zkušenosti z více stran. Fenu nechte kojit podle její libosti, krmená je podle toho, co píšete, výborně, takže dvě štěňata jí určitě nezničí. Odstaví si je sama, až ji začnou příliš kousat a otravovat.

11.5.2020 09:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Danula napsal(a):
Ahojky
Ráda bych slyšela radu zkušených, je spousty diskuzích, ale žádná tak nějak aktuální..nebo spíš, každá mi neodpoví přesně.
Máme dvě krásná šťeňátka velštíka, dneškem mají 24 dní.
Má otázka zní, příkrmy...
Mám pro ně štěněčí granulky, které baští i mamča, plus jí ob dva dny dávám štěněčí mléko, které si myslím ji dodává hodně živin. Má ho ráda vypila by i prázdnou mísu :D. Jinak dostává vařené maso, kuřecí, ze začátku hlavně vývary s rýží.
Dnes si libuje na kuřecích skeletech, zvěřina vnitřnosti. Miluje to. Má skvělou stavbu těla, vyběhaná, je to lesnická holka. . Proto mě zajímá otázka i kojení..jiní píšou, že to fenu odrovná, jiní, že v mléce mají malý to nejlepší, čemuž pevně věřím. Mám doporučenou příkrmovou kaši, ale právě, s tou já si rady nevím...nebo doporučenou, jiní, že dávají, jiní, že v tom nejsou žádné živiny..takže k čemu se přiklaníte vy? Udělat štěndům poctivou kaši z masa, rýže, popř granul..rozmixovat..a měnit jim tu stravu? Resp., kdy vy jste začli příkrmy, jaké příkrmy? Já jsem ráda, že kojí, absolutně jí to nevadí, hned co skočí do bedny, už rozvaluje pupek :P..
Díky za cenný rady :)

Dvě štěňata fenu pri kojení rozhodně neodrovnají (naoak je jich málo) - to by mě zajímalo, kdo vypustil takový blábol 🙄

Myslíte, že by matička příroda fenám nadělila těch 10 cecků jen tak z recese, když by ji měla odrovnat 2 štěňata?!

Štěňatům jako příkrm dávat kvalitní syrové mleté maso.

11.5.2020 11:26
janaa

XXX.XXX.149.26

Příkrmy začínám ve třech týdnech. Naškrábané hovězí nebo telecí smíchané s kozím mlékem do tak akorát konzistence. Postupně přidávám další druhy masa, za den jeden nový druh,ne více, od pěti týdnů začínám dávat i kosti - kuřecí křídla. Přílohy nedávám. Od šesti týdnů dávám jednu dávku granule,kvůli budoucím majitelům,pokud by chtěli krmit granule. To,že začnete přikrmovat, neznamená,že fena přestane kojit. Obě feny,na kterých jsem zatím měla štěnda, kojily ještě v době,kdy štěnda odcházela. Jinak viz výše, dvě štěnda,málopočetný vrh, to fenu fakt neodrovná. Argumenty o tom,jak je třeba fenu ve třech týdnech nebo měsíci od štěňat striktně oddělit a kojení zastavit, to většinou říkají množky,které budou chtít v dalším možném termínu hned fenu nakrýt znova (i ty množky papírové)

Danula

12.5.2020 22:42
Danula

XXX.XXX.80.135

Děkuju Vám všem :)
O tom kojení, původně jsme měli mít pět štěňátek, jedno zemřelo v porodních cestách, ostatní šli císařem, bylo to hodně náročné, za další den nám odešli dvě slabé..tyto dvě mám vypiplané, doslova 24/7 péčí. Takže mleka měla dost, ze stresu a ztráty začla mléko pomalu ztrácet..ale naštěstí to nevzdala a rozkojila se, bojuje semnou dál. Mimča krásně rostou. Vzorně se stará. I když už méně, protože jsou větší, ale stale si je dobře hlídá. Proto otázka na to jestli to fenu ničí to kojení. Jinak je mi jasné, že u dvou je sakra znát, že jí to tak nezdrachá.
Ale musela jsem ji odstrikavat, aby chuděra nedostala zápal. Mazala jsem ji borovou vodou. A pecka :)
Měli jít do světa, ale zůstanou s náma doma všichni tři. Malé lásky.
Tu baštu připravím jak radíte. Díky moc :) hezky vecer

13.5.2020 01:49
fikovnice

XXX.XXX.55.4

Danula napsal(a):
Děkuju Vám všem :)
O tom kojení, původně jsme měli mít pět štěňátek, jedno zemřelo v porodních cestách, ostatní šli císařem, bylo to hodně náročné, za další den nám odešli dvě slabé..tyto dvě mám vypiplané, doslova 24/7 péčí. Takže mleka měla dost, ze stresu a ztráty začla mléko pomalu ztrácet..ale naštěstí to nevzdala a rozkojila se, bojuje semnou dál. Mimča krásně rostou. Vzorně se stará. I když už méně, protože jsou větší, ale stale si je dobře hlídá. Proto otázka na to jestli to fenu ničí to kojení. Jinak je mi jasné, že u dvou je sakra znát, že jí to tak nezdrachá.
Ale musela jsem ji odstrikavat, aby chuděra nedostala zápal. Mazala jsem ji borovou vodou. A pecka :)
Měli jít do světa, ale zůstanou s náma doma všichni tři. Malé lásky.
Tu baštu připravím jak radíte. Díky moc :) hezky vecer

Nechcete vložit foto psích miminek? Ať se pokocháme...

13.5.2020 05:50
Ouško4

XXX.XXX.8.30

janaa napsal(a):
Příkrmy začínám ve třech týdnech. Naškrábané hovězí nebo telecí smíchané s kozím mlékem do tak akorát konzistence. Postupně přidávám další druhy masa, za den jeden nový druh,ne více, od pěti týdnů začínám dávat i kosti - kuřecí křídla. Přílohy nedávám. Od šesti týdnů dávám jednu dávku granule,kvůli budoucím majitelům,pokud by chtěli krmit granule. To,že začnete přikrmovat, neznamená,že fena přestane kojit. Obě feny,na kterých jsem zatím měla štěnda, kojily ještě v době,kdy štěnda odcházela. Jinak viz výše, dvě štěnda,málopočetný vrh, to fenu fakt neodrovná. Argumenty o tom,jak je třeba fenu ve třech týdnech nebo měsíci od štěňat striktně oddělit a kojení zastavit, to většinou říkají množky,které budou chtít v dalším možném termínu hned fenu nakrýt znova (i ty množky papírové)

" ...od šesti týdnů dávám jednu dávku granule, kvůli budoucím majitelům, kteří by chtěli krmit granulemi..."

Dobrý den, můžu se zeptat JAK do štěňátek dostanete granule poté, co byli zvyklí na libové hovězí, telecí...?
Mám problém se štěňátkem (12 týdnů), od chovatelky krásně papal granulky, chtěla jsem kmit granulema minimálně do roka věku...bohužel u nás objevil existenci masa (nejprve jako pamlsky) a od té doby dělá hrozné ciráty se žrádlem. Chce jen maso, ignoruje granule...a já nemám moc odolnou psychickou soustavu ho nechat vycukat hladem, takže štěňátko nám obchází mističku s granulkama se zhnuseným výrazem a sedí před ledničkou a čeká právě na to hovězí, jak píšete. A samozřejmě to pak nevydržím a dám mu maso, protože u štěňátka úplně nechci zacházet do extrémů "buď ty nebo já...buď granule nebo smrt hlady".
Takže pravděpodobně budeme muset přejít na BARF.

Fakt vám štěňátka normálně po hovězím s chutí vyžerou granule?

13.5.2020 06:21
impact

XXX.XXX.39.153

U celého vrhu platí zákon smečky - co si nesežereš, nemáš. Ti vážně v konkurenci svých sourozenců nebudou čekat, jestli nebude něco lepšího.

13.5.2020 07:00
janaa

XXX.XXX.149.26

Jak píše impact,ono to v tý smečce funguje jinak. Já je dávám,když jsou opravdu hladový a hlavně k nim nesmím pustit mamku,to by šli do mlíkárny,ne na granule,logicky. A jinak samozřejmě pak když přejdou do nového domova, masu dávají přednost a jak už nemají konkurenci, často taky granule nechají válet v misce. Já tomu říkám,že naučí majitele zdravému rozumu protože si tak vydupou,že nakonec to maso mají. Já dávám sebou jak granule,tak maso,tak mají majitelé kam sáhnout. Jsou jedlíci,kteří sežerou všechno, i ty granule, a pak štěnda,která prostě grancle žrát nebudou,když ví,co je maso

13.5.2020 07:00
Ouško4

XXX.XXX.8.30

:-D :-D já to chlapovi od začátku říkala že nutně potřebujem víc psů :-D

Danula

13.5.2020 10:08
Danula

XXX.XXX.173.146

Zasílám fotku lásek. Mám bohužel aktualní normalní jen tuto fotku, protože mám prasklou čočku na foťáku, takže focení hrůza, ale jsou doslova a písmene jedno a to samé. Máme kluka a slečnu :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.5.2020 11:24

"A samozřejmě to pak nevydržím a dám mu maso, protože u štěňátka úplně nechci zacházet do extrémů "buď ty nebo já...buď granule nebo smrt hlady"."

U štěňátka vyhladovění určitě nezkoušejte. To radši "ustupte" a krmte masem. Na granule můžete postupně zvykat i staršího pejska. A nevěřte tomu, že granule jsou to nejlepší, co můžete psu nabídnout. Jediná výhoda granulí je - je to pohodlné.

13.5.2020 12:27
Ouško4

XXX.XXX.43.225

No mě u toho štěňátka šlo spíš o to, že jsem se bála abych v období růstu něco nezanedbala, nepodělala (granule když nic, tak jsou aspoň minerálně vyvážené). U dospělého psa bych to tak neřešila jako u štěňátka v období růstu.

13.5.2020 12:45
lupus4

XXX.XXX.205.61

minerálně vyvážené

no nejsou

když si spočtete kolik mg toho kterého prvku je při výrobě na TUNU amarounů, tak si vážně myslíte, že zrovna ta hrstička , kterou mu dáte, je vyvážená ? - ani náhodou

to je daleko lepší mletina hovězího + Plastin
navíc, když zůstanou doma, tak je amarounama nemusíte vůbec trápit

citace Saola
pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.). Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3658475/krmeni-syrovym-masem?from-list=1#a3681143

13.5.2020 13:13

Ouško4 napsal(a):
No mě u toho štěňátka šlo spíš o to, že jsem se bála abych v období růstu něco nezanedbala, nepodělala (granule když nic, tak jsou aspoň minerálně vyvážené). U dospělého psa bych to tak neřešila jako u štěňátka v období růstu.

To je jen lidem do hlavy nabušená reklama. Ne nadarmo je byznys kolem psů hned na třetím místě za drogama a prostitucí. A nejde jen o množírny, jde i o granule, oblečky........

13.5.2020 14:02
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Holky děkuju, není to že bych byla líná, spíš jsem se toho bála. Ale mám teď spoustu materiálu jak začít s Barfem...malej mi ty granule fakt sveřepě odmítá...preparuje mi z nich i cokoli, čím se mu to snažím ochutit. Nemám nervy na to ho tím dál trápit.

Danula

14.5.2020 09:46
Danula

XXX.XXX.173.146

Dámy ještě taková technická z jiného soudku, neznáte nějakou stránku, kde by se nechaly udělat kvalitní známky na obojek ? Nějak nemůžu najít nic, respektive, co by bylo ověřeno alespoň nějakou kvalitou ? Neznáte ? Děkuji :)

ČivavaJim

14.5.2020 14:06
ČivavaJim

XXX.XXX.13.237

Dobry den.Mame stene civavy,dnes mu jsou dva mesice,doma ho mame 5dní.Nevim si rady s krmenim.Od majitelky byl py zvykli na granulky a varene maso.Jenze granulky moc nechce,to jen trochu ochutna.Protoze se mi zdal spavy a bez nalady,tak sem mu uvarila hovezi maso.Vcera a dnes jdem mu dala to maso v poledne a uplne schuti snedl celou misku a uplne pookral.Po tom co se nazral a vyspal se,tak byl veselej,hravej a proste spokojenej.Jenze vsude ctu,ze jen maso nema tolik zivin co granulky.Jak mu mam varit chutne a vyvazene porce?poradite nekdo?Diky 😉

14.5.2020 14:13
impact

XXX.XXX.39.153

ČivavaJim napsal(a):
Dobry den.Mame stene civavy,dnes mu jsou dva mesice,doma ho mame 5dní.Nevim si rady s krmenim.Od majitelky byl py zvykli na granulky a varene maso.Jenze granulky moc nechce,to jen trochu ochutna.Protoze se mi zdal spavy a bez nalady,tak sem mu uvarila hovezi maso.Vcera a dnes jdem mu dala to maso v poledne a uplne schuti snedl celou misku a uplne pookral.Po tom co se nazral a vyspal se,tak byl veselej,hravej a proste spokojenej.Jenze vsude ctu,ze jen maso nema tolik zivin co granulky.Jak mu mam varit chutne a vyvazene porce?poradite nekdo?Diky 😉

Dejte mu to syrové.

www.manwe.eu 👉 pravý sloupec BARF

Přidejte reakci

Přidat smajlík