Čištění chlupů kolem očí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Monika378849

23.5.2020 13:21
Monika378849

XXX.XXX.199.129

Dobrý den, mám dotaz na čištění zrezlých chlupů kolem očí. Máme štěně shih-tzu, kterému se rez tvoří poměrně hodně. Jaké máte zkušenosti a jak rez odstranit? Děkuji😊

23.5.2020 15:08
eli22

XXX.XXX.58.41

Monika378849 napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz na čištění zrezlých chlupů kolem očí. Máme štěně shih-tzu, kterému se rez tvoří poměrně hodně. Jaké máte zkušenosti a jak rez odstranit? Děkuji😊

Myslím, že to vyčistit nejde, teče mu z očí, takže od toho to reznutí.

Monika378849

23.5.2020 16:42
Monika378849

XXX.XXX.199.129

Ano, vím, že to má ze slzení očí. Vyčistit by to mělo prý jít, ale nevím, čím.

23.5.2020 18:30
eli22

XXX.XXX.58.41

Monika378849 napsal(a):

Tak to se potom taky ráda poučím. Dá se to samozřejmě dočasně zakamuflovat /třeba kvůli výstavě/ různými pudry atd, ale že by to šlo vyčistit, tak to nevím....

_Fifinka

23.5.2020 18:53
_Fifinka

XXX.XXX.110.35

Monika378849 napsal(a):

Dají se koupit bělící gely (1 All systems) nebo ošetřující pudry. Nejdůležitější je ale srst kolem slzících očí pořád udržovat suchou, takže co nejčastěji otírat a případně zasypávat škrobem, který pohlcuje vlhkost.

24.5.2020 22:47
Mousinka

XXX.XXX.62.146

někde, myslím na Fb, jsem četla, ze toto hnědnuti chlupů pod očima způsobuje nějaká složka v jidle. ted si nejsem jistá, kuře? zkuste pohledat.

25.5.2020 09:36
zdenula

XXX.XXX.60.215

Mám bišonku, bude mít 12 let. Od malinka jí slzí oči a tvoří se hnědé cestičky pod očima. Nedá se to vyčistit ničím! Vyzkoušela jsem kde co. A dokonce jsem přišla k závěru, že čím větší péče o oči, tím hůř. Očička čistíme občas tamponkem a narezlé chloupky vystřihnu, víc se s tím dělat nedá.

25.5.2020 11:18
Dája6

XXX.XXX.236.161

Monika378849

Dobrý den,
poradila bych, ale tady veřejně určitě ne. Zase by mě rozcupovaly.
Taky jsem bojovala, hlavně na výstavy musely být naprosto čistí až jeden vet poradil a dobře.

Dája

25.5.2020 19:56
fikovnice

XXX.XXX.134.203

Dája6 napsal(a):
Monika378849

Dobrý den,
poradila bych, ale tady veřejně určitě ne. Zase by mě rozcupovaly.
Taky jsem bojovala, hlavně na výstavy musely být naprosto čistí až jeden vet poradil a dobře.

Dája

Asi pokud jde o výstavy, jsou rady na zamaskování na místě...a nemyslím, že by Vás tu cupovali. Proč taky? Vždyť jste taková dobrá duše!
Jinak ale se psalo, že tyto cestičky jsou známkou neprůchodnosti slzních kanálků. Kdybych měla takového psa a neměla výstavní ambice, ošetřovala bych jen oční vodou (Ophthalem např.).

25.5.2020 22:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
Asi pokud jde o výstavy, jsou rady na zamaskování na místě...a nemyslím, že by Vás tu cupovali. Proč taky? Vždyť jste taková dobrá duše!
Jinak ale se psalo, že tyto cestičky jsou známkou neprůchodnosti slzních kanálků. Kdybych měla takového psa a neměla výstavní ambice, ošetřovala bych jen oční vodou (Ophthalem např.).

Ale když oči právě slzí, tak neprůchodnost kanálků asi nebude, ne? Či kudy teda slzí? Ale co si myslím, je souvislost s blbou stravou a tím pádem zdravotní kondicí psa. Workovi teď na stará kolena taky oči začínají víc slzet(jako starým lidem ) ale vyloženě cestičky tam teda nemá, jen trochu jak má ty lojdíky přímo. Ale jak byl zdecimovaný po háravkách, bylo to mnohem horší. Pokud má pes žluté fleky všude, kde se líže(tedy třísla, tlapky) změnila bych hlavně jídlo. A kolem těch oček bych to ťupkala tamponkem(či jen tyčinkou) ve slabé octové vodě, pochopitelně tak, aby mu to nešlo do oka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.5.2020 07:08

Já se v tom teda nevyznám vůbec, ale tak si říkám, že těch pejsků, co ty cestičky mají je vícero, teď mě napadají třeba bílí pudlíci...tak jasně na výstavu se to asi nějak maskuje, ale v běžném provozu já teda ty psy vídám právě s těma cestičkama a myslím, že kdyby bylo nějaký jednoduchý univerzální řešení, tak jich tolik nebude, protože nemyslím, že by se to páníčkům nějak zvlášť esteticky líbilo.

26.5.2020 13:03

lesnížínka napsal(a):
Ale když oči právě slzí, tak neprůchodnost kanálků asi nebude, ne? Či kudy teda slzí? Ale co si myslím, je souvislost s blbou stravou a tím pádem zdravotní kondicí psa. Workovi teď na stará kolena taky oči začínají víc slzet(jako starým lidem ) ale vyloženě cestičky tam teda nemá, jen trochu jak má ty lojdíky přímo. Ale jak byl zdecimovaný po háravkách, bylo to mnohem horší. Pokud má pes žluté fleky všude, kde se líže(tedy třísla, tlapky) změnila bych hlavně jídlo. A kolem těch oček bych to ťupkala tamponkem(či jen tyčinkou) ve slabé octové vodě, pochopitelně tak, aby mu to nešlo do oka.

Právě, že bude. Když jsou kanálky ucpané, slzy jimi nemůžou odtékat a udělají si tyhle.cestičky. Před léty jsem to viděla u jednoho koně, byl to žluťák, takže ty hnědé pruhy se nedaly přehlédnout.

26.5.2020 13:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Právě, že bude. Když jsou kanálky ucpané, slzy jimi nemůžou odtékat a udělají si tyhle.cestičky. Před léty jsem to viděla u jednoho koně, byl to žluťák, takže ty hnědé pruhy se nedaly přehlédnout.

Tááák a teď jsem zjistila(musela jsem si to najít) že jsem úplně blbá páč jsem o tomhle nevěděla vůbec nic! Já jsem myslela, že slznýma kanálkama slyzy vytékají do oka(aby ho vlhčily) alespoň se to vždycky tak nějak říkalo, a te%d koukám, že je to opačně No bude to tím, že jsme s tím nikdo v rodině nikdy problém neměli, vlastně nikdy žádný ORL problém, takže tato oblast mi byla utajena(kde mám mandle, jsem zjistila 4roky zpátky, při první šílené angíně )
Takže ano, všichni jste měli pravdu a je možné, že by(dělá se to i u psa? ) stačilo to propláchnutí?

26.5.2020 14:30

lesnížínka napsal(a):
Tááák a teď jsem zjistila(musela jsem si to najít) že jsem úplně blbá páč jsem o tomhle nevěděla vůbec nic! Já jsem myslela, že slznýma kanálkama slyzy vytékají do oka(aby ho vlhčily) alespoň se to vždycky tak nějak říkalo, a te%d koukám, že je to opačně No bude to tím, že jsme s tím nikdo v rodině nikdy problém neměli, vlastně nikdy žádný ORL problém, takže tato oblast mi byla utajena(kde mám mandle, jsem zjistila 4roky zpátky, při první šílené angíně )
Takže ano, všichni jste měli pravdu a je možné, že by(dělá se to i u psa? ) stačilo to propláchnutí?

Ano, propláchnutí se dělá i u psů.

26.5.2020 19:27
fikovnice

XXX.XXX.55.18

lesnížínka napsal(a):

Ne ne, on existuje slzonosní kanálek (canalis nasolacrimalis), tudy by slzy měly odtékat. Když je ucpaný, klidně kamínkem, tak nemají slzy jak odtéct.

26.5.2020 19:32
fikovnice

XXX.XXX.55.18

lesnížínka napsal(a):

Drenáž slzovodu se dá udělat (u lidí, u psů nevím). Ale obávám se, že pokud se nezjistí a neodstraní příčina, velmi brzy dojde ke znovuucpání...

26.5.2020 19:36
fikovnice

XXX.XXX.55.18

lesnížínka napsal(a):

Uvědom si, když pláčeš, tak si slzy utíráš zvenčí oka, ale zároveň je cítíš i v nose - to je znamení, že Tvůj slzní kanálek funguje dobře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík