Zdravím,
mám doma 2 měsíční štěně a začínáme chodit na procházky, ale když se vzdalujeme od domu, tak začně štěkat a protestovat a potom celou cestu kňučí, skáče po nohách, protože se chce nosit. Samozrejmě jí nenosím a v nejhorším případě ji nalákám na kousek piškotu. Prvně měla problém s obojkem, tak jsme koupili postroj, ale nezlepšilo se to. Vím, že s ní musím mít trpělivost, ale na procházky už chodíme tak 2 týdny a spíše aby se to lepšilo, tak se to horší. A trasy taky nechodíme dlouhé, ale vždycky kousek od baráku. Budu ráda za každou radu. O výcviku na vodítko jsem si toho načetla dost, ale mám pocit, že nic nefunguje.
denyssa

XXX.XXX.76.210
Ahoj,měli jsme to stejné.Je to dvouměsíční prcek,teprve objevuje a může knučet jednoduše proto že se bojí.Co musíte udělat je,aby bylo odměněno za každých pár metrů co ujde a ukázat mu že se není čeho bát.
Náš pes byl taky takový ale časem si prostě zvykl. Začněte třeba jen tím že ujdete pár metrů od domu,kdy pokud jsem vás správně pochopila,nedělá takové scény,postupně přidávejte metry,pokaždé klidně až přehnaně odměnit.Jestli má problém s obojkem/postrojem, můžete mu ho nechávat i když je doma,měl by si pak zvyknout lépe.Ale jen když jste doma i vy aby jste ho měli pod kontrolou (může se někde za obojek zaháknout,začít ho okusovat...)
verbell
napsal(a):
Zdravím,
mám doma 2 měsíční štěně a začínáme chodit na procházky, ale když se vzdalujeme od domu, tak začně štěkat a protestovat a potom celou cestu kňučí, skáče po nohách, protože se chce nosit. Samozrejmě jí nenosím a v nejhorším případě ji nalákám na kousek piškotu. Prvně měla problém s obojkem, tak jsme koupili postroj, ale nezlepšilo se to. Vím, že s ní musím mít trpělivost, ale na procházky už chodíme tak 2 týdny a spíše aby se to lepšilo, tak se to horší. A trasy taky nechodíme dlouhé, ale vždycky kousek od baráku. Budu ráda za každou radu. O výcviku na vodítko jsem si toho načetla dost, ale mám pocit, že nic nefunguje.
Ach jo.
verbell
napsal(a):
Zdravím,
Dvouměsíční štěndo se bere na procházku jen kousek, bez vodítka a prochajda vypadá tak, že popojdu a štěníka lákám k sobě. Je malý na to, aby vám špacíroval na vodítku, je ze všeho vyjevený a pokud bojácnější, tahat ho na vodítku, když jít nechce...si zaděláte akorát na problém, že nebude chtít chodit ven, nebude chtít chodit za váma, nebude chtít obojek a vodítko vůbec