Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.5.2020 10:04
KmelouneK

XXX.XXX.152.25

Dobrý den, mám fenu Parson russell terier, 9 let, nekastrovanou. V zimě dosáhla váhy 9,5 kg a rozhodla jsem se, že je čas, aby trochu zhubla. Od ledna má granule SPECIFIC CRD-1 Weight Reduction z naší veteriny. Dostala se na váhu 7,8 kg.

Poslední dobou jsem se o výživu začala zajímat a dnes jsem si všimla, že tyto granule neobsahují nejspíš vůbec žádné maso. Podle toho, co jsem doposud nastudovala je to špatně. Pes netrpí žádnou alergií, ale na klasických granulích prostě přibírá naprosto extrémně.

Má denně přibližně 5 km procházku a může být na zahradě kdy chce.

Poradíte mi prosím granule, nebo konzervy, které podporují hubnutí?

27.5.2020 10:07
KmelouneK

XXX.XXX.152.25

Ještě jsem zapomněla dodat, že má problém se vykakat. Má hrozně tvrdý bobek. Kupuju jí tuto pastu: Probiotická pasta pro psy a kočky Probican 15 ml. Po dobu, co pastu dostává je bobek výrazně lepší, ale jakmile uděláme pauzu, je zase jak kámen.

27.5.2020 10:10
eli22

XXX.XXX.58.41

KmelouneK napsal(a):
Ještě jsem zapomněla dodat, že má problém se vykakat. Má hrozně tvrdý bobek. Kupuju jí tuto pastu: Probiotická pasta pro psy a kočky Probican 15 ml. Po dobu, co pastu dostává je bobek výrazně lepší, ale jakmile uděláme pauzu, je zase jak kámen.

Proč mu nevaříte?Vysaďte granule a vařte. Maso, zeleninu,...

27.5.2020 10:13
KmelouneK

XXX.XXX.152.25

Ona sní vařené jen kuřecí maso, nevím jestli je vhodné ho krmit nepřetržitě. Zelenina zbyla v mističce třeba hodinu, než jí snědla.

27.5.2020 10:16
eli22

XXX.XXX.58.41

KmelouneK napsal(a):
Ona sní vařené jen kuřecí maso, nevím jestli je vhodné ho krmit nepřetržitě. Zelenina zbyla v mističce třeba hodinu, než jí snědla.

Ona nesní hovězí atd? Tak takového psa skoro neznám.

27.5.2020 10:19
KmelouneK

XXX.XXX.152.25

Uvařené fakt ne, čichne k tomu a jde pryč.

27.5.2020 10:26
GAELLE

XXX.XXX.55.67

maso syrové? smíchat se zeleninou, rýží, těstovinami, br. kaší? Maso samozřejmě střídat, přidat i vnitřnosti.

27.5.2020 10:29
eli22

XXX.XXX.58.41

KmelouneK napsal(a):
Dobrý den, mám fenu Parson russell terier, 9 let, nekastrovanou. V zimě dosáhla váhy 9,5 kg a rozhodla jsem se, že je čas, aby trochu zhubla. Od ledna má granule SPECIFIC CRD-1 Weight Reduction z naší veteriny. Dostala se na váhu 7,8 kg.

Poslední dobou jsem se o výživu začala zajímat a dnes jsem si všimla, že tyto granule neobsahují nejspíš vůbec žádné maso. Podle toho, co jsem doposud nastudovala je to špatně. Pes netrpí žádnou alergií, ale na klasických granulích prostě přibírá naprosto extrémně.

Má denně přibližně 5 km procházku a může být na zahradě kdy chce.

Poradíte mi prosím granule, nebo konzervy, které podporují hubnutí?

"Klasické" granule jsou jaké?

27.5.2020 10:32
KmelouneK

XXX.XXX.152.25

Syrové jsem nezkoušela ještě. Kaši pro psa mám udělat stejně jako pro lidi? S mlékem a máslem? A nebude po těstovinách přibírat? Když jí budu dávat 2x denně krmení, kolik gramů přílohy jí mám vždycky dát na jedno krmení?

27.5.2020 10:33
janaa

XXX.XXX.144.59

GAELLE napsal(a):
maso syrové? smíchat se zeleninou, rýží, těstovinami, br. kaší? Maso samozřejmě střídat, přidat i vnitřnosti.

No,na mase s rýží a těstovinama ale asi hubnout nebude

Vyzkoušejte syrové maso nebo jen lehce zatažené. Libové hovězí,kuřecí,krůtí, králík, bílá netučná ryba. Zelenina je fajn,že udělá balast a psa zasytí,i když musí mít omezenou dávku kvůli váze. Zkuste,třeba nějakou žrát bude. Z příloh se k hubnutí doporučuje nejvíc bramborová kaše (z vody,ne z mlíka),ale přílohy obecně se dávat nemusí, je to zbytečné,zvlášť když má pes problém s váhou. Pokud byste barfovali,chce to trochu nastudovat,nekrmit jen svalovinou,ale není to žádná věda. Na měkčí bobek funguje přidání vnitřností,ty jsou projímavé,ale bacha,aby z toho nebyl opak Ideál mletá svalovina s mletými droby (samotné vnitřnosti hodně psů nežere). Pokud by kvůli ucpávání nemohl kosti,tak dávat nějaký kompletní doplněk (prodávají se přímo doplňky pro krmení masemú nebo zvápeňatelé mořské řasy. Do žrádla můžete přidat i nějaký kvalitní rostlinný olej

27.5.2020 10:34
KmelouneK

XXX.XXX.152.25

Než měla ty Specific granule dávala jsem jí Brit pro tlusté psy. Myslím, že tyto: Brit Care Mini Grain Free Light & Sterilised 7 kg. Ale nemohu to nikde dohledat v mailu. Naposled jsem jí je kupovala někdy v listopadu 2019, protože v lednu 2020 už měla hotový přechod na ty Specific.

27.5.2020 10:38
KmelouneK

XXX.XXX.152.25

A doporučíte mi nějaký lepší olej pro pejska do krmení? A jak často olej dáváte? Dneska jí koupím pár druhů masa a uvidím jak ochutnávka proběhne. Ze zeleniny jí chutná nejvíc hrášek a kukuřice. Vadí, když bych jí do krmení dávala tu kukuřici z konzervy?

27.5.2020 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

KmelouneK napsal(a):
A doporučíte mi nějaký lepší olej pro pejska do krmení? A jak často olej dáváte? Dneska jí koupím pár druhů masa a uvidím jak ochutnávka proběhne. Ze zeleniny jí chutná nejvíc hrášek a kukuřice. Vadí, když bych jí do krmení dávala tu kukuřici z konzervy?

Trochu jo, je slaná. Kupte mraženou, ne? Ale kukuřice taky moc hubnoucí není takže to s ní nepřehánějte Když vmícháte uvařenou zeleninu na drobno do mletého masa, tak to jistě nepřebere. Jasně, misku do posledního kousku mrkve nevylízá, ale to ani můj pes. U nás osvědčená: směs pod svíčkovou. Já mám tedy domácí, k tomu trochu zeleného listí nasekat: čínské zelí, zelený salát, ledová salát a výborné na trávení jsou pampelišky, stačí jeden lístek. Psu to hořké nevadí, asi na to nemá receptory. Jinak jakékoliv bylinky, prostě střídat, trošku sypnout. Já maso syrové nedávám, pes ho nechce, ale stačí pár minut zatáhnout, jak zavoní je OK. Prostě dám do kastrůlku vařit tu zeleninu, s bylinkama, lněným semínkem, přisypu vločky, mezitím nakrájím trochu masa, hodím ho tam. Až trochu vychádne přesypu do misky, hodím tam nasekaný salát a my máme kvůli krkání zvápenatělé řasy. Zamíchám a jak zchládne, dám psu.

27.5.2020 11:02
KmelouneK

XXX.XXX.152.25

Díky za super tip. Nějak mně nedošlo, že se dá kukuřice koupit mražená a to jí mám doma v mrazáku.

27.5.2020 11:16
Atheira

XXX.XXX.209.8

KmelouneK napsal(a):
Díky za super tip. Nějak mně nedošlo, že se dá kukuřice koupit mražená a to jí mám doma v mrazáku.

Že vám nevybere nadrobno nasekanou zeleninu se může stát, ale taky nemusí. U nás vypreparuje fakt všechno a jak na drobno bych to musela krájet, aby ne, to fakt nevím... bych musela mít místo rukou mixér. Tak vařenou zeleninu házím s vývarem do smoothiemakeru a mixnu to na kaši. Je to míň práce než se s tím krájet. A nevybere nic.

27.5.2020 11:22
KmelouneK

XXX.XXX.152.25

Mě právě napadlo jí z té zeleniny udělat kaši a kápnout jí do toho nějaký olej, třeba lososový jestli by to mělo úspěch. A do toho maso samozřejmě. Ale bojím se, že koupím nějakou srajdu místo oleje. Vím že dělá právě Brit lososový v takové hezké lahvičce s pumpičkou, ale když jsem trochu pohledala, tak jsem na něho četla jen samou bídu.

27.5.2020 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Atheira napsal(a):
Že vám nevybere nadrobno nasekanou zeleninu se může stát, ale taky nemusí. U nás vypreparuje fakt všechno a jak na drobno bych to musela krájet, aby ne, to fakt nevím... bych musela mít místo rukou mixér. Tak vařenou zeleninu házím s vývarem do smoothiemakeru a mixnu to na kaši. Je to míň práce než se s tím krájet. A nevybere nic.

Já ji tedy, pokud mám celou, strouhám. Těch pár tahů na struhadle mne nezabije i když to nesnáším. Ale pro jednoho malého psa, je to fakt troška všeho.

27.5.2020 11:28
eli22

XXX.XXX.58.41

KmelouneK napsal(a):
Mě právě napadlo jí z té zeleniny udělat kaši a kápnout jí do toho nějaký olej, třeba lososový jestli by to mělo úspěch. A do toho maso samozřejmě. Ale bojím se, že koupím nějakou srajdu místo oleje. Vím že dělá právě Brit lososový v takové hezké lahvičce s pumpičkou, ale když jsem trochu pohledala, tak jsem na něho četla jen samou bídu.

Ještě připomínám ty batáty, jsou moc chutné, ale zase ne moc. Olej střídám lososový a pupalkový(toho ale jen pár kapiček). Příležitostně kokosový.

27.5.2020 11:29
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Já ji tedy, pokud mám celou, strouhám. Těch pár tahů na struhadle mne nezabije i když to nesnáším. Ale pro jednoho malého psa, je to fakt troška všeho.

Na tu moji mrchu neplatí ani strouhaná zelenina. Nevím, jak to dělá. Má v hubě třídičku nebo co.

27.5.2020 11:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

K těm olejům, je tu někdo, kdo se vyzná?
Konkrétně ten kokosák, co zmiňuje Eli... Já vím, že se pořád traduje, že je to jako strašně zdravá potravina, ale tak, když se v tom člověk nějak víc pohybuje, zjistí, že není. V podstatě kokosový olej na konzumaci jako ne-e. Ke kosmetickým účelům ok, ale na jídlo to není žádná hitparáda.
Jak je to v tomhle ohledu se psy? Bych i řekla, že tam to taky nebude žádná sláva?

27.5.2020 11:42
eli22

XXX.XXX.58.41

Atheira napsal(a):
K těm olejům, je tu někdo, kdo se vyzná?
Konkrétně ten kokosák, co zmiňuje Eli... Já vím, že se pořád traduje, že je to jako strašně zdravá potravina, ale tak, když se v tom člověk nějak víc pohybuje, zjistí, že není. V podstatě kokosový olej na konzumaci jako ne-e. Ke kosmetickým účelům ok, ale na jídlo to není žádná hitparáda.
Jak je to v tomhle ohledu se psy? Bych i řekla, že tam to taky nebude žádná sláva?

Já ho na obličej používám. Ale když ho otevřu, tak nemám to srdce ho jen tak zavřít, protože okamžitě se strhne po celém bytě panika (že by náhodou nedostali). Jak papoušci, tak psi se po něm mohou utlouct, opravdu tak, jak po ničem jiném. Takže každému dám kousíček (je v tuhém stavu). Tak jednou za týden.

27.5.2020 11:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

eli22 napsal(a):
Ještě připomínám ty batáty, jsou moc chutné, ale zase ne moc. Olej střídám lososový a pupalkový(toho ale jen pár kapiček). Příležitostně kokosový.

Dodám, že olej lososový jsme dávali v počátku, teď už sem tam jí i rybu, takže ten už nedávám, ale je to starý pán, tak dostává kapku dýňového na prostatu, pak je dobrý konopný a klidně oliváč, pokud používáte doma kvalitní panenský. Jinak s olejem nepřehánět, je to taky tuk, takže na hubnutí to nebude Pokud má tvrdé bobky, je dobré to lněné semínko, to musíte začít vařit první, má se alepoň 10minut. A když dám psu psylium, tak to má měkký bobek hned. Jo, vláknina je na hubnutí nejlepší. Klidně i jablíčko nastrouhané, pokud psu chutná. Jsou psi, co sežerou všechno, můj zelovoc taky normálně vůbec nežere. Ale já mám celoživotní vychrtlinu.

27.5.2020 12:08
KmelouneK

XXX.XXX.152.25

A když krmím koni extrudované lněné semínko konkrétně od značky Emergys. Můžu to přihodit i psovi? Nebo psovi pouze celé a povařit?

27.5.2020 15:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

KmelouneK napsal(a):
A když krmím koni extrudované lněné semínko konkrétně od značky Emergys. Můžu to přihodit i psovi? Nebo psovi pouze celé a povařit?

Klidně mu ho dejte

27.5.2020 19:44
KmelouneK

XXX.XXX.236.138

Hledala jsem na internetu a všude jsou jen články o krmení syrovým masem. Podle čeho mám poznat kolik masa mám psovi denně dát? Dá se někde objednat sestavení jídelníčku, ale na krmení trošku povařeným masem? Jsem v tom naprostý začátečník. Jediné co jsem našla, tak sestavení krmné dávky pro krmení BARF

27.5.2020 22:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

KmelouneK napsal(a):
Hledala jsem na internetu a všude jsou jen články o krmení syrovým masem. Podle čeho mám poznat kolik masa mám psovi denně dát? Dá se někde objednat sestavení jídelníčku, ale na krmení trošku povařeným masem? Jsem v tom naprostý začátečník. Jediné co jsem našla, tak sestavení krmné dávky pro krmení BARF

To je stejné. Syrové nebo ovařené...tím se nic nemění.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.5.2020 23:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

Syrové nebo ovařené, to je úplně fuk. Jestli bude holce chutnat a bobky budou oká, tak bych jí převedla na normální stravu. Kosti samozřejmě nevařit. Dá se to skvěle korigovat podle aktuálních potřeb psa, na hubnutí minimum sacharidů a málo tuku. Staršímu psovi bych kosti vcelku nedávala. Mletiny komplet s kostmi bezva, ale pozor, bývají tučné. To jsou lepší mleté kuřecí krky a pak přihodit svalovinu, stačí i srdíčka. No a pak další možnost - namíchat si vlastní sušenou směs s min. kalorickou hodnotou, tj. neházet do složení moc tučné věci a příliš zmíněných sacharidů.

28.5.2020 00:14
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Syrové nebo ovařené, to je úplně fuk. Jestli bude holce chutnat a bobky budou oká, tak bych jí převedla na normální stravu. Kosti samozřejmě nevařit. Dá se to skvěle korigovat podle aktuálních potřeb psa, na hubnutí minimum sacharidů a málo tuku. Staršímu psovi bych kosti vcelku nedávala. Mletiny komplet s kostmi bezva, ale pozor, bývají tučné. To jsou lepší mleté kuřecí krky a pak přihodit svalovinu, stačí i srdíčka. No a pak další možnost - namíchat si vlastní sušenou směs s min. kalorickou hodnotou, tj. neházet do složení moc tučné věci a příliš zmíněných sacharidů.

v té sušené směsi je i maso nebo je to jen jako příloha? a musí se to namočit?

28.5.2020 14:41
mysakpasak

XXX.XXX.164.253

Dobrý den,
nechci zbytečně začínat nové téma. Je to také o výživě, tak snad to bude v pohodě. Potřebuji zhubnout 3 letou kříženku, asi Westík s Labradorem. Dostali jsem jí hubeňoučkou, jen ten kulatý hrudníček jí vystupoval uprostřed trupu. Pak dospěla a její postava se dotvarovala do takového toho labradořího válečku. Má taky huňatou srst, každý si myslí, že je tlustá, ale já mám pocit, že vyfásla takovou postavu. Samozřejmě, že asi o něco by mohla zhubnout, ale já už jí skoro nedávám jíst a to není cesta. Dostává rybí Ontario + pár kousků masa do toho. Co jsem si tady pročetla, asi bych měla nasadit jen maso a k tomu větší část zeleniny, přílohy asi ne. Bude to stačit nebo aspoň Roboran nebo kvasnice ? Díky moc předem za rady. Má asi 16 kg, ale vím, že má těžkou kostru. A kvůli kloubům bych jí právě potřebovala dostat na správnou váhu. fotky 1 rok a něco, druhá 3 roky a 5 měs.

28.5.2020 17:33
Tuvalu

XXX.XXX.172.161

Náš pes je popelnice největší... Žere zeleninu, ovoce na kila. Dokonce jsem mu zkoušela dát před čumák kus hovězího a mrkev. No vybral si mrkev samozřejmě. Jako né, že by mu maso nechutnalo.Ale zelenina a ovoce maj přednost. Hlavně meloun a ožírat maliny, borůvky a jahody ze zahrady.

Přidejte reakci

Přidat smajlík