Moc vás zdravím.Mám na vás prosbu ohledně této fenky,která má být Kavkazský pastevecký pes.Za týden ji bude rok a myslím si,že je prostě drobná i přes to,že má krmiva až dost,vařím vývary,má vnitřnosti,packy,krmím Britkami,ale moc tomu nedá.Kazdy tři měsíce odčervuji ,tak nevím,jak ji vykrmit,aby zmohutněla.Myslim si,že to ani Kavkazan není a ze mne chovatel podfouknul.Posilam fotku a prosím,jestli mi můžete napsat nějakou radu, názor.Dekuji všem a za vše.🙋🙋
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.63
Je to obycejnej krizenec neceho vetsiho. Kavkaza tam nevidim ani nahodou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak to dopadá, když si pořídíte pejska bez PP, že se necháte pěkně podfouknout :)

Kavkazský pastevec to nebude, ale ten oddaný pohled na první fotce je za 100 bodů.

Kavkazan kolem ani neprošel. Ale holka vypadá mile.

Viděla jsem křížence berňáka a hovavarta a vypadali hodně podobně.

napsal(a):
Viděla jsem křížence berňáka a hovavarta a vypadali hodně podobně.
Tyhle dvě plemena mě při pohledu na fotky napadly... :)
"chovatel" ? máte vystavený PP?
Z toho co píšete vyplývá že nemáte kavkaze ale "vořecha"..............
"podfoukla" jste se sama vlastní blbostí. Bohužel. Opět - je to marný je to marný je to marný. Nekupujte psy bez pp a pak se nedivte.
granule Brit bych vyměnila za lepší nebo dávejte psovi maso s přílohami
Slzovka
napsal(a):
Moc vás zdravím.Mám na vás prosbu ohledně této fenky,která má být Kavkazský pastevecký pes.Za týden ji bude rok a myslím si,že je prostě drobná i přes to,že má krmiva až dost,vařím vývary,má vnitřnosti,packy,krmím Britkami,ale moc tomu nedá.Kazdy tři měsíce odčervuji ,tak nevím,jak ji vykrmit,aby zmohutněla.Myslim si,že to ani Kavkazan není a ze mne chovatel podfouknul.Posilam fotku a prosím,jestli mi můžete napsat nějakou radu, názor.Dekuji všem a za vše.🙋🙋
Kavkazan to není s tím se smiřte.Snad ji máte ráda i tak. Drobná mě nepřijde,jen bych ji dopřála lepší stravu - ten miš maš co krmíte není ideál..
Také bych neodčervovala každé 3 měsíce,přijde mě to hloupé a zbytečné.
"Zmohutní" mnohem později tak jako tak.
Pokud budete chtít někdy v budoucnu konkrétní plemeno - volte s pp.
Slzovka
napsal(a):
Přijde mi hubená. S takovou hlavou by měla být jednou taková. Navíc, když se přihlédne k tomu, že je chundelatá.
První rok psa je pro něj nejdůležitější. Co do výchovy, ale i co do růstu. To,co lidi dělají cca 13-16 let, tedy rostou, vyvíjí se, dospívají, berou rozum, tak to by měli štěňata zvládnout do roku života.
Pokud něco v té době zanedbáte, ať u lidí nebo psů, táhne se to s nimi celý život.
Vykašlete se na Brity, je šunt a kupte něco pořádného.
Jen nevím, zda vám to bude fenka žrát, neboť přechod z navoněných a dochucených granulí na ty nevonící,ale kvalitní, třeba mému psovi z útulku,trval 2 roky. Mohla byste ty nové polévat tím vývarem.
Vnitřnosti jsou fajn, vývar taky, chce to ale i maso. Pokud nepůjdete do BARFu, tak alespoň několikrát za týden.
Ale o krmení štěňat/psů je tu,na iFauně, milion diskuzí.

Slzovka
napsal(a):
Papíry má vystaveny a i s europasem
Jaké papíry? Průkaz původu?
napsal(a):
Jaké papíry? Průkaz původu?
Jo určitě Nemělo by se tomu říkat ,,papíry", protože pak když člověk dostane jakýkoliv cár papíru...tak má papíry Na tohle papíry dostat nemohla, že áno. Pejsa je miloučká, berňucha tam bude 100%, takže při té smůle, bude mít majitelka super psa

lesnížínka
napsal(a):
Jo určitě Nemělo by se tomu říkat ,,papíry", protože pak když člověk dostane jakýkoliv cár papíru...tak má papíry Na tohle papíry dostat nemohla, že áno. Pejsa je miloučká, berňucha tam bude 100%, takže při té smůle, bude mít majitelka super psa
Čekám na odpověď zadavatelky, abych věděla, o jakých papírech píše.

Slzovka, velká plemena jsou v roce pořád štěňata,nohatá, hubená (většina), dodělávají se až do 2-3-4let......krom toho z těch fotek figura vidět není.....
a určitě ke granulím nepřidávej jenom maso, jako svalovinu, ale komplet-maso, kosti, chrupky, vnitřnosti, šlachy, přílohy (případně) a tak............

Ti co jsem viděla měli PP,tady je jeden na fotce.Že to nejsou berňáci nepoznali ani při přejímce vrhu,dokonce ani na výstavě.Tento na výstavě dostal dokonce výbornou.Bohužel to nevěděli ani majitelé feny,kteří byli s fenou na krytí.Jak to bylo doopravdy nikdo nezjistil,ale nejspíš babička pustila fenu vyvenčit na dvůr a on tam přeskočil Hovavart někde od sousedů.Štěńata jako malá nebyla k poznání,jen měli méně bílých znaků.Nakonec se to nezdálo rozhodčímu až na svodu,kde byli asi 4 a vypadali všichni stejně,ale přece na berňáka trochu jinak.Rozhodčí choval Hovavarty a říkal,že mu připomínají spíš je než Berňáky.
Ještě dodám,že tento se dožil 15,5 roku.Možná je měli do chovu berňáků pustit.
napsal(a):
Ti co jsem viděla měli PP,tady je jeden na fotce.Že to nejsou berňáci nepoznali ani při přejímce vrhu,dokonce ani na výstavě.Tento na výstavě dostal dokonce výbornou.Bohužel to nevěděli ani majitelé feny,kteří byli s fenou na krytí.Jak to bylo doopravdy nikdo nezjistil,ale nejspíš babička pustila fenu vyvenčit na dvůr a on tam přeskočil Hovavart někde od sousedů.Štěńata jako malá nebyla k poznání,jen měli méně bílých znaků.Nakonec se to nezdálo rozhodčímu až na svodu,kde byli asi 4 a vypadali všichni stejně,ale přece na berňáka trochu jinak.Rozhodčí choval Hovavarty a říkal,že mu připomínají spíš je než Berňáky.
Ještě dodám,že tento se dožil 15,5 roku.Možná je měli do chovu berňáků pustit.
Při kontrole vrhu v 7 týdnech drobné odchylky nepoznáte - to bych jim za zlé neměla. I to, že je F1 kříženec kolikrát naprosto typový, a vypadá jako čistokrevný jedinec není nic neobvyklého, takže ani tě Výborné z výstavy bych se tolik nedivila.
Já bych zavedla do chovu povinnou paternitu u všech plemen - ono takových různých tajemství a kostlivců ve skříni není malo ani v PP chovu (většinou jde sice "jen" o překrytí psem stejného plemene, ale i tak)
Darebačka

XXX.XXX.237.33
👍👍👍👍

Slzovka
napsal(a):
Děkuji za info.To je jasný,že když máte psa od dvou měsíců,tak vám přilne k srdíčku🥰.Odčervuji ji prototoze se neustále vozí po zadku a nežere.Veterinar mi to sám řekl.S tou stravou tou zkusím .
Jako opravdu PP FCI? To bych řešila, samozřejmě bez přímé souvislosti s fenkou, té se evidentně zbavit nechcete. Jinak doporučil vet koprologii, vyšetřil anální žlázky? Můj pes s rozhozeným trávením z granulí jako štěně pořád trpěl průjmy a odčervovací tablety ho vždycky dost rozhodily. Na doporučení vet po dojetí odčervovacího schématu v 6 m už jedině sbírání bobků na koprologii.
Ještě poznámka - znáte kavkazany? Nemyslím to špatně, ale jestli jste se nechala takhle podvést, tak tipuji, že asi ne. A že múžete být ráda, že máte přátelského mazlíka. Kavkaz je trochu složitější.
Právě ,že jsem mela už kavkazačku,bylo jí kus,proto to pořád porovnavam a s krmením problém nebyl.Tuhle co mám,mi pan dovezl a je pravda,že jsem mu hned říkala,že je na kavkazana nějaká malá,že se mi to nezdá.Jde o nějakého Josefa Nováka,prý jezdil na výstavy a měl psy z venčí.On mě tak přesvědčil,že jsem si ji vzala.Dohledam fotky a pošlu je,aby byl vidět nějaký rozdíl.Veterinar mi taky říkal,že je to kavkazan.abych se nebála.Jde mi o to,že jsem si pořídila psa na hlídání ,jsem u lesa na samotě a tahle moje dáma se neráči ani zvednout,když někdo přijede.Mam tady naštěstí ještě čuvače ,kterej hlídá naprosto ukázkově,tak jsem ráda,jen mě to prostě mrzi .Za pánem zajedu i se psem,aby viděl,co z ní vyrostlo,ať se chytí pořádně za nos👃👃

Slzovka
napsal(a):
Právě ,že jsem mela už kavkazačku,bylo jí kus,proto to pořád porovnavam a s krmením problém nebyl.Tuhle co mám,mi pan dovezl a je pravda,že jsem mu hned říkala,že je na kavkazana nějaká malá,že se mi to nezdá.Jde o nějakého Josefa Nováka,prý jezdil na výstavy a měl psy z venčí.On mě tak přesvědčil,že jsem si ji vzala.Dohledam fotky a pošlu je,aby byl vidět nějaký rozdíl.Veterinar mi taky říkal,že je to kavkazan.abych se nebála.Jde mi o to,že jsem si pořídila psa na hlídání ,jsem u lesa na samotě a tahle moje dáma se neráči ani zvednout,když někdo přijede.Mam tady naštěstí ještě čuvače ,kterej hlídá naprosto ukázkově,tak jsem ráda,jen mě to prostě mrzi .Za pánem zajedu i se psem,aby viděl,co z ní vyrostlo,ať se chytí pořádně za nos👃👃
Ještě pořád jste neodpověděla na otázku, zda má fena průkaz původu FCI. Tak má nebo nemá?

A číslo čipu,even. tetování odpovídá číslu v PP?

Slzovka
napsal(a):
..za nos by jste se měla chytnout spíš vy sama...takhle se pes nevybira a nekupuje....

Jak je to s tím PP jsme se pořádně ještě nedozvěděli,ale fena je teprve roční a na hlídání může být ještě mladá.Obvzlášť,když je tam se psem a spoléhá na něj.Také,jestli se nepletu,tu paní psala,že ji bývalý manžel dělá samé naschvály,tak kdoví,co si z toho fena odnesla.

Google na mě plivnul inzerát ze 6. 7. 19 na kavkazana bez PP, Josef Novák.
Češi nejsou národ pejskařů. Spíš blbců, kteří chtějí mít vše, včetně psa, říká Rudolf Desenský
https://magazin.aktualne.cz/rozhovor-psycholog-psu-rudolf-desensky/r~214bf0dc0a6811e8a44c0cc47ab5f122/

Slzovka
napsal(a):
No má
Chtěla bych vidět, jak ten PP teda vypadá. Můžete to vyfotit?

říká se mu pas
pet pas -takze jasne PP

GAELLE
napsal(a):
a můžeme ho vidět?
..ježíš vy jste v životě neviděla očkovák...

GAELLE
napsal(a):
to byla parodie na hlášku z filmu "a máte sklep? a mohla bych ho vidět" ?
A očkovák jsem už někdy viděla akorát v něm nebyl průkaz původu
..kdyz vy jste mi tak pěkně nahrala..nemyslela jsem to vážně...jo ty hlašky jsou uzasné.....