Hezký den přeji.
Jsem zde opět s dotazem. Omlouvám se, pokud vám přijde můj dotaz naivní...ale jak funguje trimovací kartáč/hřeben? Ptám se sice na kartáč pro moji MCO kočku, ale myslím, že je jedno, jde-li o kočku či psa. Není mi jasné, zda trimování "vezme" jen nekvalitní, event. "mrtvé" chlupy, anebo jde vlastně o protenčení srsti jako takové a kartáč "vezme" i zdravé chlupy...?
Mám s Elsou permanentní problémy - kvůli jejím dredům a neochotě spolupracovat, ať už použiju jakýkoli kartáč.
Děkuji předem za odpovědi.
Janae1

XXX.XXX.160.6
fikovnice
napsal(a):
Hezký den přeji.
Jsem zde opět s dotazem. Omlouvám se, pokud vám přijde můj dotaz naivní...ale jak funguje trimovací kartáč/hřeben? Ptám se sice na kartáč pro moji MCO kočku, ale myslím, že je jedno, jde-li o kočku či psa. Není mi jasné, zda trimování "vezme" jen nekvalitní, event. "mrtvé" chlupy, anebo jde vlastně o protenčení srsti jako takové a kartáč "vezme" i zdravé chlupy...?
Mám s Elsou permanentní problémy - kvůli jejím dredům a neochotě spolupracovat, ať už použiju jakýkoli kartáč.
Děkuji předem za odpovědi.
Trimovací kartáč je jaký?
Psy "trimuji" tímto.
https://www.exo-eko.cz/vycesavaci-hrablo-twin-king-2in1-groomerdk-p144399/
Vyrve to uvolněnou podsadu. ALe neumím si představit používat to u kočky, kočky mají jemnou kůži, měla bych strach z poranění, jsou to vlastně zahnuté nože. A taky je občas potřeba dost síly, když se hrablo zaboří do srsti, to by se kočce taky nelíbilo.
Já bych postupovala takto.
Pokud je kočka hodně dredovatá a neumíte ji vystříhat, domluvila bych se se salonem, kočku nechala přispat a projet strojkem.
Ona rychle zaroste a vy budete mít čas ji učit na kartáč.
Se salonem bych probrala i kosmetiku, kosmetika dělá zázraky, srst nebude tak dredatět.
S kosmetikou neporadím, momentálně už mám leta kočky v pohodě, před lety, když jsem místo kočky měla živý drátěný kartáč, jsem používala norkový šampon a kondicioner. Dnes používám pouze lidský Dove a v pohodě.
marcelaamax
napsal(a):
Jani, a není náhodou trimovací kartáč jen na hrubousrsté? Nebo teda trimují se jen hrubosrstí psi, ne?
To mi nepřijde úplně vhodné na mainku, která má "jemnou" srst, ale třeba se pletu.
Jinak Marci, bylo to v nabídce pro kočky. Tak si myslím, že lze trimovat i kočky. Ale jistá si nejsem. Každopádně to dělám jemně a myslím, že trimák snáší Elsa dokonce o něco lépe než ostatní hřebeny a kartáče.
Jinak mám tento hřeben a v popisu je, že slouží pro všechna dlouhosrstá plemena, což MCO je.