Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2020 11:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Víc hlav, víc ví, ale je to složité, nastíním situaci. X bandog v sousedství, jsou tam sami na baráku, on a nějaká bullka. Dávám jim kokinka. Teď po povodních se tam nedalo chodit a dostala jsem se tam víc jak po týdnu. A z hrůzou koukám na Arga: žluté krusty kolem očí, slince z huby(nikdy neměl) zhublý o několik kilo, začínají mu trčet kosti. Večer je jezdí poklízet jeden ze synů - dostanou vodu a nejlevnější granule na světě, někdy jen suché pečivo. Ale jsou na tom roky. Přemýšlím: je možné, že je někdo systematicky tráví, ale Mája včera vypadala normálně, dneska nepřišla, ale ona už skoro nemůže chodit, protože jí nikdo nestříhá drápy. Nahlášení za týrání nepřichází v úvahu, jsou to sousedé, s paní se léta znám(teď už tam právě nebydlí) a za druhé jsem si jistá, že při prvním problému, by je zabili(prvního zabili krumpáčem, aby si mohly pořídit tohohle) Nemá cenu tu rodinu řešit, potřebuju nějak zkusit pomoct psu a proto se ptám: co mu mám zkusit dát? Nějak moc mu toho přes pletivo neprocpu a nebo si třeba neveme. Ale říkám si, že tablety černého uhlí, nebo endiaron nebo?? Bych mu snad s kokinem zvládla dát. Napadá vás, hlavně vetky, co zkusit? Že bych mu uškodila? Ani ne, oni ho nechají s radostí pomalu zdechnout

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.6.2020 12:45

Odvezla bych je do útulku.
Prostě jsem je našla na poli 20km daleko a nikdo se k nim nehlásí.. teda zavolat na to daleké předaleké pole odchyt nebo tak něco.
Pochybuji, že jsou čipovaní a registrovaní.
Je to týrání a neohlášení .. já vím, udávat je hnus, ale nechat je tam bez toho, abych něco zkusila?
Ten pes už toho má asi dost a prostě umře.
Má umřít jako živý tvor. Jako pes.
Zabije je majitel, až ho uvidí, jak říkáte, krumpáč. Co když je to ale infekční? Možná nějaké smetí, možná už to nezvládají játra. Kdo ví.
Na tohle se přece ale nejde dívat.
Kdybych je nemohla dostat pryč, tak je zastřelím.
A to jste určitě detaily šetřila.

28.6.2020 12:47
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

lesnížínka napsal(a):
Víc hlav, víc ví, ale je to složité, nastíním situaci. X bandog v sousedství, jsou tam sami na baráku, on a nějaká bullka. Dávám jim kokinka. Teď po povodních se tam nedalo chodit a dostala jsem se tam víc jak po týdnu. A z hrůzou koukám na Arga: žluté krusty kolem očí, slince z huby(nikdy neměl) zhublý o několik kilo, začínají mu trčet kosti. Večer je jezdí poklízet jeden ze synů - dostanou vodu a nejlevnější granule na světě, někdy jen suché pečivo. Ale jsou na tom roky. Přemýšlím: je možné, že je někdo systematicky tráví, ale Mája včera vypadala normálně, dneska nepřišla, ale ona už skoro nemůže chodit, protože jí nikdo nestříhá drápy. Nahlášení za týrání nepřichází v úvahu, jsou to sousedé, s paní se léta znám(teď už tam právě nebydlí) a za druhé jsem si jistá, že při prvním problému, by je zabili(prvního zabili krumpáčem, aby si mohly pořídit tohohle) Nemá cenu tu rodinu řešit, potřebuju nějak zkusit pomoct psu a proto se ptám: co mu mám zkusit dát? Nějak moc mu toho přes pletivo neprocpu a nebo si třeba neveme. Ale říkám si, že tablety černého uhlí, nebo endiaron nebo?? Bych mu snad s kokinem zvládla dát. Napadá vás, hlavně vetky, co zkusit? Že bych mu uškodila? Ani ne, oni ho nechají s radostí pomalu zdechnout

Zkusit s nima promluvit. Pokud se sousedama nebude řeč, tak to prostě nahlásit jako týrání a zmínit i obavu, že těm psům něco udělaj.....

28.6.2020 13:01
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.239

Asi mne tady ukamenujete, ale....

Promluvila bych se sousedkou a doufala, že když svým psům nepomůžou, že jim "pomůžou" to nejrychleji ukončit. O veterině ani nepíši, ani v souvislosti s léčbou, ani v souvislosti s euthanasií, to se asi nedá bohužel očekávat. No a doufala bych, že si k tomuhle ani jinému baráku už psa nepořídí. Protože asi alarm je asi jednodušší a i levnější řešení.

Jsem z města, z bytu, vím, že to mám prostě jinak, ale stejně nechápu, proč má někdo psa u baráku, kde nikdo nebydlí a ze psa stane břemeno, o které nikdo nestojí. Domů ho evidentně nechtějí a starat se o něj taky nechtějí. Takže trpí pes "nepéčí" a trpí člověk, že občas musí jet psa nakrmit, vyvenčit a třeba ošetřit. Proč?

28.6.2020 13:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Holky, je to těžké, tohle mi nepomůže, navrhněte, co mu zkusit dát. Jednoho psa, přivezl jako nechtěného jeden syn, druhého druhý syn(ano, dětičky jsou radost ) a nakonec se stará paní odstěhovala k tomu jednomu na Slovensko. Je to prostě složité, psy mi i nabízela. Prostě, oni jim nepomůžou, synové jsou hrozní a paní....možná už někde v blázinci. Psi odtud nemají jak utéct, co udělali je, že je celkem dobře zabezpečili už dřív, protože bandog je rapl. Je to výchovou nedotčená neřízená střela, ten se dostat ven nemůže, byl by nebezpečný, teď možná ne. Psi jsou na sebe fixovaní, kdoví, kam by se který kdy dostal. V tomto případě bude pro Maju lepší, když tam Argo zdechne...bude alespoň vědět, co se stalo..
Ještě k tomu nahlášení. Ti psi nejsou týraní, dostávají pravidelně vodu a jídlo, jsou volně puštění v zahradě, než onemocněl, byl to pěkný pes. Takže tam by nikdo důvod neshledal. Jasně, náš pohled je jiný, ale viděla jsem očividně týraná zvířata, kde nikdo problém nenašel

28.6.2020 13:23
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.239

Nevím, jak na tom jste finančně a nepotřebuji to vědět .
Napíši, co bych udělala já.

Já bych se snažila domluvit s některým synkem, že zavolám veterináře, aby na Arga přijel kouknout na pozemek. A kdyby byl největší problém v placení, slíbila bych vyšetření a léčbu uhradit. Samozřejmě v nějakých rozumných mezích, jako třeba vyšetření a antibiotika na 14 dní.
Sama bych psovi, kromě třeba lepších granulí a třeba vitamínů, nic nedávala.

28.6.2020 13:26
janaa

XXX.XXX.247.135

lesnížínka napsal(a):
Holky, je to těžké, tohle mi nepomůže, navrhněte, co mu zkusit dát. Jednoho psa, přivezl jako nechtěného jeden syn, druhého druhý syn(ano, dětičky jsou radost ) a nakonec se stará paní odstěhovala k tomu jednomu na Slovensko. Je to prostě složité, psy mi i nabízela. Prostě, oni jim nepomůžou, synové jsou hrozní a paní....možná už někde v blázinci. Psi odtud nemají jak utéct, co udělali je, že je celkem dobře zabezpečili už dřív, protože bandog je rapl. Je to výchovou nedotčená neřízená střela, ten se dostat ven nemůže, byl by nebezpečný, teď možná ne. Psi jsou na sebe fixovaní, kdoví, kam by se který kdy dostal. V tomto případě bude pro Maju lepší, když tam Argo zdechne...bude alespoň vědět, co se stalo..
Ještě k tomu nahlášení. Ti psi nejsou týraní, dostávají pravidelně vodu a jídlo, jsou volně puštění v zahradě, než onemocněl, byl to pěkný pes. Takže tam by nikdo důvod neshledal. Jasně, náš pohled je jiný, ale viděla jsem očividně týraná zvířata, kde nikdo problém nenašel

Hele,nevíš,co mu je,tak těžko radit. Pokud máš možnost,tam chodit dvakrát denně,tak můžeš zkusit antibiotika pokud máš (Já je mám pro psy v lekarnicce), když to bude bakteriální,zaberou. Jinak nevím

28.6.2020 13:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Achjo, to je hrozný.

Bohužel neporadim, co psovi dát a myslím že tady těžko někdo odhadne, co mu je.

A s majitelem není žádná řeč? Kdybyste se třeba nabídla, že psi/psa na veterinu dovezete vy, nebo že seženete veta, který přijede tam?

Pokud takhle rapidně zhubnul během chvilky, tak se obávám, že to asi nebude nic úplně banalniho. A ač to teď vyzní hodně blbě, tak je otázkou, zda by pro toho psa smrt nebyla vysvobozením, protože co z takového života má. Ale samozřejmě nevím, psi jsem neviděla.

A to že má fena tak přerostlé drápy, že nemůže chodit, to by taky nebylo považováno za týrání?

Edit. : aa teď koukám, že Fiona mě přeběhla 😉

Neregistrovaný uživatel

28.6.2020 13:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.128

V tomhle pripade bych se nenapadne poptala a psum to zkratila. Vypada to ze tentokrat by tam dalsi nikdo natahat nemusel. Pochybuju ze by kluci resili kdo jim psa sejmul.

28.6.2020 13:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bohužel se obávám, že by si ho ani vet netroufnul vyšetřit. Na rodinu kontakty nemám. Vím, že tam ten jeden syn jezdí, říkali mi to sousedé a párkrát jsem tam i náhodou viděla auto, ale to znamená, že ho zahlédnu třeba jednou za půl roku. Jenou jsem ho viděla jít vzadu za domem, Volala jsem na něj, chtěla jsem mu říct, ať Máje okamžitě ostříhají ty drápy. Nic, myslím, že dělal, že neslyší. ATB nemám, taky mne to napadlo. Asi zkusím ten endiaron, to už je jedno a je účinější, než třeba to černé uhlí, když je fakt problém. Jen si říkám, že nic špatného sníst nemohl, co asi? Jedině, že by mu hodili např, nějaké kosti, na které fakt zvyklý není. No a to by zase endiaron nevyřešil, fakt nevím, dopr... ATB...třeba bych zavolala tady místní vetce, ale zase: netuším, jestli bych je do něj dostala. Třeba jednu-dvě, než by to odhalil. Svého psa doma člověk nějak ukecá či něčím oblafne, ale tady je riziko, že prostě ne
Ti psi jsou spolu, jen spolu. Nemyslím si ani, že tam nějak trpí, nevím, ale když na ně kašlali i předtím, nikdo se jim nevěnoval, ani když tam bydleli...oni si tam myslím spolu celkem dobře vystačí. Ale jestli Argo umře, Májenka...

28.6.2020 14:47
PumaCZ

XXX.XXX.51.93

lesnížínka napsal(a):
Bohužel se obávám, že by si ho ani vet netroufnul vyšetřit. Na rodinu kontakty nemám. Vím, že tam ten jeden syn jezdí, říkali mi to sousedé a párkrát jsem tam i náhodou viděla auto, ale to znamená, že ho zahlédnu třeba jednou za půl roku. Jenou jsem ho viděla jít vzadu za domem, Volala jsem na něj, chtěla jsem mu říct, ať Máje okamžitě ostříhají ty drápy. Nic, myslím, že dělal, že neslyší. ATB nemám, taky mne to napadlo. Asi zkusím ten endiaron, to už je jedno a je účinější, než třeba to černé uhlí, když je fakt problém. Jen si říkám, že nic špatného sníst nemohl, co asi? Jedině, že by mu hodili např, nějaké kosti, na které fakt zvyklý není. No a to by zase endiaron nevyřešil, fakt nevím, dopr... ATB...třeba bych zavolala tady místní vetce, ale zase: netuším, jestli bych je do něj dostala. Třeba jednu-dvě, než by to odhalil. Svého psa doma člověk nějak ukecá či něčím oblafne, ale tady je riziko, že prostě ne
Ti psi jsou spolu, jen spolu. Nemyslím si ani, že tam nějak trpí, nevím, ale když na ně kašlali i předtím, nikdo se jim nevěnoval, ani když tam bydleli...oni si tam myslím spolu celkem dobře vystačí. Ale jestli Argo umře, Májenka...

Na Endiaron pozor, pes za prve prujem vubec mit nemusi, za druhe ho jim muzete brutalne ucpat. Kdyz uz, tak bych zkusila Smectu, tou nemuzete ublizit, ani pokud by o prujem neslo. Kazdopadne dle vaseho popisu bych hledala hlubsi problem nez “jen” prujem..

28.6.2020 15:11
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

PumaCZ napsal(a):
Na Endiaron pozor, pes za prve prujem vubec mit nemusi, za druhe ho jim muzete brutalne ucpat. Kdyz uz, tak bych zkusila Smectu, tou nemuzete ublizit, ani pokud by o prujem neslo. Kazdopadne dle vaseho popisu bych hledala hlubsi problem nez “jen” prujem..

Ano, vůbec netuším, jestli má průjem, může mít klidně zácpu, ale to by nežral už asi vůbec. Endiaron je účinná střevní desinfekce, tak si říkám, že alespoň něco zkusím. Smecta...no dobrý, pokud je to nějaká banalita, na fakt průjem nezabrala vůbec.

28.6.2020 15:21
Kvočna2009

XXX.XXX.144.38

Prosím zkuste ty pejsky vyfotit

Třeba někdo podle fotky pozná co by to mohlo být

28.6.2020 15:24
GAELLE

XXX.XXX.55.67

no já bych zavolala kontrolu. tečka.
Taky mám jednoho takového "chudáka" v péči a je to hrůza. přitom krásný velký knírač pepř a sůl s papírama
a majitel?
VETERINÁŘ (ožrala a vrah)

28.6.2020 15:27

normálně udání a nazdar. sousedi nesousedi.

28.6.2020 15:36

lesnížínka napsal(a):
Ano, vůbec netuším, jestli má průjem, může mít klidně zácpu, ale to by nežral už asi vůbec. Endiaron je účinná střevní desinfekce, tak si říkám, že alespoň něco zkusím. Smecta...no dobrý, pokud je to nějaká banalita, na fakt průjem nezabrala vůbec.

jste blazen.
Endiaron neni urcen pro psy a je kontraindikovan pri nemocich jater nebo ledvin.

28.6.2020 15:43
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

lesnížínka napsal(a):

Už jen neposkytnutí lékařské péče je týrání. Normálně bych je udala a buď to daj do pořádku, nebo nechaj psy uspat. Ale koukat na takový živoření bych teda nervy neměla......

28.6.2020 15:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jste blazen.
Endiaron neni urcen pro psy a je kontraindikovan pri nemocich jater nebo ledvin.

Endiaron mi pro psa doporučila vetka. Zatím co jsme zbytečně brali den smectu a pes se málem vysr...z podoby, po druhém endiaronu byl OK. A ne, nedramatizujte, jeden endiaron ani játra, ani ledviny neodpálí. Pokud je má v pr...je to už jedno.

28.6.2020 15:53

Je hrůza, když se to používá na vyřizování sousedských neshod.
Ale..
https://alan.dog-point.cz/nahlaseni-tyrani-zvirat/

Znám ten pocit, vím, jak je to hrozné, vesnice, sousedé, a lituji Vás a držím Vám palce.

Přece jsme chtěli tvrdší tresty, konečně to prošlo.. a my, co jsme ty petice podepisovali a denně tady nadávali, jak nic nejde, jak to těm par.chantům prochází, to nyní pokládáme za neřešitelné?

28.6.2020 15:56

lesnížínka napsal(a):
Endiaron mi pro psa doporučila vetka. Zatím co jsme zbytečně brali den smectu a pes se málem vysr...z podoby, po druhém endiaronu byl OK. A ne, nedramatizujte, jeden endiaron ani játra, ani ledviny neodpálí. Pokud je má v pr...je to už jedno.

"Endiaron mi pro psa doporučila vetka."

pro tohohle konkretniho, jo?

tohle neni pomoc, to je alibismus.

28.6.2020 15:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

normálně udání a nazdar. sousedi nesousedi.

A čemu to pomůže? Tam nejde už o to, aby psy nechovali, to už nebudou. Než se někdo hne, bude pes dávno po smrti. Majitelé jsou na Slovensku, tedy v zahraničí. Odvedou ho od Máji, umře Mája, rozdělí je, umřou oba.

28.6.2020 16:10
GAELLE

XXX.XXX.55.67

umřou tak jako tak. hlady nebo na nemoc. je to HNUS
když se dostanou do útulku mohou dostat ještě šanci. a ne živořit na dvoře ve dvou

28.6.2020 16:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A dobrovolně by psy třeba nedarovali? Že by se jich ujala nějaká "Organizace" ?

28.6.2020 17:19

http://eagri.cz/public/web/mze/legislativa/pravni-predpisy-mze/tematicky-prehled/100049424.html

https://www.svscr.cz/zdravi-zvirat/zpusob-oznameni-o-tyrani-zvirat/

Pokud je sousedka trvale v zahraničí, navíc v ústavní péči, vztahy s ní si zřejmě nerozházíte. Chápu, že to může ohrozit Vaše vztahy s ostatními sousedy, ale pokud je situace takto vážná... Je to na Vás. Ale žádný zázračný návrh zde bych nečekala.

Podávání náhodných léků... no, nevím. Obávám se, aby to spíš než psovi neulevilo jen Vašemu svědomí.

Ocitla jste se v nelehké situaci. Držím Vám palce, ať to dopadne nejlépe, jak může. Ať už to znamená cokoli.

28.6.2020 17:52
impact

XXX.XXX.59.63

Já to asi nechápu. Jedna přerostlé drápy, že nemůže chodit. Druhej ulepenej, evidentně nemocnej. Očkování a čipování beztak neviděli sto let a Vy se na to budete dívat, aby náhodou sousedi? Aby se nerozdělili neumřeli steskem? Aby je někdo nezabil?

Tak ať tam radši pomalu zdechnou? To je teda vážně drsný...

28.6.2020 18:01
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Lesnížínko, neporadím, co dělat... podobnou situaci moc dobře znám, je to strašná bezmoc, vědět, že NĚCO udělat člověk přece musí, že se to tak nechat nesmí...ale na druhou stranu je člověk vázán nějakým tím pocitem "je to přece soused" "znám ho celej život", nedejbože příbuznej.

Zažila jsem podobnou situaci, ne že by pes byl vyloženě týranej, ale nebylo to o.k. ...nedalo se na to dívat, bylo mě z celé té situace dlouhodbě zle, ale protože to v té době byla "skoro rodina" a já měla pocit, že nesmím udělat v rodině zle. Dodneška toho lituju. Že jsem nic neudělala a radši jsem nad tím zavřela oči.

Nejmenovaná osoba (která v té době byla se mnou v, řekněme, velmi blízkém příbuzenském vztahu), poté, co jí zemřel původní pes, si mermomocí vymrčela, že si musí pořídit štěně.

Původní pes chcípnul, poté co celý život žil ve strašlivých podmínkách na dvoře, tak jak to dodneška někde na vesnicích bývá...čokl je venku, kontakt s pánem žádný, jednou denně se mu nasypaly zbytky z kuchyně (šlupky, cokoli "jetýho" co už nebylo pro lidskou spotřebu, + ty nejlevnější marketové granule), tenhle teda nebyl přímo uvázanej na řetězu, ale prožil smutnej život na dvorku v boudě, kde měl vychozenou cestičku dokolečka dokola...a lehával na schodech, lokty vyhoblovaný od betonu, nevyčesanej, do baráku nesměl. Ke konci už byl starej, začal chřadnout, "cosi" mu asi bylo, ale k psovi se přece nevolá veterinář, neblázněte...takže se pes nechal chcípnout ve stodole. Ke konci svýho života celé dny jen ležel...nikdy nezapomenu na větu "už tři dny se tam bojím jít podívat, jestli ještě dejchá..." Vždycky jsem říkala, že takovýhle lidi, dořiti, nemají mít psa...že vůbec nechápu, proč si ho pořizují. Že vůbec nechápu, co koho nutí k tomu, mít toho psa u baráku, když na něho úplně serou a je jim vlastně přítěží.

Když tenhle umřel, říkala jsem si, že aspoň došel klidu, buď mu země lehká, a že ta ježibaba si snad už dlašího nepořídí. Omyl. Jen co ze stodoly vytáhli tady toho...že chce štěně a hned, včera bylo pozdě.

Tenkrát jsem si dovolila říct, proč proboha chce dalšího psa, že dopadne jako Ron...a už tenkrát bylo strašný zle, co se do toho míchám. Pes prostě u baráku vždycky byl a bude...a ona (s teatrálními gesty) přece NEBUDE sama a bez psa.

Takže se pořídilo další štěně, malinká fenečka labradora. Nikdy nezapomenu jak to malý štěně, vyhozený na tom dvoře, samozřejmě úplně opuštěný, celou dobu, co jsme tam bývali na návštěvách a pili třeba kafe, plakalo a vylo...několikrát jsem se ptala, proč nejdeme za tím psem ven, nebo proč nemůže ona za náma aspoň na verandu...neexistuje, pes do baráku nesmí. Kdokoli šel přes dvůr, tomu se vrhala na nohy, tak strašně moc chtěla kontakt, pohladit, cokoli... a dočkala se akorát toho, že se do ní kopalo aby "uhnula" a "neotravovala". (Nesmí se učit skákat, protože v rodině byly malý děti, a mohla by je povalit...je neomalená a nevychovaná). To štěně bylo tak zoufalý, že v podstatě viselo na člověku, i za cenu toho, že je bitý, furt to mám před očima, jak ta fenka se věšela na rifle, byla odkopnutá půl metru do dálky, zvedla se a zase zoufale zavěsila na člověka....

"Jdeš pres dvůr? Skáče po tobě? Kopni do ní nebo si vem proutek, tohle dělat nebude..." "...ale ten pes to dělá, protože je mu smutno, strašně moc chce bejt s lidma, nemohli byste ji pokaždý aspoň chviličku hladit?" "..to víš že jo, ještě si to bude vynucovat, kde to jsme..." "...vždyť jste chtěla psa, abyste nebyla sama..." "...však se na něho dívám z okna..."
Nebo: "Tomu štěněti je na tom betoně zima, je celý mokrý a klepe se...nemohli byste jí tam dát aspoň kus koberce, nebo nějakou starou deku..." "...je blbá, má se jít schovat do boudy" "...ale ona je u dveří schválně, protože je jí smutno, snaží se být co nejlbíž vám, proto nejde do boudy...je jí tady zima, prší na ni..." "...kdyby jí byla zima, tak půjde do boudy, tak jí evidentně zima není.."

Brečet, brečet se mě chtělo.
A neudělala jsem tenkrát nic, krom toho že jsem tam zaběle přestala jezdit na návštěvy, abych se na to nemusela dívat.

Tohle je daleko horší případ, ten váš...srovnat se to asi nedá. Jen jsem chtěla napsat, že chápu vaši bezmoc, mě se kolikrát až svíraly dlaně v pěst, jakou jsem měla zlost :-(
Občas si říkám, že jestli existuje karma, někteří lidi, za to, jak se chovali ke psům, se budou smažit v pekle. Omlouvám se za OT.

28.6.2020 18:05
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.239

Nahlášení může být i anonymní, ne?
Aby teda sousedi....., ale jak to čtu, tak to nejsou sousedi - paní je na Slovensku, synové kdoví kde, když dojíždí "obstarat" psy. A jestli u vám byly povodně a synkům natekla voda do baráku, tak budou mít ještě méně času na psy.

28.6.2020 18:24
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

- po netu vám asi nikdo neporadí - ja bych zkusila svého veta, ať se přes plot aspoň podiva. Mohl by poradit co dát nejlíp
- a pak je tam 2x denne chodit krmit
- nic víc me nenapadá, kdyz nechcete nahlásit, aby jim psy odebrali ...

28.6.2020 18:27
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Fiona.Praha napsal(a):
Nahlášení může být i anonymní, ne?
Aby teda sousedi....., ale jak to čtu, tak to nejsou sousedi - paní je na Slovensku, synové kdoví kde, když dojíždí "obstarat" psy. A jestli u vám byly povodně a synkům natekla voda do baráku, tak budou mít ještě méně času na psy.

nahlášení může být anonymní nebo uvést jiné jméno. Na místě žínky bych se na takové sousedy mohla akorát tak vy*rat. Nebude dlouho trvat a baráku se stejně zbaví. A noví sousedé můžou být ještě horší - vlastní zkušenost.
Též jsem své nájemníky za chování ke psu nahlásila, došla si na ně kontrola i s policií.
ale já nejsem sráč, své jméno jsem uvedla !!!

28.6.2020 18:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
A dobrovolně by psy třeba nedarovali? Že by se jich ujala nějaká "Organizace" ?

To si myslím, tedy myslím, nevím to jistě, ale myslím, že ano. Jenže už jsou to starší psi, na dožití v podstatě..Pořád si myslím, že oni se tam až tak špatně nemají, neumřou hlady, doteď byli vykrmení dost, až najednou vidím, že Argo je nemocný. No a ta ostatní péče, na kterou jsme my se svými psy zvyklí - ta tam neexistuje. Dokud tam paní bydlela, půjčovala jsem jí nůžky na drápy, ba jsem jí řekla, ať si je zatím nechá, kdybych je potřebovala, řeknu si o ně. Pak jednu zimu s nůžkama přijela, že se stěhujou a jestli bych psy nechtěla. No bohužel, to nepřipadá u nás v úvahu. Dneska jsem už i volala mamce, jestli o tom něco neví a tvrdí, že sousedka se kterou venčí viděla, že má někde bouli....snad na krku, že jí tvrdila, že má nádor. Já si toho nevšimnula, možná proto, že se staví vždycky jen jedním směrem a třeba to má na druhé straně. A dnes jsem ho viděla po pauze teprve podruhé. Doufala jsem, že mu bylo jen blbě a dnes bude lepší, no viděla sem, že vypadá mnohem hůř a celý je strašně sešlý, což mě celkem vyděsilo

28.6.2020 19:01

lesnížínka napsal(a):
To si myslím, tedy myslím, nevím to jistě, ale myslím, že ano. Jenže už jsou to starší psi, na dožití v podstatě..Pořád si myslím, že oni se tam až tak špatně nemají, neumřou hlady, doteď byli vykrmení dost, až najednou vidím, že Argo je nemocný. No a ta ostatní péče, na kterou jsme my se svými psy zvyklí - ta tam neexistuje. Dokud tam paní bydlela, půjčovala jsem jí nůžky na drápy, ba jsem jí řekla, ať si je zatím nechá, kdybych je potřebovala, řeknu si o ně. Pak jednu zimu s nůžkama přijela, že se stěhujou a jestli bych psy nechtěla. No bohužel, to nepřipadá u nás v úvahu. Dneska jsem už i volala mamce, jestli o tom něco neví a tvrdí, že sousedka se kterou venčí viděla, že má někde bouli....snad na krku, že jí tvrdila, že má nádor. Já si toho nevšimnula, možná proto, že se staví vždycky jen jedním směrem a třeba to má na druhé straně. A dnes jsem ho viděla po pauze teprve podruhé. Doufala jsem, že mu bylo jen blbě a dnes bude lepší, no viděla sem, že vypadá mnohem hůř a celý je strašně sešlý, což mě celkem vyděsilo

Pořád si myslím, že oni se tam až tak špatně nemají, neumřou hlady, doteď byli vykrmení dost,...

To myslíte vážně???

Souhlasím s ostatními - nahlásit! Vyfotit, k fotkám napsat to, co jste tu psala nám - majitelka kdesi v ústavu a budoucí dědicové bez zájmu. A zatím je chodit krmit, ale žádné léky krom vitamínů do nich sama nervat. Můžete jim nechtěně ublížit.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2020 19:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243

Tohle je alibismus chci neco delat ale zase ne moc. Bejt to na me ti psi na zajrade davno nejsou. Bud nekym zabity a neni to zas takovej problem. Nebo pusteny ven a nasledne odvezeny nakou organizací apod. Moznosti je milion. Vy nechcete zadnou. Tak tu ale nebrecte zavrete oci a se rte na ne. My to za vas resit nebudem. Bud neco delejte a mate moznosti mnoho nebo se na to vykvaknete. Nebo čekáte jak tu budem chvalit ze jste skvela ze chcete helpnout ale nejde to?

28.6.2020 19:44

Pokud pes vypadá, že každou chvíli umře a fena nemůže ani chodit, kvůli drápům, což ji asi i dost bolí, tak si myslím, že se teda špatně mají...kvalita života není jen o tom, jestli neumře zvíře hlady...pokud tam budou takhle trpět než pojdou stářím, to raději ať je (bezbolestně) utratí, pokud není převoz a následná adopce možná.
Určitě bych zvířatům nepodávala náhodné(a už vůbec ne lidské) léky..pokud by bylo psovi jen z něčeho špatně, volila bych třeba enterozoo gel, který je detoxikační a nám vždy zabral na průjem u zvířectva, zvířeti to nijak neublíží. Další věc je, jak to do toho psa dostanete. Nejspíš bych se domluvila s vašim vetem, otázka je, jak je přes plot vyšetří...nevím nevím, ale zkusila bych kontaktovat co nejvíce lidí a něco vymyslet...pokud to ale nebudou chtít řešit majitelé pozemku a psů (klidně aby vás nechali psy ošetřit vetem s tím, že oni nic platit nebudou) a vy je nebudete chtít sama odvézt, tak se obávám, že jim nijak nepomůžete. Ještě mě napadá to zmedializovat přes nějakou ochranářskou skupinu/útulek...ale tam opravdu nevím, jak je to právně...jen spíš co vždy čtu na FB daných organizací, tak se zveřejněním takových případů problém asi nemají(nezveřejňují lidi, ani adresy)...obrátila bych se i na veterinární správu a policii...pokud pes vypadá na umření a fena nemůže chodit, mohlo by se něco dít...ale netuším...nic podobného jsem osobně neřešila. Většinou jsou ale na veterinární správu stížnosti, že dělají ho*no...je to smutný.
To poslední podle čeho bych se řídila by byly sousedské vztahy.

28.6.2020 20:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):

Já si teda myslím, že u nějaké organizaci by se měli lépe, minimálně by se jim dostala ta veterinární péče, pořádný krmení... A asi by tam měli i víc pozornosti než tady.. No a třeba by se nakonec našel i nějaký dobrák, se zkušenostmi, který by je adoptoval. Měli by alespoň šanci...

28.6.2020 20:32

Policie může vstoupit do objektu, když se tam nachází týrané zvíře.. ale trvá to dlouho.
Bez rozruchu to jde takhle - dát na fb "jel jsem touhle vesnicí a koukejte, co tam je"
a on se toho nějaký spolek chytí, do tří dnů jsou psi pryč.

28.6.2020 21:26
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.239

2 staří a nemocní asociálové?
Pro některé organizace zlaté slepice. Příběh se vymýšlet nemusí, ten je fakt k pláči. A budeme je léčit, operovat a převychovávat, kdyby je to zabít mělo.

29.6.2020 13:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
A čemu to pomůže? Tam nejde už o to, aby psy nechovali, to už nebudou. Než se někdo hne, bude pes dávno po smrti. Majitelé jsou na Slovensku, tedy v zahraničí. Odvedou ho od Máji, umře Mája, rozdělí je, umřou oba.

Mám za sebou hlášení koně na ČSV jednoho blbečka z okolí. O tom, že kůň je na tom zdravotně hodně špatně jsme se zmiňovali hned a přijeli na první dobrou hned další den s veterinářkou.

Napoprý dobrý, jenže když pak veterinářka přijela další den znovu, dojela policie a šlo reálně o odebrání zvířete, majitel se začal cukat a dělal tóčo. Skončilo to tak, že ke koni už nemohla ani veterinářka ani nikdo a než se stihly věci nějak zařídit, ten samozřejmě brzy umřel.

Otázkou taky je, jestli, kdyby udání řešili a pídili se po tom, kdo to byl, jestli nepadnete jako první možnost z výčtu lidí "kdo by nás napráskal", tam by ten problém pak být mohl.

29.6.2020 14:15
GAELLE

XXX.XXX.55.67

jak jste se nakonec rozhodla ????
zajímá mne jak to se psy dopadne ...........................
na sousedy-nesousedy bych ohled nebrala

29.6.2020 14:25
Andrýsek3

XXX.XXX.252.236

Buď veterináře nebo vyplnit ten formulář na týraná zvířata. To vás přece nic nestojí a oni se po tom budou pídit. V jedny diskuzi mi tvrdíte, jak vám vůbec nejde o lidi, ale vždycky jen o zvířata a teď vám záleží na tom "co na to sousedi" a myslíte, že to spasite endiaronem. Tak buď to nechám jak to je a zavřu oči, že tam ten pes pomalu chcípne nebo něco udělám. To, že těm psům nikdo neposkytne zdravotní péči je týrání, takže jaký pak, že nejsou týraní. V útulku by se měli líp. Nebo aspoň toho veterináře tam zkusit dostat, jestli to k něčemu bude, ale to stejně bude asi potřeba důkladnější vyšetření než přes plot.

29.6.2020 16:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Andrýsek3 napsal(a):
Buď veterináře nebo vyplnit ten formulář na týraná zvířata. To vás přece nic nestojí a oni se po tom budou pídit. V jedny diskuzi mi tvrdíte, jak vám vůbec nejde o lidi, ale vždycky jen o zvířata a teď vám záleží na tom "co na to sousedi" a myslíte, že to spasite endiaronem. Tak buď to nechám jak to je a zavřu oči, že tam ten pes pomalu chcípne nebo něco udělám. To, že těm psům nikdo neposkytne zdravotní péči je týrání, takže jaký pak, že nejsou týraní. V útulku by se měli líp. Nebo aspoň toho veterináře tam zkusit dostat, jestli to k něčemu bude, ale to stejně bude asi potřeba důkladnější vyšetření než přes plot.

Víte co, psala jsem, že synáčkové...no radši nemluvit. Ne, na tom, co si lidi o mně myslí, mi nezáleží, ale: nejsme anonymní město, ale vesnice a já tu žiju. Každý se tu zná a pokud napráskám sousedy kvůli psům, dlaších x sousedů bude nasr...protože si řeknou, že příště to můžu udělat na ně a navíc všichni by byli rádi, kdyby psi chcípnuli, protože se jich lidi bojí. A mám taky zvířata, takže bych nerada, aby mi je synáčkové přijeli otrávit.
Takže nepotřebuju kázání, já své psy, ani psy jiných netýrám, nejsem sousedka ve smyslu ,,bydlím vedle", takže jestli by to v prvé řadě měl někdo ohlásit, tak ti, co mají společné ploty. Neptala jsem se komu a kam to nahlásit, ale co zkusit psu dát. Jestli mu selhávají ledviny, tak mu stejně nikdo nemůže pomoct. Ledviny mne napadly dnes, protože od včera mu sice nevisely z huby 10cm slince, ale nechtěl moc ani ta kokina, co dostává léta. To mne už dost zarazilo. A taky to, jak mu začala za těch pár dnů trčet žebra. Teda zaboha si nemůžu vzpomenout, jak dlouho jsem tam nebyla. Týden, 10, 14dní? Samozřejmě netuším, jestli vůbec něco jí. Jo a ještě: nikdy jsem mu nedávala kokina v jinou dobu, jak ráno. Jindy tam nechodíme. Včera odpoledne jsem mu nesla ten endiaron se šunkou a málem si to nevzal. Vypadal, že ho vylekalo šustění igelitového pytlíku a že mu z něj něco dávám, začal být nedůvěřivý a točit se pryč, dalo mi dost práce nalákat ho zpátky, abych mu dala ještě piškoty. Začínám si myslet, že mu takto někdo něco...dal I když na druhou stranu, lidi se k plotu bojí. Ale zase, kdo by měl v úmyslu ho otrávit, ten by se překonat musel, že...

29.6.2020 17:01
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lesnížínka napsal(a):
Víte co, psala jsem, že synáčkové...no radši nemluvit. Ne, na tom, co si lidi o mně myslí, mi nezáleží, ale: nejsme anonymní město, ale vesnice a já tu žiju. Každý se tu zná a pokud napráskám sousedy kvůli psům, dlaších x sousedů bude nasr...protože si řeknou, že příště to můžu udělat na ně a navíc všichni by byli rádi, kdyby psi chcípnuli, protože se jich lidi bojí. A mám taky zvířata, takže bych nerada, aby mi je synáčkové přijeli otrávit.
Takže nepotřebuju kázání, já své psy, ani psy jiných netýrám, nejsem sousedka ve smyslu ,,bydlím vedle", takže jestli by to v prvé řadě měl někdo ohlásit, tak ti, co mají společné ploty. Neptala jsem se komu a kam to nahlásit, ale co zkusit psu dát. Jestli mu selhávají ledviny, tak mu stejně nikdo nemůže pomoct. Ledviny mne napadly dnes, protože od včera mu sice nevisely z huby 10cm slince, ale nechtěl moc ani ta kokina, co dostává léta. To mne už dost zarazilo. A taky to, jak mu začala za těch pár dnů trčet žebra. Teda zaboha si nemůžu vzpomenout, jak dlouho jsem tam nebyla. Týden, 10, 14dní? Samozřejmě netuším, jestli vůbec něco jí. Jo a ještě: nikdy jsem mu nedávala kokina v jinou dobu, jak ráno. Jindy tam nechodíme. Včera odpoledne jsem mu nesla ten endiaron se šunkou a málem si to nevzal. Vypadal, že ho vylekalo šustění igelitového pytlíku a že mu z něj něco dávám, začal být nedůvěřivý a točit se pryč, dalo mi dost práce nalákat ho zpátky, abych mu dala ještě piškoty. Začínám si myslet, že mu takto někdo něco...dal I když na druhou stranu, lidi se k plotu bojí. Ale zase, kdo by měl v úmyslu ho otrávit, ten by se překonat musel, že...

tak proč ses tady vlastně vůbec ptala když máš ve všem tak jasno?
Psi zdechnou tak se na to dál v klidu dívej .........................endiaron mu fakt nepomůže.
A pokud mu odcházejí ledviny nebude žrát nic a jen zvracet.
Tak hlavně si nepohněvat kretény sousedy. Asi jsem z jiné planety sorry jako

29.6.2020 17:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):
tak proč ses tady vlastně vůbec ptala když máš ve všem tak jasno?
Psi zdechnou tak se na to dál v klidu dívej .........................endiaron mu fakt nepomůže.
A pokud mu odcházejí ledviny nebude žrát nic a jen zvracet.
Tak hlavně si nepohněvat kretény sousedy. Asi jsem z jiné planety sorry jako

Znovu si přečti dotaz.
A ještě dodám: ano, uvažovala jsem dlouho, jestli se zeptat, protože tu nejsem poprvé. Ale jsou tu veterinářky, které by mohli říct: zkus mu dát tohle, pokud to není nic vážného, tak by to mohlo pomoct. Co mne napadlo, že ho tráví pomalu ten synáček, aby se už nemusel starat...

Neregistrovaný uživatel

29.6.2020 17:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243

lesnížínka napsal(a):
Znovu si přečti dotaz.
A ještě dodám: ano, uvažovala jsem dlouho, jestli se zeptat, protože tu nejsem poprvé. Ale jsou tu veterinářky, které by mohli říct: zkus mu dát tohle, pokud to není nic vážného, tak by to mohlo pomoct. Co mne napadlo, že ho tráví pomalu ten synáček, aby se už nemusel starat...

Nech je chcipnout kdyz jim nwchces pomoct doopravdy a ani jim to zkratit. Lepsi umrit ted nez zivorit tam dal x let

29.6.2020 18:29

lesnížínka napsal(a):
Znovu si přečti dotaz.

A já myslela, že těm psům chcete vážně pomoct!

Bez vyšetření jim fakt můžete dát akorát tak vitamíny. Určitě budou prospěšnější než endiaron.

29.6.2020 18:35

Lesnížínko, když psa něco bolí, tak se takhle bojí.
Pomalu ho určitě nikdo netráví, to je přece zbytečné, však už měli krumpáč..
Já to s tou vsí chápu. Ale nic nebrání plácnout to na soc. sítě fotografii "z výletu".
Hlavně nefotit číslo popisné a obličeje lidí. A nikdo nezjistí, kdo to byl. Chápete?

29.6.2020 18:57
marcelaamax

XXX.XXX.242.74

No a když teda to nahlášení nepřipadá v úvahu, tak co to darování? Myslím, že by se určitě našla organozace, která by se angažovala i takto, že by si psy vzala darem. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, pořád mi to přijde pro ty psy lepší než to živoření teď. A možná se uleví i "majitelům" a dalším lidem ve vsi, když to tak čtu.

29.6.2020 19:11
Andrýsek3

XXX.XXX.252.236

Achjo.. To se nedá číst.. Veterinářka vám na vaši otázku odpověděla, ať to nahlásite. A vy stejně endiaron.. Mě by opravdu zajímalo, čemu by měl psu v takovém stavu pomoct? 🤔 Vždyť ani nevíte, jestli má střevní problémy. Ty antibiotika by davaly větší smysl. Jinak jste psala výše, že byste je do něj stejně nedostala, každý pes nemá problém žrát prášky. Můj je sní ani nemrkne.

29.6.2020 21:19
Markéta80

XXX.XXX.224.55

Chudáci psi, ještě na to koukat a nic neudělat K čemu endiaron když tam ti psi umírají Hlavně že se tam až tak špatně nemají. Jo jen tam chcípnou protože majitelé jim nedají ani pořádně nažrat

29.6.2020 21:46

To je počteníčko.
Neptala jsem se komu a kam to nahlásit, ale co zkusit psu dát.
Všichni zde napíšou, že endiaron by se nemocnému? týranému? zanedbanému psovi podat bez vyšetření neměl, když se neví, zda má pes vůbec průjem a proč zhubnul. + další nápady, jak psům pomoci, jak to vyřešit nebo začít řešit.
Zadavatelka to ale zřejmě vyřešila už včera, pojala ideu, že její nápad je ten nej a přes něj vlak nejede, nechápu, proč se tu ptala.
Včera odpoledne jsem mu nesla ten endiaron se šunkou a málem si to nevzal.

Je mi líto těch psů. Zadavatelka není slepá, nevšímavá, snaží se pomoci, ale tohle není žádná pomoc. Spíš naopak.

29.6.2020 21:53

No jo, ale když je odvezou nebo utratí - komu bude nosit kokina? Před kým bude dělat hrdinu - že ona jediná ze vsi se nebojí k plotu? Že vlastně jí všicni psi ze vsi nejvíc milujou.
( Lesní ž. pardon, ale nesnáším přesplotní krmiče )

29.6.2020 22:17

lesnížínka napsal(a):
Znovu si přečti dotaz.

Kdybyste tu nebyla tak dlouho, tak vam tu polovina lidi napise, ze jste troll.

29.6.2020 22:29

lesnížínka napsal(a):

Inu... osobně bych se na Vašem místě obávala, abych nakonec za toho traviče psů nebyla označena sama. Nikdy nevíte, kdo se dívá, který všetečný soused se ukrývá za záclonou...

Další otázka je, jak by na Vaši záchrannou akci bylo pohlíženo z právního hlediska. Je legální podávat cizímu zvířeti přes plot takové léky? Není to můj obor, jen se zamýšlím...

29.6.2020 23:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No jo, ale když je odvezou nebo utratí - komu bude nosit kokina? Před kým bude dělat hrdinu - že ona jediná ze vsi se nebojí k plotu? Že vlastně jí všicni psi ze vsi nejvíc milujou.
( Lesní ž. pardon, ale nesnáším přesplotní krmiče )

Orionko, nic proti(to se netýká jen vás, to je tak tady k osazenstvu všeobecně) ale na NETu jste hrdinky všechny. Jsem naprosto jediná, které na těch psech záleží. Sousedka přes pár domů od nich, mi někdy z humna řekne: alespoň, že vy za nima zajdete, když oni na ně kašlou. Ne, nemusím dělat hrdinku, tu branku bych si otevřít netroufnula, když byl pes ještě zdravý říkala jsem, že mu sice kokča dávám, chudák vždycky tam už čeká a vyhlíží, ale kdyby se dostal ven? Netuším, možná by mě sežral. Ale udělám pro ně alespoň to málo, že tam za nima zajdu a dám jim to, co doma nikdy nedostanou. Nikdo další by to neudělal. Aha, možná sem ho zabila těma kokinama?!? Divné je, že právě v době, kdy sem tam nechodila...

29.6.2020 23:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Andrýsek3 napsal(a):
Achjo.. To se nedá číst.. Veterinářka vám na vaši otázku odpověděla, ať to nahlásite. A vy stejně endiaron.. Mě by opravdu zajímalo, čemu by měl psu v takovém stavu pomoct? 🤔 Vždyť ani nevíte, jestli má střevní problémy. Ty antibiotika by davaly větší smysl. Jinak jste psala výše, že byste je do něj stejně nedostala, každý pes nemá problém žrát prášky. Můj je sní ani nemrkne.

Jo jasně...a zkoušela jste je tedy nebídnout cizímu psu? ATB se musí podávat pravidelně, pokud do něj dostanu jednu, 5x ne a pak zase jednu...k čemu tohle bude? Můj pes je žral taky v pohodě, dokud mu nezačalo být fakt blbě. Pak už to začal být problém. A ještě jednou zopakuju: ti psi hlady netrpí, dostávají asi ty nejlevnější granule, ale to na vesnici nejspíš většina psů. Takže ne, neskočí a pilulu mi nesežere i s rukou...

Neregistrovaný uživatel

29.6.2020 23:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.128

lesnížínka napsal(a):
Jo jasně...a zkoušela jste je tedy nebídnout cizímu psu? ATB se musí podávat pravidelně, pokud do něj dostanu jednu, 5x ne a pak zase jednu...k čemu tohle bude? Můj pes je žral taky v pohodě, dokud mu nezačalo být fakt blbě. Pak už to začal být problém. A ještě jednou zopakuju: ti psi hlady netrpí, dostávají asi ty nejlevnější granule, ale to na vesnici nejspíš většina psů. Takže ne, neskočí a pilulu mi nesežere i s rukou...

To co delas neni pomoc ale prodluzovani zivoreni ale poplavej se jak ses skvělá. Nejsi. Kdybys byla bud jsou ti psi jinde nebo na onom svete. Ne todle. To je jen alibismus pro tvoji dusicku aby ses cejtila lip.

30.6.2020 00:17

No zas tak hnusní na lesnížínku být nemusíme, nikdo nebydlíme vedle, ono to není jen tak..
Někdy člověku pomůže, když si to napíše.. jako si někdo povídá sám se sebou, protože neví, kudy kam.. a tím žbleptáním tzv. nesmyslů ničeho dokola na řešení přijde.
Vybodla bych se na právní stránku, když vím, že se o ně nikdo nepostará, a cinkla z jednorázové sim komukoli ze spolků, oni už si poradí. Nebudete první, co v té vsi něco ohlásil.. v útulcích se o tom píše. Vzpomínám na kauzu psů hozených do "studny" tam kousek, nechtěla bych, aby se kvůli mně (bude to kvůli mně, protože jediná tam mám asi nějaké svědomí) něco podobného opakovalo.
Zní to celé blbě, ale SVS nechodí tak rychle a veterinář je puškou uspávat nebude. Nejlepší se mi zdá - aby jako utekli..
Lesnížínko, nečtěte to tu už, běžte se ráno projít se psem, dejte si něco sladkého a rozhodněte se.
https://www.google.com/search?q=%C3%BAtulky+jihomoravsk%C3%BD+kraj&oq=utulky+jiho&aqs=chrome.2.69i57j0l7.4327j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

30.6.2020 00:27

Z prvního příspěvku to vypadalo, že chce zadavatelka radu, že víc hlav víc ví. Ona ale věděla své. Stále nerozumím, proč z:
A z hrůzou koukám na Arga: žluté krusty kolem očí, slince z huby(nikdy neměl) zhublý o několik kilo, začínají mu trčet kosti.
nabrala pocit, že pes musí dostat endiaron. Nebo že psa někdo úmyslně tráví. Ten pes je prostě nemocný chudák. Jak se zde s oblibou píše, nemáme tu křišťálovou kouli.
Byla zde poptávka po foto psů, nulová odezva.
Aha, možná sem ho zabila těma kokinama?!?
Nevím, co dáváte za "kokina", ale nějaké přeslazené mňamky (piškoty) či naopak přesolené hnusy (Frolíky) žádnému psovi nesvědčí. To radši rozdávat doma sušené maso či kvalitní granule, kor když opakovaně píšete, že tito psi jsou krmeni nějakým levným granulovým šrotem.
Achjo. Co se domluvit se sousedy, kteří mají psí ubožáky denně na očích a společně zkusit zatlačit na syny? Ve stylu "bavili jsme se o tom s tím a tím a všichni máme názor, že takhle to nejde dál, už je to týrání, mohla by přijít veterina, dostanete pokutu atd" a donutit majitele nechat psa vyšetřit/utratit, feně osříhat drápy, nafotit a případně nabídnout do adopce...
Možností je spousta, ale není to endiaron.
Teď zase čekám nějaké to "ale" v odpovědi, a proč to nejde. Nebo budu optimistka a budu doufat. Kvůli těm psům.

30.6.2020 10:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Takže Argo nejspíš pošel, k brance nepřišel. Ani na volání, u baráku kňučela jen Maja, ale to ona někdy dělává, že tam kňučí, ale nepřijde. Argo se nikdy nestalo, že by nepřišel. Já tam nevidím, průhledy jsou zarostlé stromy a keři. Soused přes dvě zahrady měl otevřeno, tak jsem za ním vlezla a poprosila, jestli se od nich můžu podívat. Viděla jsem trochu k baráku, ale tam nebyl. Ale je tam ještě pár míst, kde může ležet a není tam vidět. Soused mi říkal, že ten na Slovensku jim pošel, tak jestli ho tam neodvezli. Silně pochybuju, vzali by tam určitě i Maju. No, ještě se mamka se mnou večer hádala, že co vidím, že mu nic není, jen trochu zhubnul, že na ně u plotu řval jak vždycky.
Tímto považuju diskusi za ukončenou a prosím admina, aby ji jako zbytečnou smáznul, děkuju.

30.6.2020 11:08
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.162

Jestli opravdu Argo není, tak to tam Mája asi moc dlouho sama nevydrží.
Vy o Máju zájem nemáte? Třeba by Vám ji darovali, aby měli klid a nemuseli za ní jezdit.

Neregistrovaný uživatel

30.6.2020 11:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243

Fiona.Praha napsal(a):
Vy o Máju zájem nemáte? Třeba by Vám ji darovali, aby měli klid a nemuseli za ní jezdit.

Ne, psy nechce, sehnat jim pomoc od spolku taky ne, chtela nacpat pitomej endiaron protoze zaaaazrak. No aspon o starost min.

30.6.2020 11:10
juhaj

XXX.XXX.164.121

Nebudu komentovat zadání, jen pro informaci mou a asi i jiných, pokud někdo ví. Jak tedy fungují různé organizace na ochranu zvířat? Pokud nastane situace, viz třeba podobná zadání ( pes ve špatném stavu, nevhodné místo chovu), případ je akutní, nebo hrozí likvidace majitelem, než by platil pokutu, přitom je to soused. Když někam zavolám, jsou schopni reagovat ihned? Budou moje údaje anonymní ? Jde mi o to, aby nebyly veřejně přístupné, ne že bych se nepředstavila. Prostě, jde mi o to, jestli vůbec existuje pro tyto opravdu akutní případy rychlá a účinná pomoc.

30.6.2020 11:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Fiona.Praha napsal(a):

Myslím si totéž, jen mi neleze do hlavy, proč si je na to Slovensko nevzali, pokud tam ten domácí pes pošel. Bohužel nemám se koho zeptat. Říkám si, že teda alespoň teď Maju tam třeba vemou. Jinak umře steskem, určitě. Věřte, že bych si ji vzala z fleku, i když je to babča stará a na dožití. Jenže mám dvě kočky a ona zabila i jejich kočky, když ji synáček přivezl. Kdybych s nima byla v kontaktu, vyzvěděla bych, jestli by Maju někomu rádi nedali a zkusila nějakou tu organizaci, adopci. Ale jak sem psala, synáčka vidím jednou za půl roku, zbytek rodiny je pryč. Napadlo mě hodit jim žádost o kontakt do schránky, ale jak je znám...nikdo se neozve

30.6.2020 11:41

juhaj napsal(a):
Nebudu komentovat zadání, jen pro informaci mou a asi i jiných, pokud někdo ví. Jak tedy fungují různé organizace na ochranu zvířat? Pokud nastane situace, viz třeba podobná zadání ( pes ve špatném stavu, nevhodné místo chovu), případ je akutní, nebo hrozí likvidace majitelem, než by platil pokutu, přitom je to soused. Když někam zavolám, jsou schopni reagovat ihned? Budou moje údaje anonymní ? Jde mi o to, aby nebyly veřejně přístupné, ne že bych se nepředstavila. Prostě, jde mi o to, jestli vůbec existuje pro tyto opravdu akutní případy rychlá a účinná pomoc.

Ne, legální rychlá pomoc neexistuje. My totiž celkem dost trápíme zvířata a úřady nestíhají, navíc to opravdu občas potřebuje asistenci policie.. někdy dorazí rychle a někdy.. a vleče se to..
Soukromé org. fungují rychle. Tak přece na tom vydělávají, co by se nesnažili. Nejednou se stalo, že psy ukradli ze zahrady, ani nešlo o týrání.
V tomto případě bych riskla i tohle..
Jinak bych, když mě pes nesní, volala odchyt - MP - na políčko, kam jsem psa pustila.. tím by se pes dostal do městského útulku a dle stavu by i, pokud se majitel vypátrá, dostal majitel odměnu.
U hlášení na vet. správu jsou údaje anonymní (sdělí se až leda na žádost např. soudu, když se zjistí, že šlo o pomluvu a pomluvený se brání žalobou proti oznamovateli).
Spolek tohle určitě nezaručí. Sice podle zákona má mlčet, ale tak víte co..

30.6.2020 11:42
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.162

lesnížínka napsal(a):
Myslím si totéž, jen mi neleze do hlavy, proč si je na to Slovensko nevzali, pokud tam ten domácí pes pošel. Bohužel nemám se koho zeptat. Říkám si, že teda alespoň teď Maju tam třeba vemou. Jinak umře steskem, určitě. Věřte, že bych si ji vzala z fleku, i když je to babča stará a na dožití. Jenže mám dvě kočky a ona zabila i jejich kočky, když ji synáček přivezl. Kdybych s nima byla v kontaktu, vyzvěděla bych, jestli by Maju někomu rádi nedali a zkusila nějakou tu organizaci, adopci. Ale jak sem psala, synáčka vidím jednou za půl roku, zbytek rodiny je pryč. Napadlo mě hodit jim žádost o kontakt do schránky, ale jak je znám...nikdo se neozve

Máju si nikdo na Slovensko asi nevezme a čeká ji stejný osud jako Arga (jestli teda umřel). Na Slovensku je bezprizorních psů, proč by si tam tahali starou, možná nemocnou, fenku?

Adopce?
Nyní je po psech "hlad", ale pochybuji, že někdo touží po staré, nemocné, asociální bull fence na dožití.

30.6.2020 11:43
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.162

lesnížínka napsal(a):

Nebylo by lepší založit extra vlákno?
Je možné, že tohle smažou - Lesní žínka o to požádala.

30.6.2020 11:46
Atheira

XXX.XXX.209.8

juhaj napsal(a):

psala jsem tu, že jsme takhle na KVS hlásili. Jméno uvádět nemusíte, nikdo se o to zajímat nebude. O nás jsme naše údaje uvedli, věděli, kde bydlíme, kdo jsme. Věděli to i někteří sousedé včetně starosty obce, protože z veterinární správy si chtěli u něj ověřit udání, zda si myslí, že se jedná o skutečnost. Nevím, jestli se to tak děje běžně.
Ten se zaručil právě díky tomu, že viděl jméno.
Majitel utýraného koně sice vykřikoval dost brutální věci na účet "toho srá če, co ho napráskal", ale všichni o jakýchkoli detailech zarytě mlčeli.
Z hlediska sousedů je to diskutabilní, nicméně ze strany KVS se nikdo o vás nedozví nic. Jak už jsem psala. Své jméno ani nic jiného uvádět nemusíte.

Přijeli hned další den i s vetkou, která koni ihned poskytla léčbu, která se ale musela opakovat a tedy dojet ještě další dny opakovaně, protože odebrání zvířete nejde zařídit hned... (Teď, jak koukám, že mě u minulého příspěvku auto oprava vyměnila veterinární správu za vlčáka Ale rozumíme si...)
Ale stejně se to nevyřešilo. Majitel na další den vstupu veterinářce i policii na pozemek bránil, kůň umřel.

30.6.2020 11:54
juhaj

XXX.XXX.164.121

Děkuji za reakce, o koni jsem četla, ale tady ten rychlý odvoz je komplikovanější než u psa. Právě mi šlo o rychlou akci, kdy to fakt hoří. Mě o inkognito nejde, o sebe se nebojím, jen mi šlo o to, aby se někdo nemstil na zvířatech. Naštěstí u našich nejbližších sousedů nic nehrozí, jsou to důchodci, co prudí, ale aspoň nic nechovají, to by byli adepti jedna radost. Takže, v nouzi spolek, pokud to zas tak není akutní, pak legální postup.

30.6.2020 12:04
Atheira

XXX.XXX.209.8

juhaj napsal(a):
Děkuji za reakce, o koni jsem četla, ale tady ten rychlý odvoz je komplikovanější než u psa. Právě mi šlo o rychlou akci, kdy to fakt hoří. Mě o inkognito nejde, o sebe se nebojím, jen mi šlo o to, aby se někdo nemstil na zvířatech. Naštěstí u našich nejbližších sousedů nic nehrozí, jsou to důchodci, co prudí, ale aspoň nic nechovají, to by byli adepti jedna radost. Takže, v nouzi spolek, pokud to zas tak není akutní, pak legální postup.

Já z toho pochopila, že nejde ani tak o komplikovanost převozu jako o to, že nejde jen tak přijet a zvíře vzít, ale že se to musí nějak "vychodit" a že to sežere nějaký čas. A pokud je zvíře závislé na veterinární péči a majitel veterináře ke zvířeti nepustí, má smůlu.
Tahle veterinářka, o které píšu, měla s sebou policii právě proto, že ji majitel při příjezdu ohrožoval krumpáčem nebo čím.
On ten člověk je celkově zlý a navíc bydlí úplně na samotě v lese, kde chodím vcelku často, takže jsme se trochu báli, ne že ne, právě, že hlavně o psy. Ale nedozvěděl se, od koho udání vzešlo, tak neměl moc důvod dělat zlo vyloženě nám. Mamka ho shodou okolností zachránila pár let zpět, když na něj spadl traktor, takže jsme byli z širého okolí asi jediní lidé, se kterými měl jakž tak "dobrý vztah" - jakože nás zdravil a nebyl sprostý...

30.6.2020 12:12
impact

XXX.XXX.59.63

juhaj napsal(a):

Žádná organizace tam nemůže vlézt a psa sebrat. Resp. znám pár docela známých organizací, kterým jsou zákony u zadele a klidně se do krádeže namočí. Ale žádný inteligentní zástupce dobré organizace tohle skutečně neudělá. Je to protizákonné a tečka.

Zasáhnout může jen Policie ČR a KVS. Je ale na Vás jako na nahlašovateli, jak je dokážete rychle dotlačit k akci.

Zpravidla nejúčinnější je složit se s pár přáteli a zamávat pár tisícovkama majiteli před nosem.

Co se týče anonymity, tak ta je třeba v případě nahlášení na KVS daná tuším zákonem nebo tak něco. Nicméně pokud je majitel (nebo třeba množitel) s úředníky jedna ruka, tak stačí jedno pokývnutí ve správný okamžik a hned se ví, odkud vítr vane..

30.6.2020 12:14
juhaj

XXX.XXX.164.121

Právě, šlo mi o to, že třeba v případě nouze lze přijet tajně a psa naložit. Toho dáte do malého auta, ale koně ne. A když si vzpomenu na nakládání koně, který dělal bugr i po sedací, tak to asi moc nenápadně nepůjde. Ačkoli, před mnoha a mnoha lety, to jsem ještě bydlela doma, tak vím o případech ukradení koní přímo že stáje a nevěděl nikdo nic.

30.6.2020 12:18
impact

XXX.XXX.59.63

Ne, legální rychlá pomoc neexistuje. My totiž celkem dost trápíme zvířata a úřady nestíhají, navíc to opravdu občas potřebuje asistenci policie.. někdy dorazí rychle a někdy.. a vleče se to..
Soukromé org. fungují rychle. Tak přece na tom vydělávají, co by se nesnažili. Nejednou se stalo, že psy ukradli ze zahrady, ani nešlo o týrání.
V tomto případě bych riskla i tohle..
Jinak bych, když mě pes nesní, volala odchyt - MP - na políčko, kam jsem psa pustila.. tím by se pes dostal do městského útulku a dle stavu by i, pokud se majitel vypátrá, dostal majitel odměnu.
U hlášení na vet. správu jsou údaje anonymní (sdělí se až leda na žádost např. soudu, když se zjistí, že šlo o pomluvu a pomluvený se brání žalobou proti oznamovateli).
Spolek tohle určitě nezaručí. Sice podle zákona má mlčet, ale tak víte co..

Organizace, ty bestie jedny, na tom vydělávají? No jejda. Ale jakmile Vám hoří za zadelí, tak jsou Vám dobří, co? Pomlouvat jo, ale honem na ně přehodit problém, to už Vám nesmrdí? Tak si toho psa vemte sama a sama si zaplaťte veškerou veterinu. Tuším, že Vám v tom nikdo nebrání.

A na veterinární správě jsou údaje anonymní , kdežto spolek tohle nezaručí? To jste úplně mimo mísu. Já snad ještě nepotkala úředníka KVS, který by nehodil okem na dotaz, kdo to nahlásil.

30.6.2020 12:21
impact

XXX.XXX.59.63

juhaj napsal(a):
Právě, šlo mi o to, že třeba v případě nouze lze přijet tajně a psa naložit. Toho dáte do malého auta, ale koně ne. A když si vzpomenu na nakládání koně, který dělal bugr i po sedací, tak to asi moc nenápadně nepůjde. Ačkoli, před mnoha a mnoha lety, to jsem ještě bydlela doma, tak vím o případech ukradení koní přímo že stáje a nevěděl nikdo nic.

Na to nepotřebujete žádnou organizaci. Tam může vlézt i žínka. Imho já se pohybuju v kruzích, kde by si to žádný zástupce nějakého spolku nebo útulku lajznul a všichni to kolektivně považujeme za šílenost. A díky Bohu za to.

Ono se to stejně vždycky proflákne a maj z toho akorát průser. Už nejeden spolek skončil na policii.

30.6.2020 12:27
impact

XXX.XXX.59.63

Fiona.Praha napsal(a):
Nebylo by lepší založit extra vlákno?
Je možné, že tohle smažou - Lesní žínka o to požádala.

Jakože si budeme jen tak žádat mazání témat? A z jakého důvodu? Tohle není nijak jedinečný problém a ve stejné situaci se může ocitnout kdokoliv jiný. Třeba i někdo, komu nebude jedno, že někde trpí psi.

Imho na začátku tady byla velká starost, že když se ti psi rozdělí, pojdou steskem. A najednou je úplně jedno, že tam třeba někde leží polomrtvý pes a ten druhý umře vedle něj?

Začínám si vážně myslet, že chtěla být zadavatelka jen zajímavá, mít svých pět minut slávy, kdy si tady s ní všichni popláčou, jak je to strašný a jaká je ona světice, že chtěla dát psovi tabletku. A ono to neklaplo. Tak honem zameteme stopy?

30.6.2020 13:01

impact napsal(a):
Organizace, ty bestie jedny, na tom vydělávají? No jejda. Ale jakmile Vám hoří za zadelí, tak jsou Vám dobří, co? Pomlouvat jo, ale honem na ně přehodit problém, to už Vám nesmrdí? Tak si toho psa vemte sama a sama si zaplaťte veškerou veterinu. Tuším, že Vám v tom nikdo nebrání.

A na veterinární správě jsou údaje anonymní , kdežto spolek tohle nezaručí? To jste úplně mimo mísu. Já snad ještě nepotkala úředníka KVS, který by nehodil okem na dotaz, kdo to nahlásil.

Jejda, se nečílte, všichni víme, o kterých spolcích je řeč..

30.6.2020 13:07
impact

XXX.XXX.59.63

Jejda, se nečílte, všichni víme, o kterých spolcích je řeč..

Já se opravdu nečílím. Ba naopak. Smála jsem se u toho nahlas. Hlavně ta anonymní VS, to je naprostá perla. Vy s nimi asi moc často nepracujete, že? Jen takový to načtený z internetu, ale realita Vám trochu prchá...

30.6.2020 13:08

Ale jinak je to tak, no.. odebrání zvířete může řešit obec s rozšířenou působností, kterou informuje vet.. na akutní případ to asi úplně nebude.. furt je to úřad.. to je fakt větší smysl v tom, že uplatím majitele a když si psa nemůžu nechat, tak fb má velkou moc.
To je hrůzostrašné vlákno, ale nemažte ho, je užitečné.

30.6.2020 13:16

impact napsal(a):
Já se opravdu nečílím. Ba naopak. Smála jsem se u toho nahlas. Hlavně ta anonymní VS, to je naprostá perla. Vy s nimi asi moc často nepracujete, že? Jen takový to načtený z internetu, ale realita Vám trochu prchá...

Ne, nepracuji s nimi, znám na blízko jen dvě osoby, co tady na vet správě pracují, byli jsme u řešení takové jedné kauzy, kde koně, krávy a psi pobíhali po okrese a umírali jak .. a prostě se to dementně vleklo s úřady a tím, že "chovatel" se nedostaví, neotevře, nepřebere poštu.. tak pak jako kde hledat pomoc? Za ty roky se pravomoce mírně změnily, ale určitě to nebude nijak růžové.
Nedělám si iluze o nějakých os. datech tam a tam, ale tak koukejte z pohledu obyčejného člověka, který chce hlásit týrání a bojí se o sebe nebo svá zvířata, že mu je otráví týrač .. když moje jméno nepohlídá úřad, tak kdo? Legálně toho psa nemůže sebrat hned nikdo. Nemám ráda, když "to nejde". To není na Vás, to je obecně..

30.6.2020 13:17
juhaj

XXX.XXX.164.121

impact napsal(a):
Na to nepotřebujete žádnou organizaci. Tam může vlézt i žínka. Imho já se pohybuju v kruzích, kde by si to žádný zástupce nějakého spolku nebo útulku lajznul a všichni to kolektivně považujeme za šílenost. A díky Bohu za to.

Ono se to stejně vždycky proflákne a maj z toho akorát průser. Už nejeden spolek skončil na policii.

Jasně, chápu. Tady se sešlo moc věcí. Já jsem prostě trochu šťoural a ptám se na všechny eventuality. Třeba bych si nevěděla rady s velkým zlým psem, což je problém u zadavatelky. Vlézt tam, to asi jo a pustit ho, ale z velkých zlých psů mám strach, no.

30.6.2020 13:46

...."Vlézt tam, to asi jo a pustit ho".....,
Kdyby byl v kotci, tak pustit na zabezpečenou zahradu.....Ale vypustit dva velké, nesocializované, hladové psy jen tak do terénu? A kdo ponese odpovědnost za příadně potrhaná zvířata, event. pokousané lidi (děti ) ? To snad nikdo nemůže myslet vážně - takovou radu.
Jako kdyby to byl pudlík, tak ho odnesu v náručí. Ale takovéhle psy vypustit, v lepším případě naložit za sebe do auta......To nikdo tedy po Le.ž. snad nemůže chtít.

30.6.2020 14:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

impact napsal(a):
Jakože si budeme jen tak žádat mazání témat? A z jakého důvodu? Tohle není nijak jedinečný problém a ve stejné situaci se může ocitnout kdokoliv jiný. Třeba i někdo, komu nebude jedno, že někde trpí psi.

Imho na začátku tady byla velká starost, že když se ti psi rozdělí, pojdou steskem. A najednou je úplně jedno, že tam třeba někde leží polomrtvý pes a ten druhý umře vedle něj?

Začínám si vážně myslet, že chtěla být zadavatelka jen zajímavá, mít svých pět minut slávy, kdy si tady s ní všichni popláčou, jak je to strašný a jaká je ona světice, že chtěla dát psovi tabletku. A ono to neklaplo. Tak honem zameteme stopy?

Nečtu do konce, teď nemám čas, jen vám zareaguju zase na tyhle kecy. Ne, nikomu na zahradu nepolezu, není to žádná jedová chýše na samotě u lesa, ale velký dům uprostřed vesnice v zástavbě, u silnice. Takže kdokoliv by se ochomítnul, vědělo by to 10 sousedů vůkol. Brány jsou na zámky a řetězy, zadní branka ještě celá propletená ostnatým drátem a tím zavřená navždy. K té chodím já. Nemám potřebu být někomu zajímavá, mě to neživí. A vymazat jsem to chtěla z důvodu, že ti psi tu mají rasu a jména a nevím, co bude dál a jak víme, náhoda je blbec, vleze sem někdo z vesnice a kdo v tom má prsty se zjistí velmi rychle...Takže asi tak.

30.6.2020 14:29

lesnížínka napsal(a):
Nečtu do konce, teď nemám čas, jen vám zareaguju zase na tyhle kecy. Ne, nikomu na zahradu nepolezu, není to žádná jedová chýše na samotě u lesa, ale velký dům uprostřed vesnice v zástavbě, u silnice. Takže kdokoliv by se ochomítnul, vědělo by to 10 sousedů vůkol. Brány jsou na zámky a řetězy, zadní branka ještě celá propletená ostnatým drátem a tím zavřená navždy. K té chodím já. Nemám potřebu být někomu zajímavá, mě to neživí. A vymazat jsem to chtěla z důvodu, že ti psi tu mají rasu a jména a nevím, co bude dál a jak víme, náhoda je blbec, vleze sem někdo z vesnice a kdo v tom má prsty se zjistí velmi rychle...Takže asi tak.

Neberte to jako rýpání, ale vy přece v ničem prsty nemáte. Nic jste neudělala.

30.6.2020 15:17
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Lesnížínko, jestli jde jen o to, oznámit týrání a vy nechcete, aby tam figurovalo vaše jméno...udělám to klidně za vás pod svým jménem...pokud by to jen trošku pomohlo. Jestli tam zůstal ještě jeden, ať zachráníme aspoň jeho.

30.6.2020 15:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já teda s dovolením budu také ještě reagovat, snad se nebudete zlobit.

Ale proč se tady řeší nějaké "nelegální" postupy, jakože se tam vloupat a psa vzít, nebo někam vypustit, když zde bylo řečeno, že majitel by nejspíš neměl problém psa darovat? A psala jste, že je tam každý večer jezdí krmit ne, takže by nebylo tak těžké ho sehnat, ne?

Někdo tu sice psal, že stará bull fena bude těžko umístitelná, nicméně dle mě se i u toho spolku, v dočasce atd. bude mít mnohem mnohem líp než teď. A navíc teda bully v nouzi sleduji a dost často našli domov i starší a "asociální" psi. Ono jsou i lidi, kteří chtějí pomoct právě těm hůře umístitelným psům. Samozřejmě třeba by se nikdo nenašel, ale ta fena by měla alespoň nějakou šanci a když už nic jiného, tak alespoň na chvíli (nebo nevím, jak moc je stará) milujícího "páníčka, tetu, strejdu"( nevím jak se tomu říká ) a normální život.

30.6.2020 15:39
impact

XXX.XXX.59.63

lesnížínka napsal(a):

Tak předně - ten palec byl omyl při rolování.

A k věci - já Vám vykládám, že máte někde lézt? Zkuste lépe číst a chápat kontext vlákna.

1.7.2020 00:31
b.k

XXX.XXX.210.234

Ouško4 napsal(a):
Lesnížínko, neporadím, co dělat... podobnou situaci moc dobře znám, je to strašná bezmoc, vědět, že NĚCO udělat člověk přece musí, že se to tak nechat nesmí...ale na druhou stranu je člověk vázán nějakým tím pocitem "je to přece soused" "znám ho celej život", nedejbože příbuznej.

Zažila jsem podobnou situaci, ne že by pes byl vyloženě týranej, ale nebylo to o.k. ...nedalo se na to dívat, bylo mě z celé té situace dlouhodbě zle, ale protože to v té době byla "skoro rodina" a já měla pocit, že nesmím udělat v rodině zle. Dodneška toho lituju. Že jsem nic neudělala a radši jsem nad tím zavřela oči.

Nejmenovaná osoba (která v té době byla se mnou v, řekněme, velmi blízkém příbuzenském vztahu), poté, co jí zemřel původní pes, si mermomocí vymrčela, že si musí pořídit štěně.

Původní pes chcípnul, poté co celý život žil ve strašlivých podmínkách na dvoře, tak jak to dodneška někde na vesnicích bývá...čokl je venku, kontakt s pánem žádný, jednou denně se mu nasypaly zbytky z kuchyně (šlupky, cokoli "jetýho" co už nebylo pro lidskou spotřebu, + ty nejlevnější marketové granule), tenhle teda nebyl přímo uvázanej na řetězu, ale prožil smutnej život na dvorku v boudě, kde měl vychozenou cestičku dokolečka dokola...a lehával na schodech, lokty vyhoblovaný od betonu, nevyčesanej, do baráku nesměl. Ke konci už byl starej, začal chřadnout, "cosi" mu asi bylo, ale k psovi se přece nevolá veterinář, neblázněte...takže se pes nechal chcípnout ve stodole. Ke konci svýho života celé dny jen ležel...nikdy nezapomenu na větu "už tři dny se tam bojím jít podívat, jestli ještě dejchá..." Vždycky jsem říkala, že takovýhle lidi, dořiti, nemají mít psa...že vůbec nechápu, proč si ho pořizují. Že vůbec nechápu, co koho nutí k tomu, mít toho psa u baráku, když na něho úplně serou a je jim vlastně přítěží.

Když tenhle umřel, říkala jsem si, že aspoň došel klidu, buď mu země lehká, a že ta ježibaba si snad už dlašího nepořídí. Omyl. Jen co ze stodoly vytáhli tady toho...že chce štěně a hned, včera bylo pozdě.

Tenkrát jsem si dovolila říct, proč proboha chce dalšího psa, že dopadne jako Ron...a už tenkrát bylo strašný zle, co se do toho míchám. Pes prostě u baráku vždycky byl a bude...a ona (s teatrálními gesty) přece NEBUDE sama a bez psa.

Takže se pořídilo další štěně, malinká fenečka labradora. Nikdy nezapomenu jak to malý štěně, vyhozený na tom dvoře, samozřejmě úplně opuštěný, celou dobu, co jsme tam bývali na návštěvách a pili třeba kafe, plakalo a vylo...několikrát jsem se ptala, proč nejdeme za tím psem ven, nebo proč nemůže ona za náma aspoň na verandu...neexistuje, pes do baráku nesmí. Kdokoli šel přes dvůr, tomu se vrhala na nohy, tak strašně moc chtěla kontakt, pohladit, cokoli... a dočkala se akorát toho, že se do ní kopalo aby "uhnula" a "neotravovala". (Nesmí se učit skákat, protože v rodině byly malý děti, a mohla by je povalit...je neomalená a nevychovaná). To štěně bylo tak zoufalý, že v podstatě viselo na člověku, i za cenu toho, že je bitý, furt to mám před očima, jak ta fenka se věšela na rifle, byla odkopnutá půl metru do dálky, zvedla se a zase zoufale zavěsila na člověka....

"Jdeš pres dvůr? Skáče po tobě? Kopni do ní nebo si vem proutek, tohle dělat nebude..." "...ale ten pes to dělá, protože je mu smutno, strašně moc chce bejt s lidma, nemohli byste ji pokaždý aspoň chviličku hladit?" "..to víš že jo, ještě si to bude vynucovat, kde to jsme..." "...vždyť jste chtěla psa, abyste nebyla sama..." "...však se na něho dívám z okna..."
Nebo: "Tomu štěněti je na tom betoně zima, je celý mokrý a klepe se...nemohli byste jí tam dát aspoň kus koberce, nebo nějakou starou deku..." "...je blbá, má se jít schovat do boudy" "...ale ona je u dveří schválně, protože je jí smutno, snaží se být co nejlbíž vám, proto nejde do boudy...je jí tady zima, prší na ni..." "...kdyby jí byla zima, tak půjde do boudy, tak jí evidentně zima není.."

A neudělala jsem tenkrát nic, krom toho že jsem tam zaběle přestala jezdit na návštěvy, abych se na to nemusela dívat.

Tohle je daleko horší případ, ten váš...srovnat se to asi nedá. Jen jsem chtěla napsat, že chápu vaši bezmoc, mě se kolikrát až svíraly dlaně v pěst, jakou jsem měla zlost :-(
Občas si říkám, že jestli existuje karma, někteří lidi, za to, jak se chovali ke psům, se budou smažit v pekle. Omlouvám se za OT.

ach jo,to je hrůzné čtení..

1.7.2020 00:58
b.k

XXX.XXX.210.234

Lesní - mám Vás v tom virtuálním světě ráda , ale tohle jste fakt pohnojila.

Co jste čekala?

1.7.2020 07:39

Ouško4 napsal(a):

Strašný. A jak to s tím štěnětem dopadlo už nevíte?

1.7.2020 07:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

b.k napsal(a):
Lesní - mám Vás v tom virtuálním světě ráda , ale tohle jste fakt pohnojila.

Co jste čekala?

Pohnojila co? Jeden den jsem psa viděla, že je na tom zle, obrovsky rychle zle podle mě a zeptala jsem se na to, co mu zkusit dát. Druhý den vypadal stejně, třetí den je pravděpodobně mrtvý. Ještě mě napadlo, že byly povodně(proto sem se tam víc jak týden nedostala) a lidi si stěžovali, že všude lítají potkani(asi utekli od vody) a trávili jak zběsilí. Jestli nenašel otráveného potkana
Včera večer jsem hodila do schránky kontakt na sebe s prosbou, ať se mi ozvou. Jestli a kdy někdo...netuším. Nahlížela jsem přes přední bránu a pes nikde nebyl, ani Maja. Uvidím ještě teď ráno, zezadu je můžu i volat.

1.7.2020 11:06

lesnížínka napsal(a):
Pohnojila co? Jeden den jsem psa viděla, že je na tom zle, obrovsky rychle zle podle mě a zeptala jsem se na to, co mu zkusit dát. Druhý den vypadal stejně, třetí den je pravděpodobně mrtvý. Ještě mě napadlo, že byly povodně(proto sem se tam víc jak týden nedostala) a lidi si stěžovali, že všude lítají potkani(asi utekli od vody) a trávili jak zběsilí. Jestli nenašel otráveného potkana
Včera večer jsem hodila do schránky kontakt na sebe s prosbou, ať se mi ozvou. Jestli a kdy někdo...netuším. Nahlížela jsem přes přední bránu a pes nikde nebyl, ani Maja. Uvidím ještě teď ráno, zezadu je můžu i volat.

Teď by možná bylo na místě informovat policii, že na dvoře leží zdechlý pes ( ale je tam opravdu mrtvý? Třeba oba psy majitel odvezl a není co řešit ). Jedině veterinář s doprovodem policie smí porušit zámky na vratech a vstoupit na pozemek. Nebo policie bez veterináře.
Rozhodně se tam nemůže L.ž. vloupat, psy ukrást - ať už živé nebo mrtvé.
Jediná smysluplná rada snad byl odkaz na formulář s ohlášením KVS. Třeba požádat někoho úplně odjinud : "Projížděl jsem, evidentně nemocní psi, podle sdělení sousedů bez péče"
Také bych nechtěla mít v sousedství zaryté nepřátele - také mám psa.

1.7.2020 11:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Takže ještě info z rána: volala jsem, Maja od baráku kňučela a vyla, ale nepřišla. Je tam. Vedle na dvoře jsem viděla sousedku. Chvíli jsem hulákala, než mě asi uslyšela a došourala se. Ptala jsem se, kde je Argo a prý tam není a zmizel i druhý kýbl s vodou a je tam jen jedna miska. Už o mé obavě věděla, včera ji potkala moje mamka, tak to trochu vysledovala. Tvrdila, že v pátek tam byl starý a v neděli mladý něco odtud stěhoval. Takže nemocného psa museli vidět a předpokládám, že je někde zakopaný(ne, s jámou by se nikdo nekopal, vyhodili ho cestou na Slovensko v horách) Že by volali veterináře si nemyslí. Proč si tam nevezmou Maju neví, oni spolu léta nemluví. Ptala jsem se jí, kdo tam teda ty psy chodí a kdy...poklízet. Prý se tak nějak střídají, ale jak často, to neví. Ale kdyby náhodou viděla toho normálnějšího syna tak mu vzkáže, že tam ode mne má lístek ve schránce - že ho sháním.

1.7.2020 12:11
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tak té zbylé fenky je mi upřímně líto. Teď snad jen toho veterináře s policií a uspat. Můj názor je, že by to pro ní bylo vysvobození. Nezávidím, je to o nervy. A smutné.

1.7.2020 12:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

juhaj napsal(a):
Tak té zbylé fenky je mi upřímně líto. Teď snad jen toho veterináře s policií a uspat. Můj názor je, že by to pro ní bylo vysvobození. Nezávidím, je to o nervy. A smutné.

Chápejte, to nikdo neudělá, podle ničeho(krom těch přerostlých drápů) ti psi týraní nejsou. To je můj pohled a tady váš. Pro všechny ostatní jsou v pohodě. Nejsou vychrtlí, nejsou dobití...Že má drápy...jejda, nevšimnuli jsme si, ještě včera šla normálně...Že jsou tam sami? No a co, plno psů hlídá objekty samo. Nejsou v kotci, mají velkou zahradu, vedle sousedy..A popravdě? Než s majiteli, líp jim bylo samotným...jenže spolu Myslela jsem si, že první umře Maja, vypadá starší. Já ani netuším, kolik jim je(bylo) ale Argo nevypadal staře..

1.7.2020 12:27
janaa

XXX.XXX.247.135

lesnížínka napsal(a):
Chápejte, to nikdo neudělá, podle ničeho(krom těch přerostlých drápů) ti psi týraní nejsou. To je můj pohled a tady váš. Pro všechny ostatní jsou v pohodě. Nejsou vychrtlí, nejsou dobití...Že má drápy...jejda, nevšimnuli jsme si, ještě včera šla normálně...Že jsou tam sami? No a co, plno psů hlídá objekty samo. Nejsou v kotci, mají velkou zahradu, vedle sousedy..A popravdě? Než s majiteli, líp jim bylo samotným...jenže spolu Myslela jsem si, že první umře Maja, vypadá starší. Já ani netuším, kolik jim je(bylo) ale Argo nevypadal staře..

Tohle je fakt spíš o tom zkusit to na majitele stylem, musíte za nima jezdit,krmit je,očkovat vzteklinu,to něco stojí,nechcete čubu někomu dát. A zaangažovat nějaký sdružení,který by se feny ujalo (netuším,jestli je nějaký bull v nouzi apod.) Protože jinak máte pravdu,psy v daleko horším stavu nikdo jako týrané neřeší

1.7.2020 13:39
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Jen pro příště: Endiaron fakt ne. Někdo radil Smectu, někdo Enterozoogel. Ale tady u toho psa to ani nebylo indikované... Nic, žádný lék, nikdo nevěděl, co přesně psům je...
Napadá mě - je povoleno nechat ležet (na dvoře) jen tak mrtvé tělo velkého psa? Pokud tam leží teda ten pravděpodobně mrtvej chudák...? Škoda, že jsi neudělala fotky - když tam ještě byli oba.
A jak dál s Májou...? Na syna, že se Ti ozve, bych vůůůbec nespoléhala. Snaž se zachránit aspoň ji. Prostě udání - vys.r se na sousedy!!! A někdo Ti tu nabízel i udání pod jeho jménem. Prosím, udělej to.

1.7.2020 13:41
fikovnice

XXX.XXX.135.155

janaa napsal(a):
Tohle je fakt spíš o tom zkusit to na majitele stylem, musíte za nima jezdit,krmit je,očkovat vzteklinu,to něco stojí,nechcete čubu někomu dát. A zaangažovat nějaký sdružení,který by se feny ujalo (netuším,jestli je nějaký bull v nouzi apod.) Protože jinak máte pravdu,psy v daleko horším stavu nikdo jako týrané neřeší

Pokud se doposud "starali" tak, jak se starali, neočekávala bych žádnou změnu! Možná naoko něco slíbí, aby byl klid...ale já prostě nevěřím, že se něco změní!

Btw, jak je tedy definováno týrání? To, že je tam pes opuštěný a sám, s přerostlými drápy, že nemůže chodit, tak to nelze považovat za týrání? Ptám se, nerýpu.

1.7.2020 13:49

fikovnice napsal(a):
Pokud se doposud "starali" tak, jak se starali, neočekávala bych žádnou změnu! Možná naoko něco slíbí, aby byl klid...ale já prostě nevěřím, že se něco změní!

Btw, jak je tedy definováno týrání? To, že je tam pes opuštěný a sám, s přerostlými drápy, že nemůže chodit, tak to nelze považovat za týrání? Ptám se, nerýpu.

Vše, co zvířeti působí újmu fyzickou i psychickou. Je to i málo vody.
Akorát že za to Vás nezavřou.
Ale hodně moc lidí netuší, co týrání je. Ostnatý obojek. Nemožnost pohybu, málo pohybu, nulové denní světlo. Neuspání zvířete, které trpí. Samota. Dýchací problémy brachycefaliků.
Pak jsou věci jako trýznivý způsob, za to už by dotyčný měl táhnout sedět, ale jsou to prostě i zdánlivé maličkosti.
§ 4, 1 Za týrání se považuje:
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-246

1.7.2020 14:07
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Vše, co zvířeti působí újmu fyzickou i psychickou. Je to i málo vody.
Akorát že za to Vás nezavřou.
Ale hodně moc lidí netuší, co týrání je. Ostnatý obojek. Nemožnost pohybu, málo pohybu, nulové denní světlo. Neuspání zvířete, které trpí. Samota. Dýchací problémy brachycefaliků.
Pak jsou věci jako trýznivý způsob, za to už by dotyčný měl táhnout sedět, ale jsou to prostě i zdánlivé maličkosti.
§ 4, 1 Za týrání se považuje:
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-246

Díky . V tom případě Mája (a ten mrtvý nebožák) byli týráni, a ne že ne.

1.7.2020 14:31
janaa

XXX.XXX.247.135

fikovnice napsal(a):
Díky . V tom případě Mája (a ten mrtvý nebožák) byli týráni, a ne že ne.

Jenže ono je něco jiného teorie,něco jiného praxe. A v praxi prostě psa, který není vyloženě vyhladovělý, nemá zjevné neošetřené rány nebo neleží uvázaný ve vlastních výkalech, nikdo nezabaví. Mnohokrát se stalo,že k podobným případům byla zavolána kvs a policie,a protože sousedi chudáka krmili,tudíž nebyl podvyživený , nic se nestalo. Případně bylo doporučeno majiteli nechat psa prohlídnout veterinářem,pokud nebyl úplně ok. Teď nově snad jediný, kdyby neměl pes čip a případně nebyl očkovaný na vzteklinu (nebo byl,ale neměl čip), tak je to na udání,ale to majitel vyfásne pokutu,zase se nic jiného nestane.... Prostě aby někdo opravdu zabavil psa, to už musí být v dezolátním stavu a dezolátních podmínkách

1.7.2020 14:35
fikovnice

XXX.XXX.55.11

janaa napsal(a):
Jenže ono je něco jiného teorie,něco jiného praxe. A v praxi prostě psa, který není vyloženě vyhladovělý, nemá zjevné neošetřené rány nebo neleží uvázaný ve vlastních výkalech, nikdo nezabaví. Mnohokrát se stalo,že k podobným případům byla zavolána kvs a policie,a protože sousedi chudáka krmili,tudíž nebyl podvyživený , nic se nestalo. Případně bylo doporučeno majiteli nechat psa prohlídnout veterinářem,pokud nebyl úplně ok. Teď nově snad jediný, kdyby neměl pes čip a případně nebyl očkovaný na vzteklinu (nebo byl,ale neměl čip), tak je to na udání,ale to majitel vyfásne pokutu,zase se nic jiného nestane.... Prostě aby někdo opravdu zabavil psa, to už musí být v dezolátním stavu a dezolátních podmínkách

Tak to je hodně smutné...
Ale "aspoň" na pokutu to je (dle toho, co píše "Megííí"). A třeba ta pokuta vyústí v zabití Máji majitelem - a já nevím, zda to pro ni není lepší řešení (respektive spíše si myslím, že než žít tak, jak žije, tak je asi smrt vysvobozením).

1.7.2020 14:38

janaa napsal(a):

Ne vždy. U nás je postarší dáma a měla psa - postrach okolí. S oblibou vyrážel na samostatné nájezdy, kdy cestou trhal psy i lidi. Opravdu to byl jediný pes, co jsem kdy poznala, co útočil bez důvodu a bez varování. Nevypočitatelný a nebezpečný kříženec NO.
V tomhle ohledu s tím veterina nemohla dělat nic. Byl krmený, očkovaný, fyzicky naprosto v pořádku. Jenže paní pak omarodila a zůstala doma (naprostý ležák). Pečovatelky k ní nechtěly kvůli psovi chodit a v tu chvíli (na popud MěÚ) nastoupila KVS a psa odebrala s tím, že není schopná se o něj postarat, což nebyla. Neptejte se mě, jak přesně to bylo vyargumentováno, ale stalo se. Pravda, neodebrali jí ho z vlastnictví, ale fyzicky. Skončil v útulku, kde za něj musela platit. Po nějaké době se ho zřekla a byl nabídnut k adopci. Světe div se, dokonce už je z útulku pryč.

1.7.2020 16:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Ale "aspoň" na pokutu to je (dle toho, co píše "Megííí"). A třeba ta pokuta vyústí v zabití Máji majitelem - a já nevím, zda to pro ni není lepší řešení (respektive spíše si myslím, že než žít tak, jak žije, tak je asi smrt vysvobozením).

Na pokutu to taky není.
Příklad ze vsi, kde bydlí kamarádka (ale viděla jsem to na vlastní oči)- pes v "kotci", čtverec z pletiva, kam se vlezla "bouda", pár prken držících pohromadě a plácek hlíny zhruba 30 x 100cm, který byl většinu času spíš bahenní lázeň. Pes u té boudy na řetěze, netuším proč, když už takhle rozhodně neměl kam utíkat. Pes byl jeden dred plný zaschlého bláta, miska s vodou byla taky spíš s bahnem, což není nijak překvapivé.
Někdo poslal kvs, ta dorazila. Dala napomenutí a výzvu k nápravě - to jest zvětšit tu pletivomučírnu alespoň na dva metry.
Příště dojeli, zkontrolovali. Pes měl o poznání větší kousek bahna, takže cajk. Vše v pořádku.

Minulý týden jsme zrovna procházely kolem, tak se ptám, kde pes je. Umřel a majitel se rozhodl, že už žádnýho nepořídí.
Tak aspoň, že tak.

1.7.2020 16:12
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ne vždy. U nás je postarší dáma a měla psa - postrach okolí. S oblibou vyrážel na samostatné nájezdy, kdy cestou trhal psy i lidi. Opravdu to byl jediný pes, co jsem kdy poznala, co útočil bez důvodu a bez varování. Nevypočitatelný a nebezpečný kříženec NO.
V tomhle ohledu s tím veterina nemohla dělat nic. Byl krmený, očkovaný, fyzicky naprosto v pořádku. Jenže paní pak omarodila a zůstala doma (naprostý ležák). Pečovatelky k ní nechtěly kvůli psovi chodit a v tu chvíli (na popud MěÚ) nastoupila KVS a psa odebrala s tím, že není schopná se o něj postarat, což nebyla. Neptejte se mě, jak přesně to bylo vyargumentováno, ale stalo se. Pravda, neodebrali jí ho z vlastnictví, ale fyzicky. Skončil v útulku, kde za něj musela platit. Po nějaké době se ho zřekla a byl nabídnut k adopci. Světe div se, dokonce už je z útulku pryč.

No,tak u nás byl podobný případ, bude to tak dva roky. Pán ve vsi kousek od naší měl kříženec, taky NO, v nezabezpečené zahradě, moc se o něj nestaral. Pes pravidelně utíkal, potrhal pár psů, domácích zvířat, dokonce pokousal i nějaké lidi. Pán dostával varování, pokuty, které platil i neplatil. Nakonec bylo pokousáno dítě a pes byl z moci úřední utracen. Utrácel náš veterinář, byl z toho špatný, prý to byl už druhý pes od tohoto majora a stejně si obstará dalšího.. Příběh ne podobný, ale aspoň to zkusit pozjišťovat, jak na to třeba KVS hledí? Nevím, jen mi to napadlo, feny je mi líto.

1.7.2020 16:17

juhaj napsal(a):
No,tak u nás byl podobný případ, bude to tak dva roky. Pán ve vsi kousek od naší měl kříženec, taky NO, v nezabezpečené zahradě, moc se o něj nestaral. Pes pravidelně utíkal, potrhal pár psů, domácích zvířat, dokonce pokousal i nějaké lidi. Pán dostával varování, pokuty, které platil i neplatil. Nakonec bylo pokousáno dítě a pes byl z moci úřední utracen. Utrácel náš veterinář, byl z toho špatný, prý to byl už druhý pes od tohoto majora a stejně si obstará dalšího.. Příběh ne podobný, ale aspoň to zkusit pozjišťovat, jak na to třeba KVS hledí? Nevím, jen mi to napadlo, feny je mi líto.

No, ne že bych chtěla rozporovat váš příběh, ale jsem si takřka jistá, že KVS psy pro agresivitu z moci úřední neutrácí. Nic takového zákon na ochranu zvířat nezná.

Edit: tady se to řešilo: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2920737/muze-nekdo-naridit-utraceni

1.7.2020 16:21

Ale zakázat držení dalších zvířat náš stát může. Takže je to další příběh o selhání systému.

1.7.2020 17:28
juhaj

XXX.XXX.164.121

No, ne že bych chtěla rozporovat váš příběh, ale jsem si takřka jistá, že KVS psy pro agresivitu z moci úřední neutrácí. Nic takového zákon na ochranu zvířat nezná.

Edit: tady se to řešilo: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2920737/muze-nekdo-naridit-utraceni

Tak já nevím, to je pravda, kdo to nařídil, nebo kdo má tutu pravomoc. Vím jen, že se to stalo, veterinář , pod kterého obec spadá, musel dojet a psa uspat. Mám to od něj, bylo to čerstvé a bylo mu z toho nanic.

1.7.2020 17:45

fikovnice napsal(a):

Ale zabití majitelem ( lopatou) je snad taky trestný čin. Aspoň pokutu by měl zaplatit.
I když, kde není žalobce, není soudce. Naloží ji do auta a tou lopatou ji vezme někde v lese na hranicích.To si žádný pes nezaslouží.

1.7.2020 18:15

Ale zabití majitelem ( lopatou) je snad taky trestný čin. Aspoň pokutu by měl zaplatit.
I když, kde není žalobce, není soudce. Naloží ji do auta a tou lopatou ji vezme někde v lese na hranicích.To si žádný pes nezaslouží.

Je to hnus.. zvíře se má zabít tak, aby netrpělo. Hodně blbá verze toho je, že to tou lopatou někdo umí.. obávám se, že mu za to ani nic neprovedou. Nevím. Jsou nějaké příkazy, jak se smí a nesmí zabít ryba. Ale na psy se nějak nemyslí.. není to zvíře chované pro.. to je ale blbé téma.

1.7.2020 22:24
fikovnice

XXX.XXX.55.16

V tom případě asi celá tato kauza nemá žádné řešení. Tedy žádné DOBRÉ řešení! Přečetla jsem to vše až dnes. Byla jsem dnes za vestajem a pošeptala mu do ucha, jak královský život si žije...a jak jsou jinde trápeni psi a na ta lidská hovada asi není bič.

2.7.2020 11:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Včera večer jsme šla kolem zepředu a stála jsem u brány a volala na Máju. Volala jsem dost, sousedé nesousedé, protože jsme se s některýma o tom bavili, že tam steskem určitě pojde. Nikdy k té přední bráně nechodila, ale zkusila jsem, má to na ty své nožky blíž, jak až dozadu. Jenže nic, ani nezakňučela, vůbec jsem ji neviděla. Myslela jsem, že tam není, buď ji odvezli, odpravili, pak mne napadlo, jestli ji nezavřeli někam do baráku. Ráno jsem šla zadem a stála jsme a hulákala. Až zaštěkal Worick uviděla jsem přes stromy, že se zvedla u sklepa. Jen začala výt, ale nepřišla. Myslím si, že možná i kdyby ji ty nožky nebolely, ona už sama nepřijde, vždycky byla taková nedůvěřivá, nestála vůbec o pohlazení(možná ho ani neznala ) jen si vzala kokinka a hotovo. Vím, že ráda nás má, vždycky s kňučením pajdala za náma dozadu, teda pokud ji asi něco nebolelo, nebo ty nožky jen, to jen kňučela u baráku, ale nepřišla. Někdy jsme čekali dost dlouho, než se rozmyslela, že to teda zkusí, dozadu dojít. A někdy tak běžela, jak jí to jen ty křivé nožičky dovolily, to jsem ji zase krotila: Májinko pomaličku, my počkáme holčičko...Jestli se syn dneska neozve, jsem rozhodnutá ho jet někde hledat. Vím, že bydlí někde na bytovkách, chodí do fabriky na směny...a je nemluvný

miskkka

2.7.2020 12:46
miskkka

XXX.XXX.141.26

lesnížínka napsal(a):
Včera večer jsme šla kolem zepředu a stála jsem u brány a volala na Máju. Volala jsem dost, sousedé nesousedé, protože jsme se s některýma o tom bavili, že tam steskem určitě pojde. Nikdy k té přední bráně nechodila, ale zkusila jsem, má to na ty své nožky blíž, jak až dozadu. Jenže nic, ani nezakňučela, vůbec jsem ji neviděla. Myslela jsem, že tam není, buď ji odvezli, odpravili, pak mne napadlo, jestli ji nezavřeli někam do baráku. Ráno jsem šla zadem a stála jsme a hulákala. Až zaštěkal Worick uviděla jsem přes stromy, že se zvedla u sklepa. Jen začala výt, ale nepřišla. Myslím si, že možná i kdyby ji ty nožky nebolely, ona už sama nepřijde, vždycky byla taková nedůvěřivá, nestála vůbec o pohlazení(možná ho ani neznala ) jen si vzala kokinka a hotovo. Vím, že ráda nás má, vždycky s kňučením pajdala za náma dozadu, teda pokud ji asi něco nebolelo, nebo ty nožky jen, to jen kňučela u baráku, ale nepřišla. Někdy jsme čekali dost dlouho, než se rozmyslela, že to teda zkusí, dozadu dojít. A někdy tak běžela, jak jí to jen ty křivé nožičky dovolily, to jsem ji zase krotila: Májinko pomaličku, my počkáme holčičko...Jestli se syn dneska neozve, jsem rozhodnutá ho jet někde hledat. Vím, že bydlí někde na bytovkách, chodí do fabriky na směny...a je nemluvný

Já celé to vlákno nějak nechápu, jen se tu citově vytejráváte nic víc, řešit to vlastně nijak nechcete, tak přestaňte chodit šmírovat a je to, takhle na tom stejně nic nezměníte. Proč teď hledat syna? Co myslíte, že se změní?

2.7.2020 13:11
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.149

miskkka napsal(a):
Já celé to vlákno nějak nechápu, jen se tu citově vytejráváte nic víc, řešit to vlastně nijak nechcete, tak přestaňte chodit šmírovat a je to, takhle na tom stejně nic nezměníte. Proč teď hledat syna? Co myslíte, že se změní?

Když Vás "anonyme" ta diskuse tak sejří, tak ji nečtěte.

Opravdu je nutné se do Lesnížínky navážet? K čemu to je dobré?
Založila vlákno, rad moc nedostala, ale dostala vynadáno. Admin diskusi nesmazal a tak tu teď Lesnížínka informuje přítomné, co je "nového". Když Vám to vadí, nečtěte to, nikdo Vás k tomu nenutí. Jak jednoduché.

2.7.2020 13:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Šmírovat nechodím, je to naše denní trasa. Že nechci pomoct způsobem, jakový si osazenstvo představuje, tedy krást někomu psy či nahlašovat týrání, je moje rozhodnutí a po tom vám skutečně nic není, vy můj život nežijete. A když napíšu, že najdu syna, tzn. že na něj nebudu koukat, ale hodlám to s ním řešit asi ne? To se vám také nezdá. Takže si víte co...

miskkka

2.7.2020 14:03
miskkka

XXX.XXX.141.26

Fiono - jsem stejně anonymní jako Vy, pokud Vás můj příspěvek tak sejří, tak ho také nečtěte, všechna reálná řešení tu byla zmíněna, vše zamítnuto.

Lesnížínko - vím co, ale řekněte mi, pokud ten syn nemá zájem, co s ním chcete řešit? Ten pes tam prostě chcípne, za Vašeho přihlížení či bez něj. Nijak mu nepomůžete, prostě jen ušetříte za kokina

2.7.2020 14:09
rapotacka11

XXX.XXX.212.196

Z vlastní zkušenosti vím, že to nemá řešení.
("v našem" případě tam byla policie i KVS,
pes nebyl týraný i když to bylo zoufalý)

2.7.2020 14:13
GAELLE

XXX.XXX.55.67

no nevím. U mých nájemníků se to řešilo a ihned a to za asistence policie.
Jednalo se o staforda a nahlášení jsem neprovedla anonymně.
s postupem žínky rozhodně nesouhlasím ale to je tak celé co asi můžu.
Nedokázala bych se chodit koukat na dva trpící psy. Problém nevznikl ze dne na den.
Syn barák beztak prodá a tak bych se na nějaké "sousedství" z vysoka vys*ala.
Všichni radili nahlásit, no Endiaron v šunce to evidentně nevyřešil
Howgh jak vždy píše Lupus.

2.7.2020 14:48
rapotacka11

XXX.XXX.212.196

U nás " to taky nebylo anonymní.
Byli jsme u toho my i výše zmínění
a pán z regio. tisku. ...

2.7.2020 14:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
no nevím. U mých nájemníků se to řešilo a ihned a to za asistence policie.
Jednalo se o staforda a nahlášení jsem neprovedla anonymně.
s postupem žínky rozhodně nesouhlasím ale to je tak celé co asi můžu.
Nedokázala bych se chodit koukat na dva trpící psy. Problém nevznikl ze dne na den.
Syn barák beztak prodá a tak bych se na nějaké "sousedství" z vysoka vys*ala.
Všichni radili nahlásit, no Endiaron v šunce to evidentně nevyřešil
Howgh jak vždy píše Lupus.

Neber si to osobně, ale zrovna ty si mi psala, že máš hodně podobnou zkušenost se psem, kterého chodíš krmit, a taky to nechceš nahlásit. Tak proč se za to samé navážet do druhých?

Já zinku celkem chápu. Taky bych měla strach, o psy. Ono i když je to anonymně, tak pokud ona je jediná, kdo se o ty psy zajímá, tak by na ni snadno mohli padnout podezření.

Zkusila bych to nejdřív po dobrém, tím darováním...

2.7.2020 15:08

A nyní si tu všichni potrhejme občanky, utrhejme ručičky panenkám a kolečka autíčkům, a kdo chce, může si dát lopatičkou po hlavě.

2.7.2020 15:30
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Neber si to osobně, ale zrovna ty si mi psala, že máš hodně podobnou zkušenost se psem, kterého chodíš krmit, a taky to nechceš nahlásit. Tak proč se za to samé navážet do druhých?

Já zinku celkem chápu. Taky bych měla strach, o psy. Ono i když je to anonymně, tak pokud ona je jediná, kdo se o ty psy zajímá, tak by na ni snadno mohli padnout podezření.

Zkusila bych to nejdřív po dobrém, tím darováním...

Tady je to ale jiný případ. Majitel je veterinář !!! Má dlouhé prsty, psala jsem ti i o jeho ostatních problémech.
Jsem si jistá že by mu "kolegové" psa neodebrali.
Je to krásný velký knírač p+s s PP.
pes není vyhublý (to jsem ti na fotkách i videích posílala) má prostor, má "boudu" , má vodu. On ho krmí. Sice šrotem který mu občas přehodí přes plot když se probere z drog či deliria. Faktem je že psa nikdy jsem neviděla venku že by ho někdo vzal na vycházku...............
teď je dokonce ostříhaný. Vypadá takto týraný pes na odebrání co myslíš?
To není o tom že bych se bála to nahlásit ale o tom že by mu psa neodebrali.
Ty vidíš nějaký důvod který případná kontrola uvidí?
nanejvýš mu řeknou aby opravil boudu a dal mu do ní podestýlku pokud vůbec.
U nájemníků jsem neváhala ani minutu když jsem se přesvědčila jak to tam funguje. Také jsem je neudala po prvním zjištění ale sledovala jak se psem zachází a co se tam děje. Měla vyfocené a natočené.
Takže to je poněkud nesrovnatelné s dvěma bezprizornými nemocnými psy od žínky.
edit - a žínka se ptala na návrhy. všichni radili volat kvs a ona se po svém stejně rozhodla podat endiaron v šunce aniž věděla co psovi vůbec je. Takže dělám jak myslím a na foru se neptám když rady všech včetně "bodlinky" byly více méně shodné.

2.7.2020 16:10

..."když se probere z drog či deliria".... Už tohle by stálo za nahlášení na KVS, resp. Veterinární komoru. To je na odebrání licence ( jestli je to tedy pravda )

2.7.2020 16:23
GAELLE

XXX.XXX.55.67

..."když se probere z drog či deliria".... Už tohle by stálo za nahlášení na KVS, resp. Veterinární komoru. To je na odebrání licence ( jestli je to tedy pravda )

pochybuji že k němu ještě někdo chodí se zvířaty..............a své stavy zdůvodňuje nemocí, údajným léčením v umělém spánku atd.
Chlast je tam na 100% pod vlivem alkoholu zabil na přechodu starou paní (to už je dávno) a dokonce zfalšoval v nemocnici krev. Bohužel se na to přišlo neb chlapi nemají v krvi estrogen (krev asi zdravotní sestry).
pak snad seděl nebo byl v léčebně to už potvrzeno není.............to je jen jedna paní povídala.
Mluví nesouvisle, nedokáže se vůbec vyjádřit, chybí mu slova i má špatný pohyb.
Možná že je to i nějaká nemoc kterou si on sám léčí kdoví čím.
psa je mi líto tak mu občas nosím jídlo aby měl něco jiného než mizerné granule.
Křídla, srdíčka, žaludky, krky, maso, salám pro psy atd. rýži, těstoviny - nic závadného. a čerstvou vodu.
Občas mu upeču pamlsky které jsem pekla svému psovi.
Ale nikdy nikdy mu necpu žádné léky !!!!

2.7.2020 17:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

miskkka napsal(a):
Fiono - jsem stejně anonymní jako Vy, pokud Vás můj příspěvek tak sejří, tak ho také nečtěte, všechna reálná řešení tu byla zmíněna, vše zamítnuto.

Lesnížínko - vím co, ale řekněte mi, pokud ten syn nemá zájem, co s ním chcete řešit? Ten pes tam prostě chcípne, za Vašeho přihlížení či bez něj. Nijak mu nepomůžete, prostě jen ušetříte za kokina

Syn...je myslím si, také trochu oběť zbytku rodiny. Oni se odstěhovali, on je nejblíž, tak ať se o psy stará, aniž by jeden z nich byl jeho. To mi říkala sousedka, co bydlí poblíž. Hlady je chcípnout nenechával, ale to je asi maximum. A ještě jedna věc. To je všechno můj pohled a pohled lidí kolem, co tu situaci trochu zná. Ale může to být úplně jinak, chápete? Třeba je o psy i jinak dobře postaráno, třeba měli veškerou vet péči...to my přece nemůžem vědět z toho, co tam každý z nás jednou denně projde. Proto, že tam Maja zůstala sama a všichni si myslíme, že to nedá, nikam ji neodvezli(teda zatím, co vím, třeba to už řeší) tak se chci vyptat syna, co s ní zamýšlí a jestli by ji někomu raděj nedali, Jenže on ne, jeho není, tak je to všechno na dlouhé lokte. A víte co: kdyby mi na těch psech nezáleželo, tak je polituju jako všichni, kdo se se mnou o tom baví a nepletu se do toho, protože je to setsakra složitá situace. Být to nějaký mag.r a ožrala, co psy mlátí a se.e na ně je to o něčem jiném. Jenže tohle je v očích lidí slušná rodina a ta špatná, co to rozrýpala budu stejně já Kdybych to sem nedala a věřte, že jsem to dvakrát smazala, tak nevíte nic a jste spokojené. Jenže do koho by se rylo, že jo?
Žádala jsem impact o kontakty na nejakou organizaci, která by si Maju vzala, no asi jsem naivní, nějak jsem si představovala, že mají lidi, nějakou databázi těch, co si takové pejsky berou třeba jen na dočasku a ne, že ji šoupnou do kotce v útulku dožít. To nechci. Ona je doma a je tam když nic, tak volná. Ale ne, že stejně bude umírat v kleci nějakého útulku. Tak jsem zase špatná, že pomoct vlastně nechci. Já jsem jen vyjádřila tuhle obavu, netvrdila jsem, že nechci, zkusím se jich poptat, uvidím, co se dozvím...

2.7.2020 18:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
Tady je to ale jiný případ. Majitel je veterinář !!! Má dlouhé prsty, psala jsem ti i o jeho ostatních problémech.
Jsem si jistá že by mu "kolegové" psa neodebrali.
Je to krásný velký knírač p+s s PP.
pes není vyhublý (to jsem ti na fotkách i videích posílala) má prostor, má "boudu" , má vodu. On ho krmí. Sice šrotem který mu občas přehodí přes plot když se probere z drog či deliria. Faktem je že psa nikdy jsem neviděla venku že by ho někdo vzal na vycházku...............
teď je dokonce ostříhaný. Vypadá takto týraný pes na odebrání co myslíš?
To není o tom že bych se bála to nahlásit ale o tom že by mu psa neodebrali.
Ty vidíš nějaký důvod který případná kontrola uvidí?
nanejvýš mu řeknou aby opravil boudu a dal mu do ní podestýlku pokud vůbec.
U nájemníků jsem neváhala ani minutu když jsem se přesvědčila jak to tam funguje. Také jsem je neudala po prvním zjištění ale sledovala jak se psem zachází a co se tam děje. Měla vyfocené a natočené.
Takže to je poněkud nesrovnatelné s dvěma bezprizornými nemocnými psy od žínky.
edit - a žínka se ptala na návrhy. všichni radili volat kvs a ona se po svém stejně rozhodla podat endiaron v šunce aniž věděla co psovi vůbec je. Takže dělám jak myslím a na foru se neptám když rady všech včetně "bodlinky" byly více méně shodné.

Mě si třeba taky ještě psala, že má zarostlý řetěz do krku, to už bych jako týrání viděla.

Ale to je jedno, spousta psů má takový život, jaký je mi proti srsti, ale vím, že týrání to není a že s tím nic nezmuzu. Mě šlo jen o ten princip 😉.

Že každej by to hned hlásil, ale ono na vesnici je to těžký a jak jsem psala, bála bych se pak o vlastní psy. Proto bych to nejprve zkusila po dobrém.

2.7.2020 21:22
GAELLE

XXX.XXX.55.67

tak jasně že na vesnici je to jiná. Všichni se znají a vidí si do talíře obzvlášť když je to malá vesnice. Ale o to víc si jistě všimnou i jiní lidé než jen "žínka" ...........a jejich stav takový nebyl ze dne na den.
A když nic hlásit nechci ani rady nechci tak to nikam nepíšu a nadávám a brečím si sama doma. A to vůbec není konkretně proti "žínce" to mám na mysli všeobecně.
Nebudu přece do psa cpát léky když vůbec netuším co mu je.
Týrání jsem nahlásila pod svým jménem a tehdy jsme psa měli.
Dnes žádného nemáme a jednala bych stejně.
Taková hovada si psy pořizovat prostě nemají a pokud jsou to zdědění nechtěnci tak je mají nechat uspat nebo dát do útulku a ne nechat živořit na dvoře. ať už s jídlem či bez něj.
a myslím že ani kvůli utaženému řetězu na krku by mu psa neodebrali.
Lidi ho mají rádi, chodí jich za ním víc ne jenom já.
Někdy si s ním chodím jen povídat a mazlit ho. žrádlo není všechno.
Snad se dozvíme jak Argo a Maja dopadli.............rozhodně je to strašný příběh

2.7.2020 23:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jak dopadl Argo vím, je po smrti. Jejich sousedka včera říkala mojí mamce, že ho viděli mrtvého někde ležet...asi v pondělí ráno. Jo, kolik lidí si myslíte, že se zajímá o cizí psy? Sousedé by mohli a nezajímají je. Nás tam chodí pár pejskařů kolem a trochu je známe, přesto jsem se k nim přiblížila jen já se psem. Na ostatní Argo skákal na plot a řval...to ostatně dělal, i když se můj pes přiblížil až k plotu, metr od plotu ho dával. Ostatní se ho tím pádem, ale báli. A hodně lidí mi říkalo, že tudy kvůli těm psům radši ani nechodí, což mi bylo směšné, ten plot byl zabezpečený dobře. Ano, kdysi ne, ale teď už léta ano. Tak na to, že by někoho zajímali, klidně zapomeňte. A taky málokdo asi ví, že tam oni nebydlí. Někdy tam nechávali nějakou dobu stávat auto, nebo svítit, jak se to prostě dělá. A kdo chodí zadem, jako já, ten nepozná nic.

2.7.2020 23:35
GAELLE

XXX.XXX.55.67

jakože utekl z toho dobře zabezpečeného pozemku a sám si někde umřel ????
a pokud ho on zabil nebo nalezl zdechlého to ho ani nedokázal zakopat a někde ho pohodil????
to je teda fakt šílený. A co Mája?

3.7.2020 08:53
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.15

lesnížínka napsal(a):
Jak dopadl Argo vím, je po smrti. Jejich sousedka včera říkala mojí mamce, že ho viděli mrtvého někde ležet...asi v pondělí ráno. Jo, kolik lidí si myslíte, že se zajímá o cizí psy? Sousedé by mohli a nezajímají je. Nás tam chodí pár pejskařů kolem a trochu je známe, přesto jsem se k nim přiblížila jen já se psem. Na ostatní Argo skákal na plot a řval...to ostatně dělal, i když se můj pes přiblížil až k plotu, metr od plotu ho dával. Ostatní se ho tím pádem, ale báli. A hodně lidí mi říkalo, že tudy kvůli těm psům radši ani nechodí, což mi bylo směšné, ten plot byl zabezpečený dobře. Ano, kdysi ne, ale teď už léta ano. Tak na to, že by někoho zajímali, klidně zapomeňte. A taky málokdo asi ví, že tam oni nebydlí. Někdy tam nechávali nějakou dobu stávat auto, nebo svítit, jak se to prostě dělá. A kdo chodí zadem, jako já, ten nepozná nic.

No jak to tak čtu, doufám, že synáček ukončí Májino trápení sám.
Ona leží vedle mrtvého parťáka, sama asi nemohoucí, nemocná a tiše čeká na smrt.

3.7.2020 09:19
juhaj

XXX.XXX.164.121

Fiona.Praha napsal(a):
Ona leží vedle mrtvého parťáka, sama asi nemohoucí, nemocná a tiše čeká na smrt.

Tohle je celkem už brutální. Nešlo by se přeci jen na KVS zeptat, jak to řešit, třeba tam zrovna sedí někdo vstřícný, nemyslím rovnou udat, jen se zeptat, zda a jak by s tím mohli něco dělat.

3.7.2020 11:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Fiona.Praha napsal(a):

Ne, neležela, teda ne dlouho, zřejmě ho ráno našli...dle řeči souseda, ale to mám zase přes několik lidí. Maja není nemocná(teda doufám) ani zatím nemohoucí, jen špatně chodí kvůli těm drápům a asi i věkem. Ráno za náma dozadu přišla. I vrtěla ocáskem, dostala kokča i za Arga
Shodou okolností mi přivezla maso holka, která sama pečovala o týrané psy. Hned jsem na ni vybafnula, jestli nechce Maju. Bohužel, těžce jí onemocněla maminka, která sama dva týrané má doma a ona se bude muset postarat. O ni i o psy. Popsala jsem jí co a jak a ona...že syn bydlí naproti v bytovce! a že na něj dneska vletí. Akorát vyslovila domněnku, jestli jí neřekne, že psi jsou tam na hlídání. Ale zkusí zatlačit na jeho ženu, se kterou se zná dobře. A protože si takové psy brala její rodina do péče, zkusí se poptat, kdo by si ji vzal. Ale říkala, že je to sakra těžké, že ví o x psech, co by pomoc potřebovalo víc, jak Maja. Kteří jsou opravdu týraní

3.7.2020 11:15
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Znovu se připomínám, (možná už jsem s tím trapná), ale klidně to podám pod svým jménem, aby vaše nikde nefigurovalo. Řeknu, že jsem jela kolem a uviděla to úplně náhodně, jen potřebuju lokalitu.
Třeba tu fenku ještě můžeme zachránit...

3.7.2020 11:17

Jenže l.ž. se obává, že to hodí na ni - protože tam chodí jen ona.
Kdybych se té fenky nebála, tak ji pustím na pole. Ale asi se tam ani nedá vlézt, aniž by sousedi nevolali četníky (nikoho nenavádím, ale leze mi to na nervy, myslím na toho psa ve dne v noci).

3.7.2020 11:18

Je tohle normální? Taková malá republika a každý ví o deseti týraných psech? Kde to jsme?!

3.7.2020 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ouško4 napsal(a):
Znovu se připomínám, (možná už jsem s tím trapná), ale klidně to podám pod svým jménem, aby vaše nikde nefigurovalo. Řeknu, že jsem jela kolem a uviděla to úplně náhodně, jen potřebuju lokalitu.
Třeba tu fenku ještě můžeme zachránit...

Takhle to prostě nejde, to už jsem vysvětlovala, protože tam nemůžete nic vidět! A už vůbec ne, když jedete náhodně kolem. Musíte vědět kam se dívat, kde ti psi běžně jsou a teď, když je na stromech a keřích listí, už nevidíte nic Mája by ani k plotu nepřišla, takže ji nanejvýš můžete slyšet štěknout, vlastně spíš zakňourat, ani nevím, jestli jsem ji někdy slyšela štěkat. Tipuju, že je musí obeslat, že přijdou na kontrolu a není koho - majitelé jsou na Slovensku. Neznám ty postupy, jen tak co čtu, i tady co holky psaly. Pes tam má vodu a granule v misce. Co nahlašovat?

3.7.2020 11:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Kdybych se té fenky nebála, tak ji pustím na pole. Ale asi se tam ani nedá vlézt, aniž by sousedi nevolali četníky (nikoho nenavádím, ale leze mi to na nervy, myslím na toho psa ve dne v noci).

Ano, tak nějak. A nepustila by jste ji na pole, ale do zástavby. Ta fena nebyla 8let ven ze zahrady, nebyla mezi lidma, nebyla mezi jinými psy. A vůbec si nemyslím, že by odtud odešla. Ano, vypadá hodná, ani já se jí nebojím a to bully nemusím. Lidi by měla milovat, ale vypadá nedůvěřivá, prostě asi moc lásky nezažila. Není vůbec zvyklá na doteky. Ano, šla jsem volat zepředu i s tím, že mě sousedi všichni znají a ví, že jim tam nejdu nic krást. Ale kdyby se ztratil pes, první co by řekli, že jsem tam několikrát obsmrádala já...a nelhali by.

3.7.2020 11:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Je tohle normální? Taková malá republika a každý ví o deseti týraných psech? Kde to jsme?!

No, jak tak čtu, pro někoho je týraný i jen pes v zahradě. To i ten můj asi. Kor když někdo uvidí, jak špatně chodí. Měl by ho někdo zachránit a asi nejlíp utratit, aby se netrápil. Teď to všechno zlehčuju, protože prostě tu je to ode zdi ke zdi. Ne, až na ty Majiny drápy, to pro mne nebylo týrání, takový pes je tu v každé 10. zahradě. Bylo mi jich líto, že si jich nikdo nevšimnul, nemají milujícího pána, ale na druhou stranu: byli dva, nikdo je nebuz... vystačili si. Prostě psi, které si někdo pořídil, pak se nehodili, tak byli odloženi u máti v zahradě. Když se odstěhovala i ona, bylo hůř, ale pořád...byli spolu. Teď se situace změnila a samotná Maja mi vadí.

3.7.2020 11:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Každý asi ne, ale tady ta holka spolupracuje s vetkou a ty psy vyloženě svážely z celého okolí, dokonce z obou krajů....mi dnes říkala. Nevěděla jsem.

3.7.2020 13:54

Pustíte na pole? A co potom? Počkáte, až třeba někoho pokouše?

3.7.2020 14:31

Pustíte na pole? A co potom? Počkáte, až třeba někoho pokouše?

Když špatně chodí? Zavolám odchyt. Někde před tisíci komentáři to tu je.

3.7.2020 14:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Megíí, takhle to ale tady nefunguje. Pokud se po vesnici někde pohybuje bezprizorní pes, lidi se zajímají, čí je a zavolají majitele...on ho většinou (toho psa) někdo zná, stačí když se někdo z Obce poptá v hospodě, doma, na ulici. Nebo se vyhlásí rozhlasem, že tu běhá takovýto pes, ať si ho majitel zavře. Pokud pes běhá dál, odvede ho obecní pracovnice do kotce na Obci a vyhlašuje se dál, vyhlašuje se a obvolávají okolní obce a obce na Slovensku, které jsou v dochůzné vzdálenosti veterináři. Když se nikdo z lidí nepřihlásí(už se tu pár vyhozených psů z auta našlo) tak ho za nějakou dobu odvezou do nejbližšího útulku. Ne, nikdo žádnou odchytovku nevolá. Tedy zatím ne, nikdy to nebyl žádný ,,velký agresivní pes", ale vždycky nějaký psí turista, který se vrátil domů, nebo tedy bezdomovec..

3.7.2020 18:56

Za jak dlouho by podle vás asi tak odchytovka přijela, pokud by vůbec přijela? To budou hodiny. I pes, co špatně chodí, může být za tu dobu buhví kde v lese a tam ho žádná odchytovka nahánět nebude. A protože Maja není zvyklá na lidi, bude se jim pravděpodobně vyhýbat... A tak by se mohlo stát, že byste jí místo pomoci uškodila.

7.7.2020 11:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pro ty, koho to zajímalo, dávám poslední info. Včera, ani dnes Maja nepřišla, neozvala se, vypadalo to, že tam není. Asi za hodinu se mi ozval na výzvu ve schránce ,,poklízecí" syn. Ptala jsem se, kde je Maja? Prý ji odvezl na Slovensko, protože nechce za pár dní řešit to, co bylo s Argem. Myslí si, že byl otrávený, to se mi ale nezdá, protože tam kolem nejsou takoví lidé, co by jim ti psi měli vadit. Říkala jsem mu teorii s trávením potkanů všude kolem...tak i to je možné. Maje je prý 14 a neví, jestli si tam zvykne. Ale prý, když ji tam vypustil, tak utíkala, jako by ji ani nohy nebolely. Já vůbec netuším, jak to tam vypadá, kde tam bude. Když jsem se ptala na mámu, tak říkal, že ta tam taky...živoří...že si tam nemůže zvyknout Je to celé neveselé

7.7.2020 12:08
Dája6

XXX.XXX.243.221

Děkuji za informaci a je to celé smutné.
Dája

7.7.2020 12:16
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Tak konec snad nejlepší jak mohl byt ne ?
Fenka je u paničky . Ve 14 ti letech by si zvykla stejně zle na útulek, kotec a cizí lidi.
Jako na nové prostředí, kde má aspoň paní ... a nejspíš volny prostor

Věřme, že dožije v klidu 🐕

7.7.2020 12:42

Třeba to pomůže i mamince. Třeba se v tandemu s Majou obě lépe adaptují na novou situaci...

7.7.2020 15:20
Varaxi

XXX.XXX.1.226

lesnížínka napsal(a):
Megíí, takhle to ale tady nefunguje. Pokud se po vesnici někde pohybuje bezprizorní pes, lidi se zajímají, čí je a zavolají majitele...on ho většinou (toho psa) někdo zná, stačí když se někdo z Obce poptá v hospodě, doma, na ulici. Nebo se vyhlásí rozhlasem, že tu běhá takovýto pes, ať si ho majitel zavře. Pokud pes běhá dál, odvede ho obecní pracovnice do kotce na Obci a vyhlašuje se dál, vyhlašuje se a obvolávají okolní obce a obce na Slovensku, které jsou v dochůzné vzdálenosti veterináři. Když se nikdo z lidí nepřihlásí(už se tu pár vyhozených psů z auta našlo) tak ho za nějakou dobu odvezou do nejbližšího útulku. Ne, nikdo žádnou odchytovku nevolá. Tedy zatím ne, nikdy to nebyl žádný ,,velký agresivní pes", ale vždycky nějaký psí turista, který se vrátil domů, nebo tedy bezdomovec..

A jak ho lidi poznají, když tam, kde je teď, není vidět?
Pustit psa a ihned obratem zavolat policii.
Já neříkám, že ten nápad je kdovíjak geniální, ale pokud je alternativou k tomu nedělat nic, tak pouštím a volám.
A i kdyby skončila v kotci u starosty, ten má povinnost zajistit veterinární péči.

7.7.2020 16:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Varaxi napsal(a):
A jak ho lidi poznají, když tam, kde je teď, není vidět?
Pustit psa a ihned obratem zavolat policii.
Já neříkám, že ten nápad je kdovíjak geniální, ale pokud je alternativou k tomu nedělat nic, tak pouštím a volám.
A i kdyby skončila v kotci u starosty, ten má povinnost zajistit veterinární péči.

Za náma, co nás zná, chodí k zadnímu plotu. Chodili, oba. Mají sousedy, ti ví, jak psi vypadají, když tam šel někdo rušnější, se psem, taky k tomu plotu běželi štěkat. Takže dejme tomu 20lidí z vesnice ty psy zná.

7.7.2020 20:36
GAELLE

XXX.XXX.55.67

čím to je že tomu nějak nevěřím...................ne žínce ale tomu synovi

7.7.2020 21:05
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

GAELLE napsal(a):

Protoze ve všem vidíte zlo 🙈

7.7.2020 21:06

GAELLE napsal(a):

Taky mu nevěřím.

7.7.2020 22:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Taky mu nevěřím.

Tak jako ruku do ohně bych za něj nedala, to určitě ne. Jen mi stejně nic jiného nezbývá, než mu věřit...Říkal mi, že smrt Arga ho vzala, že se o ně celé ty roky staral jen on. Nemusel mi to vykládat, přesto o tom mluvil. Možná proto, že věděl, že mi na nich záleželo, určitě mu paní říkala, ještě když tu bydlela, že za nima chodím jen já. Tak nevím. Samozřejmě až někoho ze sousedů uvidím vyptám se, co o tom ví oni.

8.7.2020 08:11
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

lesnížínka napsal(a):
Tak jako ruku do ohně bych za něj nedala, to určitě ne. Jen mi stejně nic jiného nezbývá, než mu věřit...Říkal mi, že smrt Arga ho vzala, že se o ně celé ty roky staral jen on. Nemusel mi to vykládat, přesto o tom mluvil. Možná proto, že věděl, že mi na nich záleželo, určitě mu paní říkala, ještě když tu bydlela, že za nima chodím jen já. Tak nevím. Samozřejmě až někoho ze sousedů uvidím vyptám se, co o tom ví oni.

Taky si myslím, že neměl důvod Vám cokoliv volat a už vůbec ne vysvětlovat. A něco si vymýšlet - Váš názor (i všech okolo) mu muže byt putna...
To, že dal vědět svědci dle mého o tom , že v nem něco dobrého je ☺

Takže nevidím důvod, proc by si vymýslel pohádky a volal Vám je ☺

Jsem ráda, že to dopadlo takhle. Fena není sama, má výběh , je u člověka, kterého zná.

Samozrejme každý máme svůj pohled na svět a někdo vidí zlo a lži vsude- dobře to není - ale každého volba ☺

8.7.2020 09:19

Technická: můžu požádat o "ty české vlaštovky" nad písmeny ? Kde se tam najednou vzali svědci?Já vím, na telefonu je to opruz, ale přece jen "svědci" a "svědčí" je dost rozdíl.
Je dobré, takhle po ránu, si poluštit, ale........No dobře, beru to jako trénink mozkových závitů.....mých.

8.7.2020 10:26
GAELLE

XXX.XXX.55.67

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Taky si myslím, že neměl důvod Vám cokoliv volat a už vůbec ne vysvětlovat. A něco si vymýšlet - Váš názor (i všech okolo) mu muže byt putna...
To, že dal vědět svědci dle mého o tom , že v nem něco dobrého je ☺

Takže nevidím důvod, proc by si vymýslel pohádky a volal Vám je ☺

Jsem ráda, že to dopadlo takhle. Fena není sama, má výběh , je u člověka, kterého zná.

Samozrejme každý máme svůj pohled na svět a někdo vidí zlo a lži vsude- dobře to není - ale každého volba ☺

ano asi to bude tím , že jsem o dost starší než vy a většinou se setkávám s tím špatným hlavně co se psů týče.
Spíš tipuji že Maju vzal v tom lese cestou lopatou a někde pohodil.
A jelikož se dozvěděl že je tam "žínka" krmí a kontroluje tak aby po ní už dál nepátrala vymyslel historku jak se má dobře.
Už je hnus to jak skončil Argo, sám a bez pomoci. a pak ho tam nechal válet.
Tak ať Vám ten optimismus vydrží co nejdéle......................s tím mým pohledem se žije těžko to uznávám........

8.7.2020 10:33
Varaxi

XXX.XXX.1.226

GAELLE napsal(a):
ano asi to bude tím , že jsem o dost starší než vy a většinou se setkávám s tím špatným hlavně co se psů týče.
A jelikož se dozvěděl že je tam "žínka" krmí a kontroluje tak aby po ní už dál nepátrala vymyslel historku jak se má dobře.
Tak ať Vám ten optimismus vydrží co nejdéle......................s tím mým pohledem se žije těžko to uznávám........

Tak vzít ji lopatou je vlastně stále ještě dobrý konec. Mohlo to dopadnout hůř.

8.7.2020 20:41
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

GAELLE napsal(a):

Děkuji ,věřím , že vydrží. Makam na tom 😃 Taky už mi není 20 a něco mám za sebou. Není to ani tak o věku, ale tom jake myšlenky si v hlavě hýčkame ☺
Znám spoustu depresivních mlaďochů a naopak i spoustu optimistických důchodců 🌞

Nemá smysl, si mysl kazit hororovou představou, která se vůbec nemusela stát 🌹

8.7.2020 21:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Děkuji ,věřím , že vydrží. Makam na tom 😃 Taky už mi není 20 a něco mám za sebou. Není to ani tak o věku, ale tom jake myšlenky si v hlavě hýčkame ☺
Znám spoustu depresivních mlaďochů a naopak i spoustu optimistických důchodců 🌞

Nemá smysl, si mysl kazit hororovou představou, která se vůbec nemusela stát 🌹

Rozo, nebylo to sice na mě, ale řeknu vám, že máme asi podobný pohled na svět. I když je mi o hodně víc něž vám, ještě pořád se snažím vidět věci líp, i lidi líp, než ve skutečnosti jsou. Já jsem byla vždycky veselá optimistka, pořád bezstarostná, jen život člověku dává takové rány, že postupně mám dojem, že se ze mne stává ,,starý bručoun" Vadí mi to, když se nad tím zamyslím a uvažuju: jsou někteří opravdu věční optimisté, přes všechno, co se kolem nich děje?

8.7.2020 21:36
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lesnížínka napsal(a):
Rozo, nebylo to sice na mě, ale řeknu vám, že máme asi podobný pohled na svět. I když je mi o hodně víc něž vám, ještě pořád se snažím vidět věci líp, i lidi líp, než ve skutečnosti jsou. Já jsem byla vždycky veselá optimistka, pořád bezstarostná, jen život člověku dává takové rány, že postupně mám dojem, že se ze mne stává ,,starý bručoun" Vadí mi to, když se nad tím zamyslím a uvažuju: jsou někteří opravdu věční optimisté, přes všechno, co se kolem nich děje?

nechci nemůžu a nebudu zde rozebírat svůj život a z toho plynoucí náhled na svět.........možná dost lidí by ty situace vůbec nezvládlo.a že jich bylo přeji všem aby jim jejich optimismus vydržel.............

Neregistrovaný uživatel

8.7.2020 23:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.18

GAELLE napsal(a):
nechci nemůžu a nebudu zde rozebírat svůj život a z toho plynoucí náhled na svět.........možná dost lidí by ty situace vůbec nezvládlo.a že jich bylo přeji všem aby jim jejich optimismus vydržel.............

Srackama si prosel skoro kazdej. Taky jich mam par za sebou. O iluze uz sem taky prisla davno.

9.7.2020 13:06
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Protoze ve všem vidíte zlo 🙈

To je poměrně odvážné obvinění... Netroufla bych si takto soudit někoho, koho znám jen z občasné diskuze a neznám jej z reálného života.

9.7.2020 16:21
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

fikovnice napsal(a):
To je poměrně odvážné obvinění... Netroufla bych si takto soudit někoho, koho znám jen z občasné diskuze a neznám jej z reálného života.

To myslíte vážně ?
Vždyť tady je souzení druhých na denním pořádku v 99% . 🙈 jen v této diskuzi dostala žínka odsouzení na léta dopředu.

Navíc tohle není souzeni, ale můj názor k výroku, že psa vzal majitel lopatou 😳
I zde padlo odsouzeni a dost tvrde obvineni - Vždyť toho majitele, psa ani nikoho jiného nikdo (kromě lesní žínky) nezná .

Dle mého to vidění zbytečného zla je 👎 nic víc, nic min. Každý to máme jinak ☺

9.7.2020 16:45
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

lesnížínka napsal(a):

Verim v to ☺
Ale s jistotou to říct nemohu (jsem prý mlada ?) - každý se musi snažit po svém co nejlépe. ☺ zase jsem moc zde o sobe kecala a všichni znají můj věk 😃

Ale co vím s jistotou je, - ze nemá cenu si kazit a zneprijemnovat zivot starými bolestmi a chybami, ale brát je, jako zkušenost a poučit se z nich. Zivot Jde ve vlnach a jednou jsme nahore a jednou dole. Snazim se i to zle přijmout, prožit a jít dál. Zivot je hezky, lidi mam rada, chovám se k nim s láskou a to se mi vrací.

Aby to nevypadalo tak snobsky - musela jsem si tento postoj tvrde vydupat a vycvičit. - vím moc dobře, co je to byt opravdu na dně, přijít o sve blízké, potrat.
Smirit se s těžkou nemocí . Nyní třeba koukám jak můj tatínek odchází měsíc po měsíci na Parkinsona,jak mu dochází sil... mamka bojuje s rakovinou. Úzkost a strach o blízké me doslova zžírala 😕

Naucila jsem se "jen" jinak myslet.
A právě proto si nyni cenim vseho dobreho, co me potka, svych deti, mehi muže, každý den s rodiči, kazdy úsměv a hezký den. Svych milych pejsku... stale verim a vim, že zase vyjde slunce a ono taky vyjde 🌞

Proto kolikrát zde opravdu zděšene koukám jak jsou někteří zlí a zbytečně ubližují, nervují a trápí druhé a sebe svými vyplody v hlavě 😑

Tak jsem se zase rozkecala a snad jste to žinko docetla az sem 😀

9.7.2020 17:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Verim v to ☺
Ale s jistotou to říct nemohu (jsem prý mlada ?) - každý se musi snažit po svém co nejlépe. ☺ zase jsem moc zde o sobe kecala a všichni znají můj věk 😃

Ale co vím s jistotou je, - ze nemá cenu si kazit a zneprijemnovat zivot starými bolestmi a chybami, ale brát je, jako zkušenost a poučit se z nich. Zivot Jde ve vlnach a jednou jsme nahore a jednou dole. Snazim se i to zle přijmout, prožit a jít dál. Zivot je hezky, lidi mam rada, chovám se k nim s láskou a to se mi vrací.

Aby to nevypadalo tak snobsky - musela jsem si tento postoj tvrde vydupat a vycvičit. - vím moc dobře, co je to byt opravdu na dně, přijít o sve blízké, potrat.
Smirit se s těžkou nemocí . Nyní třeba koukám jak můj tatínek odchází měsíc po měsíci na Parkinsona,jak mu dochází sil... mamka bojuje s rakovinou. Úzkost a strach o blízké me doslova zžírala 😕

A právě proto si nyni cenim vseho dobreho, co me potka, svych deti, mehi muže, každý den s rodiči, kazdy úsměv a hezký den. Svych milych pejsku... stale verim a vim, že zase vyjde slunce a ono taky vyjde 🌞

Proto kolikrát zde opravdu zděšene koukám jak jsou někteří zlí a zbytečně ubližují, nervují a trápí druhé a sebe svými vyplody v hlavě 😑

Dočetla Mám to asi podobně, mám ráda lidi i zvířata...a jsem ráda, že takoví lidé jako vy, ještě existují Škoda, že jich je asi jen pár v republice...jak tak koukám Bylo by tady krásně...

9.7.2020 18:08

Vždycky když dostanu "po hubě" tak si říkám - přece víš, že lidi jsou sv.ině. A vždycky mě to zas a zas překvapuje a zaskočí. Asi jsem nepoučitelná.

9.7.2020 19:24

lesnížínka napsal(a):

Podle toho, co jste o něm napsala, si myslím, že mu věřit nemusíte. Já tedy nevěřím, že Maju vzal někam sebou a že bude mít zbytek života lepší, než měla dosud. Kdyby mu na psech záleželo, tak by se o ně staral. A vy byste tu o nich nepsala, protože byste neměla důvod.

9.7.2020 20:54
fikovnice

XXX.XXX.135.11

To myslíte vážně ?
Vždyť tady je souzení druhých na denním pořádku v 99% . 🙈 jen v této diskuzi dostala žínka odsouzení na léta dopředu.

Navíc tohle není souzeni, ale můj názor k výroku, že psa vzal majitel lopatou 😳
I zde padlo odsouzeni a dost tvrde obvineni - Vždyť toho majitele, psa ani nikoho jiného nikdo (kromě lesní žínky) nezná .

Dle mého to vidění zbytečného zla je 👎 nic víc, nic min. Každý to máme jinak ☺

Soudí druzí....tedy se přidáte také??? Touto optikou se já neřídím.

9.7.2020 21:07
GAELLE

XXX.XXX.55.67

člověk který nechá tímto stylem doslova živořit nemocné psy nemůže být dobrý člověk.
kdyby mu na nich opravdu záleželo staral by se o ně nebo by je dávno dal do útulku či do dobrých rukou.
Jak s nimi naložil se můžeme jen dohadovat. Ten první se dle slov žínky někde mrtvý válel. Fakt si myslíte že s tím druhým zacházel líp?
No už je to jedno, situace se vyřešila sama.
Nějak jsem nepochopila proč vůbec žínka toto vlákno založila když psům evidentně pomoci nechtěla aby si nedejbože sousedy nepohněvala.
A jak je vidno Endiaron fakt Argovi nepomohl
nikoho nesoudím. jen já bych se zachovala jinak.
Oceňuji snahu "ouško" že chtěla situaci nahlásit pod svým jménem za žínku
Udělala bych totéž ale bylo to žínkou odmítnuto že to nejde.............
Tak hlavně aby se sousedem dál dobře vycházela. Psům už je to fuk

9.7.2020 21:10
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Verim v to ☺

A btw, zrovna Vás jsem četla vždy ráda. Ale zde píšete, že koukáte, "jak jsou někteří zlí". A pak "Gaelle" vpálíte, že "ve všem vidí jen zlo"!? Píšete, že se máme chovat hezky k lidem...a Vám fakt nepřijdou ta Vaše slova zvláštní???
A ano, zrovna tak se mi nelíbí nevhodné navážení se do "Lesní žínky." Vše se dá napsat slušně....si myslím já. I opačný názor.

9.7.2020 21:27
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

fikovnice napsal(a):
Soudí druzí....tedy se přidáte také??? Touto optikou se já neřídím.

Fikovnice, ja rozhodně ne, aspoň myslím a snažím se ☺

Můj příspěvek mi soudici nepřišel - nebo jsem ho tak rozhodne nemyslela ... Byl to jen povzdech nad tím, že se zde nevěři na dobre konce. A jen ja jsem asi takovej trotlik - Přišlo mi to úsměvné (proto smajlík "nevidím zlo" a věřím, že "ten" komu byl určen pochopil , jak byl myšlen.

9.7.2020 21:31
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Fikovnice, ja rozhodně ne, aspoň myslím a snažím se ☺

Můj příspěvek mi soudici nepřišel - nebo jsem ho tak rozhodne nemyslela ... Byl to jen povzdech nad tím, že se zde nevěři na dobre konce. A jen ja jsem asi takovej trotlik - Přišlo mi to úsměvné (proto smajlík "nevidím zlo" a věřím, že "ten" komu byl určen pochopil , jak byl myšlen.

OK, asi to bylo prostě "blbě" napsáno nebo mnou blbě pochopeno. Mně se to - narovinu - nelíbilo a zrovna od Vás mě to fakt překvapilo. Byla-li to buď nevhodně zvolená slova nebo já si sedím na vedení, tak je vše asi OK.

9.7.2020 21:35
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

fikovnice napsal(a):
OK, asi to bylo prostě "blbě" napsáno nebo mnou blbě pochopeno. Mně se to - narovinu - nelíbilo a zrovna od Vás mě to fakt překvapilo. Byla-li to buď nevhodně zvolená slova nebo já si sedím na vedení, tak je vše asi OK.

Hold při tom psaném se hůř poznávají emoce - sice používám smajlíky. Ale někdy asi blbe ..😉

Jinač doufám, že si nyní sedíte na vedeni - protoze pokud ne, znamena to, že jsem to napsala fakt nevhodne a to by mě nepotěšilo 😯

Jsem ráda, že jste se ozvala - snad jsem to dovysvětlila ted ❤

9.7.2020 21:42
GAELLE

XXX.XXX.55.67

mně je to celkem u pr*ele co si kdo o mně myslí.
Zvláště ti kteří mne vůbec neznají a nikdy mne neviděli.
šlo tady o psy a ti rozhodně dobře nedopadli. Tím bych to ukončila.

9.7.2020 21:44
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Hold při tom psaném se hůř poznávají emoce - sice používám smajlíky. Ale někdy asi blbe ..😉

Jinač doufám, že si nyní sedíte na vedeni - protoze pokud ne, znamena to, že jsem to napsala fakt nevhodne a to by mě nepotěšilo 😯

Jsem ráda, že jste se ozvala - snad jsem to dovysvětlila ted ❤

Já už bych se v tom moc nevrtala. Tak to písnu naposledy - představila jsem si, že byste třeba mně napsala, že ve všem vidím jen zlo.....no, a vadilo by mi to (proto jsem se také "Gaelle" zastala). Vadilo by mi to, protože by to nebyla pravda, ale i proto, že my všichni (nebo většina) se zde známe jen virtuálně. Nikdo nevíme, zda se tu někdo nedělá schválně líbivější, zda ta a ta ženská není ve skutečnosti chlap (vím, přeháním ad absurdum) nebo zda tedy někdo má opravdu jen černé vidění světa... Prostě by se mě Vaše slova dotkla....a cítila jsem potřebu to napsat. Ale vím stejně jako Vy, že se zde mnohdy servítky neberou - a svým způsobem je to lepší než kdybychom všichni byli uniformní.

9.7.2020 21:45
fikovnice

XXX.XXX.135.11

GAELLE napsal(a):
mně je to celkem u pr*ele co si kdo o mně myslí.
Zvláště ti kteří mne vůbec neznají a nikdy mne neviděli.
šlo tady o psy a ti rozhodně dobře nedopadli. Tím bych to ukončila.

Jj, také myslím, že už nemá smysl se v tom všem dál rýpat...

9.7.2020 21:51
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fikovnice napsal(a):
Já už bych se v tom moc nevrtala. Tak to písnu naposledy - představila jsem si, že byste třeba mně napsala, že ve všem vidím jen zlo.....no, a vadilo by mi to (proto jsem se také "Gaelle" zastala). Vadilo by mi to, protože by to nebyla pravda, ale i proto, že my všichni (nebo většina) se zde známe jen virtuálně. Nikdo nevíme, zda se tu někdo nedělá schválně líbivější, zda ta a ta ženská není ve skutečnosti chlap (vím, přeháním ad absurdum) nebo zda tedy někdo má opravdu jen černé vidění světa... Prostě by se mě Vaše slova dotkla....a cítila jsem potřebu to napsat. Ale vím stejně jako Vy, že se zde mnohdy servítky neberou - a svým způsobem je to lepší než kdybychom všichni byli uniformní.

díky za zastání ale myslím nebylo třeba.
ať si každý dělá co chce a stará se o sebe.
Mne se to nijak nedotklo a za svými slovy a názory si většinou stojím. Růžové brýle už dávno nenosím proto je můj náhled na svět takový jaký je.
přeji všem optimistům aby jim to vydrželo.
šlo tady o dva nebohé psy a ne o to zda já vidím zlo a roza dobro.............
pravdu jak druhý pes dopadl se stejně nikdo nikdy nedozvíme. už tak stál Maji život za jedno velké h....o a v tom se asi všichni shodneme. Tak možná už jí je za duhovým mostem dobře.že by se o ni takový majitel začal najednou starat a odvezl si ji tomu prostě nevěřím.

9.7.2020 22:04
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

GAELLE napsal(a):
díky za zastání ale myslím nebylo třeba.
ať si každý dělá co chce a stará se o sebe.
Mne se to nijak nedotklo a za svými slovy a názory si většinou stojím. Růžové brýle už dávno nenosím proto je můj náhled na svět takový jaký je.
přeji všem optimistům aby jim to vydrželo.
šlo tady o dva nebohé psy a ne o to zda já vidím zlo a roza dobro.............
pravdu jak druhý pes dopadl se stejně nikdo nikdy nedozvíme. už tak stál Maji život za jedno velké h....o a v tom se asi všichni shodneme. Tak možná už jí je za duhovým mostem dobře.že by se o ni takový majitel začal najednou starat a odvezl si ji tomu prostě nevěřím.

😀

9.7.2020 22:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):
člověk který nechá tímto stylem doslova živořit nemocné psy nemůže být dobrý člověk.
kdyby mu na nich opravdu záleželo staral by se o ně nebo by je dávno dal do útulku či do dobrých rukou.
Jak s nimi naložil se můžeme jen dohadovat. Ten první se dle slov žínky někde mrtvý válel. Fakt si myslíte že s tím druhým zacházel líp?
No už je to jedno, situace se vyřešila sama.
Nějak jsem nepochopila proč vůbec žínka toto vlákno založila když psům evidentně pomoci nechtěla aby si nedejbože sousedy nepohněvala.
A jak je vidno Endiaron fakt Argovi nepomohl
nikoho nesoudím. jen já bych se zachovala jinak.
Oceňuji snahu "ouško" že chtěla situaci nahlásit pod svým jménem za žínku
Udělala bych totéž ale bylo to žínkou odmítnuto že to nejde.............
Tak hlavně aby se sousedem dál dobře vycházela. Psům už je to fuk

Tak ještě jednou. To, že se na psy vysr...je názor můj a možná ještě tak dvou lidí kolem. Zbytku to přijde normální, prostě psi byli u baráku, hladem netrpěli, uvázaní ani nikde zavření nebyli. Rodinné vztahy jsou tam velmi složité, ale pro ostatní lidi je to slušná rodina, takže nějaké navážení se do nich, by se vždycky obrátilo proti mě. Já jsem to založila jsem s jednou otázkou: co zkusit dát psu, kterému je očividně blbě. Taky proto, že jsem nevěděla, jak často tam kdo chodí. To jsem se pak dozvídala postupně sondováním u sousedů. A ne, že bych se jich zastávala, ale ještě jednou opakuju: ani jeden pes není toho, co je měl chodit poklízet. Hodili mu je na krk. Jistě mu to po chuti nebylo, ale mě pak říkal, že si na ně za ta léta zvyknul. Ty si pejskař, já jsem pejskař. Ale on ne. Psy si nepořídil a ani o ně nejspíš nestál. Že neměla Maja ostříhané drápy bylo hrozné, ale podle jeho řeči jsem pochopila, že on ani netušil, že by se jí měly ostříhat Nebudu tvrdit, že se o ně měl starat líp, protože to mnohdy nedělají ani ti, co si je pořídili..Ano, štvalo mě, že je tam nechali, ale když jsem se nad tím zamyslela...samotným jim tam bylo líp, než s tím zbytkem rodiny...

9.7.2020 22:49

lesnížínka napsal(a):
Tak ještě jednou. To, že se na psy vysr...je názor můj a možná ještě tak dvou lidí kolem. Zbytku to přijde normální, prostě psi byli u baráku, hladem netrpěli, uvázaní ani nikde zavření nebyli. Rodinné vztahy jsou tam velmi složité, ale pro ostatní lidi je to slušná rodina, takže nějaké navážení se do nich, by se vždycky obrátilo proti mě. Já jsem to založila jsem s jednou otázkou: co zkusit dát psu, kterému je očividně blbě. Taky proto, že jsem nevěděla, jak často tam kdo chodí. To jsem se pak dozvídala postupně sondováním u sousedů. A ne, že bych se jich zastávala, ale ještě jednou opakuju: ani jeden pes není toho, co je měl chodit poklízet. Hodili mu je na krk. Jistě mu to po chuti nebylo, ale mě pak říkal, že si na ně za ta léta zvyknul. Ty si pejskař, já jsem pejskař. Ale on ne. Psy si nepořídil a ani o ně nejspíš nestál. Že neměla Maja ostříhané drápy bylo hrozné, ale podle jeho řeči jsem pochopila, že on ani netušil, že by se jí měly ostříhat Nebudu tvrdit, že se o ně měl starat líp, protože to mnohdy nedělají ani ti, co si je pořídili..Ano, štvalo mě, že je tam nechali, ale když jsem se nad tím zamyslela...samotným jim tam bylo líp, než s tím zbytkem rodiny...

Tak teda a čo s nimi je momentálne,nejak som sa vtom stratil

9.7.2020 23:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pes se tam neválel, sousedi tvrdili, že jak tam ráno přijel poklízet, našel ho mrtvého. Prostě v noci pošel Fena tam není a na mé dotazy, kde teda je, nechávala jsem mu vzkazy ve schránce a po známých...mi zavolal, že ji odvezl na Slovensko k majitelům. Jestli je to pravda nevíme nikdo, ani ti, co s ním o tom mluvili osobně. Ale jak sem psala, se mnou mluvil stylem, že mu na psech i záleželo...

9.7.2020 23:12
fikovnice

XXX.XXX.135.11

lesnížínka napsal(a):

"..ani jeden pes není toho, co je měl chodit poklízet. Hodili mu je na krk. Jistě mu to po chuti nebylo, ale mě pak říkal, že si na ně za ta léta zvyknul."

Myslela jsem, že už ta diskuze půjde spát...ale ještě se teda zeptám, když tu přibývají další příspěvky: to výše napsané víš?? On přistoupil na to, že se o psy bude starat a dobře se nestaral. Kdo je majitel, se neví - jsem pochopila. A ještě stran stříhání drápů - kdyžtak mě zkušenější opravte: Ale kdyby měl ten pes dostatečný pohyb a výběh na vhodném terénu, tak drápy nepřerostou, ne? Alespoň my jsme teda u našich zatím cca 8 psů, co jsme za život měli, nikdy drápy stříhat nemuseli.

9.7.2020 23:19
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Počkejte, Vás zajímá osud těch psů?? To mě překvapuje...

Kopíruji z "Koček" Vaše slova o zabíjení koček chytaných do sklopce:

"...môj starký je poľovník tak som mu zavolal a povedal mu o ,,problémoch" no on mi na to povedal iba že je to škoda náboja ,ale po mojom dlhším prehovárajú prišiel a v sklopci ho už čakal terč."

9.7.2020 23:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
"..ani jeden pes není toho, co je měl chodit poklízet. Hodili mu je na krk. Jistě mu to po chuti nebylo, ale mě pak říkal, že si na ně za ta léta zvyknul."

Myslela jsem, že už ta diskuze půjde spát...ale ještě se teda zeptám, když tu přibývají další příspěvky: to výše napsané víš?? On přistoupil na to, že se o psy bude starat a dobře se nestaral. Kdo je majitel, se neví - jsem pochopila. A ještě stran stříhání drápů - kdyžtak mě zkušenější opravte: Ale kdyby měl ten pes dostatečný pohyb a výběh na vhodném terénu, tak drápy nepřerostou, ne? Alespoň my jsme teda u našich zatím cca 8 psů, co jsme za život měli, nikdy drápy stříhat nemuseli.

Maja byla nejmladšího bratra. Ten ji nechal u mámy když odjel pracovat do zahraničí. Bandog byl druhého bratra, který si dvě štěňata, sourozence, pořídil do firmy na Slovensku, tipuju na hlídání. Jenže psi dospěli a vraždili se navzájem, takže skončil taky u mámy. No po letech se všichni sbalili a odstěhovali definitivně na Slovensko, protože tam mají firmu. Nejstarší bratr žije s rodinou tady, ale na bytovkách. Není jeho ani barák, ani psi. A nemluví tam spolu většinou nikdo s nikým...Stará paní je tak trochu oběť a myslím, že prostě toho syna uprosila, ať se tu o psy stará. On mi také řekl, že se tam máma dobře nemá...no té známé při jiné řeči řekl, že máma si vymýšlí. No tak se v nich vyznej
Jo drápy: jsou na trávě, většinou a Maje je 14, ona toho už moc nenachodila, jen co přiběhla za náma do zadu, jinak by asi nešla nikam, většinou ležela na lavičce, alespoň co sem viděla v zimě, když nebylo listí.

10.7.2020 07:08

fikovnice napsal(a):
Počkejte, Vás zajímá osud těch psů?? To mě překvapuje...

Kopíruji z "Koček" Vaše slova o zabíjení koček chytaných do sklopce:

"...môj starký je poľovník tak som mu zavolal a povedal mu o ,,problémoch" no on mi na to povedal iba že je to škoda náboja ,ale po mojom dlhším prehovárajú prišiel a v sklopci ho už čakal terč."

Asi sa vám neda vysvetliť že to niesu ,,moje"slová ale tak čo už ,áno príbeh týchto dvoch psov ma zaujíma od začiatku
A ten Argo je na tom ako ,alebo už zomrel?,v jednom príspevku píšete že je mŕtvola a v druhom zase že zije

10.7.2020 08:00
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Fikovnice myslím, že záleží na terénu, kde se pes pohybuje.

Nasim drápky taky nemusíme stříhat - kolem vrat Máme dlažbu a jak tam behaji vyštěkat cyklisty drápky jsou ok.

Ale třeba teta, která chodí se psem denne x km po lese a trávě (betonem projdou jen kus po vesnici) tak drápy stříhá .

Naše boxerka, která bydlela v bytovce - a pohyb byl taky z 90% po trávě drápky jsme zastrihavali.

Psi z příběhu podle mě pohyb měli, ale na travnatém pozemku ., kde není o co brousit.

10.7.2020 08:18

No já to s těma drápama viděla u feny....psům jsem defakto ostříhala drápy párkrát, ještě jako štěňatům, pak už nebylo potřeba. Máme dvůr s dlažbou a taky na prochajdách se pesani nepohybovali výhradně po trávě. Drápy měli krásně obroušený, nebylo co stříhat. Ale jak byla fena nemocná, jak už toho moc nenachodila, tak se drápy ostříhat musely.
U té feňulky to mohlo být stejně....dokud byla mladší a hýbala se, tak problém nebyl, lesnížínka psala, že teď už toho moc nenachodila, tak to začalo růst a pak už z toho byl začarovaný kruh, čím víc nechodila, tím víc drápy rostly a čím víc rostly, tak byla chůze nepříjemnější a tím spíš moc nechodila.

10.7.2020 08:58
whasabi

XXX.XXX.245.159

Zatím jsem se tady nevyjadřovala, protože...... na jednu stranu je mi takových psů líto a oceňuji snahu dobrých lidí to řešit. Na druhou stranu žiji v místě, kde je takových psů přehršel, a kdybych to měla nějak řešit, musela bych se zhroutit nebo naprášit půlku vesnice a pak se urychleně odstěhovat.
Právě včera mě vytočil jeden ze sousedů. Měli dva psy, velkého na řetězu na hlídání, a pak "jorkšírka". Ten byl doma, dokonce mu kupovali i trochu lepší granule, vždycky říkal, že to je jejich miláček, jak ho děti milují... Včera mi řekl, že jim pošel. Prý už čtrnáct dní se nemohl vyčůrat, když se o to pokoušel, tak se třepal a kňučel. Ptala jsem se, co mu řekli na veterině: "No tam jsme nebyli, i když manželka o tom uvažovala, ale to by stálo moc peněz...."
A tak tu žijem.

10.7.2020 09:40

whasabi napsal(a):
Zatím jsem se tady nevyjadřovala, protože...... na jednu stranu je mi takových psů líto a oceňuji snahu dobrých lidí to řešit. Na druhou stranu žiji v místě, kde je takových psů přehršel, a kdybych to měla nějak řešit, musela bych se zhroutit nebo naprášit půlku vesnice a pak se urychleně odstěhovat.
Právě včera mě vytočil jeden ze sousedů. Měli dva psy, velkého na řetězu na hlídání, a pak "jorkšírka". Ten byl doma, dokonce mu kupovali i trochu lepší granule, vždycky říkal, že to je jejich miláček, jak ho děti milují... Včera mi řekl, že jim pošel. Prý už čtrnáct dní se nemohl vyčůrat, když se o to pokoušel, tak se třepal a kňučel. Ptala jsem se, co mu řekli na veterině: "No tam jsme nebyli, i když manželka o tom uvažovala, ale to by stálo moc peněz...."
A tak tu žijem.

No tak to je suer....miláček celé rodiny a když dojde na to, že by to mělo stát nějaký peníze, tak ho raději nechám pojít.

Jak je možný, že lidi, kteří o sobě prohlašují, že svýho psa milují, pak klidně koukají na to, jak jejich pes trpí, jen proto, že by to mohlo stát moc peněz

10.7.2020 09:54

Lidi na vesnici ( někteří ) mají doteď názor, že pes je vlastně k ničemu-takový darmožrout. Mlíko nedává, vejce nesnáší, pečeně z něj nebude. A tak je v prioritách až za slepicema, králíkama a prasetem. To i ta kočka myši chytá.
Takhle mě zastavil pán, že mám hezkého psa. No mám. když slyšel kolik...padal. Jó, to za pěknou ramlici klidně tu tisícovku dám. Ale za psa? Tak za flašku v hospodě. A tak to na vesnicích chodí.

Když jsme jezdívali na ves ke starému pánovi, nad mými psy nechápavě kroutil hlavou a odcházel...
Ale slepičky za ním chodily jako psíci, klidně si je pochoval, samy mu skákaly do náruče. K jeho chvále .....žádného psa neměl, hlídače nepotřeboval, branku si zamykal.

10.7.2020 10:19
whasabi

XXX.XXX.245.159

Lidi na vesnici ( někteří ) mají doteď názor, že pes je vlastně k ničemu-takový darmožrout. Mlíko nedává, vejce nesnáší, pečeně z něj nebude. A tak je v prioritách až za slepicema, králíkama a prasetem. To i ta kočka myši chytá.
Takhle mě zastavil pán, že mám hezkého psa. No mám. když slyšel kolik...padal. Jó, to za pěknou ramlici klidně tu tisícovku dám. Ale za psa? Tak za flašku v hospodě. A tak to na vesnicích chodí.

Když jsme jezdívali na ves ke starému pánovi, nad mými psy nechápavě kroutil hlavou a odcházel...
Ale slepičky za ním chodily jako psíci, klidně si je pochoval, samy mu skákaly do náruče. K jeho chvále .....žádného psa neměl, hlídače nepotřeboval, branku si zamykal.

Přesně tak, tady většina psů svůj život prožije na řetězu, ti šťastnější na pojezdu nebo v nějakém výběhu. Krmí se tím nejlevnějším žrádlem z marketu, rohlíkama, mlíkem. Občas kosti, kůže a vnitřnosti, když se něco zabíjí.
Na procházky se psy chodí jenom chataři, protože se nuděj a já, protože jsem divná. Veterinář se volá ke krávě, někdy i k praseti nebo koze, protože to jsou zvířata, co mají nějakou hodnotu. Psi se maximálně naočkují proti vzteklině, to jezdí jednou ročně veterinář na parkoviště před úřad.

10.7.2020 10:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No já to s těma drápama viděla u feny....psům jsem defakto ostříhala drápy párkrát, ještě jako štěňatům, pak už nebylo potřeba. Máme dvůr s dlažbou a taky na prochajdách se pesani nepohybovali výhradně po trávě. Drápy měli krásně obroušený, nebylo co stříhat. Ale jak byla fena nemocná, jak už toho moc nenachodila, tak se drápy ostříhat musely.
U té feňulky to mohlo být stejně....dokud byla mladší a hýbala se, tak problém nebyl, lesnížínka psala, že teď už toho moc nenachodila, tak to začalo růst a pak už z toho byl začarovaný kruh, čím víc nechodila, tím víc drápy rostly a čím víc rostly, tak byla chůze nepříjemnější a tím spíš moc nechodila.

Přesně jste to popsala

10.7.2020 10:33
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

mate pravdu .
I zde, u nás na vsi. Pes je prostě pes. Je na řetězu v kotci, ven se dostane jednou za rok. dají mu nažrat a hotovo.

Jsou tu i tací, kteří psa klidne střelí a udělají z něj guláš.

Proto si myslím, že psi z toho příběhu se dle spousty lidi u žínky na vesnici měli dobře. Byli na zahrade, 1x denne dostali najíst a hotovo . Nějaké drapy ? No a co ? A když onemocní, tak chcípne. Tečka.

Je to dle mého hrozne a kruté a nepochopitelné - ale me zase nechápou za to, že mám psy doma, jsou s nama, jezdi s nama na dovolenou, starám se o ne, a mám o ne strach, leží se mnou na gauči (proste jsem prase z města , které se přistěhovalo na vesnici 😊 no ) ...
Myslim, že je to uvažovani spousty lidi. Lidi, kteří mají na vesnici zvířectvo mají psa jen jako podřadny doplněk, že tam proste patří, kočku na myši a zvířátka na jídlo a vajicka si hýčkají a podstrojuji jim, aby z nich bylo co nejvíc ...

10.7.2020 10:58

Máte pravdu ale nemožno odsudzovať všetkých,ja som tiež z dediny a žiadne zviera ani vec nemám radšej ako môjho psa ,ktorý so mnou spáva ,oddychuje,prechádza sa ,a nikdy ma nebude narozdiel od ľudí ohovárať a viem že ma ani nikdy nezradi

10.7.2020 17:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.81

A proč toho darmožrouta mají? Já to nechápu.
Hlídač na řetězu toho moc neohlídá. A to že štěká? To štěká i ten vedle z obou stran, naproti i za barákem, takže štěká celé okolí. Proč musí mít vlastní "alarm", když je vlastně nebaví?

10.7.2020 17:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Fiona.Praha napsal(a):
A proč toho darmožrouta mají? Já to nechápu.
Hlídač na řetězu toho moc neohlídá. A to že štěká? To štěká i ten vedle z obou stran, naproti i za barákem, takže štěká celé okolí. Proč musí mít vlastní "alarm", když je vlastně nebaví?

Protože ho děti chtěly?

10.7.2020 18:05
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.81

lesnížínka napsal(a):
Protože ho děti chtěly?

"Hlídacího" darmožrouta na řetěz?

Já to fakt nechápu

10.7.2020 20:34

lesnížínka napsal(a):
Protože ho děti chtěly?

Někde si ho děti vykručí, však vždycky na vsi děti běhaly se psy...a pak poodrostou, někde ho dotáhnou mladí, nebo odloží k rodičům ( tady třeba dcera z Prahy téměř šedesátnici argentinskou dogu ) a jinde mají pocit, že pes prostě k baráku patří.

10.7.2020 21:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Fiona.Praha napsal(a):
"Hlídacího" darmožrouta na řetěz?

Já to fakt nechápu

Ono to štěňátko ještě není darmožrout....je to ,,hračka" Za tři měsíce už je z něho hlídací darmožrout na řetěz Ale to u nás už tedy nevidím. Tak hrozná vesnice zase nejsme. Už tu téměř nejsou ani žádná hospodářství, to už málokdo má. Ale odložení retrívři, labrouši a bordery v zahradách...pohustu

10.7.2020 22:39
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.233

lesnížínka napsal(a):
Ono to štěňátko ještě není darmožrout....je to ,,hračka" Za tři měsíce už je z něho hlídací darmožrout na řetěz Ale to u nás už tedy nevidím. Tak hrozná vesnice zase nejsme. Už tu téměř nejsou ani žádná hospodářství, to už málokdo má. Ale odložení retrívři, labrouši a bordery v zahradách...pohustu

Stejně to nechápu, asi proto, že jsem prostě městská.
Nechápu, že si někdo pořídí psa a za chvíli ho omrzí, tak ho strčí do kotce, uváže na řetěz nebo zastrčí za barák nebo na nějaké prázdný pozemek. Když pes konečně umře, zapláčou si a pořídí si dalšího, kterému přichystají stejný osud.

Kdybych měla barák, tak bych samozřejmě měla psa/psi, v baráku. Nikoliv u baráku, za barákem, před barákem nebo pod barákem

10.7.2020 22:52

"asi proto, že jsem prostě městská"

to je fakt "jiny" svet.

pred casem jsem vzala-po dovoleni se samo - psa do hospody na vesnici.
byli jsme za atrakci - v zivote to tam nikdy pred tim nikdo neudelal.

10.7.2020 23:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

to je fakt "jiny" svet.

No jasně...a proč by to tam asi dělal? Když jde do hospody, nechá psa doma, proč by ho měl tahat do hospody? Děti tam také nebylo zvykem brávat, i to je dnes móda Něco jiné je, když jsme se psy na výletě(stejně jako i vy jste asi byla) a chtěli by sme se někde zastavit na jídlo, tedy na zahrádce...tak by to bylo taky se psy do hospody

11.7.2020 15:49
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Fikovnice myslím, že záleží na terénu, kde se pes pohybuje.

Nasim drápky taky nemusíme stříhat - kolem vrat Máme dlažbu a jak tam behaji vyštěkat cyklisty drápky jsou ok.

Ale třeba teta, která chodí se psem denne x km po lese a trávě (betonem projdou jen kus po vesnici) tak drápy stříhá .

Naše boxerka, která bydlela v bytovce - a pohyb byl taky z 90% po trávě drápky jsme zastrihavali.

Psi z příběhu podle mě pohyb měli, ale na travnatém pozemku ., kde není o co brousit.

Aha, díky za objasnění. Možná i některá plemena trpí na "větší růst drápů" - nevím. Jak jsem psala, my toto nikdy řešit nemuseli. Ale vždy jsme měli a máme vořešiska.

11.7.2020 15:53
fikovnice

XXX.XXX.135.131

mate pravdu .
I zde, u nás na vsi. Pes je prostě pes. Je na řetězu v kotci, ven se dostane jednou za rok. dají mu nažrat a hotovo.

Jsou tu i tací, kteří psa klidne střelí a udělají z něj guláš.

Proto si myslím, že psi z toho příběhu se dle spousty lidi u žínky na vesnici měli dobře. Byli na zahrade, 1x denne dostali najíst a hotovo . Nějaké drapy ? No a co ? A když onemocní, tak chcípne. Tečka.

Je to dle mého hrozne a kruté a nepochopitelné - ale me zase nechápou za to, že mám psy doma, jsou s nama, jezdi s nama na dovolenou, starám se o ne, a mám o ne strach, leží se mnou na gauči (proste jsem prase z města , které se přistěhovalo na vesnici 😊 no ) ...
Myslim, že je to uvažovani spousty lidi. Lidi, kteří mají na vesnici zvířectvo mají psa jen jako podřadny doplněk, že tam proste patří, kočku na myši a zvířátka na jídlo a vajicka si hýčkají a podstrojuji jim, aby z nich bylo co nejvíc ...

Ježiš, jak to čtu, tak náš pes se tedy na vesnici má jako paša. Spává doma na gauči a je miláčkem celé rodiny. Pravdou je, že by potřeboval víc chodit na vycházky, ale jednak zlenivěl on a druhak i zbytek rodiny. Ale na zahradě se vyběhá a kolem plotu pořádá štěkací závody se sousedovic pastevcem.

11.7.2020 15:55
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Máte pravdu ale nemožno odsudzovať všetkých,ja som tiež z dediny a žiadne zviera ani vec nemám radšej ako môjho psa ,ktorý so mnou spáva ,oddychuje,prechádza sa ,a nikdy ma nebude narozdiel od ľudí ohovárať a viem že ma ani nikdy nezradi

A proč teda píšete takové hovadiny a hnusoty o kočkách??? "Hluchavka" to s Vámi vyřešila jak nejlépe to bylo možné. A že za Vás někdo píše příspěvky na Vašem PC?! Ha ha ha...

11.7.2020 15:57
fikovnice

XXX.XXX.135.131

lesnížínka napsal(a):

Tak jde o to, jak se starají jinak. S naším vestajem se už moc na vycházky nechodí. Ale poté, co se vyběhá na zahradě, jde domů a tam se povětšinou válí na gauči s paničkou = mojí přibuznou. Ale zas, pokud ty psy vídáš pořád jen odložené na zahradě, tak je to na prd, no...

11.7.2020 15:58
fikovnice

XXX.XXX.135.131

to je fakt "jiny" svet.

Mám stejnou zkušenost...ale zas dlužno dodat, že misku s vodou pro psa na mé vyžádání přinesli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík